Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ksch= krasch?

Nu sover lillan gott. Det har varit en bra dag idag med mycket skratt, grimaser och besök hos min mormor och morfar. M fnyser i roliga grimaser ganska ofta nu och det går inte låta bli att skratta. Ibland ser hon väldigt busig ut också och jag undrar vad hon tänker då. Det märks att hon är så medveten om saker nu och hon tar verkligen in allt möjligt.
Det hände en riktigt rolig grej för några timmar sen. M var ute på promenad med sin gå-vagn och körde på mig och hon lät så roligt. Det är så svårt att beskriva ljud, men "ksch" är nog ganska nära. Ungefär som att hon skulle tala om att hon kraschade mot mina tår när hon körde på mig. Det var väldigt gulligt och lät som sagt väldigt roligt.

Bell och Sebastian

När jag var liten tyckte jag jättemycket om Bell och Sebastian. Jag har tänkt lite på den ibland genom åren men inte köpt den förrän nu. Och det var jättekul att se den igen. Jag kom nästan inte ihåg nånting men när jag började se den så kom jag ihåg introlåten och jag kände igen alla rösterna. En del av handlingen kände jag igen också. Kanske var det Belle som gjorde att jag ville ha en Pyrénéer när jag var yngre.

Bell och Sebastian handlar om den unge pojken Sebastian som är föräldralös. Han växer upp hos den gamle Sesal i en by i de franska Pyrénéerna. Sesal tar hand om Sebastian som om han var hans eget barn, men det är ändå inte lätt för pojken. De andra barnen i byn retar honom för att han inte har någon mamma eller pappa.
En dag möter han Bell, en stor vit hund. Alla är rädda för Bell och tror att han är väldigt farlig. Men Bell är bara missförstådd. Han är egentligen en väldigt snäll hund. Bell och Sebastian blir vänner och tillsammans ger de sig ut på äventyr för att hitta Sebastians mamma.

 


Den 31 oktober

Det är den 31 oktober idag. Den är några minusgrader och ganska disigt ute, men solen tittar fram och lyser upp lite grann i alla fall. Det ser att kunna bli snö senare. Den som kommit tidigare är helt borta nu.
Det är knappt två månader kvar till jul. Vars har tiden tagit vägen? Det sista året, och de senaste månaderna, har gått så väldigt fort. M är redan ett år och nu är det snart jul och nyår igen. Jag hinner inte riktigt med.
Jag är faktiskt lite imponerad av våra penséer. De har fortfarande inte gett upp hoppet och fortsätter att blomma. Jag tror vi måste ta några nästa vår också bara för att se om de blommar lika länge.


My love

You are my heart and soul,
the air that I breathe and my heartbeats


Trolltyg i Tomteskogen

När jag var liten brukade jag se Trolltyg i Tomteskogen hos min mormor och morfar. Nu ska den komma på dvd och det är verkligen nostalgi.

Filmen handlar om tomten Tor som ska gifta sig med en söt blondin som snart kommer tillsammans med sina föräldrar och sin farbror. Farbrodern har rest ända från Sibiren för att vara med vid det festliga tillfället.
I Tomteskogen bor inte bara tomtar, utan även troll och de är tomtarnas fiender. Skogen är inte stor nog åt dem båda. På bröllopsdagen sätter trollen sin plan i verket.

Trolltyg i Tomteskogen - DVD - Film
Bildkälla


Onsdag

Idag är det onsdag och man kan börja räkna ner till helgen igen. Solen skiner och har värmt upp luften ute lite så det är väldigt härligt idag. Jag tog några fina bilder för en liten stund sen.
Nu börjar vi med uppsatsen

Igår hade vi den sista föreläsningen för det den här terminen. Vi fick lite information om hur utvärderingsplanen ska se ut och hur vi ska tänka inför uppstatsen och utvärderingen.
Idag hade vi en introduktion till Endnote Web, ett referenshanteringsprogram. Det var inte så komplicerat som det först verkade och kan nog vara riktigt bra att använda sig av när vi skriver uppsatsen.
Vi smygstartar med uppsatsen nu, men egentligen ska vi inte börja med den förrän om två veckor. Den här sista inlämningsuppgiften hör ihop med uppsatsen eftersom det är förarbetet till den men det är ändå en separat uppgift som kommer bedömmas enskilt. Det är i alla fall jättebra att vi får göra det här nu så är det bara att sätta igång sen när vi väl ska skriva uppsatsen. Då är ju en del av arbetet redan gjort och vi vet redan (mer eller mindre i alla fall) hur vi ska lägga upp det.
Jag har ju ändrat mig om uppsatsämnet men jag tror att det kommer bli både kul och intressant att göra en utvärdering av det här också.

