Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kan nån förklara för mig?

Varför får jag mail som " blabla has commented on your status on Facebook" eller "blabla has sent you a message on Facebook." Jag har ju inte ens Facebook! Jag fattar inte hur jag kan få såna där mail då. Vill de tvinga mig att gå med där eller? Jag har aldrig registrerat mig där.
Och så har jag fått nåt mail från Paypal om att mitt konto där kanske används olovligt. Jag har inte ens Paypal!
Har fått nåt sånt där mail nån annan gång också om nbåt bankkonto eller fonder eller vad det nu var, som jaginte heller har. Det är så störande. Speciellt det med Facebook, har ingen aning om hur det går till. Nån kanske har mig på sin vännerlista där, men jag är fortfarand einte medlem så jag borde inte kunna då såna där mail därifrån.

Informationsarkitektur

Vi började  med informationsarkitektur idag och det är ganska intressant. När jag först såg schemat så var det ju en smärre skräckupplevelse, men jag tror att det blir bra ändå. Läraren verkar riktigt bra och ämnet är som sagt ganska intressant. Vi började lite smått idag med att gå igenom grunderna, och jag som läst nästan hela den där boken vi skulle ha läst kände igen det mesta. Vi har fått lära oss hur man ska tänka när man bygger upp en webbplats. Vi fick några övningar att göra som var riktigt roliga. Vi skulle strukturera en hemsida för en påhittat förening och först komma på vilka funktioner vi tyckte behövdes på sidan och sedan fick vi organisera dem i kagorier. Uifrån det så skulle vi sen göra en wireframe, en layout för hemsidan. Vi behövde bara göra startsidan, men vi funderade också lite på hur vi skulle lägga länkar och underkategorier. I morgon ska vi redovisa. Det kändes lite hemskt innan vi började med uppgiften, när man bara sett schemat, men jag känner mig inte särskilt orolig längre.

Nåt som däremot känns lite småjobbigt för stunden är bloggövningen till nästa vecka. Har just beställt webbhotell och domännamn och det var inte det lättaste att komma åt instruktionerna vår lärare gjort åt oss eftersom jag saknade programmet man behövde för att kunna öppna det. Jag jagade ju självklart upp mig så där som jag brukar, men det fanns två alternativ och det andra fungerade som tur var. Nu väntar jag bara på inloggningsuppgifterna så att jag kan installera wordpress sen. Har ingen aning om hur det programmet fungerar så det känns lite nervöst. Vet inte riktigt hur upplägget kommer se ut nästa vecka, men vi ska i alla fall börja med det på måndag så jag hoppas att jag hunnit få alla uppgifter till dess.

Lägenhetsvisning

Ja, då kommer det ännu ett inlägg för er som faktiskt orkar läsa det jag skriver. Jag önskar att jag var en bättre bloggare, det hade varit kul med fler besökare och kommentarer. Men jag har inga barn att berätta/skryta om och mitt liv är inte så spännande. Och det jag skriver om är väl ändå inte särskilt intressant. Men det är några stycken som står ut med mig i alla fall.

Hur som helst så var vi på en lägenhetsvisning igår. Vi har bestämt oss för att flytta tillbaka till Skellefteå till sommaren.
Vi hade tur och kom långt fram i kön, men det är många som vill ha lägenheten så vi får se hur det går. Det beror på om de är före eller efter mig i kön.  Det är en tvåa på 63 kvm och den var väldigt fin. Eller ja, det var ganska ostädat när vi var där men själva lägenheten är fin. Stora fönster i vardagsrummet och rymliga rum, köket är mycket bättre än det vi har nu och det vi hade i den andra lägenheten. Området ser lite tråkigt ut, men jag vill gärna ha lägenheten ändå.
Har blivit vä'ldigt sugen på att skaffa en ny soffa också. Har hittat en jättefin 5-sits soffa med divan som jag vill ha. Jag tror den skulle passa väldigt bra i lägenheten vi tittade på. Men det får bli senare bekymmer, vi ska ju få lägenheten först.

