Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En alien?

K har köpt några nya växter. Ingen av oss har nån koll på vad det är och det visste de inte på blomsteraffären heller. Sukulenter är det i alla fall, och jag har så bra koll på växter att jag vet att kaktusar hör dit. (har jag lärt mig av K...)
Den här växten är både häftig och lite hemsk på samma gång. Jag kan inte låta bli att tänka på en alien. Tycker den ser ut som att den ska krypa ur krukan och gå iväg när som helst.


En halsduk ska det bli

Jag hittade ett jättefint garn när jag handlade sist. Nån gång ska jag göra en lång smal halsduk av det. Det är ju så roligt med såna här garner eftersom det blir mönster helt av sig själv och man vet ju aldrig innan hur det blir. Jag längtar nästan efter att få använda det här garnet och få se hur det blir.

Järbo Garn Stella
Bildkälla


Dags att förnya garderoben

Det börjar verkligen vara dags att förnya garderoben. Är otroligt less på mina kläder och har typ inget att ha på mig. Skulle vilja slänga allt och sen bara ha nya kläder i garderoben. Det blir en shoppingrunda på lördag och jag hoppas jag kommer hem med lite fynd. Har tittat lite på HM:s hemsida och hittade några plagg som jag vill ha.

Bilderna kommer från hm.com


Det går så bra

Har just lämnat M på förskolan. Det gick bra som vanligt. Men hon har aldrig varit svår att lämna till andra.
Hon har gått på förskolan en månad nu och det har aldrig varit några problem. Hon verkar trivas riktigt bra där, hon äter och sover bra, leker och har kul. En av förskolelärarna berättade att hon alltid är så lugn och fin och glad när hon är där, och det hade till och med andra föräldrar märkt. Det är jättekul att höra. Vi har aldrig känt oss oroliga för att lämna henne på förskolan, men det är ju kul med bekräftelse på att det faktiskt går bra.

Härligt med barn som skrattar

Finns det nåt härligare än barn som skrattar? Jag älskar att höra små barn skratta. Det är nåt speciellt med det. 
Det värmer verkligen att höra M skratta. Att se hur hela hon lyser upp och hur glad hon blir. Hennes skratt gör hela min dag. Allt som kan vara jobbigt glöms bort när jag hör henne skratta.

Nästan frisk

Äntligen är jag nästan frisk. Känner mig riktigt pigg igen. Jag är inte alls lika snorig och och hostan är nästan borta. Den har försvunnit utan att jag märkt det. Kom på att jag inte alls hostar lika mycket längre och det känns väldigt bra.
Jag skulle vilja vara utomhus nästan hela dagen idag. Det är så fint  väder och jättehärligt ute.


En fot och mycket tejp

Har varit hos en sjukgymnast på morgonen så nu vet jag varför jag har ont i fötterna. Det är en inflammation som gör att jag får så ont när jag går. Nu har jag en massa tejp runt min vänsterfot för att hålla den stabil och för att jag inte ska belasta området som gör ont. Ska ha så i en vecka nu innan jag ska dit igen och tejpa om dem. Jag tror jag skulle ha så fyra veckor totalt. Och så måste jag tänka lite extra när jag väljer skor sen så att jag får skor som passar till mina fötter. Det känns lite konstigt med tejpen men jag kommer vänja mig och sen kommer det nog inte kännas så mycket. Det bästa är att jag inte har lika ont i foten nu i alla fall.


Älskade syster

Fick den här av syrran av idag:


Bokat tid hos optikern

Idag var jag och syrran på stan en sväng och köpte lite vinterkläder till lillan. Det blev en fleecefodrad galonoverall, en ny mössa och nya vantar.
Och så har jag bokat tid hos optikern. Det var verkligen på tiden. Fast jag haft linser så länge tycker jag fortfarande inte om att gå till optikern, men måste göra det två gånger per år. Det är väl bra på sätt och vis. Nu var det ett tag sen sista linsparet tog slut och jag skulle ha köpt nya för länge sen. Men jag har glömt bort det. Och jag har kommit på att jag trivs ganska bra i mina glasögon. Kanske är det därför jag glömt bort att boka tid för nya linser, eller så är det bara för att jag är lat.
Jag har nog aldrig känt mig särskilt bekväm i mina glasögon, det var därför jag började med linserna. Men nu gör jag det. Kanske har jag vuxit till mig eller så har jag kommit på att det inte är så hemskt med glasögon ändå.
Minusgrader

Det märks verkligen att det är höst nu. När vi gick och la oss igår var det 5 minusgrader! Det är ju kallt. Inte om man jämför med hur kallt det kommer bli i vinter, men nu är det det eftersom man är van att det är betydligt varmare. Imorse var det 2 minusgrader men nu har solen värmt upp lite så det är nån plusgrad i alla fall. Känns trist att kylan har börjat smyga på. Det är ju det som är det tråkigaste med hösten, att det blir kallare och kallare.

