Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gott Nytt År!

Då var det den sista dagen för det här året. Jag fattar inte var tiden tagit vägen. Det har gått så fort. Jag började ju nyss med hösterminen och nu är uppsatsen nästan färdig. M har redan gått 4 månader på dagis och har blivit 14 månader. Hon har utvecklats enormt mycket det här året. Det är helt otroligt.
Nu har vi ett nytt år att se fram emot, med förhoppningsvis jobb och ny lägenhet. Och så en massa kärlek och omtanke förstås. Och så hoppas jag att mina önskningar slår in, men det beror lite på mig själv också.
Har legat nästan hela dagen med migrän, men nu är det bättre och jag ser fram emot en mysig kväll med min lilla familj. Vi ska äta gott och ha det bra tillsammans. Precis som jag vill ha det.
Gott Nytt År!

På bättringsvägen

Det är mycket bättre med M idag. Hon sov ganska bra i natt och hela dagen har hon varit lika pigg och busig som hon brukar. Det kännes jättebra att det har börjat vända igen och nu hoppas jag bara att hon inte får fler blåor  och att alla skorpor försvinner snart. Det är så härligt att ha en pigg och glad liten unge igen.

Någon i din säng

Det finns en bok som heter Någoni din säng. Den handlar om Sofia som är em framgångsrik författare med en lägenhet mitt i stan och fantastisk utsikt. men hon är väldigt ensam och hon dövar den ensamheten genom att umgås med sin låtsaskompis. En dag bestämmer hon sig för att sluta med låtsaslekarna, men då börjar det hända saker som tyder på att den tunna linjen mellan verklighet och fantasi suddats ut. Sent en natt vaknar Sodia av att någon ligger i henness säng... 

Den verkar väldigt spännande och är säkert bra, men jag vet inte om jag vågar läsa den. Jag tror att jag skulle ha svårt att sova då. Fast jag har sett en del skräckias och läst en del hemska böcker förut och det har ju gått ganska bra. Det tog till exempel fyra försök att ta sig igenom Phantoms av Dean Koontz och det klarade jag utan mardrömmar. Och jag har ju läst flera av hans böcker som varit väldigt spännande. Så kanske vågar jag läsa den här nån gång också.


Ett hus på landet

Har tittat på både En plats på landet och En plats vid havet idag. De är ganska trevliga program. Jag blir så sugen på att flytta till England och Skottland när jag tittar på det. Det är så mysiga hus och vacker natur. Och drömmen om ett hus blir ännu starkare. Jag längtar verkligen efter ett hus, gärna lite på landet, med en ganska stor tomt som vi kan plantera massa växter och sånt på och där barn och hundar kan springa omkring och leka.
Sitter och kollar husannonser just nu och önskar att vi kunde köpa hus imorgon.

En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar innan uppsatsen ska vara inlämnad. Det har gått ganska bra. Men sista veckorna har jag haft lite problem med motivation/inspiration så sista tiden har det inte gått så jättebra. Men jag är mer eller mindre färdig så det är egentligen bara lite småfix kvar. Jag har fortfarande lite prestationsångest och den kommer bli ännu större när jag lämnat in uppsatsen och när jag läser de andras. Ska ju opponera på en uppsats skriven av nån i min handledningsgrupp och det kommer vara svårt som vanligt. Men jag tror att jag kommer klara av det den här gången också.
När jag är färdig hoppas jag att det finns chanser för jobb. Det lät ganska bra när jag hörde mig för så det är bara att hålla tummarna. När jag inte skriver på uppsatsen längre ska jag ta tag i ett annat skrivande där jag också haft brist på motivation. Jag måste renskriva färdigt boken, den har väntat alldeles för länge på att bli färdig. Och sen hoppas jag att jag kan få inspiration till att börja på en ny, Jag har flera påbörjade men jag tror inte att det blir nåt av dem. Längtar efter att skriva nåt nytt och riktigt bra.

Gårdagens shopping

Jag och syrran trotsade kylan igår och begav oss in till stan. Vi tog bilen eftersom det var så kallt, det var inte roligt att vara ute och gå. Jag hade hoppats hitta nåt på mellandagsrean och visst hittade jag några fina grejer men inget av det var på rean. Men jag är nöjd ändå. Jag handlade inte så dyra grejer.



