Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dumma mobil

Jag har varit så nöjd med min mobil, fram till nu. Nu är jag inte lika nöjd. För tydligen så går det inte alltid komma fram när man ringer till den och det är ju inte bra. Syrran och mamma har ringt flera gånger och bara fått höra att numret inte går att nås just nu. Jag har provat ringa till den jag också och fått höra samma sak. Och det är ju jättekonstigt. Jag måste leta reda på kvittot och gå dit jag köpte den och se om det går göra nåt åt det. Tills vidare får jag väl byta tillbaka till min gamla mobil. Jag riskerar ju att bli utan jobb om det inte går att komma fram.


Måndag

Jag hade måndag hela dagen igår. Men det var ju söndag, hela dagen. Idag är det måndag, det vet jag ju eftersom det som sagt var söndag igår. Men det känns inte som måndag. Jag måste hela tiden påminna mig om att det är måndag idag. Ungefär som igår då jag flera gånger kom på att det ju faktiskt bara var sändag. Det är lite jobbigt när det blir så här. När man inte har koll på vilken dag det är. Egentligen vet man vilken dag det är, men det känns som en helt annan.

Shrek - Nu och för alltid

Igår var vi hos syrran och åt kycklingtacos till middag. Sen såg vi Shrek - Nu och för alltid. Den var riktigt bra. Den var kanske inte riktigt lika bra som de andra men jag gillar den ändå. Den var lite annorlunda men ändå ett bra avslut på historien.

Shrek saknar sitt gamla liv när han var ett riktigt träsktroll och människorna var rädda för honom. Han längtar tillbaka till skogen och att få skrämmas och bada gyttjebad i fred. Han får möjligheten att ändra på allt, att få det lliv han saknar. Men hsn blir lurad och hans nya liv blir inte alls som han ville. i den nya världen vet inte Fiona vem han är och träsktroll är jagade. Shrek vill ha tillbaka det liv han lämnade och måste försöka ställa allt tillrätta igen.


Familjen på promenad

Det var nollgradigt hela dagen igår och det var som tur var det idag också. Sol fick vi också ha. Vi tog med M på en promenad i skogen tillsammans med svärmor och hennes hund. Det var jättehärligt och vi var ute nästan en timme. M tycker om att åka pulka. Så fort vi pratade om pulkan såg hon sig om efter den och pekade på den. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig några dagar till. Det är så härligt att komma ut så här hela familjen.


Du är världen


En promenad med massa hundar

Det var nästan varmt ute idag. Bara 5 minusgrader. Tidigare har det ju mest varit kring 15-20 minusgrader. jag var lite för varmt kklädd på promenaden med hunden men det var väldigt härligt att vara ute i alla fall. Solen tittade fram mot slutet också, lagom till jag kom hem.
Det var en sån där dag då halva omrdet var ute på promenad, men det var ju verkligen väder för det. Vi mötte väldigt många hundar på vår promenad. Jag hade med mig både vår och svärmors hund plus M i barnvagnen men det gick bra ändå. Vi mötte en hel flock borderterrier på vägen hem, det var säkeret 10 hundar fördelat på tre personer. En av dem bar på en hund också, det var kanske en valp som inte orkade gå så långt. Fick veta att det finns en uppfödning av såna hundar på en av gatorna här så det var säkert edm jag mötte. Och så mötte vi några andra hundar också. Vissa tider är verkligen ut-och-gå-med-hunden-tider, för väldigt många är ute med sina hundar då.
Jag hoppas att "värmen" håller i sig nu. 5 minusgrader är ju alldeles lagom. Det behöver varkem vara mer elle rmindre, en perfekt temperatur. Och så hoppas jag att vi har lika tur som förra vintern när snön väl börjar smälta bort, att vi slipper slasket.

Röd lilja

Nu har jag läst ut Röd Lilja av Nora Roberts. Det är den tredje och avslutande delen och den är jättebra. Jag gillar Roberts böcker med inslag av det vernaturliga, tyckr nästan bäst om den.

Hayley kom till Harper House ensam och gravid. Roz gav henne ett hem och ett jobb som hon trivs väldigt bra med. Roz och Stella, och även Roz son Harper blir nära vänner. Hayley upptäcker att henens känslor för Harper har förändrats, men hon vill inte riskera vänskapen och sitt jobb för en förälskelse. Men värre saker drabbar Hayley. Spöket som hemsöker huset blir alltmer opålitligt och våldsamt. Hon bestämmer sig för infiltrera Hayley för att få som hon vill.

