Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Renskavswok

Det var evigheter sen vi åt renskav, men ikväll gjorde vi det. K lagade till en jättegod renskavswok med wokgrönsaker och äggnudlar. Och så kryddade han med salt,grillkrydda,vilkrydda, timjan och paprikakrydda och blandade även i grädde och en klick philadelphiaost, men nästa gång tar vi nog crème fraîche. Det blev jättegott.


Ljuslykta i saltkristall

K har köpt en jättefin ljuslykta i saltkristall. Vi har tänt ett ljus i den och den lyser så mysigt om den nu. Vi har tänt några andra ljus också och har släckt lamporna så det är riktig mystämning här nu. Tyvärr gick det inte ta någon bra bild på lyktan, den är mycket finare i verkligheten.


En rolig helg

M har haft väldigt roligt i helgen. Hon har varit på jättebra humör hela veckan iochförsig. men i helgen har vi ju åkt pulka och så har hon hjälpt till att träna apport med syrrans hund. Och det tyckte hon var jättekul. Hon fick bära dummyn och lämna den på ett ställe dit hunden fick springa och hämta den. Hon gick skrattande iväg med dummyn och skrattade när hunden sprang för att hämta den. En av gångerna var det till och med M som hämtade dummyn och ville att vi skulle träna lite med den. Och pulkan är som sagt väldigt kul. Vi behöver bara prata om den och vill genast gå till den och åka iväg med den. Jag har lovat att hon ska få åka pulka imorgon igen så jag hoppas att det är väder för det.

Många tankar som snurrar

Nu har jag bestämt mig för att göra en grej som jag funderat på väldigt länge. Och jag tänker så mycket på det att jag till och med drömmer om det. Men det är ganska bra för jag planerar och sånt i drömmarna också och har sån tur att jag till och med kommer ihåg det när jag vaknar. Har kollat runt lite på internet och har hittat en del som kan få mig dit jag vill. Nu ska det bara planeras lite mer, kanske bokas in några möten och sen är det bara att köra.....

Perfekt väder för lång pomenad

Det är underbart väder idag. Solen skiner och det är 4 plusgrader! Helt perfekt för en lång promenad och det var det jag och syrran tog i morse också. M blev jätteglad bara vi pratade om pulkan och ville snabbt komam iväg. Vi gick runt ridhuset och släppte hunden där så att han fick springa lös lite och han tyckte nog om promenaden lika mycket som vi gjorde. När det är sånt här väder vill man verkligen vara ute och om jag hade haft vagnen med mig hade vi nog gått änuu längre.

Déjà vu

De senaste veckorna har jag haft en återommande känsla av déjà vu Den där känslan av att jag har sagt/gjort/skrivit/läst det här förut. Det händer ju lite då och då, men inte lika ofta som nu och det är faktiskt ganksa jobbigt. Känner mig nästan lite förvirrad och som om jag inte riktigt har koll på vad jag gjort eller gör. Jag har säkert kommenterat samma blogginlägg två gånger och skrivit samma sak båda gångerna. Det skulle i alla fall inte förvåna mig, med tanke på hur stark den där känslan är. Samtidigt kan jag ju inte låta bli att undra om mitt minne är väldigt dåligt eftersom det är så mycket som det känns som jag gjort förut.. Jag hoppas att jag blir av med känslan snart i alla fall.

9

Igår såg vi 9. Det var både bra och spännande, och väldigt snyggt gjort. Jag kan ha sett den förut, men det var länge sen i så fall.
Den lilla trasdockan 9 vaknar till liv i en helt övergiven värld. Alla människor har försvunnit och han är helt ensam. Men av en slump stöter han på åtta andra trasdockor. De gömmer sig för de skräckinjagande maskiner som far fram över landskapet. 9 är den nyaste medlemmen i gruppen av trasdockor men han lyckas ändå övertyga de andra om att de måste ta reda på varför maskinerna är ute efter dem och hur de kan stoppas.


Ny favorit

Det här är en jättebra låt som jag hörde på radion både igår och idag. Sångarens röst är jättefin och jag bara måste lyssna mer på den här gruppen.


