Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kortet

Har börjat lite smått på det där kortet som jag nämnt, det där hemliga kortet :) Nu har jag i alla fall bestämt hur texten ska se ut inuti kortet, det är värre med framsidan. Där är jag verkligen velig.
Köpte min första stämpel som jag hade tänkt använda till kortet men jag vet faktiskt inte om det. Det kanske blir till nåt annat kort istället. Köpte ju ett sånt där kit också med klistermärken och det är tre stycken som jag skulle vilja använda mig av. Men jag kan inte bestämma mig. Vilka problem jag har :)

Jag har gjort ett litet kort i alla fall. I väntan på det "stora" kortet :) Det är riktigt roligt att göra kort också. Jag tror jag ska försöka knåpa ihop ett till syrran när vi fyller år. fast det känns nästan lite fuskigt med de här kiten eftersom det finns de här klistermärkena. Skulle vara jättekul om man kunde ha inspiration och fantasi att göra nåt sånt där själv.  Så här ser det i alla fall ut, det som jag gjort nu.





Bilden blev kanske inte så bra. Över hjärtat står det "I love you so much".
Och så här ser det ut inuti.



Älskling

Har fått en skiva av min älskade sambo som jag lyssnat på. Den är jättefin med massa kärlekslåtar. :) Den gav mig faktiskt en idé till en LO som jag gjorde igår kväll. Nu har jag laddat kameran och tagit bilder på den så de kommer här. Det blev ett lila tema den här gången. Texten är från Lifehouse's låt Everything.






Sol och bad

Idag var jag och syrran på Vitbergsbadet. Det var jättemycket folk där, mycket turister också. De som var bredvid oss var bredvid oss tror jag var norrmän. Det blåste ju lite idag men det var ändå väldigt skönt att sola och jag har fått en del färg idag. Som vanligt blir jag ju brunast på magen och rygge, och de stackars benen som inte sett så mycket sol i sommar är ljusare än resten av kroppen. Vi badade några gånger och det var ganska kallt första gången man klev i men när man väl doppat sig och simmat lite var dte ganksa skönt. Andra doppet blev med glasögonen på för jag hade varit till kiosken innan och det hade inte blivit att ta av dem igen. Men det gick bra ändå.
Innan vi gick hem köpte vi en Dumlestrut. Såg såna på Willys en gång och ville prova det, så vi gjorde det nu. Men jag är lite besviken. Dels så var frysdisken alldeles för kall så glassen var fryst och så var den inte lika god som jag hade hoppats på. Daimstruten är mycket godare, så nästa gång blir det nog en sån istället.

Sambon var i Piteå och hjälpte till att riva en scen så han har jobbat hela dagen medan jag har legat i solen och latat mig. Vi har båda nyss kommit hem fast jag har hunnit med att äta vid älven också. Jag och syrran, mamma och pappa och farfar hade med oss mourikkan och lagade fläskfilé och klyftpotatis och det var jättegott. Såg en riktigt stor fisk hoppa upp några gånger också och det var nästan synd att fiskespöt inte var med.

Gott och blandat

Veckan började ju inte så bra eftersom jag hade migrän både tisdag och onsdag, men det blev bättre. Jaag fick jobab tillsammans med E och C på torsdagen och fredagen och det är ju alltid roligare om man är två. En av anledningarna till att jag känner mig lite less på jobbet är nog att jag jobbar så mycket ensam. Men det är ju bara fem veckor kvar nu. Bara fem veckor kvar till vi flyttar....
Både torsdagen och fredagen har det varit riktigt sommarväder, egentligen för varmt för att jobba men man kan ju inte strunta i det bara för att det är bra väder. Tänk om man kunde det :)
 Idag har det också varit riktig sommar och det ar varit så skönt att vara ledig. Jag har verkligen känt mig ledig också. Men jag har inte suttit särskilt mycket för det.
Vi bakade hela dagen idag igen. Efersom vi är kakmonster båda två så har alla kakor försvunnit ganska snabbt. Så idag gjorde jag och mamma nya kakor. Det blev samma som förra gången, förutom muffinsen och vi gjordde snickerskakor istället. Men tyvärr fick jag inte med mig några såna hem. Får väl ta det imorgon istället.
Nu ska vi se till att spara kakorna så att vi kan bjuda familjerna på fika. Det var ju planerna förra gången men det lyckades ju inte så bra :) Nu ska vi se till att det blir så.
Hade tänkt sola idag men bakandet tog hela dagen så jag satt bara ute en liten stund innan vi for hem igen. Hade med hunden som fick sitta ute och mysa i skuggan, det tyckte han om i alla fall. Annars är det lite synd om honom, han har det så  jobbigt eftersom det är så varmt. Tur att han har kort päls nu, annars vet jag inte hur han skulle må.
Imorgon har vi tänkt fara och bada för första gången den här sommaren. Och sola för typ tredje gången. Men bara därför så kommer det säkert vara jättedåligt väder. Fast det skulle ju vara varmt och soligt då också, så jag hoppas verkligen att det blir det.


