Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shenmue

Det har blivit mycket tv-spel sen jag träffade min sambo och speciellt senaste tiden. Jag har till och med köpt en egen konsoll, men vi spelar oftast på hans för han har mycket roligare spel än vad jag har :)
Har verkligen fastnat för det här spelet. Det är spännande och handlingen är jättebra, och så är jag så nyfiken på vem den där mystiska flickan är. Vill veta hur det ska gå :) Grafiken är väldigt snygg också.
I går satt vi och spelade hela dagen. Första spelet är avslutat och det andra påbörjat. Fast nu har han spelat ganska mycket utan mig, så jag har inte riktigt koll på vad som har hänt, men det ordnar sig. Vi spelar oftast tillsammans och då får han sitta och guida mig lite :)
Det är jättekul att spela och jag tycker verkligen om det här spelet.
Såg nånting om att det skulle komma ett tredje spel och i så fall ska vi köpa det. Var väldigt snygg grafik och det verkar också väldigt spännande.

Fyndat på vinden

Var hem till föräldrarna idag och fick lite hjälp med tröjan. Nu är det bara en ärm och kragen kvar och det blir nog klart i helgen. Tänkte lägga upp en bild på tröjan när den är klar. Hoppas att den passar sen och att den inte ramlar sönder eller det blir hål eller nåt :)

Var upp på vinden och gick igenom gamla papper som jag hade där, mest från skolan. Hittade ngåra saker som jag vill ha kvar, bland annat lite brevpapper. Och så hittade jag den där sjalen som jag började på för typ 2 år sen :) Vi pratade om den när jag var hos mormor sist för hon hade hjälpt mig att komma igång och undrade hur det gått med den.  Jag har själv tänkt lite på den men inte vetat var jag lagt den. Nu vet jag ju det. På vinden hos mamma och pappa. Jag undrar hur den hamnat där... :) Jag tog hem den i alla fall och ska fortsätta på den när jag är klar med tröjan. Jag kommer hålla mig med handarbeten hela vintern :)
Jag hade ju hittat en annan sjal i en tidning som jag ville göra, men jag ska göra klart den här först och sen får vi se. Ska nog ta och göra den där väskan jag hittade i alla fall.
Känner mig som värsta hemmafrun med lite mani på handarbeten :p

Skriver igen

Jag har börjat skriva på en gammal berättelse igen. Den har varit påbörjad i evigheter men jag hade fastnat. Jag visste vad som skulle hända men kunde inte få ner det på papperet och det är ju nåt av det värsta som finns när man skriver på något. Men nu har det lossnat. Jag har skrivit ganska mycket de senaste dagarna och jag kommer på mer och mer. Men det är långt kvar till slutet.
Känns bra i alla fall att jag har kommit igång igen. Det har gått väldigt trögt med skrivandet senaste tiden. Men nu när jag är i gång igen så kommer det nog gå bra.
Jag ha fortfarande mycket kvar att renskriva på den andra och det måste jag också ta tag i. Jag har kommit en bit på vägen där i alla fall och tror inte att det 'är så mycket kvar,
Jag satt och kollade bokförlag på internet igår och hittade några som jag ska skicka in till sen. Jag har ju dikter som jag skulle vilja ge ut också. Men jag tror att jag ska försöka skriva lite fler innan jag skickar in dem.

Sådär ja

Nu har jag fått hjälp med stickningen. Jag förstod inte hur jag skulle göra men det visade sig att jag läst och tolkat instruktionerna lite fel. Så kan det bli ibland när man inte är van, men det är löst nu i alla fall så jag kan fortsätta. Jag har stickat lite grann idag men nu är jag jätteless på det där eftersom det blev så mycket problem så jag ska lägga undan det ett tag och fortsätta med boken jag håller på med istället. Ska få lite hjälp att börja med kragen på torsdag och jag tror faktiskt inte att jag ska sticka nåt mer innan dess.
Köpte ett tv-spel i veckan som jag kan roa mig lite med också, Och så har jag ett par andra som jag kan spela. Måste fortsätta med Shenmue, det är så spännande nu :)

Så less....

Det blir en hel följetong av mitt stickande :)
Men nu går det inte alls bra. Jag har kört fast ordentligt. Har börjat på ena ärmen och dert går bara inte. Ska öka två maskor varje varv och det blir fel hela tiden, Nånstans blir det en maska för lite på nåt sätt. Konstigt... Vet inte hur många gånger jag har börjat om.... Jag måste ha hjälp, annars får jag ett sammanbrott snart. Det har ju gått så bra hittills.
Det syns i alla fall att det ska bli en tröja nu. Både bakstycket och framstycket är klara och jag har som sagt börjat på en ärm. Nu är det bara ärmarna och kragen kvar. Kanske jag ska lämna ärmen och börja med kragen istället. Men jag har aldrig stickat med rundstickor förut så det kanske blir lite spännande det också. Men det får nog vänta till imorgon. Jag vet inte om jag orkar sticka mer i kväll.
Jag är så irriterad just nu för att det inte går som jag vill så jag har gett upp. Ska se om jag kan få lite hjälp imorgon. Jag vill ju få det klart nu när det är så lite kvar. Sen är det trådar som ska fästas och stycken som ska sättas ihop,. Men det tror jag inte är så svårt.
Ska bli skönt när det är klart, jag hoppas verkligen att det blir bra.

