Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...

Älskade underbara älskade älskling
Jag är så glad att du finns
Du är det bästa jag har

Hej då

K var och hämtade nycklarna idag. Enligt honom är lägenheten jättemysig och jag längtar efter att få se den. Men det är vita tapeter och det är inte jag så förtjust i. Han gillar det, men jag vill hellre ha lite varma toner, typ gult/orange-aktigt. Men det blir säkert jättebra. Vi kanske kan få möjlighet att tapetsera om lite längre fram.
Vi kör de första flyttlassen imorgon. Vi får se hur mycket vi får med oss då. Det är verkligen kaos här nu, kartongr precis överallt. Vi ryms snart inte själva. :)

Jag måste förbi universitetet imorgon också, och så en sväng på stan. Börjar känna mig ganska ordentligt nervös nu, ska börja plugga mitt i flytten och så måste jag få tag i de böcker jag ska ha. Första gången jag pluggade fixade jag nöstan allt i god tid innan jag började och kände mig ändå lite stressad över de böcker jag inte hunnit få tag i. Nu har jag knappt tänkt på det, jag hinner sen, det ordnar sig. Och nu är det plötsligt bara några dagar kvar och jag har inte en enda bok. Men det ordnar sig nu också. Får ta en sväng till Umeå imorgon och åka till lägenheten och hjälpa till sen.

jag var förbi en sväng på jobbet idag och sa hej då. Det är min sista dag idag och jag ville ju träffa dem igen innan jag flyttar. Det var kul att vara där igen även om det bara var för en liten stund. Har fått ganksa bra kontakt med E och jag hoppas att vi kan fortsätta med det. Msn är ju bra på det sättet.

Jag längtar till imorgon samtidigt som jag som sagt är ganska nervös. Känns lite konstigt att flytta ifrån alla. kommer inte kunna ha lika bra kontakt med familjen eller träffa kompisarna. Men vi kommer säkert fara hit nå gång då och d¨å och hälsa på. Och så bor ju M ganska nära där så jag får väl ta och lära känna henne ännu bättre. Och M och A bor ju i Umeå så det blir lite lättare att hälsa på dem. Vi kommer säkert lära känna nytt folk också. 

 Nu är jag ändå mest nyfiken på hur lägenheten ser ut. Har ju fått fina idéer om hur köksdelen ska se ut och jag skulle vilja inreda och greja med det andra också. Fixa liter snyggt i badrummet och så. Får ta en sak i taget. Det blir nog bra det också.

Spännande

Nu har jag sökt det där jobbet så det är bara att vänta och se hur det går. Förhoppningsvis får jag det, men det tror jag inte. Men då har jag ju utbildningen i alla fall.
Det är så lite kvar nu innan vi flyttar, och det känns ganska nervöst och det är det ju forfarande en hel del kvar som ska packas ner men det går framåt nu i alla fall.
Jag börjar känna mig lite inredningssugen nu. Har köpt en ny mönstrad duk i svart och vitt och så fick jag ju två svarta bordstabletter och en grön skål i födelsedagspresent. Det ska vara på köksbordet . Skulle vilja ha en liten ljusstake eller två där också.  Och kanke blir det att måla om stolarna. Det kommer att bli jättesnyggt. Tror jag i alla fall.

Vi såg en spännande film igår; Vacancy. Det var väldigt bra och riktigt obehaglig. Jag sa till sambon att vi ska aldrig ta in på ett motell mitt ut i nånstans mitt i natten. Man vet aldrig, det kanske går som i filmen då :) Den var inte så hemsk somjag först hade trott att den skulle vara, men det var väldigt spännande och lite läskigt ändå.
Filmen handlar om ett par som har åkt vilse och bilen går sönder. De tar in på ett motell eftersom de inte kan få tag i nån mekaniker förrän dagen efter. Och direkt börjar det hända saker. De hör bankande lju på dörren men när de öppnar är det ingen där. Mannen hittar några filmer och tittar på dem. Det dröjer inte länge förrän han upptäcker att d spelades in i det rummet dom befinner sig i, och det är inga trevliga filmer. De upptäcker snabbt att de är i samma situation som människorna i filmerna och måste försöka ta sig därifrån för att överleva.

