Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jätteglass

Efter middagen igår for vi till Bergsbyns kiosk och köpte glass. Det är kända för sina glassar, åtminstone här i stan, för man får så mycket glass. Jag ha aldrig varit där tidigare, men K och syrran har det. Vi köpte en barnbägare och det var nog mycket glass i en sån. Och bara 15 kr, de hade kunnatt ta mycket mer. En liten bägare är dubbelt så hög som en barnbägare och hur stor en stor bägare är vågar jag nog inte riktigt tänka på. Mycket glass i alla fall. Såg några som hade köpt strutar också, men jag skulle nog inte orka äta en sån. I alla fall inte direkt efter mat.Less på vädret

Jag är så less på det här vädret. I flera dagar har de varit så att det är grått och/eller regnigt på morgonen, soligt  mitt på dagen och så blir det mulet och regnigt igen på kvällen. Och så är det en sån där klibbig värme så det är inget roligt att vara ute heller. Kan inte vädret bara bestämma sig för antingen eller? Jag tycker inte om den här beslutsångesten. Jag vill ha antingen sol eller regn. Helst sol så klart, men att blanda dem så här är inte nödvändigt.

Svart går bra

Jag tycker inte om att klä mig helt i en färg. Svart går bra, det spelar som ingen roll då, men när det gäller andra färger känns det inte riktigt lika bra. Ändå händer det då och då att jag blir helt blå. Blått, linne/t-shirt, blå jeans, blå keps. Jag känner mig som ett blåbär, speciellt när jag är ute med vagnen som också är blå. Inbillar mig nästan att folk som ser mig tänker att jag ser lite konstig ut. Det kanske de gör också. Vissa färger kanske passar bättre än andra att vara klädd i. Men ska jag vara helt klädd i en färg så känns det ändå bäst med svart.
Brukar du vara helt klädd i en färg och i så fall vilken?


Gnällkärring?

Jag känner mig som världens gnällkärring när jag klagar på lösa hundar. Egentligen är det inte hundarna jag klagar på utan ägarna. Men ändå. Det finns väl värre saker att klaga på. Och hur gammal låter jag egentligen?Tror man att jag är knappt 27, eller låter jag mer som en gammal tant på 94?

Jag fattar inte....

Har just kommit tillbaka från dagens andra promenad med hunden. Det regnade när vi gick i morse men nu är de soligt och varmt. Vad ska jag klaga på idag då? Hundägare så klart. Vi hade bara hunnit ut från gatan och över vägen nedanför när jag såg en ensam hund. Ägaren syntes inte till nånstans. Så klart. Det tog en liten stund innan det kom två män från gångvägen bortanför och sängde runt hörnet in på vägen jag var på. En av dem var ägaren. Men inte bryde han sig om att hunden var så långt framför. Inte förrän hunden började gå över vägen samtidigt som det kom en bil.
Jag fattar inte hur man kan låta sin hund å iväg så att man inte ens har uppsikt över den. Bryr man sig verkligen så lite om vad som kan händ? Vad som helst hade ju kunnat hända på den lilla stund det tog för ägaren att omma inom synhåll. Aldrig att jag skulle låta min hund gå iväg så att jag inte ser den.

Biltjuven var en björn

Ben Story vaknade av att nån tutade i hans bil och när han kom ut var den borta. Men biltjuven hae inte hunnit långt, bilen fanns i några buskar 40 meter bort. Inuti bilen satt biltjuven - en björn. Björnen hade tagit sig in i bilen genom en olåst dörr, kommit åt tutad och sen lyckats lägga ur växeln så att bilen började rulla. Bildörren stängdes oh björnen som blev rädd  gick loss på bilens inredning. Polis tillkallades och satte fast ett rep i bildörren för att kunna släppa ut björnen på behörigt avstånd.
Jag undrar hur man hade reagerat om man hittade en björn i sin bil...

Biltjuven bakom ratten.
Bildkälla


Hundvakt

I veckan ska jag vara hundvakt åt syrrans hund. Första dagen har snart passerat och det har gått riktigt bra. Han är ju väldigt busig eftersom han bara är en valp fortfarande och det är ju en ganska barnslig ras också. Han kommer ju vara som en valp mer eller mindre hela livet. Men det är en härlg hund. Det ska bli ganska kul att ta hand om den här virvelvinden i veckan.


Ut i verkligheten

Om en månad ska jag ut i verkligheten igen. Då fortsätter jag plugga och ska göra min sista termin. Uppsatsarbete, en massa plugg och pendling är var jag har framför mig. Men det är bra att det bara är en termin kvar och jag har redan mer eller mindre bestämt mig för vad uppsatsen ska handla om. Det underlättar ju en hel del. Får se om läraren är med på min idé och sen är väl bara att sätta igång. 
Det ska bli spännande att börja plugga igen. Det blir ju en ny klass och den är större än min gamla. Känns lite läskigt att börja om med så många som jag inte känner och när alla andra redan känner varandra. Men det kommer säkert gå bra. Läraren vi ska ha är jättebra om än lite sträng ibland, jag gillar henne. Hon är väldigt bra på att lägga uypp arbetet också. Sen till våren blir det att börja leta jobb igen. Det är ju lite typiskt att de ska dra in så mycket på biblioteken här nu, men det ordnar sig säkert ändå.  Jag kan ju söka jobb inom andra brancher också.

