Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tävling

Jag är med i min första bloggtävling och tävlar om en av de här jättesöta tröjorna.Tävlingen hittar du här


Snö, snö, och mer snö

Det snöade hela dagen igår och det kom säkert två decimeter. Idag har det också snöat hela dagen men inte lika mycket. Det kommer ju aldrig bli sommar om det håller på så här. Det blir ju bara mer och mer snö och inte en enda dag med plusgrader har det varit heller. Jag är så less på det här vädret och vintern överhuvudtager. Jag vill ha sommar nu, inte nästa år!

"Kan själv" eller "mer"?

M har fått smaka lite potatismos ett par gånger nu och detgår riktigt bra. Hon har tagit tag i skeden och viftat lite med den och igår tog hon tag i skålen som jag hade potatisen i och försökte stoppa den i munnen. Jag vet inte om hon försökte säga att hon kan själv eller att hon ville ha mer. Men det var gulligt i alla fall. Det blir nog dags att skaffa en skål i plast snart så att den inte går sönder om hon kastar iväg den.En ny chipsfavorit

Estrella har kommit med en ny smak, sourcream och dill. Jag tycker jättemycket om sourcream och onion och dillchips så det lät intressant med en blandning av det. Och det är jättegoda. En ny favorit.
Jag tycker bäst om OLW, så om de kommer med en sån här smak också så skulle det vara perfekt.


Världen från ett nytt perspektiv

M börjar vara riktigt duktig på att lyfta på huvudet nu. Hon blir inte upprörd lika fort heller så det är nog inte lika jobbigt som det var innan. Det blir kul för henne att upptäcka världen från ett nytt perspektiv.
Hon är ju så söt!Inget är större än kärlek

Att det ska vara så svårt att uttrycka sig när det kommer till kärlek. Att finna de rätta orden kan nästan vara omöjligt ibland. Och ändå är det lättare att uttrycka sig i skrift än i uttalade ord. I alla fall för mig.  Men många gånger hittar jag inte rätt ord.
Jag vill fånga de där orden som finns i horisonten. Som finns precis utom räckhåll. Jag kan bara nudda dem innan de glider undan.  Så jag använder samma ord som jag alltid gör. Ord som blir till upprepningar och lite tjatiga. Som tur är så behåller de ändå sin kraft.

Han fick mig att falla innan jag träffat honom. Han fick mig att längta efter honom innan jag egentligen visste vem han var. Och han får mig fortfarande att bli kär i honom varje dag. Jag behöver bara titta på honom för att veta att det är han som får mitt hjärta att slå. Bara en flyktig tanke för att veta att det alltid ska vara vi två.
Vår kärlek har vuxit sig stark, den har utvecklats och blivit till ett litet barn där kärleken växer sig ännu starkare.  Och kärleken till denna lilla varelse får mitt hjärta att svämma över. Här är saknaden av ord ännu större.

Men ibland behöver man inga ord. Ibland behöver man bara vara där och visa vad man känner utan att säga något. Att känna hans armar runt mig är som att komma hem. Att se in i hans ögon är som att öppna en dörr till en värld som bara är vår.


Första smakisen

M fick sin första smakportion idag. Lite mosad potatis. En del dreglade hon ut igen men hon verkade ändå tycka att det var ganska gott. Hon skrattade lite när hon fick skeden i munnen och smakade på det som var på den. Hon vägrade i alla fall inte äta av det utan verkade mer lite nyfiken eller fundersam. Imogon ska hon få lite mer och då blir det nog pappa som får stå för provsmakandet.

Kastat pil

K fick en elektronisk darttavla för tre år sen, och fast vi tycker det är kul att kasta pil så blir det typ aldrig. Jag kastade mycket när jag var yngre och vi hälsade på hos C eller när hon hälsade på hos oss. Minns inte när vi kastade sist men ikväll gjorde vi alla fall det en stund. Vi spelade Cricket och det är typ det ända spelet jag kan, det och 301. Det gick ganska bra med tanke på att det är väldigt länge sen, men jag är inte alls bra på att sikta och pilarna hamnar många gånger inte alls där jag vill. Jag vann i alla fall. Det är typ ända gången jag får vinna över K. Spelar vi kort så kanske jag får vinna en gång av femton..... Men i pilkastning kan jag få vinna.
Kommer fortfarande igång när vi spelade en gång, jag syrrann, pappa och en kompis och jag lyckades träffa reset-knappen och nollställde hela spelet. Vi hade nästan spelat klart och vem som helst kunde vinna och så blir det så där. Men det var bara att skratta åt det, man kunde ju inte göra så mycket annat.
Nu ska vi bara hitta lite nya spetsar som passar pilarna och sen är det bara att spela så mycket vi vill.