Australia

Vi var och såg den filmen tillsammans med M igår kväll. Den var så bra!  Jag har velat se den ett bra tag nu, Hugh Jackman är ju med och honom gillar jag. Och så utspelas den ju i Australien.
Filmen handlar om en rik överklasskvinna som reser till Australien för att hämta hem sin man som har en boskapsranch där. Men när hon kommer dit får hon veta att han är död och den enda som finns kvar efter honom är ranchen. Hon bestämmer sig för att försöka slutföra sin mans planer och får hjälp av en boskapsfösare. Men det finns dem som är ute efter ranchen och försöker stoppa dem.
Läste i nån recension där filmen fick lite kritik för att vara en sån där film med typiska könsroller där kvinnan måste sättas på plats av en råbarkad karlakarl för att ha vett att uppföra sig, ungefär, men det var då inget som jag la nån större energi på. Det var väl så på den tiden antar jag. Filmen utspelar sig kring Andra Världskriget. 
Jag tycker i alla fall att den var jättebra! Den var komisk, spännande, det var kärlek och vänskap och allt sånt där som gör en film bra. Vi kommer köpa den här när den kommer på dvd, vi ska ha den.
Har ni inte sett den så tycker jag att ni ska göra det.

Diana Gabaldon gör grafisk roman

Kollade just lite på Gabadons hemsida och hittade något roligt. Hon håller tillsammans med några andra på att göra en grafisk roman som ska handla om Jamie och Claire fast från Murtaughs perspektiv. Låter kul, det vill jag läsa! Var roligt att få se några bilder också.  I hennes blogg stod det att den kanske skulle komma i juli. Det ser jag fram emot, men det dröjer förmodligen längre innan den tar sig hit, om den överhuvudtaget gör det.
Finns mycket intressant att läsa i hennes blogg,  jag ska absolut ta och läsa mer där nån dag när klockan inte är lika mycket som nu.

Kära nummerpresentatör, kom tillbaka

Vår telefon slutade plötsligt fungera härom dan av nån anledning. Provade att byta skarvsladd och sätta dit en annan telefon men det fungerade ändå inte. Jag blev så där lagom upprörd som jag brukar bli, men lyckades till slut hitta en telefon som ville fungera. Men tyvärr så är det ingen display på den så det går inte att se vem som ringer. Och självklart var första samtalen sen jag satte in den telefonen från en telegonförsäljare. Egentligen ska inte såna kunna ringa till mig eftersom jag är registrerad hos nix eller vad det heter, men de för det ändå.
Jag svarar inte på nummer som jag inte känner igen, eller på nummer son troligtvis är från telefonförsäljare, men nu har jag ju inte så mycket att välja på. Det finns en nummerpresentatör nånstans i förådet, men jag har ingen aning om var. Har försökt leta men jag hittar den inte. Ska leta lite mer noga, men om vi inte hittar den får vi väl köpa en ny.

"Ignorerade barn blir lyckliga vuxna"

Så skrev Marcus Dunberg i fredagens Metro. Han uppmanade läsarna till att ignorera sina barn och menade att de skulle bli lyckligare och bättre på att klara sig själva. "Så kallade ideala uppväxtförhållanden verkar enligt mina observationer bara leda till katastrof." Lite senare säger han att han växte upp med en pedagogik som löd "frihet under ansvar". Och det är det som det harn tar upp handlar om, att man ska ge sina barn frihet under ansvar, inte ignorera dem. Det är två olika saker och jag tycker att han uttryckte sig lite klumpigt.
Ideala uppväxktförhållande får han nästan att låta som något dåligt och det håller jag inte alls med om. Överbeskyddande föräldrar är kanske inte så bra, men det är inte ignorerande föräldrar heller. Det är väl då som ungdomar växer upp och hamnar i slagsmål och missbruk mm. Men att få frihet och upptäcka saker, att lära sig att klara sig själv men ändå ha föräldrarna som stöttar, det låter som en ganska ideal uppväxt, tycker jag.


Är du emot de nya sjukskrivningsreglerna? Skriv på namninsamlingen här

Kallt

Det gar varit jättekallt de senaste dagarna. Man har verkligen blivit lurad när man tittat ut genom fönstret. Solen har skinit och det har sett jättehärligt ut, och så kollar man hur många grader det är och får en chock. I förrgår var det 24 minus och igår var det 28 minus.... När det är så kallt vill man ju inte gärna gå ut, men eftersom vi har hund så måste vi ju. Och vi överlevde, men jag höll nästan på att fastna i dörrhandtager när jag skulle ut med soporma. Hade inga vantar på mig då och klistrade nästan fast.
Idag har det bara varit 4 minusgrader, det är ju ganska okej, men det har blåst kallt istället så det har ändå inte varit särskilt skönt ute. Blev ändå en långpromenad tillsammans med syrran som var här och hälsade på lite.
Resten av dagen har pluggat, och som vanligt har vi hur mycket som helst. Jag fattar fortfarande inte hur det är meningen att vi ska kunna läsa allt. Börjar ett nytt moment och en ny termin på måndag och det ser ut att bli många långa dagar. Men första terminen är i alla fall avklarad.

