Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Manga

Jag har fastnat i en mangaperiod :) Det är tack vare Fushigi Yuugi tror jag. Ska fortsätta frossa i den serien på fredag då jag ska köpa fler delar.
Jag köpte den sista delen av Chobits igår och läste ut den, slutade lyckligt och bra :) Har läst igenom alla serier jag har hemma nu, vilket inte är så måga, och det är inte hela serier heller. Nu är det i alla fall bara sista delen av Time Stranger Kyoko kvar och sen finns det inte mer.... Måste hitta nåt mer att läsa. Jag hoppas jag får Love Hina snart. Jag har lånat den på biblioteket men jag skulle vilja ha serien själv också. Den är riktigt rolig. Skulle vara kul att se animén.

Jag försökt mig på att rita lite mer också. Och vi kan väl säga så här, att jag är inte så duktig som jag skulle vilja vara. Jag skulle vilja ha en bok om hur man ritar människokroppen för det är jag inte så bra på. Blir oftast till midjan eller bara huvud och hals. Jag ritat några fler mangabilder och de blev ganska bra. Konstigt nog (?) så blir de som jag färglagt inte lika bra som de andra. 

            
                                           


De här två är jag mest nöjd med. Pojken är en av de första jag gjorde för ganska länge sen och flickan gjorde jag igår. Satt nästan hela dagen och ritade och efter mycket om och men fick jag till det. Men jag är mycket bättre på att rita i mitt huvud än vad jag är när jag ska få ner det på ett papper. Blir inspirerad av mangaböckerna jag läser,  jag skulle verkligen vilja kunna rita sä dår. Jag får öva och öva, så småningom kanske jag kan också....

......

My love My life My everything

My world My heart My soul

My strength My faith My light

I will love you forever more

Luleå

Var till Luleå i helgen. Jag har inte varit där förut. Eller, jag har varit i utkanten av stan nån gång när vi tävlat och så har jag åkt igenom, men jag har aldrig varit in i själva stan. Inte vad jag vet i alla fall. Så det var kul att komma dit och se hur det ser ut.
Det var väldigt många som åkte med samma buss som oss. Det var fullsatt, vi fick de sista två platserna men kunde inte sitta tillsammans. Men ganska månag klev av efter vägen och från Piteå kunde vi sitta tillsammans. Det var lite roligare.
Hans kusin mötte oss när vi kom fram och guidade oss runt stan på lördagen. Det blev mest att vi kollade runt, ingen av oss skulle ha nåt speciellt, men det var kul att se hur det såg ut i alla fall. Fanns ju många affären att kolla in. Skulle vara kul att fara dit igen och stanna lite längre. Gå på stan lite mer och kanske göra nåt annat också.
Men en sak köpte vi i alla fall, en liten leopardgecko. Den är jättesöt :) Jag hade aldrig trott att jag skulle gå med på att köpa en ödla, men nu gjorde jag det. Den är redan lite tam, och det är ju bra. Jag har hållit i den två gånger nu.
Vi åkte hem på lördagskvällen och det var ingen rolig resa. Det var några Piteåbor som åkte med och det var några riktigt fulla idioter måste jag säga. Det var högljudda och störande och väldigt jobbiga. Som tur var klev de av i Piteå så vi slapp dem efter det. Då blev det väldigt lugnt och tyst.
Det var kul att komma iväg, men nu är det härligt att vara hemma igen.

Fushigi Yuugi

Det är titeln på min nya favorit mangaserie. Jag läste första delen när jag var på biblioteket och så i går hittade jag serien på Rusta för bara 19 kr så jag passade på att köpa tre delar på en gång. Men nu är ju problemet att jag läst ut dem och vill läsa mer... :) Jag måste upp på Rusta nån dag igen så att jag kan läsa fortsättningen.
Det är kul när man fastnar i såna här serier. Jag har ett par stycken hemma nu. Jag har bara sista delen kvar av Chobits så den måste jag också köpa snart. Och fortsättningen på Kamikaze Kaito Jean. Jag har 3-4 delar, och det är ett i alla fall ett par stycken till. Men det var väldigt länge sen jag läste den serien så¨jag får nog börja om från början i så fall.
Finns några andra som jag skulle vilja läsa också, men det får bli lite åt gången. Jag kan ju alltid önska mig dem :)


Trafikdårar

Jag är en moraltant när det gäller trafiken. Man ska sitta fastspänd när man kör/åker bil och man ska följa hastighetsskyltarna, de finns uppe av en anledning. Och så är det ju bra om man har lite vanligt allmänt trafikvett, vilket många saknar i den här stan.
Idag blev jag omkörd precis före trafikljusen. Visade inte att han skulle byta fil eller nåt utan han tränger sig bara före mig. Det är ju väldigt bra på ett sånt ställe. På vägen hem var det en kvinna och en liten hund som nödvändigtvis skulle ut på vägen precis framför mig, coh det kom bilar från båda hållen. Man kan ju tycka att hon borde vara rädd om hunden i alla fall.