Absolute boyfriend

Jag har börjat läsa en manga som heter Absolute boyfriend. Jag har bara läst några kaitel än så länge så vi får väl se hur det artar sig. Jag vet inte riktigt vad jag tycker än, men det är ganska bra. Jag känner igen Yuu Watases stil från det jag läst av henne tidigare (Fushigi Yugi och Fushigi Yugi Genbu Kaiden), men jag kommer inte att tycka om den här serien lika mycket som jag tycker om de andra. Jag vill läsa ännu mer av henne men jag tror inte att jag kommer tycka lika mycket om nåt av det som jag tycker om Fushigi Yugi-serierna.

Absolute boyfriend handlar om den blyge Riko Izawa som bivit nobbad alldeles för många gånger av de killar hon gillar. Hon beställer en kille från internet och nästa dag dyker han upp på henens trappa. Han är smart, skicklig i köket, extremt snygg och talangfull på alla möjliga sätt. Han är hennes under en tre dagars fri prövoperiod, och om hon inte lämnar tillbaka honom i tid måste hon betala mycket pengar.....


Juno

Jag såg Juno igår kväll. Det var väl kanske inte lika bra som jag hade trott, men den var ändå bra.

16-åriga Juno blir av misstag gravid med sin bäste vän. Hon känner sig inte redo för att bli mamma och bestämmer sig för att adoptera bort barnet. Hon hittar ett par som verkar vara de perfekta adoptionsföräldrarna. När allt är klart om adoptionen känner sig Juno lite lugnare. Men det är inte lätt att vara 16 år och gravid och saker och ting går inte riktigt som det var tänkt.

File:Junoposter2007.jpg


Syrran och hennes hund

Jag tog en gullig bild på syrran och hennes hund medan de vilade lite på golvet. Visst är de söta?


Lördag

Det här lördagen har börjar väldigt bra. Jag tog en lång sovmorgon, jag hade egentligen inte tänkt sova så länge som jag gjode men jag råkade somna om igen. Vaknade sen till solsken och plusgrader. Det är jättehärligt ute och det är verkligen ett bra promenadväder idag. Jag tror att jag ska ta mig en lång promenad senare. Det är nästan så att man skulle sätta sig ute och sola en liten stund också.


Har ingen aning om vad jag ska ha på mig.....

Om lite mer än en och en halv månad ska vi på bröllop och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig..... Varken klänning, skor eller assocearer....Har tittat runt lite i olika butiker på internet men jag har inte fastnat för nåt. Jag behöver hjälp. Vad kan jag ha på mig? Temat är svart och vitt. Det bästa tipset får en länkning.

Nu har det snöat igen

Det har snöat nästan hela dagen idag. Marken är alldeles vit. På förmiddagen kändes det ganska tråkigt men nu tycker jag att det är ganska mysigt. Det var nästan lite kramsnö när vi gick en promenad för lite drygt en timme sen och så snöade det ganska stora flingor.  Jag hoppas att det här stannar kvar ett tag, men det behöver ju inte bli så jättekallt.


Kalla nätter

Det börjar vara kallt på nätterna nu. När vi klev upp igår morse visade termometern på 10 minusgrader, i morse var det minus 15. Men det värms upp ganska fort, nu är det bara 6-7 minusgrader och riktigt härligt ute. Och 10-15 minusgrader är väl inte så jättemycket att klaga på egentligen, jag vet ju att det kan bli så kallt som uppemot 25-30 minusgrader senare i vinter. Upp till 10 minusgrader är väl egentligen ganska lagom, sen blir det för kallt tycker jag.


