Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nu är terminen snart igång

Har just ätit lunch och väntar på att föreläsningen ska börja. Känner mig ganska hemma trots att jag inte sett en människa jag känner. Eller jo, det har jag visst förresten. Mötte K.s bror när jag kom hit, annars har jag inte sett ett enda bekant ansikte. Men det ska ändå bli ganksa kul att se vilka som går i klassen, det kan ju faktiskt vara nån jag känner eller känner till.
Just nu känner jag mig ganska peppad på att få komma igång. Hjärnan gick på högvarv igår kväll och jag tänkte jättemycket innan jag skulle somna men jag var jättetrött så det var ändå inte problem att sova. Lyckades slumra lite på bussen på vägen hit också.
Jag ska försöka plugga så mycket jag kan på bussen, men jag vet att det kan bli svårt. När jag brjade plugga här läste jag alltid på bussen. Förra gången blev det ganska mycket sovande på hemvägen istället. Det är något väldigt sövande med att åka buss och bil. Får se hur det går idag eftersom jag kommer hem så sent. Har tänkt plugga lite om jag kan hålla mig vaken. När jag kommer hem ska jag krama M som jag då varit borta från hela dagen. K ska också få en stor kram.
Nu ska jag ställa in mig på pugg och förbereda mig lite innan vi börjar.

Imorgon börjar allvaret

Imorgon blir en väldigt lång dag. Jag ska lämna M på förskolan kring 9, åka med bussen till Umeå kl 10 och kommer inte hem igen förrän kring kl 19. Vi har den första föreläsningen imorgon. Introduktion till kursen och en lätt start. Vi ska ha en ganska sträng men ändå väldigt bra lärare. Jag gillar att hon är så välorganiserad.
Man behöver aldrig undra vad som händer nästa gång eller hur momentet kommer bli för det skriver hon tydligt i ett kompendium som hon delar ut första gången.
Jag kommer vara lite nervös när jag kommer dit men jag känner till både byggnad och sal så jag vet var jag ska i alla fall. Och det är ju bra. Det kan vara lite stressigt att försöka hitta till en sal som man inte vet var den är. Och så är det ju det där med att hoppa in i en klass på 40 studenter där alla känner varandra. Men det kommer gå bra, de är säkert jättesnälla allihop. Det är bara jag som hakar upp mig och stressar i onödan. Jag är ju så bra på det.
Jag har ju varit hemma så länge nu så det känns lite spännande att komma ut i verkligheten och plugga igen. Men det ska som sagt bli kul att skriva uppsatsen och jag tror att det kan bli riktigt bra.
Jag hade velat fixa lite innan skolan börjar, men det har jag inte hunnit med så jag ser ju ut som jag gör. Men har i alla fall nya häftiga skor. Jag skulle haft en ny mobil också men paketet har fastnat nånstans på vägen. Fick avin idag men det fanns tyvärr inget paket att hämta. Förhoppningsvis får jag den på onsdag. Längtar efter en ny mobil, jag är så less på knappar som inte fungerar och ett alarm som inte går att ställa in.
Boken jag beställde jhar jag inte heller fått men jag tror att den kanske kommer imorgon. Kommer bli en hel del att läsa ur den så jag hoppas att inte den också fastnar nånstans på vägen. Blir också att bänka sig vid datorn och plugga där. Mina ögon kommer vara alldeles fyrkantiga innan den här utbildningen är färdig.


Mina nya skor


Matfesten

Jag och N var på Matfesten igår. Det var jättemycket folk men det hade visst varit ännu fler dagen innan. Som vanligt får man lite beslsutsångest när det gäller vad man ska äta men jag hittade ganska snabbt något jag blev intresserad av. Jag köpte en Steakhouse Sandwich; fläskfile, isbergssallad, rödlök och tomat i bröd. Man fick välja mellan bearnaisesås och nån chilisås, men jag skipapde den. N tog en thaimatstallrik och eftersom jag inte blev mätt på min sandwich så köpte jag en sån jag också. Jag som hade tänkt försöka undvika thaimat en gång. Det går inte så bra med det. Det blev lite hurvigt efter ett tag så vi åt bara vår man och sen for vi hem igen.

Ny design

Nu har jag grejat lite med designen igen. Har ändrat bakgrundsfärg och lagt in en ny header. Jag tror att jag är nöjd nu. För ett tag i alla fall. Blir det bra så här?

Det är mörkt nu

Det jag tycker sämst om med hösten är att det är så mörkt om kvällarna. Det och regnet och den kalla blåsten. Höst betyder dessutom att vintern är på väg. Då blir det mörkt både morgon och kväll.
Idag ser det ut som att nån där uppe står och häller vatten ur en gigantiskt vattenkanna. Det regnar alltså väldigt mycket. Jag tycker att det har regnat tilläckligt för ett tag framöver.


Så här mörkt var det på kvällspromenaden igår.


Kanske blir det en sjal

Jag har fått fyra nystan garn av svärmor. Det är 70 % akryl, 18 % mohair och 12 % nylon. Garnet är jättemjukt och det man stickar blir säkert jättevarmt och härligt. Jag tror att jag ska göra en sjal av garnet. Jag vet bara inte hur jag ska göra. Jag virkade en sjal för hundra år sen, men jag har inte kvar mönstret. Jag får kolla runt lite och se om jag hittar ett mönster. Eller så får jag försöka göra nåt på fri hand och se hur det blir.
Nu är jag redo

Nu har jag laddat upp med block i olika färger, en pärm, överstrykningspennor och en liten almanacka. Och så har jag varit och hämtat en bok som jag får låna av en klasskompis från min förra klass. Har beställt en bok också som kommer till veckan.
Känns fortfarande lite pirrigt att börja om i en helt ny klass, men det ska nog gå bra. Jag kommer säkert vara jättenervös på måndagkväll och tisdagmorgon. Men jag kommer överleva och förhoppningsvis blir det inte allt för svårt att lära känna de andra.