Det finns många exempel.
För inte så länge sen blev vi omkörda av en lastbil som skulle tränga sig in mellan oss och bilen framför fast den egentligen inte rymdes. Vi var tvugna att sakta ner så att det skulle gå.
En annan gång mötter jag av två bilar bredvid varandra. Den ena skulle förmodligen köra om men hann inte. JAg kände vinddraget från bilen osm var närmast mig och det hade inte behövts mycket för att det skulle smälla.
Och så finns det ju dom som kör om två efter varandra också, Det är inte heller så smart.
Det bästa är väl när man kör om flera lastbilar på rad och sen ska svänga precis framför lastbilen. Det måste vara väldigt uppskattat av lastbilschauffören.

För att inte tala om övergånsställena. Det är lite "komiskt", för en del stannar där de inte alls ska/behöver stanna, medan de flesta struntar helt i att stanna fast de ska det. Och det är extra roligt på vintern när det är halt ute och man ska över ett övergånsställe och bilen börjar köra/rulla medan man är mitt på. Det är lite obehagligt ibland.

Oj, vad långt det blev :) Det finns mycket mer att haka upp sig på, men jag tror jag slutar här. Har fått avreagera mig lite nu :)

Bloggen

Nu har bloggen fått sig en make over också :) Ville förändra utseendet lite och jag blev ganska nöjd. Jag skulle vilja fixa lite mer, men jag vet inte hur jag ska göra. Men det blir bra så här också. Har fixat med den ett tag nu, var inte tvärlätt att veta vad man skulle ändra på.
Nu får det vara så här ett tag i alla fall...

Har funderat lite på mitt skrivande här. Jag skriver ju mest för min egen skull men ibland undrar jag hur intressant det egentligen är.  Känns som att jag skriver om ganska tråkiga saker. Men folk läser ju så nåt intressant måste det ju finnas :)

Lite nytt

Köpte en ny vinterjacka igår. Det blev en lite längre variant, typ kappa och den är jättevarm och skön. Tycker om den. Så nu har jag nåt snyggt att ha på mig i vinter :) Nu skulle jag bara behöva en ny mössa, kanske nya vantar och så nya vinterskor...

Har börjat ett nytt stickningsprojekt också. Men det är lite svårt att få till mönstret som det ska vara så vi får se hur det går. Men jag ska inte tjata så mycket om det som jag gjort med de tidigare sakerna jag stickat. Blir nog lite tråkigt att läsa om det.  Jag har hittat flera saker jag vill göra och förhoppningsvis blir det av.

Ska ta och byta ut alla låtarna i mp3n. Jag är så less på dem nu. Har haft samma låtar i hundra år känns det som. Fast jag ska inte göra det ikväll. Det får vänta till imorgon. Måste fundera ut vilka låtar jag vill ha med. Finns hur mycket som helst att välja på.

Såg syrran tävla i dressyr idag och det såg riktigt bra ut. Det var 15 stycken i hennes klass och 13 stycken som red i klassen före. Har sett det där programmet så många gånger så jag skulle också kunna rida det nu :) Blev fakiskt lite sugen på att rida, men jag vet inte om jag skulle våga. Det är så länge sen jag red. Om jag hade den snällaste hästen som går att hitta kanske. Red en kompis häst förra sommaren och det gick bra, men vi skrittade bara. Kanske vågar jag mig på att trava nästa gång :)

Make over

Nu har jag bestämt mig. Det blir en make over. Fast ingen helomvändning men jag känner att det är dags att prova nåt nytt. Och jag har nog varit lite på väg åt det hållet ett tag. Har tänkt ganska mycket på det och det känns ganska kul. Har en ganska avslappnad stil, men det skulle vara kul att se lite kvinnligare ut ibland. Det är dags att växa upp nu :) Satt och kollade igenom några kataloger och har nu beställt en massa kläder. Ska bli kul överhuvudtaget att förnya garderoben lite, jag är så less på mina kläder. Det blir nog fortfarande ganska avslappnat, men lite kvinnligare som sagt. Ska bli kul när kläderna kommer så jag kan prova dem ordentligt.