En promenad i regnet

Jag tog en promenad i regnet. Jag trodde att jag skulle bli jätteblöt om benen men tack vare ett paraply klarade jag mig från det.(regnbyxorna har rymt, därför hade jag inte några såna på mig). Det enda jag blev blöt om är fötterna. Jag fick byta sockar när jag kom hem och ställa skorna på tork.
Jag var ganska ensam under min promenad. Jag såg inte en människa förrän jag kom in till stan, efter en halvtimme ungefär. Jag tyckte lite synd om dem som stod och väntade på bussen. Trästockfestivalen är över nu så de ska väl åka hem igen var nu det är. Bilar såg jag en hel del av. Det var jättemycket trafik och alla verkade fara åt samma håll. Men som sagt, festivalen är ju över nu.
Jag hade pratat lite om att gå på loppisen idag, men det var nog lika bra att det inte blev av med tanke på vädret. det är inte säkert att det är så många där heller eftersom det regnar så mycket. Jag såg en skylt om Byske marknad och det hade jag  också velat fara på. Det är sista dagen idag men inte heller det blir av eftersom det regnar. Kan inte vara så kul att stå på en marknad eller loppis när det är sånt här väder.
Det kan vara ganska  mysigt med regn, om man är inomhus. När man måste vara ute i det är det inte lika kul.


Höst eller?

Det ser ut att vara höst idag. Det är grått och blåsigt och ser ut att bli regn lite senare. Det är ingen värme heller, det är bara 10 grader. Att det blåser är väl i och för sig inget ovanligt, men det är ju nästan kallt ute nu. Vars tog värmen vägen? Hörde att det skulle vara jättebra väder måndag-tisdag och det hoppas jag. Så här vill jag i alla fall inte ha det.


Lasiodora parahybana

K fick hem sin nya spindel för några dagar sen, en Lasiodora parahybana. Världens tredje största spindel. Som fullvuxen kan den ha ett benspann på ca 25 cm. Den kommer bli grymt stor och blir fullvuxen på ca 2 år. För de andra spindlarna tar det ungefär 5 år. Den ömsade igår och blev tyvärr av med ett ben men det kommer växa ut igen.


Ett lite lustigt fenomen

Vi pratade lite film idag, jag och syrran. Vi vill båda två gå på bio men vi vet inte riktigt vad vi vill se. Det finns flera stycken som jag vill se, jag kommer bara inte ihåg vilka de är.
Det är lite kul att prata film med henne, i alla fall när man pratar om filmer vi sett. För ibland känner hon igen saker från olika filmer och det kan vara första gången hon ser den. Det händer för mig också ibland, men det är mycket oftare för henne. Det är lite konstigt. Hur kan man känna igen nåt man inte sett förut? Är det bara en tillfällighet eller påminner det om nåt annat man sett? Ibland har vi kommit på att vi sett filmen förut, tex när man hyrt en film och kommer på att man såg den på bio eller att man hyrt den förut, men glömt bort det. Men när man ser filmen på bio för första gången och den just har börjat visas här, hur förklara man det då?

9 månader

M har blivit 9 månader. En hel graviditet har gått sen hon kom till världen. Det är inte mycket egentligen men tiden har gått så väldigt fort. Hon har blivit så stor även om hon fortfarande är väldigt liten. Det är så roligt att se henne växa och utvecklas för varje dag. Det är inte alls länge sen hon var så där jätteliten och alla kläder var för stora för henne och hon var så hjälplös och beroende. Nu är hon en egen liten person som växer bra och och utvecklas hela tiden till den person hon ska bli. Våran älskade, underbara lilla tjej. Om du visste hur mycket du betyder för oss.

Melissa Horn

Vi var på Trästockfestivalen igår och såg Melissa Horn. Det var jättemycket folk där men inte alls lika mycket som förra året när Mikael Wiehe spelade. Hon var väldigt bra live också, men tyvärr var inte ljudet det bästa. Det hördes väldigt dåligt när hon pratade och musiken var lite högre än sången ibland. Precis som förra året. Men det var bra ändå. Vi lyssnade på hennes musik och åt en jättegod souvaskebab. Jag fick höra båda mina favoritlåtar, Falla Fritt och Lät du henne komma närmre, och flera andra bra låtar också.

Lillans skor och solglasögonen

Här kommer bilderna på lillans skor och mina solglasögon. De vita skorna är köpta på Lindex, sandalerna och solglasögonen hittade jag på EricssonCenter. 


Ben and Jerry's Cookie Dough

Nu har jag provat Ben och Jerry's Cookie Dough. Det ska ju vara en så fantastiskt god glass, men det var inte så gott som jag trodde att det skulle vara. Själva glassen var jättegod men det blev lite för mycket degbitar. I små mängder var det helt okej, men jag behövde inte äta så mycket för att det skulle bli för mycket.  Men nån gång ska jag nog prova nån annan smak. Jag kanske hittar nåt annat som jag tycker bättre om.
Vilken Ben och Jerry's är din favorit?