Nu ska jag träna

Jag ljög när jag sa att jag skulle börja träna. Jag har knappt tränat alls. Jag är nog lite för lat helt enkelt.Och omotiverad. Men nu ska jag ta tag i det här. Jag ska träna och jag ska komma iform igen. Jag hade ju tänkt göra det innan skolan börjar igen men nu är det bara fyra dagar kvar slå det hinner jag ju inte.
Jag tränade lite igår och det kändes ganska bra så nu ska jag försöka träna lite varje kväll. Eller åtminstone flera gånger i veckan. Jag kan ju träna medan jag busar lite med  M på golvet så det finns ju egentligen inget som hindrar mig. Nu lovar jag mig själv att jag ska träna.


Bildkälla


Regn idag också

Det har regnat idag också. Inte lika mycket som igår, men det har ändå varit väldigt blött och tris. Har bytt sockar två gånger idag. Det är inte bara M som behöver gummistövlar, det gör jag också.
Solen tittade fram ett tag i alla fall. Fast det regnade fortfarande när den visade sig. Lite lustigt när det blir så. Fast det har hänt att himlen varit blå när det regnat också. Undrar var regnet kommer ifrån då.
Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder i helgen för jag vill gå på Matfesten om M är bättre då. Det kommer säkert vara ganska lerigt på området ändå eftersom det regnade både igår och idag.

Stackars liten

Lillan har blivit sjuk. Hon har fått feber och det rinner från både näsa och ögon. Det var väl inte helt oväntat eftersom vi håller på att skola in henne på förskolan. Det går jättebra och hon verkar tycka att det är roligt att vara där. Jag tycker om personalen och det kommer säkert gå jättebra för henne att vara där.
Det är första gången hon är sjuk. Tidigare har hon bara varit lite snuvig och haft ett släng av feber som har gått över på en dag. Det har varit i samband med vaccinering och tänderna. Det är lite jobbigt för henne nu och jag tycker synd om henne som är sjuk. Förhoppningsvis blir det inget långvarigt och går över på ett par dagar.
Stackars lilla älskling.


Framsteg

Jag känner mig så stolt över vår lilla älskling. Hon har börjat dra sig upp på knä och i sittande ställning. Första gången var för bara några dagar sen. Hon har fått lite fart när hon far fram på mage också och håller på att utforska hela lägenheten. Hon är ganska nyfiken och vill gärna se sig omkring.
Nu när hon kan dra sig upp så dröjer det kanske inte så länge innan hon kan sätta sig upp utan stöd och snart kanske hon kan ställa sig upp också.

Update: För knappt en timme sen såg jag M ställa sig upp, med stöd. Det var riktigt häftigt att se henne resa sig upp.

4 år tillsammans

Jag och K har varit tillsammans i 4 år. Tänk att det har gått 4 år sen vi träffades första gången och blev kära i varandra. Samtidigt känns det som att det är mycket längre. Under de här åren har vi flyttat ihop, flyttat tillsammans två gånger och fått en underbar dotter. Och så har vi så klart fått djupare känslor för varandra. Älskar honom mer och mer för varje dag.


Vilket väder det blev...

När jag tittade ut genom fönstret imorse såg jag att det var blött på marken och hade regnat. Efter ett tag tittar jag ut genom fönstret igen och då regnar det. Sen dröjde det inte länge innan det vräkte ner. Och i det där ösregnet skulle jag gå till förskolan med M. Det var tur att jag hittade mina regnkläder för annars hade jag blivit väldigt blöt. Men några stövlar hittade jag inte så jag blev blöt om fötterna. Fick byta sockar när jag kom hem.
När jag var liten hade jag kompisar som tyckte att det var bra att jag hade glasögon, jag fick ju inga regndroppar i ögonen. Nej, men man ser ju inget istället eftersom regdropparna lägger sig på glaset.
Jag hoppas att det slutar regna, eller att det ialla fall regnar mindre i afton. Det är inget roligt när det ska vara sånt här väder.

Lite nya ändringar på gång

Jag håller på att fixa lite på en ny design igen. Har bara lite problem med headern. Den är nästan färdig men det är nåt som saknas, jag vet bara inte vad. Jag vet hur jag vill ha det men ändå inte.
Det kommer i alla fall bli mer lila aktigt igen. Det här är lite för rosa för mig. Den lila jag hade innan gillade jag, så jag går tillbaka till det men i en annan nyans och lite annat mönster. Jag ska bara klura ut vad det är som ska dit och hur det ska se ut och sen kommer det ett lite nytt utseende igen.

Fångarna på Fortet

Ikväll börjde Fångarna på Fortet igen. Tycker det är kul att det visas igen. Det är ju jättelänge sen det visades sist. Vet faktiskt inte hur många år sen det är.
Tyvärr missade jag lite mitt i eftersom det var mitt i nattningen av M. Men jag hann se det mesta i alla fall. Jag är glad att det inte var jag som skulle ut på den där balken och ställa mig på stolen för att sen kasta sig mot den där trapetsen. Det kittlande i magen av bara titta på. Men så är jag ju ganska höjdrädd också. Men det är väl lite det som är tjusningen med programmet också. Man sitter hemma i soffan och ser på när de gör den ena utmaningen efter den andra och är glad att man inte själv är med, eller så tycker och tänker man olika saker om de tävlande och deras prestationer.

Fyller år idag

Idag fyller jag år. Hela 27 år gammal blir jag. Nu har jag alltså plötsligt  hamnat i 30 års åldern. Det lät mycket bättre med 20 års åldern. Nu är jag ju vuxen på riktigt. Det känns på nåt sätt lite speciellt att närma sig 30. Inte för att jag oroar mig för nån 30 års kris direkt, men 30 är ju ändå en slags milstolpe på nåt sätt.
Vi firade med mina morföräldrar och min farfar igår. Syrran hade bakat en jättegod tårta och eftersom jag är så mycket som en minut äldre så fick jag skära första biten. Det är ju jobbigt att vara först ju, känns som att alla tittar på en för att se hur stor bit man tar. Idag ska vi fira med K:s morföräldrar, hans mamma och morbror. Och så kommer min familj hit också. Vi ska fika den där sockerkakan och muffinsarna jag bakade. Vi åt inte upp dem utan de fick vara kvar till idag. Och så blir det lite annat gott fika också och en marängtårta.
Jag fick en jättesöt tavla och Melissa Horns skiva av K. Lyssnar på den nu och den är väldigt bra.Dagarna bara försvinner