Skönheten och odjuret

Jag fick ett paket från Cdon idag. Det var min efterlängtade film, Skönheten och odjuret. Det är en av mina favoritdisneyfilmer. Jag har ingen aning om varför jag inte köpt den tidigare, men nu är den i alla fall min. Ska se den ikväll och känna mig lite nostalgisk.

Disney klassiker 30: Skönheten och odjuret (2 disc) - DVD - FilmEtt år idag!

Idag är ingen vanlig dag, för M fyller 1 år idag! Det är helt otroligt att det redan gått ett år sen hon kom till världen. Så mycket har hänt under det här året och hon har verkligen utvecklats jättemycket. För inte alltför länge sen sov hon nästan hela dagarna, och sen var hon nöjd med att bara sitta och titta på och iaktta det som hände runt omkring. Nu har hon inte tid att sitta still för allt ska undersökas och helst gående, Hon har blivit så duktig på att gå, nu dröjer det inte alls länge innan hon far runt helt utan stöd.
Vi firade henne igår kväll stillsammans med våra familjer och hon fick så fina presenter. Fast papperet var nog roligast. Bortsett från att jag fick migrän så var det en väldigt trevlig kväll och M hade jättekul med alla släktingar.


Kan knappt fatta att det gått ett helt år sen den här bilden togs


Den blommar fortfarande

Vi fick de här penséerna i mars och de blommar fortfarande. Ganska häftigt, speciellt med tanke på att det är nollgradigt eller till och med minusgrader på nätterna. Visst ser de lite tråkiga ut, men de blommar i alla fall.  Undrar hur tåliga de är och hur länge de kan blomma.


Vill ha snö

Den snö som kom förra veckan har försvunnit. Då tyckte jag det var lite jobbigt eftersom det blev så blött och slaskigt. Men nu vill jag ha snö ändå, bortsett från slasket förstås. Nu ser det bara grått och trist ut. Det skulle vara ganska mysigt med lite snö ändå. Lagom mycket och lagom kallt. Det behöver inte komma så där mycket snö som det gjorde förra vintern för då kom det väldigt mycket. Men det ser lite trevligare ut med snö och så blir det ju lite ljusare också.


Så här såg plogkanterna ut förra vintern. Det kom alltså väldigt mycket snö då.


Jag börjar nog bli gammal

Jag vet att jag skrivit om det här förut men i alla fall.
Det är ju den tiden på året då det börjar vara dags att klä sig lite varmare och jag brukar nästan alltid känna mig lite gammal då. När jag var yngre tyckte jag inte om att ha mössa, dels för att jag hade kort hår och det skulle förstöra frisyren och så såg det typ ut som att jag inte hade nåt hår om jag hade mössa på mig. Och så åkte jag buss till skolan så jag tyckte inte alltid att jag behövde ha mössa.
Nu åker mössan på ganska fort och eftersom jag inte tycker om att frysa så brukar långkalsonger och halsduk också göra det. Jag kan ha täckbyxor fast det bara är  4-5 minusgrader och är noga med reflexer när det är mörkt.
Och så går man tyst för sig själv och beklagar sig över ungdomen som inte riktigt klär sig för vädret. Många har inte mössa eller en ordentlig jacka fast det är kallt och de har sällan täckbyxor heller. Men det är ju inte särskilt tufft så det är kanske inte så konstigt. Ibland verkar det som att det är mycket viktigare att se snygg/tuff ut än att vara ordentligt och varmt klädd.
Men det kanske bara är min mormor som smittat av sig, eller så är det jag som börjar bli gammal. Lite smygpensionär är jag ju. Jag gjorde ett inte alltför seriöst test en gång; "hur gammal är du?" och resultatet sa att det nog snart var dags att ta fram rullatorn. :)


Klippa och färga rött?

Jag har börjat fundera på om jag ska klippa mig igen. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Det skulle vara kul att ha nån lite kortare tuff frisyr igen, men samtidigt så trivs jag ju så bra i mitt långa hår nu. Jag har inte haft så haft så här långt hår på många år. Jag hade nästan så här långt för ett par år sen men då klippte jag mig lite igen.
Klippa mig måste jag göra hur som helst för att få bort de nötta topparna. Frågan är bara hur mycket jag ska klippa. Det roliga med frisyrklippt kort hår är ju att man kan styla och variera lite. Fast långt hår kan man ju också variera ganska mycket i olika frisyrer.
Och så vill jag färga håret igen. Jag hittade en jättesnygg mörkröd färg på HM som jag vill ha.