Eftersom det utspelar sig på natten är det ju mörkt hela filmen och jag kom att tänka på att vi kommer att ha ganska mörkt omkring oss när vi flyttat. Det blir ju mörkt här också, men här har vi gatlysen och grannhus precis bredvid oss. I den nya lägenheten så har vi skog och en å runt huset så detkommer bli lite enskilt och mörkt där på kvällanra och på vintern. Men vi har i alla fall et grannhus bredvid oss och ett villaområde på andra sidan av den lilla skogen så vi är ju inte helt utlämnade :) Men jag tror att jag kommer att tänka lite på det där. Jag tycker inte riktigt om att vara ute när det är mörkt och speciellt inte omjag har skog runt omkring mig. Men jag kommer nog vänja mig.

Host host

Nu har jag hostat mig igenom dagarna ända sen i onsdags och jag är ganska less på det. Fast jag är ju less på att vara sjuk överhuvudtaget. Har fått ont i magmusklerna av allt hostande. Och halsen blir inte så mycket bättrte heller. Trodde att jag skulle bli bättre under helgen, men det blev jag inte. Har varit hemma idag också och är sjukskriven hela veckan. Det känns skönt att få vila upp sig så att jag förhoppningsvis blir frisk nån gång, men jag vill ju egentligen jobba. Har ju bara den här veckan kvar nu. Men jag ska gå på jobbet på fredag och ha med mig lite fika. Vill ju träffa dem igen innan jag slutar. Jag hoppas i alla fall att jag blir frisk innan skolan börjar. Känns inte så kul om man skulle sitta där och hjosta sig igenom föreläsningarna. Men det skulle nog inte gå så bra, jag tror de skulle lessna på mig och vilja kasta ut mig genom fönstret eller nåt. För det är ju inte direkt diskreta hostningar. Jag hostar så mycket att jag knappt får nån luft ibland. Och när jag väl börjat hosta så kan det vara lite svårt att sluta.
Jag fick utskrivet en hostmedicin idag som ska vara bättre än den jag hade innan. Det hoppas jag för den smakar i alla fall sämre. Men jag har ju svårt fö all hostmedicin. Jag kan inte ta det utan att grimasera och hurvas. Det går inte. Jag är nog lite kul att se på när jag står där och försöker få  mig det.

Grattis

Igår fyllde jag och syster yster 25 år.  Börjar nästan känna mig lite gammal. Nej, men nu är man vuxen på riktigt. Eller nåt. Vi firade bara tillsammans med våra föräldrar eftersom jag är förkyld fortfarande, men vi for förbi mormor och morfar en sväng också. Får väl bjuda de andra på fika en annan gång. Idag ska M och hennes kille komma och fika. Det ska bli kul för vi har inte träffat honom än. Och imorgon kommer kanske K:s familj. Vi får se hur det passar.
Jag fick bra saker i födelsedagspresent. Nya skålar och talltikar (jättefina i svart och vitt), två svarta bordstabletter, ett scrapbooking kit, pengar, en kakbok och cd-singel som jag ville ha;  Curley Sue med Takida.
Tittade i kakboken igår kväll, och här ska bakas! :) Hittade hur mycket som helst i den som jag vill göra. Får ta ett recept  taget och prova mig igen boken lite eftersom.
Började på en ny LO igår kväll också. Använde kitet jag fickoch det finns jättemycket små dekorationsgrejer i det så jag har lite nytt att pyssla med. Lånade lite från LO'n som fanns på kitets framsida, blev lite inspirerad av det. Det kommer bli jättebra när jag är klar. Ska köpa lite nya scrap grejer sen också, behöver ju bla annat ett nytt album. Har ju lite engar att lägga på det nu i alla fall.
Ska köpa lite nya kläder också. Det behöver jag. Speciellt byxor.

