Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Freja har flyttat in

Jag har blivit lite dygnvill. Imorse kändes det som att det var söndag, när jag satt på bussen tänkte jag att jag skulle kolla posten när jag kom hem men kom på att det är lördag. Och det borde det ju vara eftersom det var fredag igår.
Johan åkte äntligen ur Idol, och jag läste om vilket kaos det blev i Aftonbladet idag. Tjejer som skrek, grät och svimmade. Ganska hysteriskt låter det som. Lite överdrivet tycket jag, eller ganska mycket egentligen, speciellt den där tjejen som fick komma upp på scenen med honom. Det var hon som kolappsade sen också. Men det är väl så man reagerar i den åldern.

Igår fick vi hem vår lilla kattflicka. Det blev lite koas det också eftersom hon var livrädd för Ludde.  Han däremot var jätteivrig och ville hälsa på henne och leka. Men hon sprang bara och gömde sig och vågade sig inte fram om han var i närheten. Men hon är inte hundvan och har inte sett en hund förut. Så det var lite jobbigt igår.
Framåt kvällen gick det lite bättre. Hon vågade vara i soffan fast han var i samma rum och hon blev riktigt busig. Han fick sova hos oss i natt och när jag var upp en sväng så sprang hon runt fötterna på mig och jag höll nästan på att snubbla över henne. Hon gjorde likadant när K klev upp imorse.
Idag har det i alla fall gått bättre. De har till och med legat och sovit bredvid varandra i soffan. Så hon känner sig lite modigare nu och lite mer hemmastadd. Hon blir busigare och busigare och det är ganska kul att titta på henne. Och hon kurrar jättemycket.

Fast Ludde har kidnappat hennes ena leksak. Det är en mus med en sån där liten kula på som låter. Han älskar ju saker som låter så han låter en knappt komma i närheten när han har den. Fast Freja tycker mer om sin andra leksak verkar det som, så det kanske inte gör så mycket. Henne lilla säng får hon inte heller ha ifred. Den ville Ludde ha. Det ser så roligt ut för han ryms ju knapp i den. Hon har fått en annan bädd också som hon ligger i så hon kanske klarar sig utan den också.



Freja



Ludde vill också ha en ny säng
Visst ser det lite uppkäftigt ut?


Örhängen

Gjorde ett par örhängen igår kväll. K:s mamma ska få dem i julklapp. Han sa att det var hennes typ av örhängen så jag hoppas att hon kommer tycka om dem.
För en gångs skull fick jag till en bra bild :)


Så där ja

Nu har jag skickat iväg min hemtenta. Som vanligt har jag lite separationsångest när jag ska lämna in nåt och trycker på spara-knappen femtioelva gånger innan jag stänger ner dokumentet och sen kllar jag mailadressen hundar gånger innan jag vågar skicka iväg det. Men nu är det i alla fall gjort. Egentligen ska det inte vara inne förrän imorgon mren jag kan inte skriva nåt mer. Jag försökte lite nu på förmiddagen men det gickinte så bra. Jag har fått ihop de sidor jag skulle ha, och jag tror att jag har skrivit så bra som jag kan. Det får vara bra med det.

Och det är tur att jag kunde maila in den för skrivaren pajjade just. Jag köpte ju en ny bläckpatron i tisdags, men det var inte orginalet för det finns tydligeninte längre. I alla fall inte där jag var. Men det stod ju att den skulle passa till skrivaren jag har ändå, så jag trodde ju att det skulle gå bra. Vilket det uppenbart inte gjorde. Hade tänkt skriva ut schemat till nästa moment som börjar på måndag, men det går ju inte nu. Jippi...

Vi fick i alla fall upp de där lamporna igår och då var det inga problem. Bara att sätta in dem och vrida om. Det måste ju ha varit nåt fel på den första lampan vi försökte med eftersom det inte gick alls då. Nu är det väldigt ljust och fint i vardagsrummet i alla fall, nästan lite för ljust. Vi köper nog lite svagare lampor näsa gång.

Nu ska jag göra chokladbollar och äta lite såna som tröst för att skrivaren har dött.