Framgångens pris

Hittade faktiskt en Nora Roberts bok på Kupan idag som jag inte hade. Det var väldigt länge sen. Det är en av de första hon skrev som jag har velat ha länge. Jag hittade den tillsammans med Dolda rikedomar en gång, det var två i en, men eftersom jag redan hade Dolda rikedomar så fick det vara. Nu ska jag försöka få in den här i bokhyllan tillsammans med alla andra böcker.  Nu har jag 27 böcker med henne, men 4 av dem är harlequinböcker som jag köpt bara för att hon skrivit dem och en är under pseudonymen J.D Robb.
Det verkar vara en spännande bok.
Text från baksidan av boken:

"Deanna Reynolds arbetar som nyhetsjournalist på den lokala TV-kanalen CBC i Chicago. Hennes vän och mentor är den kända Angela Perkins som har en berömd talkshow. När Deanna får chansen att göra ett program som blir mycket framgångsrikt, förbyts Angelas omtanke i avundsjuka och hämndlystnad. När så Finn Riley, Angelas förre älskare, börjar uppvakta Deanna bidrar detta naturligtvis till att spänningen ökar.
Men Deanna älskar sitt arbete och oroar sig inte. Inte ens när det börjar dyka upp anonyma brev från en beundrare som bedyrar henne sin kärlek. Först när ett ohyggligt mord inträffar inser hon att breven kanske inte är så harmlösa..."

Men pappan då?

Det verkar vara så mycket man får och inte får som mamma, speciellt en nybliven sådan. Det verkar också vara populärt att döma ut andra fast man kanske inte har en aning om hur det egentligen ligger till. Jag bryr mig inte för egen del för jag vet att jag är en bra mamma, men det är nästan lite komiskt samtidigt som det nästan blir lite tragiskt kring allt som tycks och tänks.

Som mamma ska man vara bara mamma.
Som mamma ska man helst vara en hemmamamma som är hemma med barnet i 3-4 år, gärna ännu längre om det går.
Man får inte vilja börja jobba igen eller ens längat tillbaka till jobbet, för då är man en dålig mamma.
Man får inte skola in barnet på dagis i en tidig ålder för då är man en dålig mamma.
Om man inte vill spendera all sin vakna tid tillsammans med sitt barn är man en dålig mamma.
Man får inte gå på krogen för då är man en dålig mamma, och tänk om man dricker alkohol också!
Man är en dålig mamma om man inte ammar, för alla vet ju att man får bara anknytning till barnet om man ammar.
Ja, listan kan göras lång och ännu längre.

Det jag undrar över är varför inte samma regler gäller för pappan. Varför är det mer okej för pappan att gå på krogen och kanske ta sig en öl?  Varför är det mer okej för pappan att vara ifrån barnet överhuvudtaget? Varför anses inte pappan kunna ta hand om barnet lika bra som mamman? Och varför pratar man inte om pappan när det gäller tidiga dagisstarter? I och för sig så är det kanske vanligare att det är mamman som är hemma med barnet men i alla fall. Man är ju två föräldrar, två som tar hand om barnet tillsammans. Men på nåt sätt är det bara mamman som kan göra alla de här felen.

Kaaalllt!!

Hallå sommar, var är du?
Jag vill verkligen ha sommar nu. Jag är så less på all den här snön och kylan. I går när vi gick och la oss var det 30 minugrader! Idag är det "bara" 26 grader kallt, det snöar och det blåser väldigt mycket. Man fryser nästan bara man tittar ut genom fönstret. Jag är väldigt glad att jag är inomhus just nu. Det är en sån där dag när man borde sitta nerkrupen i soffan under en filt och dricka varmchoklad och se på tv. Men solen skymtar fram genom molnen i alla fall.
Jag vill att det ska bli vår snart (fast då kommer ju slasket också....) men det verkar väldigt långt borta just nu. Man får väl drömma om varmare tider istället. Låtsas att man är utomlands på nån fin sandstrand kanske.

Bäst av tre

Melodifestivalens tredje deltävling var bäst hittills. Det var ingen löjlig "hiphop"-låt, det var ingen som försökte ragga ("jag är singel, jag är singel") och jag tror att det inte var nån som hade glömt att klä på sig innan de gick ut på scen heller. Och det var faktiskt riktigt bra låtar den här gången.
Jag förstår inte hur man tänker när man tycker att en låt på ett afrikanskt stamspråk kan representera Sverige. Visst, det var en ganska fin låt, även om jag inte fattade nåt av den, men vad har det med Sverige att göra? Det ligger ju inte ens i Europa. Ska man representera Sverige ska man sjunga antingen på svenska eller engelska.
Att Darin skulle gå vidare var ju inte direkt oväntat men jag trodde faktiskt att han skulle gå direkt till Globen.
Både hans låt och Timoteijs gillade jag och de var rätt låter att gå till Globen. Gillade även Crucified Barbara och Erik Linder. Det märktes tydligt att det var en Gärdestad som hade skrivit hans låt, det hade lika gärna kunnat vara Ted som sjöng den.
Från att knappt minnas låtarna direkt efter att jag hört dem är det plötsligt hela fyra låtar som jag gillar.
Varför klumpar man ihop de dåliga låtarna för sig och de bra för sig? Visst, de dåliga får en chans också, men jag tycker inte att det blir mer rättvist för det.