En liten och en stor

Jag börjar vänja  mig mer och mer vid K:s spindlar. Den vitknäade är faktiskt riktigt fin att titta på. K tog kort när jag höll i den rödknäade. Det var lite häftigt. Men den är fortfarande så liten. Den växer så långtsamt. Sen tog jag kort på när K höll i den vitknäade. Det var lite spännande för det är en ganska agressiv art, men det gick bra. Fast jag vågar inte hålla i den. Den har blivit riktigt stor nu. Den höll på att smita när vi skulle sätta tillbaka den i terrariet, jäklar vad snabb den är!
Jag höll ju  i spindeln som K hade när vi började vara tillsammans, en chilensk fågelspindel (grammostola rosea). Två gånger till och med. Har kort på det också men de är inget bra. Den vitknäade är nästan lika stor nu som den var som fullvuxen. Den vitknäade ska ändå bli dubbelt så stor innan den har vuxit färdigt. Den rödknäade kommer vara mindre än den vitknäade även som fullvuxen, men det är långt kvar. Den växer ju som sagt väldigt långsamt och det kommer säkert ta ett par år.
En promenad i solen

Jag tog en promenad i den härliga höstsolen idag. Jag är fortfarande inte fri från min förkylning men det var ändå väldigt härligt att komma ut och få lite frisk luft och det var riktigt varmt ute.
Det är synd att kameran lagt av igen för jag ahde kunnat ta några riktigt fina bilder. Jag kan ta riktigt bra bilder med mobilen men det hjälper ju inte så mycket eftersom jag inte har en sån där sladd så jag kan inte koppla den till datorn och föra över bilderna. Måste skaffa en sån.

Det var många som hittade till min blogg igår och det är jättekul. Jag hoppas ni stannar kvar och fortsätter läsa.

Det bästa jag vet

Det bästa jag vet är att se mina älsklingar sitta på vardagsrumsgolvet och leka med varandra eller när de sitter i soffan och myser. Jag blir förälskad i bilden av dem tillsammans varje gång. De två är det bästa jag har och tillsammans är de bara så underbara.


(Gammal bild)


Fredagsleken

Jag trodde att det började igår men såg på bibliotekets hemsida att det var redan förra fredagen det började. Om vi inte var så förkylda skulle jag och M ha gått igår. Det får bli nästa fredag och fredagen efter det istället. Hoppas att vi hinner med och gå nån fler gång efter det också.
Det är så roligt med fredagsleken. Jag har ju i och för sig inte varit med själv utan bara sett på. När jag hade praktik förra hösten hann jag med några fredagar med fredagsleken. Det var så roligt att se hur mycket barnen tyckte om det. "Nu börjar det, nu börjar det!" ropade de och klappade händerna av förtjusning.
Jag hoppas och tror att M kommer tycka lika mycket om det.
Fredagsleken är för barn upp till sex år med vuxet sällskap och hålls på Skellefteå Stadsbiblioteks barnavdelning. Det är fem gånger kvar; 1/10, 8/10, 15/10, 22/10 och 29/10. Det börjar kl. 14.00 och är alltså kommande fredagar under hösten.

Fortfarande förkyld....

Jag är så less på att vara förkyld. Jag är less på att snora och vara tät i nästan. Jag är less på att hosta så jag spyr. Jag är less på att vara hes. Jag saknar min röst, jag vill ha tillbaka den. Jag vill vara frisk och pigg igen.

Bröllop i december

Om några månander blir det bröllop. Inte vårat, utan det är en kusin till  K som ska gifta sig. Det är jätteroligt och jag önskar dem all lycka. Det ska bli kul att gå på bröllop,  jag har inte varit på nåt  sen jag var riktigt liten.  Men jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Varken kläder eller skor. Hur ska man klä sig på ett bröllop?


Bildkälla
Man behöver bil när man ska handla mycket

Jag var och handlade på förmiddagen. Jag hade egentligen inte tänkt köpa så mycket mn högen i kundvagnen blev bara större och större. Och när jag kom till kassan och betalat fyllde jag fyra påsar med det jag hade handlat. Det var ju tur att jag hade cykeln med mig, annars hade jag inte fått hem allt. Inte utan att slita sönder armar och axlar i alla fall. Fast det var nära att jag inte rymde det på cykeln, hade jag inte haft en cykelkorg hade det blivit lite problematiskt att komma hem med allt.
Såna här gånger saknar jag verkligen en bil. Då hade jag ju bara behövt lägga in allt i bilen och köra hem, helt utan ansträngning. En bil är väldigt bra att ha när ha när man ska handla mycket. Det är då jag saknar en bil som mest.