Inspirerad

Vi ska ta den gamla barnsängen som stått hos farfar. Den har både min pappa och hans syskon sovit i när de var små. Nu ska M få den. Vi ska bara snygga till den lite först. Den behöver målas om och så behöver en av plankorna spikas fast. Det ska bli jättekul. Jag vet precis hur jag vill måla den och det kommer bli jättefint.
Igår när vi var upp på Solbacken och gick på Rusta hittade vi en perfekt tapet för att göra en snygg fondvägg, en jättefin matta och ett fint litet bord med tillhörande stolar som skulle vara så fint i ett barnrum till M. Det kliar i fingrarna att få börja med nåt sånt. Men vi behöver ju en större lägenhet först och jag längtar verkligen efter en större lägenhet och ett rum till M att inreda. Speciellt nu när vi hittat så mycket fint som jag vill ha där.


Morotsmuffins med glasyr och strössel

I helgen har jag bakat morotsmuffins. Har inte gjort det förut, men det blev väldigt gott och jag ska baka det fler gånger. Receptet hittade jag i Coops medlemstidning Mersmak. I receptet står det att det blir 10-12 stycken, men ag fick 15 stycken. Det beror kanske lite på hur stora formar man har.


Du behöver:
50 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 dl finrivna morötter

Glasyr:
75 g smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft

Garnering:
Strössel

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocer i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten och blanda sedan i morötterna. Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen ca 15-20 minuter på 175 grader. Kontrollera med en provsticka att muffinsen är klara och låt dem sedan svalna. Vispa alla ingredienserna till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren över muffinsen och dekorera med strössel.


Varför måste det vara så kallt?

jag fortsätter klaga på kylan, men jag är så otroligt less på den nu. Imorse var det 31 minusgrader. Man borde inte behöva gå ut när det är så kallt. Och längre norrut är det väl ännu kallare. Det är synd för det är jättevackert ute, men eftersom det är så kallt vill man ju helst sitta inne. Helst nerbäddad under filten med en kopp te och en bra bok. Jag dricker hallonte i min nya fina mugg idag, har inte smakat det förut, men det är jättegott. Och så fortsätter jag läsa lite på min bok. Det är lite konstigt för ju mer jag läser av den ju mer känner jag igen. Ju mer jag tänker på det så känner jag igen omslaget också. Men jag har inget minne av att jag har läst den tidigare.


"Lillen"

Jag bjuder på en till bild på spindeln. Jag tycker det blev en bra bild, och spindeln ser riktigt stor ut. fattar fortfarande inte hur stor den kommer bli.

 


Torsdag

Idag är det torsdag och jag räknar ner till helgen som vanligt. Det är fortfarande väldigt kallt, men jag antar att man har vant sig nu. Det har varit väldigt kallt hela veckan och ska visst fortsätta vara det veckan ut. Jag hoppas att det blir lite mildare nästa vecka. Jag är så otroligt less på den här kylan nu. Sommaren känns väldigt avlägsen men jag längtar ändå väldigt mycket efter solen, värmen och den goda mjukglassen.


Årets första semla

Svärmor hälsade på en stund igårkväll och hade med sig semlor som hon hade bakat. Det var jättegott. Jag ska fråga efter receptet nästa gång vi träffas. Det kan inte vara så svårt. Jag bakade ju lussebullar för första gången i mitt liv i december och jag måste ju nästan prova att baka semlor också.


Hur mycket vill vi att andra ska veta?

Jag sitter här framför min dataskärm och undrar om jag är så anonym som jag vill tro att jag är. Hur mycket avslöjar jag egentligen om mig själv genom mina gilla-markeringar, statusinlägg och övrig information som jag delar med mig av på facebook? Hur mycket lämnar jag ut om mig själv genom det jag skriver här i bloggen? Hur mycket vill jag egentligen att andra ska veta om mig och mina nära? Eftersom jag dessutom har en bild så ger jag ju också ett ansikte till mina åsikter, tankar och funderingar.
Jag vill vara ganska anonym. Jag tycker om att sticka ut lite, men jag vill också gömma mig lite och vara en i mängden. Hur det går ihop med att ha både en blogg och facebook vet jag inte riktigt. Jag vill synas men ändå inte. Det är väldigt mycket jag inte delar med mig av här, jag är personlig men inte privat och det finns sånt som jag aldrig skulle skriva om. Sånt som jag vill hålla för mig själv, sånt som bara är för mig och min familj. Men samtidigt är det kul att dela med sig och få respons på det man skriver och få ta del av andras erfarenheter.

Ny design

Nu har jag ändrat designen i bloggen igen. Går ganska drastigt från det rosa-aktiga till det svartvita. Men det känns ganska bra. Blir lite mer stilrent så här tycker jag. Headern är väl som vanligt inte den bästa, men jag gillar den i alla fall. Vad tycker ni om den nya designen?