Julklappstankar

Nu är det dags igen. Att försöka hitta bra julklappar till alla. Jag vet inte vad jag ska köpa i år. Det blir bara svårare och svårare att komma på nåt tycker jag. Vi köpte en julklapp till mamma igår så det är avklarat i alla fall. Har väl nån idé om vad jag ska ge till syrran men sen är det stopp. Har ju några nya att ge julklappar till i år också. Hm... Nä, jag vet inte.
Det blir bara svårare att komma på nåt till sig själv också. När man var liten ville man ju ha allt. :) De senaste åren har det blivit ganska mycket praktiska saker, "vuxensaker". :) Men det är svårt ändå tycker jag. Det är inte så mycket jag vill ha nu. Mest cd-skivor och böcker. Köpte Nickelkacks nya skiva i helgen, så det är en skiva mindre att önska sig i alla fall.
Ska skriva en liten lista på vilka skivor och böcker jag vill ha. Min sambo brukar reta mig lite för att jag fortfarande skriver "önskelistor" men när man vill ha nåt speciellt så är det ju lättare om man talar om vad man vill ha. Ska önska mig ett tv-spel också. Så några saker vill jag ju ha :)
Det blir väl samma gamla vanliga till de andra känns det som. Brukar köpa en duschcreme eller nåt sånt till mamma för det är det hon brukar vilja ha. Pappa brukar få en bok eller nåt.
Det är ju ingen panik än, men jag brukar vara ganska duktig på att komma igång med julklappar och nu blir jag bara senare och senare med det.
Men det ska nog lösa sig. Det är ju två månader kvar så jag har lite tid att fundera.

You're everything

Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig.
Jag skulle kunna säga det hur mycket som helst och det skulle ändå inte vara tillräckligt.
Du är det bästa som hänt mig.
Du är underbar och du betyder allt för mig.
Jag älskar dig.

Inspiration

Nu har jag läst ut Kärleksbarnet av Deirdre Purcell. Det har tagit lite tid eftersom jag mest hållit på med stickningen, men den blev ju klar förra helgen så jag har läst ganska mycket i veckan. Fast nåt kärleksbarn hittade då inte jag i den boken. De skulle ha behållit originaltiteln istället som är Francey. Den passar mycket bättre eftersom det är honom det handlar om.
Det har som sagt gått lite trögt, men det är en bra bok. I alla fall jag sympatiserade lite med huvukaraktären samtidigt som man kunde bli lite irriterad när han gjorde nåt som man inte ville. Men han kom i alla fall på vad det var för kvinna han var förälskad i mot slutet så det löste sig ju till det bästa och blev som jag ville.
Jag hittade en till bok av samma författare på biblioteket, Genom eld och vatten, som jag tänkte att låna nån gång sen och så hittade jag den i bokhyllan i morse när jag skulle ta nåt nytt att läsa :)

Jag har kommit igång med mitt skrivande nu. Inspirationen flödar. Härligt att jag vet vad jag ska skriva nu. Vet ju ganska bra vad som ska hända, men nu kan jag få det papper också. Har kommit på lite till en andra del också, men jag måste ju få klart den här först. Men det måste nästan bli en till eftersom den här kommer sluta som den gör. Vi får se hur det går. Det är i alla fall kul att skriva på den. Det kommer bli bra det här. Har ingen aning om hur lågn den kommer bli, det är så svårt att veta i förväg. Jag vet ju knappt vad som ska hända när jag börjar på en berättelse, kommer på det lite eftersom jag skriver. Brukar komma på en del när jag sover också, och det har jag gjort även den här gången. Och när jag var ute på promenader och fantiserar lite. Så nu har jag bra med inspiration för att skriva. Får se hur länge det håller i sig den här gången. :)

Helgen

Nu är jag äntligen klar med tröjan! Det har ju krånglat lite, så nu är det väldigt skönt att den äntligen är färdig. Jag har sytt ihop alla bitarna och nu ser det ut som en tröja :) Kragen blev väl inte riktigt som den skulle men det blev bra ändå. Jag är ganska nöjd som klarat av det, jag har ju bara stickat halsdukar tidigare. Nu vågar jag mig nog på att försöka sticka nåt annat också. 


                                           

Har varit riktigt duktig i helgen. Förutom stickningen så har jag även gjort lingonsylt och lingondricka.  Vi har haft fulla frysen med lingon och nu har jag äntligen gjort nåt av dem. De tar upp mycket plats nu också, men inte riktigt lika mycket som tidigare.  Mamma tog en burk sylt och vi ska höra lite med de andra om de också vill ha. Det blev väldigt mycket och vi kommer inte äta upp allt själva.

Hyrt film har jag också gjort, tillsammans med syrran och en kompis. Vi hade tänkt gå och fika innan vi hyrde filmen men det gick inte. Det var ju stängt överallt. Varför stänger ett fik klockan 18.00 en lördagkväll? Det är ju då man vill gå ut och göra sånt.
Filmen vi hyrde var Step up. Den var jättebra och jag blev väldigt danssugen när vi såg den :) Den handlar om en kille som vandaliserar en konstskola med sina kompisar. Som straff får han att göra samhällstjänst på skolan och ska jobba som vaktmästare typ. En av tjejerna som går på skolan behöver en partner till sitt dansnummer och han ställer upp, men de är båda väldigt olika så det blir lite krångel mellan dem.
En mycket bra film som jag ska se igen. De var så himla duktiga på att dansa, jag vill också kunna dansa så där.