Bä bä vita ull.....

Man har nog sjunigt Bä bä vita lamm lite för många gånger när man sjunger "Bä bä vita ull, har du något lamm". Ibland händer det att jag sjunger "helgdagsrock åt mor och söndagskjol åt far" också. Imse vimse spindel har jag i alla fall inte sjungit fel än.

En liten tomt, tack

Jag har gått en liten annan väg än den jag brukar när jag gått till förskolan de senaste dagarna. Och jag har sett två radhuslägeneheter som jag gärna skulle ta över. De har så fina små tomter på framsidan att man nästan blir lite kär. Speciellt den ena tycker jag väldigt mycket om. En gång av stenplattor från grinden fram till bron, jättefint staket både runt tomten och på bron, massor med fina växter på båda sidorna om gångern. Jag skulle flytta på en gång om det fanns möjlighet och lägenheten var till salu. Men när man lagt ner så mycket jobb på sin tomt så tänker man nog inte flytta i första taget.
Jag längtar så mycket till vi har en egen tomt, liten eller stor. Tänk så kul att få planera och plantera och lägga stenplattor med mera. Att göra precis som man vill och sen se hur snyggt det blev.

Sånt här vill jag också ha:


Bildkälla

Bildkälla


Det blir en sån här istället

Jag har bestämt mig för att göra den här istället. Jag tror att den blir lättare att göra än de andra jag hade hittat. Ska prova virka i mohairgarnet men blir det inget bra ska jag köpa lite bomull/akrylgarn och virka med det istället.
(Vårt internet fungerar igen, så bra!)


Bildkälla


Älskade syster

Du är inte bara min syster. Du är en del av mig, du är min bästa vän. Du är den som alltid förstår mig och alltid finns där för mig. Utan dig skulle jag ha ett stort tomrum inom mig.


Jag hatar datorer och internet just nu....

Så klart att det skulle bli så här. Internet slutade ju fungera på K:s dator för nån månad sen. Idag slutade det fungera på min också. Jippi. Ska prova lämna in den, men de kommer säkert inte kunna göra nåt och så måste jag köpa en ny i alla fall. Vi måste ju ha åtminston en dator som har ett fungerande internet.
Syrran kom och hämtade mig så att jag kunde låna henne dator, och vet ni vad? Internet ville inte fungera där heller. Nu sitter jag vid mammas och pappas dator och här fungerar allt som det ska. Än så länge i alla fall.

Så förkyld....

Jag trodde att förkylningen höll på att bli bättre, men jag hade fel. Det här är min tredje dag med feber, hostan blir bara värre och jag är så hes att jag nästan tappat rösten. Jag måste snyta mig hela tiden, men jag har i alla fall inte lika ont i halsen och det är ju alltid något.
Jag tror inte att jag har varit så här förkyld sen jag förra hösten när jag var gravid med M och blev jätteförkyld i vecka 38. Då orkade jag inte göra så mycket mer än att sova i nästan en vecka. Riktigt så illa är det inte nu, men jag är långt ifrån pigg och frisk. Ska dricka lite te och fortsätta vila ï soffan. Nackdelen med det är ju förstås att jag får ont i fötterna men det står jag ut med.


Bildkälla


Mitt nästa projekt

Jag har bestämt mig för att göra en sjal eller en poncho av garnet jag fick av svärmor. Har hittat en jättefin sjal och en jättefin poncho som inte verkar allt för svåra att göra. Ska bara bestämma mig för vilken av dem det blir. Tänkte att det ska bli en julklapp till mormor.
Bildkälla


Så less på att ha ont i fötterna!

Jag är så less på att ha ont i mina fötter! Jag har dragits med det ett bra tag nu och det är ganksa jobbigt. Inte blir det nåt bättre heller. Det är värst på morgnarna och blir lite bättre under dagen, men om jag sitter länge eller vilar ett tag så får jag ont i fötterna igen.
De senaste gångerna jag åkt till Umeå har jag knappt kommit av bussen eftersom jag haft så ont i fötterna när jag kommit fram. Och så får jag ju ont i knäna när jag åker buss också. En trapp + onda fötter + onda knän = inte kul....
Jag hade hoppas att det skulle bli bättre när jag köpte nya skor, men det blev det inte. Det är nästan så att det Jag blir lite sämre. Jag får nog köpa såna där hålfotsinlägg i alla fall. Hoppas bara att de passar i mina skor, vet ju sen tidigare att de inte passar i alla typer av skor.

