Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Staden som slutade andas

Var in på biblioteket en sväng igår och hittade en bok som verkar spännande, Staden som slutade andas. Den är från 2007 men jag har aldrig set den förut. Författaren heter Kenneth J. Harvey men det är ingen jag känner till.

"Staden som slutade andas har kallats för Stephen Kings och Annie Proulx kärleksbarn, och är en gotisk bladvändare som tar sig an de stora motiven, meningen med livet, vårt förhållande till döden och människans plats i en snabbt föränderlig värld."

Handling:
"Besynnerliga händelser utspelar sig i den lilla kuststaden Bareneed i New Foundland. Mytiska figurer som förr existerade endast i sjömännens historier dras upp ur havet. Perfekt bevarade lik av bybor som för länge sedan försvann till sjöss sköljs upp på stranden. Och plötsligt drabbas stadens invånare av en mystisk sjukdom som gör att de glömmer bort att andas.
När sjukdomen fortskrider slutar offren tala och plågas av mörka tankar och begär. Under tiden har det en gång blomstrande torskfiskeriet stängt och människor finner istället sina nät fulla av bisarra varelser motsvarigheterna till de legendariska väsen som existerat i bybornas skrönor i generationer.
Nyskilde Joseph Blackwood har återvänt till sin släkts hemstad för att semestra med sin dotter och besöka sin farbror. Han hoppas på tre lugna veckor i den idylliska miljön. Men när den lilla flickan blir lekkamrat med anden av grannens avlidna barn, förstår han att hans dotter lider av något slags övernaturlig plåga.
En gammal dam, Eileen Laracy, förstår gradvis vad som händer. Andningen är inte längre en omedveten automatisk handling för Bareneeds invånare vilsna i både tid och rum har de förlorat en grundläggande del av sin identitet."

Jag har inte läst den, men nästa gång jag går på biblioteket ska jag låna den.
Är det nån som har läst den? vad tycker ni om den?



Kommentarer
Postat av: Elin Gabriella - Mops & Chihuahua

Åh den lät ju jättebra!! :) Du får skriva vad du tyvkte om den sen!

Kram

2011-02-01 @ 18:17:37
URL: http://elingabriella.blogg.se/
Postat av: FIONA - ja, som hon i shrek

ja jag får nog ha det ;D

2011-02-01 @ 22:06:35
URL: http://lovefiona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0