Sista veckan med tejp

Igår var jag och tejpade foten för sista gången. Det är fjärde veckan med tejp och det ska bli skönt att slippa den när veckan är slut. Då kommer min fot att vara fri igen. Jag har i och för sig inte känt av tejpen så mycket, det känns mest när den är nytejpad och visst har det kliat lite, men annars har det gått väldigt bra. Men jag längtar ändå lite efter att få slippa tejpen. På söndag ska den bort och då blir det att smörja in den ordentligt med nån fuktgivande kräm. Och så måste jag köpa sulor. Det känns i alla fall bättre i foten efter de här veckorna och jag hoppas att det fortsätter bli bättre.

Kvantitativa metoder och bibliometri

Jag kan väl inte direkt påstå att jag är så mycet smartare efter veckan som varit men ett hum om saker och ting har jag fått i alla fall. Det svåra med kvantitativa metoder är väl de matematiska formlerna, matte är ju verkligen inte min starka sida. Vi får väl se hur det går med dataövningarna sen.
idag har vi haft en föreläsning om bibliometri. Jag känner i alla fall igen mig lite eftersom vi haft om det tidigare, tror det var första terminen. Men det tycker jag inte är helt lätt heller. Så där få vi väl också se hur det går med dataövningarna. Jag ska ta och titta på dem imorgon.
Vi ska ha seminarier med dataövningarna till detta på onsdag och torsdag så jag hinner väl både öva med programmet och jaga upp mig över att det (kanske) är svårt.

Gårdagens shopping

Igår var vi på stan för att förhoppningsvis hitta lite nya kläder. Jag hittade ett par leggings och en skjorta. Jag har inte använt skjorta på jag vet inte hur länge, men den här tror jag att jag kommer använda ganska mycket. Jag tycker jättemycket om färgen på den, det är en så härlig blå färg.


Laputa - slottet i himlen

Igår såg jag Laputa - slottet i himlen. Det är en gammal film, den är 1986, men det var riktigt bra.
Filmen handlar om den unga flickan Sheeta som räddas av den föräldralöse pojken Pazu när hon faller från himlen. Hon bär en mystisk kristall i ett halsband och både luftpirater och militären är ute efter henne och kristallen. Den kommer från den mystiska alndet Laputa, ett sagoland somsvävar uppe i himlen. Kristallen lkan leda dem dit och till den skatt som sägs finnas där. Pojken och flickan försöker tillsammans skydda Laputa från åiraterna och militären som bara vill utnyttja landet och dess skatter.


Nygräddade bullar

Jag har varit hos mina föräldrar idag och när jag och syrran kom tillbaka från kvällspromenaden hade mamma bakat bullar. Vi möttes av den underbara doften av nygräddade bullar så fort vi klev innanför dörren. De var jättegoda. Nygräddade bullar och ett glas kall mjölk = nåt av det godaste som finns!


Fröken Väs

M har fått ett nytt favoritljud. Ibland går hon omkring och liksom väser. Haaaaa...... Haaaaa..... Det är så gulligt. Hon har även lärt sig att rynka lite på näsan och liksom fnysa. Kan inte låta bli att skratta när hon gör så för hon är så söt. Fast hon är alltid söt :)

Dockan har fått ett namn

Igår lät det så här:
Jag: Vad heter dockan då?
M: Bigididitta

Det låter som Birgitta så nu får dockan heta det.Jag har ingen aning om var det kommer ifrån, det kanske bara blev så.  Fast när jag frågade henne idag sa hon bara, titta och här.
Hon var riktigt söt och duktig igår. Hon börjar styra lära-gå-vagnen riktigt bra och blir så glad och stolt över det. Hon har fått en stor nalle av sin farfar med familj och den satte hon i vagnen och tog med på en liten åktur. Den fick åka medan hon gick bakom och sköt på i en bra fart. Det var så gulligt!