Förkylda

Jag och lillan snorar i kapp och hostar lite om vartannat. Det har börjat klia lite i halsen också. Men medan hon verkar bli piggare och må bättre så blir det bara sämre pch sämre för mig. Näsan rinner hela tiden, jag tror jag håller på att få feber och kommer säkert få ont i halsen. Locket för örat har i alla fall släppt så jag här ordentligt igen.
Jag har inte tid att vara sjuk nu när det är så mycket med skolan, har både grupparbete och en massa plugg att göra. Ska ta det lugnt i morgon och se hur jag känner mig på måndag.
Tänker spendera resten av kvällen nerkrupen i soffan med en kopp te och se en bra film.Bildkälla


Vilken dag var det nu igen?

Vi har samma "problem" som vi hade förra helgen. Vi har söndag idag fast det bara är lördag. Men då blir ju den här helgen också en dag längre. Undrar vad det är som gör att det blir så där. Att man blir dagvill och inte har koll på vilken dag det är. Kan vara lite jobbigt ibland men samtidigt kan det vara ganska trevligt att upptäcka att det inte är den dag man tror det är. Som nu till exempel.


Den är färdig! Den är äntligen färdig!

Efter tre, eller var det fyra (!) rundstickor, en massa gan (jag tappade räkningen för länge sen, så jag har ingen aning om hur många nystan som gått åt) och femhundrafemtioelva trådar att fästa så är filten äntligen färdig! Jag stickade klart i söndags men blev inte klar med alla trådar förrän ikväll.
Om jag säger så här. Jag missbedömde storleken ganska ordentligt redan när jag la upp maskorna. Och tanken var att M skulle ha den i vagnen förra vintern. Det har tagit ungefär ett år att bli färdig och så lång tid har det inte alls behövt ta. Men jag har stickat i omgångar och ibland har det gått flera månader utan att jag stickat.
Det blev mycket större än vad som egentligen var meningen. Den är mer i lagom storlek till mig än till M. Så det blir kanske jag som får använda den så länge. Hon växer ju och kommer ju att kunna använda filten sen hon också.
Jag har stickat med dubbla trådar och det röda och svarta partierna är stickat i rätstickning och det melerade partierna är gjorda i mosstickning.


Fredag

Förskolan är stängd idag så vi tar en heldag med M:s mormor och morfar. M tycker om att vara hos mormor och morfar och se den stora svarta hunden busa med den lilla hunden och så tycker hon om att bli pussad på av den stora svarta hunden.
Jag tar en paus från pluggandet. Vi har just kommit in från regnet med hundarna och jag ska alldeles strax fortsätta plugga. Det är jättehärligt med fredag. Nu har vi hela helgen framför oss och även om det blir en del pluggande så kommer vi ändå få ha mycket familjetid tillsammans. Känns som att M har växt massor de senaste veckorna. Hon håller på att bli så stor vår lilla tjej och utvecklingen går verkligen snabbt framåt.

Tänkte lägga in en låt också. Jag hade glömt bort hur bra den är.


En lång resa hem

Eftersom jag pendlar till Umeå så åker jag nästan 28 mil per dag de dagar jag åker dit. Och så är jag på universitetet typ 2-3 timmar. Sietter mer på bussen än jag är på universitetet.
Ibland går resan ändå hyffsat fort eller så går den jättelångsamt som på hemvägen i dag. I och för sig åkte vi den lite längre vägen eftersom vi körde genom Robertsfors men det tog ändå väldigt lång tid att komma hem. Knappt 2.5 timmar tar det när man åker genom Robertsfors, ibland kan det kännas ganska fort det också, men idag kändes det som en evighet innan vi kom fram. Jag satt och halvsov hela vägen och varje gång jag vaknade tänkte jag att har vi inte kommit längre.
Det gör jag ibland på den lite kortare vägen också som tar knappt 2 timmar. De senaste dagarna  har bussresorna kännts långa båda vägarna.
Nu behöver jag i alla fall inte sätta mig på bussen förrän på måndag. Har helg nu eftersom jag inte har nåt imorgon. Men jag måste ändå plugga lite. Det är härligt med helg i alla fall.Att designa en utvärdering

Redovisningen av vår metautvärdering är avklarad och det gick faktiskt ganska bra. Jag pratade lite for fort och möjligtvis lite svamligt som jag brukar men det gick ändå ganska bra. Vi vara bara en tredjedel av klassen och det var lagom många, hade vi varit hela klassen, drygt 30 stycken, hade jag nog varit lite mer nervös.
Det var tre grupper som hade utvärderat samma utvärdering. Det roliga är att vi allihop var ganska kritiska mot våra utvörderingar och rapporterna. Det var en som sa att det är lättare att vara kritisk. Och så är det nog. Samtidigt hade vi allihop valt utvärderingar som inte var så jättebra. Men det kan ju vara en bra övning det också. Nu vet vi i alla fall hur vi inte ska göra.