Jag har även skrivit om den och de två första delarna här.


Från vattkoppor till magsjuka

M hann bara var frisk från vattkopporna en vecka eller så innan hon fick magsjuka. Syackars liten vaknade kl 5 på lördasgmorgonen och kräktes förta gången. Hela lördagen var hon jättedålig. PÅ söndagen var hon mer eller minre frisk, men var fortfarande väligt trött och hade ingen aptit. Då var det vår tur. Jag kräktes kräktes första gången vid två-tiden och sen var jag sängliggande resten av dagen. K åkte också dit på kvällen. Vi har inte kräkts nåt idag, men har varit väldigt slut båda två och inte mått så bra. Det är tur att vi har svärmor och syrran som hjälpt oss. Nu hoppas jag att vi får vara friska ett tag framöver. Vi har ju gått från förkylning till förkyning, till vattkoppor och nu magsjuka. Det räcker med sjukdomar ett tag nu.

Chokladmuffins med marshmallowsfluff

Jag och syrran bakade muffins häromdagen. Vi gjorde chokladmuffins med  smält choklad och marshmallowsfluff på. Det var nästan så att det inte blev några muffins för smeten såg så god ut. Jag spillde lite så jag fick smaka. Och sen måste man ju äta upp det lilla som blir över.
Jag hade en klasskompis en gång som kunde göra en smet (typ sockerkaka, muffins) bara för att äta smeten. Det känns lite onödigt att inte baka när man väl gjort smeten, men det var väldigt frstande att  äta upp dem. Nu blev det ju muffins av det i alla fall och de blev väldigt goda. Men de blev mindre än vi trodde. Hade vi bakat hos våra föräldrar i deras varmluftsugn, hade muffinsen blivit höga och fina. Nu blev de ganska små.


Visst ser det gott ut? :)


Så här blev muffinsen


Nu klagar jag igen

Jag klagar, tjatar och gnäller, men jag är ju så bra det. Och eftersom det är så lite lönt att börja diskutera när man är där så avreagerar jag mig på andra sätt istället. Fast egentligen kanske man skulle skriva en insändare till tidningen eller nåt, för berörda hundägare läser knappast min bligg. I aå fall borde de ha bättrat sig vid de här laget. Och jag kanske överreagerar och visar vilken moraltant och kärring jag egentligen är, men ändå.
Vi mötte en lös hund igen. Det var faktiskt ganska länge sen nu, men det var väl dags att göra det idag då. En stor pudel kom springande emot oss från vägen och in på gångvägen vi var på. Ägaren som är en bra bit bort, gissar på 15 meter eller så, stannar och ropar på hunden som så klart inte lyssnar. Det skulle inte jag heller ha gjort med det tonfallet, hon kunde lika gärna ha sagt åt hunden hur duktig den var. Den vände i alla fall när min hund började skälla och sprang tillbaka till sin matte som kopplade den och sen gick förbi oss. Jag har möttt henne några gånger tidigare och hon hade lika dålig koll då. Första gången sa hon ungefär " men titta, har du träffat en liten kompis". Nej, det har han inte.
Det här var väl egentligen inte så mycket att störa sig på, jag har varit med om mycket värre. Men jag blir ändå så less. Jag har som sagt inget meot lösa hundar egentligen, det är ägarna jag stör mig på. "Det gick så fort , jag hann inte med" har jag hört några gånger. Okej då. Men då kanske man inte ska ha hunden lös 15-20 meter framför sig och så kanske det är en bra idé att kalla in hunden så att man har den bredvid sig när man kommer till korsningar och svängar. Och så kanske man helt enkelt ska låta bli att ha hunden lös på ställen där man inte har fri sikt. Eller i alla fall inte låta den springa iväg så långt.


Coca Cola i glasflaska

När vi var ut och åt i fredags fick vi coca cola i glasflaska. Blev faktiskt riktigt glad över det för det är då den är som godast. Riktig coca cola finns i glasflaska. Jag trodde inte att glasflaskorna fanns längre för det är väldigt länge sen kag såg dem. Nu när jag var in på kiosken här i närheten såg jag att de också har glasflaskorna. Antingen har jag missat det helt eller så har de nyss fått in dem. Jag köpte i alla fall en flaska som jag dricker ur nu. Coca cola när den är som bäst.