Lapporten i Abisko

När vi åkte hem idag lyssande vi på radion, på P4. De pratade om Lapporten, som är en u-formad dal i Abisko. Han som berättade bor i Abisko och berättade om den vackra naturen, vad man kan göra där och vad som finns runt omkring. Det hördes hur mycket han tycker om att bo där.
Pappa har varit där och fiskat  och jag har säkert sett bilder därifrån, men det är inget jag minns just nu. Jag har googlat lite och hittade de här fina bilderna. När man ser såna här bilder ser man verkligen hur vackert och fridfullt det verkar vara där. Även om jag varken fjällvandrar, åker skidor eller fiskar (jo, jag fiskar lite ibland) så blir jag lite sugen på att åka dit bara för att det ser så vackert ut.Bildkälla


Bildkälla


Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Har ätit middag och myst lite med lillan. Det känns som att hon har vuxit jättemycket medan jag varit borta. Hon verkade inte ha saknat mig så mycket. Hon var faktiskt mer intresserad av hunden än av mig. Men när han gick undan  fick jag hennes uppmärksamhet och då var hon riktigt glad. Nu ligger hon på golvet och har ett litet samtal med sina leksaker.
Det är härligt att vara hemma. Det är kul att fara bort, men det känns alltid bäst när man kommer hem igen. Vi körde samma väg tillbaka och vi såg flera renar bredvid vägen och en på vägen som sprang framför bilen. Vi såg inga på vägen upp. Bitvis var det väldigt drygt, milen känns som sagt väldigt långa där uppe. Men det gick ändå ganska fort att komma hem. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så känns det ju ofta som att hemvägen går fortare.
Nu ska jag lägga mig på golvet och fortsätta att krama om lillan och prata lite mer henne. Hon tittar i en av sina böcker så jag ska göra henne sällskap. När K kommer hem med hunden ska jag ta och krama honom igen också. Nu har jag mina älsklingar nära igen.

Spelat minigolf

Idag har vi spelat minigolf. Det brukar vi göra när vi är här och hälsar på. Det regnade på förmiddagen, men när vi gick för att spela så var det lite sol. Det brukar alltid börja regna när vi spelar minigolf här, men inte idag. fast det mulnade på igen medan vi spelade och blåste ganska kallt. Som vanligt förlorade jag. Men jag började ganska bra, fick en spik på första banan och sen spelade jag några banor på 2-4 slag. Sen gick det inte så bra längre.  Men det är ganska typiskt för mitt spel. Jag börjar bra och sen går det sämre efter ett tag.
Ikväll ska vi gå och äta på en thai-restaurang. Jag har bara ätit thai-woken på festivalen tidigare så det ska bli spännnade. Imorgon åker vi hem. Jag saknar mina älsklingar. Pratade med K och lite med M igår. Hon sa "ja, ja, ja" och passade även på att trycka på lite knappar. Min lilla sötnos.


Bildkälla


Skor åt lillan

Idag var vi varit runt på några affärer och jag har köpt lillans första skor. ett par tygskor i gympaskomodell och ett par sandaler.  De är så söta! Jag hittade även ett par solglasögon åt mig som faktiskt passar riktigt bra. Och det är till och med i normal "vuxen-storlek". 
När vi kom hem satt vi ute en stund men det var inte alls särskilt skönt. Det blåste jättemycket och var faktiskt riktigt kallt. Har kommit en regnskur idag också, men solen har varit framme en del av dagen i alla fall.
Ska bli kul att se vad lillan tycker om sina nya sko när vi kommer hem. Hon har ju inte haft skor innan så det kan nog kännas lite konstigt för henne. Jag glömde tyvärr kameran hemma så bilder får komma senare. Kanske får ni se mina solglasögon också och se om jag ser ut som en fluga eller inte. Jag tror att jag klarade mig från det

Söndag

Igår gick hela gänget (jag och mina föräldrar, faster, farbror, kompisar till dem) och gick ut och åt på Vegas. De flesta av oss åt grillbuffé och det var jättegott. Det var två jätteduktiga trubadurer som spelade hela kvällen och vi fick dem att spela flera extra-nummer innan det var dags att gå. Då gick vi vidare till "Calles" och satt där nån timme eller så. det var en jätteduktig trubadur där också, och han var inte gammal. Bara 19-20, men han sjöng väldigt bra.
Kvällen tog slut och jag for hem till K och lillan för att få sova lite innan vi skulle åka idag. Vi stanande förs på solbacken oc där blev vi ungefär en timme innan vi gav oss av. Efter att ha åkt i några timmar gjorde vi ett stopp vid Storforsen i Älvsbyn för att ta en fika och ovädret som började där tog vi med oss norrut. Det blev en ordentlig regnskur och åska, men efter en stund tittade solen fram igen. Inget ovanligt att det regnar när vi åker hit, vi brukar nästan alltid ta med oss regn och så blir det fint väder när vi åker hem igen. Det blev en dryg resa. Det är lite konstigt att milen känns så långa här uppe, men det är kanske för att man redan åkt bil så länge. Och på nåt sätt går det nästan alltid fortare hem.
Nu ska vi stanna här i nårga dagar och jag saknar redan K och M. Men det ska bli trevligt med lite semester och jag tror de kommer klara sig bra utan mig i några dagar. Mina älsklingar.