Vad tror ni?

Den här telefonbänken kommer från farmor och farfar. Jag har velat ha den ganska länge och eftersom det inte var nån annan som ville ha den fick jag ta den. Den ryms tyvärr inte hos oss för tillfället så den står hos syrran tills vidare. Jag tycker den är fin som den är men är lite sugen på att måla den vit och klä om locket med svart tyg. Men jag vet inte vad som blir snyggast. Vad tror ni? Har tyvärr ingen bild på den tänkta ommålningen så ni får försöka föreställa er hur det skulle se ut.


Loppis

Vi var på loppis idag och sålde lite saker. Pappa höll mig sällskap medan K var hemma med M. Det gick ganska bra för oss, även om jag hade hoppats på att få sälja lite mer. Men det var lite fel grejer till lite fel folk. Det var mest äldre där, hade det varit mer yngre så hade vi fått sälja lite mer. Men jag blev i alla fall av med en del grejer som jag inte trodde att jag skulle bli av med och det är ju alltid bra. Nästa gång är den 6/3. Funderar på att stå då också och sälja lite fika. Undrar om det är nån som vill köpa det jag bakat? Muffins är jag ju ganska bra på i alla fall.

Wizard's first rule

Jag har lagt Alla hjärtans dag åt sidan och börjat på en annan bok. Jag brukar läsa flera böcker samtidigt så det är inget ovanligt. Jag har länge funderat på att läsa Sanningens svärd (The sword of truth) av Terry Goodkind och speciellt på senare tid eftersom jag tyckte så bra om tv-serien Legend of the seeker som är baserad på de böckerna. Jag lånade första delen på engelska igår. Eftersom jag tycker att fantasy kan vara ganska svårläst på engelska har jag garderat mig och ställt mig i kö på den svenska översättningen också, men än så länge går det bra. Ska bli kul att läsa de här böckerna. 

Den onde Mörken Rahl vill med hjälp av ordens tre skrin skaffa sig oinskränkt makt. Han har släppt lös så våldsamma krafter att de kan ödelägga allt, men han vill hellre låta världen gå under än misslyckas. Den ende som kan stoppa honom är vägvisaren Richard Schiffer som plötsligt tvingas lämna sin enkla tillvaro i Västland och kastas in i en värld full av motdättningar. Motsträvigt accepterar Richard att han är Sökaren, sanningens  och frihetens kämpde i en värld där mörktes och ondskans makter hotar att ta över.
Tillsammans med sin gamle vän Zedd och den gåtfula flickan Kahlan beger sig Richard till Midland. Där väntar oerhörda utmaningar som ingen av dem ännu kan ana innebörden av.


Fika på stan

Det var jättekul att träffa I igen. Det var alldeles för länge sen. Det blir ju tyvärr så. Hon hade med sig lilla A, D fick vara hemma och leka med sin morfar. A var ett riktigt litet charmtroll. Hur söt som helst. M lyckades charma hon också, tror nog att nästan alla p Wayne's tyckte att hon var jättesöt. När hon hade ätit färdigt hade hon som vanligt inte ro att sitta still längre utan ville upp och g. och det blev många varv fram och tillbaka där vi satt och s en sväng genom hela fiket också. De flesta som såg oss log lite åt henne när hon gick förbi. Vi stannade en stund vid fönstret också och tittade ut på torget. Det tyckte hon var väldigt intressant. Ett tag i alla fall, sen ville hon fortsätta sin promenad. Hon kan ju aldrig vara still särskilt länge, men hon var det faktiskt ganksa länge nu. Vi fick äta färdigt i lugn och ro allihopa. Hon uppförde sig väldigt bra.
Jag och M köpte en jättegullig tröja med Tiger på och tillhörande byxor som vi gav till A. Jag skulle vilja köpa det till M också, för det var så sött. Hittade en jättegullig mössa med tillhörande vantar med Nalle Puh som jag också skulle vilja köpa till henne.

Fredag

Det är fredag idag. Var tog den här veckan vägen? Tiden går bara fortare och fortare. Snart börjar M skolan.
Det är kallt idag igen. 25 minusgrader, igår var det 26. Jag är så less på den här kylan. Men det är fint väder i alla fall.
Idag blir det att gå på stan och fika med I och hennes söner, i alla fall en av dem. K:s kusin är i stan över helgen, ska bli kul att träffa honom också.