Stressigt värre

Det har känts jättestressigt idag. Egentligen började det redan igår eftersom jag var hemma från jobbet och hade migrän. Kände mig lite stressad över att inte hinna med allt jag ska göra i veckan, men det ordnade sig. När jag kom på jobbet imorse fick jag veta att ena äldreboendet togs igår så det blev en grej mindre att tänka på.
Men jag kunde inte låta bli att stressa ändå. Kände väl på nåt sätt att jag ville hinna så mycket som möjligt idag eftersom jag var borta igår. Men egentligen vet jag inte om jag känade så mycket tid på det. Jag hann i alla fall börja på det sista äldreboendet idag och det är ju bra. Då kanske jag kan få lite tid över till nåt annat på sen på fredag. Det är så drygt att vara där. Förra torsdagen hade jag kunnat haverera om jag varit tvungen att jobba till klockan 4, men nu blir det mer uppdelat så jag tror inte att det blir lika tråkigt att gå där.
Det finns ett jättegulligt gammalt par på en av våningarna som alltid sitter på en soffa i korridorer med armarna om varandra. Han brukar sitta och vissla och gnola och det är så söta :)
Jag har fått köra den lilla firmabilen i veckan och det är väl en upplevelse i sig kan man säga. Den är jätteläskig, mycket mindre än de andra bilarna och man kommer typ ingenstans fast man gasar som en galning. Man känner hur liten bilen är när man kör den. I måndags var första gången och det var nästan lite obehagligt. Men jag tror jag har vant mig nu. Skönt i alla fall att få köra lite och inte cykla hela tiden. Men jag får väl se hur det blir sen. Ska ta de här äldreboendena en vecka till och sen blir väl tillbaka till "vad ska jag göra efter lunch?". Eller så far jag bara dit och hör då var jag ska vara.

En hund till

I helgen har vi varit hundvakt åt M igen. Det har inte varit några problem den här gången heller. Hon verkar så hemma här, är väldigt lugn och ligger mest och sover. Helst på mina kläder precis som förra gången :) Hon var inte lika reserverad den här gången och riktigt glad när syrran kom och hälsade på, vilket hon också sa. Tyckte det var lite roligare att hälsa på henne nu. Eftersom hon är så lugn och stillsam så har det inte varit någon större skillnad på att han två hundar istället för en, även om det bara varit för en helg.
Vi har blivit lite sugna på att skaffa en till. En griffonvalp kanske, eller en kattunge. Vi skulle väl gärna ha båda delarna. Vi var och kollade lite uppfödare och annonser på blocket idag bara för skojs skull. Skulle vara jättekul med en liten valp eller en kattunge. Men det får vänta. Först ska vi klara av flytten och sen ska vi köpa ett större akvarium.

Så det kan bli

Var en sväng på stan med syrran idag. Hon ville ha lite smakråd på en klänning hon hade hittat.  Jag tyckte den var fin och hon köpte den. Hon hittade också ett par jättesnygga stövlar som hon köpte. Jag måste låna dem nån gång :) Hon provade ett par andra jättesnygga stövlar som hon sa att hon fick köpa en annan gång.  Om inte jag hinner före, jag hade velat ha dem. :) Jag som aldrig skulle ha sånt där...
På vägen hem genade vi över en parkering och det var en bil som körde ut just efter att vi hade gått förbi bakdelen på bilen. Vi tyckte båda två att han kunde ha väntat tills vi hade passerat helt och jag sa: "Han kunde väl åtminstone ha väntat tills vi hade parkerat innan han körde förbi!" Jag menade ju att han kunde ha väntat med att köra ut från parkeringsplatsen. Sen när vi nästan var hemma sa jag nåt om att äta på jobbet sen så att jag får träffa jobbarkompisarna lite innan jag slutar och det blev "Så att jag får träffa dem jag slutar med innan jag börjar jobba". :)

