Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sticka

Förra vintern stickade jag en halsduk till min sambo i julklapp och nu ska jag gra en åt mig själv. Det är ganska kul att sticka, och virka också, men det blir inte så ofta. Fast när jag väl kommer igång kan det vara lite svårt att sluta. :)
Jag började igår efter middag och idag har jag också stickat så fort jag fått tillfälle. Har hunnit en bra bit, har redan stickat upp nästan ett helt nystan.
Jag köpte Twin-garn precis som till den andra halsduken, men det blir olika mönster. hans blev mer melerad och min blir det  rader på. Men det är snyggt än så länge i alla fall.
 Jag skulle vilja sticka nåt mer avancerat nån gång också. Kanske en kofta eller nåt. Men då behövs det ju en hel del garn och så kan det bli ganska dyrt. Och så behöver jag intruktioner att gå efter men det borde inte vara så svårt att hitta. 


                                    

Så där ser den ut, min fina blivande halsduk :) Ska bli kul när den är klar så att man får se ordentligt hur det ser ut.
Ska köpa en ny vinterjacka i år och nu när jag håller på med en halsduk så måste jag ju hitta en som passar den här :)

Irriterande

Jag fick ett brev från Statistiska Centralbyrån för nån dag sen. Jag har slupmässigt blivit utvald för att delta i en undersökning om vad jag tycker om företagande. Vadå slumpmässigt, jag blir alltid utvald när det är nåt sånt där.  Men jag kommer inte svara när de ringer, för jag svarar inte på dolt nummer, eller om det är nåt sånt där som jag inte känner igen. Fast enklast är ju att maila dem och säga att jag inte vill vara med, det var frivilligt, och då behöver de ju inte ringa alls.

Jag har följt en diskussion på en sajt jag är medlem på där det var en som var trött på alla deprimerade och som går in i väggen. Hon tyckte att hon minsann ocksåhar haft det tungt och stressigt, anhöriga som gått bort eller varit sjuka, men hon hade då klarat av det. Och hon har aldrig varit sjuk i hela sitt liv heller. Enligt henne var  lata och fega människor som tog den enkla vägen, påstod att de var deprimerade eller utbrända och untyttjade systemet för att vila upp sig lite. Jag blev så irriterad när jag läste det. Visst finns det folk som utnyttjar systemet, men det ska inte gå ut över dem som behöver det. Jag tror knappast att man vill ha en depression och gå hemma och inte orka eller klara av nåntingt. Det var många som tyckte som jag, som faktiskt varit med om det och vet vad de paratar om. Hon tyckte att det vara var en påhittat sjukdom som folk tar till när de är less på jobbet, ungefär.  Sjuksköterska var hon tydligen också, men jag skulle då inte vilja träffa henne, hon var inte alls särskilt empatisk. Det fanns nån annan där också som tyckte sig veta och kunna lite mer än de andra, fast det var tydligt att hon inte riktigt visste vad hon pratade om. Det har blivit en väldigt lång diskussion och den fortsätter fortfarande.
Det är egentligen ganska synd om människor som måste hävda sig med att de minsann aldrig varit sjuka, och har gått igenom det och det men minsann klarar sig ändå, och samtidigt trycka ner på dem som inte har det lika bra. Man väljer ju inte en pyskisk sjukdom.

Du och jag, Älskling

Grattis till mig. Och grattis till oss.
Idag fyller jag år så nu blir jag ett år äldre och lite klokare, som jag alltid säger när nån fyller år. :) Fast om jag blir nåt klokare vet jag inte, minnet smyger ju iväg ibland.

Idag har jag varit tillsammans med min underbara pojkvän ett år också. Det känns så underbart bra. Jag har sagt det förut, men du är det bästa som finns och jag är så glad att du kom in i mitt liv. Med risk för att låta väldigt klyschig (men låt gå för det då) så vet jag inte vad jag skulle göra utan dig, det var ju dig jag väntade på. Jag kommer aldrig tröttna på att höra eller säga "Jag älskar dig". Och fortfarande kan jag sakna dig när du inte är här. Jag vill hålla om dig och känna dina trygga armar om mig. För jag är trygg hos dig. Vi hör ihop, du och jag. Jag vill leva mitt liv med dig. Jag försöker, men det finns inte ord för hur mycket du betyder för mig.
Jag älskar dig, Älskling!

Så där ja

Såg Linas Kvällsbok i fredags. Tyckte mycket om boken och det var kul att se filmen också, även om den inte var riktigt lika bra. Jag hoppas att uppföljaren också blir filmatiserad. Även om det är ungdomsböcker så tyckte jag att det var väldigt bra. Jag kände igen mig ganska mycket och det var kul.

Har äntligen kommit igång med renskrivningen igen. Sa för en vecka sen att jag skulel sitta och skriva men jag hade inte tid förrän i fredags. Nu ska jag skriva lite igen, måste ju bli klar nån gång så att jag kan skicka in den. Jag gjorde om radavståndet så den blev 20 sidor längre och det är ju bra :) Jag är själv väldigt nöjd med den här berättelsen så jag hoppas ju att de också tycket om den. Tänk att få den utgiven. Det skulle verkligen vara kul. Det är ju det jag vill. Att bli utgiven och mer eller mindre i alla fall kunna försörja mig som författare. Men det är ju långt kvar dit.