Nästa uppgift är att designa en utvärdering. Jag ska träffa min grupp imorgon. Vi ska  bestämma metod för utvärderingen, vilka frågeställningar vi ska ha, vem av oss som ska göra vad av utvärderingen, hur den ska göras rent praktiskt och hur rapporten ska se ut. Vi har fått en uppdragsbeskrivning med vissa riktlinjer att hålla oss till. Men vi ska inte genomföra utvärderingen utan bara utforma den.
Det sa bli kul att jobba med det här. Det blir bra övning inför den sista inlämningsuppgiften innan uppsatsen som också ska vara en utvärdering. Egentligen leder allt vi gör den här terminen innan uppsatsen fram till uppsatsen och ger oss idéer och hjälp när vi ska jobba med den.


Lifehouse - Breathing


Metautvärdering

Vi har fått i uppgift att göra en metautvärdering. Att utvärdera en utvärdering. Det är inte så krångligt som det kanske låter. Vi har fått söka efter en utvärdering själva och har fått vissa frågeställningar och kriterier att utgå ifrån när vi gör vår utvärdering. Vi jobbar i par och imorgon är det redovisning. Som vanligt blir jag lite nervös och får ett litet anfall av prestationsångest innan redovisningen. Men jag kommer ju överleva, ingen kommer slå ner mig om jag råkar säga fel eller nåt sånt och det kommer kännas mycket bättre när vi väl står där och ska framföra vad vi har att säga om vår utvärderingsrapport. Och sen när det är över kan man andas ut och se hur det går för de andra. Om vi inte blir sist förstås.

Lite less på alla fruar

Det började med Svenska Hollywoodfruar. Visst, jag tvärtittade på programmet men jag har aldrig fattar vad som är så bra med det? Och sen blev det så klart både en norsk och en dansk variant av programmet. Och nu blir det (eller har blivit, vet inte om det har börjat än?) Svenska New York Fruar. Blir säkert en nork och en dansk variant av det också. Och dessutom kommer Skånefruar. Vad blir det sen då? Stockholmsfruar? Norrlandsfruar?
Nej, det börjar vara alldeles för många fruar tycker jag. Kan de inte komma på nåt bättre?

Bara några trådar till......

Alla som stickar och virkar vet att det tråkigaste som finns är att fästa trådar. Och eftersom jag inte lärt mig att sticka in trådarna i stickningen så har jag en jäkla massa trådar att fästa. Jag måste verkligen lära mig det. Jag försöker tänka positivt och tänka att det bara är några trådar till, men det är ju hur många som helst kvar....

Frågestund och förlåt för dålig uppdatering

Är det bara jag som inte riktigt förstått det här med frågestund? Varför har man det egentligen? Har man inget att skriva om och behöver lägga in en sån för att locka läsare och (förhoppnings) en massa frågor att besvara?
Och så det här med "förlåt för dålig uppdatering/förlåt för att jag inte bloggat". Måste man be om ursäkt för att man inte haft nåt att blogga om eller för att man her ett liv utanför bloggen? Dessa bloggar har (i det flesta fall i alla fall) många fler läsare än vad jag har och har kanske ett större behov av att uppdatera ofta, men ändå. Jag kommer aldrig be om ursäkt för att jag inte haft nåt att skriva om.

Söndag

Det känns som att det är söndag idag. Det tyckte vi båda två. Vilken tur att det bara är lördag. På nåt sätt blir helgen lite längre då, och så blir det ju extra härligt att vakna imorgon och veta att det är söndag då. Fast tyvärr måste jag plugga lite imorgon så än så länge är jag väldigt nöjd med att det bara är lördag.

Hittade en bok

Hittade en bok i min bokhylla som jag inte visste om att jag hade. Jag vet att jag hittade den på Myrorna men jag har faktiskt inget minne av att jag köpte den. Och nu när jag läst baksidetexten igen och kollat lite i den så vet jag inte om den verkar så bra.
Den heter Drömmar av guld och är skriven av Benita Brown.
"Newcastle 1906. Constance  kämpar mot smärtorna i förlossningssängen. Efter många timmar får hon sin belöning - två välskapta flickor, Men Constance kan inte känna någon riktig glädje. Det enda hon kan tänka på är den fasansfulla kväll nio månader tidigare, då hon blev brutalt överfallen och våldtagen. Constance ser likheterna mellan våldtäktsmannen och sin andra doter - men kan det vara möjligt?"
Är det nån som har läst den? Vad tyckte ni i så fall?

Det ser ut som ett slagfält här utanför

De håller på att gräva för fjärrvärme på vår gata och det har grävt upp gräsmattan och en del av asfalten. Asfalten såg jag att de har lagt igen nu, det mesta av det i alla fall, men gräsmattan ser ju ut som den gör. Tycker nästan lite synd om den. De ha varit och borrat ett hål i taket i badrummet också så det drar lite från vinden. Det har ramlat ner lite spån på golvet och jag inbillar mig nästan att det ska ramla ner en råtta eller två därifrån också.  Fast vad jag vet så finns det inga råttor där.