En jättehärlig kofta från Gina Tricot


Snygga örhängen från Gina Tricot


Söta tröjor till M från H&M


En härlig fleeceoverall till M från Lindex. Den förra var blårandig så jag
tyckte att det passade bra med en grönrandig den här gången.           


Stackars liten

Det är verkligen inte lätt att vara liten och vara sjuk. Det har varit några riktigt jobbiga dagar för M och det lär fortsätta så några dagar till. Det har varit jobbigt för oss allihop då ingen av oss fått sova så mycket de senaste nätterna. Häromnatten vaknade hon en gång i timmen och var törstig och hade hög feber. Igårnatt vet jag faktiskt inte om hon sovde nåt alls, det var inga lnga stunder i alla fall. Nu har hon äntligen somnat för ikväll och jag hoppas hon får sova i natt. Och så hoppas jag att hon får tillbaka aptiten för hon äter nästan ingenting just nu. Hon dricker mest vatten men det är ju det viktigaste, att hon får i sig vätska.
Nu ska jag ta mig en kopp te och sen ska jag förhoppningsvis sova jag också.

26 minusgrader

Jag tvärkollade på termometern innan jag och syrran gick med hundarna. !0 minusgrader kändes ju helt okej. Men när vi hade gått en liten stund konstaterade vi att det var väldigt kallt för att vara 10 minus och att jag måste ha sett fel. Och det hade jag, väldigt fel. När jag kom hem kollade jag termometern igen och den visade på 26 minus. Hur jag kunde få det till bara 10 vet jag inte, men jag kollade så snabbt så jag såg ju tydligen inte ordentligt. 26 minusgrader är jättekallt! Det är den kallaste dagen på hela vintern. Och nu när jag vet hur kallt det faktiskt är vill jag inte gärna ut igen.


Ny header

Jag har gjort en ny header. Jag blev lite less på den gamla. Fast jag vet inte om den här blev bättre eller sämre. Men just nu gillar jag i alla fall den här.

Så här såg min gamla header ut


Favoritleksaken

Stackars M som har vattkoppor. Hon är ganska pigg när hon är vaken men sover väldigt mycket. Det var en jobbig natt i natt för hon hade hög feber och vaknade nästan hela tiden och var törstig. Men hon verkar inte störas så mycket av att det kliar och så och det är ju bra i alla fall.
Hon går att roa ganska bra fast hon är sjuk och den nya favoritleksaken fick hon i julklapp av sin farfar med familj. En traktor med några djur och en bonde  som kör. Djuren låter när man trycker på dem och trycker man på bonden spelas en melodi som M verkar gilla. Tomten är fortfarande en stor favorit men jag tror att den här kommer ta över. Hon gillar att köra lite våldsamt med traktorn och tycker om de små djuren som hör till.



En liten hjälpreda

M är så duktig. Hon har lärt sig att lägga hundens leksaker i hans bädd. Hon vill ibland leka lite med hans leksaker när hon ser dem, speciellt bollen, men då har jag sagt att "det är hundens leksak, kom så lägger vi den i hans säng" och så har vi gått dit med den. Nu har hon lärt sig det där. Tidigare idag hittade hon en av hans leksaker, tog upp den och gick med den till hans bädd. Helt själv. Senare under dagen hittade hon en annan leksak, tog mig i handen och gick till hans bädd med den. Då behövde jag inte heller säga nåt utan hon visste precis vad hon skulle göra. Jag blev så stolt :)

Vila i frid

Förra söndagen fick min farfar bort. Han hade varit väldigt sjuk en tid och när kroppen inte orkade mer somnade han in. Jag har fortfarande inte riktigt fattat det. Det känns jättekonstigt att tänka på honom och veta att han inte  finns längre. Men jag vet att han har det bättre nu. Jag tror på ett liv efter döden och jag hoppas att han träffar farmor igen.