Storforsen              Bildkälla


En tur till stranden

Idag åkte jag och syrran iväg till stranden. Det var lite grått på himlen på morgonen, men det försvann snabbt så vi åkte iväg och det var riktigt trevligt. Det var inte så många där när vi kom men det kom fler och fler lite eftersom. Det kom en del moln medan vi var där också, men det var bara svalkande. Det var första gången på hela sommaren som jag solade ordentligt. Det blev första doppet också. Vattnet var ganska kallt och kändes kallare för varje gång vi gick i. Men jag har faktiskt både doppat mig och simmat lite hela två gånger idag.
Det var två stycken som hittade musslor. Jag hade ingen aning om att det fanns musslor där.

A love story

Jag har lagt in den här förut, men jag gillar den så jag lägger in den igen. Jag har snyggat till den så det ser bättre ut den hår gången.


Fredag

Jag hade fredag hela dan igår, men det är ju idag det är fredag. Börjar tappa kollen på dagarna igen. Men än så länge gör det ju inte så mycket.
Min faster kom till stan igår så pappa kom och hämtade mig på förmiddagen och så åkte vi till farfar för att hälsa på lite. Det var första gången C fick se M. M såg väldigt fundersam ut innan hon bestämde sig för att C var helt okej och till och med riktigt rolig. Det blev lite bus och en hel del leenden och lite skratt. Hon är ju ganska lättroad, den lilla damen, samtidigt som hon är en som gärna iakttar och funderar. Hon kommer nog bli en riktig tänkare när hon växer upp. Det var kul att få visa upp henne. Hon börjar ju bli ganska stor. Tänk att jag var ett år när jag var lika lång som hon är nu.
Ni ligger hon och sover och jag såg Bröllopsduellen. Jag har sett lite grann av den förut, men då hann jag bara med slutet.  Den handlar om två tjejer som varit bästa vänner hela livet. De ska båda två gifta sig, på samma dag och samma tid. Istället för att glädjas åt varandra blir det fiender i försöken att få det perfekta bröllopet. Den var ganska bra. Jag gillar den här typen av filmer.
Nu ska jag försöka komma ihåg att det är fredag resten av dagen också. Och imorgon är det lördag.

Love is....


Lite svalare idag

Det är lite svalare idag. Det är väl kring 15-16 grader i skuggan och blåser lite, men med tanke på hur varmt det har varit de senaste dagarna så är det bara härligt. Balkongdörren har stått öppen hela dagarna och fläkten har varit p så mycket som möjligt. Nu slipper vi fläkten men balkongdörren är fortfarande öppen och släpper in lite frisk luft. Hunden trivs väldigt bra på balkongen i värmen. Han brukar lägga sig där och sova en stund. Han tycker nog att det är härligt att vara utomhus lite i den här värmen och balkongens golv ger nog lite svalka åt honom.Lite av en favorit, konstigt nog

K har ju fyra spindlar av olika arter, en vitknäad fågelspindel, en rödknäad fågelspindel, en chilensk fågelspindel och mexican redrump. Kontsigt nog så är det den vitknäade som jag gillar bäst. Den största spindeln har på nåt sätt blivit lite av en favorit, konstigt nog. 


Så här stor är den nu. På knappt 4 månader har den blivit dubbelt så stor som när han fick hem den.
Den har alltid varit den största av dem eftersom den var större än de andra redan när han köpte den.
Den kommer vara ungefär 3 gånger så stor när den är fullvuxen och ha ett benspann på 18-22 cm.


Den chilenska fågelspindeln har också blivit dubbelt så stor, men det
har tagit mycker längre tid. Den här har han haft i lite mer än ett år.
Den kommer ha ett benspann på ungefär 15 cm när den är fullvuxen


Den mexikanska rödknäade är än så länge inte större än så här. Som fullvuxen
har den ett benspann på drygt 18 cm, men den växer väldigt långsamt.


Minstingen i familjen, mexican redrunp. Den är den som är köpt senast och det är också
den som kommer vara minst av dem även som fullvuxen med ett benspann på ca 13 cm.

I det här inlägget kan ni se hur de ser ut som fullvuxna. Fast jag har visst ingen bild på en mexican redrump  där. Näst på K:s önskelista står en Lasiodora parahybana, också en fågelspindel och en av världens största spindlar. En kejsarskorpion, en scolopender och säkert en massa andra hemskheter vill han också ha.


