Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Helt slut

Nu har jag börjat kl.6 i tre dagar och jag ska göra det i ca 2.5 veckor till. Jag har egentligen inga problem att kliva upp så tidigt, men det är svårt att komma isäng i tid så att man får den sömn man behöver. Har varit lite stressigt idag. Hela förmiddagen gick åt till samma ställe, och det var väl räknat med det också, men det är nästan så att jag skulle behöva lite mer tid där, eller lite hjälp,
Känner mig så långsam ibland när jag jobbar. Det gick bra förra veckan, men då var vi ju två stycken och kunde ta det ganska lugnt. Nu är jag själv och då tar det ju längre tid. Har ju aldrig varit där förut heller. Får se om det går bättre imorgon. Jag kanske får lite bättre struktur på det hela då. Det är ju inte svårt på nåt sätt, men det är så mycket som ska göras. Men förhoppningsvis så går det lite fortare när jag fått vara där ett par gånger. Jag vet ju vad som ska göras i alla fall. Fast det blev lite rörigt imorse, men det ordnar sig.

Mer Scrap booking

Nu har jag gjort två layouter. Jag är inte lika nöjd med den första som jag trodde att jag skulle bli. Det blev väl inte riktigt lika bra som jag hade tänkt mig. Men det får vara så där. Ska bara dit en bild och sen är den helt färdig.
Igår gjorde jag en till. Jag är väl kanske inte supernöjd med den heller men det blev ändå ganska bra.
Idag ska jag hem och skriva ut lite bilder så att jag skan sätta in dem sen vid tillfälle. Men jag kommer inte skriva ut alla på en gång, det blir väl ett par stycken nu och fler senare. Har börjat fundera lite på den tredje layouten som jag kanske ska börja på sen idag om jag hinner. Annars får det vänta lite.
Det är ganska kul det här. En berättelse om oss. Hur allt började och fram till nu, och sen fortsätter vi framåt. K får nog hjälpa mig lite att komma ihåg så att det blir i rätt ordning. :)
Förhoppningsvis blir jag bättre och bättre på att scrappa också. Så i slutet av boken kommer det säkert vara jättefina layoter, medan det i början är väldigt amatörmässigt. Men det kanske blir lite charm i det också.

Scrap booking

Det ska jag börja med. Köpte ett startkit idag. Var först på Lagergrens och hittade massa grejer som jag ville ha., men det skulle bli ganska dyrt, så jag lät bli. Funderade på att kanske beställa på internet istället. Men vi gick förbi Chlas Olssons och där hittade jag det här startkitet med nästan allt jag ville ha och för mycket mindre pengar.
Tyvärr så blev det lite problem sen, för vi har inget bläck i våran skrivare, internet fungerade inte hos mina föräldrar och jag hade inte lagt in bilderna på mitt usb-minne som jag trott. Så jag försöka lösa det på annat sätt tills vidare istället. Jag tror att jag vet på ett ungefär hur jag ska börja, men jag får fundera lite till så att jag får till det bra. Vill ju att det ska bli en snygg bok, en bok om oss :)

Vår

Var hem till mamma och pappa idag och har suttit och solat på deras altan. Det var jätttehärligt. Ska bli skönt när vi kan sitta ute på vår balkong, men det blir inte riktigt samma sak  PÅ somrarna saknar jag verkligen att ha hus och tomt. Men det är ganska bekvämt med lägenhet också, speciellt på vintern. Då slipper man ju all skottning tex. :)

Vi gick en lång promenad med hunden ich det var jättehärligt det också. det börjar vara ganska varmt ute, även om det nog fortfarande är mest solen som värmer.  Vi gick till Ica och köpte glass, det var gott :)
Hunden blev jättesmutsig av all sand. Han blev tvåfärgad, hela undersisdan blev brun. K badade honom i fredags och jag sköljde av honom lite hos M också, men det syntes inte alls. Det såg ut som att han inte blivit badad på flera månader. Så jag sköljde av honom när vi kom tillbaka. Nu är han någorlunda ren igen. Jag tror inte att det håller så länge, men ändå. . Jag vill att sanden ska försvinna snart, det blir mycket lättare att gå med hunden då och så slipper man all sanden inomhus.
Det går åt rätt håll nu i alla fall. (men jag ska inte säga för mycket, snart kanske det börja snöa igen) Nu är det snart sommar igen.

