Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Stadsfesten

Vi hade tänkt gå och se Europe i fredags, men av nån anledning kom vi iväg så sent så när vi väl kom dit var det så lång kö att vi inte orkade ställas oss där. Så vi gick på Frasses och köpte lite mat och sen gick vi tillbaka till centrum och stod utanför och lyssnade istället. Vi hittade ett ganska bra ställe att stå på och jag tror att det var lika bra att vi stod utanför för det var smockat med folk på torget, hur mycket som helst. Det hade nog bara varit trångt och jobbigt att stå där. Såg en jag en som jag jobbar med några gånger men jag vet inte om han såg mig och det blev aldrig så att jag försökte hälsa heller. Det var en bra kväll, Europe var jättebra och vi fick höra både Carrie och Final Countdown.

Vi gick igår också, tillsammans med syrran och då gick vi mycket tidigare så det var lätt att komma in. Hon fick till och med rätt band den här gången. Det var ingen speciell artist vi ville se, men vi var in i Balzac-tältet ett tag och lyssnade på Krutov. De var väldigt bra som vanligt. Och så blev det ju den obligatoriska thai wooken som var lika god som vanligt, men väldigt varm, och varma chips, som var lite av en besvikelse. Det brukar vara jättegott, men det smakade nästan bra salt den här gången så jag åt bara upp hälften. Jag ville inte ha mer. Sen blev det lite godis och läsk, som det brukar bli. :) Såg en till som jag jobbar med, en som jag har jobbat med och några gamla klasskompisar. Det var bara en av dem som jag hälsade på, de andra såg mig inte, men det är ju så det brukar vara. Jag kanske har gått förbi nån utan att se dem också. Det är ju så mycket folk i rörelse såna där kvällar.

Träffade C lite också innan vi gick in på Stadsfesten. Träffade henne och föräldrarna på Calles innan vi gick på Stadsfesten. Var kul att träffa henne igen. Det blir ju inte så ofta eftersom hon bor så långt bort. Syrran har i och för sig nyss träffat henne eftersom hon var däruppe och masserade lite hästar bara förra veckan.

Jag slapp jobba igår och det var så härligt. Han ringde idag istället och försökte få tag i mig, men jag stängde av ljudet på mobilen igår kväll och glömde ställa tillbaka det när vi kom hem så jag hörde aldrig att han skickade sms eller hade ringt. Men jag hörde av mig så fort jag såg det och då hade han fått tag i nån annan som tur var. Känns lite dumt men det är ju inget att göra nåt åt nu.

Det har varit  mycket ambulanser och säkert poliser också igång i helgen så det verkar som det hände en hel del. Och eftersom det behövde städas så har det säkert varit en hel del fylla där också. Så jag kanske ska vara glad att jag slapp jobba ändå. Får säkert ta en del imorgon istället.

Alla hjärtans dag

Ja, det är ju ett tag sen det var och det är ett tag innan det kommer nästa gång. Men det här tänkte jag i alla fall lägga upp mina layouter som jag scrappat för de dagarna.
Den första visste jag direkt hur jag ville ha, men det syns att det började bra och sen gick det inte lika bra längre. Jag tänkte lite fel när jag satte dit bosktäverna och så blev det lite konstigt med det där bandet. Jag är både nöjd och lite missnöjd med den, men men.

Den andra började jag på för jättelänge sen och när jag hade fäst papperet på bakgrundspapperet så försvann alla inspiration och var borta ganska länge. Men i torsdags kom den tillbaka och jag gjorde den andra layoten som jag blev väldigt nöjd med. I kortet står det:

"Sometimes I forget that you
can't see into my heart
or know what I'm feeling when
I think of you
I forget that you can't
hear my thoughts
or sense that special pride I feel
for you

This is for the times
when I don't tell you
how wonderful you are
or how much I love you
and appreciate your presence
in my life
This reminder from  my heart
expresses all my special
tjoughts and feelings for you -
because sometimes I forget
to tell you
how very much you mean to me
 