Du

... är underbar. Du är bäst. Du är min.

How can I stand here with you and not be moved by you

Jag älskar dig!

Montana Sky

Igår visade de Montana Sky på femman och självklart spelade jag in den. Det är ju en film som jag måste ha, precis som med de andra av Nora Roberts. Det är två kvar och nästa blir Blue Smoke. Det var väldigt lätt att lista ut mördaren i den boken, så vi får se hur det blir på film.

Montana Sky är som sagt en av mina favoriter av Roberts och den första boken jag läste av henne. Jag hade ju ganska höga förväntningar på den och jag blev faktiskt lite besviken. Det var så mycket i boken som inte kom med, men den var helt okej ändå. Jag kommer se den igen. Men jag saknade förhållandet mellan Lily och Adam lite, helt plötsligt skulle de gifta sig och så hade det var kul att se turerna mellan Willa och Ben lite mer. Och så banden mellan systrarna. Där tycker jag också att de tagit bort lite fö rmycket. 
Men filmerna är ju bara ca 1.5 timmar eller nåt sånt och då måste ju en hel del bort. De har följt boken bra ändå. Vissa saker hade de ju ändrat lite på, men der äv väl för att det ska funegra bättre i filmen eftersom de tagit bort en del av det som hänt i sammanhanget.
Jag kunde inte låta bli att jämföra lite med boken. Fast det gör man ju annars också. Gjorde samma sak med Angel's Fall, men inte lika mycket som nu tror jag. Men ja, jag är nog ganska nöjd ändå. Ska ta och läsa boken nån dag så att jag får vara med om det jag saknade i filmen. :)

Fortsätter sticka

Nu är jag klar med halsduken. Det har gått riktigt bra. Jag har inte vetat hur man avslutar tidigare eftersom jag aldrig gjort det, men mamma visade mig så jag klarade av det helt själv den här gången :) Men tyvärr så fick jag ändå lite problem på slutet när jag skulle fästa trådarna, det blev ett hål.... Fick lite panik, men jag lyckades lösa det och nu är halsduken riktigt fin, även om den inte blev riktigt så lång som jag hade tänkt mig

Nu har jag ett nytt projekt på gång. Har fastnat i det här med att sticka verkar det som. Det bor nog en lite tant i mig som tycker om att sticka och virka :)
Kollade igenom Allers-tidningar och hittade några saker som jag vill göra. En av dem är en jättesöt liten tröja. sjömanstypen och ganska lättstickad. Men även där har jag fått lära mig nåt nytt, att slätsticka och sticka avigt. Det går bra, men jag har fått ta upp lite och börja om. Råkade sticka ett varv för mycket på två ställen, men det är lätt att glömma  bort sig när man måste räkna varven. Men gör jag likadant på framstycket sen så blir det nog inga problem. Ska bli kul att se hur det ser ut sen när det är klart. Skulle vilja göra nån fler tröja sen om det går bra med den här.
Har hittat en sjal och en väska som jag också vill göra, men då blir det att virka. Jag gjorde en sjal för ett par år sen, men jag minns inte vad jag har gjort av den. Det blev bra i alla fall, minns jag.

Jag har drömt om stickningen på nätterna, speciellt om tröjan. Har drömt att jag gjor den i olika varianter och färger och har nästan haft svårt att somna på grund av det :)
Men nu är jag faktiskt lite less efter att ha stickat nästan konstant i ca 2 veckor. Ska ta en liten paus och vara lite mer social istället. :)

Fiskelycka och Nora Roberts

Var i stugan i helgen och hjälpte hans morföräldrar att göra vinter. Det var en hel del som skulle göras och det tog längre tid än jag trott. Men det var trevligt att vara där, det är mysigt där. Nästa sommr får vi åka tillbaka igen.
Vi hann med en liten fisketur också. Tycker inte riktigt om båten eftersom den är så... låg får man väl säga. Våran båt är mycket djupare så det känns säkrare att sitta i den.
I alla fall så fick vi ganska mycket fisk. Jag drog upp fyra stycken, en ganska stor gädda och tre aborrar, två av dem var väldigt stora och den tredje var lite mindre. Jag blev jättenöjd. Förra gången vi var ut fick jag inte nånting alls.
Det var en trevlig helg. Vi hade inte med oss nåt att läsa eller spel eller nånting, men vi överlevde ändå :)

Igår kväll när vi kom hem satte jag mig genast framför tvn. Femman visade en film, Angel's Fall ,som är efter en bok av min favoritförfattare, Nora Roberts. Måste ju se den :) Spelade in den så jag kan se dem igen. Det har blivit fyra filmer och jag ska ha allihop. Nästa söndag ska de visa Montana Sky och det är en av mina favoriter så den har jag ganska höga förväntningar på. Har velat se den som film ända sen jag läste den första gången. Men jag tror att det blir bra. Sen har det också blivit film av Carolina Moon och Blue Smoke, tror jag, Jag minns inte säkert men jag har för mig det. De måste jag också spela in.
Tänkt nu om de kunde komma på vilka underbara filmer det skulle bli av Ädelstenstrilogin. De vill jag verkligen se som filmer. Förhoppningsvis kommer det sen. Man kan ju hoppas i alla fall. De har ju gjort några filmer på hennes böcker nu så har man tur så kommer det fler.