Julhelgen

I torsdags var vi ju till mina föräldrar och åt julgröt, drack glögg och åt pepparkakor. Och så åt vi en jättegod marängtårta med krossad choklad och bananer. Jag måste ta receptet så att jag kan göra den själv nån gång. M fick lite paket av sin mormor och morfar och de tyckte hon om.
Igår åkte vi till K:s pappa och hans familj för att fira jul där och det var riktigt trevligt. M tyckte det var väldigt intressant, det var mycket för henne att upptäcka. Speciellt kattungen var väldigt intressant. Det var första gången hon såg en sån så det kanske inte var så konstigt. Hundarna gillade hon också, men de är så stora, de blir nästan lite för stora för henne. Hon fick några jättefina leksaker som hon tycker jättemycket om så förhoppningsvis komemr hon inte sakna tomten så mycket när vi ställer undan den. Vi har fått några bra julklappar vi också. Det var en trevlig jul som sagt, med god mat och trevligt sällskap.
Imorgon var det tänkt att vi skulle till K:s morföräldrar men M har fått vattkoppor. Stackarn. Jag trodde hon skulle klara sig, men det tar visst 2-3 veckor för sjukdomen att bryta ut och det är ungefär 3-4 veckor sen första barnet på M:s avdelning fick vattkoppor. Det har kommit fler och fler prickar under dagen och det lär ju komma ännu fler. Det kan nog bli ganska jobbigt några dagar framöver. Samtidigt är det bra att hon får göra bort det.

Spindeln

Jag har sagt det förut, men det är konstigt ändå. Ju större spindeln blir, desto mer gillar jag den på nåt sätt. jag vet inte varför. Kanske blir den finare ju större den blir. Nu är den riktigt fin. Och den har blivit stor, men den är ändå inte fullvuxen än.


God jul!

Har slagit in några julklappar på förmiddagen och så fort jag får lite mer tejp ska jag fortsätta. Jag har varit extremt sen med allt som handlar om julklappar i år, jag som brukar vara så tidig med det. Men jag blir färdig i tid i alla fall.
Mamma jobbar hela julhelgen så vi ska åka dit ikväll och äta julgröt och annat gott. Blir lite julklappsutdelning också. Det kommer bli jättetrevligt. Imorgon åker vill K.s pappa och hans familj för att fira jul där. Det var länge sen jag var där så det ska också bli väldigt trevligt. M har vuxit jättemycket sen de såg henne sist. Det ska bli kul. Sen blir det kanske lite firande på juldagen också tillsammans med K:s mamma och morföräldrar. Det blir ju så utspritt, men då blir det lite mer firande av det istället :)
God jul alla :)


1 mil

Jag har nog gått nästan en mil idag. Först gick vi ju långpromenaden i skogen på morgonen och sen gick jag in till stan. Det är väl ca 3 kilometer enkel väg så det blir ju lite drygt en halv mil bara det. Termometern visade på 23 grader men jag tycker inte att det kändes så kallt. Jag undrar om den visar lite fel ibland.
Nu är jag i alla fall så där härligt slut i kroppen och jag är ganska säker på att jag kommer sova gott i natt. Jag

Lunch på stan

Jag träffade E på stan idag och åt lunch. Vi har knappt pratat med varandra sen vi slutade jobba tillsammans men nu har vi tagit upp kontakten igen och det är jättekul. Vi gick på hotell och café Victoria och jag åt en jättegod tacotallrik. Men det var mindre än jag minns att det var när de hade kycklingtacos. Lite synd att de inte hade det nu för det var väldigt gott.
M sov nästan hela tiden. Vi hann både äta och prata en stund innan hon vaknade. När hon gjorde det fick hon lite mellanmål och sen busade hon lite med E. De hade ganska kul. Sen ville M gå en liten promenad och vi mötte ett annat litet barn som M tyckte var väldigt intressant och de tyckte han också.
Efter lunchen blev det lite snabb julklappshandel och sen sa vi hej då. Det var jättekul att komma iväg så här och jag tror att M tykte att det var ganska kul också.

Morgonens promenad

Imorse gick vi alla tre (jag, K och syrran) ut med våra hundar på en promenad i skogen. Vi tog med svärmors hund också så det var tre hundar som sprang runt i snön och hade kul. När vi gick kändes det lite som att "nu ska vi ut på utflykt", men den känslan försvann efter en stund. Det var jättetrevligt att vara ute alla tre och det ska vi göra om fler gånger. Det är ju roligt för hundarna också. Nu kom vi ihåg kameran och det blev några bilder.








