Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imponerande

Kollade runt lite bland olika bloggar och hittade en blogg med helt underbara bakverk: Emelies godsaker . Blev väligt imponerad. Helt fantastiskt att man kan baka såna där fina saker, och att man har inspiration till det.
Jag tycker ju om att baka, men aldrig att jag hade kunnat hitta på sånt där, eller kunnat genomföra det. Men jag kanske kan lära mig jag också. Jag kommer i alla fall titta in i den där bloggen fler gånger.

Idol

Ännu en veckofinal avklarad och en till som har åkt. Jag förstår inte hur Eddie kunde hänga löst förra gången och jag förstår inte hur han kunde göra det nu heller. Men både då och den här gången var det rätt person som fick åka hem i alla fall. Men Rabih borde ha hängt löst i stället för Eddie, han blir bara sämre och sämre medan Eddie blir bättre och bättre.
Erik var som vanligt bäst, och även Reza. Nån av dem borde vinna det här, men det har jag nog sagt förut. De andra gjorde också väldigt bra ifrån sig och jag tror nästan att Tove gjorde sitt bästa framträdande hittills. Mariette var jättebra och jag håller inte med juryn. Men det är ju ganska ofta som man inte gör det.
Och den där reklamen mitt i utslagningsdelen är ju ganska värdelös. Det ska väl öka spänningen, men den är ju bara irriterande.

Mys med pappa

Tog den här bilden igår kväll. De är ju bara så söta. Min fina lilla familj. 

 

BVC

Idag var vi på vårt första besök på bvc. Lillan har blivit åtta dagar och har gått upp i vikt som hon ska och har även växt lite på längden. Det känns ju bra, då får hon i sig den mat hon behöver. Hon skrek lite när längden kollades men annars gick det jättebra. Hon är så lugn och fin våran lilla M (Jag får nog snart nummerge dem, det börjar vara ganska många med namn som börjar på M nu)
På måndag kommer distriktsköterskan hit på hembesök och ska berätta lite om bvc osv och på torsdag är det dags för en ny viktkontroll igen. Men jag känner mig inte orolig för att hon minskat i vikt längre, bevisligen har hon ju ökat.  Men hon var ju så liten när hon föddes, bara 2420 gr och 46 cm lång. Så hon har ju inte haft så mycket att spela på. Men det ser ju bra ut nu och eftersom hon har börjat äta riktigt bra så ska hon ju fortsätta öka i vikt. Då kanske kläderna börjar passa snart, allt är ju så stort för henne. :)
Får se vad nästa viktkontroll säger. Förhoppningsvis har hon ökat en hel del til nästa gång.

Hon är här!

I onsdags kom hon, våran lilla flicka. Hon är så fin, och hon är bara våran. Det är helt otroligt. Kan inte riktigt fatta det. Vi har fått barn, vi har blivit föräldrar. Vilken känsla! Livet har verkligen fått en ny mening nu. Att få barn är nog det största man kan vara med om. Hon är så underbar! Vi kan sitta och bara titta på henne hur länge som helst.
Idag fick vi äntligen komma hem och det är så skönt att vara hemma igen. Nu ska vi försöka komma i ordning här med den här underbara lilla varelsen i våra liv. Har älskat henne från första stund och älskar K ännu mer nu som gett henne till mig.


Idol

Hade ju tänkt skriva om gårdagens Idolfinal men blev lite distraherad av allt datakrångel. Förra veckofinalen glömde jag helt bort att skriva om så den får väl komma med i den här inlägget.
Det var mycket bättre den hä rveckan än den förra. Första halvan av startfälten var ganska dåliga medan andra halvan var betydligt bättre. Karolina var den första som fick åka, kanske var det fler än jag som distraherades av den där hemska kjolen. Hade helst velat se att det var Camilla eller Nicklas som åkte, men jag gilalde inte riktigt Karolina så det var nog rätt att hon åkte ändå.
Även den här veckan började lite halverst, men rycktes upp ordentligt när Reza kom in på scenen, precis som förra gången. Hon är så otroligt duktig och börjar bli en favorit. Erik var också väldigt bra, men när är han inte det?  Var lite rädd att Calle skulle hänga löst, men som tur var så klarade han sig.
Det blev Camilla och Nicklas som hängde löst och de var precis dem jag ville ha där. Jag tycker inte att han passar i Idol, och hade velat att det var han som åkte. Camilla gillar jag fortfarande inte riktigt, men hon börjar bättra sig i alla fall. Det är fortfarande lite för mycket dansband över henne tycker jag, men hon borde ändå ha fått vara kvar en vecka till. Får väl hoppas att Nicklas åker nästa gång istället. Undrar vad det blir för tema då.

Är det inte den ena så är det den andra

Jag har börjat hata datorer. Och så har jag upptäckt hur väldigt oteknisk jag är.
Vi köpte en ny dator eftersom den gamla skulle lägga av när som helst och inte alls fungerade som den skulle. Och så slutar den nya datorn också fungera.... Den bara la av mitt i alltihop. Allt blev svart  och det gick inte att göra nånting. Vi lämnade in den igår och det verkar vara nåt ganska omfattande fel på den. Jag hoppas att det går att fixa i alla fall. Vi fick ta hem en lånedator, och så krånglar den också. Så det var bara att åka tillbaka igen. Men nu är det i alla fall löst. Var knappt att jag vågade starta den men nu fungerar den som den ska. Än så länge i alla fall....