Man kliver upp på morgonen, ger lillan frukost och äter sen frukost själv. Sen fördriver man dagarna med att göra inget speciellt alls och sen är det kväll och man nattar lillan och går och lägger sig själv efter ett tag. Jag har ingen aning om var tiden tar vägen men dagarna bara försvinner. Plötsligt har det gått flera timmar utan att man hängt med.
Nu är det  kväll igen och jag har just lagt lillan. K har hittat ett gammalt kassettband med "Landet för längesedan" och vi sitter och lyssnar på det nu. Lite nostalgi. Det finns väl 15 filmer eller nåt sånt, men jag har bara sett de första. Vill nästan se dem igen nu.
Ska läsa en serie som K gjorde när han var yngre och sen blir det stickningen en stund innan kvällen är slut för min del.

Många små ord

Jag är lite imponerad av M:s ordförråd. Fast hon är så liten (hon blev 10 månader igår) så kan hon redan säga 10 ord nånting. Visst kan det vara tillfälligheter ibland, men hon säger dem ändå i rätt sammanhan. Hon kan säga mamma (det har hon kunnat sen hon var 4 månader ungefär), pappa, hej, hallå, he då (hej då), titta, äta, dicka (dricka). Hon har också sagt vatten och har börjat säga nåt som låter som tack. Jag har ingen aning om hur många ord en sån liten brukar kunna säga, men jag tycker att det är mycket.


Helkväll med Wii

Syrran kom hit efter middagen och spelade Wii med mig och K. Vi tävlade i bowling, bågskytte, bordtennis, wakeboard och frisbee och det var riktigt kul. Hunden i frisbeespelet kunde ju inte höra en, men det blev ändå så att man pratade lite med den. "Min "hund var lite gulaktig, precis som våran hund i verkligheten är och han fick heta samma namn under spelet. Jag var lika dålig att kasta frisbee som i verkligheten då jag gärna svänger av åt sidan. Men det gick ganska bra ändå.
Vi provade lite svärdsfäktning också, men det var inte speciellt roligt så det kommer vi nog inte spela fler gånger. Vet inte riktigt vad som var roligast. Det var nog ungefär lika roligt alltihop. Är lite trött i armen av allt spelande så den får nog vila lite innan jag spelar nästa gång.

Dagens middag

 Vi äter renskav ibland och har även ätit vildsvinsskav ett par gånger. Dagens middag blev vildsvinsskav, sallad och pitabröd. Kryddade lite med viltkrydda. Det blev jättegott.


Härligt med helg

Det är härligt att det är helg nu. Jag har en riktig helg-känsla och det vet jag att jag kommer ha varje helg fram över. Så mycket helg det nu blir när man pluggar och har småbarn. Fredagarna kommer vara den bästa dagen på hela veckan och på onsdagarna kan man börja räkan ner till helgen.
Men nu regnar det tyvärr och det ska tydligen göra det hela helgen, så det blir ingen sommarstuga nu heller. Det kommer säkert regna nästa helg också bara för att jäklas. Det blir sista chansen att fara dit och blir det inget då så blir det ingen sommarstuga alls det här året. Det blev inget förra året heller. Det känns jättetråkigt. 
Men det är jättehärligt med helg i alla fall. Syrran kommer hit ikväll och då ska vi spela lite Wii och så ska vi säkert äta nåt gott också. Kanske se en film. Och imorgon ska jag sova halva dan. Nej, så kommer det nog inte bli men sovmorgon ska jag ha i alla fall.Så här vill jag att det ska se ut när jag tittar ut genom fönstret, inte vara grått och tråkigt.


Hit vill jag åka. Till lugnet och den fina naturen.


En stooor liten glassbägare

Jag, K, N, och svärmor for till Bergsbyn efter middagen och köpte glass.  Vi tog alla fyra en liten bägare, men det var inget litet med den. Det var hur mycket glass som helst och jag orkade inte ens äta upp allt. Det gjorde inte N eller svärmor heller. Förra gången jag och N var där köpte vi varsin barnbägare och det var ju tillräckligt mycket glass i en sån. Skulle ha räckt med en sån den här gången också.Liten bägare!


Barnbägare!


Öster om solen

Köpte en bok idag som heter Öster om solen. Så nu har jag en till bok i min samling som är skriven av Barbara Bickmore. Handlingen påminner om den som är i Väster om månen och den gillar jag så jag hoppas att den här är lika bra.


Så här står det på baksidan av boken:
"När Liliane Wentworth 1926 för första gången får syn på läkaren Baxter Hathaway vet hon att hon skulle kunna följa honom till världens ände... Och när Liliane anländer till Baxters lilla fältsjukhus i Kongo är det som att komma till världens ände. Platsen heter Simbayo och ligger i ett land med fuktig hetta och regntugna djungler, med snustorra öknar, exotiska djur och med infödingar i desperat behov av läkarhjälp och medicin.
Liliane blir genast förälskad i landets vilda och sällsamma skönhet. Hon bestämmer sig för att ge upp ett liv i trygghet och bekvämlighet och arbeta sida vid sida av den man hon älskar.
Simbayo blir Lilianes hem under flera decennier. Här upplever hon sorg och lycka, och här föder hon dottern Carolyne som växer upp till en lika viljestark och modig kvinna som sin mor.
Även Carolynes öde blir att leva med bitterljuv kärlek, att slitas mellan två män och att offra allt för läkekonsten, en tradition som också går i arv till Carolynes dotter Courtney..."


Behöver en höstjacka

Nu känns det att det är höst. De senaste dagarna har det bara 4-5 grader när vi klivit upp på morgnarna och nätterna är ganska kyliga. Det har också blåst såna där kalla vindar som det gör på hösten. Solen värmer fortfarande men det känns att det är en annan luft än på sommaren.
Så nu ska jag försöka lösa problemet att hitta en bra och snygg Vet inte riktigt var jag ska leta eller hur jag vill att den ska se ut. Men jag vet i alla fall hur jag inte vill att den ska se ut och det är ju en början. Måste lämna in min vinterjacka också så att den får en ny dragkedja. Gör jag det nu får jag väl tillbaka den till årsskiftet eller nåt.