Fyra månader

M blir fyra månader idag. Det har gått fyra månader sen vi kom hem med vår lilla guldklimp. Det är egentligen inte så lång tid men det har ändå gått fort. Snart är hon ju ett halvår. Hon bara växer och växer. Sötare och sötare blit hon också.

Fick ett paket idag

Jag fick mitt välkomstpaket från Creative Club idag. Det var massa fina grejer, snygga papper, en stämpel och stämpeldyna, lite dekorationsgrejer mm. Jag kommer få ett paket i månaden i fortsättningen, om jag inte avbeställer. Jag kan själv välja vilka paket jag vill ha.
Nu när jag fått lite mer nya grejer så måste jag verkligen komma igång med scrappandet. Jag har jättemycket att scrappa om mig och K och så började jag ju på ett album till M också. Ska scrappa lite med några av bilderna vi hämtade ut och så ska jag skriva ut lite bilder från datorn också. Ska bli kul att börja med det här igen. Det blir ju inte så ofta nu mer.

Lyfte huvudet

M har fått ligga en del på mage och träna på att lyfta huvudet.  Hon har inte tyckt att det har varit så kul nån längre stund för huvudet har varit ganska tugnt. Men idag när hon låg på mage orkade hon lyfta huvudet. Det var ganksa tugnt nu också men det gick betydligt bättre än innan för hon fick upp huvudet ganska högt. Det var så roligt att se att hennes lilla kämpande gav nåt. Sen tyckte hon inte att det var nåt kul längre så hon fick lägga sig på rygg istället och leka lite med babygymmet en stund.

Ett bra grepp

M får bättre och bättre koll på sina små händer och kan nu greppa saker riktigt bra och medvetet. När hon sitter vid babygymmet brukar hon ta tag i de olika figurerna, inspektera dem och dra lite i dem. Ibland flyttar hon på hela babygymmet. 
Mitt hår är väldigt populärt att ta tag i och slita i. Ibland får jag nästan dra loss håret från hennes händer för hon håller så hårt. Inte konstigt att hon har hårstrån överallt.
Hon har också börjat ta i nappen. Istället för att spotta ut den så brukar hon ta ut den med handen och hålla upp den. Det ser ganska gulligt ut. Hon har provat bitringen också, men det verkar inte vara så intressant än så länge. Men det kommer väl så småningom. Vi tror att det börjar vara tänder på g för det verkar klia lite i munen på henne och hon vill gärna gnaga lite på händerna.

Vita lögner

Nu har jag läst ut Vita lögner av Jude Deveraux. Den var lite trög de första sidorna men sen blev den jättebra.
Den handlar om Samantha som förlorat sin far och enligt hans testamente måste hon bo i Nwe York ett år för att få de pengar hon ska ärva. Hennes far har ordnat så att hon ska bo hos Mike medan hon letar efter sin farmor som kanske fortfarande finns i livet. Alla Samanthas andra familjemedlemmar har hon förlorat, och nu även sin man som hon skiljt sig ifrån. Hon tycker till en början inte om Mike men han hjälper henne i sökandet efter farmodern och de gräver allt djupare i de mystiska hemligheterna kring hennes försvinnande när Samantha var bara 8 månader.
Det börjar som sagt lite trögt, men sen kommer handlingen igång ordentligt och då blir det riktigt spännande. Hade lite svårt att lägga ifrån mig den och det är ju ett bra betyg. Nu måste jag bara hitta nåt annat att läsa, har gått igenom bokhyllan en gång för mycket.