Kul i snön

Det är så kul att vara ute med syrrans hund för han tycker det är så roligt med snön. Helst ska han vara och skutta där det är som djupast och man kan inte låta bli att skratta ibland. Det ser så lustigt ut och han är så gullig. Det var så synd att vi inte hade med oss kameran tidigare för det ahde varit så roligt att ha filmklipp av honom när han skuttade i så djup snö att han nästan inte tog sig fram. Eller att ha bilder på honom när han ligger i så djup snö att han nästan inte syns.
Vår hund är ju så liten och gammal så det behövs inte så mycket snö för att det ska bli jobbigt. Men han sprang på ganska bra och verkade ha ganska roligt i snön han också. Men han gav sig inte ut i de djupa delarna, då hade han försvunnit på en gång.

Sockarna

Jag rev upp det jag stickat på sockarna och bytte till en annan färg. Mamma behövde garnet för att göra klart sockarna till M och jag har hur mycket garn som helst hemma. Så nu blir det stickade sockar i en ljusblå färg. jag har suttit och stickat lite nu ikväll men har inte kommit så långt. Men det går ganska fort ändå så jag tror inte att det kommerr ta så jättelång tid att bli färdig. Men jag måste ha hjälp med hälen för det tyckte jag var väldigt svårt. Ska nästan bli kul att använda dem sen. Jag har aldrig haft stickade sockar i den färgen förut.


Insnöad

Man känner sig lite insnöad när man tittar mot fönstret och ser den här snön. Fast den har inte kommit så högt än, det är bara snö som la sig mot fönstret under allt snöande och blåsande igår.


Jingle Bells

Vi har spelat den där tomten så mycket att batterierna börjar vara slut. M går och hämtar tomten, slår igång den och dansar lite till sången och när hon blir less  ställer hon tillbaka den igen. Ibland räcker det att vi sjunger för att hon ska bli glad och börja dansa. Det roliga är att hon har börjar lära sig melodin och sjunger lite själv också.




Snö snö snö

Det snöar idag också. Det snöar och blåser ännu mer än det gjorde igår. Så länge man håller sig inomhus är det som sagt ganska mysigt. Men det är ju mindre roligt när man måste ut i det.
De var här och plogade för nån timme sen men det märks nästan inte eftersom det snöar så mycket.


Med så här mycket snö på balkongen känns sommaren väldigt långt bort.


Vill ha stickat

Det verkar som att nästan allt jag vill ha i klädväg nuförtiden är stickat. Jag har aldrig varit särskilt mycket för stickat men nu hittar jag nästan bara stickade plagg jag gillar.






Alla tre kommer från H&M


Hej mitt vinterland

Det snöade natten till igår, hela dagen igår och det har har snöat hela dagen idag. Det är jättemysigt när det snöar, om man är inomhus. Idag har det blåst ganska mycket också. Jag vet inte hur mycket snö som har kommit men det är ganska mycket, De har varit ganska duktiga på att ploga i alla fall så vi är inte helt insnöade. Fast det var nära att jag inte fick upp dörren när jag kom hem från stan för all snö. Sopade undan snön innan jag gick in. det hade varit så mycket enklare med en spade, men nån sån finns inte. Den kanske skulle försvinna om de satte ut en. Men jag ska inte klaga. Det är ju plogat och det är mysigt att titta ut genom fönstret och se alla snöflingor som faller till marken. Det är ju snart jul och då ska de vara mycket snö. Och det är lagom mycket i år. Förra vintern var det alldeles för mycket snö.


You are my life


Fredagsmys

Nu har lillan somnat och sover förhoppningsvis gott i natt. Hon är inte lika snorig idag så jag hoppas att hon får sova hela natten. Vi ska se Shrek den tredje och äta lite gott. K har köpt Corners och Indianpopcorn. Indianpoopcron åt vi ganska mycket när vi började vara tillsammans men har nog inte ätit det på 4 år så det ska bli gott. Corners har jag aldrig smakat förut men det är jättegott. Jag blir jättesugen på tacos när jag äter dem och de passar säkert väldigt bra till det. Jag tror vi måste äta tacos snart och prova såna till.


