Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Härligt väder

Det har avrit jättehärligt väder både igår och idag. Solen skiner och det har bara varit några minugrader. Nu tror jag till och med att det är nån plusgrad. Det blåser lite idag men det gör inget. Det är i alla fall inte som det varit tidigare. Så har det varit antingen minus 20 nånting eller så har det varit kring 4-6 minus och mer eller mindre snöstorm. Det är jättehärligt med lite vårväder, längtar verkligen till våren.

Träffade I när jag skulle hem idag och satt och pratade med henne på bussen. Det var jättelänge sen jag pratade eller träffade henne så det var kul. Förhoppningsvis kommer jag träffa henne fler gånger eftersom hon också pluggar i Umeå nu. Och sen kanske vi kan pendla tillsammans frpn Skellefteå :) Det beror ju helt på vilka tider vi har. Vi får se ur det blir.

Det känns väldigt lockande med en lång promenad just nu, men K har just varit ut och jag känner mig inte motiverad att gå själv. Ska sitta och kika runt lite på internet istället och längta till middagen. Vi ska äta kyckling med krispigt tacotäcke. Hur lätt som helst och så gott! Receptet hittar du här.

Armband och halsband

Fick min senaste beställning i fredags och jag satte igång att pyssla på en gång. Det blev ett halsband och två armband. Gjorde ytterligare ett armband för en liten stund sen. Så här blev  resultatet.


Armband med genomskinliga facetterade
glaspärlor och en krackelerad bumling



Armband med rocaille och oval glaspärla



Armband med  rocaille och ovala glaspärlor



Halsband med löv, glashjärta och vit pärla

Halsduk

Hittade det här underbara garnet, Big Verona för ett tag sen när jag var i Skellefteå och jag bara skulle ha det :) Jag gillar såna här garn, det är nästan roligast att sticka med garn som har flera olika nyanser eller färger. Blev klar med halsduken förra helgen men har inte kommit mig för att fästa trådarna förrän nu. Syrran vill ha en likadan fast i blått så jag ska göra en till henne också. Sen är jag lite sugen på att göra en sjal i det här garnet. Får se om det finns kvar då.


Hemntentan

Nu är den äntligen klar. Vi fick förlängt till imorgon och det har verkligen behövts. Jag tror inte att jag hade hunnit klart till i fredags. Kände mig lite stressad över det också, men så fort jag fick veta att vi fick lite mer tid på oss kunde jag slappna av lite. Och nu är det över, tills vi får tillbaka den i alla fall. Jag är beredd på en komplettering för jag tror inte alls att det kommer gå bra den gär gången, det har varit den svåraste tentan hittills. Men nu är den ivägskickad och jag behöver inte tänka på den mer på ett tag. Så härligt!

Alla hjärtans dag

Firade Alla hjärtans Dag  tillsammans med min underbara älskling, åt god mat och såg på Melodifestivalen tillsammans på kvällen. Jag hade köpt en liten chokladask åt honom med jättegod choklad och jag fick en gullig liten figur av honom, den är jättesöt. :)
Jag såg inte Melodifestivalen förra helgen men har hört att det var väldigt dåligt då. Men igår kväll var det riktigt bra och båda mina favoriter gick vidare till finalen. Hoppas bara att det inte blir som förra året då alla bra var i Skellefteå medan det bara var dåliga i de andra deltävlingarna. 
Det var en trevlig dag tillsammans med älsklingen och om en vecka har vi varit tillsammans i 2.5 år. Fattar fortfarande inte riktigt var tiden tar vägen, för som jag sagt många gånger så känns det som att tiden går jättefort samtidigt som det känns som att det alltid varit vi två. Och det ska det alltid vara också!  
  

Fyra nya

Läste på Nora Roberts hemsida att det kommer fyra nya filmer av hennes böcker. De är Northern Lights (Flammande skyar), High Noon (På slaget tolv), Midnight Bayou och Tribute (Begravt i glömska). De två senaste har jag inte läst och Midnight Bayou har jag inten aning om vad den heter på svenska, men jag känner igen titeln.  Om nån vet får ni gärna säga det. 
Några böcker som jag väldigt gärna vill se som filmer är Ädelstens-serien och Nyckel-serien.
Har ca 25 böcker med henne, men några av dem är hennes Harlequin-romaner och de har jag faktiskt inte läst. Har  ju nyligen köpt två gamla böcker av henne, Hotfullt paradis och Sanna lögner. Båda två på Kupan för en tia.  Både Kupan och Myrorna är jättebra när man vill hitta lite äldre böcker, speciellt av författare som Nora Roberts eller Sandra Brown. Jag ska fortsätta leta efter böcker där, men jag kommer ju köpa nya också eftersom jag samlar på hennes böcker.