Filmer att se fram emot

2011 verkar bli ett riktigt filmår. Tyvärr är det ju ett år dit men då man i alla fall nåt att längta efter. En film som jag, (ja, sambon också) längtar extra mycket efter är Elfquest. Såg på imdb.com att den är planerad till just 2011 och det ser vi verkligen fram emot. Hoppas bara att den blir lika bra som seriealbumen.
En annan film som jag ser väldigt mycket fram emot är Outlander som är baserad på Diana Gabaldons bok. Den hoppas jag också ska vara väldigt bra, men det är en bok på ca 1000 sidor som blir en film på ca 1.5 timmar så det är ju väldigt mycket som kommer falla bort.
Andra filmer som kommer 2011 och som vi vill se är:

Ghostbusters III
Pirates of the Caribbean: On stranger tides
Transformers 3
Rambo V: The savage hunt
Underworld 4
Terminator 5
X-men Origins: Wolverine 2
Men in black 3
Kung fu panda 2: The kaboom of doom
Happy feet 2
Conan
Footloose
The smurfs
Ghost rider 2
National Treasure 3
28 months later
Untitled I Am Legend prequel
The blob
The frog king
Untitled Bridget Jones Project
MacGyver
The unforgettable
Jägarna 2
How to be single
Moby Dick
The chronicles of Narnia: The silver chair
Lost and found
Just another love story
Kong: King of Skull Island

Eeh, alltså vi kommer ju inte få göra annat än att gå på bio nästa år....


Söta tavlor

Vi fick de här söta tavlorna sist vi var hos K:s mormor och morfar. Hans mamma hade dem nån gång när han var liten och nu är det M:s tur. Vi ska sätta upp dem ovanför hennes säng, där passar de jättebra. Jag tror att jag hade nåt sånt där när jag var liten också men jag vet inte vad som hände med dem.Alverfolket

Min lycka är gjord. Nästintill i alla fall.
För ett par år sen läste jag Alverfolket (Elfquest) första gången. Det är en underbar serie som skapades av Wendy och Richard Pini och det första albumet kom ut i Sverige 1983 så det är en gammal serie. Men handlingen är väldigt bra och det är snyggt tecknat. Det här är nåt av det bästa jag läst, men tyvärr har vi inte de sista albumen i serien. Jag vet inte ens om det finns att få tag på på svenska.
Nu har jag i alla fall hittat hemsidan och jag fattar inte varför jag inte gjort det tidigare. Där kan man läsa hela serien på engelska online, helt gratis, och även alla andra serier som hör ihop med originalserien. Äntligen får jag veta hur det slutar. Det kommer ta tid att ta sig igenom alltihop, men jag tror att jag ska försöka i alla fall.Alla Hjärtans Dag

I går var det Alla Hjärtans Dag. Det började så där härligt slött och sen överraskade K mig med en långskaftad röd ros, lite choklad och ett jättefint kort. Det var så gulligt av honom. Han är så fin min älskling, och han blir bara finare och finare för varje dag. Liksom kärleken mellan oss.
Det var en trevlig dag som avslutades med en god middag; ugnstekt fläskfilé och skivad potatis, och en bra film.

Deltävling 2

Melodifestivalens andra deltävling är avklarad. Gäsp, snark.... Hade hoppats att den här gången skulle vara bättre än förra men det var den inte. Jag kommer inte ens ihåg låtarna. Eller jo, jag minns en, den första låten, "Manboy" som sjöngs av Zac Efron-look-aliken Erik Saade. Den var ganska trallvänlig och fastnar lätt, men egentligen vet jag inte vad jag tycker om den. Det var ingen låt som jag tyckte var riktigt bra och det är ju tråkigt. Satt mest och försökte komma på var jag hört Dolph Lundgrens röst förut. Har hört honom i nåt tecknat, barnpogram eller film, men jag kan inte komma på vad.


Färga håret

Jag har hjälpt syrran att färga håret i rött och svart. Nästan så där som jag hade förut. Det blev jättebra och nu är jag ännu mer peppad på att göra nåt åt mitt eget hår. Jag vill klippa mig i nån häftig och snygg frisyr och så vill jag också färga. Var ett tag inne på att färga i olika bruna nyanser men nu är jag tillbaka till svart och kanske lila. Inte en knallig lila utan en lite mörkare. Så där som jag hade när jag hade rött och svart. Luggen och sidorna i rött och resten av håret i svart. Fast nu funderar jag som sagt på att göra i lila istället. Det skulle bli snyggt. Men det får vänta lite till så att luggen får bli lite längre. Jag vill ändra om formen på luggen och då måste den vara lite längre så att hon har nåt att klippa i. Men jag längtar till jag kan fixa med håret jag också.

Legend of the seeker

En till ny serie som verkar bra. Första avsnittet visades förra veckan men jag missade det. Hade tänkt se det på tv6 play men se det gick inte. Så tyvärr har jag ingen aning om vad som hände då men förhoppningsvis har jag inte misast så mycket. Serien är baserad på böckerna Sanningens svärd av Terry Goodkind. Det är många gånger jag funderat på att låna dem men det har aldrig blivit av. Jag måste på biblioteket och hitta nåt att läsa så kanske ska jag ta och låna dem nu. Det är säkert en del som saknas eller gjorts om som det brukar vara med serier och filmer som är baserade på böcker, men jag tror att det blir bra ändå. Nu har jag nåt att följa på ferdagarna också.