Alla hjärtans dag

Igår när jag var in på Kupan hittade jag en jättesöt tröja till M och den här boken. Alla hjärtans dag är skriven av Tom Savage och handlar om en man som kallar sig Valentine. När han var yngre mobbades han av fyra vänninor som förstörde hans liv.. Nu är han tillbata för att hämnas på dem.  Tre av dem döda, alla på Alla hjärtans dag. Det är bara Jillian kvar och hon står näst i tur att möta samma öde som sina vänninor.
Jag har inte läst så mycket av boken än, men än så länge är den ganska spännande. Det finns en film baserad på den här boken, men jag har bara sett lite grann av den.
Jag har läst en annan av hans böcker också, Okänd fiende, som var ganska bra den med.







Vampire Diaries

Den 18 februari börjar Vampire Diaries igen. Längtar!


Bildkälla


Dags att förnya sig lite

Det börjar vara dags att förnya sig lite. Att ändra klädstil, gå ner de där 4 kilona jag vill bli av med och göra nåt åt håret. Jag har ju försökt att ändra klädstil ett tag nu men jag är lite för bekväm i det jag har. Och det var jag redan innan M kom så det är beror inte på att jag blivit mamma. Men jag ska försöka ta tag i det nu för jag vill ha lite snyggare kläder och en annan stil. Det är ingen som lägger märke till mig längre, var väldigt länge sen nån kommenterade nåt, men det är inte bara därför. Jag är less på det jag har och vill prova nåt nytt. Men det är lite svårt eftersom jag som sagt är så bekväm i det jag redan har.
Håret måste jag göra nåt åt också. Det skulle vara kul att klippa sig i en kort och häftig frisyr igen, men jag är nöjd med mitt långa hår som äntligen är så där långt som när jag var 11-12. Har ju haft väldigt kort hår en längre period men sen började jag spara ut håret igen. Har klippt mig lite kortade efter att ha haft ganksa långt så det har fått bli lite olika längder men ändå ganska långt de senaste åren. Och det är tur att det växer så fort. I slutet av graviditeten var håret ungefär axellångt, nu är det bara nån decimeter kvar innan det når midjan. Men jag måste nog klippa en decimeter eller så för att få det snyggt igen för det är ganska slitet i topparna. Vill färga i nån häftig färg igen också. Längtar tillbaka till det röda. Men den här gången blir det brunsvart. Det röda får vänta lite till.

Choklad

Idag har jag och syrran bakat. Vi gjorde chokladdoppade havrekakor, doppade marshmallows i smält choklad och cornflakes med smält choklad. Mycket choklad alltså, men det är ju bara gott. Jag brukar alltid använda mörk blockchoklad när hag gör havrekakor men nu använde vi ljus blockhocklad. Till marshmallowsen använde vi både mörk blockchoklad och mjölkchoklad, det blev godast med det senare. Till cornflakes använde vi mörk blockchoklad men det blir nog lika gott eller kanske godare med ljus.








En orm i paradiset

K fick ett akvarium av sin pappa med masa fina fiskar och en orm som vi trodde var en prydnad. Men ormen rymde. Och den bet vår ena dotter.  Den gav sig på svärmors hund hade vi och vår hund också, som blev både större och agressiv. Sonen och den andra dottern klarade sig som tur var, men det var nära att ormen anföll oss också. När jag ringde 112 för att prata med nån om ormbettet frågade han som svarade en massa om det som hänt, men det var tydligen ingen fara för vi skulle då inte behöva åka ambulans in på akuten i alla fall. vi skulle avvakta och se hu dottern mådde och kanske åka in senare, Det var jättehemskt och obehagligt att ha en orm lös i lägenheten. K pratade om att slänga ut den i snön så att den skulle frysa ihjäl. Det  gjorde han inte men på nåt sätt lyckades vi ta död på den i alla fall.
Och som tur var var allt en dröm....

Stomp the yard: Homecoming

Det blev ingen bio i helgen för M blev sjuk. Istället hyrde vi Stomp the yard: Homecoming. Jag blev lite besviken, den var inte alls lika bra som första filmen. Men det var i alla fall kul att Columbus Short som hade huvudrollen i den första filmen var med i den här också.