Förändring

Känner att det skulle vara kul med lite förändring. Jag vill klippa mig, färga håret, pierca mig och tatuera mig. Men förmodligen blir det bara en klippning. Jag har inte haft så här långt håt på nästan 15 år så det är kul att det nu, men jag känner att det skulle vara kul med lite förändring nu. Nån häftig frisyr och så gärna lite rött i håret igen. Jag saknar det lite grann :)
 Och så skulle jag vilja ha en till piercing nånstans, kanske i örat eller näsan, och så vill jag ju gärna tatuera mig också, bak på axeln typ. Men jag har ingen aning om vilket motiv jag skulle ha och jag är osäker på om jag egentligen skulle våga. Det gör säkert jätteont och tänk om jag ångrar mig. En piercing kan man ju i alla fall ta bort. Visst man får ett litet ärr, men det syns ju knappt, en tatuering måste man ju ta bort med laser eller nåt och så får man ett stort fult märke efter det då. Njaäe, jag vet inte.
Det får bli bara håret. Det kostar ju en del det också, speciellt om jag nu ska både klippa och färga. Mitt hår brukar ju suga åt sig färgen också så det kan gå åt ganska mycket. Jag tror jag ska boka en tid snart, hoppas bara att de inte har semesterstängt nu, och så ska jag se om jag kan hitta nån snygg frisyr jag tycker om. Gärna lite spretigt,/flikigt/uppklipt.

Mot UmU

Jag fick ett informationsbrev från Umeå Universitet idag. "Vi hälsar dig varmt välkommen..." Tack så mycket. Fick med en liten brocshyr med information om utbildningen och universitetet och så lite om själva Umeå. Jag har ju pluggat där förut så jag känner ju till lite grann i alla fall, men det är ju bra att de skickar ut sånt där.
Jag skulle få mer information och schema efter andra uttagningen och jag antar att papperen från CSN kommer då också. Måste komma ihåg att kontakta dem eftersom jag håller på att betala till dem. Och det vill jag ju inte göra medan jag pluggar.
Lite dumt bara att introduktionsträffen och registreringen är den 1 september eftersom det är då vi ska börja flytta och hämta nycklarna. Men vi skulle träffas tidigt på morgonen och förhoppningsvis går både intro och registrering fort. Har ju inte bestämt nån tid med robo än och det blir ju lite svårt nu när jag inte har nån aning om när jag kan hämta nycklarna. Jag får väl skicka sambon annars. Det ordnar sig.
Det börjar kännas riktigt spännande. Det ska bli kul att plugga där igen och jag hoppas att jag får trevliga kurskamrater.

Ny LO

Nu är min senaste LO färdig. Äntligen. Börjar var ett bra tag sen jag började med den. Det var inte mycket som skulle göras för att den skulle bli färdig, det har bara inte blivit av.  Igår kväll satte jag mig i alla fall med den och klippte lite och satte fast på bakgrundspapperet. Och sen var det färdigt. Hade ett helvete att fästa den rosa blomman, den ville bara inte fastna. Jag höll nästan på att få psykbryt men nu sitter den där den ska i alla fall. Det blev inte så speciellt egentligen, men jag tycker det blev bra i alla fall



Nu behöver jag bara göra en till, för vår ett års dag, och sen har jag kommit ikapp. Snart är det vår två års dag också så det ska jag också göra. Har ju som jag sagt flera gånger nu hittat ett jättefint kit som passar perfekt för de layoterna. Men mitt nästa projekt blir att göra ett till kort. Jag avslöjat för sambon att jag ska göra ett, men det är hemligt vad det kommer bli :) Får se när jag ska ge det till honom, det är ett speciellt kort som kräver ett speciellt tillfällte. Ska nog fixa lite runt omkring också innan han får det. Har inte bestämt när det blir än. :)


Roadtrip på villovägar

Det här bara så skrattretande tragiskt och pinsamt så jag bara måste berätta om det. Vi åkte och hälsade på sambons pappa i helgen . Vi fick en liten vägbeskrivning om var vi skulle svänga eftersom vi inte skulle ta E4an och var lite osäkra på hur vi skulle köra och så. Det blev lite katastrof kan man säga. Vi skulle svänga efter Bodbysund och så skulle vi komma rakt på till dem. Men det blev lite katastrof av det hela. Vi kom till en skylt innan Bodbysund som sa att det var 34 km om vi svängde vänster där så det gjorde vi. Tyckte att det lät bra och kanske var det en lite snabbare väg än den vi först skulle ta.