Trästockfestivalen

Den 22 juli drar årets Trästockfestival igång och håller på till och med den 24 juli. Såg på en affisch idag att Melissa Horn ska dit. Eftersom hon är en ny favorit för oss båda så ska vi dit och lyssna på henne. De andra artisterna som ska dit har jag faktiskt inte så bra koll, knappt nån alls om jag ska vara helt ärlig. Några av dem som ska uppträda är Markus Krunegård, Crashdiet, Kristian Anttila och Hästpojken. Mer info och vilka artister som kommer uppträda hittar du på Trästockfestivalens hemsida.

En liten dejt

Jag och K tog oss en härlig promenad in till stan igår kväll för att gå och äta på Tatung. Det var inte så mycket folk där men det var bara trevligt. Jag var så modig, jag vågade faktiskt beställa nåt annat än fyra små rätter. Äter ju alltid det annars men nu blev det stekt kyckling med cashewnötter istället. Det hade gärna fått vara mer nötter men annars var det riktigt gott. Jag sneglade ändå lite avundsjukt på K:s mat, fyra små rätter, och fick en räka av honom. Nästa gång blir det nog fyra små rätter i alla fall. Det är ju så gott. Efter mat coh efterrätt tog vi oss en trevig promenad hem igen. Det var betydligt svalare då, men fortfarande väldigt härligt ute. Hade det inte varit så sent när vi kom hem hade nog tagit oss en ännu längre promenad, men det var dags att natta M och hon var riktigt trött när vi kom hem så hon somnade ganska fort. Det var jättehärligt att komma ifrån vardagen lite och göra något annat en stund. Nu är vi tillbaka där igen och det känns bra det också.

Förbud mot kamphundar

I Danmark har man infört förbud mot kamphundar och nu vill en del införa det i Sverige också. Förbudet i Danmark innebär att man inte får föda upp eller sälja kamphundar och valpar födda efter 17 mars måste avlivas.  Men är det verkligen en bra lösning? Det ser säkert bra ut på papperet, men jag känner mig ändå lite kluven. Det är bra att man vill göra nåt åt problemet, men egentligen är det nog ägarna till de här hundarna, och inte hundarna i sig, som är problemet.
Vad räknas egentligen som kamphundar? De raser som listas upp behöver inte vara farligare än andra hundar. Det beror på ägaren. Visst, "kamphundar" har framavlats för att vara mer eller mindre agressiva, men det beror ändå väldigt mycket på ägaren.Vilken hund som helst kan bli agressiv med fel ägare.
 Jag tror även att var så att dessa hundar måste ha munkorg  eftersom de kan vara agressiva. Alla hundar som kan vara agressiva ska ha munkorg i så fall oavsett om det är en amstaff, en chihuahua eller en golden.
Själv skulle jag aldrig skaffa en "kamphund" men jag vet att de kan vara jättefina hundar.

Vaaaarmt!

Det är så varmt idag! Det är nog den varmaste dagen på hela somamren. Det är 27 grader i skuggan och vi har nästan 30 grader inomhus. Vi håller på att smälta bort. HUnden ligger på tröskeln till balkongen och har det bra under den svalkande fläkten.
Nu skulle jag hemskt gärna haft en pool att dyka ner i, en minifläkt att svalka ansiktet med och ett vattenglas lika stort som jag själv. Fortsätter det vara så här så blir det ett måste att fara till stranden.

Ful match

K sitter och tittar på VM-finalen mellan Holland och Spanien. Det är en ganska ful match, båda lagen är ganska bråkiga. Spelarna blir fällda och knuffade och faller till både höger och vänster och det blir straffsparkar hit och dit. En tråkig match tycker jag, fast jag gillar inte fotboll särskilt mycket ändå. Så medan K spenderar kvällen med att titta på det så ska jag sätta mig med min stickning (hur gammal låter jag då?) och kolla på lite anime istället.

Stadsfesten

Vi fick ett jättebra festivalväder i fredags trots att det regnade tidigare under dagen. Det regnade lite när vi gick in till stan för att möta syrran men det slutade efter en stund. Vi åt  thai woken som traditionen säger och sen åkte jag och syrran hem till henne för att se en film innan vi åkte ner till stan igen. Vår gamla franskalärare från gymnasiet stod i insläppet och det var kul att träffa henne igen. Det var jättemycket folk och det var nog tack vare vädret och kanske artisterna också.
Vi tittade lite på när folk åkte de hemska karusellerna. Det sög i magen av att bara titta på så det var nog lika bra att vi höll oss på marken. Vi tänkte gå in i Johanna i Parken-tältet men vi hade bara kommit in på området och inte längre så det fick vara.
Vi såg Europe när de spelade och de var väldigt bra. Det var inte så mycket folk som jag hade trott som såg dem. Jag tror att det var mycker fler förra gången de var här men då stod scenen på torget och det var mycket mer utrymme att stå på. Då var vi bara utanför och lyssnade. Jag hade velat se Oskar Linnros också, men han spelde på lördagen. Förhoppningsvis får man en ny chans att se hon om en annan gång.
Som vanligt när det är festival så åt vi som sagt thai woken och varama chips. Jag är egentligen för gammal för sockervadd men det fick ändå avsluta kvällen. Det var.... sockrigt och kladdigt.
Idag gick vi dit en sväng igen och träffade M innan hon åkte hem till Umeå. Vi åt en jättegod souvas kebab och satt och pratade lite på gräset i parken.