...

And though I somethimes break
You're always there to mend me
Giving me strenght to be
Yo're everything to me

Tar det aldrig slut?

Det var ett bra tag sen jag skrev om min stickning, men det kanske är lika bra för det är nog inte så intressant att läsa om.
Jag började på en åkpåse för hundra år sen och har börjat på den flera gånger för jag har tappat maskor, det har blviit fel och jag har tagit upp allt. Då hade jag inte hunnit särskilt långt som tur var. Nu håller jag på med den där igen och de känns som att det aldrig tar slut. Jag har stickat hur mycket som helst och det blir ändå aldrig klart. Jag har väl gjort ungefär hälften och det börjar vara ganksa mycket nu. Tappar fortfarande maskor lite då och då men det går mycket bättre nu än vad det gjor de tidigare.

Mönstret hittade jag nånstans på internet, men jag har glömt bort var det var. Det var i alla fall alldeles för svårt för mig att förstå mig på och klara av så jag har bara gått efter måtten istället och stickar mossticknign istället för det jättesnygga mösnter som det egentligen skulle vara. Men det här tror jag blir ganska bra ändå.

Problemet är bara att katten vill vara med när jag stickar. Hon vill leka med både garnet och stickorna. Hon har tuggat på kabeln mellan stickorna och den gick av igår. Inte så kul men det gick laga ganska bra med lite metalltråd. De går använda i alla fall, men jag får nog köpa nya så småningom.

Ska försöka ta tag i stickningen ordentligt nu så att jag blir klar nån gång. Har ju fortfarande kvar den där koftan också, men den blir jag nog aldrig klar med.

Prestationsångest

Har skickat in min rapport nu. Det gick ovanligt bra att trycka på skicka-knappen, brukar kunna sitta i en evighet innan jag äntligen trycker på den. Som vanligt har jag lite prestationsångest och det har blviit mer och mer de senaste dagarna. Jag har velat ändra och lägga till det jag skrivit, men samtidigt så har jag inte vetat hur jag ska göra. Jag har suttit och kollat rapporten lite grann då och då bara för att känns det som, har inte gjort så mycket de senaste dagarna. Men nu är den i alla fall inlämnad. Så nu är det bara att gruva sig inför imorgon då vi får tillbaka den och sen fortsätta gruva sig lite till inför seminariet då nån ska kommentera den.

Vars är vi på väg?

Läste i gårdagens aftonbladet om en tjej som tvingades säga upp sig från sina deltidsjobb för att få a-kassa.  Och jag som fått för mig att det var bättre att ha ett jobb några timmar i veckan än att stämpla. Men tydligen är det inte så längre, för nu får man bara 75 stämpeldagar som deltidsarbetande och sen är man utstämplad. Det är alltså bättre att vara arbetslös.

Regeringen kom ju med det bra förslaget för att motivera deltidsarbetarna att jobba heltid och för att få företagen att anställa fler på heltid. Men nu är det lite mer 39 000 som måste säga upp sig från sina jobb för att stämpla. Det var väl inte riktigt så det var tänkt. Men skulle det verkligen fungera om alla jobbade heltid? Det måste ju ändå vara bättre att ha ett deltidsjobb än inget alls. 

Regeringen skulle se till så att det blev fler jobb, men de tar bort flera arbetsmarknadsutbildningar/program, nu kan man inte längre jobba deltid, de höjer avgiften till a-kassan men sänker ersättningen. Och han som är ansvarig för den här delen av politiken har inte ens varit arbetslös nån gång i hela sitt liv. Det kanske har varit bättre med nån som faktiskt har förståelse för hur det är att vara arbetslös och hur arbetsmarknaden ser ut.

Det är tur att jag studerar nu så att jag inte behöver bry mig så mycket om det här. Sen när jag är klar och har studielån att betala kommer jag att kastas in i den här karusellen igen. Och på tal om lån så hörde jag att de som har socialbidrag ska betala tillbaka det när de fått jobb. Det var det bidraget. Fast det heter väl inte socialbidrag längre, utan försörjningsstöd, men ändå.

Jag förstår mig inte på det här. Vart är vi på väg egentligen? Sverige är inget bra land att bo i längre. Det håller på att köras i botten. Jag är inte särskilt insatt i politik, tycker egentligen inte ens om politik. Men ibland funderar jag nästan på att bli politiker. Då skulle jag också kunna tjäna massa pengar och få onödigt stor pension. Och så kan jag tillsammans med alla andra som har för mycket pengar se ner på de arbetslösa djävlarna som bara latar sig hemma i tv-soffan och rullar tummarna. För det är ju precis så det är, eller hur?

