Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tråkig?

Jag tror att jag börjar känna mig lite för vanlig och tråkig, för jag börjar nästan sakna alla de där kommentarerna jag fick förut.  Jag tyckte  att det var lite komiskt, är fortfarande lite fascinerad över den energi som folk orkar lägga ner på andras utssende. Jag såg ju inte ens ut på nåt konstigt sätt. Jag menar, hur konstigt/ovanligt är det egentligen med vida byxor och rött hår?
Nu har jag haft svart hår ett bra tag och min naturliga hårfärg börjar komma fram. Ganska trevligt regentligen för jag har inte haft den på jättemåänga år så jag vet knappt själv hur den ser ut. Klippte mig för bara nån månad sen eller så, men jag börjar redan känna mig lite peppad på att klippa mig igen. Skulle vara ganska kul att ha nån häftigt frisyr och färgat hår igen.
Och så längtar jag tillbakla till min gamla klädstil. Jag ju fått ändra den lite de senaste månaderna, men jag börjar längta tillbaka till mina vida byxor. Visst får jag för mig att ändra stil lite grann ibland, men det är ändå så där jag trivs bäst, i en avslappnad men ändå "snygg" stil. Om nån månad kan jag ju gå tillbaka till den igen och då kanske det blir nån ny frisyr och hårfärg också. Och kanske får jag höra lite fler kommentarer igen. Det är ju faktskt ganska kul med lite lagom uppmärksamhet. Och så kan man skratta lite åt folks engagemang.

En retfull liten kisse

Vi passar svärmors hundvalp ikväll. En jättesöt liten svart virvelvind som ska vara med överallt. Och hon är jättenyfiken på katten, som inte alls är lika nyfiken på henne. Valpen ska fram till Freja hela tiden och vill hälsa på henne men hon vågar inte. Och Freja vill inte att hon ska komma så nära så hon fräser och morrar lite eller går undan.
 De första gångerna vi hade valpen gömde sig Freja och kom inte fram förrän hon for hem.
Förra gången vi passade henne var hon här vid soffan när Freja skulle springa in under soffan för att äta och valpen blev så rädd att hon  skrek rakt ut, helt utom sig.
Och nu har ju Freja kommit på att valpen är lite rädd för henne och har retats med henne medan hon varit här. Hon har stängt in henne i trappen. Valpen var i hallen och Freja låg i mitten av trappen och valpen vågasdfe inte gå förbi hur mycket jag än lockde på henne. Två gånger till har det bkivit så. Fast då har Freja legat längst upp i trappen och spanat ner på henne och hon har blivit fast där nere eftersom hon inte vågar gå upp så länge Freja är där.
Nu är hundarna ute på promenad och Freja sitter nöjt och spanar i fönstret som hon brukar.

Shoppat

Jag och mamma tog oss en shoppingdag i lördags och shoppa gjorde jag verkligen.  Det blev lite som att "det här vill jag ha", drog kortet och gick vidare till nästa ställe. Men jag fick ganska mycket för pengarna också.
Vi började på Kupan där jag hittade en ursöt overall.


 
Bästa fyndet. :) Fyndade också en bok av J.D Robb, eller Nora Roberts. Bäddat för mord heter den. Så nu måste jag möblera om lite i bokhyllan igen så att den ryms.
Vi fyndade också lite annats där innan vi gick vidare till HM och KappAahl. Där köpte jag små sockar, två söta pyjamas och två mössor. Hämtade också ut en babybox från Babyproffsen. 
Hittade också lite snyggt till lägenheten. Var in på Hemtex och hittade en stor svart duk och två jättefina löpare till. Hittade också en jättefin gardin som matchar löparna perfekt. Det kommer bli så snyggt i köket när stolarna och bordet är färdiga och dukarna har kommit på plats.


