Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Något gott att längta efter

Nygräddade bullar och mjölk, det är någt man kan längta efter. Och när vi började prata om att baka bullar var det precis det jag gjorde. Nygräddade bullar och mjölk, mums.
Vi bakade vanliga kanelbullar och kokosknyten med daim. De receptet hittade vi i en gammal Allers-tidning för nåt år sen, och fast de är så goda har jag bara bakat dem en gång tidigare. Då gjorde vi med både daim och apelsinchoklad.

Kokosknyten med daim (ca 20 st)

50 g jäst för söta degar
2 ½ dl rumsvarm mjölk
2 msk socker
½ tsk salt
200 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning
1 dubbeldaim
75 g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
3/4 dl florsocker
finrivet skal av ½

Pensling och garnering
1 ägg
1 ½ dl florsocker
4 tsk vatten

Smula  ner jästen i en bunke och tillsät mjölken. Rör om till jästen har lösts upp. Tillsät socker och salt. Klicka ner matfettet, tillsätt vetemjölet och knåda ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett bakbord och kavla ut den till en rektangulär form som är ca 40x32 cm. Dela in degen i fyrkantiga bitar som är ca 8x8 cm. Blanda fyllningen. Hacka daimen och blanda samman med matfett, kokosflingor och citronskalet till en slät massa. Vänd ner daimhacket. Lägg en klick fyllning på varje fyrkant deg, vik ihop hörnen och tryck till. Lägg bullarna i formar. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna gäsa till dubbel storlek, det tar ca en halvtimme. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Blanda florsockret och vattnet till en glasyr och glasera bullarna när de kallnat.


Vi har även grillat för första gången i år och det var också väldigt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0