Bowling med Wii

K har köpt ett Nintendo Wii och vi har spelat lite bowling på det. Det var riktigt kul. Speciellt eftersom jag vann. Nu kan jag också bowla. Fast det är 10 år sen (oj, så länge sen) jag överansträngde handleden och fast jag inte haft några egentliga problem de senaste åren har jag ändå inte vågat ge mig på att bowla. Ett bowlingklot är ju väldigt tugnt och jag vill inte överanstränga handleden så där ordentligt igen. Nu kan jag ju bowla på Wii:n istället. Men nån gång ska jag nog spela riktig bowling igen.


Drygt en vecka kvar

Det är jätteroligt att fler och fler hittar till min blogg och jag har även fått några fler prenumeranter. Jag hoppas att ännu fler hittar hit och vill följa min vardag.
Nu är det drygt en vecka kvar innan skolan börjar. Det känns inte riktigt lika jobbigt att börja om som det har gjort tidigare, men det är ju klart att det som sagt känns jobbigt att börja i en helt ny klass med kanske 40 nstudenter och alla känner varandra utom jag. Men jag tycker samtidigt att det ska bli ganska kul också för jag ser faktiskt fram emot att skriva uppsatsen. Hur jag ska lyckas skriva ca 40 sidor eller vad det nu är om barn och bibliotek det lär jag väl upptäcka under skrivandets gång.
Och jag ska ha en ny dator innan dess. Datorn jag fick av syrran fungerar bra och så, men det är ju det där att markören hoppar hej vilt och ibland ser man inte ens var den tar vägen.  Har ingen aning om hur många gånger den hoppat iväg bara under det här inlägget. Vägrar skriva en uppsats på en sån dator.

Hopplös med nycklar

Jag är hopplös med nycklar. Det finns inget jag har så lätt för att tappa bort som nycklar. Jag lägger dem nånstans och sekunden efter har jag glömt var det var. Det händer inte alltid, men väldigt ofta. Och det kan bli jättejobbigt. Speciellt när jag behöver nycklarna igen och inte har en aning om var de är. Jag brukar ju hitta dem efter ett tag, men jag hinner jaga upp mig ganska mycket innan.


Bildkälla


Funny Games

Vi såg en film som heter Funny Games. Den var ganska bra, men lite konstig. Och tillbakaspolningen passade inte riktigt in i den här tyen av film. Den var inte så våldsam som jag trodde, men ändå ganska obehaglig.
Det handlar om Anne och George som åker till sitt sommarhus tillsammans med sonen. En ung man som bor hos grannen knackar på för att låna några ägg. När han går därifrån tappar han dem och Anne hämtar nya åt honom. När han ska lämna huset kommer hans vän. De två unga männen verkar trevliga men vägar gå därifrån. Snart får familjen veta vad de planerar. Männen slår vad med dem om de kommer överleva till nästa morgon. Natten som följer blir en mardröm för familjen.

Ny design

Nu har jag ändrat desigen lite igen. Men jag är inte helt nöjd så vi får se hur länge det får vara så här. Jag fick inte riktigt till headern som jag ville. Men det matchar ju de där inläggen med "dikter/texter" som jag brukar göra i alla fall. Vad tycker ni? Blev det bra?

Vad är det nu då?

Jag blir så less på våran dator ibland. Den har ett eget liv och gör lite som den vill. Nu krånglar den på ett sätt som jag aldrig har varit med om förut. Det går ansluta till internetuppkopplingen och det går att logga in på msn. Men det går inte att gå ut på internet. Det står bara att "webbsidan kan inte visas". Dets pelar ingen roll vilken adress man anger, man kommer ingenstanss. Virusporgrammet går inte heller att öppna. Nån som vet vad problemet är och hur man löser det? Blir i alla fall att lämna in datorn så får de kolla vad som kan göras. Kanske kan de fixa till det där med uppdateringarna också.

Loppis idag

Tror ni inte att jag trampade i den där jäkla gropen idag också. Så nu har jag en stukad fot och ett uppskrapt knä. Inte särskilt kul. Hade ont i foten hela tiden på loppisen idag, och har fortfarande ont. Det lär jag förmodligen ha ett tag också eftersom den är stukad.
 Det blev ingen loppis förra helgen eftersom det regnade men idag blev det jättebra väder som passade perfekt för loppis. Det var jättemycket folk, både som sålde och som köpte. Det gick riktigt bra för oss. Vi blev av med det mesta och hade betydligt mindre med oss hem. Vi fick köra två vändor på morgonen för att få dit allt men rymde allt i bilen på vägen hem.
Vi var dä strax före kl 8 och det behövdes. Det var inte så jättemånga där när vi kom dit men de kom fler och fler allt eftersom. När loppisen började klockan 11 var Folkets park fullt av folk. Det är tydligt att man måste vara där väldigt tidigt för att få en bra plats, eller för att få en plats överhuvudtaget. De som vill köpa kommer lite allt eftersom de också. Det är folk där och tittar på det man har innan man ens fått ut alla grejer ur bilen. Det tycker jag är lite stressande, men samtidigt brukar man hinna bli av med en hel del innan klockan blir 11. Jag är i alla fall väldigt nöjd med idag.

Orkar man?

Såg just en reklam om att Idol ska börja om den 7 september. Men jag vet inte om jag orkar se det den här gången. Jag tycker det håller på att ha gjor sitt och börjar vara lite uttjatat.
Däremot är det kul att Fångarna på fortet ska börja igen. Det tänker jag se.

Lite otur idag också

Det var inte bara igår jag hade lite otur, jag hade det idag också. Jag lånade syrrans bil för att åka en sväng in till stan. Hennes hund har grävt en liten grop precis i utkanten av gräsmattan intill plattorna på uppfarten och självklart trampade jag i den när jag skulle kliva in bilen. Trampade snett dessutom så jag hade lite ont i foten och knät ett tag. Det känns fortfarande lite i foten men jag har inte ont i alla fall.

