Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nu börjar det likna nåt

Nu har vi kommer iordning riktigt bra här. Det är klart att det står framme grejer fortfarande, kartonger med lite porslin och annat som vi inte fått på plats än. Men man ser hur lägenheten ser ut nu, och det blir så fint :) Vardagsrummet har blivit så mysigt och jag längtar till vi får upp bokhyllorna.
Vi har stora planer för balkongen också och där kommer det bli jättesnyggt bara vi får det som vi vill. Vi kommer ha snyggaste balkongen på området :)  Det är så kul att planera hur saker och ting ska se ut och det är ännu roligare när man har en sambo som också har intresse i det.
Jag tycker om den här lägenheten mer och mer. När vi började flytta in kändes den mindre än när vi var och tittade på den, men nu när vi börjar få ordning så är den ganska stor ändå. Och jag trivs jättebra här. Hade nog aldrig trott att jag skulle bo här, men än så länge är det bra i alla fall. Och det är så härligt att bara behöva gå utanför dörren så har man både grönska och skog alldeles intill.
Det är inte lika nära in till stan eller mataffären som det var förut, men det är lagom avstånd i alla fall. Jag är jättenöjd :)

Flytten och lite (mycket) annat

I fredags började vi flytta ordentligt. Mamma och pappa och syrran har fått ta med sig lite när de varit och hälsat på men nu gick de stora flyttlassen. Mamma och pappa körde en bil med släp, K:s pappa en annan och så körde hans mamma nästan alla växter i sin bil. Vi fick iväg en hel del på fredagen, men det var ändå mycket kvar till lördagen då K.s pappa hjälpte till.  Jag fattar inte hur vi kan ha så mycket saker grejer, och var de kommer ifrån....
Jag och mamma städade hela helgen sen medan K började fixa lite i den nya lägenheten. Det känns bra att ha allt på plats, men det är ju fortfarande väldigt rörigt här. Men det brukar ju ta lite tid innan man kommer i ordning ordentligt. Det mesta står där det ska vara i alla fall och resten får vi lösa lite eftersom.

Mitt i flytten har jag ju haft en massa skolarbete att hinna med också, och det har inte varit så jättelätt. Vi har fått en mängd uppgifter att göra under veckan och det är ganska svåra uppgifter också. Jag, och en del andra också, tycker att det är alldeles för många, men det har gått ganska bra ändå. Vi har överlevt än så länge i alla fall. Det är fortfarande en massa saker kvar att göra och även om det kändes ganska hopplöst igår så känns det lite bättre idag. Det brukar vara så när jag fått lugna mig lite och tänka efter.

Var på filmkväll i tisdags men var tyvärr inte så många som kom. Det lät som att det skulle vara fler innan så det var synd. Filmen var ganska dålig, men det var ändå kul att vara där. Jag var ju aldrig med på nåt sånt här när jag plugagde tidigare. Sovde hos S och ska göra det nästa vecdka också för då har jag min första praktik dag och så två dagar på rad när vi börjar kl. 8 och går till 15-17. Det kommer bli tugnt, men sover jag i Umeå så behöver jag i alla fall inte kliva upp lika tidigt som jag hade behövt göra om jag sovde hemma.

Det är så härligt att det bara är typ 1.5 månader kvar. jag är så less på allt pluggande. Det ska bli så skönt med sommar. Men samtidigt kommer det ju vara jättekul när jag är klar med utbildningen och kan börja jobba med det jag vill jobba med.


Örhängen

Nu har jag gjort nya örhängen. Det var verkligen evigheter sen jag gjorde nåt sånt här, men idag bestämde jag mig för att göra de örhängen som jag haft en idé till länge.  De matchar ett par armband som jag gjort.
Jag har börjat på ett halsband också som nästan är klart. Måste bara bestämma mig för vilket hänge jag ska ha, om jag nu ska ha nåt. Sen skulle det vara kul att göra en jättebeställning och köpa massor av pärlor och tillbehör för nu är det  inte mycket kvar.


Påsken

Trots allt plugg och gnäll över det har det ändå varit en ganska trevlig påsk. Har hunnit umgås lite med både min och K:s familj, gått långa promenader och ätit god mat. Vi grillade för första gången i år och det var så gott! Vill grilla igen. Vi fick en grill i höstas men den ligger fortfarande i kartongen. Vi får nog ta och plocka fram den efter flytten och grilla lite själva.
Det har varit jättehärligt väder i helgen och nu börjar det kännas som vår igen. Vi gick långa promenader med K:s släkt och det var jättehärligt, men det är svårt att hålla ihop alla när man är så många. :)
I går hjälpte jag syrran lite med att lämna ut lappar och på ett av ställena fick hon en kund på en gång :) Det var mycket hästar där så jag hoppas att det är fler som är intresserade.
Nu när påsken är över är det bara att fortsätta med pluggandet, inte för att jag direkt tog nån paus från det men ändå, och försöka pussla in flytten nånstans. I helgen flyttar vi ju tillbaka till Skellefteå :)