Vilka dagar

De senaste dagarna har jag verkligen haft fullt upp. Det har varit något att göra precis hela tiden. Har fått skynda mig lite ibland men det har ändå inte varit så stressigt och det är ju bra. Tiden har bara runnit iväg och dagarna har gått jättefort. Det är bra att ha nåt att göra och ännu bättre att jag får pengar för det. :)

Fredagen började inte så bra. Det var jag som skulle köra, och det gck ju som det gick.. Jag fick inte igång bilen och rullade ner mot husväggen, Hann stanna i tid, men det var väldigt nära. Det tog ett tag innan vi kom på att det var rattlåset som gjorde att vi inte fick igång bilen. F fick backa upp för jag vågade inte. Men resten av dagen gick bra, bortsett från att vi saknade några nycklar ett tag.

Fredagen blev en lång dag då jag efter jobbet i stort sett bara kom hem, bytte kläder och åkte igen. Vi var hos M och åt middag och kom inte hem förrän vid halv ett. Men det var trevligt. Hunden verkade trivad väldigt bra där. det fanns massor med kattleksaker att leka med :) Men hästarna var lite för spännande. Han följde med ut i stallet när vi skulle at in dem, men han vågade inte riktigt komma fram. Ponnyn ville hälsa på honom, men det vågade han inte riktigt. Han var så söt där han stod och försökte avgöra om det var farligt eller inte :) Men de är ju mycket större än han så det är kanske inte så konstigt.

Gårdagen flöt också bara iväg. Mamma och syrran kom och fikade och sen gick jag och K på stan en sväng.  Det var jättehärligt ute. Jag tog mina stövlar och eftersom jag typ aldrig använder dem så fick jag ganska ont i fötterna. Har använt vårjackan två gånger de senaste dagarna och det är fortfarande vår :)

Har fått jobb

Jag har fått jobb! :) Hej då af. *vink., vink* Så härligt att slippa den där jobbgaranti/praktikgrejen.
Jag ringde för några veckor sen och då var han lite osäker och sa att jag skulle höra av mig igen. Så jag ringde igår och vi pratade lite. Han frågade igen om jag hade bil, och det har jag ju inte, men han sa " Vad fan, det får går ändå. Kan du komma imorgon?" Så jag var där ca 6.45 i morse och har jobabt 9 timmar idag. Det blev ltie övertid så att vi skulle hinna allt som skulle göras.
Så jag är tillbaka som lokalvårdare igen. Ville ju helst undvika det, men det är i alla fall ett jobb, och ett jobb som jag ändå trivs ganska bra med. Det känns jättebra, Kul att komma ut och träffa lite folk och inte bara sitta och dega i lägenheten hela tiden. Och de jag ska jobba med verkar väldigt trevliga. En av tjejerna har jag jobbat med tidigare, fast på ett annat städföretag. Vi pratade inte så mycket då, men jag följde henne hela dagen idag och hon var jättetrevlig. Vet inte vad som händer imorgon, men jag har ett jobb i alla fall.

Köra bil

Idag har jag gjort nåt som jag inte gjort på länge. Kört bil. Det blir ju nästan aldrig nu, och det kändes att det var länge sen. Får låna bilen i veckan så jag ska passa på att köra lite. Behöver det. Skulle vara bra om vi kunde ha en egen bil men det går inte nu. Det får bli lite senare när man har ett jobb och så. Vi får se vart vi hamnar också, kanske behöver vi inte bil än på ett tag heller. Hittills har det ju gått ganska bra. Men körningen behöver jag ju i alla fall. Nästan så att man skulle börja övningsköra en gång i veckan igen så att man håller sig igång :)

Baka baka kaka

Har varit duktig och bakat två dagar i rad. I fredags gjorde jag marmorerade småkakor. Det blev inte riktigt lika många som i receptet, men de blev väldigt goda i alla fall. Inte en enda kaka fick samma mönster som nån annan. :) I går gjorde jag chokladbollar och idag hade jag tänkt göra en sockerkaka, men det får bli nån dag sen istället. Det var tänkt att mina föräldrar skulle komma och fika imorgon, men sambon har blivit förkyld så det blir nog till helgen istället. Så jag har ju tid på mig att baka lite mer.

Inlåst

Jag och syrran var och hyrde film igår. Vi hade tänkt se You got served, men vi hittade inte den så det blev Step up igen istället. Har sett den tre gånger nu tror jag, men jag gillar den.
När vi kom hem så var syrran mycket snabbare än jag på att ta sig ut ur bilen, hon hade hunnit kliva ut och låsa innan jag ens fått av mig bältet. Och dum som man är så fattar man inte att man kan låsa upp själv, utan jag bankade på rutan så att hon skulle släppa ut mig :D
Det har hänt nåt liknande en gång förut, men då var det ytterdörren till huset det handlade om. Det är många år sen nu, vi var inte så gamla då. Vi var på väg nånstans och alla gick ut til bilen och ytterdörren låstes. Men syrran hade blivit kvar inne och bankade på dörren så att vi skulle släppa ut henne. Samma där, man fattar inte att man faktiskt kan öppna dörren själv. :) Man får väl lite hjärnsläpp en sån där gång, antar jag