From my heart on
Valentines Day.... I love you"

Dikten ovan (utom de två sista raderna) är skriven av Barbara J. Hall och jag tycker den är helt underbar. Passade perfekt för oss.Stressigt

Det har varit stressigt i veckan och speciellt de två sista dagarna. Men det blir ju så när två är på semester och en är sjuk. Har fått jobba dubbelt i veckan eftersom jag tagit det N skulle ha tagit också. Men så har det säkert varit när jag har varit borta också. Det kändes mest jobbigt idag eftersom jag inte fick någon hjälp på morgonen, vilket jag fått tidigare dagar, och jag trodde aldrig att jag skulle hinna klart i tid, men det gick ganska bra. Jag skyndade mig mycket idag och det blev bara ca en halvtimmes övertid. När jag kom hem gick jag ut med hunden och sen la jag mig och sov några timmar.
Kommer få jobba imorgon också och det kommer säkert vara jättemycket då. Och på måndag. Det är ju stadsfesten i helgen och det kommer vara en hel del fylla. Känns inte så kul, men vad ska man göra. Jag hoppas att jag kan vila ordentligt i helgen i alla fall. Det behöver jag efter de härdagarna. Jag hoppas att N är tillbaka nästa vecka. Om inte så har jag i alla fall en dag extra på mig att blir klar med hennes då.

Det går framåt

Igår var vi både jättetrötta och riktigt duktiga. Sambon skruvade isär sin bokhylla och det tog ett bra tag.  Det är en ordentlig hylla, och jag fattar inte att det var så mycket böcker och tidningar i den. Det blev jättemycket när vi packade ner det i lådor. I moegon ska en kompis till honom komma och hämta den. Så då blir vi av med den. Han har gjort sig av med ganska mycket nu, men det har inte jag. Men jag tycker det är svårt att göra sig av med saker, i alla fall vissa saker. Men köpmandisken ska bort och cd-ställen också. Får se om jag hittar nån som vill ha dem. Jag kan säkert rensa mer också, men det är så svårt att komma åt ordentligt när soffan och sängen står mitt i alltihop och tar upp men massa plats, Förhoppningsvis kan hans pappa komma och hämta den snart.

Satt lite med laptopen igår kväll också och skrev lite på vår affärsidé. Känns bra att ha det nerskrivet nu, det blir inte lika mycket att tänka på då :) Men jag kom på att jag glömde några grejer så jag får skriva ner det sen. Det är ju fortfarande en evighet innan vi kommer kunna göra nåt av det där, men det är kul att fantisera och planera ändå.

Var på stan en sväng efter jobbet idag och tittade lite på festivalen och så köpte jag lite grejer till scrapboocken. Har äntligen fått tillbaka inspirationen. Jag gjorde klart den LO som jag började på för jättelänge sen och som det aldrig blev nåt av. Det jag ville göra då bara försvann och så blev det inget alls. Men nu är det fixat och jag blev faktiskt väldigt nöjd. Jaghar tänkt lägga in en bild på den och den andra som jag gjorde senast i helgen.  Den första alla hjärtans dag layoten är jag inte så jättenöjd med, det blev lite skillnad mellan de då två, men det är som det är. Nästa månad ska jag köpa lit mer papper och göra de där två layoterna för våra årsdagar. Har ju hittat papper som passar perfekt för det och jag ska ha det :)

Lägenhetsvisning

Det kom några stycken och tittade på lägenheten idag. Jag trodde att det skulle vara många fler, men tydligen är det så på sommaren att intresset för att kolla på lägenheter inte är så stort. Men de som var här verkade i alla fall väldigt intresserade. Får se om de kan ta lägenheten direkt eller om de väntar till oktober, vem av dem som nu får den.
Var lite nervös inför visningen, men det gick ju bra. Som vi har städat inför idag. Eller inte jag, jag har nästan bara legat i soffan och sett på medan sambon och mamma har städat. Har ju inte orkat så mycket. Men nu verkar jag äntligen vara frisk igen. Tror jag i alla fall. Får väl se hur det går.
Nu är det bara två månader kvar tills vi flyttar. Börjar kännas ganska nervöst. Det är så mycket grejer som ska packas ner och vi (eller jag) behöver nog rensa lite till. Men det ska nog gå bra. Tur att vi flyttar tillsammans, annars vet jag inte om jag hade vågat.