En till kopp te

Det senaste dagarna har jag nog druckit mer te än jag gjort i hela mitt liv. Nej, det har jag inte, men jag tappade räkningen för länge sen. Jag lever typ på på te och halstabletter nu. Men det känns ganska bra i halsen i alla fall och febern har gått över. Lillans näsa rinner fortfarande men hon är väldigt pigg så hon är väl mer eller mindre frisk och jag hoppas det får fortsätta så.


Fjärrvärme

Nu är de äntligen klara med fjärrvärmen. Allt borrande är över och de har bytt ut elementen till nya. Nu hoppas jag bara att vi får ett skåp till värmeväxlarna snart också. Det blir en del städning för att få bort allt damm och så ska alla möbler flyttas tillbaka igen. Jag hoppas att vi får en bra temperatur i lägenheten och att det inte blir nåt krångel.

Stickar sockar

Jag har för första gången gett mig på att sticka sockar. Jag har aldrig provat det förut och tyckte att det var dags nu. Mamma har fått visa mig hur man gör. Det är lite bökigt att sticka med så många stickor men jag börjar vänja mig och nu går det ganska bra. Jag har inte kommit så långt än och det är mycket kvar innan jag är färdig. Men det är roligt att ha nåt att sticka igen. Jag har iförsig halsduken men det är alltid kul att börja med nåt nytt.


Trolltyg i Tomteskogen

Igår såg jag Trolltyg i Tomteskogen. Äntligen. Det var ju inte som när man var barn förstår, men den var ändå bra. När jag såg den så kom jag ihåg allting och det var riktigt roligt att se den. Jag ska nog köpa den efter jul för det är en film som jag vill ha i min hylla. Sen när M är lite större kan hon se den med oss. 
Jag kan fortfarande inte riktigt smälta att K och hans mamma aldrig sett Trolltyg i Tomteskogen. Det trodde jag alla hade gjort. En jobbarkompis till mamma hade sagt till sina barn att "det här ska ni se med andakt, det här är kult". Och det är det ju. Det är ju en klassiker.


Förkyld

Stackars liten har blivit förkyld igen. De ringde från förskolan igår bra nån nårga timmar efter att jag lämnat henne och sa att hon hade feber. Hon sovde väldigt mycket igår, men var så slut på kvällen att hon ändå somnade samma tid som hon brukar. Idag är hon lite piggare, hon har ingen feber men hon hostar mycket och näsan rinner hela tiden. Tycker synd om henne.
Jag håller på att bli förkyld jag också. Har ont i halsen och är lite tät i näsan. Förhoppningsvis blir det inte värre än så. Jag vill inte och har inte tid att vara sjuk nu.

Längtar till sommaren

Sitter och fryser och önskar att det var sommar istället. Tänk att få slippa all snö och kyla. Att slippa alla vinterjackor och täckbyxor, att det är ljust hela dagarna istället för mörkt. Tänk så härligt att bara ta på sig skorna och gå ut. Att det är varmt och härligt istället för kallt och tråkigt. Jag vill kunna sitta på balkongen och ha det bra. Vara ute i lekparken och skogen och gå långpromenader på kvällarna. Kanske ta cykeln och fara iväg på en liten picknick. Nä, nu längtar jag ju bara ännu mer. Men det är ju snart jul i alla fall och det ska bli riktigt trevligt.


Ponyo - på klippan vid havet

Ponyo - på klippan vid havet är en anime som är baserad på Den lilla sjöjungfrun. Den lilla pojken Sosuke hittar en ovanlig guldfisk som han blir intresserad av. Men det är ingen vanlig fisk. Ponyo är en magisk varelse som förvandlar sig till en flicka för att få vara med Sosuke. Men hennes förvandling sätter världen i obalans. Ponyos pappa som är kung över havet står i vägen för vänskapen mellan Ponyo och Sosuke vill att hon förvandlas tillbaka till en fisk för att återställa ordningen.