Resan till jordens medelpunkt

Vi har just sett Resan till jordens medelpunkt och vi är båda två lite besvikna. Vi trodde att den skulle vara bättre och effekterna är väldigt dåliga för att vara från 2008. Fast vi såg inte i 3D, hade vi gjort det hade det säkert var bättre. Den är okej ändå, men inte mer.
Brendan Fraser spelar en geologiprofessor vars teorier om en värld i jordens medelpunkt blir utskrattade av den akademiska världen. Hans brorson Sean kommer på oväntat besök och i en bok av Jules Verne upptäcker de anteckningar gjorda av Trevors (Fraser) bror, Seans pappa. Upptäckten tar dem till Island och ett spännande äventyr.


Så mycket kärlek

Tänk att man rymmer så mycket kärlek i sig. Man tror att man inte kan älska mer och så ser man på denna lilla människa som är en del av en själv, eller på den man valt att dela sitt liv med, och känner hur kärleken växer för varje sekund.

En kul grej

Jag tittade lite i den här bloggen och hittade en rolig grej som jag bara var tvungen att prova.
Sitt ner, lyft din högra fot lite och vrid den i cirklar åt höger. Samtidigt ritar du en 6 i luften med din högra hand. Foten byter riktning. Jag provade flera gånger och det blev alltid samma sak. Foten byter automatiskt riktning och det är inget man kan göra nåt åt. Jag fick K att prova för en liten stund sen. Prova du också! De är faktiskt ganska kul.

Det regnar...

Stadsfesten började i onsdags och det har varit jättebra väder. Fram till nu. Det började regna för några timmar sen och det regnar fortfarande. Det är så typiskt. Bara för att jag och syrran tänkte gå ikväll. Vi tänkte träffas på stan och äta middag, sen åka hem till henne och se en film innan vi far ner på stan igen. Det har visst varit väldigt mycket folk på festivalen i år och det beror säkert på det fina vädret. Men det brukar alltid regna åtminstone lite grann i samband med festivalen och det ska ju så klart göra det just idag. Jag hoppas att det har slutat regna till ikväll.

Biblioteket

Jag börjar längta lite till biblioteket. Det är nåt speciellt med att vara där och vara omgiven av alla böcker. Jag måste nog gå dit nån dag så att mitt lånekort får veta att det fortfarande lever och låna lite böcker. Kanske titta i nån tidning och bara vara där.
Om hundra år när vi har ett hus ska jag ha ett eget bibliotek. Alla väggarna i det rummet ska vara täckta av bokhyllor från golv till tak och fullt med böcker. Och så en skön fåtölj och en bra läslampa så att man kan sitta där och mysa med en bra bok i handen.
Om ett halvår är jag färdig med utbildningen och då får jag förhoppningsvis jobba på ett bibliotek. Det är det jag vill göra, jobba med böcker. Och så vill jag bli författare. Jag har kanske inga storslagna drömjobb, men det är det jag vill göra i alla fall. Och jag hoppas att jag ska få en tjänst som tycker om.

Hon tycker om sina nallar

M har fått tre nallar. En av en kompis till mig, en av K:s kusin och hans tjej och så en av hans mormor och morfar. M tycker jättemycket om sina nallar. Två av dem sitter på soffan och M behöver bara se dem för att bli alldeles till sig och vilja ha dem. Det är samma med den tredje som sitter i hennes säng. Hon blir så glad när hon får dem och hela ansiktet lyser upp i ett leende.
Tacos

Det blir sen middag idag, men det gör inget för vi ska äta tacos. Det var jättelänge sen sist. Det är ju så gott. Blir inte så många tillbehör, men det ska bli gott ändå.


Idioter i trafiken

Igår när jag åkte till syrran för att gå ut med hunden var det en bilförare som tydligen hade väldigt bråttom. Han tyckte att den som övningskörde framför honom var alldeles för långsam vid trafikljusen i en korsning och hade uppenbarligen inte tid att vänta för han kastade sig ut i vänstra körfältet precis framför en bil som var tvungen att tvärbromsa för att inte braka rakt in i den och sen när han var mitt i korsningen bytte han tillbaka till de högra körfältet igen.
Idag passerade jag samma korsning och vad tror ni jag ser den här gången? Jo, en bil som inte orkar vänta på att det ska bli fritt att köra efter ett passerande tåg så han backar tillbaka till korsningen han kom ifrån som är en liten bit nedanför, svänger in på vägen han km ifrån och svänger sen ut igen rakt framför två bilar som han egentligen ska lämna företräde. Det var ju bara tur att det inte var fler bilar igång just då.
Jag förstår inte hur man tänker när man gör sånt här. Man kan ju faktiskt ha ordentligt med otur. Jag skriver han, fast egentligen vet jag inte om det var det. De skulle ju kunnat vara en kvinna i de här fallen, men det känns mer troligt med en man. Fast kvinnor kan ju vara ganska tokiga i trafiken de också.

