Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Loppis och marknad

Sommaren har äntligen kommit och det är så härligt! Fast förra veckan var det nästan lite för varmt, men jag klagar inte!
Vi gjorde nästan en heldag med svärmor i söndags först på loppis och sen på marknaden i Bonnstan. Det var hur mycket folk som helst på loppisen och det berodde väl på det fina vädret. Skellefteås folknöje, var det nån som sa om att gå på loppis och det stämde då i alla fall. Blev nästan chockad av hur mycket bilar det stod på parkeringen när vi kom dit, halva stan var typ där. Det fanns mycket intressant att titta på och med hjälp med av svärmor fyndade vi en del användbart också. Nu längtar jag till hösten :).
Efter nån timme på loppisen åkte vi ner till Bonnstan och gick en sväng på markanden. Det var inte lika mycket att titta på där, eller det fanns en hel del där också, men inget som kändes direkt intressant. Det var mycket folk även här, men inte alls lika mycket som i Folkets Park. Det enda som var riktigt intressant här var den svalkande glassen som jag faktiskt lyckades äta upp innan den smälte bort.
Efter flera timmar i solen var det bara skönt att komma hem och lägga sig i soffan en stund. Och jag som typ aldrig bränner mig fick lite för mycket sol i nacken så jag är lite känslig där. Det ser nog lite konstigt ut för det är bara där jag är brun, ansiktet, nacken och halsen. Och så lite på armarna.

Underbara du

Finns det nån som är mer underbar än du? Som älskar mig precis som jag är och som alltid finns där för mig? Som alltid får mig att må bättre när jag känner mig nere och som lyfter mig när jag faller?
Det finns inte tillräckligt mig ord för att säga hur mycket jag älskar dig och hur mycket du betyder för mig. Mitt liv fick en mening när jag träffade dig och jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Du är ALLT för mig. Jag älskar dig så otroligt mycket!

Datorn som dog och återuppstod

Jag håller på att bli galen på den här datorn. Eller det är jag redan, men jag blir det mer och mer. För en stund sen, just som jag hade fått igång internet och allt sånt där så dog den. Den bara stängde av och gick inte att få igång igen. Det konstiga var att högtalarna, skärmen och skrivaren fungerade, men inte datorn. Den var helt död. Tänkte naturligtvis det värsta, att den kraschat. Och vi som har så mycket bilder och andra filer som inte är sparade nån annanstans. Måste ta och köpa ett nytt usb-minne och lägga över allt där.
Jag provade att dra ur alla kontakter och satte i den igen, och som tur var så gick datorn igågn efter det. Då kan jag andas ut för den här gängen. Den lever ju ett eget liv den här datorn. För ett tag sen stängde den av och pep hela tiden men som tur var fungerade det att dra ut alla kontakter och sätta in dem igen den gången också. Och så har den en tendens att starta om sig själv ibland. Men nu fungerar den i alla fall som den ska. Peppar, peppar....

Midsommar, kubb och massa mygg

Midsommarafton firade vi tillsammans med M. Vi grillade och jag hade gjort en jättegod och kladdig kladdkaka till efterrätt. När vi skar upp fläskfilén tyckte jag att det såg lite ut men när vi åt så blev det ändå lite för mycket. Vi gjorde ganska stora bitar så det kan ju vara därför.

Syrran fick äran att leka grillmästare, och som
vanligt klarade hon det riktigt bra :)

Sen spelade vi två omgångar kubb. Den första omgången var väldigt jämn och vem som helst av oss hade kunnat vinna då, men det blev jag och K till slut.Andra gången vann jag och K överlägset. Hade sån tur att lag lyckades slå ner tre stycken på raken. Men jag hade mindre tur när jag skulle försöka slå ner kungen för pinnen landade så att den bara rörde kungen lite, den lutade men ramlade inte omkull. Men vi vann snabbt efter det ändå. Vi pratade om en tredje omgång också, men det var så mycket mygg så vi skippade det. Jag hade mygg runt mig hela tiden och jag vet inte hur många jag viftade bort. Fick 3-4 myggbett som kliade jättemycket.


Vi hade tänkt se en film som M hade med sig, men med en dvd-spelare som ska kunna spela allt men som bara spelar det den vill så gick det inte så bra.
Det var en väldigt trevlig kväll. Synd bara att jag inte kunde ta mer kort. Just som jag skulle ta kort på K när det var hans tur i kubb så dog kameran för batteriet var slut. Nu ligger batterierna på laddning så kanske kan jag ta lite mer kort imorgon istället. Då ska vi kanske till K.s mamma och äta surströmming. Alla utom jag då. Hans ena kusin är här och hälsar på i helgen och de har just varit och fikat hos oss. Vi ska till hans mormor och morfar och äta middag lite senare och imorgon träffas vi som sagt kanske hos hans mamma. Det blir massa fika och mat den här helgen känns det som.