Att hälsa eller inte hälsa

Att hundägare är ett släkte för sig det har jag konstaterat flera gånger. Och ja, jag är medveten om att jag själv är hundägare, men jag får säga att jag står lite utanför det där släktet. Jag har klagat mycket på folk som inte verkar byr sig om sina hundar eller andras hundar när de är ute och går med dem. Och så finns det de där som tror att de vet lite mer än alla andra bara för att de har haft hund i x antal år eller har just den typen av hund.
Idag kom syrran hit och vi gick på en promenad med hundarna. VI mötte en man med hund som syrrans hund vulle hälsa på, han är ju en valp fortfarande och ser alla hundar som kompisar. Men hon ville inte att han skulle  få hälsa. Mannen med den andra hunden tyckte att det måste han ju visst få. Det är bra social träning att hälsa på alla hundar man möter. Men han behöver faktiskt inte hälsa på alla han möter. Mannen började nästan diskutera med henne,  men vi orkade inte utan fortsatte promenaden.
Hon bestämmer ju faktiskt själv om han får hälsa eller inte. Det är hon som är flockledare, då är det hon som talar om om han får hälsa eller inte. Visst är det social träning att få hälsa på andra hundar, men han behöver som sagt inte hälsa på alla han ser. Jag tycker det är bra social träning att bara se och gå förbi en annan hund också, det måste han ju också lära sig. Alla vill inte att deras hundar ska hälsa på andra, en del vill inte ens att de ska hälsa på nån alls. Det är hur som helst inte särskilt uppskattat att en mötande hund hoppar ut för att hälsa om man själv inte vill det.
Jag undrar om den där mannen verkligen låter sin hund hälsa på alla hundar de möter. Eller så tyckte han bara det om hennes hund för att det är en valp.

Nyfiken

M har verkligen kommit på hur roligt det är att stå upp och undersöka saker som finns lite högre upp. Hon vill väldigt gärna promenera omkring i lägenheten och hittar hon nåt på bordet ska det sträckas efter och kännas på. Igår ställde vi in en byrå i köket och den är väldigt intressant. Speciellt det som finns ovanpå den. Hon är så söt när hon står vid den och kikar över kanten. Det är precis så att hon ser över den. Hon når inte det som finns där uppe men hon skulle nog gärna vilja.


Min lilla älskling

Känslan när du kom till världen går inte att beskriva. Du stal mitt hjärta från första sekund. Du stjäl fortfarande mitt hjärta varje dag. Ett leende, ett skratt, något du gör. Bara att se dig, tänka på dig, får mig att känna en sån obeskrivligt stor kärlek. Du kommer alltid att vara min lilla älskling!


Mitt i natten?

Klockan är bara 21.08 och det känns som att det är mitt i natten. Kanske beror det på att M somnade så tidigt eller så är det bara så att kroppen inte riktigt hänger med i tiden. Kanske betyde det att man borde gå och sova nu då? Nej, jag ska nog vara uppe en timme till i alla fall.

Det blev sol i alla fall

Bara nån halvtimme efter att jag skrivit mitt inlägg i morse cyklade jag tillstan för att ta bussen till Umeå och då var det strålande sol och ganska varmt. Så det blev en väldigt fin dag i dag också trots att den började så trist.
på bussen såg jag A som jag läste litteraturvetenskap med. Fast jag såg henne inte förrän jag satt mig, man är ju så fokuserad på att hitta en ledig plats att man inte ser vem som är på bussen. Vi pratade lite när vi kom fram, om våra utbildningar och så. Det var trevligt. Vi kommer säkert åka med samma buss fler gånger.
Det var faktiskt väldigt lite folk på bussen idag. Jag tycker det är lite folk igång överhuvudtaget nu. Det brukar avra så mycket folk som ska med bussen att man knappt vet om man kommer med och på lunchen brukar det vara så mycket folk att man nästan har tur om man hittar nånstans att sitta. Men så är det inte nu. Fast det kanske inte är lika mycket folk som pluggar nu heller.

Dimma

De senaste dagarna har det varit sommarväder och jättehärligt ute. Idag är det höst igen. Det är dimma, ruggigt och bara några grader varmt. Känns lite tråkigt eftersom vädret varit så bra tidigare dagar. Och nu är det så här. Kanske är det lite så det ska vara på hösten. Hoppas ändå att det blir lite sol och värme igen. Det får gärna vara höst bara det inte är så grått och kallt.Så här fint har det varit de senaste dagarna


Så här ser det ut idag


Idol 2010

Ikväll börjar årets omgång av Idol. Jag sa redan när förra säsongen var slut att jag nog inte skulle se om det blev en till säsong, och har sagt det sen de började visa reklamen om att det börjar idag. Jag har inte tänkt se det mem det slutar säkert ändå med att jag sitter där med min stickning och ser på det i alla fall.