Kärlek

Ibland känner man sig ensam fast man har folk omkring sig. Man saknar något som man aldrig har haft eller något som man har. För mig var det länge något som saknades, men jag hittade det till slut. Den där speciella personen. Jag kan fortfarande känna saknad ibland, men en helt annan saknad nu. Han behöver bara vara borta på annat håll i nån timme eller så. Men tanken på att han kommer hem igen och känslan när han gör det är fortfarande väldigt härlig.
Den där vetskapen om att han finns där när allt är så där jättebra och precis som det ska, och man nästan svämmar över av kärlek, men också de där stunderna när allt är upp och ner och man känner sig ofullständig eller lite trasig. Oavsett vilket så finns han alltid där, den där speciella personen som man blivit utvald att dela livet med, Den där speciella personen som kompletterar en på precis rätt sätt. Den där andra hälften som gör en hel igen, oavsett om man är trasig eller inte.

Jag vet var brevet bor

Igår fick vi ett brev med posten som hade kommit lite fel. Tänkte gå och lägga det på rätt ställe, men sa att jag inte orkade gå "och leta reda på var brevet bor just nu, jag gör det sen." Det blev en sån där fin liten kortslutning som jag får ibland. Saknar nästan den där listan jag hade på allt jag sagt som blivit lite fel. En del var verkligen jättekonstiga och jättekonstiga och jätteroliga. I alla fall  vet jag var brevet bor nu, var och lämnade det idag :)

Rastlös

Jag är så rastlös just nu! Nästan så att det kryper i hela kroppen. Vill göra nåt men jag vet inte vad. Nånting i alla fall. Fast egentligen vet jag inte om jag orkar. Känner att jag har lite svårt att sitta still, men jag har inte direkt lust att gå en promenad eller nåt heller. Lite kluven alltså :)
Får väl supersticka på min filt ikväll och försöka spöa sambon i "Vem vill bli miljonär". Måste ju ta revansch från igår. Det är väl ungefär vad jag har ork till just nu, men egentligen är det lite för stillasittande. Får väl städa lite typ, men det känns ju inte direkt motiverande att börja med det nu....

Överfallen av skräppost

Idag tog jag modet till mig att rensa i min mail. Av de 332 mail som jag samlat på mig under de senaste, säg tre veckorna, så var 282 stycken skräppost. Nästan alla har asiatiska tecken, typ japanska eller kinesiska, och jag fattar inte var de kommer ifrån. Och så får jag ju de vanliga om viagra, freemedz, rolex, nån bankperson som vill ha kontakt med mig, förstora det här och förbättra det där, gå ner i vikt, bli snyggare m.m. Jag blir totaslt bombarderad av de här mailen och jag är så less på det.
Samlar på mig femtioelvatusen innan jag tar bar bort dem för jag orkar inte göra det. Jag kan få tio stycken från en dag till en annan. Och som sagt, var kommer de ifrån? Och varför får just jag dem?
En gång i tiden kunde man blockera vissa adresser, men nu har jag ingen aning om hur man gör. Skulle verkligen beöva det. Blir ju galen av att se alla dessa mail varje gång jag loggar in i mailen.

Förkyld....

Har mer eller mindre sovit bort den här veckan. Åkte på en ganska ordentlig  förkyldning och har inte orkat så mycket mer än att sova. Det är först de senaste dagarna som aptitet börjat komma tillbaka och jag orkat vara uppe. Har sovit nån timme ändå, eftersom jag fortfarande är lite trött men det är mycket bättre nu.
Känns lite taskigt att bli sjuk nu eftersom jag bara hade den här veckan kvar av praktiken, men det är ju inte så mycket att göra åt. Samtidigt ät det ju bra att det blev nu, för det hade varit ännu jobbigare att bli förkyld sen.
Ska gå förbi på biblioteket på tisdag och lämna nyckeln och säga tack för mig. Det har varit en jättebra praktik och jag har trivts jättebra. Jag hoppas jag kan komma tillbaka dit sen.

Äntligen färdigt!

I går klädde vi äntligen om de två sista stolarna! Det är ju nån månad eller så sen vi började med det där och nu är det äntligen klart. K:s mamma hjälpte oss och det gick mycket lättare nu när vi var tre stycken. Vi skulle nästan ha varit det med de andra också. Då hade vi sluppit allt slit och bök som det blev då. 
Det bvlev så snyggt! Nu har vi faktiskt en väldigt fin matplats. Tidigare ville man inte sitta där för att det var tråkigt och nu vill jag inte sitta där för att det är så snyggt :) 


Idol 2009

Jag har ju inte skrivit något om årets Idol än så det kanske börjar vara dags för det. Fast nu har det ju hållit på ett tag och en del av det jag har tyckt och tänkt har jag glömt bort.
Det har i alla fall varit ovanligt många som varit bra, eller till och med väldigt bra, i år. Tyvärr har ju en del fallit bort längs vägen, men jag tycker ändå att det blev en ganska bra kvalfinal igår. Jag fick med de jag ville ha med, men jag är inte riktigt nöjd med juryns wildcards. Jättebra att Eddie fick en chans till, tyckte det var så synd när han inte kom vidare. De andra gillade jag inte riktigt. Varför kunde de till exempel inte välja Carl eller Clara istället för Camilla? Hon förstör ju bara låtarna hon gör och gör om dem till dansband. Där skulle hon passa jättebra, i ett dansband, men inte i Idol. Jag hoppas att hon åker snart. Annars blev det väl okej ändå. Ska bli spännande att se hur det blir nästa vecka.

RSS 2.0