Lat

Jag har blivit jättelat. Eller lat och lat, men jag känner mig lite trött nästan hela tiden. Jag får sova några timmar längre än min sambo som måste upp vid sextiden och ändå orkar jag knappt kliva upp om morgnarna. Brukar ställa väckaren på 8.30 men oftast kommer jag inte upp förrän vid tidigast 9.30. Idag klev jag upp kl 10 men bara för att jag kände mig tvungen, igår hann klockan bli halv 11. Jag vet inte varför det blivit så. Jag går inte och lägger mig särskilt sent men ändå är jag jättetrött på morgnarna.
Orkar inte göra så mycket på dagarna heller. Skulle ha städat idag, men jag tror jag lämnar det till imorgon istället. Har plockat undan lite i alla fall. Igår var jag duktig och städade och bakade lite och sånt hela dagen men då fick jag ju lite hjälp.
Är nästan klar med stickningen, ska bara köpa ett nystan till och sen är det inte mycket kvar. Ska gå på stan med syrran om ett tag men jag skulle lika gärna kunna lägga mig och sova en stund. Sitter och gäspar lite nu.
Var ut med hunden efter frukosten men annars har hag bara suttit i soffan hela dagen. Det blir man väl i och för sig inte piggare av. Jag kanske skulle försöka ta upp mina långpromenader igen. Komma ut och få lite frisk luft. Fast jag går ju med hunden tre gånger om dagen också, även om det inte blir så långt.
Nä, jag tror jag ska och blunda lite i soffan medan jag väntar på att syrran ska ringa.

Silverchair

Kollade igenom mina mail från silverchairs mailinglist idag och det var ju tur, för där fanns en länk till en sida med några intervjuer och några videor där de spelar nya låtar. De finns på MySpace också fick jag veta så jag gick dit och lyssnade lite.  Det var härligt att höra nåt nytt med dem igen. Den nya skivan skiljer sig lite från det de gjort tidigare men det gör inget. Det är jättebra ändå :) Skivan finns på Ginza, gissa vem som ska ha den :)
Jag har inte lyssnat på dem på evigheter men jag ska absolut börja göra det igen. Jag har alla deras tidigare skivor så jag får lyssna på dem till jag beställt den nya skiva, i alla fall de två senaste för de är bäst.
Längtar verkligen till jag har den. Har väntat länge på att det ska komma nåt nytt från dem. 
Ska börja kolla deras hensida lite mer regelbundet igen också.

Shopping i Piteå

Åkte till Piteå i fredags med syrran och en kompis och stannade till på lördag. Det var jättekul.
Det blev en hel del shopping för min del, och jag hade gärna shoppat lite till :) Gick ganska mycket pengar men jag köpte ändå bara det jag behövde. Köpte två par byxor, en cardigan, en t-shirt, ett linne, ett tidningsställ och en skiva.
Lyckades till och med hitta rätt storlek på första försöket med jeansen och det är riktigt bra gjort med tanke på att jag aldrig köper såna annars. Men jag har en liten mini make over på gång. Ska bli kul att se vad blir av det. Jag kommer ha kvar den stil jag har nu eftersom jag trivs bäst så, men det kan ju vara kul att förnya sig lite ibland.

Vi bodde på hotell och det var kul. Hotellet var lite gammaldags på utsidan  och det var stora trrappor och sånt inomhus. Rummet var jättemysigt med en dubbelsäng och en bäddsoffa. Och ett halvcirkelformat fönster som var väldigt snyggt. Ett sånt hade jag också velat ha :)

Vi var på äventyrsbadet också och åkte rutchbanorna hela tiden, typ. Och så satt vi i bubbelpoolen ett tag innan vi skulle gå upp. Bubblade lite på hotellet kvällen innan också. Var helt mör i kroppen när vi skulle åka hem igen :)

Vi lyssnade på skivan i bilen på vägen hem. Har velat ha den jättelänge, Chris Daughtry. Hur bra som helst!  Det finns inte en låt på skivan som är dålig eller sämre än de andra. De är lika bra allihop. Han har varit med och skrivit alla utom två, och tre av dem har han skrivit helt själv. Lyssnade lite när jag kom hem också, och jag ska lägga in ett par låtar på mp3 sen också.

Ska shoppa lite här hemma också, eller från soffan i alla fall :) Ska beställa lite kläder sen har jag bestämt för jag behöver fortfarande ett till par byxor. Men jag är nöjd med Piteå-resan. Hittade mycket som jag vill ha där.
Vi pratade lite om att göra om det nästa år och fara nån annanstans då. Det skulle vara jättekul.
Kanske tar vi med sambon då också, saknade honom lite under de där dagarna :)

RSS 2.0