Jag och sambon firade 2 år tillsammans igår. Det har redan gått två år. Som jag har sagt flera gånger så känns det ibland som mycket mer, och det kan han också tycka. Sambos har vi varit i snart 1.5 år. Det är så härligt att vara med honom!  Jag älskar honom så mycket!
Vi var på matfesten igår tillsammans med hans mamma och åt renkött i tunnbröd och kebabspett med nudlar. Det fanns mer vi ville prova också, men både jag och K var fortfarande mätta efter den sena tacos-lunchen hos mamma och pappa. Man får ju sån beslutsångest också när det är så mycket att välja mellan. Men gott var det. Vi pratade lite om att kanske gå dit idag också, men jag tror inte att vi hinner det.

Mina senaste alster

Det var ett tag sen jag scrappade nu, men jag gjorde en LO igår och så gjorde jag klart en annan idag som jag började lite smått på igår. Men jag lägger bara in den första LO'n, det blev nåt jättekonstigt med kortet på den andra när jag fotat den. Ser typ ut som kortet brinner eller nåt.
Den här är jag i alla fall väldigt nöjd med. Det var inte alls meningen at korten skulle bli rosa, men skrivaren tyckte tydligen det. Och det blev faktiskt ganska läckert, speciellt bilden över vattnet. Så det fick bli en LO som gick i rosa (jag som egentligen inte är så förtjust i rosa jobbar ganska mycket med den färgen nu). Sambon tyckte att den var den bästa jag gjort och jag tror nästan att jag håller med honom.





Några kort har jag försökt mig på också. Det längst till vänstr är det första jag gjorde och också det som jag är mest nöjd med. Det ska syrran få när vi fyller år. Det sista är jag minst nöjd med, det blev inte alls som jag först hade tänkt mig. Men det duger väl, typ. Jag måste köpa massa stämplar så att jag kan göra kort som man ska :) Det finns så mycket snygga stämplar  och massor som jag vll ha.




Så där ja

Nu har jag fixat lite viktiga grejer som flytt av telefonabonnemanget + nytt telefonnummer, sagt upp bredbandet och gjort en adressändring. Hittade papperna från csn som jag hade glömt bort också så sambon ska få bosta dem åt mig sen när han går med hunden igen. Så lite nytta har jag gjort idag trots att jag blivit sjuk igen.
Det känns bättre idag men igår var jag helt däckad, hade hög feber och låg och sov nästan hela dagen. Inget roligt att vara sjuk igen när jag har så lite tid kvar på jobbet, men det är ju inget att göra nåt åt.  Bara att vila och hoppas att jag blir frisk snart igen.

Stugan

Vi åkte till hans mormor och mordars stuga i helgen och hans kusin var också med. Det är så mysigt där och naturen är väldigt fin. Jag tog nåra bilder som ska bli till Lo's sen. Ska bli kul att scrappa lite igen, det var ett tag sen nu. 
Det blev lite jobb där borta eftersom vi skulle hjälpa till att rensa ur en gammal lada i sambons barndomshem. Han bodde där när han var riktigt liten och även hans mormor och morfar och farmor och farfar har bott där. Det var jättemysigt i den byn men det står många hus tomma. Kanske ska köpa ett där sen... :) Men det är ganska långt från allting så vi får väl se. 
Fiskat har vi också gjort och vi fick en halv hink med fisk. Det var mest N som fick fisk och jag tapapde tålamodet lite när det inte nappade så bra för mig. Men både N och K fick två riktigt stora fiskar, annars var det mest lite mindre men ändå matstorlek. 
Vi spelade kubb ena kvällen, men jag glömde ta kort på det. N vann båda gångerna men det var ganska kul ändå. Boccia började vi spela, men det blev bara en omgång för vi skulle klippa gräsmattan och sen glömdes det bort. Vi får väl fortsätta den matchen en annan gång istället.  
Det var jättehärligt att vara där för några dagar. Synd att vi inte kunnat vara där mer i sommar.