Det har snöat

När jag tittade ut genom fönstret imorse var det vitt på marken. De t hade snöat under natten och snöade fortfarande. Dessutom blåste det väldigt mycket. Det var snöblandat regn när jag for så det var väldigt blött och så där slaskigt och trevligt på marken. Jag blev väldigt blöt på vägen in till stan.
Det var lika dåligt väder i Umeå, där snöade och blåste det också väldigt mycket. Men när jag kom hem igen hade det i alla fall slutat snöa.
Det brukar ju vara ganska mysigt med första snön, men det kom så plötsligt och så är det ju väldigt blött. Det kommer säkert frysa på under natten och vara jättehalt under imorgon. Fast den första snön brukar ju försvinna ganska fort  så det kanske inte är så här så länge.


Svärmor

Mina föräldrar fick ett eget inlägg en gång så jag tänkte att min svärmor också skulle få det.
Jag har en bra svärmor som jag kommer mycket bra överrens med och som jag tycket väldigt mycket om. Hon har fått mig att känna mig välkommen i familjen redan från början. Det har hans morföräldrar och morbror också gjort. Det värmde mycket att höra hans mormor säga att jag är bra för honom.
Svärmor bor väldigt nära oss och det är jättebra. Hon har ställt upp väldigt mycket och bland annat hjälpt oss med både hunden och M och det uppskattas väldigt mycket.
Man hör ju en del om dem som har en svärmor som de inte alls kommer övverrens med och då tänker jag på vilken tur jag har som har en svärmor som jag både kommer bra överrens med och tycker väldigt mycket om.

Nu hoppar jag

Jag fortsätter med den här metaforen för den var väldigt bra.
Jag har bestämt mig för att hoppa. Fast inte än. Jag ska ta lite sats först, eller mycket. Jag ska planera lite nu under vintern och mer till våren och så kanske jag vågar prova flyga till sommaren. Det är väl det där steget över kanten som är det svåra. Man kanske skulle ha nån som står och knuffar en lite och säger att  nu gör du det här. Men nu har jag bestämt mig och jag hoppas att jag känner mig lika modig när det väl blir dags.


Bildkälla


Hagelstorm och minusgrader

Igår kväll om en hagelstorm och hälsade på. Det blåste ordentliga och kyliga vindar och haglet smattrade mot rutan. Stackars K och hunden skulle ut på kvällspromenad i det vädret. Jag stannade inne och var väldigt nöjd med att inte behöva gå ut. Jag trodde att stormen sulle lämna spår efter sig, men marken var inte ens vit imorse. Däremot var de få vattenpölar som fanns frusna och det var riktigt kyligt. Det var 3 minusgrader när jag cyklade in till stan imorse. Det var härligt och varmt med halsduken om hakan. Nu dröjer det väl inte länge innan man får ta fram täckbyxor och vinterskor också.


Nalle Puh tavlor

M har fått tre Nalle Puh tavlor av en jobbarompis till min mamma. De är jättefina och nu längtar jag ännu mer efter ett eget rum till M där man an hänga upp dem och göra fint. Hon verkar också tycka om tavlorna, hon har stått och pratat med Nalle Puh idag.


Tidiga morgnar i veckan...

Det är redan måndag igen och veckan inleddes med att kliva upp 4.30.... Vi har ett till grupparbete i veckan och jag sulle träffa min grupp kl 9, så strax efter klockan 6 cyklade jag inte till stan för att åka till Umeå. Min gruop skulle göra en diskursanalys. Vet inte riktigt om jag fått grepp om det än, men det gick ganska bra ändå. Det var lite svårt i början men jag tror att redovisningen kommer gå bra imorgon.
Jag ska vara i Umeå hela veckan och det känns lite jobbigt, men jag börjar i alla fall 10 resten av dagarna. Så jag får sova ända till 5.45. Men jag går bara till 12 så det blir ju inte så långa dagar.
Jag vet att många går upp 5-6 varje dag när de ska jobba eller ska till skolan, det har jag också gjort, men det är jobbigt när man inte är van. Den här terminen har jag ofta inte börjat förrän klockan 13.00, så det känns ju lite jobbigt att börja  klockan 10 igen. Fast det finns ju en nackdel med att börja sent och det är ju att man kommer hem så sent.
Men nu är det så här i bara två veckor till och sen börjar vi med uppsatsen.