Nya bilar

Hsndlade lite idag och såg att det finns Ahlgrens bilar doppade i choklad.  Eftersom jag gillar bilar och älskar choklad så måste jag ju prova. Och det var rktigt gott. Kändes som att det inte riktigt passade först, men det blev godare och godare. Det tyckte sambon också, och påsen räckte inte länge. Kommer nog köpa de här igen, men godast är ändå de vanliga bilarna

The Vampire Diaries

En ny serie som började på tv6 igår. Det var de två första avsnitten som visades och det verkar väldigt lovande. Jag har fastnat och hoppas att fortsättningen blir lika bra som det börjat. Vampyrgenren verkar väldigt inne nu då både True Blood och Twilight blivit väldigt väldigt populära. Och så nu The Vampire Diaries. Det är också böcker som tv-serien baseras på. Har inte läst dem och vet inte om jag kommer att göra det. Har inte läst nån av de andra heller och har inte sett nåt av Twilight men lite grann av True Blood som jag tycker är ganska bra. Har sett lite för lite av serien eftersom vi inte har den kanalen.
Det är i alla fall kul att se Ian Somerhalder igen. Jag gillade honom i både Young Americans och i Lost. Nu är han allså tillbaka igen i den här serien. Ska bli spännande att se vad se vad som händer nästa vecka.

Trasiga. Igen....

Mina rundstickor har gått sönder - igen.... Så där fint precis efter nålen. Det är ju bara det att de gick sönder mitt i varvet och jag har ju stickat väldigt mycket nu. Sist de gick sönder hade jag bara haft stickorna i en vecka så det var inga problem att byta, men nu har jag ju haft dem i flera månader. Jag lyckades fånga upp maskorna som föll utanför men jag tappade två stycken som jag som tur var lyckades fånga upp två varv ner. Så jag måsta maska av två varv för att komma rätt igen. Kommer bli lite problem att flytta över stickningen till nya stickor eftersom de är så många maskor men jag hoppas att det ska gå bra ändå. Måste köpa nya nu och jag hoppas att de håller. Kanske blir stickningen för tung eftersom det är så mycket. Vet inte vad jag gör om nästa par också går sönder. I så fall kommer jag aldrig bli färdig.
Så här ser det ut just nu. Lite lagom kul alltså.Samma lika?

Jag och syrran kom in på det här att man är två personligheter. Inte så att man har en personlighetstörning på något sätt men att man är olika personligheter i olika sammanhang. Man är liksom sitt riktiga jag tillsammans med familj och vänner och på ett annat sätt tillsammans med arbetskamraterna på jobbet. Eller i situationer då man kanske inte känner sig så bekväm. Av nån anledning så visar man inte vem man är fullt ut. Kanske är det så att man inte riktigt vill släppa folk in på livet innan man känner dem ordentligt. Eller har alla ett "jobb-jag" och ett "privat jag"?

Hon berättade också om en intressant diskussion hon hamnat i. Hon är medlem på ett forum på internet där det har börjat diskuteras om vissa tvillingar likheter/olikheter. Tvillingparet i fråga ska vara enäggstvillingar (identival twins) men är inte alls så lika. Enäggstvillingar ska vara spegelbilder av varndra, men de här är inte alls det. Visst är det lika men inte lika. Det var en tjej i diskussionen som menade att miljön man är i påverkar utseendet. Och visst, miljön kanske påverkar ens val av frisyr, hårfärg, klädstil mm, men inte på det sättet hon menar. Jag skulle aldrig ha trott att de var identical twins för surprise - identical twins are identical.  Tvåäggstvillingar kan vara väldigt lika likväl som helt olika, men enäggstvillingar är alltid likadana. Visst, de kan göra sig olika med hjälp av ovanstående alternativ men de delar ju samma dna och är av naturen likadana. Att de skulle kunna bli olika på grund av den miljö de vistas i har jag svårt att gå med på.

Jude Deveraux

Vi var in en snabbsväng på stan idag och på Kupan hittade jag Vita Lögner av Jude Deveraux. Jag har mer eller mindre gett upp om att hitta några fler böcker av henne men nu fanns det en som jag varken har läst eller har. Tyvärr fanns inte skyddsomslaget kvar, det hade ju varit kul att se hur det ser ut. Men jag har boken i alla fall. Hon har skrivit väldigt mycket men jag har bara en liten del av det. Verkar inte vara så lätt att gå tag i hennes böcker så jag blir alltid lite glad när jag gör det.
Hittade tre böcker av Sandra Brown där också, men jag har dem redan. Tyvärr är det oftast så när jag hittar böcker av henne där, men jag tror att jag har de flesta hon skrivit.
Det var i alla fall kul att hitta nåt "nytt" av Deveraux. Jag hoppas att jag kan hitta mer av henne också, men det får vi väl se. Kanske går det att beställa på engelska nånstans om inte annat.

