Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Snö

Marken har varit lite  vit de senaste dagarna och idag har det snat ordebtligt. Jag gillar första snn, det är ganska mysigt. Men det var inte det idag fr det blåste ganska mycket och kallt. Men det var kall snö vilket var tur för om det hade varit blöt snö så hade inte bara jag sett ut som en snögubbe när vi kom tillbaka från morgobpromenaden utan hunden också. Det är så synd när snön klumpar ihop sig i pälsen på honom.  Kanske får han en overall i vinter. Pratade om det förra vintern och då hade han verklgen behövt en.
Har tyckt så synd om älsklingen idag. Han var tvungen att vara ute i det där vädret hela dagen och frysa och bli blöt. Men nu behöver han inte vara ute i skogen hela dagarna och frysa mer eftersom säsongen är slut.
Nu är det ändå ganska fint ute när man tittar ut genom fönstret och det är vitt överallt. Men jag hoppas ändå att det inte kommer så jättemycket snö.


Super Monkey Ball

Vi spelade Super Monkey Ball ikväll och jag blir lika småirriterad som vanligt när vi spelar tv-spel för jag förlorar alltid. Vi spelade först ett båt-spel men då fungerade inte hans kontroll ordentligt så han kunde inte styra av nån anledning. Sen provade vi ett baseballspel. Det var jättekul men lite svårt. Jag ledde  med några poäng och det tyckte inte han om, då ville han inte spela mer för det va inget roligt. Men jag sa att det inte skulle vara så länge för han vinner ju alltid.  Och så blev det den här gången också. Han fick poäng efter poäng och vann med 14 poäng. Då var det jag som inte tyckte att det bvar nåt roligt längre. När det går bra för en, då tycker man att det är roligt och när det går dåligt så tycker man att det är tråkigt. Jag sa att jag skulle sitta och spela hela dagarna medan han är på jobbet, men det vet jag att jag inte kommer göra. Sa samma sak om Soul Calibur II men jag har inte spelat det en enda gång sen vi spelade sist.

Helgen

Jag är lite upprörd. Eller jag var det i alla fall. Jag fattar inte hur folk röstar. Hur kunde LouLou, Sepideh och Anna hänga löst i fredags? De är några av de bästa deltagarna och så får de minst röster, medan nån som Lars som sjunger falskt och illa hela tiden och sitter fortfarande säkert. Och ändå så får han nästan alltid bra kritik och respons från publiken. Nä, jag fattar inte.

En annan sak som gör mig lite upprörd är min virkning. Egentligen borde jag väl inte skriva om mitt misslyckande, men jag gör de i alla fall. Jag var ju nästan klar, hade tagit tag i axelbandet igen och gjort det klart och skulle bara fortsätta att sy ihop delarna. Vilket jag gjorde i helgen. Sydde ihop den sida jag hade kvar och virkade det sista blåa. Och så märkte jag att jag inte hade fått med allt blått på ena sidan så jag sydde ihop lite mer där och då blev det ju snett. Så jag försökte klippa upp det lite för att kunna göra om det igen. Men jag råkade klippa lite för mycket så det blev ett hål nånstans och så råkadae jag dra av hela locket. Jag blev så arg. Det går ju inte laga nu, kan inte börja virka mitt i alltihopa när inte alla rader sitter ihop tillsammans. Nån gång ska jag göra en ny och då ska jag vara mer noga med hur jag sätter ihop det. Jag hade kanske kunnat göra på nåt annat sätt , men det är ju i alla fall försent nu.