Usch, vad det blåser!

Det har blåst mycket de senaste dagarna och det verkar nästan som att det blåser mr och mer för varje dag. Kallt blåser det också. Det var riktigt hurvigt att gå md hunden tidigare idag och det kommer bli ganska kallt nästa promenad också. Tittar ut genom fönstret och det ser ut att vara halverst storm ute. Det skulle säkert vara ganska härligt ute bara de inte blåste. Hoppas att det inte blåser så här imorgon för då blir det jobbigt att cykla till stan. Det är ju nog kallt redan som det är kl 6 på morgonen.

Helgens goda mat

Har varit och ätit god mat hos mina föräldrar i helgen. I fredags grillade vi fläskfilé och åt pommes frites till det. Sen åt vi chokladfondue till efterrätt. Vi hade nektarin, banan, päron och minimarshmallows som vi doppade i chokladen och det var väldigt gott, M, L och G var där och vi hade väldigt trevligt och pratade om deras resa till Polen, lite jobb och annat. De var här hela kvällen och fick se M promenera runt allt hon orkade.
I går blev det också att grilla. Då blev det fläskottletteroch potatisbakelser. Potatisbakelser är väldigt gott och det märks inte att det är potatis man äter. Kvällens efterrätt var kladdkaka och det var väldigt gott. Det var jättelänge sen jag åt det.
Det var väldigt trevligt att grilla, men nu blir det nog inte mer för i år. Grillen får vila fram till våren när det är dags att plocka fram den igen. Längtar redan.

Whisper of the heart

Det var länge sen jag läste manga eller såg anime, men imorse såg jag Whisper of the heart. Eller Om du lyssnar noga som den heter på svenska. Det är en film som handlar om den 14 åriga Shizuku. Hon drömmer om att bli författare och att gå uppleva nåt mer än det liv hon lever. Hon upptäcker att alla böker hon lånat på biblioteket också lånats av en och samma pojke. Hon letar efter honom för att ta reda på vem det är och de blir vänner.


Jag älskar dig!


Har börjat på halsduken

Jag började sticka på halsduken igår kväll. Det blev inte så mycket gjort för jag började så sent. Det är ingen bra idé att börja med sånt här en timme innan man ska gå och sova. Jag har ju en massa andra projekt som jag vill komma igång med också. Men jag stickar så smalt så det kommer nog inte ta så lång tid att bli färdig.
Så här ser det ut just nu. Ska bli ul att se hur resten kommer se ut.


Hon går och går och går

Det roligaste M vet nu är att gå. Hon vill nästan inte göra annat. Hon kan fortfarande inte gå själv, men hon tar stöd av alla möbler hon hittar, och hon har också kommit på att hon kan ta stöd mot väggen för att ta sig fram. Hon far runt nästan hela lägenheten och bara går och går. Och hon tycker att det är så roligt. Hon går runt med ett leende nästan hela tiden och är så glad och stolt för att hon kan ta sig fram. Det är så roligt att se henne.

Varm choklad och grillad korv

Under den väldigt blåsiga promenaden med hunden kom jag på att jag nog längtar lite till vintern ändå. För den första snön är väldigt mysig. Och när det faller stora snöflingor. Och så är det ju väldigt  mysigt att sitta ute och grilla korv och dricka varm choklad. Det kan man väl i och för sig göra när som helst men det hör som till vintern tycker jag. Ju mer jag tänker på det, ju mer längtar jag till det. Vi har ett par grillplatser kring oss så det är ju egentligen bara att gå ut och grilla.


Bildkälla


Mina nya skor

Hämtade mina nya skor igår. Den saknade skon hade hittats så jag kunde äntligen köpa skorna och nu står de så fint och trängs med alla andra skor och barnvagnen i vår lilla hall.
Jag tycker de är jättesnygga och längtar efter att använda dem.
Obligatoriskt med leggings?