Muffins och sockerkaka

Klockan är 21.40 och det är 17 grader ute. Det var en väldigt härlig kvällspromenad med hunden. Det har varit så varmt idag, för varmt, och det är ju fortfarande varmt men mycket behagligare nu.
I alla fall så har  jag ju bakat idag. Jag sa ju tidigare att nåt skulle gå fel och det gjorde det också på sätt och vis. Jag bakade en sockerkaka mitt på dagen och det blev inte alls bra. Det blev väldigt ojämt gräddat och fast den verkade färdig i ugnen så var den inte det när jag thade tagit  ut den.
Jag hade inte tid att baka mer förrän efter middagen så jag har hållit på emd det hela kvällen. Blev tvungen att åka iväg och köpa formar mitt i allt ihop också. Jag köpte riktiga muffinsformar den här gången, i vanlga fall använder jag bullformar.
Den andra sockerkakan jag gjorde blev betydligt bättre. Jag har faktiskt inte smakat den än, men den blev i alla fall ordentligt gräddad och såg god ut. Jag gjorde lite rosa glasyr till den. Vatten, florsocker och lite röd karamellfärg.
Sen gjorde jag chokladmuffins. Det blev inte lika många som det brukar bli eftersom formarna är större. Det hade kunnat bli några till om jag haft llite mindre smet i dem, men jag glömde bort att de blir så höga i varmluftsugn och fyllde formarna ungefär till hälften som jag brukar. Gjorde lite brun glasyr till dem. Vatten, florsocker och kakaopulver. De blev goda, emn glasyren smakar ju inte så mycket.När jag hade baka färdigt såg att de här låg kvar på bänken. Jag tänkte ju ha dem i muffinsarna.


Fredagen den 13

Det är så härligt att vakna på morgnarna när man möts av ett stort leende från dottern som tittar på en mellan spjälorna. Förrmiddagen fortsatte väldigt bra, med en härlig promenad i solsken och precis lagom varmt.
Upptäckte nyss att det är fredagen den 13 idag. Det kanske var därför jag tappade skålen med M:s lunch på golvet. Och bara därför kommer det säkert bli nåt fel emd bakningen senare ockå.

Torsdag kväll

Har just kommit tillbaka från kvällspromenaden med hunden. Det är lite dimma ute och jag tyckte jag kände några regndroppar innan jag gick in. M ligger och sover gott och kommer göra det resten av natten. Jag höll nästan på att somna jag också när jag nattade henne. Men jag har tänkt vara vaken ett tag till. Ska avsluta kvällen med CSI Miami (som är min favorit av de serierna), popcorn och mitt evighetsprojekt som faktiskt börjar blir färdigt. Jag har bara 2,5 partiera kvar att sticka och sen är filten äntligen klar.

Ska baka lite

Blir nog lite bakning sen idag. Eller imorgon. Kanske både idag och imorgon. Blev så inspirerad att baka av de där formarna jag köpte på IKEA. Jag skulle vilja baka ganska mycket, men jag tror inte att jag ska göra det. Jag fyller år om några veckor och då måste jag ju baka igen. Och även om jag skulle baka mycket nu så skulle det ändå inte finnas nåt kvar till min födelsedag. En sockerkaka räcker i max två dagar i det här hushållet. Muffins kanske tre. Vi fikar väldigt mycket när det väl finns fika hemma.
Det ska bli kul att baka lite sen i alla fall. Det var ett tag sen nu. Ska försöka ta lite fina bilder på det jag bakat  så ni får se. Jag längtar verkligen efter en ny och bättre kamera.

Att vilja och våga

Här och här har jag skrivit om att  hoppa från kanten och testa det är man vill men inte riktigt vågar. Jag står fortfarande och balanerar lite på den där kanten. Eller rättare sagt en liten bit ifrån. För jag vill, men jag vågar fotrfarande inte ta det där steget och faktiskt göra det. Jag har fastnat i de där tankegångarna att nån gång skulle jag vilja, och tänk om. Och jag kommer inte vidare därifrån. Det behöver jag väl i och för sig inte göra heller. Men det skulle var häftigt att bara kliva över kanten, kasta sig ut och se var man landar.
Det här har jag i alla fall bestämt mig för att göra ganska snart, så nåt av det jag funderat länge på blir i alla fall av.

Lifehouse - Everything

Jag älskar den här låten. Den är så fin. 


Tove Styrke

När Tove var med i Idol gillade jag henne även om hon inte direkt var en favorit. Igår var hon med i Allsång på Skansen och låten hon sjöng tycker jag var riktigt bra. Det ska bli intressant att höra hur hennes skiva kommer låta.Onsdag

Det är så härligt att vakna och se ut genom fönstret och se solen. Jag kommer sakna det sen i vinter när det kommer vara mörkt både morgon och kväll.
Syrran åkte till Spanien i morse. Jag vet inte hur vädret är där i augusti men jag är i alla fall väldigt avundsjuk. Det skulle vara kul att åka dit nån gång. Blir det mycket sol och bad så kommer hon se ut som en pepparkaka när hon kommer hem. Då kommer jag vara ännu mer avundsjuk. Vi brukar "tävla" om vem som blir brunast. Men hon får ju ett rejält försprång nu eftersom jag knappt har solat alls i sommar och hon åker utomlands.
Det är i alla fall sommarväder idag igen och jag får vara nöjd med det. Det är lite molndis men inget som stör varken solen eller värmen.


Vår lilla älskling

Vi har snart delat våra liv med M i ett år.  Hon har verkligen öppnat våra hjärtan och lärt oss vad kärlek är. Inget är större än kärleken till ett barn. Varje dag får hon våra hjärtan att svämma över av kärlek och stolthet.
Tiden går så otroligt fort nu. Hon växer och lär sig nya saker hela tiden. Det ska bli så intressant att se vilken person hon ska bli. Det är fantastiskt att hon är en del av oss. Hon ska alltid veta hur älskad hon är och hur mycket hon berikar våra liv.