Beslutsångest

Två veckor kvar innan vi flyttar. Så spännande, och så mycket kvar att göra.  Massor av grejer att packa ner. Men jag har i alla fall ordnat när vi ska hämta nycklarna. Försökte ringa om bredbandet igår och jag skulle bli uppringd, men har inte blivit det än. Jag börjar förstå varför folk inte tycker om det där företaget. Kanske ska säga upp det i alla fall och teckna nytt. Fast då tar det väl en evighet att få det gjort också....

Har hittat ett jobb där borta som jag vill ha. Helt perfekt för mig, precis det jag vill jobba med. Det är ett vikariat på 6 månader. Men ett av kraven är att man ska ha gått utbildningen jag ska gå så jag kommer nog inte att få det. Men jag är väldigt sugen på att söka. Får jag inte jobbet så har jag ju utbildningen och om jag mot förmodan skulle få det så får väl utbildningen vänta ett år till. Men vi flyttar ju just för att jag ska plugga. Så jag vet inte. Jag får väl skriva en jättebra ansökan och hoppas att de vill ha mig ändå och se hur det går.

Vilken vecka

Det har varit en tung vecka på jobbet i veckan. Det har varit väldigt mycket att göra och jag har jobbat över alla dagar utom en. Som tur är har jag fått lite hjälp, annars skulle det ha blivit mer än de 3.5 timmar jag har i övertid. Men det har varit väldigt mycket för de andra också, så det är inte bara jag som haft det lite tufft. Förhoppningsvis blir det lite bättre till veckan, men jag får nog vara inställd på att det kan bli lite övertid då ockå. 
Blir kul när lönen kommer sen, men det är ju jobbigt ändå. Men det har ändå gått ganska bra. Har stressat lite nu på slutet, men jag har för det mesta kunnat jobba i min takt. Men om jag jämför mig med E och R tex ( och absolut N) så känner jag mig ganska långsam. De städar typ dubbelt så fort som jag. Undrar hur lång tid de hade tagit för dem. De skulle säkert ha blivit klara några timamr fortare än mig. Men de har ju en massa annat de ska göra så jag tror nog att jag får bli kvar där de veckor som är kvar på F:s semester. Och de är ju bara de veckorna kvar innan jag slutar också så. Det är nog lättast om jag fortsätter där. Det blir inte en massa pusslande då.
Det kommer att ordna sig i alla och det är ju bara tre veckor kvar nu. Helst utan en massa övertid, men vi får se hur det löser sig.
Den här veckan är i alla fall avklarad nu och det ska bli så underbart med helg. Vi ska fixa lite inför flytten, gå på loppis och bara vila.


Stackars liten

Var på återbesök hos veterinären idag. Det hade inte gått så bra som vi hade hoppats. Såret har knappt läkt alls och han får dras med den där kragen och dropparna ett tag till. Vi kan ta av honom kragen om vi lindar sporrarna på honom, men kragen måste ändå vara kvar ett tag till eftersom ögat är så irriterat. Tycker så synd om lillkillen. Vi fick ett nytt recxept att hämta ut även om det är ganska mycket droppar kvar i flaskan, men vi ska fortsätta åtminstone två veckor till så vi kanske behöver den andra också. Ska träffa veterinären igen då och då hoppas jag verkligen att det blivit bättre. Men hon sa att det kunde ta tid. Det är ett ganska stort och djupt sår. Jag hoppas bara att han blir bra igen.
Det är tur att vi har K:s mamma som kan ta hand om honom i veckan medan vi jobbar. Nästa veckär han ledig och då kan han ta hand om vår lilla vovve.
Han har i alla fall vant sig vid kragen nu och är inte lika kinkig som i början. Det gick jättebra när vi gick en liten sväng på stan med honom idag. Men han verkar less på att få nåt droppat i ögonen. Det förstår jag, det skulle nog jag också bli.