Nu har vi spelat klart Shenmue II också. Det är nästan synd att det är slut nu för det har varit så roligt och spännande att spela. Jag har inte spelat så mycket tv-spel men det här är helt klart favoriten, både det här och det första spelet. Måste hitta nåt liknande att spela.
Det måste komma ett tredje spel för det slutar så konstigt. Mitt i handlingen. Har fått veta vem den mystiska flickan är, eller i alla fall lite grann om henne och nu verkar det vara nån gammal kinesisk legend som ska uppfyllas. Riktigt spännande :)

Jobb och middag

Har hört Matchbox Twentys nya låt på radio. Jättekul att de spelas där igen. Var länge sen jag hörde Rob Thomas, hade hoppats på nån mer singel från honom, men det är ju ännu bättre att Matchbox Twenty är tillbaka. Det har jag längtat efter. Skivan + en dvd finns på cdon. Ännu en skiva att lägga till önskelistan :)

Har jobbat lite i veckan. I tisdags och idag. Det har varit jättekul att få komma tillbaka även om det bara är för ett par dagar. Ska jobba en dag nästa vecka också. Har haft lite ont i fötterna och varit ganska trött när jag kommit hem eftersom jag står och går så mycket på jobbet. Har varit lite småstressigt när det kommit klasser eftersom det blir allting på en gång, men det har ändå gått bra. Idag har jag varit helt själv hela dagen och bortsett från en liten miss i mosre så har det flytit på bra.
I tisdags blev det mest att flytta runt massa böcker i hyllorna eftersom vi (jag) tog ut alla fantasyböcker på barn och satte det i en egen avdelning. Det höll med mig jobb ett tag, det tar lite längre tid än man tror.
Idag har jag mest skyltat bland böckerna. Det har också tagit tid, men det har inte varit så mycket annat att göra. Kom bara en klass och så var det så bra väder idag så det var inte så mycket folk. Men det är både bra och dåligt.
Nästa tisdag ska jag också vara själv, men det blir nog bara ett par timmar tror jag. Blir det hela dan så går det ju också. Jag kan ju ringa om jag behöver hjälp.

Blev ganska stressigt idag eftersom vi bjöd hans familj på middag. Jag kom hem bara en timme innan de kom kom hit. Han hade börjat lite med maten när jag kom hem men vi hann ändå inte bli klara, fast det gjorde inget. Det som tog tid var kycklingen, att skära den i bitar och steka den. Allt annat gick ganska fort.
Blev lite nervös eftersom jag blev osäker på om det skulle bli bra fast vi gjort det förut, men det blev bra. De tyckte det var jättegott. Och efterätten blev också lyckan fast jag fick lite problem med den. Som tur var så gjorde jag den igår så jag kunde stressa upp mig över den då :) Det blev choklad mousse i chokladformar och det var lite pillrigt att få till formarna, men det gick i alla fall. Och det blev jättegott. Ska göra det nån fler gång.


Carolina Moon

Nu har kanal 5 visat alla fyra filmerna av Nora Roberts böcker och jag får nog säga att de sparade den bästa till sist. De andra har varit bra de också, men de har tagit bort och ändrat på en del som jag inte tycker att de skulle ha ändrat på. Den här filmen är jag faktiskt riktigt nöjd med. De har följt boken väldigt bra och vad jag märkte så har de inte ändrat på nåt. Det är väldigt bra. Kanske var den här boken bäst lämpad som film eftersom de kunde få med allt viktigt utan att ta bort eller ändra på nåt.

Jag tror att jag ska ta och läs den här boken sen. Det är en favorit samtidigt som det på nåt sätt inte är det :) Det är en bra bok i alla fall och filmen fick mig att vilja läsa den igen. Och inte för att jämföra och leta fel.
Men först måste jag bli klar med
Kärleksbarnet och sen ska jag får jag se vilken jag läser först, den här eller Farliga vidder.

Det som har varit kul med alla de här filmerna är att i varje film så har det varit nån skådespelare som man känner igen. Det har inte varit helt okända. Jag hoppas att det blir fler filmer framöver och som jag sagt flera gånger så skulle jag vilja se Ädelstens-trilogin som filmer. Gärna Nyckel-serien också. Jag tror att de skulle göra sig väldigt bra som filmer. Det är bara att hoppas och se.

RSS 2.0