Solen tittar fram

Den här dagen började ganska grå. Det var mulet och hade regnat men nu tittar solen fram mellan molnen. Det är fortfarande ganska grått och det kan säkert komma en regnskur igen, men jag tror att det håller på att spricka upp. Härligt att solen att lyser, ett tag i alla fall. Förhoppningsvis gör den det resten av dagen också.

 


District 9

Vi laddade upp med chips och salta pinnar och såg en film som heter District 9. Början var jättedålig och jag ångrade nästan att jag hade hyrt den, men det blev lite bättre och efter ett tag blev filmen ganska bra och ganska spännande. Men det hade kunnat vara mycket bättre och mycket mer spännande. Det var inte riktigt som jag trodde att det skulle vara.

Drygt 20 år har gått sen utomjordingar kom till jorden och människorna förberedde sig på ett fientligt möte som aldrig blev av. Utomjordingarna blev istället flyktingar och placerades i tillfälliga hem i District 9. Nu har människornas tålamod tagit slut och ansvaret för utomjodingarna har flyttats över på MNU. Men företaget har inget intresse för utomjordingarnas välbefinnande och kan tjäna stora pengar om de får utomjordingarnas vapen att fungera. Men det krävs utomjordiskt DNA och alla försök har därför misslyckats. 
Utomjoringarna ska flyttas till ett nytt läger och en av MNU:s fältarbetare, Wikus van der Merve utlöser av misstag ett utomjordiskt virus som börjar förändra hans DNA. Han blir nyckeln till att få de utomjordiska vapnen att fungera och blir snabbt den mest jagade mannen i hela världen. Det finns ingenstans där han kan gömma sig, förutom District 9.

Vill till sommarstugan

Sommaren är snart slut och vi har inte varit i stugan en enda gång. Nu blir det nog inte av heller. Känns väldigt trist. Det är så lugnt och mysigt där. Jag vill dit och slappna av lite och se ut över den fina sjön och ta fina bilder. Kanske kan vi åka dit nån dag eller två om vädret blir bättre. Det är ju inget kul att vara där om det är mulet och regnar.


Förlåt, men jag måste....

Jag måste få avreagera mig lite igen, och nu har det inte ens hänt mig själv. En vän till mina föräldrar var ute med sina hundar på en promenad på en stig i ett litet parti mellan ett bostadsområde och en skogsväg när det kommer tre hundar springande. Det har väl egentligen ingen betydelse vad det var för hundar men det var en siberian husky, en golden och en till som hon inte visste vad det var för nåt. De stället sig framför henne och hennes hundar och skäller och skäller. Till slut kommer ägaren och säger bara helt lugnt "jaså, är det här ni är?" Vad f....
"Jaså är det här ni är?" Hur kan man bara göra så? Man släpper iväg hundarna helt utan uppsikt och reagerar inte mer än så där när man hittar dem. Jag hade blivit så jävla förbannad om det hade hänt mig. Jag fattar inte att det finns såna hundägare som har så lite respekt för andra, dessutom är det väldigt ansvarslöst! Hur kan man tänka att bara för att min hund är så snäll så händer det inget? Hur kan man veta att den person eller hund man möter är lika snäll? Hur kan den man möter veta att hunden är snäll? Och hur kan man förutsätta att det inte gör nåt att en vilt främmande hund springer fram från ingenstans? Jag lovar att oavsett om man har hund eller inte så är det inte särskilt uppskattat.

Vädret imorgon

Det här ser ju inget bra ut. Undrar hur det ska gå med loppisen imorgon...

kl 6 – kl 12

Regn
16° Svak vind, 2 m/s fra nordvest

Regn. Svak vind, 2 m/s fra nordvest. 1,5 – 3,0 mm nedbør.


kl 12 – kl 18

Regn
21° Svak vind, 3 m/s fra nord

Regn. Svak vind, 3 m/s fra nord. 0,9 – 2,9 mm nedbør.


kl 18 – kl 24

Delvis skyet
24° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst

Delvis skyet. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør.


De internationellt vedertagna grillreglerna

Vi grillade ju igår och då visade mamma en lista hon hade fått från en jobbarkompis. Jag har ingen aning om var han hade fått den ifrån, men den är ganska rolig. Den stämmer ganska bra också.

De internationellt vedertagna grillreglerna
1. Kvinnan lagar maten.
2. Kvinnan gör sallad, förbereder tillbehör och lagar dessert.
3. Kvinnan förbereder köttet, marinerar och placerar det på en skärbräda tillsammans med de nödvändiga redskapen och såserna.
4. Kvinnan bär ut detta till mannen, som är placerad vid sidan av grillen med en öl i handen.
5. Kvinnan håller sig utanför den obligatoriska tremeterszonen, där ett överflöd av testosteron och andra manliga aktiviteter kan ske utan inblandning från kvinnan.
6. Mannen placerar köttet på grillen.
7. Kvinnan går in för att duka fram tallrikar och bestick.
8. Kvinnan kommer ut för att säga till mannen att köttet ser gott ut. Han tackar henne och frågar om hon har lust att hämta en öl till honom medan han vänder köttet.
9. Mannen tar köttet av grillen och ger det till kvinnan.
10. Kvinnan placerar köttet på det av henne dukade bordet.
11. Gästerna berömmer mannen för hans skickliga matlagning.
12. Kvinnan dukar av bordet och diskar efter maten. Mannen tar en öl till.

IKEA

Idag har vi varit på IKEA. Vi åkte till Happaranda tidigt imorse och kom fram lite efter halv 11. Jag har aldrig varit på IKEA i Happaranda förut så det var kul. Jag hittade hur mycket som helst jag ville. Om vi bara hade haft mer pengar, en större lägenhet eller till och med ett hus så hade jag kunnat köpa massor med grejer till M:s rum om hade haft ett eget, ett nytt kök, garderober och skåpar m.m. Det blev betydligt mindre grejer jag handlade. En tillbringare i plast, några nya handdukar till badrummet, haklappar, bakformar, pluggar till eluttag, spärrar till dörrar och lådor, sånt där man sätter på vassa hörn, en skärbräda. Det hade kunnat bli mycket mer men det får bli en annan gång.
Innan vi åkte hem gick vi in på Candy World och det är en godisaffär. Lite tid och beslutsångest är inget bra när man har hur mycket som helst att välja på men det blev i alla fall en klubba som smakade lite som tuggummikulor och lite choklad som jag fick kasta i mig innan det smälte bort i värmen.