Och alla som får vänta flera månader på att få ut något från försäkringskassan. Om de ens får någon ersättning därifrån. För där har de ju också gjort om reglerna så bra. Även om du inte kan jobba så ska du göra det ändå.

Ja, jag blir upprörd.

Örhängen

Satt och knåpade ihop några örhängen igår kväll. Inget speciellt, men ändå. Jag måste ta och shoppa lite igen, jag börjar ha slut grejer igen. Ska köpa några läderband och kedjor och mer pärlor också så klart. Ska göra ett halsband som matchar ängel-örhängena och så ska jag göra ett annat halsband som matchar vingarna.
Det här är i alla fall resultatet från igår.


Mina smycken

Jag gjorde ett nytt halsband och ett par örhängen igår kväll. Blev jättenöjd, tycker nästan bäst om dem.
Fick som vanligt lite problem när jag skulle ta kort på dem eftersom min digitalkamera inte riktigt vill samarbeta med mig. Men så kom sambon på den smarta idén att jag kunde prova med webbkameran och det blev riktigt bra bilder. Så jag har tagit nya bilder på de "gamla" smyckena och lägger in dem igen också. Nu går det ju faktiskt att se hur de ser ut.Det första smycket jag gjorde. Örhängen med ett litet hjärta.


Mitt första försök till att göra ett halsband.
Så här i efterhand så är jag nog minst nöjd med detta smycke.
Gjort på stavpärlor och små silverfärgade pärlor.Örhänge med ett litet glashjärta i mitten.Halsband med sötvattenspärlor, rocaille, glaspärlor,
metallpärlor och glashjärtaGammal bild. Örhängen med sötvattenspärla och metallpärla.
Julklapp till svärmor, hon blev jätteglad :)
Halsband med små silverfärgade pärlor,
två guldfärgade pärlor och en stor vit pärla


Örhängen, vingarÖrhängen, ringar med små silverfärgade pärlor


Gammal bild som jag inte lagt in tidigare eftersom
det var en julklapp till K:s lillasyster.
Facetterade glaspärlor och blommor


Gammal bild som jag inte lagt in tidigare eftersom det var en julklapp
till min syster. Kedja med drömfångare


Mitt nyaste halsband. Kedja med metallöv, sötvattenspärla,
glaspärla, metallpärla och halvädelstenar


Mina nyaste örhängen. Sötvattenspärla, metallpärla och halvädelsten.

En liten ligist

Freja kan vara helt tokig ibland. Hon får såna där ryck när hon bara rusar runt i hela lägenheten. Hon ska in i garderoberna när vi lägger in kläder och hon måste in i förrådet, så fort man öppnar dörren dit kommer hon springande.
Ibland blir man helt galen på henne. Som nu de senaste dagarna. Vi har haft besök av både min syster och K:s kusin. De har varit här olika dagar och har fått sova på vår extramadrass i vardagsrummet. Tyvärr så är det lite hål i madrasstyget och Freja ska ju in i de där hålen hela tiden. Det är inte lätt att få ut henne igen. Men vi har lyckats till slut. Senaste gången fick hon vara där för jag orkade inte bry mig. Hade lite koll på henne så att hon inte skulle fastna och så, men annars fick hon klara sig själv och hon kom ut efter ett tag. Det kan vara riktigt irriterande när hon håller på så där. Det går inte att bädda utan att hon ska vara där och leka med sängkläderna och riva en på fingrarna om man kommer i vägen. Och ibland när vi äter ska hon också vara med och undrar vad vi äter.
Men den mesta tiden är hon jättefin och vill vara med och gosa hela tiden. Det är kul med en så social katt även om hon kan vara i vägen ibland. Och hon är jättesöt när hon ligger i soffan och sover. :)


Freja myser i en påse hon hittade när jag la in tvätten i garderoben.Här har hon upptäckt att det finns nåt intressant i akvariet