Mer garn

Jag har fått  mer garn från svärmor. Det är mohairgarn och så fint och mjukt. 91% mohair, 5% polyester och 4% akryl. Det är så härlig färg också. Jag tror att jag ska försöka göra en fuskpolo av det. Måste bara hitta ett bra mönster för en sån i barnstorlek. Jag vet att jag sett ett mönster på internet förut, men jag tror att jag tyckte attt det var lite för svårt för mig. Men jag ska ta och leta reda på det igen och titta lite. Ska se om jag kan hitta nåt annat också.
Det skulle vara kul att göra en sjal av de här garnet tillsammans med det jag fick förut. Garnerna är tunna så om jag stickar dubbelt så blir det ändå inte så tjockt. Jag måste bli klar med filten så att jag kan börja på ett nytt projekt.


Kom nu, så går vi

M blir allt stadigare på sina ben. Hon tycker det är jättekul att vara uppe och gå. Ikväll har vi tagit oss en promenad rund hela lägenheten och hon har nästan sprungit lite.
Hon börjar vara lite småfarlig nu, eller egentligen är hon ju modig, men det det ser lite småfarligt ut eftersom hon kan ramla om man inte står eller sitter bredvid. Hon har stått vid fåtöljen och byrån bredvid den, och så vänder hon sig om och släpper taget och såg går hon bara ut. Hon gjorde så vid rumsbordet också.  Gick mellan bordet och soffan och fortsatte sen när de tog slut. Det är ju tur att  man är bredvid och fångar upp henne. Men lite stolt är jag också, att hon vågar göra så.
Det går så himla fort nu. Snart springet hon runt helt på egen hand.

Utvärderaren blev en hiss

Håller på att läsa om utvärdering, vilken roll utvärderaren har, vilka olika typer av utvärdering det finns, hur dessa utförs, vilka frågeställningar man ska utgå ifrån m.m. Boken är på engelska (och för en gångs skull skriven för studenter vilket det tyvärr inte verkar vara så ofta) och utväderare blir alltså evaluator. Jag vet inte hur många gånger jag läst elevator (hiss) istället.

Det känns som sommar

Det är nästan som att det blivit sommar igen. Det är jättevarmt och härligt ute. Hade mycket hellre varit ute på en lång promenad i det fina vädret än suttit inne och pluggat. Men promenaden får vänta, kanske får jag tid för det ikväll. Jag skulle i och för sig kunna mig på balkingen en stund, då får jag i alla fall lite sol på mig och lite friskt luft. Skulle vara trevligt om det fortsätter så här några dagar till.
Och vet ni vad, snart är jag klar med min filt.

Varför släcker man när det blir mörkt?

Längs en del vägar släcks gatubelysningen på kvällen. Visst, det kanske inte är så jättemycket trafik längs de här vägarna på kvällen, speciellt inte mitt i natten, men jag förstår ändå egentligen inte varför man släcker. Om man nu vill spara ström, varför har man då inte lamporna släckta på dagtid medan de är ljust och har dem tända när det är mörkt och belysningen behövs? Jag hoppas verkligen att de inte släcker ner längs nån gångväg.

Filmkväll

Igår laddade jag och syrran upp med chips, coca cola och Ben och Jerry's halfbaked. Den glassen är mycket godare än cookie dough, men jag blev ändå less ganska fort. Det blir lite för mycket. Fast man behöver ju inte äta upp allt på en gång.
Filmen vi såg heter The Oxford murders. Elijah Wood spelar utbytesstudenten Martin som hyr ett rum hos en  gammal dam och hennes dotter. Den äldre kvinnan är vän med professor Seldom, en man som Martin är väldigt intresserad av och hoppas kunna imponera på med sina matematiska teorier
Den äldre kvinnan som Martin bor hos dör och han och Seldom upptäcker liket samtidigt. Det verkar vara det första av en serie mord och Martin och Seldom försöker lösa det tillsammans med hjälp av matematiska formler och teorier. De blir också misstänkta för mordet och måste försöka samarbeta med polisen och övertyga dem om att de inte är de skyldiga.
Den här filmen var inte alls så spännande som jag hade trott och kommer aldrig riktigt igång. Den var faktiskt lite tråkig. Jag läste en kommentar om filmen nånstans här på internet där man tyckte att filmen försökte vara en kombination av da Vinci-koden och  tv-serien Numbers utan att lyckas särskilt bra. Det var en tanke som jag också fick när jag såg filmen.


