Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Det är roligt på dagis

När jag hämtade M idag sov hon fortfarande. Jag sa till henne "nu måste du vakna". " Nej" sa hon och fortsatte blunda. Men hon vaknade när jag lyfte upp henne och sen busade hon lite medan jag pratade lite med ena förskoleläraren om hur dagen varit. När i skulle gå sa jag "nu ska vi hem till pappa". "Pappa, pappa", upprepade hon och ville hem till honom. Men när jag skulle ta på henne ytterkläderna ville hon inte alls. Hon sprang iväg och skule fortsätta leka och busa. Sa att vi måste ju klä på oss så att vi kan gå hem. "Näe" fick jag bestämt till svar, och så krånglade hon sig ur famnen och sprang in till matsalen. När jag sen fått på henne allt och satte henne i vagnen pekade hon mot förskolan  och sa  "där där" och verkade vilja in igen. Hon gör nästan alltid så här när vi hämtar henne nu mer. Hon vill inte klä på sig och gå därifrån. Och de senaste gångerna jag lämnat henne har hon haft så bråttom in och leka att hon knappt haft tid att säga hej då. Det är roligt på dagis.

Long weekend

Long weekend är tydligen en skräckis, men ingen av oss vill kalla den det i alla fall. Vi irriterade oss på karaktärerna och det hände inte så mycket men det fanns en obehaglig stämning över hela filmen.  Man ska vara snäll mot naturen annars ger den igen. Men det var ingen bra film.

peter och Claire åker till en avlägsen strand för att campa över helgen. De ska träffa två vänner där men åker iförväg för att möta dem där senare. Det blir allt tydligar att de har problem i sitt äktenskap. Ingen av dem bryr sig om den natur de lever i och deras brott kan  bara straffas med döden. Paradiset förvandlas över en natt till ett helvete.



Nu är det klippt

Nu har jag klippt mig. När jag kom dit visste jag fortfarande inte riktigt hur jag ville ha håret, men tillsammans bestämde vi att jag skulle klippa bort ungefär ungefär två decimeter och klippa upp håret lite. Och då klippe hon en lugg igen. Jag har inte haft det på jättelänge, även om jag trivs och passar bäst i det. Det blev ingen jättestor förändring men jag är ändå nöjd med min nya frisyr.


Fyra av varje

Var och köpte lite smågodis och en tidning idag och jag gör som alltid gör. Jag har liksom inprogramerat att ta fyra av varje. Vet inte varför egentligen. Det bara blir så. Och jag tänker på det varje gång jag köper smågodis, men gör likadant varje gång. Vissa sorter tar jag fler av, nån sort tar jag bara två av, men de flesta tar jag fyra av. Det blir nästan lite komiskt när man tänker efter. Är det bara jag som gör så? :)


Bokat tid för klippning

Ringde nyss för att boka tid för klippning och fick en tid redan imorgon. Det är bra, men jag har egentligen ingen aning om hur jag vill klippa mig. Jag har inte ritkigt bestämt mig för om jag bara ska klippa lugg och topparna eller om jag ska klippa en frisyr. Mitt hår har inte varit så här långt på många år, men samtidigt börjar dte vara dags för en förändring igen. Så det lutar nog lite åt att klippa frisyr ändå. Jag har ju till imorgon att bestämma mig. Jag ska ta och titta runt lite och se om jag hittar nån spännande frisyr så får vi se hur det blir.


Måndag

Den här dagen har sprungit iväg. Eftersom vi ställde om klockan igår så, men glömde göra det i sovrummet så kände man sig lite förvirrad när man klev upp. Och jag kan inte riktigt låta bli att "klockan är 8.30, fast egentligen är den bara 7.30 efersom vi ställt fram klockan en timme." Men så gör jag alltid när vi ställer om klockan. efter ett tag har man vant sig och då gör jag inte så längre.
Eftersom det vi gjort idag har tagit mycket längre tid än beräknat har vi inte hunnit göra så mycket idag. Och nu är det snart dags för middag och sen blir det en stund framför tvn innan det är dags att sova. Det här dagen känns väldigt kort. Den är ju inte slut än, men ändå. Vet inte riktigt var tiden har tagit vägen.