Under förberedelserna inför en nationell danstävling ökar rivaliteten på Truth University.Theta Nus förlitar sig på att deras nye medlem Chance Harris ska leda dem till seger, men han är för upptagen med sina egna problem för att kunna fokusera på dansen. Han hamnar i trubbel med ett gäng som han är skyldig pengar, han bråkar med sin pappa och får kärleksproblem. Chance måste bestämma sig för vad som verkligen är viktigt och fatta beslut som kommer avgöra hans liv.  






Helg

I dag är det fredag och vi har hela helgen framför oss. Synd bara att K ska jobba hela helgen. Jag och syrran kommer ha det lite roligare. Vi ska gå på bio på lördag och på sndag ska vi baka lite. Kanske blir det lite på lördag också, vi får se hur vi har det med tid för jag ska färga håret också.
Vi ska baka chokladdoppade havrekakor och så ska vi göra sånt där godis med cornflakes och smält choklad, och chokladdoppade marshmallows. Hittade det i en blogg och måste ju prova för det såg väldigt gott ut.

En massa snö

Det snöade fortfarande när vi gick kvällsvängen med hundarna. Stackarn är ju så liten så han orkade inte gå så långt eftersom det hade kommit så mycket snö. Det fastnade under tassarna på honom och klibbade ihop runt benen. Det är jobbigt att ha en sån här liten hund med så mycket päls när det är så mycket snö. Det blir så jobbigt för honom för han försvinner ju nästan ibland.
Sa ju tidigare att det var ganksa mysigt när det snöar stora flingor, men nu är jag bara less igen. Jag längtar efter sommar och glassen på kiosken i Bergsbyn.




Vill sitta i solen och äta en sån här


Det snöar

Det snöar idag igen. Stora flingor faller från himlen och ser jättemysigt ut. Längtar nästan efter att gå ut. Fast mysigast är ju ändå att vara inne och titta på det genom fönstret. jag är jätteless på snön och skulle gärna se att den försvann imorgon men stora snöflingor som faller så här är ju faktiskt ganska trevligt.





En till bild på spindeln

Spindeln fick komma ut lite och så tog vi en till bild på den. Här står den bredvid en enkrona så man ser lite bättre hur stor den är.


En storlek större

Spindeln ömsade för nån dag sen och den har blivit riktigt stor nu. Men den är fortfarande inte fullvuxen. Jag har jättesvårt att föreställa mig hur stor den kommer vara då, med ett benspann på ca 23 cm. De blir finare och finare ju större den blir, men jag är ändå glad att det enda jag behöver göra är att titta på den.


Hur många dagar var det i februari nu igen?


Bäst före: 98/2.11


Staden som slutade andas

Var in på biblioteket en sväng igår och hittade en bok som verkar spännande, Staden som slutade andas. Den är från 2007 men jag har aldrig set den förut. Författaren heter Kenneth J. Harvey men det är ingen jag känner till.

"Staden som slutade andas har kallats för Stephen Kings och Annie Proulx kärleksbarn, och är en gotisk bladvändare som tar sig an de stora motiven, meningen med livet, vårt förhållande till döden och människans plats i en snabbt föränderlig värld."

Handling:
"Besynnerliga händelser utspelar sig i den lilla kuststaden Bareneed i New Foundland. Mytiska figurer som förr existerade endast i sjömännens historier dras upp ur havet. Perfekt bevarade lik av bybor som för länge sedan försvann till sjöss sköljs upp på stranden. Och plötsligt drabbas stadens invånare av en mystisk sjukdom som gör att de glömmer bort att andas.
När sjukdomen fortskrider slutar offren tala och plågas av mörka tankar och begär. Under tiden har det en gång blomstrande torskfiskeriet stängt och människor finner istället sina nät fulla av bisarra varelser motsvarigheterna till de legendariska väsen som existerat i bybornas skrönor i generationer.
Nyskilde Joseph Blackwood har återvänt till sin släkts hemstad för att semestra med sin dotter och besöka sin farbror. Han hoppas på tre lugna veckor i den idylliska miljön. Men när den lilla flickan blir lekkamrat med anden av grannens avlidna barn, förstår han att hans dotter lider av något slags övernaturlig plåga.
En gammal dam, Eileen Laracy, förstår gradvis vad som händer. Andningen är inte längre en omedveten automatisk handling för Bareneeds invånare vilsna i både tid och rum har de förlorat en grundläggande del av sin identitet."

Jag har inte läst den, men nästa gång jag går på biblioteket ska jag låna den.
Är det nån som har läst den? vad tycker ni om den?



RSS 2.0