Skrattar

M har börjat skratta. Har hört skymten av det några gånger tidigare, men då har det bara varat i nån sekund eller två. Nu skrattar hon på riktigt och det är så roligt att höra. Bebisskratt är ju så roliga och smittsamma. Man kan ju inte låta bli att skratta själv. Har busat lite med henne, blåst henne på magen och så. Gjorde det först igår och det var då jag hörde det första gången. Gjorde samma sak idag och då skrattade hon igen. Nu blir det att busa med henne mycket så att man får höra det där skrattet.

Melodifestivalen 2010

Då har årets Melodifestival dragit igång. Ja, vad ska man säga. Öppningsnumret var väl så där, och vad hade de på sig egentligen? Programledarna var väl också lite så där, tyckte det blev lite smålöjligt. Det skulle väl vara roligt, men jag tycker inte riktigt att det blev det.
låtarna var inte de bästa heller. Det är egentligen bara en låt som jag faktiskt kommer ihåg och det är den Linda Pritchard sjöng. Tycker den var bäst, även om halva klänningen saknades (vilket i och för sig inte har att göra med om låten är bra eller inte) och jag tror att den kommer spelas mycket ute på dansgolven framöver. Tycker det var synd att hon åkte ut och inte Pain of Salvation för deras låt var riktigt tråkig. Att Ola skulle gå till final var väl inte direkt oväntat, men han hade en ganska bra låt som blev bättre andra gången. Jessicas låt gillade jag också och jag hoppas att det går bra för henne i andra chansen. Fast det beror ju på vilka låtar mer som hamnar där.
Jag blev ganska negativ till den här omgången märker jag, men förhoppningsvis blir det bättre nästa gång.

Nu ska det skrivas!

Syrran har köpt en ny dator så jag har fått ta över hennes gamla. Den är bara nåt år gammal så den här ju fortfarande bra. Det är egentligen bara en grej som jag inte gillar med den och det är att när man skriver i ett dokument så flyttar markören på sig. Man får se upp så att man inte plötsligt skriver mitt i en mening lite längre upp i dokumentet.
Men nu har jag i alla fall ingen ursäkt för att inte skriva. Nu kan jag sätta  mig och skriva även om K sitter vid datorn eftersom vi kommer ha varsin att använda. Och jag ska verkligen ta tag i skrivandet nu. Jag tjatar och tjatar om att jag ska göra det, och ändå så drar jag mig för det. Men nu ska det bli ändring på det. Jag ska få den där boken färdig och jag ska läsa igenom den en gång till sen. Eller så får syrran göra det åt mig för hon brukar hitta stavfel och sånt som jag missat eller kommer med idéer om nya sätt att formulera sig osv. Färdigt ska det bli i alla fall och skriva ska jag!


Fushigi Yuugi

Jag har skrivit om den här serien förut, men det var väldigt länge sen. Det är en manga som jag bara älskar. Jag plöjde igenom nästan hela serien på en gång, jag ville bara läsa mer och mer. Och eftersom mangan är så underbart bra så var jag ju tvungen att se animen också. Den var lite svårare att få tag på men jag lyckades hitta den i våras. Ett bra tag sen alltså. Jag såg de 11 första avsnitten och sen blev det av nån anledning inget mer. Nu har jag tagit tag i tittandet igen och sett 5 avsnitt idag. Nu har jag alltså sett 16 avsnitt och det är totalt 52. Så jag har en hel del att titta på. Men det ska bli kul för serien är som sagt väldigt bra.

Det handlar om en ung flicka som heter Miaka. Hon hittar en mystisk gammal kinesisk bok som heter "De fyra gudarnas rike" och det sägs att den som läser hela boken kmmer få en önskan uppfylld. Nyfiken som Miaka är läser hon boken - och handlar mitt i handlingen. Boken för henne till en annan värld där hon blir en av de fyra gudarnas prästinna och får i uppdrag att leta efter de sju sjärnkrigarna. Tillsammans ska de skydda landet Konan och alla sju krigarna behövs även för att Miakas önskan ska bli uppfylld. Miakas bästa vän Yui hamnar också i den här världen och  de blir fiender. Även Yui ska samla ihop sju sjärnkrigare för att kalla på det landets gud och få sin önskan uppfylld. De forna vännerna kommer allt längre ifrån varandra och tävlar om vem som ska kunna kalla på "sin" gud först. 