Rapporten

Det har gått riktigt bra för mig. Det kändes ganska avskräckande att skriva 8-12 sidor, det är ju nästan som en B-uppsats. Trodde att det skulle bli svårt för mig att få ihop det antalet, men nu har jag nästan för mycket istället. Jag ska se om jag kanske kan plocka bort nåt eller om det blir lite mindre om jag ändrar formatet. I och för sig så tror jag inte att det göra så mycket om jag skulle ha 13 sidor istälellet för 12.
Jag är osäker på om det jag skriver är så bra egentligen. Blir lite nervös av att de andra i min halvklass ska läsa det jag har skrivit och att en av dem ska kommentera den sen. Men det kommer säkert gå bra det också. Jag brukar ju ha lite komplex över sånt här, men det brukar ordna sig.
Jag har en vecka på mig nu att fixa till det sista och finslipa texten lite. Känns ganska bra ändå. Mailade några frågor till ett bibliotek idag och om jag hade varit lite smartare så hade jag kanske gjort det lite tidigare. Men jag har som sagt en vecka på mig och på den tiden ska jag nog hinna få svar.
Usch, jag börjar redan få lite separationsångest inför inlämningen av rapporten. Har ingen aning om vad jag ska skriva  i inledningen heller. Det är så svårt. Kan ingen hjälpa mig med det och säga vad jag ska skriva?

Camp Rock

Hyrde den igår tillsammans med syrran. Egentligen är vi väl lite för gamla för den typen av film, "high school tjoller" som en i min umgängeskrets brukar kalla det för. Men såna filmer kan vara ganska bra och ibland är det kul med filmer som inte är så seriösa.
Jag gillar den här filmen och det är väldigt bra musik i den. Vissa låtar fastnar lite. Den påminner lite grann om Raise your voice, men bara lite.
Jag vill också sjunga när jag ser såna här filmer. Skulle vara kul att vara på ett sånt där läger som de är på i filmen men det är jag i alla fall för gammal för. Man kanske skulle vara 15-16 igen så att man kunde göra sånt. Fast då måste jag nog ändå flytta till USA först.
Det är något som jag glömde på min Jag- vill-göra lista för ett tag sen. Jag skulle vilja prova hur är det att spela in låtar, släppa en skiva osv. Jag tycker om att sjunga även om jag inte gör det lika mycket som förut. Och jag blir alltid lite peppad när jag ser såna här filmer.
Jag har skrivit några texter men jag kan inte skriva musik och det skulle nog vara en fördel. Men det kommer aldrig bli nåt av det ändå, får fortsätta fantisera lite emellanåt istället.

Jul, nyår och lite där emellan

Var ju utan älsklingen i jul och det var ganska tråkigt. Blev dessutom jätteförskyld så det blev inte så mycket firande. Men det var ändå ganska trevigt och julklapparna var bra. Bara praktiska saker som glas, sängkläder, handdukar osv men det var vad vi behövde så jag är nöjd. Fick några jättesöta saker av K också. Saknade K väldigt mycket men det kändes väldigt bra när jag fick träffa honom igen. Det var nog bra att vara ifrån honom för jag blev nästan lite nykär igen. Det är jättehärligt! :)

Var hos M lördagen efter jul och åt middag tillsammans med våra familjer. A är jättetrevlig och de är så söta tillsammans. Det syns verkligen hur mycket de tycker om varandra. Som vanligt blev det jättegod mat, räkpaj och tacotårta. Man vet aldrig var det blir för mat när ska far dit men det är alltid lika gott.
Vi spelade ett kortspel som heter Kungens Rabalder och det var så kul! Har aldrig spelat det förut, men det var lätt att lära sig och väsligt roligt. Vi satt och skrek när vi ville ha kort och det blev en hel del skratt.
Spelade det med K:s familj dagen efter och det var kul då också.

På nyårsafton var vi och såg Lövångers revyn, Henrys sjukstuga. Då var det K:s tur att vara jätteförkyld, han var helt knäckt när jag hämtade honom och hade lite feber. Han sov en liten stund innan vi for dit och när vi skulle därifrån var han nästan frisk, konstigt nog.
Revyn var väldigt rolig. En del sketcher var mindre roliga, nån var det inte alls, men överlag var det jättekul och vi skrattade mycket. Vi har nästan redan bestämt att vi ska gå på nästa revy också.

På nyårsdagen for jag och K iväg för att grilla korv. Tyvärr så kom vi inte iväg förrän på aftonen så det hade hunnit bli mörkt ute, men det var ganska mysigt. Tändaren vi hade fått med oss var helt värdelös, det var nästan ingen gas i den. Så det var verkligen inte lätt att få igång nån eld, men vi lyckades till slut.
Sen blev det ett besök hos hans mamma innan vi åkte hem till mina föräldrar igen, i sällskap av en jättegod stripsmeny från Frasses :)


RSS 2.0