Mycket promenader

När jag skrev inlägget Vackert men kallt var det 26 minusgrader. Senare samma dag blev så mycket som 30 grader. Det är den kallaste dagen på hela vintern. Det ha varit en väldigt kallt vinter den här gången. Men igår var det i alla fall väldigt behagligt med 9 minusgrader och det blev en hel del promenader. Först fram och tillbaka till förskolan, sen fram och tillbaka till stan. Sen fram och tillbaka till förskolan igen och så en längre promenad med hunden på kvällen. Det blev nog 1 mil igår igen.
 Jag känner mig så duktig när jag är ute och går så mycket. Jag tycker ju om att vara ute och gå, men det är inte alltid det känns så lockande. Speciellt inte när det är kallt. Men det känns ändå bra att komma ut så mycket och jag är så där härligt slut på kvällen. idag är dey lite kallare igen, 18 minusgrader, så det blir inte så mycket mer än att gå fram och tillbaka till förskolan för lämning och hämtning och sen kvällspromenaden med hunden. Men det räcker ju bra det också.

Spökar det?

Jag har börjat undra om det spökar här....
Ett par gånger har vi hört ljud från badrummet fast det inte varit nån där. Det har låtit som att nåt har fallit ner i badkaret fast det inte har gjort det och det har även låtit som att toalettlocket har fällts ner.
Jag höll just på att somna när jag hörde en mansröst som sa "nu vaknar M" och tio sekunder senare vakande hon. Det var riktigt läskigt för K låg på soffan i vardagsrummet och såg på tv då. En annan gång när jag och M busade vid fåtöljen gjorde hon nåt jätteroligt som jag skrattade åt, och jag hörde nån annan som skrattade också. Men det var inte K för han var i badrummet och varken såg eller hörde nåt.
Vi har just kommit hem från hans mamma och jag hörde nån som sa nåt, men det var inte K. Det känns lite obehagligt. Jag vill jättegärna flytta för jag tycker att lägenheten börjar kännas så liten och längtar efter nåt större, och det här gör ju att jag vill flytta ännu mer.

Restaurang Viking

För att få ett lite trevligare avslut på gårdagen gick vi ut och åt middag. Vi gick på Restaurang Viking. Mamma och pappa har varit där ett par gånger, coh jag tror att L och K hade det också. Men för mig och syrran, och C, var det första gången. Vi var så nöjda allihopa. Maten var jättegod, det var nog den godaste plankstek vi har ätit, det var snyggt upplagt på tallriken och servicen var så bra. Vår servitris var så trevlig och tillmötesgående, hon är verkligen perfekt för det jobbet. Hon och kocken blev nog lite less på att höra hur nöjda vi var, men när nåt är så bra så måste man ju tala om det :) Vi satt där nere och det var en väldigt mysig lokal.
Nästa gång jag och K ska gå ut och äta ska vi gå dit. Vi brukar alltid gå på Tatung, men jag tror vi ska börja gå hit istället.

Vackert men kallt

Solen lyser och det är så vackert väder ute idag. K pratade tidigare om att ta en långpromenad med hunden men vi fick båda en liten chock när vi såg hur kallt det är ute. Det ser så härligt ut,  men det är 26 minusgrader. Hade det inte varit så kallt hade det varit perfekt med en lång promenad i skogen eller längs gångvägen mot Tuvan.jag hade gärna gett mig ut på en riktigt l¨n Nu blir det ingen sån där jättelång promenad, men ut måste man ju i alla fall.


Farfars begravning

Igår var farfars begravning. Det var en fin begravning,men inte ens när jag tittade på kistan eller sa farväl till honom kunde jag fatta att han är borta. Och det kan jag fortfarande inte. Det är tomt utan honom, ändå vill det inte riktigt gå in att han inte finns mer. Det är så overkligt. Men han har det bra nu. Det är det viktiga.

Opponeringen är avklarad

Jag hade nästan glömt bort hur jobbigt det kan vara att åka buss. Jag får så ont i knäna, och att sitta i drygt 1,5 timmar med ont i knäna är inte så kul. Att vara tvungen att kliva upp klockan 4 för att åka med  en buss som går 5.50 är inte heller så kul, men det gick ganska bra ändå. Jag halvsov både dit och hem, men är fortfarande ganska trött.