Yuu Watase - Fushigi Yugi The Mysterious Play Vol 1: Priestess


Lilla älsklingen

Det var som sagt bilder från bb bland korten vi hämtade ut igår. De allra första bilderna på M. Hon var så liten! Allt var för stort för henne och och det fick henne att verka ännu mindre. Men hon var så söt. Blir nästan lite nostaligsk när jag ser på bilderna och det är ändå bara 3,5 månader sen. Får tillbaka de känslor jag kände när vi såg henne första gången. Hur fantaskiskt och otroligt det kändes att få hålla henne, att hon äntligen hade kommit.

The Happening

Vi har just sett The Happening. Jag trodde att den skuille vara spännande och nästan lite läskig, men jag är faktiskt väldigt besviken för det var den inte alls. Den var väldigt tråkig. Det hände egentligen ingenting. Tycker det var en dålig förklaring till varför det blev som det blev också. Kändes så ologiskt på nåt sätt. Jag tror inte att vi kommer ha kvar den här. Det är då inte nån film vi kommer se nån fler gång.

Fredag

Idag är det fredag. Äntligen helg. Det är på nåt sätt höjdpunkten på veckan. Då  är arbetsveckan slut och man har hela helgen framför sig. Fast för mig spelar det i och för sig inte så stor roll vilken veckodag det är, jag är ju ledig ändå, men för älsklingen är det jättehärligt att det är helg.
Vi träffades på stan när han hade slutat och hämtade ut lite kort som vi hade framkallat. Ingen av oss visste vad som fanns på korten och det visade sig vara en hel del bilder på M, bland annat från bb, och så lite från tiden i Ånäset. Medan jag väntade på K kom det en kille och ställde sig precis bredvid barnvagnen och rökte. Jag flyttade mig demonstrativt några steg och tyckte att det var väldigt respektlöst av honom. Ställa sig bredvid en barnvagn och röka.... Har i och för sig inte uppskattat det även om jag inte haft barnvagnen med mig.
Sen gick vi och handlade lite och köpte några filmer. K köpte Mirrors och The happening. Han ser på den förstnämnda just nu, men jag vågar inte. Jag vill gärna våga se mig i spegeln även i fortsättningen. Det räcker att jag hör alla hemskheter i bakgrunden.
Själv köpte jag Eragon och Willow. Willow var nog den första fantasyfilm jag såg, bortsett från Neverending Story. Tror den kom nåt år tidigare, men jag är inte helt säker. Eragon är väl inte direkt någon favoritfilm, men den är ganska bra ändå. Det var två filmer i en, så den kom liksom på köpet. Har sett Willow några gånger vid det här laget, men det ska ändå bli kul att se den igen. Den är så bra, och Madmartigan är min favorit i den. Han är ganska häftig.

Biff Fajitas

Bjöd hit svärmor på middag idag och åt biff fajitas. Har ätit det ett par gånger tidigare, men det var första gången jag gjorde det själv. Varken K eller hon hade ätit det tidigare och tyckte att det var jättegott. Så det ska vi äta fler gånger. Men det blev nästan lite, måste göra mer nästa gång.
Svärmor hade med sig massa kläder till M som hon hade köpt. De är alldeles för stora än, men hon växer ju så de kommer ju passa sen. Vi har fått så mycket kläder nu så jag vet nästan inte vad vi ska göra med dem :)

Ny design

Har suttit och kämpat ett tag med att få till en ny design.  Det blev mycket mörkare den här gången, men jag är hyffsat nöjd ändå. Önskar jag var bättre på det här. Nån gång kanske jag kan lära mig ordentligt. Utan Designa din blogg skulle jag vara helt lost.

En duktig dag

Jag har haft en sån där duktig dag idag. Känner mig ganska slö så egentligen hade jag helst velat bo i soffan och vid datorn hela dagen men det går ju inte för sig. Har istället tagit mig i kragen och varit riktigt duktig. Har både tvättat, damsugat och diskat idag. Och så ringde jag till mitt förra sommarjobb för att höra om sommaren, men det är en ny chef så vi får se hur det går. Ska söka på ett annat ställe som jag också jobbat på tidigare, men mest hoppas jag på biblioteket som jag ringde förra veckan. Hon hade haft mig i tankarna så det var bra att jag ringde. Skulle vara kul att jobba där. Har även fyllt i ansökan om förskoleplats. Det är ju drygt ett halvår kvar innan det är dags men jag tycker om att ha lite framförhållning och vara ute i god tid. Ska skicka iväg dem lite senare så är det gjort. Ska snart ut med hunden, sen laga middag och när det är gjort kanske jag kan bosätta mig i soffan en stund med stickningen. Filten är fortfarande inte färdig så M kommer knappast få användning av den i vinter. I den här takten blir den väl klar lagom till sommaren så det blir väl kanske till hösten/nästa vinter som hon får använda den.