Kränkt och förolämpad

Har funderat på om jag ska skriva om det här för egentligen står jag över sånt här. Men vi har båda blivit både kränkta och förlämpade i helgen. Helt oacceptabelt. Det började ganska oskyldigt men sen gick personen i fråga till personangrepp mot min sambo och drog sedan in mig på ett väldigt fult sätt. Vi fick en ursäkt, men inget ursäktar det beteendet. Tänker inte träffa den personen mer om jag inte måste.


Armored

Igår när Earth Hour var över såg vi en film vi hade hyrt, Armored. Den var inte så där spännande som den verkade, och det hände inte så mycket. Det tog ett tag innan det överhuvudtaget började hända nåt och ändå kändes som att filmen aldrig riktigt kom igång.

Filmen handlar om en nybliven säkerhetsvakt som kör värdetransport. En äldre kollega överatalar honom att tillsammans med kollegorna råna värdetransporten de ska köra som innehller 42 miljoner dollar. Han har problem hemma då han ensam tar hand om sin yngre bror och banken vill ta deras hus. Han går motvilligt med på att delta i rånet, men det blir inte som de planerat.
Det var många kända namn i rollistan; Columbus Short, Matt Dillon, Laurence Fishburn, Jean Reno, Skeet Ulrich, Milo Ventimiglia mfl.





Earth Hour

Igårkväll släkte vi ner alla lampor och stängde av datorn och tvn för att delta i earth Hour. Vi tände ljus i nästan hela lägenheten och det var riktigt mysigt. När timmen var slut tände vi bara en lampa och så fick ljusen vara tända även resten av kvällen. Vi borde göra så här oftare. Det är så mysigt och avslappnande att tända ljus och slippa ljuden från tvn och datorn.


Bjöd på middag

Vi hade en väldigt trevlig kväll igår tillsammans med K:s mamma och hans morföräldrar. Vi bjöd dem på middag och åt fläskfilé i sötsur sås och ris. Det var jättegott, och kladdkakan som vi åt till efterrätt var ännu godare. M hade jättekul hela kvällen och var helt upp varv när det var dags att gå och lägga sig. Hon tycker att det är så kul när farmor kommer hit, och nu var ju hennes föräldrar här också, så det var mycket folk att roa sig med. Hon vinkade god natt till alla och sen somnade hon på en gång. Vi såg på Så ska det låta innan det var dags för våra gäster att gå hem. Det var som sagt en väldigt trevlig kväll.


Fick de här fina tulpanerna av K:s mormor och morfar igår


Roliga tröjor

Var på stan en sväng idag och letade lite kläder till M. Vi var på bde Kupan och Myrorna och hittade ganska mycket som var fint, men nästan allt var antingen för litet eller för stort. Jag hittade i alla fall ett par fina hängselbyxor och två roliga tröjor. "I want attention" och "Still living with  my parents" står det på dem.




Det är storm idag

Det blåste mycket igår, men det blåser ännu mer idag. Det är storm ute. Vi hör hur det blåser där ute fast vi är inomhus. Och det blåser så kallt. Tittar man bara ut genom fönstret så ser man solen lysa och det ser ganska trevligt ut. Men sen tittar man på träden och så ser man hur mycket det blåser. Då känner man sig inte lika peppad på att vara utomhus. Det är inte kul när det blåser rakt in i näsan/munnen och man inte får nån luft. Som tur är kan jag hålla mig inomhus i några timmar nu innan det är dags att ge sig ut igen om hämta lillan.

Hagelstorm

Det blåser mycket idag, och det blåser riktigt kallt. Himlen har blivit allt gråare under dagen och nyss när jag var ute på en promenad med hunden kom en hagelskur. Det snöade igår kväll och idag haglar det. Bara en stund,men ändå. Nu börjar solen titta fram igen så förhoppningsvis slipper vi mer snö och hagel för ett tag i alla fall.

