Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lite nytt

                                                         


Så där ser den ut, den senaste bilden jag gjort. Har ritat ganska mycket senaste tiden, men jag blir aldrig riktigt nöjd. Alla jag gör blir mer eller mindre likadana. Jag tänker att det ska bli på ett sätt men det blir aldrig riktigt så. Ska ta mig tid och försöka att verkligen jobba med den bild jag vill göra. Har en bild i huvudet som jag vill få ner på papper, men som jag skrivit tidigare så är jag mycket bättre på att rita där än vad jag är när jag ska rita. Men det är bara träna på, nån gång ska det gå.
Jag ska köpa en bok om hur man ritar manga, så att jag kan få lite mer att gå efter. Lite tips och sånt är ju alltid bra. Sen måste jag träna på att rita kläder och liknande för det är jag inte bra på.,

Så gick det med det

Jag skrev ju för ett tag sen att jag skulle försöka  skriva på min berättelse nån timme varje dag. Jag har inte skrivit en gång sen dess... Men jag fick ju jobb och har inte haft tid eller orkat sitta vid datorn så mycket hemma efter det, Men jag tänker på de där berättelserna ganska mycket ändå. Skulle vilja börja på nåt nytt också men jag har inga idéer. Fast det kanske är lika bra, så kanske jag kan avsluta de jag påbörjat istället.

Har börjat på en ny manga. Fick Power i julklapp av syrran och har redan läst halva serien. Fick de två första delarna av henne och så köpte jag två igår. Ska kanske köpa resten idag. Den var bättre än jag trodde och går väldigt snabbt att läsa. Det påminner lite om den där serien som visades på trean förut, Young Americans. Där var det också en tjej som låtsades vara kille. Får se hur det går nu, det är ju lite spännande nu när hennes hemlighet har avslöjats.

Snön är borta igen, så det blir ett trist nyår på det sättet också. Men annars blir det nog nog trevligt precis som julen var. Vi ska fira med syrran och M, så det blir ju inget stort firande men det blir nog kul ändå. Vi ska träffas imorgon och planera mat och liknande. Vi har lite brist på idéer allihop men nåt gott ska vi nog kunna komma på.  

Jul, jul, strålande jul

Det har varit jättehärligt att vara ledig. Har inte gjort så mycket, mest slappat, men det  har varit trevlkigt det också. Nu är julhelgen snart över, ska jobba två dagar och sen blir jag ledig i fyra dagar igen. Ser fram emot nästa helg. Fast jag ska försöka att inte sova lika mycket då :)

Det har varit en ganska trist jul, det har inte varit nån snö. Den kom i natt istället så nu är det vitt och fint på marken, lite lagom försent. Men det kan ju få ligga kvar över nyår i alla fall.
Firade julafton hos hans mormor och mormar och hans kusiner var också med. Det kändes lite ovant att inte fira med min familj, men det var ungefär likadant som hos dem. Vi var med min familj igår istället. Har fått några riktigt bra julklappar, bland annat ett cd/dvd-ställ som vi ska sätta upp lite senare. Och så fick jag ett doftljus som är den här julens mest betydelsefulla  julklapp. På burken står det:

Den flammade plötsligt upp. Du gör mig
knäsvag och jag vill aldrig släppa dig.
Du är helt underbar. Du är ljuset i mitt liv.


Detsamma Älskling! ;)

Fushigi Yuugi

Nu är det slut. Jag köpte de två sista delarna igår kväll och läste ut sista i morse. Känns nästan lite tråkigt att det är slut nu, jag fastnade verkligen i den där serien. Det är lite farligt att börja läsa, för det var så svårt att sluta. En väldigt bra serie som jag säkert kommer att läsa fler gånger. 
Har försökt få honom att läsa lite också, men det har han inte velat. Jag läste högt för honom igår, men jag tror inte att det passar honom riktigt. :)
Var tvungen att tjuvkika lite i slutet innan jag började läsa och det slutade ju lyckligt så jag skyndade mig att läsa så att jag skulle komma dit :)
Ska ta och läsa mer av henne. Har hittat fler böcker av henne på SF-bokhandeln som jag ska beställa nån gång.

Julmarknad

Idag var vi på julmarknad. Det var inte så mycket att titta på, det är mycket roliagre när det är vanlig loppis. Det var nästan bara stickade mössor och vantar och tomtar. Såg några jättefina julkorgar med belysning som hade varit kul att ha, och så fanns det jättefina blommor i lera och en handmålad bild på en älg som var väldigt bra gjord, men det var inget som jag kände att jag skulle köpa. Det får bli en annan gång. Jag brukar känna mig lite snål när jag går på sånt där :)

Nu är det bara en vecka kvar till jul. Hittade en perfekt julklapp till mormor och morfar, ska visa den för syrran så kanske vi delar på den för det blir gansak dyrt. Det är två höga ljusstakar av nåt slag i järn eller nåt sånt och så två höga blockljus till. Det skulle passa jättebra till deras öppna spis.
Sen är det bara farfar kvar och som vanligt har jag ingen aning om vad jag sla köpa till honom. Men jag har ju en vecka på mig. Synd bara att jag slutar så sent till veckan, det blir svårt att hinna gå på stan. Får ta ett sista-minuten-race nästa helg.

