Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arbetsmarknad och avundsjuka

Läste expressen igår och där fanns en tänkvärd insändare om jobbsökandet. Han som skrivit insändaren riktade sin kritik mot Littorin som pratar om hur mycket lediga jobb det finns. Skribenten av insändaren gav ett tydligt exempel på hur det faktiskt ser ut när man är arbetslös.
Av flera tusen lediga tjänster var det bara en enda som han kunde söka eftersom de andra inte alls passade hans erfarenheter och kunskaper.

Han påpekade hur svårt det kan vara att söka jobb på annan ort om man tvingas till dubbelboende och inte har råd med det. Dessutom så får man inte ett jobb på en ort långt bort om man inte har bostad, och bostad får man inte om man inte har ett jobb. Många tjänster kräver speciella kunskaper som inte alla har. Det är också många tjänster som är deltidsjobb, och vissa av dem kan ha så lite arbetstid att man förlorar på att ta det jobbet.
"Så är det med uppblåsta siffror, när man slarvigt använder det som argument för att påtala det arbetslösas lättja och motvilja mot arbete", skrev han.
Det är ju lätt för dem som själva aldrig varit arbetslösa och inte har en aning om hur det är att sitta och bestämma och göra upp regler. 

Det är inte särskilt peppande att sitta och leta jobb när man kanske hitta ett enda som man är kompetent för. Sen måste man ju få utgå från sin egen ekonomi också. Om jag förlorar massa pengar på ett jobb som jag tar bara för att jobba, det fungerar ju inte heller. Och jag är inte en negativ tjej som inte vill jobba, men det är faktiskt så här det ser ut. För väldigt många. Och det är bra att nån lyfter fram det. Det är inte så lätt att söka/få jobb som en del försöker få en att tro.

Läste om Idol också i samma tidning, och jag blev faktiskt lite irriterad på deltagaran som åkt ut.  De menar att Kevin haft det mycket lättare för sig, att han har fått för snäll kritik och att han inte tävlat på samma villkor.
Jag tycker de är dåliga förlorare som kommer med såna kommentarer nu när han har vunnit. Han har visst tävlat på samma villkor, han har fått bra kritik för att han har hållit en hög standard och om han har haft mer medvind än de andra så beror det på att han är bättre. Var det nån som klagade på Johan när han fick vara kvar trots att de som var bättre fick åka hem?

Många verkar också tycka att han inte tävlat på samma villkor för att han varit med i Maltas melodifestival. Men det gör honom inte till en artist, speciellt inte en etablerad artist. Alice hade tydligen varit med i flera talangjakter och till och med haft skivkontrakt. Ingen som klagar på det, eller hade de gjort det om det hade varit hon som hade vunnit?
Får man inte ha erfarenheter sen tidigare när man söker till Idol?  I så fall borde de som tex sjunger i ett band inte heller få söka, de kanske har uppträtt förut och redan har en liten publik.
Kevin förtjänar sin vinst för han har visat på en stor kvalitet, en säker och bra röst, en säker och naturlig scennärvaro och en äkta entusiasm i det han gör. Och han är väldigt bra på det. Det är synd att folk ska vara så negativa. Kan inte vara roligt för honom att få höra/läsa det.
Den svenska avundsjukan i ett nötskal, kanske?

Kommentarer
Postat av: Nina

Inte visste jag att Alice haft skivkontrakt! Vad tusan klagar hon då för??!Kevin vann och han förtjänar sin vinst. Punkt.Ja det är nog svensk avundsjuka i ett nötskal.

2008-12-14 @ 13:30:39
URL: http://wicins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0