Shoppat

Det har varit mer eller mindre snöstorm i några dagar nu, men för tillfället är det lugnt i alla fall. De har varit duktiga på att ploga här så vägarna är både körbara och gångbara utan problem. Men vi hade en ordentligt snövall utanför våran dörr som jag fick skotta bort igår. Det var jättejobbigt. Idag var det också en kant, men mycket mindre.  Det ä'r ganska härligt ändå med all snö, men nu behöver det inte komma mer.

Vi var till Skellefteå idag, och som vi har shoppat. Och nästan inget åt oss själva. Det har jag  nog aldrig varit med om. Jag köpte några presentgrejer till mina julklappar och så en bok på Kupan, Hotfullt paradis av Nora Roberts. K köpte en tomte och lampor till taklfläkten. Sen har vi nog bara shoppat till katten. Men det var kul. En bädd, mat och vattenskål, lite leksaker, godis, kattlåda och klösbrädor. Sen kommer vi köpa en transportbox och kanske ett koppel. Nu är det bara tre dagar kvar innan hon kommer. Eller nästan två eftersom det snart är onsdag. Dety ska blio så kul :)

Har lite problem med att skriva idag. Vi köpte ju som sagt lampor till takfläkten. Försökte sätta upp dem och det gick inte alls bra. Det är såna där bajonettfästen på lamporna och de ska stickas in och vridas om. Men när man har fått in lampan så finns det inget utrymme att vrida på, så vi får inte fast dem. Det var ett jäkla bök att få upp fläkten, vi var fyra stycken som kämpade med det igår kväll, och nu ska det här krångla också. På nåt sätt lyckades jag skära mig på nåt när jag skulle försöka få dit lampan för jag började blöda lite. Så nu sitter jag här med plåster på tre (!) fingrar. Lyckades skava bort lite hud på tummen också, hur nu det gick till. Det var lite farliga glödlampor det där.

Jobbigt och roligt

Äntligen är datorn på plats, på rätt plats till och med. Vi har haft den i vardagsrummet stående på golvet och i fåtöljen ett tag nu. Men idag satte vi upp databordet. Och det var inte helt lätt. Efter diverse utbrott, lite svordommar och massa tjafs för att få allt att ligga rätt så fick vi äntligen ihop det. Jag fattar verkligen inte hur vi lyckades förra gången. Nästa gång vi ska skruva ihop ett databord så kommer det inte bli det här, det lovar jag. Men då har vi förhoppningsvis en lite större lägenhet och ett bättre databord.

Vi ska köpa katt :) På fredag får vi hem en liten kattflicka. Hon är jättesöt. Det ska bli jättekul. Då får vovven en liten kompis att leka med. Det känns lite nervöst, men det kommer nog gå bra. Vi får förbereda oss lite under veckan så att vi är redo på fredag. Längtar :)

Den är krabaten har fått vänta på kaffe ett bra tag nu. Och han har fortfarande inte fått nåt kaffe. Jag kom inte ens ihåg att ta bort koppen när jag tog bilden. Så den står fortfarande kvar. Vilket den gjort ganska länge nu....



Halsband

Ha, ha. Jag som inte visste om jag skulle ha varken ork eller inspiration satte mig direkt och gjorde ett till halsband. K skulle använda datorn så jag tänkte att det var lika bra att sätta mig lite med det där och trollade fram ett halsband. Det blev inte jättebra eftersom jag råkade glömma en grej men jag tror inte att det gör så mycket. Annars är jag nöjd i alla fall.


Nya smycken

Gjorde äntligen klart mitt halsband förra helgen och igår gjorde jag ett par örhängen. Det var jäkligt pillrigt och det höll nästan inte på att gå som jag ville men det ordnade sig till slut. Halsbandet är jag på nåt sätt både nöjd och missnöjd med nu när det är klart, men örhängerna är jag riktigt nöjd med.
Armbandet får vänta ett tag till eftersom jag inte fått de nya pärlorna än, men jag har ju så att jag kan göra ett till halsband så jag ska nog ta tag i det snart. Men nu har jag blivit förkyld och så har jag ju en hemtenta att skriva på så vi får se hur det går med både inspiration och ork.
Tyvärr så är inte bilderna de bästa, jag får nog öva mig lite på det också, 




 