Vi var ju i SKellefteå i helgen och det blev en hel del shopping för oss båda två. Jag köpte en bok av David Baldacci, de två sista delarna av Power!, en mapp till mina papper, en ny penna, ett scrapbook-kit, nya filmrullar och så en kort läsare så att jag kan lägga in bilder igen eftersom jag som sagt tappat bort usb-sladden och jag kan inte hitta den nånstans. 
Jag satt igår kväll och skulle sätta in alla papper i mappen och det blev så att jag la in alla andra grejer i den också. Det rymdes jättebra. Så nu har jag betydligt bättre ordning på mina grejer och slipper den där jobbiga kartongen som jag haft allt i tidigare. Men jag skulle fortfarande vilja ha nåt till annat till mina smågrejer så jag får väl fixa det en annan gång. Och så funderar jag lite på att kanske köpa nån till mapp eller nåt till alla pennor och saxaar och sånt. Men det känns bra att inte ha allt huller om buller längre. Nu skulle jag egentligen bara haft lite bättre ordning i förrådet också så att jag kunde förvara det bättre där.
Jag gjorde ju en ny LO för ett tag sen och nu kan jag faktiskt lägga in den. Jag blev både nöjd och lite missnljd med den, men mest nöjd,. Fast det där i hörnet blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig och inte texten heller. Men huvudsaken är väl att sambon tyckte det blev bra.
Nu när jag har så mycket nya fina grejer igen så längtar jag efter att sätta mig ner och knåpa ihop nåt nytt. Tror att jag vet på ett ungefär hur jag ska göra. Jag ska göra en till mamma när hon fyller år också. det blir den första jag gör som inte handlar om oss. Och så har jag några roliga bilder på hunden som jag också ska hitta på nåt kul med.

Det blev ett helt glas akohol i helgen. Wow, tänker ni, det var ju duktigt. Men jag är i stort sett nykterist och har typ bara smakat lite innan. Men det här var faktiskt väldigt gott. Bacardi Breezer Watermelon tror jag att det hette.  Det kan jag absolut tänka mig att dricka nån mer gång. Men det kommer nog dröja ett tag. Nu har jag i alla fall hittat nåt som jag tycker om. Det smakade ingen alkohol heller  och det är ju mest det som gör att jag inte gillar det.


Lite för långt :)

Idag träffades vi för grupparbetet igen. Det gick lite trögare idag eftersom vi inte riktigt visste hur vi skulle göra, men när vi väl hade kommit igång så gick det ändå ganska bra. Första texten var på ett sätt lite lättare än den andra eftersom vi skulle sätta för och meot, det gick inte att göra så med den andra. Men den norska ( den andra texten) var lättare att läsa än jag först hade trott. Jag försökte läsa med norskt uttal men det gick inte så bra, fast det var ganska kul :) Nu är vi i alla fall färdiga med det där och jag ska maila sammanställningen till de andra imorgon när datorn vill samarbeta lite bättre.

Det verkar som att det kommer lösa sig med mina intervjuer i alla fall. Har känt mig lite stressad eftersom jag inte fått svar från dem som jag mailat. Men igår ringde jag till Robertsfors bibliotek och det är en där som jag ska intervjua. Idag gick jag in på biblioteket här och fick en intervju. Så nu har jag en färdig och en på gång. Då behöver jag bara en till och det är förhoppningsvis inte så svårt.

Jag har fått tillbaka min älskade halsduk också. Jag råkade glömma den på bussen i tisdags, men när jag åkte imorse sa busschauffören att det var nån som hade glömt en halsduk på den bussen i förrgår och att den fanns där framme så jag hämtadee den när jag skulle kliva av. Jag hade funderat på att ringa om det men glömde bort. FAst nu har jag fått tillbaka den i alla fall så det spelar ju ingen roll.

När jag skulle hem gick det inte lika bra. Jag satt och läste en bok som vi ska ha läst till nästa vecka. Vi ska ha läst hela boken till på onsdag! Men jag tror att det kommer gå ganska bra för det är en väldigt lättläst bok. Och tydligen är den ganska fängslande också för jag missade helt när jag skulle kliva av. När vi stannade i Sikeå tänkte jag att skulle hålla lite utkik eftersom det inte är så långt efter det som jag ska kliva av. Tittade ut genom fönstret då och då och måste ha fastnat helt i boken för nästa gång jag tittade ut genom fönstret var vi på väg in på busstationen - i Lövånger! Jag hade alltså åkt några mil för långt... Men som tur var så stod det en buss till Umeå där som just skulle gå så det var bara att byta buss och åka tillbaka till Ånäset. Kändes ganska dumt, men det var ingen som visste att jag kommit för långt i alla fall. Jag har ingen aning om vi åkte in i Ånäset alls,  vi kanske bara åkte förbi.  För om vi hade stannat där borde jag ju egentligen ha märkt det. Men det gick ju bra i alla fall. Hade tur som inte var tvungen att stå och vänta på att det skulle komma en buss jag kunde åka med. Det är första gången nåt sånt där händer och förhoppningsvis den sista. Det var ju tur att jag inte hamnade i Skellefteå i alla fall, det hade varit lite omständigare.

Dyslexi?