Åkpåse

Äntligen är den färdig. Den har legat i lådan nån vecka nu fakliskt. Jag hade tänkt att jag skulle sy nåt fint på den, men det får bli sen nån gång. Luvan ser lite liten ut eftersom jag gjorde om den lite, men det kan jag också fixa sen. Den blev lite bubblig i kanterna eftersom jag sydde ihop den för hårt men jag tror inte att det gör nåt. Så nu när jag avslöjat alla fel jag  gjort tänkte jag lägga in en bild så ni får se hur den ser ut.




HIttade den här minifilten som jag gjorde för ett bra tag sen. Tänkte att man kunde ha den i en vagn eller nåt, men risken är väl att den blev i minsta laget ändå. Men i så fall är det väl bara att göra en ny. Både filten och åkpåsen är stickade i mosstickning.


Lite bättre

Fick det där programmet installerat igår vilket har hjälpt mig lite grann, så nu är i alla fall den tredje delen av hemtentan helt klar. Har skrivit en del idag, men trots att jag suttit hela dagen nu så känns det som att jag bra skrivit en massa utan att egentligen säga nånting. Har nog inte alls svarat på frågan som jag borde. Och nu har jag kört fast igen. Vet inte hur jag ska göra eller vad jag skriva och förmodligen borde jag läsa en massa.
Men trots att jag känner mig helt misslyckad just nu så har det ändå gått ganska bra idag. Nu ska jag bara hitta locket till mitt usb-minne som katten har gömt nånstans. Om hon ine har ätit upp det förstås.

Tentaångest

Usch. Har börjar skriva på tentan idag och nu har jag helt kört fast. Har till på fredag på mig att bli klar, men just nu känns det inte alls som att tiden kommer räcka. Jag vet ändå inte om jag kommer få ihop det här. Än så länge har jag skrivit ca 1/5 av det som ska göras, så jag borde ju hinna klart då om jag skriver en 1/5 varje dag. Det kanske känns bättre imorgon när jag fått vila lite. Jag började på den sista delen av tentan och den är nästan klar, men det är en fråga som jag inte alls hittar svaret på i boken fast jag har för mig att jag läst det. Måste väl läsa om alla 160 sidor igen, och de har jag nog inte tid med.  Och det är samma sak med de två första delarna också, hittar det inte fast jag vet att jag läst det. Kanske går lättare om jag läser powerpointpresentationerna från föreläsningarna. Men jag har ju inget program för det, måste be M komma hit och hjälpa mig att installera det ikväll. Jag hoppas han har tid med det.
Jag kommer vara jättestressad hela den här veckan. Jag kommer nog inte ens klara den här tentan. Det här momentet har varit riktigt roligt och hittills har det gått bra, men nu känns det bara jobbigt.
Brukar ju alltid ha lite "ångest" över tentorna men nu vill jag helst bara slippa alltihop. Men om sagt, det kanske känns bättre imorgon.

Sing it och massa film

Jag och K kom fram till att  är en blandning av en fjortis och en pensionär. Eller kanske inte en fjortis egentligen, men jag kan nog vara lite barnslig ibland. Och det har jag väl varit lite grann i helgen. Syrran har varit här och vi hyrde massa "tjoller- filmer".
Vi började med Alvin och Gänget som är en jätterolig familjefilm. Vi satt och skrattade högt flera gånger. Sen gick vi över till She's the man. Det är ju en high school komedi och även om storyn kanske inte är den mest trovärdiga så är den ändå ganska bra och lite kul på en del ställen. Handlar om en tjej som låtsas vara sin bror för att få spela i killarnas fotbollslag.
Nästa film vi såg var Surf's up. Det är också en familjefilm. Jag trodde att den skulle var en komedi, men det var mer drama och filmen var mycket bättte än jag hade trott att den skulle vara. Ska se den med K sen, jag tror att han också kommer gilla den.
Den fjärde filmen på listan var Jump In. Också familjefilm/high school.Handlar om en boxzarkille som upptäcker hur roligt det är med dubble dutch (hopprep) Ganska typisk om att hitta sin egen väg.  Den är bra den också.
Och så till sist så avslutade vi vårt lilla filmmaraton med Step up. En av de bästa dansfilmerna tycker jag. Handlar väl också lite om att hitta sin egen väg. Jag har sett den ett par gånger och den är lika bra som första gången.