Hostmedicin på rymmen

Men jag tänkte börja att skriva om det sista grupparbetet för den här gången. Vi fick uppgiften i tisdags och hade redovisning idag. Det var en ganska lätt upopgift, vi fick frågor som vi skulle leta svar på på angivna hemsidor. Fast vissa hade väl lite svårare än andra, det berodde på vilken organisation man fick.
Vi träffades igår för att förbereda redovisningen och det gick hyffsat snabbt eftersom N hade skrivit ut den information vi behövde. Vi bestämde oss för att göra en intervju av det och det var ganska kul. Då behövde vi inte bara stå och rabbla information utan göra nåt lite kul av det. Och det gick ganska bra, vi överlevde :) Men det var en del frågor hon ställde som vi inte riktigt kunde svara på, men det var för att vi inte hade hittat just den informationen. Annars gick det bra.
I morgon har vi sista föreläsningen för det här momentet och då ska det komma nån från ett företag, sen är det dags för hemtentan.

Så till hostmedicinen. Var på apoteket igår innan vi skulle träffas för att köpa hostmedicin och lite annat som kan vara bra när man är förkyld. K har varit sjuk hela veckan och nu verkar det vara min tur. Håller på att få ordentligt ont i halsen.
I alla fall så hade jag hostmedicin överallt när jag skulle åka hem. Upptäckte det just innan jag skulle kliva på bussen. Hela väskan var full av hostmedicinm och allt i den var dränkt i det och det droppade från botten av den.  Hade fått på jackan och byxorna också. Kändes ju lagom roligt. Som tur är så finns ju tvättmaskin och det var bara att slänga in allt i den när jag kom hem. Det hade lossnat några sidor från blocket, men all text hade klarat sig och som tur var kom det bara hostmedicin på kanten,  Men hörlurarna som jag hade i väskan var helt dränkta och det var allt annat som jag köpt på apoteket också. Det var ju ganska kladdigt också.
På nåt sätt hade flaskan till hostmedicinen gått sönder men jag fattar inte riktigt hur. Jag hade ju inte direkt slöngt väskan på golvet. Nästa gång ska jag i alla vara lite mer försiktig.

Älskling!

Det går inte en dag utan att jag tänker på hur mycket du betyder för mig. På vilken tur jag hade som hittade dig.Eller egentligen var det kanske du som hittade mig. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Du finns alltid där för mig. Tänk att jag fortfarande bara får starkare och starkare känslor för dig. Du är hela min värld, mitt allt. Jag älskar dig!

Grattis mamma!

Skellefteå kommun har förlorat 101 invånare och Robertsfors kommun har fått två nya. Undrar vilka de kan vara? :)

Mamma fyllde år igår och det har firats hela helgen. I fredags kom deras grannar, på lördagen var det vännerna som firade och igår var det släkten som kom. Jag och syrran har hjälpt till att duka fram och plocka undan och sköta disken, Så vi har också haft ganska fullt upp. Det har lagats en hel del mat  i gelgen och flera tårtor har det blivit också. Det har varit jättegott. Hon fick ett par örhängen och tillhörande halsband av mig och N och K var också med på ett hörn och pappa gav henne en spabehandling som hon blev väldigt nöjd över. Hon fick smycken av några vänner också, ett jättefint vinställ och vin. Och så jättefina blommor.
Jag hade gjort en LO till henne också, men självklart glömde jag den hemma. Jag får ta med den nästa gång vi åker hem.

Hann med lite shopping i helgen också. Var in på hobbybutiken och köpte lite grejer för att göra örhängen och så lite delar till mitt halsband som jag håller på att göra. Sen gick vi in på Bokia och där hittade jag jätteguliga smyckeskit. Köpte ett av dem och så en liten rundtång till. Nästa gång jag går dit kanske jag köper ett till.
Förut var det nästan bara scrapbooking som gällde, och nu är det det här. Men det är så roligt. Och så har min scraplust rymt. Får se när den vill komma tillbaka.


Örhängen

Jag har funderat ett tag på att prova göra egna smycken. Tittade runt lite på internet och hittade den här butiken. Där hittade jag hur mycket som helst som jag ville ha. Gjorde en beställning där, örhänges kit, metall kit startpaket, tror jag att det hette, och så några stavpärlor. Gjorde örhängena i söndags och det gick riktigt bra. Det var snabbt gjort och jag började lite på ett halsband också. Men jag behöver lite mer grejer för att få det som jag vill. Jag gjorde en ny beställning samma dag som jag fick det där för jag har fått en idé till ett armband också som jag ska göra till K:s lillayster i julklapp. Jag tror det kommer bli mycket smycken i julklapp i år.  :) Men det är riktigt roligt.