Jag tror nästan att jag får ett släng av dyslexi ibland när jag skiver i den här bloggen. Min sambo hittar nästan alltid nåt stavfel när han läser mina inlägg. Men själv har jag oftast missat dem fast jag brukar läsa igenom inlägget innan jag postar det. Jag får nog bli mer noga med det. Jag brukar ju glömma en del ord ibland också när jag skriver mina berättelser men det är nog för att jag skriver så fort. Det är väl samma sak här kanske.

Jag har ju glömt att skriva det senaste roliga jag har sagt, fast jag har tänkt göra det flera gånger
"Han har fulla skålen med mat i magen" (sambon frågade om hunden hade fått mat i magen)
"Han har knutit hål på antennerna" (eremitkräftan såg ut som att han hade knutit ihop dem)

Lite av varje

Vi var ju på vårdcentralen igår för att kolla upp oss efter olyckan och allt var bra. Min ömma rygg berodde på spända muskler precis som jag trodde. Det är ju bra att det inte var nåt mer med det. Pappa ska komma nån dag till veckan och kolla bilen så får vi se vad som ska göras sen.

Vi har kommit igång med vårt andra grupparbete nu. Jag träffade min grupp idag och diskuterade textenra vi läst. Vi var ganska kritiska men det skulle vi ju  vara också. Inte för att jag tillförde diskusionen så mycket men ändå. På torsdag ska vi träffas igen för att prata om de andra två texterna vi ska läsa. Den ena är på norska, det känns inte så kul... Men det blir i alla fall ingen riktig redoviisning nästa vecka och det käns bra. Vi ska bara sitta i våra grupper och sen ska vi gå igenom vad vi tycker grupp för grupp.
Jag mailade frågorna till inlämningsuppgiften igår och hoppas att jag får svar. Annars får jag väl ringa och prata med dem eller försöka hitta nåt annat bibliotek att intervjua. Men de var ju ganska svåra frågor, så de kan ju få några dagar på sig i alla fall.

Det fortsätter att blåsa. Och regna. Jag är så less på det nu. När jag läste litteraturvetenskapen började jag och en annan tjej från Skellefteå att kalla Umeå för "Blåshålet" (med ganska brett norrländskt uttal) och det ska jag nog fortsätta med. Det är nästan så att Ånäset också ska få kallas så. 
 Klagar en del på vädret men sen känner jag mig lite dum för det är ju värre för min sambo som ska vara ute i det hela dagarna. Jag behöver i alla fall inte gå ut mer än nödvändigt.

Jag gjorde en ny LO idag. Jag blev riktigt nöjd med den, förutom en detalj i högra hörnet som jag är osäker på om den egentligen ska vara där. Men jag kan inte ta bort den eftersom det är fastlimmat så det får vara där. Sambon tycker i alal fall att den är gullig och det är det viktigaste. Har tyvärr tappat bort usb-sladden till kameran så jag kan inte lägga in nån bild på den. Det kan jag inte göra på filten jag stickat heller. Känns lite tråkigt men jag får göra det sen istället.

Viltolycka

Egentligen hade jag tänkt att mitt nästa inlägg skulle handla om de senaste filmerna jag sett, vad jag tyckte om senaste Idol-finalen och att jag satte upp rumsbordet helt själv, men igår kväll hände nåt som har ändrat på det. Det är inte lika viktigt längre.
Vi skulle fara och handla, men Ica hade stängt och mackarna hade inte det vi skulle ha så vi tänkte handla i Robertsfors istället. Men vi hann aldrig så långt. Vi körde på en älg. Framrutan krossades på höger sida men sitter fortfarande ihop och backspegeln hänger löst. Men vi klarade oss i alla fall. Blev ganska chockade men vi fick inga skador.
Jag hann aldrig se älgen innan jag körde på den. Såg att bilen framför mig bromsade så jag gjorde det jag också, och plötsligt har vi en älg framför oss. Jag körde på den på bakdelen så den hade nästan hunnit över vägen när vi krockade. Den fortsatte in i skogen sen.
Ett par som hade kört bakom oss när vi åkte ut från Ånäset stannade och hjälpte oss att ringa polisen och sätta upp en markering. Efter en stund kom en jägare som skulle leta reda på älgen. Det var skönt att ha nån där som visste vad vi skulle göra, för det hade inte vi så bra koll på.
Sen ringde vi K:s pappa och de kom och hämtade oss. E körde hem våran bil för jag ville inte köra mer. Vi skakade båda två hela vägen hem till dem och en stund efter att vi kommit dit också. Men det var skönt att sitta ner en stund, dricka lite te och prata lite om nåt annat.
Stackars K som var lite åkrädd redan sen tidigare är det nog ännu mer nu. Han blev nog mer chockad än jag, men det hände ju på hans sida av bilen och jag hann som aldrig riktigt vara med.
Idag ringde vi till vårdcentralen och ska dit lite senare idag. Jag har lite ont i ryggen men tror att det beror på spända muskler. Men det kan ju vara bra att kolla upp det i alla fall.