Men vi hamnade verkligen på villovägar, mitt ut i ingenstans. Det fanns ingen mer vägskylt som sa var vi skulle på flera mil och när det väl kom en så sa den att det var 30 km kvar. Bra tyckte, vi då var vi på rätt väg igen. Inte alls, vi hamnade ännu mer ut i någerst och vilalde bort oss totalt. Sambon fick ringa och fråga hur vi skulle köra och ändå lyckades vi komma fel igen. Sen hittade vi äntligen en skylt som sa 17 km och tyckte att det var bra. Kanske hade vi hamnat rätt igen. Men där misslyckades vi igen. Så vi fick ringa en gång till och höra oss för om vägen. När vi äntligen såg en skylt med 14 km så hade vi kommin på rätt väg och lyckades komam fram till slut. Det är helt otroligt att vi lyckades komma så totalt fel.... Som tur var hade jag fått pengar av pappa dagen före och tankat upp bilen så att tanken nästan var full. Annars hade vi blivit stående där nånstans mitt i allt ihop och inte haft den blekaste om var vi befann oss.

Senare den dagen åkte vi till Robertsfors för att titta på huset vi ska bo i sen. Det var riktigt mysigt där med lite skog och ån alldeles nedanför huset. Men det var tyvärr väldigt mycket flugor där. Det såg ganska bra ut ändå, men balkongen är jag lite osäker på. Vi får se, förhoppningsvis blir det bra.
På vägen tillbaka lyckades vi svänga fel igen så vi tog en omväg den här gången också. Men vi lyckades i alla fall hitta rätt väg utan hjälp den här gången så vi kom tillbaka, men lite senare än vi hade tänkt.

På vägen hem idag svängde vi förbi deras gamla hus, som de fortfarande bor i eftersom det är så mycket som måste göras i det nya huset, och hälsade på lite snabbt.  Hemfärden klarade vi i alla fall utan att komma vilse och det var väldigt skönt att komma hem igen. Vi har ju suttit i bilen nästan hela helgen så jag tror inte att jag vill köra mer på ett tag. I alla fall inte några längre sträckor.

Bra och dåligt

Jag börjar väl med det som är bra.För det första så är det äntligen helg! Och det gick bättre idag än jag hade trott. Jag skyndade mig lite på eftermiddagen eftersom jag skulle på ett ställe som skulle ta lång tid sen. Men jag som oroat mig lite för om jag ens skulle få hjälp av en fick till och med hjälp av två stycken. Så det gick väldigt snabbt. Sen fick jag åka lite bil, hämta lite grejer och en av sommarjobbarna. Jag har fått en liten lista på vad jag ska göra det kommande veckorna och det blir samma som den här veckan. Det känns bra, då vet jag ju faktiskt vad jag ska göra framöver och behöver inte fråga hela tiden. Om jag hinner ska O ge mig andra uppgifter men jag tror att jag kommer att ha ganska fullt upp med det jag har,

Jag kom in på utbildningen! Fick beskedet igår och tackade Ja idag. Så nu känns det roligt att flytta igen. men det kommer kännas konstigt att bo på ett ställe där man knappt känner nån. Men man lär väl känna folk och jag har ju några kompisar "i närheten".  Det går trögt att packa ner sker. Har ju ordnat lite på vinden, men det är bara smågrejer som redan varit mer eller mindre packade.  Jag plockade i alla fall ner alla böcker förra helgen. Det blev tre halvstora kartonger och fem påsar! Fattar inte att det var så mycket böcker! Men det var ju samma sak när K plockade ner sin bokhylla och tömde den. Det var väldigt mycket som hade rymts i den. Jag ska ta och stoppa ner alla videoband i en låda också och sås ka vi bära upp allt på vinden. Böckerna står i hallen just nu och de tar väldigt mycket plats.

I helgen ska vi åka och hälsa på K:s pappa. De har köpt ett nytt hus så det ska bli kul att se hur det ser ut. Det finns en liten stuga där som vi ska sova i och vi kan ta med hunden också. Då behöver vi ingen som vaktar honom och han får lite ny miljö. Vi pratade lite om att kanske fara och se huset vi ska bo i, men vi får se. K har ju redan sett det och sagt att det ser jättefint ut där. Det beror väl på hur vi har det med bensin eller om vi kanske kan gå skjuts dit. Men det är ju bara nån mil mellan så det ordnar sig nog.