Söndag

Äntligen åkte Lars ut. Han var väl hyffsat bra, men det var bra att bli va med honom nu. Han passar ju itne alls där. Kevin var helt klart överlägset bra och jag gillar honom bara mer och mer. Förstår inte hur Robin E kunde hänga löst. Han var ju en av de bästa i fredags. Men jag tycker att svenska folket har röstat så konstigt i år så det är väl inte så konstigt att de bra hamnar där också.

Hyrde en film igår tillsammans med syrran. Vi såg Step up 2 The Streets. Den påminde lite om första filmen, men bara lite grann, det var ju en annan historia den här gången. Det var lite kul att han från första filmen var med i början av den här. Fast jag kände först inte igen honom.
Det är en jättebra film och jag blir ju så danssugen.! Jag vill också kunna dansa så där. Och det säger jag nästan varje gång jag ser en sån här film :) Vill se den här igen, och det vill jag göra med den första också.

Nu sitter jag och försöker hitta texter till momentet igen. Fler länkar som inte fungerar som de ska. Och en bok som vi ska ha läst till nästa vecka som inte finns att få tag på nånstans. Den är antingen utlånad eller slutsåld. Förstår inte varför det måste krångla så mycket med kurslitteraturen. Ännu roligare är ju att jag måste sitta på en söndag och plugga. Kanske skulle ha läst mer i fredags, Fast jag satt ju nästan hela dagen ändå och man orkar ju inte läsa hur länge som helst.  Det är ju tur att vi bara går till klockan 12 i veckan i alla fall. Hinner ju göra bort en del plugg efter det.  Blir nog inte att göra så mycket annat i veckan än att plugga och jag får säkert ta med mig så att jag kan plugga under nästa helg också om jag ska hinna läsa allt som ska läsas. Det kommer jag inte kunna göra ändå men försöka kan man ju i alla fall.

Ännu ett grupparbete

Vi har ju börjat på moment 3 nu, och det är dags för ännu ett grupparbete. Det är inte så jättemycket läsning nu i alla fall, men med min vanliga otur så fungerade inte länkarna den här gången heller. Tur att det finns Google, jag hittade den där så jag behöver inte åka ner till biblioteket och försöka hitta  tidningen där.
Vi ska ha två grupparbeten och en hemtenta den här gången också. Det känns som att momentet är mycket större än det 6 hp som det ska vara. Det verkar vara mer nu än förra momentet som var på 9.5 hp. Men det är i alla fall mer strukturerat nu, och det är ju bra, för det var inte det förra gången. Vi fick all information redan första dagen och det är klart och tydligt vad som ska göras under momentet och vad vi ska läsa. Det är precis så jag vill ha det.
Läraren vi har nu är mycket roligare att lyssna på nu än den förra. Hon är så engagerad och entusiastisk när hon pratar, det märks att hon gillar det här ämnet. Och så har hon en blandning av flera olika uttal, hon sa att hon var engelska, men man kan höra både tyska och norska i hennes uttal också. :) Jag trodde först att hon var från Tyskland, och sen kanske Norge, så jag blev ganska förvånad när hon sa att hon var från England.  Det kommr lite engelska meningar och uttryck ibland när hon pratar, men det gör inget.
Jag tror i alla fall att jag har kommit i en ganska bra grupp den här också. Fick inte vara med H den här gången, vilket hade varit ganska kul, men jag har pratat en del med dem jag ska vara med nu och jag tror att vi kan komma ganska bra överrens.

Lite lugnare

Jag hade ju lite ångest tidigare idag om all kurslitteratur som inte gick att få tag på, men jag känner mig lite lugnare nu. Det lönar sig att maila läraren :) Har fått länkar så att jag kan skriva ut båda texterna, och jag håller på att skriva ut den andra nu. Det blir massa text nu ändå, men nu har jag i alla fall det som ska läsas. Det andra får jag ta senare. I den ena boken var det bara vissa kapitel vi skulle läsa och då går det säkert kopiera.
Det har gått en jäkla massa papper och bläck idag, men det får det väl vara värt då. 
Jag är ju så bra på att jaga upp mig, men jag behöver ju faktiskt inte alltid det. Det brukar ju ordna sig ändå och det gör nog nu också.  