Slask och vattenpölar

Nu kan man nog hoppas att det är vår på riktigt. Men det kommer säkert bli en massa minusgrader och snöa om ett par dagar eller en vecka eller så ändå.
Snön har sjunkit undan mycket de senaste dagarna. Och så har den blivit så där smutsig och ful speeciellt längs med vägarna. Men det är härligt ändå. Man behöver inte bylta på sig en massa kläder för att gå ut längre och man kan njuta av den härliga solen och att sommaren faktiskt kommer i år också. Det som är mindre härligt är allt slask som har kommit, och det kommer bli ännu mer, och vattenpölarna stora som små sjöar. Det jag tycker sämst om med våren är just slasket och att det blir så blött.


Trästockfestivalen

Den 21-23 juli är det dags för årets Trästockfestival på Nordanå här i Skellefteå. De firar 20-årsjubileum i år.
Några artister som det ska bli kul att se är Lisa Miskovsky och Tove Styrke. Även Sahara Hotnights kommer dit. Jag är inget fan av dem egentlien, men det kan vara kul att se dem också. Andra artister som kommer dit är:

Stefan Sundström & Jonny Dunders Elektriska Cirkus
Fatboy
John Lindberg Trio
This Is Head
Mindre Modiga Män
Stardog
Popundret
The All Janet
Garp

De är okända för mig men det kan ju vara lite kul att upptäcka lite ny musik. Kanske hittar man nån ny favorit. Det är ganska trevligt att sitta där i gräset och äta lite god mat och lyssna på musik. Det är alltid mycket folk där och ibland ser man nån man känner, ibland inte. 



Här kan du läsa mer om festivalen


Grillat korv

Idag har vi grillat korv och haft det bra i solen. Vi satt på uppfarten hos mamma och pappa och grillade korv i deras grill. Det var riktigt trevligt och M har promenerat runt bland all snö på deras tomt. Korven var hon inte så intresserad av utan det hon ville göra var att gå runt i snön och med min hjälp kasta snöbollar åt syrrans hund.

Bra med en sambo

Ibland är det  extra bra att ha en sambo. När man inte hittar nåt att ha på sig till exempel, då har man ju en till garderob att gå igenom. Lånade en av K:s skjortor som faktiskt är riktigt bekväm så jag kanske snor den fler gånger. Jag har ju iochförsig lånat kläder av honom förut. Ruffsituffset i bakgrunden är hunden som tar en powernap.


Det är en bra dag idag

Solen skiner, det är varmt och härligt ute, snön har försvunnit från balkongen och det droppar från taket ovanför den. Jag har just kommit tillbaka från en väldigt härlig promenad. Det här är en sån där dag då man vill vara ute hela tiden. Sitta i solen och dricka en varm kopp choklad eller saft och kanske grilla korv. Om det är sånt här väder imorgon blir det kanske att göra det.



Fredag

Syrran passade M på förmiddagen medan jag tog mig en rask promenad in till stan för att gå till tandläkaren. Jag tycker inte om att vara hos tandläkaren. Inte för att jag har tandläkarskräck (även om jag inte gillar att bli bedövad och laga hål, men vem gör det?), utan för att det är som att salivproduktionen ökar ara jag sätter mig i den där stolen. Jag måste svälja hela tiden. Nu hade jag inga hål så jag slapp den iten men att ta de där ilderna är ju inte direkt ekvämt det heller. Det gick bra i alla fall och nu är det två år till jag ska dit nästa gång.
M mår bättre idag. Hon sovde nästan hela natten och har varit riktigt pigg och busig nästan hela dagen. Hon snorar knappt nånting men hostan hänger kvar. Det verkar ändå som att det kommer gå över ganska snabbt. Det gör mycket att få sova ordentligt på natten och aptien är ättre den också.
Kvällen kommer vi avsluta framför tvn med Vampire Diaries och Smallville och dippa morötter. Det är jättelänge sen vi gjorde det. Vet egentligen inte varför vi inte gör det oftare. Det är ju gott, och nyttigare än chips eller godis