Babyhjälmar

Nu är de färdiga, de små babyhjälmarna. Eller små och små förresten, men färdiga är de i alla fall. Och bra är väl det för jag blev ganska less på räkna varv efter varv och fast jag gjorde ett streck för varje varv så kom jag ändå av mig ibland, Det blev en maska för mycket här och en maska för lite där och jag fick dra upp och göra om. Och det blev samma sak med båda hjälmarna.
Jag gjorde klart dem båda två och fäste alla trådarna igår. Jag är mest nöjd med den gröna för sömmarna bak böev inte lika kantiga som på den blå. Jag sa till K att jag skulle haft en liten bebis att prova dem på för att se om de blev bra. Det gick förbi en kvinna med barnvagn utanför då så jag hade ju kunnat springa ner och fråga om jag kunde få låna hennes bebis en liten stund. Undrar hur det skulle ha verkat :)
Hur som helst så tror jag att det har blivit fel nånstans för de blev så stora. Jag har varit så noga med att följa mönstret och räknat så att allt ska bli rätt men ändå. Jag kan ju ha dem. Nog för att jag går på barnavdelningen när jag ska köpa mössor men ändå.
Fast sist jag försökte mig på att göra en mössa som skulle passa för en 6 åring så blev den ju för stor för min sambo.... Och då hade jag också varit väldigt noga att följa mönstret. Ja ja, vi ser ju hur det blir när den ska användas.



Ska det verkligen bli två mössor av det här?


Så här ser de ut framifrån


Och från sidan



Saknar min älskling

Och då är han ändå bara på jobbet. Det blir så tomt och tråkigt utan honom. Träffade honom på lunchen men när han for tillbaka till jobbet blev det tråkigt igen. Visst har jag en del grejer som jag pysslar med om dagarna, jag sitter ju inte bara och väntar på honom, men jag tänker ändå väldigt mycket på honom när han inte är hemma. Visst är det ganska skönt att ha lägenheten helt för sig själv men det är ändå något som saknas. Nu är det inte så länge kvar innan han kommer hem och när han gör det ska jag krama om honom ordentligt.

Kort

Har gjort två kort som K fick så klart, bara för att han är så underbar.




Så duktiga vi är

Eller K i alla fall. Vi satte upp den ena bokhyllan tidigare i veckan och nu håller K på att sätta ihop den andra. Jag hade tänkt hjälpa till men jag råkade fastna vid datorn och han klarade det väldigt bra utan mig. Hjälpte i alla fall till att sätta dit bakstycken som vi hade väldiga problem med på den andra hyllan. Men det behövdes knappt nu för det gick väldigt bra och snabbt. Han har satt ihop ett slags vindskydd av drivved idag också. Det blev jättefint. Vi ska bara sätta dit ett tyg av nåt slag, förmodligen markistyg, och sen är det helt färdigt.
Kärleksörten växer och lupinerna börjar komma upp så snart blir det lite liv på balkongen.


En massa projekt

Jag var på biblioteket i måndags och lämnade igen lite böcker. Passade på att titta lite på handarbetsavdelningen medan jag väntade på syrran och hittade två bra böcker. Hittade massor jag ville göra och när jag kom hem titade jag i dem lite mer ordentligt och skrev ner allt jag ville göra. Det blev en lång lista på 21 saker! Så jag har ju det jag gör framöver. :)
Jag hittade lite garn hemma som jag kan använda till några av kläderna och började på en jättesöt liten babyhjälm igår. Det går ganska fort att göra den, men det är lite omständigt att hålla reda på alla varven som man ska räkna. Annars går det ganska bra. Ska nog göra två stycken, en i blått och en i tur

Till älsklingen

Gjorde ett kort till K igår, se så fint det blev :)
Skrev en liten text åt honom inuti också, och som vanligt så blir utsidan mycket finare än insidan. Jag kan inte riktigt med det där att skriva snyggt på fri hand verkar det som. Jag kanske måste öva lite mer innan jag skriver det som det ska vara.  Han tyckte om det i alla fall :)


Sommarlov!

Idag hade jag min sista dag den här terminen. Det är så härligt! Nu ska jag typ bara sova i några veckor känns det som. Sen ska jag sticka, virka, scrappa och läsa. Det låter väl som en härligt sommar?
Fast just nu känns det inte så mycket som sommar. Både igår och idag blåste det väldigt mycket och det kan inte ha varit särskilt många plusgrader. Det kom en regnskur imorse också, men sm tur var var den över när vi skulle åka till universitetet.  Jag tror det blev oktober igen.
Det är så härligt att inte behöva åka dit mer på ett tag. Har några böcker som ska lämnas igen till läraren men det var ingen brådska så jag ska åka ner med dem nån dag när det passar. Det är också väldigt härligt att slippa allt skolarbete, att inte behöva tänka på en enda uppgift mer. Nu ska jag bara njuta av att vara ledig och ha det bra :)

RSS 2.0