Massa text...

Jag fick lite panik igår när jag såg att propositionen vi ska läsa är på nästan 300 sidor! Det går ju bra inte. Texterna till på onsdag har jag svårt att få tag i, länken till den ena fungerar inte och den andra finns typ inte att få tag på... Jippi... Lite mer panik. De andra böckerna vi ska ha senare under momentet är utlånade och går typ inte heller få tag på. Ännu mer panik. Och de där texterna till på onsdag ska vi ha till första grupparbetet också. Okej då. ..
Jag skulle ju ha gjort det här mycket tidigare och inte trott att jag skulle kunna få tag i böckerna dagen innan momentet börjar. Jag var på biblioteket i fredags och då fanns den där boken där, men jag kom dit just som de skulle stänga så jag hann inte leta reda på den. Och när jag kom dit i morse så hade den blivit utlånad. Men förhoppningsvis så är vi fler som har lite svårt att få tag i texterna, och kanske finns det nån möjlighet att få kopiera lite från nån.... Hjälp...
Jag är i alla fall klar med mina intervjuer nu. Det löste sig ju så att jag fick de tre svaren jag behövde. Så nu är den inlämnad och klar. Det känns ju bra det i alla fall.

High School Musical 3

Jag och syster yster var och såg den ikväll. Hoin såg den med P förra veckan och tyckte att den var så bra att hon ville se den igen nästan direkt. Och den var väldigt bra.  Jag tror faktiskt att den är den bästa av de tre filmerna. Hon hade köpt soundtracket så jag har lyssnat på låtarna innan och tyckt att det var bra, men eftersom jag inte hade sett filmen då ahde jag inget sammanhang till låtarna. Nu har jag det och tycker att det är jättebra. Bäst tycker jag är "Scream". Det var nån som ahde skrivit på nån hemsida att den scenen påminde om Footloose, och det gör den faktiskt. Jag tänkte på det när jag såg scenen, men det gör inte så mycket för den är väldigt bra. Han ska för övrigt spela huvudrollen i en nyinspelning av den filmen och det ska bli kul att se. Jag gillar den filmen.
N hade förvarnat mig om att en del grejer som man fick se i trailern inte var med i filmen och det såg jag också. Vilket jag inte$ riktigt tycker om. Det är ju lite fusk. Lite som att de gjort en vesion för trailern och en version som blir själva filmen. Men det var som sagt väldigt bra och jag vill se den igen. Kommer kanske lyssna lite på soundtracket också. :) 
Tyvärr så tappade jag linsen några gånger så jag missade några småsaker, men jag tror inte att det var så viktigt. Den har en tendens att lossna på bio verkar det som. Det har ju hänt ett par gånger nu. Och det är alltid det högra ögat.  

Idol

Än en gång var det fel person som åkte ut. Men det var väl inte direkt oväntat. Jag undrar hur länge Lars ska hålla sig kvar egentligen. Äntligen fick han i alla fall lite kritik. Läste om honom i Aftonbladet idag och det verkar vara en del som håller med. Men det finns folk som ändå tycker att han är bra, och förlåt, men jag kan bara inte förstå det. Igår var verkligen droppen. Han tar upp en plats för nån annan och borde inte vara kvar. Han vill ju inte ens vinna Idol. Jag undrar varför han är emd egentligen, han verkar ju inte ens gilla programidén. Jag såg faktiskt inte hans framträdande, orkade inte ens lyssna.
Men det var några som var riktigt bra igår. Kevin var ju helt fantastik. Jag tycker bara bättre och bättre om honom och tror och hoppas att han vinner alltihop. Tycker det var riktigt häftigt att han kunde sjunga med sån inlevelse när det är på ett språk osm han just har lärt sig. Robin B gjorde sitt bästa framträdande hittills. Han var ju riktigt säker både på rösten och i scenspråket den här gången. Robin E gillar jag ju också mycket och även han gjorde bra ifrån sig. Johan kan ju låta riktigt bra när han inte ska pressa rösten och skrika så mycket. Han borde sjunga mer så där som han gjorde igår.

RSS 2.0