Othello

Jag och K har spelat lite Othello. Det påminner lite om luffarschak och går ut på att få så många som möjligt i en färg. Vem tror ni vann? Inte var det jag i alla fall. Men jag vinner ju aldrig när vi spelar spel. Spelar ingen roll vad det är, det är alltid K som vinner. Jag lyckas vinna nån gång så där, men det är väldigt sällsynt. Dålig förlorare är jag ju också. Ändå spelar jag ju, för det är gansak roligt med spel. Och även om jag egentligen inte gillar att spela med K eftersom han alltid vinner så är det ändå kul att spela med honom. Det här spelet är ett enkelt tidsfördriv och kan plockas fram när som helst.


Dagmatte

Jag har hjälpt syrran med hennes hund idag och ska göra det imorgon också.
Cyklade in till stan där jag sen tog hennes bil och körde hem för att gå med hunden och hålla den sällskap en stund medan hon var på jobbet. Jag cyklade inte så långt, men jag är väldigt otränad och har inte cyklat på jag vet inte hur länge så det kändes ganska mycket i benen.
Han låg och sov när jag kom, men sprang fram till hallen när jag ropade på honom. Han gick jättefint med mig. Visst sliter han lite fortfarande, men det är väldigt lite. Det var en trevlig promenad med en hund i storlek lite större. Flaten tillhör ju mellanstor hund och vi har ju en liten hund. När vi kom in igen blev det lite bus och lite gos. Han ville nästan krypa upp i knät på mig och höll på att äta upp mig med allt slickande, men det är ändå en ganska mysig hund. Han är 8 månader nu (bara en dag yngre än M) och börjar växa till sig riktigt bra. Han är mycket lugnare nu och lydigare också.
Om några veckor ska jag ta hand om honom igen och då blir det hela arbetsveckan istälelt för bara två dagar. Men det ska nog gå bra det också. Det är roligt med en flat igen, även om det inte är min.


Tog den här bilden under helgen. De är så fina tillsammans


Ny bok

Köpte en ny bok igår, Eldfångaren av Nicholas Evans. Jag har bara läst en bok av honom tidigare och det är Mannen som kunde tala med hästar. Jag tyckte inte alls om slutet på den boken, då var filmens slut mycket bättre. Jag tror att jag tittat på Eldfångaren förut, men det är väl först nu jag bestämt mig för att läsa den. Den verkar riktigt spännande.
Ed Tully och Connor Ford har jobbat som luftburna barndmän under flera somrar. Jobbet har varit en spännande utmaning men den här gången är det annorlunda. Ingen av dem har sett en skogsbrand spida sig som denna och mitt i det brinnande infernot finns kvinnan de båda älskar - Julia. Det utspelas ett triangeldrama mellan de tre under denna sommar och det är fyllt av undertryckt passion, osviklig vänskap, heder och lojalitet. Branden utsätter dem för hårda prov men ingen av dem hade kunnat ana hur den ska komma att ändra deras liv.
Det ska bli kul att läsa den här för jag är så inkörd på samma författare hela tiden och har jättesvårt att hitta nåt nytt. Jag läser nästan bara Nora Roberts, Sandra Brown, Jude Deveraux och Diana Gabaldon nu. Så ni får jättegärna komma med boktips till mig.


Twilight - var det inte bättre än så här?

Jag fattar inte grejen med Twilight och alla hysteriska fans. Hur har den här serien kunnat bli så populär? Vad är det egentligen som är så bra med den?
I min förra klass på utbildningen var det några som läste Twilight-böckerna och tyckte de var jättebra, och jag har hört många andra tycka det också. Tänkte att jag skulle läsa böckerna men det blev aldrig av. Tittade lite i en av dem en gång men tyckte inte alls att det var nåt speciellt. Nu när tredje filmen haft premiär tänkte jag att jag skulle se filmerna bara för att se dem och se om de är så bra som alla säger. Och näe, det var de ju inte.
Jag såg både Twilight och New Moon i helgen och jag tycker båda två var ganska tråkiga. Det var först mot slutet av filmerna som de började vara ganska bra. Några grejer störde jag mig på, bland annat att de glittrade i solljus. Hallå! Vampyrer glittrar inte i solljus. Vampyrer ska väl inte ens kunna vistas i solljus. De borde ha blivit jättehemska i solen, men nejdå, de glittrade. Och så kom Edward in i Bellas sovrum på nätterna utan att hon visste om det. Han ska väl inte kunna komma in utan att ha blivit inbjuden? För han hade väl aldrig varit in i huset tidigare, eller missade jag det?
Jag tycker inte alls att det var nåt speciellt med de här filmerna. När jag hade sett en bit av första filmen tänkte jag "var det inte bättre än så här?"

Ute i det gröna

Jag ska inte klaga på värmen, men det har varit väldigt varmt de senaste dagarna. Nästan lite för varmt. Det har varit ganska jobbigt för M, speciellt på kvällarna när hon ska sova.
I helgen fick hon göra en liten utflykt på gräsmattan hemma hos mina föräldrar. Vi la henne på en filt och så fick hon inspektera världen. Först vilade vi lite, sen skulle gräsmattan inspekteras och så skulle grässtråna hon drog upp räknas. Hon tyckte det var riktigt roligt att vara ute så där. Vi kan ju faktiskt lägga henne på gräsmattan här också men det blir inte lika kul. Hon verkar tycka att det är ganska spännande att vara utomhus. Det är ju en helt ny värld att upptäcka och en massa att titta på.