Poster Ponyo på klippan vid havet (2009)


Bra, men ändå inte

Black eyed peas har kommit med en ny låt som jag både gillar och inte gillar. Låten i sig är väl ganska bra, men jag gillar inte vad de har gjort med (I've had) the time of my life. De har förstört den tycker jag...




Mord och inga visor

Jag skrev om Dr Quinn för ett tag sen som var en av mina favoritserier när jag var lite yngre. En annan serie som jag tyckte mycket om var Mord och inga visor. Jag har tittat lite på det i helgen, det visas på TV4 Guld. Det var lite kul att se det igen för det var väldigt länge sen. Det blev några filmer också, jag tror att det blev 4 stycken. Jag har sett 2 av dem och är de var också bra. Har hittat dem också på dvd så det kanske blir nåt att inhandla i framtiden.

För er som inte vet vad serien handlar om så handlar den om deckarförfattaren Jessica Fletcher. Hon  är en omtänksam kvinna med mycket fantasi och var hon än befinner sig sker det mord som hon hjälper till att lösa.

Bildkälla


Det blev Jay som vann

Det var väl inte så oväntat att det blev Jay som vann Idol-finalen igår. Innan tyckte jag inte att spelade nån roll vem som vann eftersom jag gillade båda och de är väldigt duktiga båda två. Och även om jag tycker att han gjorde vinnarlåten bra så tycker jag att den passar Minnah bättre. Jag tycker det var bra att han vann, men på sätt och vis kan jag också tycka att det är lite synd att han gjorde det för det har ju nästan alltid gått bättre för tvåan. Jag tror egentligen att det hade varit bättre för honom att inte vinna. 
 


Ett mystiskt ljus

Igår kväll när jag och syrran gick kvällspromenaden såg vi en ljusfläck som rörde sig över himlen. Den for fram och tillbaka och till höger och vänster. Det kändes nästan lite obehagligt, men om man tittade noga kunde man se en ljuspelare som den där fläcken kom ifrån så det kom från marken nånstans. Det kändes ganska bra att veta.

En fin morgon

Jag tog den här bilden nu på morgonen. Den blev ganska mörk men jag tycker att himlen ser så fin ut.



En kall promenad till stan

Jag vet att jag tjatar om att det är kallt, men det är ju det. Fast jag ska försöka att ine prata så mycket om det, det blir ju så tråkigt. Idag har det varit 15-20 minusgrader igen. Men jag och syrran tog ändå en promenad in till stan i eftermiddags. Vi försöker åker nästan aldrig buss eftersom det är så pass dyrt, men det tar bara ungefär en halvtimme att gå in till stan och det är ju egentligen en ganska algom promenad. Men på hemvägen åkte jag buss eftersom det var så kallt.
Vi träffade mamma på stan och gjorde bort lite julklappsshopping. Vi har gjort det väldigt enkelt för oss och kommer ge samma sak till alla, nåt sånt där som alla mor- och farföräldrar brukar uppskatta väldigt mycket. Så nu är vi helt färdiga med våra julklappar och det blev inte lika dyrt som jag hade trott. N hittade en tröja som såg lika busig ut som M så det blir hennes julklapp till henne. Hon kommer bli så söt i den.

En sån här vill jag ha

Jag tycker ju om att krypa ner under en filt i soffan och skulle verkligen vilja ha en sån här. Jag är ju ganska frusen av mig så en en stor fleecefilt med ärmar är ju helt perfekt. 

Snuggie TV Filt med ärmar
Bildkälla


Du är


Det är mörkt nu

Nåt av det jag tycker sämst om med vintern är att det är så mörkt. Klockan är strax efter 3 och det är mörkt nu. Det finns lite ljus kvar i horisonten men snart komemr det vara helmörkt ute. Det är halvmörkt när man lämnar på morgonen och så är det mörkt när man ska hämta. Det känns inget kul.
Det är som när jag pluggade. Det var mörkt när åkte på morgnarna och så var det mörkt när jag kom hem p aftnarna/kvällarna. Det lilla dagsljus man fick vara  med om fick man se genom fönstret medan man hade föreläsning eller seminarium.
Det var soligt och fint tidigare idag och då längtade jag ut lite, men det har varit så kallt idag igen. 20 minusgrader har det varit hela dagen.