Som ett eko

Nu finns äntligen den sjunde delen om Jamie och Claire som är skriven av Diana Gabaldon på svenska. Jag har alla de andra delarna och har läst dem flera gånger och jag har längtat mycket efter den här delen. Jag läste just om den i medlemstidningen från Sf-bokhandeln och har kollat in den på deras hemsida också och nu längtar jag ännu mer efter den. Den inbundna upplagan kom visst i augusti förra året och den ges ut i kartonage i april. Vet inte hur jag kunnat missa den, men jag kommer köpa den så fort jag har möjlighet.

Jamie och Claire har blivit hemlösa efter en våldsam brand. Jamie vet tack vare Claire som kommer från framtiden, vad som kommer hända när våren 1778, när det amerikanska frihetskriget går in i ett avgörande skede. Då dyker Jamies oäkta son William upp. Han är officer i den brittiska armén. Samtidigt har Jamies och Claires dotter rest till framtiden tillsammans med sin familj. Där väntar en mörk hemlighet som kanske tvingar dem tillbaka till 1700-talet.


Förkyld

Stackars liten har blivit förkyld igen. Hon har haft lite hosta ett tag men i natt har hon hostat så mycket att hon hade svårt att sova. Och näsan rinner hela tiden. Hon nyser och snörvlar om vartannat. Hon är försteåligt nog lite ledsen också eftersom hon inte mår så bra och har inte mycket till aptit heller. Nu sover hon för andra gången idag och jag hoppas att hon sover lite längre än förra gången så att hon får vila ordentligt och blir förhoppningsvis lite piggare sen.

Mycket att tänka på

Jag hittar bara mer och mer intressant och användbar information till vårt...projekt kan vi kalla det. Det är så mycket som ska tänkas på, men ju mer jag läser ju mer inspirerad blir jag att komma igång. Det kommer krävas väldigt mycket av oss och det gäller att planera ordentligt och vara väl förberedd, men jag hoppas att det kommer gå bra. Det ska i alla fall bli spännande att prova.

Lördag

Hade lördag när jag vaknade imorse. Lite trist att komma på att det bara var onsdag. Iochförsig kallas det ju för "lill-lördag" så det var väl nästan rätt ändå..... Imorgon är det ju torsdag så vi närmar oss ju lördag i alla fall.
Nästan hela dagen har det känts som att klockan har varit mycket mer än den varit.  Men det jar varit en bra dag i alla fall. Träffade mamma på stan och åt lunch och shoppade lite. Sen har jag jag sjungit och dansat lite med M. hon tycker verkligen om musik.  Så fort man sätter igång lite musik eller börjar nynna på nån melodi börjar hon dansa lite. Ibland vill hon själv sätta igång stereon. Biblioteket har börjat med fredagsleken på våren också och det är bara några gånger kvar nu så jag ska se till att komma iväg på det. Hon kommer tycka mycket om det.

Bäddar åt dockan

Vi var hos mina föräldrar i helgen och mamma tog fram min gamla vagga som jag hade till mina dockor när jag var liten. M blev genast förtjust i den och la dockan i den. Hon bäddade ner dockan och gungade vaggan så att dockan skulle somna. Det höll henne sysselsatt en lång stund och hon var så söt.




Gräddade cheesecakes

Något annat som vi provade att baka i helgen var gräddade cheesecakes. Det blev jättegott och perfekt som efterrätt. Det här receptet kommer också från boken 500 muffins.