Ska vi ta det dåliga då. Jag har fortfarande ont i min stackars stortå. Jag vet fortfarande inte varför ochd et blri fortfarande värre och värre. Men skor går det ju ganska bra, för jag får på nåt sätt lite stöd då, men utan kan jag inte gå på tån alls. Och så har jag lite ont i ryggen igen, känner ju av låsningarna, men jag har klarat mig bra ändå. Jag hoppas att det går över snart. Och så har jag lite ont i handleden och känner av lite i den andra också. Tänk så överansträngen jag den också och behöver handledsskydd till båda händerna. Tänk hur det skulle se ut. Skulle bli lite svårt att jobba också. Kan ju inte röra handen ordentligt när jag har handledsskyddet, men det är ju det som är meningen också eftersom det ska avlasta handleden. Det här är inte riktigt lika bra som mitt gamla, men det jag fick det ju genom jobbet och jag är bara glad att jag slapp köpa ett nytt eftersom de är ganska dyra. Men kanske ska jag köpa ett sen i alla fall så att jag får ett som jag egentligen behöver. De fanns tydligen inte förra gången.

Jag hade en jätteknäpp dröm i natt och det var väl tur att det var just det för annars hade jag väl blivit av med jobbet.
Jag drömde att jag försovde mig och struntade i att fara på mitt förmiddagsstäd. Sen ringde chenfen som var skitförbannad och undrade var i helvete jag hade varit på morgonen, för jag hade aldrig ringt och sagt nåt. Jag skulle i alla fall få en ny chans och nästa dag så blev det lite strul igen för jag skulle börja klockan 6 som vanligt, men tio i sex hade jag fortfarande inte gått med hunden. Så jag gick med honom och tio över sex ringde chefen och frågade var jag var. Jag försökte förklara och han sa att det var bäst att jag kom dit så fort det bara gick. Efter 10 minuter kanske ringde hans son och sa att det var lugnt, de hade redan börjat och jag kunde komma när jag kunde.
När jag vaknade tänkte jag att det var tur att det var en dröm. det hade verkligen inte varit kul annars.

Kärlek

Det har snart gått två underbara år. Jag kan fortfarande inte beskriva hur mycket han betyder för mig. Han är mitt allt. Ibland när jag tittar på honom känner jag att jag blir kär igen. Jag tycker om att bara titta på honom, speciellt när han sover, han är så fin.
Jag saknar honom nästan så fort han går utanför dörren. Jag kollar efter hans cykel när jag kommer hem på lunchen och efter jobbet fast jag vet att han inte kommer vara hemma. Till och med nu när jag skriver det här önskar jag att han var här och höll om mig. Men han kommer hem om ett par timmar och då ska jag sitta och vänta på honom. :)

Snart slut

Den här helgen har bara försvunnit. Vet inte vars tiden har tagit vägen. Hela gårdagen gick ju åt till att baka och idag har tiden bara runnit iväg. Sov i och för sig ganska länge idag, men vi har ändå inte gjort nåt speciellt och nu ska man snart gå och sova för att sen kliva upp och jobba imorgon.
Vi var på loppis en stund idag och K köpte en slags tidningshylla. Den var inte så snygg, men väldigt billig och det blir bra förvaring sen. Sen var vi hem och hämtade kläderna från igår och så for vi på solbacken och handlade. Självklart hade jag glömt väskan så jag fick vända tillbaka och hämta den. När jag sen varit och handlat det glömt svängde jag åt fel håll och höll på att fara tillbaka till föräldrarna igen. Vet inte vad jag tänkte på det :) Men jag kom hem i alla fall.
Nu är det snart middag och sen är det roliga slut för den här helgen, typ.





Bakdag

Igår for jag hem till mamma och så hjälptes vi åt att baka. Det tog hela dagen, trodde inte att det skulle ta riktigt så lång tid som det gjorde men det blev väldigt gott i alla fall. Vi gjorde en chokladsockerkaka med glasyr, chokladmuffins, havrekakor doppade i smält choklad, skurna chokladkakor och kolakakor. Ingen som känner mig är väl särskilt förvånad över all choklad? :)
Det är kul att baka, men det blir ju så sällan. Nu tänkte vi göra det ordentligt så att det finns lite grann ett tag. Vi ska ta och bjuda dem på fika nån dag också, nu när vi har en massa hembakat. 

  












Ett kort

Nu har jag provat att scrappa ett kort också. Jag köpte ett litet kit i onsdags. Jag vet inte om jag kommer få användning för alla "klistermärken" men det visar sig nog. Det var jättekul att göra och  jag är riktigt nöjd. Tycker jag lyckades riktigt bra med tanke på att det är det första kortet jag ger mig på att göra. Jag tror jag börjar få kläm på hur det "ska" se ut nu och jag kommer snart att göra en ny LO också.
Så här blev kortet:





RSS 2.0