Deprimerande

Det blir ett till tråkigt inlägg om mig som sjuk. För det är jag fortfarande. Det verkar inte vilja gå över. Har haft feber och ont i halsen i en vecka nu. Halsontet är just så pass märkbart bättre, men jag lever ju på te och halstabletter.
Jag är så fruktansvärt less på att vara sjuk. Jag blir deprimerad snart om det inte blir bättre. Jag vill bli frisk!
Jag hade ingen feber när jag steg i upp i morse, men det brukar vara så. Hade slut tvättmedel och eftersom det är tvättning idag så var det bara att åka iväg och handla det. Tog bilen och var borta i en kvart, var svimfärdig när jag kom hem igen. Jag vill ju jobba nästa vecka men har ingen aning om hur det ska gå till när jag mår så här. Nu har jag ju feber igen också, fick det efter det  där. Jag orkar inte nånting. Ligger bara i soffan och läser/ser på tv eller kollar datorn en liten stund.
Jag var på vårdcentralen i torsdags och de gjorde ett halsprov och kollade feber. Provet visade ingeting så det är i alla fall inte halsfluss eller streptokocker. Det är ju bra det i alla fall. Men tänk om jag fått körtelfeber eller nåt istället. Funderar på om jag ska ringa vårdcentralen igen så att jag kanske kan få en ordentligt undersökning och kanske en sjukskrivning. Orkar inte ha det så här...!

Feber igen

Nu är jag less på att vara sjuk. I lördags fick jag feber igen och låg och sov nästan hela dagen. Tror jag var feberfri i söndags, men på måndagen och igår hade jag feber igen. Och så har jag fått jätteont i halsen. Köpte halstabletter i måndags och åt det hela dagen igår, men det hjälpte inte så mycket. Igår kväll kunde jag knappt svälja och det är samma sak nu. Gör lite ont när jag pratar också.

Ringde vårdcentralen idag. Sköterskan jag pratade med sa att feber i sig inte är nåt farligt, det är ju kroppen sätt att ta hand om ett virus eller infektion. Det vet ju jag också, men jag har ju som sagt typ aldrig feber. Förra gången jag hade det var kring Alla hjärtans dag 2007. Jag har kanske feber en gång per år, eller ännu mer sällan, i vanliga fall och då tycker i alla fall jag att det är lite konstigt att jag får det två gånger på en månad, och det tycker familjen också. Men sköterskan sa att det bara är att vila och att jag ska höra av mig imorgon om det blir värre. Men om det är en infektion eller om jag håller på att få halsfluss eller vad det nu kan vara så vill jag ju veta det. Men det är väl bara att vila och avvakta då. Funderar på att ringa imorgon ändå även om det inte blivit sämre.

Jag har verkligen otur nu. Jag har tre sjukdomstillfällen på två månader. Men det är ju inte mitt fel att jag fått feber och låsningar i nacken/ryggen. Det ser ju inte så bra ut, men jag kan inte göra nåt åt det.

Starta eget

Syrran ska ju starta eget och börjar komma igång lite. Jag tror inte alls att hon komemr ha särskilt svårt att få kunder eftersom hon har fått en hel del att öva på nu. Jag har också blivit väldigt peppad på att starta nåt eget. Gärna en internetbutik. Har funderat ganska mycket på det nu och det lockar mer och mer. Kanske börjar man bara som en hobbyverksamhet, och sen om det går bra kan man starta upp det som företag. Eller så börjar man med företag på en gång. Är ju väldigt många frågor att fundera över och det gäller ju att planera ordentligt för att det ska bli bra. Kanske ska boka en tid på Start så att man kan prata med nån där om sina funderingar och få lite hjälp. Men det skulle verkligen vara jättekul och spännande att göra verklighet av det här. Ska ta och skriva ner allt jag funderar på och utveckla så mycket det går.