Så trött

Jag har varit så otroligt trött idag. Jag hade kunnat somna stående medan jag väntae på bussen imorse. Var jättetrött på föreläsningen också har inte riktigt koll på vad han sa i slutet, orkade inte lyssna ordentligt. Vi fick lite introduktion till kommande seminarier och femtioelva texthäften som vi ska läsa. Tre av dem är till imorgon, och jag har nästabn läst alla. Vi ska läsa lite i boken också, men jag sparar det tiill imorgon. Hinner läsa lite innan vi börjar. Jag läste lite grann på vägen hem men jag somnade igen så det gick inte så bra. Lyckades i alla fall läsa när jag väl var hemma, men när jag hade läst klart ena häftet somnade jag igen. Har läst lite till efter det men jag orkar inte koncentrera mig mer.
Jag ska nog göra en riktigt tidig kväll i kväll. Gå och sova klockan 8, typ. Och så får jag hoppas att jag är piggare imorgon för vi har ett seminarium då och då kan det ju vara bra att vara vaken.
Nu ska jag nog vila lite innan middagen för jag är fortfarande jättetrött....

Ivägskickad

Har skickat iväg min hemtenta nu. Har två timmar till på mig innan den måste vara inne, men jag kan inte göra mer nu , så jag skickade in den. Som vanligt så fick jag lite separationsångest, men det går nog över snart.  Känns bra att ha det gjort nu i alla fall. Jag kände mig ju jättestressad över den igår, men det gick faktiskt riktigt bra idag. Fast vad han tycker om det jag har skrivit ihop har jag ju ingen aning om än. Jag tror vi skulle få nån kommentar om det på måndag.  Tänk om han inte alls tycker att det är nåt bra. Men nu får det vara så här i alla fall. I värsta fall får jag väl göra om det. Och då blir det mer att oroa sig över. Men jag får se hur det går först innan jag börjar tänka på sånt.

Hemtenta

Imorse åkte jag in till Umeå för att hämta min rapport. Var egentligen en ganska inödig resa, men jag gjorde den i alla fall. Hur som helst fick jag godkänt på rapporten och jag hade inte väntat mig något mer heller. Jag får aldrig mer än godkänt på mina arbeten. Men huvudsaken är ju att jag klarar mig i alla fall.

Jag började med hemtentan igår. Läste igenom alla artiklarna och det tog ju hela dagen. Hade tänkt börja skriva lite på vägen hem men batteriet till laptopen tog slut just som jag slagit på den så jag sov istället. Efter lunchen och en god glass så var jag redo för att börja skriva. Så jag satte igång tillsammans med lite choklad och jag har antecknat hur mycket som helst. Vi ska skriva 3-4 sidor och jag skulle kunna göra en hel uppsats av det här. Jag har hittat så mycket informations som jag vill ha med, men nu måste jag sitta och gallra bort massa och jag vet inte riktigt vad jag ska ta bort och vad jag ska ha kvar. Jag har suttit med det här hela dagen och är helt slut i huvudet, men jag vill ändå inte riktigt släppa det. Jag kommer att ha lite panik imorgon när jag ska fortsätta med det här för jag kommer inte veta vad jag ska göra. Och det är bara del 1 av uppgiften. Vi ska göra en liten diskussion också. Jag kommer aldrig att klara det.... Känner redan pressen på mig att hinna klart i tid. Jag får väl höra om jag kan få lämna in det på lördag istället för imorgon afton. Jag får ju se hur det går imorgon, men jag tror inte att det kommer att gå så bra. Jag hoppas ju att det löser sig och att jag inte stressar upp mig allt för mycket för då låser det sig bara och jag är ju expert på att göra så.
Men nu ska jag i alla fail inte sitta mer det där  mer ikväll och jag ska försöka att inte tänka nåt mer på det förrän imorgon. Borde kanske försöka komma på nåt att äta till middag istället.....