Trött....

Nu är jag lite less på jobbet. Det har varit jobbigt i veckan eftersom jag haft så ont i ryggen, men det blev i alla lite bättre efter att jag var hos sjukgymnasten. Ska dit på måndag igen och så ska jag få ett höj- och sänkbart databord. Då kan jag ju stå lite ibland och det blir ju bättre för ryggen. Får kanske börja på gym igen och träna upp ryggmusklerna. Nåt måste jag i alla fall göra. Fick några övningar att göra så det gäller bara att komma ihåg/ orka göra dem.

Gick ju växelutbildningen i veckan. Har gått ganska bra, men jag vet inte. Vi hade ett litet prov idag, mest för att se själva hur mycket vi kan. jag fick 7.5 av 10 så det gick ju bra. De flesta började ta samtal redan igår men eftersom jag var borta i onsdags så satt jag bara och medlyssnade. Tog mina första samtal i dag och först hade jag lite lagom panik och kände mig jättestressad, men det gick lite bättre efter lunch. Men det är svårt när de inringande inte vet vem de ska prata med och man inte har en aning om var man ska koppla dem...
Jag gillar inte växeln, det är nog lite för stressigt för mig. Satt väldigt lågt skillad idag men jag fick ändå mycket samtal. Det är ju bra, men egentligen skulle jag helst bara sitta med tjänstepensionen. Får ju mycket samtal där också i så fall. Det kommer bli jättejobbigt att sitta på både det och växeln. V får se hur det går. Jag gruvar mig lite inför nästa vecka , men ska inte tänka på det över helgen.

Trött

Jag somnade  framför tvn igår kväll igen. Men jag såg i alla fall hela Idol den här gången. Härligt att Marie vann, hon förtjänar det verkligen och den där musikstilen passar henne så bra. Amanda var jättebra med Suspicious Minds, men jag gillar henne fortfarande inte riktgt. Hon kommer säkert med en skiva snart hon också.

Nu har jag haft ont i ryggen i flera dagar och det är så jobbgt. Det börjar kännas bättre nu, på kvällen i torsdags kunde jag knappt röra mig alls, ocj det var ganska jobbigt att sitta vid datorn hela dagen igår. Jag kan röra mig ganska bra nu, men det gör fortfarande ganska ont att böja mig framåt. Jag hoppas att det går över snart för det är jobbigt att jobba när det är så här. Har legat i soffan och vilat en del  och det har nog hjälpt lite.

Det regnade tidigare i veckan och på grund av det har det varit nästan bara is. Väldigt halt och roligt. Funderade nästan på att ta fram dubbarna ( ja, jag har såna). Idag har det mest varit slaskigt, men inte så jättemycket som tur är. Vill att det ska komma mer snö nu så att det blir en riktigt vit jul. Det är ju bara några veckor kvar nu.
Vi var upp på vinden och tog ner julsakerna ikväl. Har inte blivit av att göra det tidigare. Vi har satt upp en del av dem och så får det väl bli resten i morgon. Det får bli en städ- och pysslar dag då.


....

Älskade underbara Älskling
Jag älskar dig!!

En jobbig vecka

Det har varit tugnt i veckan. Har haft ont i huvudet hela veckan och i måndags for jag även hem lite tidigare med migrän. Så det har inte varit så kul på jobbet. Har varit en del jobbiga samtal också, men lite otrevliga människor som har ringt och ställt jobbiga frågor och nån som ringde skulle egentligen inte ha ringt oss från början.
Men annars har det gått ganska bra ändå. Springer och småfrågar fortfarande men jag känner mig i alla fall lite säkrare nu. Men jag måste bli bättre på att läsa i den där boken. Det står ju mycket viktigt där.
Om en vecka ska jag få lära mig växel också. Det känns lite nervöst, men jag hoppas att det går bra också. Då ska man ju bara koppla vidare, men ibland kan det vara svårt att veta vem man ska koppla till. Det blir tre saker jag ska jobba med då, men jag vet inte om jag hinner med så mycket mer än samtalen, det kan komma in en hel del.

Igår hade jag i alla fall inte lika ont i huvudet som tidigare dagar och det var skönt. Fick byta till en plattskärm, det ska tydligen vara bättre. Jag hoppas att det hjälper.
Var helt slut när jag kom hem. Det har jag varit sen jag började jobba, jag är ju inte van vid det nu :) Men det blir bättre och bättre. Det blev en tidig kväll igår. Jag höll på att somna framför tvn. Gick och la mig vid elva och klev inte upp förrän halv ett idag :) Men det var jättehärligt att sova så länge.

Halvsov under resultatprogrammet av Idol men jag hörde i alla fall vilka som gick vidare. Och äntligen åkte han ut. Härligt med två tjejer i final. Jag hoppas Marie vinner för jag tycket hon är bäst av de två och jag tror att hennes röst och stil passar bäst till vinnarlåten och den kommande skivan.

RSS 2.0