Baby på rymmen

M är på rymmen. Eller hon försöker i alla fall. Hon ligger på fårskinnsfällen och viftar med armar och ben och flyttar sig hela tiden åt sidan. När jag tog den här bilden hade hon nästan flyttat sig nästan ett halvt varv runt. Hon låg med huvudet på den smalare delen och kroppen ner mot den bredare från början och så har hon vridigt sig runt så där. Har lagt till henne flera gånger men det är tydligen inget roligt att ligga så för hon flyttar sig hela tiden utanför och åt sidan. Hon kanske tycker att det blir för varmt och vill vara direkt på golvet istället. Syns inte på bilden men hon hade riktigt roligt.Lite nyttigare fika

Matkreatören Kristina Eriksson tipsar om recept på brownies, morotskaka, dinkelbullar med äpple, plommonkaka med vaniljsås, och blodgrape och marängpaj. Det ser riktigt gott  ut och  nu blir jag ännu mer sugen på att baka. Tror jag ska prova brownies, morotskakan och blodgrape och marängpajen. Till att börja med i alla fall. Känner mig inte direkt orolig för att gå upp i vikt (jag vill ju egentligen göra det) men det skadar väl inte att prova ett lite nyttigare alternativ till fika.


M:s första sprutor

M försökte rymma när hon låg på fårullsskinnet igår. Jag la henne ungefär på mitten som jag brukar och plötsligt låg hon halvvägs ut på golvet. Hon börjar vara riktigt rörlig och det är så roligt att titta på henne.
Sen blev det lite jobbigt för lilla M. Hon var på bvc och fick sina första vaccinationssprutor. Det tyckte hon inte om. Det gjorde ont och hon blev jätteledsen. Men det gick över när hon kom ut i vagnen igen. Den är väldigt bra på det sättet för hon blir nästan alltid lugn när hon får komma ut iden och det brukar inte dröja länge innan hon somnar. Det var fler bebisar som skulle vaccineras igår och de blev jätteledsna allihop.
M fortsätter växa väldigt bra, nu väger hon 5250 gr och är 61 cm lång. Hon väger nästan tre kilo mer nu än när hon föddes. Nästa gång vi ska på bvc ska vi prata lite om mat. Det ska bli intressant för då börjar det vara dags att ge lite smakportioner och vi har tänkt försöka laga så mycket barnmat som möjligt själva.

Syrran var här igår också och hämtade ryggsäcken som hon glömde i lördags. Och det var nära att hon glömde den igen. Hon kom just innan vi skulle iväg till bvc så hon var in en kort stund och följde mig sen en bit på vägen. När vi kom till parkeringen såg jag att hon inte bar på ryggsäcken och kommenterade det. Så det var ju bara för henne att vända om. Lite komiskt att hon glömde ryggsäcken igen när det var för dens skull som hon kom.


Konstig dröm

Jag drömde lite tokigt i morse. K:s morfar var  här och matade M med gröt medan hon låg på skötbordet. När hon inte ville ha mer lämnade han henne där och så fick hon vara där helt själv. Badrummet var öppet mot resten av lägenheten så vi såg henne hela tiden.
Sen skulle jag ringa till K för att tala om att han hade glömt mobilen hemma. Jag hittade min  gamla mobil (som inte alls såg ut som den gör i verkligheten) och den fungerade fortfarande och gick till och med att ringa med fast det inte fanns nåt sim-kort i den. Men när jag ringde kom jag inte alls fram till K utan hamnade nån helt annanstans. Det var en telefonsvarare som talade om att jag blivit registrerad i något som jag inte kunde höra vad det var. Jag försökte igen men hamnade på samma ställe och fick veta samma sak. Det gick inte kolla vad det var för nummer eller var jag hade hamnat. Det är något som är ganska typiskt när jag drömmer, jag kommer nästan aldrig dit jag ska när jag ska ringa. Även om jag kämpar för att slå ett visst nummer så blir det aldrig det jag ringer.
Lite senare i drömmen var jag hemma hos mamma och pappa men det var bara jag där. Ingen annan var hemma. Ytterdörren var öppen och en av grannarna kommer förbi med syrrans hund som hade smygit ut utan att jag märkt det. Bjöd grannen på godis som tack för att han kommit hem med hunden.
Var ut med M i vagnen också och det hände nåt konstigt även då men det minns jag inte för det var precis innan jag vaknade.

RSS 2.0