Vattenläcka

Fick lite panik i måndags. Det läckte från röret under diskbänken. Jag vet inte hur länge det hade gjort det innan jag upptäckte det, men det hade sprutat ut en hel del vatten i alla fall och det blev bara mer och mer. Visste inte vad jag skulle göra, visste inte ens var jag skulle stänga av vattnet.
 Var ju tvungen att felanmäla, men tänkte först få tag i sambons pappa eftersom han skulle kunna komma hit fortare. Så jag gick dit och hade tur att de var hemma. De kom hit och hjälpte mig att stänga av vattnet och tittade lite på röret. Men de kunde inte göra nåt.
Jag ringde i alla fall jouren som kom hit och han var säkert här i en timme innan han lyckades fixa det tillfälligt. Igår var det hit nån och bytte röret så nu har vi varmvatten överallt igen.
Det är ju tur att vi hyr för annars hade nog det här kunnat bli ganska dyrt.

Vi hittade drömhuset för nån dag sen. Jag har fantiserat och drömt om det där huset, vill så gärna ha det. Men när jag var in på internet för att kolla det idag, så fanns det inte kvar. Det har blivit sålt! Men det är inte så konstigt. Det var ganska billigt, stort och jättesnyggt. Men jag har hittat ett annat hus som jag också tycker väldigt mycket om. Det är lite större, ett rum mer än i det första huset, men tomten är ungefär lika stor. Det ser väldigt bra ut och det var billigt att bo i det också.
Undrar om man kan få bolån fast man inte har  fast jobb och betala tillbaka det man kan. Hm.... Nä, jag tror inte det. Det är nog bara att fortsätta drömma. Men jag vill ha!


Idol och Stjärnor på is

Hur röstar folk? Jag är inte ensam om att inte förstå hur det kunde gå som det gjorde under Idols kvalvecka. Linda och Sepideh var bäst och så hänger de båda två löst och Linda åker hem. Linda hann bli min favorit, men nu får jag ju inte se mer av henne. Sen hängde ju även Robin E och Jenny löst och så fick hon åka hem, fast både Lars och Jesper var mycket sämre än henne. Lars tycker jag inte alls passar i programmet men tydligen finns det folk som gör det. Jesper har blivit lite bättre. Han var mycket bättre i slutet av veckan än vad han var i början,men han håller sig ändå inte på samma nivå som de andra. Men han kanske blir en sån där som folk röstar på bara för att juryn klagar på honom. Som med den där killen från Piteå för nåt år sen som fick röster bara för att, och så förra året med Andreas. Men det var i alla fall rätt att Elias åkte ut, det tyckte jag var bra. Han liknar Kevin Bacon tyckte jag. Hade varit ganska kul om han skulle ha sjungit "Footloose" istället. :)
Nu hejar jag nog på Alice. Och Loulou, hon gillar jag. Visst, hon är storlek stor men hon verkar så härlig och sjunger väldigt bra, så jag hoppas att det går bra för henne.

Igår såg vi Stjärnor på is.. Jag tycker det var ganska bra, och det var kul att Markus Fagervall fick så mycket poäng. Jag hejar på honom tror jag. Men jag vet faktiskt inte om jag kommer se så mycket på det programmet. Jag klarar inte av programledarna. Men jag stod ju ut när de ledde Idol förra året så jag kanske kan göra det igen. De var i alla fall jätteduktiga de som tävlade. Vissa var väl bättre än andra, men det är nog inte så lätt att lära sig sånt där.

Helt otroligt

Vilka små hjältar. Läste i Aftonbladet idag om två små barn på 2-2.5 år som räddade sin mamma från insulinkoma.
Helst fantastiskt att de reagerade som de gjorde. Dottern försökte få grannen att förstå att det var nåt fel med mamma och sonen lyckades ringa till pappan. Mamman var självklart jättestolt över dem och det hade jag också varit.
Så häftigt att så små barn förstår vad som måste göras en sån gång. Hon hade sagt åt dem att om nåt skulle hända så skulle de kalla på hjälp och tydligen hade det ju  fastnat hos dem. Vilken tur att det gick så bra som det gjorde.

RSS 2.0