En väska

Det börjar vara ganska länge sen nu, men jag har börjat virka på en väska. Jag har inget mönster att gå efter, bara en idé om hur den ska se ut och än så länge går det bra. Kanterna blir lite ojämna på vissa ställen, men det gör nog inte så mycket. Det kommer ändå inte synas sen eftersom jag ska sy ihop delarna och jag har tänkt ha kanterna på insidan.
Det går lite trögt för mig för jag köper garn och virkar i omgångar. Men nu har jag kommit en bra bit på vägen. Håller på med det som ska bli locket och det är inte så mycket kvar på det. Sen blir det kortsidorna och undersidan och så axelbandet på väskan.
Jag gör bara fasta maskor så det blir inget avancerat, men det skulle vara kul att försöka sig på nån annan typ av väska sen. Men först ska jag bli färdig med den här. Funderar på om jag ska sy in ett fider eftersom jag skulle vilja en innerficka eller två. Och så har jag tänkt göra ett blått band runt locket. Resten av väskan är svart så jag vill ha nån detalj som sticker ut lite. Jag hoppas att det blir bra.

En månad kvar

Då har ännu en vecka passerat och äntligen är det helg igen. Jag behöver helg. Det har egentligen inte varit så tugnt i veckan, men jag har sovit lite för lite och varit ganska trött. Konstigt nog så verkar det som att jag jobbar bättre då. Ibland i alla fall. De senaste dagarna har det gått fortare än jag trodde att det skulle göra. Men när man är trött så gör man väl bara och tänker inte så mycket på klockan och sånt.
Igår var jag nog extra trött för jag var så förvirrad på eftermiddagen. Min hjärna hade tagit semester.  Jag kunde inte minnas om jag tagit den korridoren och visste knappt vilket häll jag kom ifrån. När jag kom tillbaka idag så blev jag lite tvärosäker på vilken våning jag hade slutat på, kanske tog samma två gånger.

Men annars har det gått bra. jag har kört lite bil i veckan och inte den lilla skruttbilen utan den stora firmabilen och forden. Den stora firmabilen är betydligt roligare att köra än den lilla, men jag har alltid så problem med att hitta dragläget på den bilen så jag håller på att åka rakt in i huset. Så jag kör med handbromsen och gasar ordentligt tills jag tror att det är bra och försöker köra :) Min favoritbil är nog forden. Jag tror den är härligast att köra.
Slutar jobba om en månad. Har redan varit där i 3.5 månader. tiden har verkligne gått fort där. Jag tycker jag började nyss samtidigt som det känns att jag varit där ett tag. Det har varit kul även om det ibland har varit väldigt stressigt och det är fortfarande svårt gå och sova tid på kvällarna så att man inte ska vara så trött när man ska upp på morgnarna.

Om en månad flyttar vi. jag börjar känna mig nervös. Vi har hur mycket som helst kvar att packa ner, jag har inte bestämt nån tid för nycklarna. Vi ska flytta ut i nånstans. Men det ordnar sig. Det kommer bli bra. Jag ska ta och stoppa ner lite i helgen har jag tänkt och så måste jag verkligen ta och rensa bland alla papper och under bordet.
En månad kommer gå jättefort och så står vi där och ska plötsligt lämna allt. Och så ska jag börja utbildningen mitt i flytten. Vi får se hur det går.

Stackars vovven sitter i bädden bredvid mig och gnäller. Han har varit till veterinären. Han har fått ett sår på hornhinnan och ska då ögondropper i  ungefär en vecka. Han har fått en halskrage också och den tycker han inte alls om. Han försöker klia sig i ögat och försöker få av kragen.
När han hade fåtti sig dropparna och på med kragen så fick vi gå hem och det ville han inte alls. Han bara la sig ner och vägrade gå. Jag vet inte om det beror på dropparna eller om han tycker att kragen är pinsam. Eller så tror han att han blir straffad för nåt. Jag vet inte. Jag var i alla fall tvungen att bära honom hem. Han vägrade röra sig. Tur att han är liten, men han väger ju en hel del ändå.
Jag ska fara tillbaka med honom på tisdag så att hon får titta på ögat igen. Jag hoppas att det är bättre då.


RSS 2.0