Nu har jag läst ut Söderns hetta så nu kan jag börja på nån av de andra loppis-böckerna. Har ju ett par stycken att välja på. Tycker inte om den här boken lika mycket som Bortom gryningen som också är skriven av Barbara Bickmore. Bortom gryningen fastnade jag för direkt och stäckläste så mycket jag kunde. Kunde inte låta bli att kika lite i förväg för att se hur det skulle gå och om det blev som jag ville. Söderns hetta var också bra, men jag fastnade inte lika mycket för den. Det gick lite trögt att läsa den också, men det har varit ganska mycket som gjort att jag inte har läst så mycket och det kan ju bero på det också. För när jag väl suttit och läst den så har den ju varit bra.


Loppis

Igår var vi på loppis igen och jag shoppade böcker. Hittade sex böcker för 35 k och förra gången hittade jag fyra böcker för 40 kr. Så jag har en hel del att läsa nu. Det är ju inga nya böcker men det gör inget. Det blir ju betydligt billigare att köpa böcker på det här sättet och det är ganska kul att gå på loppis. Gjorde typ aldrig det förut men nu har det blivit ett par gånger. Och jag har alltid ögonen öppna för nya böcker. Ett ganska bra sätt att hitta nya författare, och det har jag gjort nu så det ska bli kul att läsa dem och se vad jag tycker.
Det håller på att vara ganska fullt i bokhyllan nu så jag skulle nästan behöva ännu en tll men det går inte. Men jag har i alla fall fått ut annonsen nu, och det ger ju lite plats. Hoppas bara att det är nån som vill ha dem.
Funderade för nån dag sen om jag skulle gå på Kupan också. Har hittat böcker där tidigare och kanske kan jag göra det igen. Känns som jag kommit in i en loppis period nu när det gäller böcker, men det är kul att gå där och fynda lite bland boklådorna. :) Jag och sambon som spanar efter saker, även om det mest blir böcker för min del, men oftast hittar man ju nåt som kan vara kul. Och nu har jag ju läsning ett bra tag framöver, så jag skippar nog biblioteket ett tag. Saknar min läslogg lite, men jag kanske kan göra en ny nånstans. Jag får väl skriva in här eller så gör jag en för mig själv i nån bok. Det känns inte lika kul men det kanske går det också.


Försäkringskassan

Blev så irriterad när jag såg på nyheterna idag  om försäkringskasans och socialstyrelsens förslag att dra ner på sjukskrivningstiden. Om man blir utbränd ska man inte ens få sjukskriva sig. Jaha, så ska man bli jättedeprimerad och kanske få självmordstanakr istället för att man inte orkar göra nåt? Jag vet att jag kanske överdriverr lite nu men ändå. Och får man ryggskott eller vad det var kan bli sjukskriven en vecka. Är man återhämtad då? Och så en massa annat  som de ville dra ner sjukskrivningstiden på. Syftet var att få friskare människor, men jag vet inte om det går ihop. Man kanske inte klarar av att jobba men man måste göra det ändå för att man inte får bli sjukskriven,  Det var en massa annat som de ville dra ner tiden på också, men jag tror itne att det kommer att funegra.
Depression är inte alltid en anledning till sjukskrivning, men en gravid som väldigt mår illa kan bli sjuksrkiven i två månader, skriver aftonbladet.se. Men om man når så dåligt att man inte orkar med nånting då? 
Tydligen hade de sagt att man kan jobba mindre, men om man inte kan dra nerpå arbetstiden då?
Man ska lära sig att hantera situationen och att det kan vara svårt att komma tillbaka efter en lång sjukskrivning, det kan jag förstå, men det kanske blir svårt att klara av jobbet också om man inte mår bra psykiskt. Och mår man så dåligt att man inte orkar jobba blir man knappast friskare av måsta jobba.

Första inlägget

Ja, då har jag också skaffat mig en sån här. Har haft en liten blogg på ett annat forum, men det ska jag lägga ner. Ville ändå ha nåntans att skriva så det blir den här bloggen istället.  Premiärinlägget nu då :) 
Har inte så mycket att skriva just för tillfället men nånstans ska man ju börja.

Sommarjobbet är slut nu, jag har bara en dag kvar. Har varit trevligt även om jag fått vara på ett helt annat område nu och mest jobbat ensam. Men jag trivs ganska bra, synd bara att jag blir så torr om händerna. Och förkyld är jag ockå, sambon har smittat mig. Det är så tråkgit att vara förkyld, hoppas det går över snabbt. Har använt en hel del näsdukar idag. Men nu är det snart helg igen i alla fall. Ska bara ta det lugnt och ha det bra. Sen är det tillbaka till verkligheten och börja söka jobb igen.

RSS 2.0