Har det blivit obligatoriskt med leggings utan att nån talat om det för mig? Alla tjejer, ja nästan alla i alla fall, har ju leggings på sig. Jag ser nästan ingen utan leggings nu för tiden. Jag har också leggings men jag använder dem väldigt sällan. Det var nästan lite kul att gå en sväng på stan igår när alla tjejer hade leggings och så kom jag i mina nya jeans.

Host host HOST!

Jag skrev ju för ett par dagar sen att min förkylning var på vägen att gå över och att hostan nästan var borta. Så fel jag hade. Det är två veckor sen jag blev förkyld och jag är fortfarande hes. Vill verkligen ha tillbaka min röst nu. Men det värsta är att den hemska hostan har kommit tillbaka. Det är jättejobbigt att hosta så mycket som jag gör och att hosta så att man spyr är faktiskt inte särskilt roligt. Dessutom får jag lite ont i huvudet och är lite öm kring nyckelbenen av allt hostande.
Lillans förkylning har också blivit värre igen. Hon hade hög feber idag och har varit helt knäckt. Stackars liten.

Nytt i garderoben

Var och shoppade igår och det har aldrig varit så lätt eller gått så snabbt att hitta så mycket kläder jag velat ha. Det blev en jättehärlig tröja med stor krage, en härlig kofta, ett par baggyjeans, en huvtröja med dragkedja, två t-shirts och ett linne. Nu kan jag rensa bort och slänga lite gamla kläder och lägga in de här nya och fina i garderoben istället. Nu har jag nåt att ha på mig igen.
Jag hittade också ett par jättesnygga skor men när hon i kassan skulle gå ner på lagret hittade hon inte den andra skon i storleken jag skulle ha. Jättesynd. Men hon skulle höra av sig på måndag så förhoppningsis har jag nya skor då också.
The last song

Igår kväll såg vi The last song. Den var inte riktigt som jag väntat mig, men den var väldigt bra. Och sorglig, det kom några tårar mot slutet
Miley Cyrus spelar huvudrollen och jag är positivt överraskad av henne. Hon har väl bara gjort Hannah Montana tidigare, och jag hade väl inte så höga förväntningar på henne men hon var faktiskt väldigt bra. Ska bli kul att se henne i nåt mer.

Ronnie och hennes lillebror ska bo hos sin pappa under sommaren. Ronnie är väldigt arg på honom för att han lämnat dem och vill inte alls vara där. Det enda de fortfarand har gemensamt är musik, och även om det är svårt för dem att knyta an igen så är det musiken som får dem närmare varandra igen. Ronnie möter också kärleken under den här sommaren och får lära sig mycket om både sin pappa och sig själv.


Fläskfilé, chokladfondue och äppelchips

Åt middag hos mina föräldrar idag. Det blev fläskfilé med hemmagjord klyftpotatis och chokladfondue till efterrätt. Vi smälte 200 gr toblerone tillsammans med  1dl grädde oh doppade ananas, apelsin, nektarin och marsmallows. Det var så gott! Jag tyckte bäst om marsmallows och nektarin så jag åt nästan bara det.
Mamma hade gjort äppelchips också som jag har smakat. De åt det hos en granne för nån vecka sen och tyckte att det var riktigt gott. Jag vet inte ritkigt vad jag tycker. De var väl så där, inte direkt gott, men inte dåligt heller. Man skivar äpplen, lägger dem på en plåt och ställer in dem i ugnen i några timmar. Vet tyärr inte hur länge eller vilket gradantal ugnen ska vara på.


Härligt med fredag

Det var så mycket dimma igår kväll och riktigt kyligt. Jag hade tänkt ta en bild,och det hade kunnat bli en fin bild, men kameran valde att göra dimman till ett enda blurr så det gick inte så bra.
Idag är det i alla fall fredag och det känns jättehärligt. Nu har vi hela helgen framför oss även om vi har en del planer på skilda håll. Hur som helst är helgen välkommen och vi ska ladda lite inför kommande vecka.
Mindre härligt är det trista vädret. Det är grått och ruggigt idag. Det enda som är trevligt med hösten är de fina färgerna som löven får och när solen skiner. Idag är det en typiskt trist och grå höstdag.


RSS 2.0