Vad vill du beställa?

Hela dan idag har jag känt mig ungefär som "Hej, vad vill du beställa?". Jag har inte börjat jobba på en snabbmatsrestaurang. Jag tog en av K:s kortärmade skjortor när jag klädde mig idag och när jag tittade mig i spegeln var det så jag tänkte. K tyckte inte att det såg ut så, men det gjorde som sagt jag och syrran höll med när jag frågade henne senare under dagen. Kännes som jag gått omkring i en arbetsskjora hela dan fast det har jag ju inte. Den är en fin skjorta och jag passar ganska bra iden, men jag tror inte att jag kommer använda den så mycket mer.

En väldigt bra bok

När man läser en bok för sjätte måste den vara väldigt bra, eller hur? Jag har börjat läsa Främlingen av Diana Gabaldon för sjätte gången nu. Har fakiskt funderat på det ett tag, och fast jag har läst den så många gånger är den fortfarande ilika bra. Det är en fantasisk kärlekshistoria som börjar i den här boken, som är första delen i en serie på hittills sju böcker. Vet inte om den sista har kommit ut i Sverige än, men jag tror inte det. Del 2-6 heter i alla fall Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset och Snö och Aska.
Claire är på en andra smekmånad tillsammans med sin man Frank i de skotska högländerna. Medan han sysslar med släktforsking börjar hon utforska naturen runt omkring pensionatet de bor på och upptäcker en stenring, ett slags mini-Stonehenge. Det är något mystiskt med den stenringen cch när Claire undersöker den närmare upptäcker hon plötsligt att hon färdats tillsbaka i tiden - till samma plats, men till mitten av 1700-talet. Det dröjer inte länge innan hon kidnapas av en grupp män tillhörande en skotsk klan och för att både hon och en av de unga männen ska överleva tvingas de gifta sig med varandra. Claire skiljer sig mycket från de kvinnor de är vana vid och kommer inte riktigt överrens med sin nya tillvaro och människorna hon måste leva med. Men sakta utvecklar Claire och den unge Jaime en vänskap som så småningom övergår till en stark kärlek. De får uppleva väldigt mycket tillsammans och de har de inte alltid så lätt.
Det här är en av de bästa böckerna jag läst och det är väldigt lätt att tycka om både Claire och Jaime. Första boken är den bästa i serien, men de andra är också väldigt bra. Del två är lite seg, men sen blir det bättre igen.
Nästa år kommer Främlingen som film och jag försöker att inte ha några förväntningar eftersom jag vet tt vädligt mycket av handlingen kommer försvinna. Men det är samma som gjorde Braveheart som skrivit manus till den här, så det måste ju bli bra.

Nu börjar jag träna

Nu har det gått 8 månader sen vår lilla M kom till världen. Jag är nöjd med min vikt och så efter förlossningen men jag vill komma i form igen och det börjar verkligen vara på tiden att ta tag i det nu. Jag har tänkt på det ett bra tag men aldrig kommit mig för. Nu har jag i alla fall hittat några övningar som ska ge fastare rumpa, plattare mage och vältränade ben. Jag provade benövningarna för ett tag sen och det brände ganska bra ,så de ska nog ge bra resultat. Ska lägga till armhävningar till mitt lilla träningsprogram också. Och så skulle jag haft nån övning för att stärka ryggen. Men mest av allt behöver jag hjälp med motivationen. Kanske därför jag skriver om det här också, nu måste jag ju träna.

Obehagligt oväder

Det blev ett oväder inatt. Himlen var alldeles svart och efter ett par blixtar hörde vi åskan. Efter den åttonde blixten började det regna. Det var som om himlen öppnat sig, det öste verkligen ner. Det regnade så häftigt att det mullrade av det också. Vi räknade till totalt 12 blixtar och efter den sista lugnade sig regnet något. Det öste fortfarande ner men inte riktigt lika häftigt som tidigare.
Det var lite obehagligt att lägga sig och sova mitt i allt det där, men det gick över ganska fort ändå. Jag tycker inte om åska, den har jag aldrig gjort. Det var bra att det inte höll på längre. Några av blixtarna lyste upp nästan hela lägenheten och det var inte så trevligt. M märkte ingenting. Hon sov lika gott som vanligt.
Jag kommer ihåg en gång när jag  och syrran var små. Vi hälsade på farmor och farfar i deras hus på landet när det började åska. Jag minns inte var farfar var men jag och syrran och farmor satt i trappen till övervåningen och var rädda för åskan. Eller jag och farmor var det, syrran var det inte. Hon sa nåt i stil med "Det är ingen fara, den kan inte skada oss". Jag brukar alltid komma ihåg det när det är sånt här väder.

RSS 2.0