Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hus

Jag har hittat ett hus här som jag blivit lite förälskad i. Varken huset eller tomten är särskilt stort men det ser så mysigt ut. Tomten är omringad av björkar och huset är ett två våningshus med jättefin veranda. Jag vill ha det :) Jag har ingen aning om hur det ser ut inuti, men jag tror att det är fint i alla fall. Man kanske borde gå förbi och fråga om man får komma in :)
Men jag skulle också vilja ha hans pappas gamla hus. Det är ganska stort och har en stor och fin tomt.  Jag fantiserade faktiskt lite om hur vi skulle ha vara möbler i vardagsrummet och vi skulle ha bott fär. Och vi skulle verkligen ha kunnat göra en jättefin trädgård där. V har planerat lite för hur vår drömträdgård skulle se ut och där skulle vi verkligen ha möjlighet att anlägga den.
Jag blir bara mer och mer sugen på hus, men det kostar ju pengar också. Så det for nog vänta många år till.

Redovisning och rapport

Vi hade redovisning av vårt första grupparbete i onsdags. Jag kom i en jättebra grupp och vi har jonnat väldigt bra tillsammans. Vi hade lagt upp arbetet på ett sätt men ändrade oss bara några dagar innan redovisningen. Det kändes först som att det skule bli en massa extrajobb, men det blev det inte, och det var bra att vi ändrade upplägget för annars hade det blivit ganska rörigt.
Vi ville börja för att få det bortgjort men istället blev det så att vi fick redovisa sist. Men det gick också bra. Jag var den som var mest nervös i min grupp och fick tillfällig prestationsångest nån timme innan redovisningen, men jag överlevde i alla fall. Men de andra var mycket mer avslappnade och naturliga än jag. Men så är det nästan alltid. Jag tycker fortfarande iunte om att redovisa. SOm tur var vi halvklass, så vi var inte så jättemånga, men tillräckligt många ändå. Och läraren tyckte att det var bar att vi var sist för vi hade bra jämförelser.
´Nu har vi en rapport som ska vara inlämnad på måndag. Jag är nästan klar med den. Jag började på den igår medan jag väntade på M. Vi rräffades och åt lunch på en kinarestaurang som vi alltid gör när vi träffas. Det verkar som att det har blivit en tradition :) Sen fortsatte jag lit epå vägen hem också, men blev så trött att jag somnade. Idag har jag skrivit nästan hela dagen och nu ska det bara fixas till lite. Vi måste koppla in den andra datorn också så att jag kan ´kolla rättstavning, skriva in fotnoter och skriva ut. jag är ganska nöjd, men slutet skulle kunna vara bättre. Vet faktiskt inte om jag ska ta med det. Får se. Jag hoppas att jag har gjort rätt i alla fall. Det får jag väl veta sen.

Börja om från början

Jag var nästan klar med väskan jag virkat på, jag höll ju på med axelbandet, men jag var tvungen att ta upp allt det igen. Jag kunde inte få till slutet på axelbandet så att det blev likadant som början. Jag försökte flera gånger men det gikc bara inte hur jag än försökte. SÅ jag drog upp allt igen och ska börja om. Hoppas bara att det blir någorlunda som jag vill ha det. Men jag ska i alla fall lämna det där ett tag nu, jag har börjat sticka på en filt istället. Hittade jättefint garn på Coop, typ pastellgrönt. Jag hittade flrst ett nystan som jag hade tänkt köpa men så hittade jag det där i samma färg som var biligare så då köpte jag det istället. Fick många fler nystan än vad jag skulle ha fått emd det första garnet.
Jag är nog lite snål när jag ska köpa garn för jag vill att det ska vara billigt så att jag kan köpa flera nystan på en gång. Men det skulle ju vara kul att nån gång köpa lite dyrare garn av annan kvakitet och göra nåt a det. Det får bli nån annan gång.
Jag stickar mosstickning nu ( jag lärde mig ju det när jag började med koftan som fortfarande inte är klar) och jag tror att den kommer bli jättefin när den är färdig.