Innan dagen var slut hann vi med en sväng till Jula också där jag hittade en fin klädhängare som vi ska sätta upp i hallen. Den passar jättebra ihop med tyghyllan vi fick av mamma och pappa. Det kommer bli jättefint där också. Det var ju fint redan med garderoben som passade så bra där, men eftersom vi nu har en barnvagn som ska rymmas i den minimala hallen så var vi tvugna att ta bort garderoben. Känns lite tråkigt men det kommer bli fint nu mned. Det är ganska kul att göra om lite hemma.                                                                                                                                                                         


Lite nytt

Jag som inte scrappat på evigheter shoppade lite när jag var på stan idag. Köpte papper och en stans, så nu känner jag mig peppad att börja igen. Har fortfarande inga bilder att använda, men jag ska ta och lämna in filmrullen nån dag och lägga in lite bilder på en skiva så att jag kan framkalla en del av det som finns på datorn. Hoppas bara att jag kommer på nåt som passar med alla fina papper jag köpte.


Tänk vad livet kan förändras

För ett par år sen trodde jag aldrig att jag skulle befinna mig där jag är nu. För ett par år sen trodde jag inte att det fanns nån för mig. Men så kom K in i mitt liv och allt förändrades. Han gav mitt liv en ny meningen. Nu tar livet en ny vändning igen och kommer ge oss ännu en ny mening. Vi håller på för fullt med att förbereda för det llilla liv som ska delas med vårt. Det trodde jag inte heller för ett par år sen.
Jag kan fortfarande inte fatta att vi snart ska bli föräldrar. Det känns nervöst och väldigt spännande men jag vet att det kommer att gå jättebra. Jag har K vid min sida och tillsammans klarar vi allt.

Biblioteket

Jag började praktisera på Stadsbiblioteket för två veckor sen och i morgon börjar jag min tredje vecka. Har fyra veckor kvar och det är kul att vara tillbaka på biblioteket. Visst saknar jag min klass, men det här kommer ge mig mer erfarenhet som kommer vara bra när jag ska söka jobb sen. I och för sig gör jag väl inte så mycket som jag inte gjort tidigare, men ändå. All erfarenhet är ju bra och kan jag få in en fot här också så är det ju ännu bättre. Bibliotekschefen pratade lite med mig tidigare i veckan och frågade om jag kanske kunde vikariera lite också, och det skulle vara jättebra.
Det känns ganska skönt att slippa plugga, men samtidigt så vill jag skriva min uppsats. Bestämde mig för ett tag sen vad jag vill skriva om, och jag kan ju göra lite research ändå.  Kanske skulle passa på nu när jag ändå är på biblioteket. Annars vet jag ju vilka jag ska prata med sen i alla fall.
Har fått gå runt på alla avdelningarna under de här veckorna och kommande veckor ska jag vara på Talboksavdelningen. Men jag ska också åka med bokbussen och vaktmästeriet ut till filialerna eftersom jag missade det under veckan på grund av lite magsjuka efter Matfesten. Det ska bli kul det också. Jag har ju varit både i  Skelleftehamn och på Morö Backe fförut, men inte de andra biblitoeken. Och bokbussen har jag aldrig åkt med så det kan bli kul också.
Kommer nästan kännas lite tråkigt när praktiken är slut för jag trivs så bra på biblioteket. Jag hoppas att det kommer gå bra för mig att få jobb sen när jag blir klar nästa höst. 
Och klassen kan jag ju kanske åka och hälsa på sen när bebisen har kommit. Om jag hinner, får kolla hur deras schema ser ut.

Fjärilar

Har virkat ett litet gäng fjärilar. Är tänkt att det ska bli en barnvagnsmobil så småningom. Hade varit kul med lite fler färger men de här var de roligaste jag hade för tillfället. Måste ta och köpa  lite mer garn.
Det gick väldigt snabbt att göra dem i alla fall och jag behövde bara titta på beskrivningen en gång för att kunna den. Fast jag upptäckte att jag råkade göra ett varv mindre än beskrivningen men det spelar väl ingen roll. De blev ganska bra ändå. Mönstret hittade jag i den här bloggen.


RSS 2.0