Du behöver:
125 g digestivekex i smulor
5 msk osaltat smör, smält
450 g ricottaost
450 g philadelphiaost rumstempererad
2 tsk vaniljessens
3 dl florsocker, siktat
3 ägg
150 g färska blåbär (vi hade björnbär hemma så vi lade såna ovanpå våra cheesecakes)

Förvärm ugnen till 150 grader. Placera 12 pappersformar i en muffinsplåt. Lägg kexsmulorna i en medelstor skål och rör ner det smälta smöret. Skeda blandningen matskedsvis i formarma och pressa hårt mot bottnen. Låt st i kylskåp tills det stelnat. Vispa ricottaost i en stor skål tills det blivit en slät smet. Tillsätt philadelphiaost vaniljessens och florsocker och rör om till slät konsistens. Tillsätt sakta äggen och blanda väl. Skeda smeten i formarna. Grädda i 25 minuter. Ta ut plåten och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp cheesecakesen och låt svalna på galler. Förvaras i kylskåp till serveringen. Toppa med bär och servera.


Chokladglassmuffins

I helgen bakade jag och syrran. Vi gjorde bland annat chokladglassmuffins. Receptet kommer från boken 500 muffins.

Till muffinsen ehöver du:
225 g osaltat smör, rumstempererat
2,5 dl strösocker
3 3/4 dl extra fint vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
4 ägg

Till fyllningen och glasyren:
175 g chokladglass
100 g hackad choklad
3/4 dl vispgrädde

Värm ugnen till 175 grader. Placera 18 pappersformar i muffinsplåtar. Vispa alla ingredienserna till muffinsarna i en medelstor skål till en slät krämig smet med elvisp, ca 2-3 minuter. Skeda smeten i formarna och grädda i ca 20 minuter. Ta sedan ut pltarna och låt svalna i ca 5 minuter. Ta sedan upp muffinsarna och låt dem svalna på galler. När muffinsarna svalnat skär du horisontellt av toppen på dem och brer över lite rumstempererad glass. Därefter sätter du på locket igen och ställer in muffinsarna i frysen. För att föra glasyren smälter du chokalden i en medelstor skål över en kastrull med lätt sjudande vatten.Rör om tills allt är smält och ta sedan bort från värmen. Tillsätt vispgrädden och blanda väl. Låt svalna något och skeda skedan glasyren över muffinsarna. Ställin dem i frysen igen för att stelna.




Melodifestivalen

Jag som inte skulle se nåt av Melodifestivalen i år såg ju Andra chansen förra helgen och finalen ikväll. Och även om jag inte orkade engagera mig i att rösta på den låt som jag faktiskt gillade så kan jag ändå inte låta bli att tycka till om vinnarlåten. För jag tycker inte alls att det var rätt låt som vann. Jag hejade på The Moniker, jag tror att det hade kunnat gå riktigt bra för den låten i Eurovision. Nu var det inte helt oväntat Eric Saade som vann, bara för att alla småtjejer röstade på honom. Det fanns låtar som var sämre, men ändå. Jag tror inte att det kommer gå särskilt bra för oss med den låten.

Gullig burk

Mamma hittade den här burken med nallar på. Jag hade den när jag var liten, men jag minns inte vad jag hade i den. Jag tycker i alla fall att den är väldigt gullig med de där nallarn på. M verkar tycka bra om den, hon har lekt och busat lite med den idag, så hon ska få den.






Ännu mer tankar

Vi har börjat planera lite mer ordentligt nu så det är ännu mer tankar som snurrar. Det är så mycket som ska formuleras till ord på ett papper och en del blir liksom kvar och fastnar i huvudet. Men vi har komimit igång ganska bra även om det är mycket kvar att göra. Det kommer ta lång tid innan vi är klara. Men det är roligt att planera och fantisera lite om hur det skulle kunna bli. Helst skulle vi vilja börja på riktigt redan nu, men det kan nog var bra om det tar lite tid ändå så är vi väl förberedda när det väl gäller.

Det blev vinter igen

Bara för att jag skrev om hur härligt det är att få se asfalten och känna den under fötterna istället för massa snö, så snöade det så klart i natt och hela förmidagen idag. Det har kommit några centimeter och jag såg just att de är ute och plogar nu. det är ju bra, då känns det inte riktigt lika jobbigt med en massa snö. Det var ju inte direkt oväntat, det är ju som sagt bara mitten av mars än så länge. Det kommer säkert mer snö innan det blir vår på riktigt. M blir nog glad i alla fall. Nu kan hon åka pulka ett tag till.