Irriterande

Jag är så irriterad på min dator just nu. Eller egentligen är det väl internet som irriterar för det är det som krånglar mest. Kan inte prata med M på msn för det kastar ut mig hela tiden. Tur att man kan smsa istället. Vi har i alla fall bestämt oss för att träffas och fika nån dag och det ska bli jättekul för det var evigheter sen vi träffades och så vi ll jag ju träffa lilltjejen också. Henne har jag ju inte träffat alls än. Men jag har sett massor med söta bilder på henne,
Ännu en grej som krånglar. Hade tänkt kika lite i några kompisars bloggar, men får bara upp en ruta som säger att den sökmotorn inte går att hitta. Nähä....

Jag får väl klara mig utan det då. Skulle ju egentligen sitta med mitt grupparbete men det fungerar inte heller som det ska eftersom att "sidan går inte att visas". Kul. Blir inte så mycket gjort där heller. Som tur är så gjorde jag en del anteckningar på datorn när jag kikade lite igår så lite grann ha rjag i alla fall. Det är tur att vi har nästan en vecka innan det ska avra färdigt och redovisas för då har jag ju mer tid på mig att försöka få till det. Det är också bra att vi ska redovisa i halvklass, för jag tycker inte om att stå inför hela stora klassen och ha redovisning. Tycker fortfarande att det är lite jobbigt.


Och bara för att så försvinner den här sidan medan jag pratade i telefonen och hela datorn jäklades och slog typ av sig av sig själv. Men nu fungerar det i alla fall igen.

Gjorde ett test i en tidning igår; Vilken höststil passar dig? Men resultatet jag fick stämmer inte alls in på mig. "Du älskar att klä dig i plagg med ett sofistikerat snitt. Det kvinnliga tilltalar dig och din siluett är ofta ganska figurnära. Du älskar feminina och lite lyxiga material som suden, spets och sammet....." Det är ju inte alls jag. Det här stämmer mer in på  mig, men enligt poängen skulle jag alltså inte passa in där; "En välklädd, avslappnat cool vardagsstil med funktionella sportinfluenser passar dig. Jeans utgör basen i din garderob som i övrigt består av plagg i praktiskt moderna material. Höga klackar har du kanske nåt par av, men i övrigt är det snygga sneakers och tåliga kängor som gäller för din del...."

Nu använder jag ju egentligen inte så mycket jeans och kängor men det där stämemr i alla fall bättre in på mig än det första exemplet. Jag har ju ändrat min stil lite grann under de senaste åren men jag har fortfarande en ganska avslappnad stil och trivs fortfarande bäst i lite vidare byxor och typ gympaskor.

Det sista var ju inte särskilt irriterande, bara lite kul att det blev ett resultat som inte alls stämmer. Men det är ju bara ett test i en tidning och inget som man behöver bry sig särkilt mycket om egentligen. Det är ju bara på skoj.

Jag har nog inget mer att irritera mig på just nu i alla fall. Men jag är ju både en liten moraltant och en gnällkärring så nåt kommer det nog som stör mig snart på ett eller annat sätt.

Kraglös

Hunden har äntligen fått slippa den där kragen. Han var helt överlycklig när vi hämtade honom igår. Så här glad och sprallig har han inte varit på en månad. Men det är ju ungefär så länge som han fått dras med kragen också. Det är härligt att se honom på bushumör och vara som vanligt igen. Vi ska fortsätta med dropparna med veckan ut, men båda ögonen är äntligen läkta nu.

På vägen hem var vi med om väldigt onödig omkörning. Det var en lastbil som skulle köra om oss. Jag fick sänka farten lite så att han skulle ta sig förbi och sen stoppar han upp mig och kör saktare än vad jag gjorde. Jag kunde bara köra 70 fast det var en 90-väg. Så fort jag fick tillfälle körde jag om honom och sen höll han sig som han skulle. Både jag och sambon kom att tänka på Duellen och Roadkill. Som tur var så var det inte så mörkt så det var inget vi tänkte på någon längre stund. Men ingen av oss kunde förstå varför han skulle köra om. jJg låg på ca 80-90 när han skulle om mig och så kör han långsammare än det när han kommit förbi....