Bilder
Dagens lunch: grillat

Idag for vi hem till mina föräldrar och åt lunch. Min mormor och morfar och farfar var också där. Vi grillade och det kändes nästan lite lyxigt att äta grillat till lunch. Till efterrät blev det rabarberpaj. Jag kommer inte ihåg om jag har ätit det förut.
K fick sköta grillandet och det blev jättebra. Det fanns en sås på västerbottensost, crème fraiche och soltorkade tomater, och potatissallad till köttet men jag är ju så tvärsöver så det tog inte jag. Jag nöjde mig med kroketter och sallad.
Efter maten blev det en del fotograferande med fyra generationer och lite bilder på M och pappa. Det blev jättevarmt och härligt och M fick ligga på en filt på gräsmattan i skydd av skuggan. V i andra satte oss också där ett tag för det blev nästan för varmt i solen.


Lite framförhållning är alltid bra

Mamma köpte en ganska stor svart ram där hon satte in tre svartvita bilder på M och det blev jättesnyggt. Jag skulle vilja göra nåt sånt jag också. Och så har hon gjort en stor tavla med massa olika kort av släkten, men det är länge sen. Jag har tänkt göra nåt liknande åt M, men inte än på många år. Jag tänkte att det kunde vara kul för henne att ha en sån tavla med bilder på henne från det hon föddes och fram till studenten och körkortet typ. Så det kommer ju ta kring en 18 år innan hon kan få den. Jag hoppas att hon skulle uppskatta nåt sånt i alla fall. Jag tycker det är ganska kul att titta på tavlan hemma hos mamma och pappa och en sån tavla med min dotter är ju ännu bättre :)

Torsdag

Idag har jag och M varit med hennes mormor nästan hela dagen. Hon hjälpte mig att färga håret så nu är det svart och fint istället för så där brunblaskigt som det var förut.
Sen satt vi ute och åt lite glass medan M kröp omkring på en filt och hunden busade runt på gräsmattan. M ville smaka på min glass och gjorde sitt bästa för att nå den. Hon var så söt.
Det var jättehärligt ute i solen och jag höll nästan på att somna. Det är så mysigt att ligga bredvid M och se henne upptäcka världen och alla små saker som finns inom räckhåll. Hon kände lite på gräset och klappade på hunden som däckade mellan några stolar när han blev trött efter allt bus. En härlig dag har det varit idag.
Lite läskigt

Igår kväll avbröts tedrickandet och stickningen av att himlen öppnade sig och det blev ett ordentligt skyfall. Det km några ordentliga åskknallar och blixtar och det var inte så kul att sitta mitt emot balkongdörren och se blixtarna lysa upp världen utanför. Men det slutade ganska fort som tur var.

I morse hände nåt annat läskigt men det var som tur var bara en dröm. Jag drömde om utomjordingar. Vilket ju händer då och då. Jag, K och syrran och några kompisar skulle fara och bada och det var jättehärligt väder och så. Plötsligt kom det stora moln och skymde solen och det var nån som sa nåt on solförmörkelse. Sen kom det fram ett rymdskepp. Det var de utomjordngar som vi blivit varnade för tidigare men som inte kom den gången. Nu var de här och de var ute efter oss. Alla fick lämna badet för att skynda sig hem, vi hade bara tio minuter på oss att ta oss hem och ta reda på det viktigaste.
De hade laserstrålar som de siktade efter oss med och fick man strålen på sig hade de fått fast en och skulle komma för att hämta en. När vi kom hem skyndade vi oss att låsa alla dörrar och stända av tv, radio, dator osv. De kunde spåra oss genom elektriciteten annars. Men ena tvn gick inte att stända av hur många sladdar jag än drog ut så till slut slängde K den på golvet så att den gick sönder.
En av laserstrålarna  fick sikte på mig och jag försökte gömma mig men det var för sent. Vi skyndade oss för att gömma oss i en slags barack eller vad det var som hörde ihop med huset. Utomjordingarna kom efter oss men nu var det inte oss de var te efter längre utan några rymdbarn som var gömda där inne i några sängar. När de fått upp barnen omvandlade alla utmjordingar sig till människor och så skulle de fortsätta leva på jorden som människor.
Jag vaknade flera gånger men fortatte ändå på samma dröm varje gång jag somnade om. Men det var bra att det bara var en dröm  alla fall och att jag sen kunde vakna och gå ut till M och K och äta frukost som vanligt.


Rensa, rensa, rensa....

Nu är vi ordentligt förberedda till helgens loppis. K rensade ur förrådet igår och idag har vi gått igenom klädkammaren. V i har rensat ut kläder, filmer, böcker, cd-skivor, tavlor m.m. Nu gäller det bara att det är bra väder på söndag. Det ska tydligen regna då. Förhoppningsvis ändras väderprognosen och det blir fint väder. Annars förstörs ju våra planer. Men det ser ändå ut att bli ganska bra väder på förmiddagen och fram till kl. 14 och det är ju då loppisen är så det är bara att hålla tummarna.
Det känns i alla fall ganska bra att rensa ordentligt och göra sig av med det man inte längre vill ha kvar eller behöver. Det blir ju tyvärr inte så ofta man gör det.

Søndag 8. august

 

 VarselNedbørTemp.Vind
 neste 6 timerpå klokkeslettet
kl 2 Regnbyger 0,4 mm 15° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra sør 3 m/s
kl 8 Delvis skyet 0,1 mm 16° Svak vind Svak vind, 2 m/s fra sørøst 2 m/s
kl 14 Regn 2,7 mm 21° Lett bris Lett bris, 5 m/s fra sørøst 5 m/s
kl 20 Regn 3,9 mm 16° Flau vind Flau vind, 1 m/s fra øst 1 m/s

Källa:www.yr.no

Grått och trist

Var tog det fina vädret vägen? Det var ju så fint igår och nu är det bara grått och trist. Men det regnar i alla fall inte. Än. Det kommer säkert en skur eller två sen. Det är väl bara att inse att det börjar vara höst. Det känns lite tråkigt att tänka på. Jag tycker ju bäst om sommaren och skille gärna ha soligt och varmt ett tag till. Men fördelen med hösten är ju att jag fyller år i slutet av augusti och M fyller år i oktober. Där har vi ju nåt att se fram emot i alla fall.