Skor med gung

Igår var vi bjudna på middag hos K:s morföräldrar. Hans moster var också där och hade med sig valpen. Den är så söt och fin. M tyckte jättemycket om den också, Hon ville klappa och krama den nästan hela tiden. Fast hon är så liten har hon lärt sig att man ska stryka och inte dra i pälsen. Valpen verkade tycka ganska bra om henne också. Hon hade nog inte sett nån så liten förut.
Nåt annat som var väldigt intresant igårkväll var K:s morbrors skor. Stora vinterkängor som M klev ner i och gungade lite i. Det var det roligaste hon kunde hitta på igårkväll. Hon ville stå i de där skorna och gunga hela kvällen. Helst med farmor. Det var så synd att vi inte hade med oss kameran för det skulle vara så kul att ha bilder på det. K:s morfar tog iförsig kort  med deras kamera så det ska bli kul att titta på bilderna när de är framkallade. Kanske vi kan få en bild då.

Toy Story 3

Det blev Toy Story 3 vi såg igår. Jag trodde att K skulle komma hem med en skräckis eller nåt, men så blev det inte. Jag minns nästan inget från den första filmen och den andra vet jag faktiskt inte om jag har sett. men den här var i alla fall väldigt bra och väldigt rolig.

Andy ska iväg på college och undrar vad han ska göra av sina gamla leksaker. Ska de ställas upp på vinden, doneras bort eller slängas? Av misstag hamnar alla på ett dagis. Till en början verkar det vara rena paradiset, men det ändras ganska snabbt. Barnen leker våldsamt med sina nya leksaker och de som de först trodde var vänner visar sig inte vara det.

Toy Story 3 - DVD - Film


En ganska bra dag

Den här dagen har gått ganska fort känner jag nu. Jag hann inte göra så mycket som jag hade velat men det har ändå varit en bra dag.  Vi fick besök av några  kompisar som var här en stund och det tyckte M var lite spännande. Hon var lite avvaktande till en början eftersom hon inte kände igen dem, men sen ville hon både gå iväg med dem och leka lite med dem. Hon var så söt och hade riktigt kul. Nu sover hon gott och kommer nog göra det hela natten. Hon har knappt varit stilla en sekund sen hon kom hem. Som vanligt alltså. jag förstår inte var hon får all energi ifrån.
Nu blir det att krypa ihop i soffan med en kopp te och se film. Vad vet jag inte än. K skulle gå och hyra nåt innan kvällsvängen med hunden. Hoppas det inte blir nåt allt för läskigt.

Måndag

Måndag igen, och en ny vecka. Jag tycker fortfarande inte riktigt om måndagar även om det nu inte spelar så stor roll vilken dag det är. Alla dagar är ju ganska lika när man är hemma. 
Igår var det ju 22-25 minusgrader och riktigt kallt. Det är nästan varm ute idag, det är bara 5 minusgrader. Jag var lite för varmt klädd när jag lämnade och hämtade M på förskolan idag. Det är nästan lite lustigt hur graderna ute kan växla så mycket från en dag till en annan.  Jag skulle vilja att det håller i sig ett tag nu. Mellan 2-10 minusgrader är ju som sagt precis lagom.
M som var sjuk nästan hela förra veckan tyckte förresten att det var väldigt roligt att vara tillbaka på förskolan. Så fort jag fått av henne ytterkläderna gick hon fram till förskoleläraren och gick runt lite med henne för att titta på olika saker i hallen och sen ville hon gå in i lekrummet och leka. Det var som att hon glömde bort att jag var där, så roligt var det att vara tillbaka. Det är ju iförsig nästan alltid så när vi ska lämna henne, hon går direkt till personalen och är redo att leka. Men det är bara bra tycker jag. Visst är det lite tråkigt att inte säga hej då ordentigt, men det visar ju bara ännu mer hur mycket hon trivs där.