Asfalten har kommit fram

Nu kan man se marken igen. Eller, det har vi ju kunnat hela tiden, men nu har asfalten börjat komma fram. Det är så härligt att vara ute och prommenera och ha asfalt under fötterna istället för en massa snö. men det är fortfarande ganska isigt och knöligt och det är fläckvis väldigt halt. Jag hoppas att det fortsätter så här nu, och att det tinar på dagarna och fryser på lite på kvällarna för då slipper vi slasket i år också. Det känns verkligen som vår nu och snart kan vi förhoppningsvis säga hej då till den här vintern. Men det är ju bara knappt mitten av mars så det kommer säkert ett snöoväder snart bara för att jäklas.



Älskade busfrö

Det kommer aldrig finnas ord för hur mycket vi älskar vår dotter. Vissa stunder blir man helt uppfylld av den kärlek man känner till henne. Det bästa som finns är när hon är så där glad och skrattar och busar. Det riktigt lyser i hennes ögon då och hon ser så lycklig ut.
Hon har varit väldigt glad och busig sista tiden och det är så roligt att se henne. Hon vet precis vad som får oss att skratta och hon gör det ofta. Hon leker tittut med oss och gör såna där roliga miner så man bara måste skratta. Hon leker kurragömma med sina sockar och kastar sig i våra armar. Hon är fortfarande så liten, men håller ändå på att bli stor och varje steg hon tar gör att vi älskar henne ännu mer.

Kärlek

Jag har postat de här texterna förut, för ganska länge sen, men de är värda att posta igen.

Att det ska vara så svårt att uttrycka sig när det kommer till kärlek. Att finna de rätta orden kan nästan vara omöjligt ibland. Och ändå är det lättare att uttrycka sig i skrift än i uttalade ord. I alla fall för mig.  Men många gånger hittar jag inte rätt ord.
Jag vill fånga de där orden som finns i horisonten. Som finns precis utom räckhåll. Jag kan bara nudda dem innan de glider undan.  Så jag använder samma ord som jag alltid gör. Ord som blir till upprepningar och lite tjatiga. Som tur är så behåller de ändå sin kraft.

Han fick mig att falla innan jag träffat honom. Han fick mig att längta efter honom innan jag egentligen visste vem han var. Och han får mig fortfarande att bli kär i honom varje dag. Jag behöver bara titta på honom för att veta att det är han som får mitt hjärta att slå. Bara en flyktig tanke för att veta att det alltid ska vara vi två.
Vår kärlek har vuxit sig stark, den har utvecklats och blivit till ett litet barn där kärleken växer sig ännu starkare.  Och kärleken till denna lilla varelse får mitt hjärta att svämma över. Här är saknaden av ord ännu större.

Men ibland behöver man inga ord. Ibland behöver man bara vara där och visa vad man känner utan att säga något. Att känna deras armar runt mig är som att komma hem. Att se in i deras ögon är som att öppna en dörr till en värld som bara är vår.

                                                                               ........................................

Jag letar fortfarande efter de där orden som betyder mer än alla andra. De som förklarar bättre än alla andra hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig. De finns fortfarande precis utom räckhåll, precis för långt bort för att formuleras. Jag vet att de finns där nånstans, men jag kan inte greppa dem och göra dem till mina, till våra. Att säga "Jag älskar dig" får räcka, även om det egentligen inte gör det. "Jag älskar dig" får bära hela betydelsen av allt du ger mig, gör för mig och betyder för mig. Men det är egentligen inte det vi säger som är det viktiga, det är vad vi gör. Ord är ändå bara ord


Intressant information

Vi var på en informationsträff idag, jag och syrran. Det mesta visste vi redan men de var ändå intressant att lyssna på dem som pratade. Framöver kommer det också en massa intressanta föreläsningar som vi ska gå på. Nu är vi ännu mer peppade på att komma igång med det vi planerar.