Färdigstädat och små idioter

Äntligen. Nu vill jag aldrig städa mer. Att det tog så lång tid att städa ur en lägenhet. Men nu är det klart.  Om jag kunde skulle jag aldrig städa ett badrum igen. Det blev min uppgift och jag har verkligen gnuggat överallt. Och det gav resultat, det blev skinande rent. :) De andra har tagit hand om de andra rummen. <jsg har varit så upptagen av badrummet så jag har inte haft tid att ta nåt annat.  
Det var tur att vi fick hjälp av våra föräldrar under veckan för annars hade vi aldrig hunnit klart. Men nu är det färdigt i alla fall och det känns bra.
Vi lämnade nycklarna igår också så nu är det verkligen slut med den där lägenheten. Nu ska vi bara komma i ordning här också. Vi ska sätta upp hyllorna snart och då blir det lätt att få ordning i förrådet. Sen kommer resten att ordna sig också.

Var och hälsade på mamma och pappa under helgen också. Det bor några små idioter på deras gata som kommer råka riktigt illa ut nån dag. De är typ 5 år och tycker att det är jättekul att springa ut framför bilar. Jag höll på att köra på dem när jag skulle därifrån och jag tyckte inte alls att det var särskilt kul. Jag blev så irriterad att jag sa att åt dem att inte göra så där för att det är farligt.
Det har hä'nt en gång förut också,  men då var jag i alla fall förberedd.  Nu stannade jag bara nån meter ifrån pojken. Jag såg den ena stå vid vägkanten och tänkte att jag skulle ta det lite försiktigt. Plötsligt har jag den andra pojken precis framför mig. Det var tur att jag reagerade så fort som jag gjorde för annars har jag kört över honom.
Jag fattar inte var föräldrarna är en sån där gång. On de är medvetna om vad deras barn gåller på med. Egentligen skulle jag ju ha tagit med pojken till hans föräldrar och sagt åt dem. Lär de inte sina barn att det är farligt att göra så där? På sin egen gata också. De borde ju ha lite uppsikt i alla fall.

Två veckor

Då har jag avklarat vecka två i min utbildning. Oj, vad mycket information det är som ska gå in. Jag kommer måsta sitta och läsa hela tiden, och det har ju varit lite si och så med det eftersom vi har flyttat. Men det börjar gå bättre nu och bara vi blir klara med den gamla lägenheten så kommer jag få mer tid. Jag har kommit i en bra klass verkar det som, men jag har inte riktigt koll på vilka jag går med än. Det kan nog ta ett tag. Speciellt som vi ska ha mycket undervisning i halvklass nu. Men jag har i alla fall pratat ganska mycket med två stycken så jag får väl hålla mig till dem.
Det känns ganska bra ändå, även om det här inte riktigt är den inriktning jag vill jobba med. det är väldigt mycket informationssökning och forskning och det vill jag inte hålla på med. Jag vill bara låna ut böcker :) Får väl försöka få mig ett sånt jobb ändå.
Vi har kimmit halvvägs i det första momentet och de är snart dags för vårt första grupparbete. Jag har inte kollat upp vad det blir än, men jag tror att jag ska göra det så att jag är lite förberedd. Nästa moment blir det mycket grupparbeten och det känns lite jobbigt. Jag tycker inte riktigt om såna.
Men än så länge går det bra som sagt. Det är väl bara att vänta och se hur det blir längre fram.

Äntligen lite ordning

Det har verkligen varit kaos den senaste veckan. Vi flyttade in, men flyttade ut igen lika snabbt för det blev inget bra. .
Men det ordnade sig, och nu sitter jag i den nya lägenheten. Här känns det mycket bättre. Här kan vi faktiskt bo ett tag. Lägenheten är jättemysig och fin och vi har ett ganska stort förråd där vi har stora planer på organisering. :)
Det har verkligen blivit mycket flytt fram och tillbaka den här veckan. Det är fortfarande ganska rörigt men alla saker är i alla fall på samma ställe. Lite ordnat har vi ändå fått det, men vi vet inte riktigt vart allt är än. Det får vi ta lite eftersom.
Internet har vi äntligen fått också. Har varit utan det i en vecka. Fick lite abstinens, men nu fungerar det också. Hade lite problem med virusprogrammet i morse, men även det verkar fungera som det ska nu.
Då är det bara tvn kvar. Försökte ställa in kanalerna tidigare idag, men det gick inte så bra. Ska försöka igen med det senare. Plugga måste jag också fortsätta med. Höll på att somna när sambon ringde och sen har vaktmästaren varit här och tittat lite.
Det blir bra det här. Vi trivdes båda två så fort vi kom innanför dörren.

RSS 2.0