Det är kallt idag

Jag klev upp vid 9.30 idag. Fick en härlig sovmorgon, men det kändes mindre härligt att kolla på termometern och se att den visade 25  minusgrader.  När jag kollade igen för ett par timmar sen visade den 22 minusgrader. Jag har inte behövt gå ut idag och det är jag glad för. Det är ju jättekallt ute. Det är den kallaste dagen på hela vintern. Än så länge. Det kommer säkert bli ännu kallare i januari-februari. Det brukar ju vara riktigt kalla månader. Jag hopps verkligen att det inte är lika kallt till veckan.

Trädgårdstrilogin

Trädgårdstrilogin av Nora Roberts består av Blå Dahlia, Svart Ros och Röd Lilja. Jag har läst de två första böckerna och de är väldigt bra. Den tredje står jag i kö på på biblioteket och jag hoppas att den kommer snart. Ska bli spännande att se hur det här slutar. Trilogin har, precis som många av Roberts trilogier, övernaturliga inslag och mycket kärlek.

Blå Dahlia handlar om den unga änkan Stella som tillsammans med sina söner flyttar tillbaka till sina gamla hemtrakter. Hon får både jobb och bostad hos Roaslind Harper. Roz, som hon kallas, är en stark och tuff kvinna men Stella låter sig inte avskräckas och en vänskap växer fram. I närheten bor också Logan, en oborstad ungkarl som är landskapsarkitekt.  Stella och Logan inleder ett kärleksförhållande men det är någon som inte vill att de ska vara tillsammans. Det finns ett spöke i huset som inte vill lämna Stella ifred och hemsöker henens drömar och tankar.

I Svart Ros är det Roz Harper som står i handlingens centrum. Roz är en änka med tre barn, ena sonen bor på hennes gård och hjälper henne med handelsträdgården. Hon har varit med om många motgångar och lärt sig att vara stark. Efter ett sorgligt andra äktenskap bestämmer hon sig för hålla sig ifrån kärleken. När hon träffar Mitch Carnegie, en författare som ska hjälpa henne att ta reda på vem spöket är, är hon inte lika säker på vad hon känner. Kanske håller hon på att blir kär igen.

Röd Lilja handlar om Hayley. Hon är en ung och avläsgen släkting till Roz. I den första boken kom hon till Roz ensam och gravid och fick ett hem hos henne. Hon fick jobb på Handelsträdgården och har blivir nära vän med både Roz och Stella. Hon får känslor för Roz' son Harper men vill inte riskera vänskap och jobb för en förälskelse. Men värre saker kommer hända Hayley. Spöket som hemsöker huset blir alltmer opålitligt och våldsamt. Hon bestämmer sig för infiltrera Hayley för att få som hon vill.

Blå dahlia



Röd lilja (9789100124649) -  Nora Roberts - Böcker


Lussebullar och pepparkakor

Idag har jag bakat nästan hela dagen. För första gången i mitt liv har jag provat att göra lussebullar. Svärmor visade ett recept i en gammal bakbok hon hade som jag har följt och det gick ganska bra. Alla blev väl inte så jättefina, men de blev goda i alla fall.
Jag har bakat en massa pepparkakor också. Det fick bli glasyr på dem i år också, men det krävs nog lite övning för att få det riktigtt snyggt. Men de blev goda de också.




Kärlek

Innan jag träffade K visste jag inte hur det kändes att verkligen älska någon och att få den kärleken tillbaka. När sen M kom till världen fick jag verkligen lära mig vad kärlek är. Visst har vi våra fel och brister, men tillsammans är vi perfekta.


Dr Quinn

Jag såg på tv för en stund sen att Dr Quinn finns på Discshop. Jag hittade det även på cdon.com och det finns säkeret på andra ställen också. Jag hade ingen aning om att det fanns på dvd. Det var en av mina favoritserier på den tiden det visades på tv. Jag måste ju nästan ha de här boxarna så att jag kan se serien igen.


                                                                                  Bildkälla

1 december

Det är den 1 december idag. Vart har tiden tagit vägen egentligen? Det här året har gått himla fort. Jag är inte riktigt med på att det bara är några veckor kvar innan det är jul och sen nyår. Jag har knappt haft en tanke på det och nu är det plötsligt väldigt nära. Men det ska bli kul att fira jul igen. M är ju lite större den här gången och kommer nog tycka att det blir riktigt kul med allt omslagspapper och alla paket.


RSS 2.0