500 muffins

Idag när vi var och handlade tittade jag lite på bokrean och hittade flera intressanta böcker om muffins och choklad. Jag köpte en liten bok som heter 500 muffins. Jag har suttit och tittat i den en stund nu och jag vill baka. Helst nu på en gång. Men samtidigt orkar jag inte, och det är väldigt många ingredienser som jag inte har hemma. Jag ska prova några recept snart och det ska bli kul för allt i boken ser så gott ut.


Andra chansen och utgång

Igår fyllde min mormog år så vi var och åt lunch med dem och våra kusiner som vi brujar. Det var väldigt trevligt och jättekul att de fick se M igen. Hon är ju mycket större och mycket livligare än sist de såg henne. Maten var också väldigt god.
PÅ kvällen träffades jag N och M hemmea hos N och såg Andra chansen och det var första gången jag såg ett helt program av årets Melodifestival. jag har bara sett nån snutt tidigare. En del låtar gillade jag inte ellas, men några av dem som man faktiskt tyckte var helt okej åkte ju ut. Men jag tycker i alla fall att det var kul att The Moniker gick vidare till finalen. Jag hoppas det går rba för honom däe för jag tror att det skulle kunna gå bra för den låten i Eurovison.
När det var slut gick ut på O'Learys. Det var inte så mycket folk när vi kom dit men det blev fler och ler efter ett tag. Vi kände oss ganska gamla när vi såg vilka som var där. För nästan alla var mellan 18-20. Vi var alltså 8-10 år äldre än dem. Det var några som var äldre än oss, de var i 40-års åldern nånting. Vi lessnade efter ett tag eftersom alla var så unga, och det var så tydligt att de var så unga så vi gick hem. Men vi hade ändå trevligt och lyssnade på en äldigt duktig trubadur som var där. Det måste vara ganska nytt med trubadurer där. Jag har då inte sett nån där förut. Fast det är ju drygt 2 år sen jag var ut så.

Vårkänslor

Nu börjar vårkänslorna komma på allvar. Det har varit så underbart väder de senaste dagarna med solsken och plusgrader, och har det inte varit plusgrader så har det bara varit någon minusgrad. Känner hur hela jag blir mycket gladare av solen och våren som har börjat smyga sig på. Snön har börjat smälta och det är perfekt väder för rikigt långa promenader.




Hur kan man göra så?!

Jag är så upprörd just nu så jag vet inte vad jag ska säga.... Läste just en av mina favoritbloggar och hittade en artikel om en man som satte fast sin kopplade hund i bilens dragkrok och körde iväg med hunden släpandes efter. Hur kan man göra så?! Hunden har nästan inga trampdynor kvar... Stackars hund!  Hunden har vanvårdats länge och nu får den vara med om det här också. Jag tycker så synd om den så jag vill nästan gråta.
Har själv sett nåt liknande vid två tillfällen. En gång var det en som rastade sin hund genom att låta den springa kopplad bredvid bilen på en starkt trafikerad väg. En annan gång var det en man som lät sin kopplade hund springa bredvid bilen på en lerväg, utan frafik men ändå. hur kan man göra så? Hur är man funtad när man behandlar en hund på det här sättet??!




Här kan du läsa artikel


1002 inlägg

Med det här inlägget har jag skrivit 1002 inlägg! Jag har skrivit, och till och med passerat, 1000 inlägg och så har jag inte ens märkt det. Det känns nästan lite ofattbart att jag lyckats skriva så många inlägg. Alla har kanske inte varit så där jäteintressanta, men ändå. Lite mer än 1000 inlägg finns i den här bloggen nu.