Några låtar jag lyssnar på just nu
                

De här låtarna är så bra! Jag måste börja lyssna mer på Rob Thomas och Matchbox Twenty igen.


Jag och du och vi


 (Från X-models låt Två av oss)


På balkongen

Det blev verkligen härligt väder idag. Det är nog lika varmt inne som ute för det märks inte ens att balkongdörren står på vid gavel. Hunden har legat ute på balkongen och haft det bra i solen. Han somnade en stund i värmen och jag skulle nästan kunna sätta mig där och sova en stund jag också.


Tisdag

Idag lyser solen och det är lagom varmt ute. Det blåser lite som vanligt men det gör inget. Det ser ut att bli en väldigt fin dag idag. Det är bara lite moln och det ser inte ut att bli regn av det, så det blir nog första dagen på flera dagar som det inte är mulet och/eller regn. Det blir att städa lite och sen tror jag vi ska ta oss en tur till lekparken och gunga lite. Kanske prova den nya hinken och spaden som M fick av sin mormor. Kanske ska man sätta sig på balkongen en stund med ett glas juice och sola lite också. Och så ska vi fortsätta plocka ihop saker vi ska ha med oss till loppisen och se både Ice Age 1 och 2.
Jag gillar ju tecknat och data animerat men börjar nästan känna mig lite för gammal för det.  Men det kan man väl inte bli? Vad tycker du, kan man bli för gammal för tecknat/data animerat?

Nedräkning

Nu börjar nedräkningen. Egentligen har den redan börjat, men jag försöker förtränga det så myckt som möjligt och det tänker jag fortsätta göra. Det blev plötsligt så verkligt att jag börjar plugga igen om fyra veckor. Jag ska hitta kurslitteratur, köpa busskort och ställa in hjärnan på plugg. Om jag har tur har A böcker som jag kan låna av henne. Ska fråga nån dag när jag går till biblioteket. Ska maila om en litteraturlista så jag vet exakt vilka böcker jag behöver. Om de finns på biblioteket här eller om jag måste beställa.
Usch, känns nästan lite jobbigt att tänka på det. Jag har ju varit ledig så länge nu och så är det ju det där med en helt ny klass. Massa folk som jag ska lära känna igen. Och så ska jag ju pendla ca 28 mil per dag. Inte riktigt varje dag, ungefär 3-4 dagar i veckan. Det kommer bli jobbigt, men det verkar som att vi mest har eftermiddagar och förhoppningsvis kan jag göra mycket plugg på bussen.
Samtidigt ska det ju bli kul att plugga igen också. Eller kanske inte kul, men det ska bli trevligt att ha nåt att göra på dagarna igen och så vill jag ju bli färdig med min utbildning så att jag kan börja jobba.

Loppis till helgen

Igår var det sjukt mycket folk på loppisen på Folkets Park. Jag har aldrig sett så mycket bilar där nån gång. Det var fulla parkeringen med bilar plus att de stod parkerade längs vägen ända ut till korsningen. Jag skjutsade K dit och jag höll inte på att ta mig därifrån. Halva stan var ju där, och säkert en hel del turister också. Det var ju väldigt bra väder då också och det bidrog säkert till att det var så mycket folk.
Vi har pratat om att vi ska stå på loppisen i sommar men än har det inte blivit av. Eftersom det var så mycket folk igår bestämde vi oss för att vi ska stå där till helgen. Så nu ska vi rensa lite här hemma. Bland annat blir det böcker, filmer och bebiskläder som vi ska försöka sälja.

Middag utomhus

Vi åt middag utomhus idag. Jag, K och M, mina föräldrar och syster och K:s mamma samlades vid grillplatsen här utanför och lagade till en jättegod wok gjort på fläskfilé, äggnudlar och wokgrönsaker på muurikkan. Vi hade alla med våra hundar, det blev tre stycken som ville ha uppmärksamhet och smaka av maten. Ja, det ville nog M också, men hon är ju lite för liten än så länge.
Efter maten gick vi till K:s mamma och åt glass med jordgubbar och smultron och en jättegod kaka som hon bakat. Det blev en jättefin kväll. Vi hade vädret med oss trots allt. Det har varit väldigt växlande väder hela dagen. Det började jättebra med sol och sen blev det så klart mulet med bara lite sol lite då och då och vi var säkra på att det skulle bli regn. Men det bättrade sig och blev sol igen. Det har varit väldigt varmt idag också och det var precis lagom varmt under kvällen.
Vi brukar alltid sitta vid älven när vi lagar mat på murikkan, men det var kul att prova det här stället också. Jag hoppas att vi kan fara ut med murikkan fler gånger. Vi har sagt många gånger nu att vi ska köpa en egen, men det blir liksom aldrig av. Nån gång ska vi faktiskt köpa en.

Älskade barn

Jag kan sitta och bara titta på dig när du sover. Se hur du andas och stryka dig lätt över kinden bara för att du är så fin. Jag älskar att se dig le när du får de leksaker du tycker om , när man pratar med dig och hur du skiner upp när kameran kommer fram och att höra dig prata. Jag känner mig så stolt över alla framsteg du gör, hur små de än är. Varje minut gör du något som får mig att älska dig ännu mer. Jag hade ingen aning om vad kärlek var innan du kom till världen.


Bee Movie

Igår såg vi Bee Movie. Den var ganska bra men inte riktigt som jag trodde. Vissa saker var ju lite löjliga, som rättegången till exempel. Jag visste inte  att bin fick ligga på sjukhus med dopp när det blir sjuka. Eller att de kan prata, var lite konstigt att de inte reagerade mer på det nåt sätt. Men nu vet jag i alla fall hur arbetet i en bikupa fungerar.

RSS 2.0