Härligt med helg

Det är jättehärligt att det är helg idag. Kommer verkligen se fram emot helgerna, Idag är det dessutom ett jättefint höstväder. Visst blåser det lite, men solen skiner och värmer lite. Tror nästan att jag ska ta och sätta mig ute på balkongen en stund lite senare idag.
Välkommen till blåshålet

Min första tanke när jag kom till Umeå idag var "Välkommen till blåshålet". (uttala blåshålet med bred norrländsk dialekt. Jag och en annan tjej från Skellefteå som jag läste litteraturvetenskap med för ett par år sen började kalla Umeå för blåshålet eftersom det nästan alltid blåste när vi var där. Då blåste det både mycket och kallt och det gjorde det idag också. Det var tur att jag tog med mig min andra jacka, för den behövdes. Det var lite härligare här hemma, men det har blåst en del här också.
Jag har förresten skrivit om det förrut, men jag är ju som sagt väldigt bra på att upprepa mig.

Hoppas kunna inspirera

Det är ett par månader kvar innan vi ska börja med uppsatsen och som sagt ser jag fram mot den. Har som jag nämnt tidigare tänkt skriva om barn och bibliotek. Jag blev väldigt inspirerad av en barnbibliotekarie vi hade som gästföreläsare. Kanske tänker jag lite mer på det nu när jag själv fått barn.
Jag vet inte om jag har tagit upp det tidigare, men jag är ju väldigt bra på att upprepa mig så det är ju inte helt omöjligt. Jag hoppas kunna inspirera barn och ungdomar lite när jag börjar jobba på bibliotek. Att öppna dem för hur roligt det är med böcker och att läsa.
De flesta bibliotekarier och biblioteksassistenter är ju äldre och oftast ganska nära pension. Jag tror att det kan vara bra för barn och uingdomar att se lite yngre bibliotekarier. Jag tror att man kanske kommer på en lite jämnare nivå, speciellt när det gäller folk i min egen ålder och lite yngre.
Att läsa och fastna i en bra bok är nåt av det bästa som finns, i alla fall för mig. När jag hade praktik på ett bibliotek en gång var det en biblioteksassistent som sa att med "med en bok är man aldrig ensam". Så tänker jag också, speciellt om det är en bra bok. Man får ju komma in i en helt annan värld och lära känna personerna det handlar om. Komma undan från verkligheten en stund.

Min nya mobil

Äntligen har jag fått min nya mobil. Gilar den jättemycket. Den är snygg, har tangentbord och det finns både radio och musikspelare så jag ska lägga in lite bra musik lite senare. Det är jättekul att skriva sms med tangentbordet men det går verkligen inte snabbt. Jag är ganska snabb på att skriva sms, men det här med tangentbord är väldigt nytt för mig så det tar väl lite tid att vänja sig. Sen kommer det säkert gå lika fort som innan. Och så får jag lära mig att jag bara behöver trycka en gång för att få fram den bokstav jag vill ha. Det är jag inte heller van vid så det blir lite fel ibland.
Jag är jättenöjd med den i alla fall. Ska bli riktigt kul at använda den här och jag hopppas att den ska hålla länge. Den förra hade jag i 5-6 år tror jag och det har fungerat bra hela tiden, bortsett från att larmet inte gått att ställa in de senaste två åren och att uppåttangenten börjat krångla lite nu på slutet.


Bildkälla


Plugga, plugga, plugga...

Det har gått ganska bra idag, men det känns att det var ett bra tag sen jag gjorde det här. Min hjärna har inte riktigt ställt in sig på att plugga än men det kommer ju allt eftersom. Jag är speciellt inte van vid att sitta och plugga framför datorn. Det var väldigt länge sen. Tidigare har jag oftast skrivit ut det som fanns på internet och jag måste se till att fixa en bläckpatron så att jag kan göra det nu också. Fick nästan lite spänningshuvudvärk och det vill jag ju helst udvika. Särskilt som det i värsta fall kan leda till migrän. Det finns det en viss risk för ändå, men förhoppningsvis dröjer det länge innan den hälsar på.
Trots lite koncentrationssvårigheter idag så fick jag ändå ganska mycket gjort så jag är på gång i alla fall. Ska plugga mer på bussen imorgon. Förhoppningsvis får jag den där boken jag behöver då också så att jag kan läsa lite i den. Tycker mycket bättre om att läsa i en bok eller i papper, det blir lite jobbigt att sitta framför datorn efter ett tag.

Första dagen är avklarad

Den första dagen är avklarad. Jag överlevde och det var faktiskt ganska kul att vara igång igen. Det blev en bra start på kursen och jag tror att det kommer bli bra framöver också. Det kommer bli en väldig massa pluggande för mig och för de andra i min klass men allt leder så småningom till uppsatsen och när den är avklarad är det över.
Nu ska jag fortsätta plugga och längta efter lite godis. Man behöver mycket godis när man pluggar, speciellt under uppsatsarbetet.

RSS 2.0