Påskuppgift

Sitter och kämpar med min min "lilla" påskuppgift. För vi är ju inte lediga bara för att det är påsk. Men påsken är röda dagar och då vill jag vara ledig. Vi fick i alla fall inlämningsdatumet framflyttat några dagar.
Jag satt och läste några timmar i onsdags, hela dagen igår och halva dagen i dag, och jag har fortfarande ca 100 sidor kvar. Sen ska vi skriva 2 A4-sidor och diskutera fyra frågor som tar upp det vi har läst om. Jag hade hoppats bli klar idag, men jag vet inte om jag orkar läsa mer nu. Får väl fortsätta imorgon.
Jag som hade tänkt vara lite social i helgen eftersom både K:s kusiner och äldre bror har kommit hem, och så vill jag ju umgås lite med min egen familj också. Men jag får nog offra lördagen också, då kanske jag kan skriva på måndag och tisdag. På onsdag går jag till 12 och sen åker vi och hämtar nycklarna. På torsdag har jag eftermidag, men måste ändå åka på morgonen så då hinner jag inte skriva nåt. Det ska vara inlämnat på fredag morgon, så på nåt sätt måste jag ändå försöka vara klar till på torsdag kväll.
Hur nu det ska gå till. Har ingen aning om hur jag ska få ihop 2 A4-sidor om det här. Men det kanske lossnar när man väl börjat skriva. Om jag ens kommer på var jag ska börja.
Det var den lilla uppgiften, som inte alls ska ta så lång tid.....

Inlämnad

Nu har jag gjort den hemska inlämningen av den hemska rapporten. Kollade igenom rapporten femtioelva gånger, kollade så att alla dokument kom med i mailet och sen skyndade jag mig att trycka på "send". Nu är jag av med den. Känns ganska bra ändå. Har nog inte klarat uppgiften helt och hållet men jag har gjort så bra jag kan i alla fall. Nu är det bara att glömma det här ett tag och sen vänta på kompletteringen som jag är säker på att jag kommer att få. Men hellre det än IG i alla fall. Är så härligt att allt det här är bortgjort nu i alla fall!

Underbara sambo

De senaste veckorna har jag verkligen upptäckt vilken lyx det är att ha sambo. Han har tagit hand om allt här hemma medan jag har ockuperat datorn för att försöka göra skolarbete och gnällt och nojat med S på msn. Han har gjort det så bra, städat och diskat och grejat och det har varit så fint här hemma. Vill inte tänka på hur det hade kunnat se ut om jag hade varit här själv. Jag har varit så upptagen med skolan så jag har varken haft tid eller ork till att fixa nåt här hemma. Jag har lagat maten som vanligt, annars har han fått sköta allt annat. Är så tacksam för att han har gjort det.

Idag håller han sig undan, höll jag på att säga, men han är i Skellefteå över dagen och hälsar på en kompis. Jag saknade honom så fort han gick utanför dörren. Även om jag sitter med min rapport och har gjort det nästan hela dagen så är det väldigt tomt att inte ha honom här. Hade han varit hemma så hade han förmodligen pluggat lite teori eller spelat tv-spel, men då hade han i alla fall varit här.

Jag tycker om att bara titta på honom, men det går ju inte när han inte är hemma. Det går nästan inte en dag utan att jag tänker på hur lycklig jag är som har honom. Han är verkligen det bästa som hänt mig. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan honom. Det skulle jag ju, men det skulle saknas något väldigt betydelsefullt då.

Jag saknar honom ju nu också även om han bara är borta några timmar. Det kommer kännas bra när han kommer hem igen. Då ska han få en stor kram.

Halsduken

Äntligen kommer det en bild på den. Den har varit klar ett tag nu. Jag fäste trådarna i söndags och tog en bild i måndags. Men det var med syrrans kamera hemma hos dem och när vi åkte tillbaka hit så glömde jag så klart ta med den. Hon skickade bilden till mig i förrgår tror jag, men det har varit så mycket med rapporten så jag har helt glömt att lägga in den. Här kommer den i alla fall. 


Rapporten

Sitter och kämpar med min rapport. Den skulle egentligen vara inlämnad på fredag, men vi fick förlängt till på måndag istället. Och det är jättebra för jag behöver verkligen den extra tiden.
Har gått och oroat mig lite för den här rapporten nästan hela momentet och sen gick det några veckor till att överhuvudtaget komma på nåt ämne. Och så skulle man förstå och sätta sig in i uppgiften. Och så skulle man ju börja nånstans också.
Det har inte varit det lättaste att komma igång, och det är fortfarande inte lätt. Men jag börjar ha den text jag behöver. Får kanske korta ner en del av den lite för jag har två uppgifter kvar som jag inte har gjort. Det är ganska typiskt mig att oroa mig för hur jag ska lyckas få ihop texten och sen brukar det visa sig att det är precis eller lite mer än det jag behöver.
Men uppgifterna jag har kvar nu är ganska svåra och jag är hopplös på att försöka få till en bra diskussion i den här typen av uppgift.
Imorgon ska vi träffas och göra en poster också som ska visas upp för resten av klassen på fredag. Vet inte riktigt vad jag ska skriva på den men förhopnningsvis har jag kommit på det till imorgon i alla fall.
Det här är nog den svåraste hemtentan på hela kursen. Hittills i alla fall. Det kanske blir ännu värre sen.

RSS 2.0