Jobbat

Sittr vid mina föräldrars datorn nu. De har skaffat bredband och datorn är jättesnabb! Förut tog det hundra år att komma till en sida, nu hinner man nästan inte med. Den går fortare än våran som har blivit jätteseg. Men den behöver nog defragmenteras och komprimeras lite.

Blev utkallad på jobb idag. Chefen ringde för några timmar sen och undrade om jag kunde jobba ett tag idag. Och det tackade jag inte nej till. Har varit sjukskriven för ryggen i veckan och lite pengar skulle inte vara fel. Det är ju en söndag och storhelg idag också så jag borde ju få lite tillägg för det. Det blev bara 1.5 timmar men ändå.
Det blev lite omständigt för mina nyckelkort fungerade inte eftersom det är helg. Fick stå och ropa en stund så att nån kunde komma och släppa ut mig. Sen fick jag ett nummer jag kunde ringa när jag var klar och då gick det lite lättare. Nu ska jag ta det lugnt i helgen igen så att jag får vila ryggen lite mer.

Har mest legat i soffan de dagar som varit och bara slappat, men det har varit ganska skönt och jag tror att det är en anledning till att det gått över så fort. Fick ju en väldigt bra massage i tisdags också och ska få en igen nästa tisdag.  Hoppas att det håller sig ett tag nu, det är så jobbigt att ha ont i ryggen och låsningar är inget roligt. Har aldrig haft problem med ryggen förut, det började på mitt förra jobb och det verkar som att jag blivit lite mer känslig för det nu. Jag borde ta och stärka musklerna lite, måste bara bli tillräckligt motiverad för det.

Jättebra

Vi såg en jättebra film i helgen med Angelina Jolie och Clive Owen; Beyond borders. Hon spelar en ung och naiv amerikansk kvinna som är gift och bosatt i England. En välgörenhetsgala som de är på våldgästas av dr Nick Callahan, en hjälparbetare som kräver uppmärksamhet och hjälp till de afrikanska flyktingar han försöker hjälpa. Sarah (Jolie) blir helt tagen av det han berättar och bestämmer sig för att åka till Afrika och hjälpa till. Där möts hon av en hård verklighet som hon inte visste fanns, men hon är fast besluten att stanna kvar. Attraktionen för dr Callahan växer och det gör också hennes vilja att hjälpa de människor hon möter.

Det här är en jättebra film, gripande, tragisk och romantisk. En av de bästa jag sett. När man ser den här fattar man verkligen hur bra man har det och är väldigt tacksam att man inte lever i de där delarna av världen.

Har just avslutat en väldigt bra bok också. jag hade jättesvårt att lägga ifrån mig den och ville bara läsa mer och mer. En av de bästa böcker jag läst på länge. Det är Franska Spetsar av Sandra Brown som jag nämnt tidigare. Den är verkligen värd de tio kronor jag betalade för den :D

Den handlar om Claire, en ung kvinna som driver en underklädeskatalog tillsammans med sin vännina Yasmine. Deras framgångar svärtas av tv-predikanten Jackson Wilde som har bestämt sig för att stoppa dem. Han har startat ett korstog mot allt snuskigt i USA och vill stoppa allt som har med pornografi och synd att göra. Han jämför deras katalogen med porrtidningar och när han mördas blir Claire huvudmisstänkt eftersom hon är den som har mest att tjäna på hans död. Men hennes liv blir inte lättare efter hans död, snarare tvärtom. Wildes änka tänker göra allt fär att fortsätta hans korståg och Claire står överst på listan. Distriksåklagre Cassidy ska delta i utredningen av mordet och är övertygad om att det är Claire som är den skyldige. Men ju mer han lär känna henne, desto mindre vill han att det ska vara hon.

RSS 2.0