Opponeringen gick bra. Min prestationsångest var omotiverad. Jag fick riktigt bra kritik och det mesta var jag redan medveten om. Det var väldigt roligt att göra av läraren att min uppsats var trevlig att läsa och att hon gillade min skrivstil. Att jag var lagom personlig och lagom oakademisk. På mina tidigare uppsatser har jag fått höra att jag är lite för personlig och lite för oakademisk så det var ju kul att det passade ganska bra den här gånen. Jag har jättesvårt för att vara akademisk när jag skriver.
Min egen opponering hade väl kunnat gå bättre men jag överlevde i alla fall och jag sa några bra saker åtminstone.

Rasmus Nalle

Jag hittade de här böckerna i bokhyllan idag. Kände mig nästan lite nostalgisk för jag minns dem från när jag var liten. Just de här två vet jag inte om jag har läst men böcker om Rasmus Nalle har jag läst i alla fall. De här kommer från K och hans äldre bror. Det är ganska kul när man hittar och minns böcker från barndomen. Det ska bli kul att läsa de här för M.Kärlek


En favorit

M fick den här av sin farmor i julklapp och det har blivit en stor favorit. Den spelar fyra olika melodier och så kan man spela lite själv också. M tycker jättemycket om den och går omkring med den medan den spelar och är så nöjd. Och jag lyssnar hellre på den här i 20 minuter än den där tomten.Ett mysigt hus

Längs en av promenadvägarna vi brukar ta jag och syrran finns ett mysigt hus. Det ser i alla fall mysigt ut på utsidan, med en ganska stor tomt och fin utebelysning. Hur det ser ut inomhus har jag ingen aning om, men det är säkert mysigt där också. Jag kan ju inte direkt knacka på och fråga om jag får komma in och titta bara för att det ser ut att vara ett mysigt hus. 
Det ligger längs en ganska stor väg, men en bit in från vägen så man behöver inte vara rädd att barn och hundar ska rusa ut på vägen. Jag skulle jättegärna bo där. Det ligger väl ca 20 minuters promenad från där vi bor nu, så vi skulle ju fortfarande ha ganska nära till mataffär och in till stan. Men lika lite som jag kan knacka på och fråga om jag får komma in och titta kan jag fråga om de har tänkt flytta snart. Vi har ju ändå inte möjlighet att ha ett hus just nu, men nån gång i framtiden kanske. Vi får väl lla lite utkik och se om det dyker upp en annons på huset nån gång.

Fint i badrummet

Det är så mysigt med ljus i badrummet tycket jag. Om vi hade ett större badrum skulle vi också ha nåt sånt här. Jag pysslade ganska mycket med sånt här förut, men det var länge sen nu. Jag borde kanske ta upp det igen. Det är kul att vara lite kreativ och komma på olika idèer. Och man kan ju bli riktigt inspirerad när man ser hur andra har det.


Kyckling tacos

Igår åt vi kyckling tacos till middag. Det var jättegott och kul att äta nåt annat än köttfärs. Vi skar kycklingfiléer i små bitar och blandade det med tacokrydda. Sen stekte vi det tillsammans med lite crème fraiche. Vi åt sallad, gurka och tortillachips till. Väldigt gott.
  


Ska det aldrig sluta snöa?

Det snöade för nån dag sen, lite igår kväll och det snöar idag. Ska det aldrig sluta snöa? Var kommer all snö ifrån? Jag tycker det räcker nu, det har jag gjort länge. Tack och lov har det inte kommit lika mycket som förra vintern men det räcker ändå gott och väl. Känns som att det aldrig kommer bli vår och sommar när det håller på att snöa så här. Jag är så less på vinter nu. Jag vill att det ska vara soligt och varmt, och framförallt ingen snö.

Choklad med cashewnötter

Provade nåt nytt idag. K kom hem med en chokladkaka med cashewnötter. Först tyckte jag inte alls att det lät nåt gott, men jag smakade i alla fall och det var jättegott. Det kan vara den godaste choklad jag ätit.


Vinter
Vad är en sällskapshund för dig?