Sanctum 3D

Igår var jag och K och såg Sanctum 3D på bio. Jag kunde inte låta bli att vänta mig hemska undervattensvarelser när de simmade under vattnet i grottorna och jag blev lite smått klaustrofobisk när de tog sig fram genom tunnlarna. Lite typiskt och kanske inte helt oväntat slut, men det var ändå en jättebra film.  Den har inte fått så jättebra recensioner ser jag, men jag gillar den i alla fall
Filmen handlar om ett dykarteam som undersöker en undervattensgrotta i en avlägsen del av Papa Nya Guniea. En tropisk storm bryter ut medan tematet befinner sig hunratals meter under markytan och vägen upp ur grottan blir blockerad. Vattennivåerna stiger hastigt och teamet tvingas allt längre in i grottsystemet i sina försök att hitta en väg ut. Desperationen växer mellan teamets medlemmar och de visar nya sidor av sig själv.


Nej, jag gråter inte

Det blåser ordentligt idag och det är riktigt kyliga vindar som kommer emellanåt. Vissa stundet är det nästan vindstilla och d är det jättehärligt, men när det blåser då är det ganska kallt. Och det blåset så mycket att ögonen tåras. Jag är ju redan snorig på grund av förkylningen och så rinner tårarna så det ser ut som att jag gråter på min promenad. Snörvlar och och torkar tårarna och hoppas att ingen tror att jag går där och är jätteledsen. För det är jag ju inte. Det är blåsten som gör att det ser ut så.

slut på spökerier

Vi har inte varit med om några fler spökerier på ett tag nu. Bortsett från att jag tyckte mig höra K säga nåt igårkväll fast han inte var hemma så har det varit väldigt lugnt. När jag tänker efter lite  så hörde jag den där rösten och skrattet någon vecka eller så efter att farfar dog. Kanske var det han som hälsade på lite? Det är i alla fall skönt att vi inte varit med om nåt mer sånt där för det är faktiskt ganska obehagligt.

Lägenhetsvisning

Jag är redan less p att vara förkyld. näsan rinner hela tiden och jag ärhelt knäckt, Men än så länge slipper jag både hostan och halsont och det är ju alltid något.
Jag och M gick på lägenhetsvisning idag i sällskap av svärmor. Vi tittade på en jättefin trea som ligger på samma gata som vi bor på nu så det blir ju inte alls långt att flytta om vi får den. Det är 8 stycken som ska tacka nej innan vi står på tur, men man vet j aldrig. Vi var bara några stycken som tittade på den och förhoppningsvis vill inte de andra ha den lika mycket som vi. Det var jättefint i köket med nya fräscha skåpluckor och fina tapeter. Det lilla sovrummet var i perfekt storlek för M och det var fina tapeter där också. Det var överlag en luftig och fräsch lägenhet. Och så blir det som sagt inte så långt att flytta och det är ju bra. Men det har aldrig varit så lätt att flytta som när jag flyttade från min första lägenhet till den andra, för då gick man bara nerför trappen till våningen under.
Vi vet inte riktgt hur vi ska göra. Lägenheten är som sagt jättefin och vi vill ha den, men samtidigt vill vi vänta lite och se om det blir något ledigt i längan vi bor i nu. För här har vi utsikt mot grönområdet och det är nästan ingen insyn. Det är ju ingen brådska att flytta, vi måte ju inte göra det nu. Men samtidigt skulle det vara väldigt härligt med en större lägenhet, gärna så fort som möjligt. Och får vi den där lägenheten kan vi flytta in på en gång. Vi får fundera ordetligt de närmsta dagarna, på fredag ska vi ha sagt ja eller nej.

Då var man förkyld igen

M var småförkyld nästan hela hösten och jag och K var förkylda ganska mycket också. Nu är jag förkyld igen. Snyter mig nästan hela tiden och har fått lite feber. Var helt knäckt tidigare, men känner mig lite bättre för tillfället i alla fall. Jag hoppas jag slipper hostan den här gången. Förra gången jag kände av en förkylning kom hostan på en gång, så det kanske var nån typ av förkylningsastma i alla fall. Blir det hosta nu ska jag kolla upp det ordentligt.

RSS 2.0