Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jättebra

Vi såg en jättebra film i helgen med Angelina Jolie och Clive Owen; Beyond borders. Hon spelar en ung och naiv amerikansk kvinna som är gift och bosatt i England. En välgörenhetsgala som de är på våldgästas av dr Nick Callahan, en hjälparbetare som kräver uppmärksamhet och hjälp till de afrikanska flyktingar han försöker hjälpa. Sarah (Jolie) blir helt tagen av det han berättar och bestämmer sig för att åka till Afrika och hjälpa till. Där möts hon av en hård verklighet som hon inte visste fanns, men hon är fast besluten att stanna kvar. Attraktionen för dr Callahan växer och det gör också hennes vilja att hjälpa de människor hon möter.

Det här är en jättebra film, gripande, tragisk och romantisk. En av de bästa jag sett. När man ser den här fattar man verkligen hur bra man har det och är väldigt tacksam att man inte lever i de där delarna av världen.

Har just avslutat en väldigt bra bok också. jag hade jättesvårt att lägga ifrån mig den och ville bara läsa mer och mer. En av de bästa böcker jag läst på länge. Det är Franska Spetsar av Sandra Brown som jag nämnt tidigare. Den är verkligen värd de tio kronor jag betalade för den :D

Den handlar om Claire, en ung kvinna som driver en underklädeskatalog tillsammans med sin vännina Yasmine. Deras framgångar svärtas av tv-predikanten Jackson Wilde som har bestämt sig för att stoppa dem. Han har startat ett korstog mot allt snuskigt i USA och vill stoppa allt som har med pornografi och synd att göra. Han jämför deras katalogen med porrtidningar och när han mördas blir Claire huvudmisstänkt eftersom hon är den som har mest att tjäna på hans död. Men hennes liv blir inte lättare efter hans död, snarare tvärtom. Wildes änka tänker göra allt fär att fortsätta hans korståg och Claire står överst på listan. Distriksåklagre Cassidy ska delta i utredningen av mordet och är övertygad om att det är Claire som är den skyldige. Men ju mer han lär känna henne, desto mindre vill han att det ska vara hon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0