Nån gång då och då händer det att man kommer in på vad som egentligen är en sällskapshund, speciellt när man pratar om hundar här på internet. Väldigt många associerar det med en liten sak som ligger i soffan hela dagarna och vars motion består av ett varv runt kvarteret.
För mig är en sällskapshund en hund som inte håller på med jakt eller utställning (mer än för skojs skull alltså). Men det betyder inte att den berner sennen jag vill ha i framtiden kommer bli en soffpotatis. Jag tänker hålla på med lite drag, och rallylydnad verkar ganska kul. Och så kommer den ju få springa lös och aktiveras på andra sätt också.
När familjen hade en flatcoated retriever fick vi ofta poängtera att vi hade en aktiv sällskapshund, och det får syrran göra nu också eftersom hon har en sån nu. De är jättefina familje-/sällskapshundar fast det egentligen är en jakthund. Det gäller ju bara att se till att den får den aktivitet och stimulans den behöver.

Vad är en sällskapshund för dig?


Uppsatsen är inlämnad!

Uppsatsen är äntligen inlämnad! Den skulle egentligen ha varit inlämnad för några timmar sen men allt krånglade, internetanslutningen, cambro, studentmailen och min hotmail. Under flera timmar har det hållit på. Redan vid 14-15-tiden började det krångla så det har varit en lång stund då jag inte kunnat komma in på det jag velat och behövt komma in på. Nu har jag i alla fall fått iväg uppsatsen. Efter väldigt mycket stress och frustration är den äntligen inlämnad. Jag fick ett släng av ångest när jag skulle klicka iväg den som jag alltid får, men inte lika mycket som jag brukar. Det berodde väl på att jag var så less på allt krångel. Jag ville bara ha iväg den så att det kunde vara över sen. Imorgon får vi schemat för opponeringen och vilken uppsats vi ska opponera på.

Promenad med hundarna

Imorse tog vi med svärsmors hund och gick på en promenad i skogen igen. Det är så kul att vara ute alla tre och se alla hundarna springa runt ch busa. Svärmors hund är lite föriktig med syrrans hund men de busade ganska bra de med. Det är så kul att vara ute med syrrans hund så här för han ska alltid ut i djupsnön.


Hundvakt

Det är måndag idag. Jag måste nästan påminna mig om vilken dag det är, för jag har börjat tappa kollen gen. Det är ju snart onsdag och jag kommer vara grymt nervös klockan 17.00. Då ska uppsatsen lämnas in. Men än så länge är det bara måndag.
K:s halvbror är och hälsar på idag och de kommer nog spela tv-spel hela dagen. De har ett antal att gå igenom. Själv är jag hundvakt åt syrran i några timmar. Vi började med en promenad och sen lite bus. Han blev trött efter en stund och har nog sovit en timme nu. Dottern har just somnat hon också så det är ganska tyst och lugnt just nu. M är så duktig. Hon hittade hundens leksaker och ville städa undan dem och lägga dem i hans bädd, precis som hon gör hemma med vår hunds leksaker. Det är så sött, hon har verkligen lärt sig det där.


Bild från i somras


Streetdance

Igår såg jag och syrran Streetdance. På fodralet står det att det är "the best dancemovie. Ever". Det vet jag inte om det var, men den var väldigt bra. Jag blir alltid så sugen på att gå ut och dansa när jag ser såna här filmer och jag önskar alltid att jag var lika duktig som dem.

Filmen handlar om Carly och hennes crew som just har avancerat till finalen i Storbritanniens största streetdancetävling när deras ledare plötsligt lämnar gruppen. Utan ledare och danslokal stöter Carly på Helena, rektor för en balettskola. Hon erbjuder dem en danslokal att träna i, om de lär hennes elever att dansa treetdance. Deras två världar kolliderar och de har inget gemensamt, förutom kärleken till sina dans. Men de inser att de måste samarbeta för att kunna vinna.


2011

Det är den 2 januari 2011. Det känns lite konstigt att det är ett nytt år. Men det brukar ju ta ett tag innan man vänjer sig. Speciellt när man ska lära sig att skriva det nya årtalet. Kommer nog ta ett tag innan jag skriver rätt i breven till  L. Det brukar ta ett par brev innan man kommer ihåg hur man ska skriva. I år har vi brevväxlat i 14 år...
Det känns ganska bra med ett nytt år ändå, även om jag i hemlighet börjar känna mig lite gammal. Ett nytt år och nya möjligheter. Det låter väl fint och bra? De gäller bara att ta för sig av dem också.

RSS 2.0