Färdigt

Nu är jag äntligen klar med de där kuddarna jag började med för så länge sen. länge sen var det väl inte, men ett bra tag sen i alla fall. Köpte lite garn igår och gjorde det sista klart för en stund sen, så nu kan vi lägga ut kuddarna. De får nog vara i var sin fåtölj. De matchar tyget väldigt bra. :)
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
image10image11


Har även gjort en tröja som jag blev klar med för nån vecka sen. Stickade den efter samma mönster som den där sjömanströjan, men jag gjorde en annan halslinning och så skippade jag kragen. Jag gjorde den enfärgad också.

image13

Vinter igen

Vilket väder det är. Det är omkring nollgradigt, men det blåser minusgrader, och det blåser mycket. Och så snöar det. Det har blivit lite vitt på marken. Det verkar som att vintern är på väg tillbaka. Jag vill inte ha vinter.  Det ska ju vara vår som blir sommar. Tog både mössa, halsduk och täckbyxor när jag gick med hunden idag. Och så luvan över huvudet, men det blåste kallt ändå. Sambon pratade med sin kusin i Luleå, de hade soligt och varm, och vindstilla. Så orättvist. Jag vill också ha sånt väder. Vi hade ju jättefint väder nån dag förra veckan, men det var ju då. De senaste dagarna har det bara varit grått och trist och nu ska det snöa igen också....

Korrekturläsning

Har lekt korrekturläsare åt syrran. Hon håller på med ett manus som hon ville att jag skulle läsa och jag tar uppgiften på största allvar :)  Det är en bra historia som nog är ganska typisk för henne och jag vet ju var inspirationen kommer ifrån. Men det blir inte för likt och det är ju bra. Har läst ungefär hälften av det hon skrivit. Det tar ju tid att läsa så ordenligt. Jag har antecknat alla stavfel och missar jag hittat och skrivit om jag tycker att hon ska ändra på en mening osv.
Jag har ju läst det hon skrivit tidigare men inte så här noga. Men det är ganska roligt. Jag blir också sugen på att skriva nåt, men jag saknar inspiration för det.. Hade tänkt renskriva lite i helgen men jag glömde ta med både blocket och usb-minnet, så det går ju inte. Jag får läsa hennes istället.
Vi skriver ganska olika och har olika utgångspunkter och inspirationer för  våra berättelser/manus. Jag tänker alltid i bilder när jag skriver, ungefär hur det skulle se ut om det var en film, men jag har inte gett mig in på att försöka skriva ett filmmanus som hon har gjort. Jag provade väl nån gång när jag var yngre, men det gick inte så bra. Nu har hon ett speciellt program för att skriva manus, och det underlättar ju lite grann, men man måste ju ha idéerna också. Jag kanske kan komma på nåt nån gång. Annars får hon stå för det och så håller jag mig till romanerna :)

Så irriterande

Igår hade jag verkligen inte tekniken på min sida. Syrran har köpt en film som hoppade väldigt mycket på deras dvd så jag tog med mig min xbox 360 för att se om det gick bättre med den. Och det gjorde det ju naturligtvis inte. Vi fick inte ens igång den... Den gick igång men vi lyckades inte få nån bild.  Det spelade ingen roll hur vi kopplade eller vilken kanal vi försökte med, det ville inte. Så vi for hem till mig igen och jag kopplade in alla sladdar igen. Och självklart fungerade det inte då heller. Fick ingen bild nu heller. Väldigt mystiskt. Nu visste jag i alla fall vilken kanal det skulle vara på men det hjälpte ju inte. Hade inte såna här problem första gången jag skulle koppla in den. Då var det bara att sätta i kontakterna och hitta kanalen. Som tur var så har vi en xbox  också, så vi kunde i alla fall se filmen, efter många om men. Känner mig fruktansvärt oteknisk just nu. .

Vår eller bara aprilväder?