Vi spelade lite Sing It också. Det är bra sångträning, men jag brukar bli ganska hes efter ett tag. Det är lite knäppt för ibland när man sjunger låtarna så tycker man att man hamnar rätt och så gör man inte alls det. På en del måste man nästan sjunga falskt för att hitta rätt ton och på andra låtar måste man sjunga jättelångt och det låter inte alltid särskilt bra. Men kul är det. Fast jag har svårt att tänka mig att man måste sjunga så där i verkligheten för att komma rätt i tonerna. I så fall skulle det verkligen låta hemskt.

Mera bloggande

Det är så härligt med fredag idag. Har klivit upp klockan 5 hela veckan och sovit både på bussen till skolan och på bussen hem och så en stund i soffan nästan varje dag. Idag är jag ledig och fick en härlig sovmorgon. Ska passa på att sova mycket i helgen också. Nästa vecka är det hemtenta så då behöver jag i alla fall inte åka till Umeå.
Och tur är väl det med tanke på hur vädret har sett ut. Igår kom det nån decimeter snö och det fortsatte att snöa hela natten. När jag tittade ut genom fönstret var det ca en halvmeter snö utanför. Och ännu värre har det varit i Skellefteå.

Hade min redovisning av bloggen igår och det gick ganska bra. Hade gjort det allt det där som vi skulle göra och jag lyckades till och med lägga till en extra plugin. Fick lite problem med den eftersom jag först inte hittade var jag skulle ändra inställningarna, men det ordnade sig. Det har varit ganska kul att blogga med wordpress och som sagt så skulle jag vilja ha det temat i den här bloggen också. Det hade varit kul. 
Nu är den uppgiften avklarad och jag tror inte att det blir nåt mer bloggande där. Kanske nåt mer boktips nån gång, får ju ha webbhotellet i tre månader. Ska kika runt lite mer i de andras bloggar och se hur det ser ut där. H:s blogg var jätterolig att läsa. Hon har verkligen talang för det här, ska försöka övertala henne till att börja blogga på ritkigt.

Bloggövning

Alltid är det nånting som ska krångla, nästan i alla fall, och det var en hel del krångel när jag skulle installera wordpress till webhotellet igår. Och jag blir ju så stressad när det inte går som jag vill, och på dåligt humör (men jag tröståt lite skräpmat till middag så det kändes lite bättre sen). Ringde till några i min klass och hörde hur det gick för dem och det var inte bara jag som hade problem. Vi var ganska många faktiskt visade det sig på seminariet idag. Alla verkade ha olika problem också.
Men vi gick igenom installationen tillsammans (något jag tycker att vi skulle ha gjort redan från början) och då gick det mycket bättre. Sen gick vi igenom lite hur man ska använda bloggen och mer kommer sen under veckan. Jag skrev några inlägg och kommenterade lite i några av de andras bloggar för en stund sen så nu har jag avklarat en del av det som ska göras i veckan. Vi ska ha nån typ av redovisning sen också.
Imorgon ska jag försöka mig på att byta tema på bloggen, men jag ska göra det på skolan, för det gick inte så bra med mitt program för zipfiler. Jag tror det var det som ställde till hela installationen igår. Men det löste sig ju i alla fall så nu behöver jag inte tänka på det mer.
Imorgon ska vi också gå igenom kommentarer, plugins tror jag om inte det var lite senare, och så var det nåt mer också. Den här övningen känns inte så hemskt längre. Lite kul faktiskt. Men jag kommer inte använda bloggen efter att tiden har gått ut, jag har ju den här att skriva i.

RSS 2.0