Igår var det jättehärligt ute, riktigt vårväder. Tio plusgrader, solen sken och det var jätteskönt att vara ute.  Det mesta av snön har smält bort nu, det är barmark på vägarna även om det kan vara lite slaskigt på en del gång/cykelvägar. Tog fram vårjackan igår och det var härligt att slippa den varma vinterjackan en stund.
Tog en cykeltur igår, det blev lite kallt om händerna och öronen men annars var det bara härligt att vara ute. Jag cyklar ju väldigt sällan på vintern så det är bra att det är barmark nu. Då vågar man sig iväg :)
Tyvärr så är det kallare idag. Det sjönk till ca 5 minus igår kväll och det är nåt liknande nu. Det har snöat idag också. Såg först ut som hagel men sen tror jag att det blev mer snö. har blåst ganska mycket också, men nu ser det lugnt ut. Snön som kom såg i alla fall inte ut att lägga sig på marken. Det är väldigt grått och trist idag. Ingen sol och grå himmel.  Hoppas att det blir bättre imorgon igen.

Att vara arbetslös

Jag blir så less på folk som klagar på de som är arbetslösa. Många som har jobb/fast anställning och gärna på heltid verkar sätta sig över de som inte har ett jobb. Ungefär som att man automatiskt skulle vara lat eller viljelös bara för att man inte har ett jobb. Självklart finns det de som inte vill jobba och massproducerar dåliga ansökningar för att visa att de sökt jobb fast de inte vill ha ett. Men merparten vill ju faktiskt jobba och gör sitt bästa för att få ett jobb.

Många verkar ha den attityden att det är ju bara att flytta eller skaffa utbildning, man får ett jobb bara man vill. Det finns alltid jobb om man vill jobba. Men det fungerar inte så. Det finns vissa jobb där man får lära sig på plats eller får intern utbildnng, men det är ju bara ett fåtal. På de flesta ställen ska man ju helst ha både utbildning och erfarenhet och har man inte det så går jobbet till nån annan.

Dessutom så anser många att man utnyttjar systemet bara för att man itne söker ett visst antal jobba varje dag eller ägnar hela veckorna åt att hitta jobb. Gör man inte det så förbrukar man sin rätt till ersättning. Men det är inte bara att flytta eller utbilda sig. Och jag får inte ett jobb bara för att jag vill jobba. Jag måste ju hitta ett jobb som jag kan söka och eftersom jag inte har någon utbildning och lite erfarenhet så är det svårt.
Jag försöker söka jobb utanför mitt eget område, men då är det ju just erfarenheten och utnildningen jag faller på, Det jag vill jobba med, där kan jag få kortare vikariat om jag har tur, sen när jag är klar med min utbildning kan jag förhoppningsvis få jobb.  Om jag inte får det så är jag ju tillbaka där jag är nu. Och det är inte bara att utbilda sig till nåt annat heller.

Det är ju inte bara några stycken som är arbetslösa, det är ganska stor konkurrens om jobben ooch arbetsgivaren väljer ju den som är mest lämplig.  "Men starta eget då". Det är ju inte så tvärlätt heller. Det ska för det första löna sig att starta eget. Man kanske vill starta eget företag inom ett område där det redan finns många inom samma och konkurrensen är stor. Då är det inte så lätt. Det är inte lätt att få jobb över huvud taget idag.

Jag är fullt medveten om att människor med ovanstående inställning komemr tycka att det här är undanflykter eller bortförklaringar, men det får stå för dem. Det här är mina åsikter och det är så här verkligheten ser ut. Man är inte lat eller mindre värd bara för att man är arbetslös. Alla kan inte rå för att de är utan jobb.

Imse vimse spindel

Äntligen går det att blogga igen...

Jag och sambon såg Imse vimse spindel i helgen. Som tur var slapp jag se det värsta i början då han förvarnade mig om det. Det var nog äckligt att bara höra på. Jag satt flera gånger och kommeneterade att nu komemr det här och det här hända och han frågade varje gång om jag ahde sett filmen förut, men det hade jag inte. I början sa jag att jag inte ville ha nån mer spindel efter det där och då sa han att vi skulle stänga av. Men vi såg i alla fall hela och den var bra. I slutet sa jag igen att jag inte ville ha nån mer spindel, men det blir nog så ändå. Vi kommer ju inte skaffa en sån där mördarspindel direkt. Han får väl ha lås på terrariet. :) Nä, men så länge jag slipper mata den så är det nog lugnt. Jga höll ju spindel vi hade förut några gånger.
Slutet var värst , då kröp det över hela kroppen på mig. Jag trodde att jag skulle drömma mardrömmar om de där spindlarna men det gjorde jag inte. Jag inte tänkt på dem nåt mer efter det där.
jag störde mig lite på en del karaktärer eftersom de skulle veta bäst hela tiden och kunde vara ganska arroganta.  Den nya doktorn var ju från storstan och skulle inte tro att han kunde nåt bara för att han kom därifrån, ungefär.
Men som sagt, det var en bra film. Men om jag hade varit rädd för spindlar hade jag nog inte tyckt det. :)


RSS 2.0