Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Robinson

Såg bara de första avsnittet av säsongens Robinson, sen nobbade vi programmet. Dels för att tv4 förstör med all reklam men också för att nästan alla var så väldigt dryga och taskiga. Läste på aftonbladet att Hans Brettschneider vann och eftersom han är härifrån så ville vi se finalen och gjorde et på tv4 Play. Det var extra kul att han vann just för att han är härifrån men jag tyckte också att han var en värdig vinnare. Tyckte att han hade rätt tänk för tävlingen till skillnad från många andra som bara verkade vara ute efter att göra pakter och få bort folk. Speciellt Jimmy och Anderrs tyckte vi båda två var elaka. Och de var ju inte ensamma på ön om att var så där dryga och jobbiga.  Det är ju mobbing som de håller på med. De är ändå vuxna människor vi pratar om, inte treåringar.
Förra säsongen bojkottade vi också av samma anledningar som den här. Jag kommer inte ihåg att de var så här dryga och taskiga de första säsongerna av programmet. Då var det faktiskt riktigt bra.

Lövångersrevyn

Idag snöar det igen, så där trevligt så att snön vräker ner, det är 20 minugrader och blåser svinkallt. Räcker det aldrig, hur mycket ska det komma egentligen?

Igår träffade vi I på stan och det var jättekul för det var verkligen länge sen vi sågs. Det blir tyvärr så ibland när alla är så upptagna på varsina håll med skola, jobb och annat. Vi bodde ju i Ånäset ett tag också. Men nu ska vi försöka träffas lite oftare även om det är mycket plugg och jobb emellanåt.

På kvällen var jag och syrran och såg Lövångersrevyn; Henrys Nöjesfält.  Vi såg Lövångersrevyn förra gången också, men då på nyårsafton och då var det hur mycket folk som helst. Det var inte lika mycket som såg den nu, men jag tror det var sista föreställningen igår kväll så de flesta hade ju sett den redan.
Vi hade en jättejobig familj framför oss. Pojken i familjen kunde varken sitta still eller vara tyst vilket störde väldigt mycket. Visst kan jag förstå att det kan vara lite jobbigt att sitta still och så som barn, men han var ändå 6-7 år och då borde han veta hur man uppför sig på ett sånt där ställe.
Bortsett från det hade vi jättekul. Roligast var nog "Mona Sahlin", "Sverker Olofsson" och "Sagan om drottningens återkomst med Stor-Stina". "Sverker" råkade tappa mustachen i sin sketch. Det var mycket trolleri och några sångnummer som vanligt också. Vi skrattade jättemycket åt alltihop och den här revyn var minst lika bra som den förra, om inte bättre

Nya skor

Jag har haft ögonen på de  här skorna ett tag. Idag bestämde jag mig för att köpa dem. Syrran ville också ha såna så vi delade på kostnaden och ska ha delad vårdnad om dem. Nu ska vi bara bestämma vem som ska ha dem och när. Men det blir nog inte så svårt. Vi gör likadant med ett par stövlar som köptes för ett par år sen och det fungerar bra. Jag kan till och med gå i de här fast det är ganska höga klackar.Bakat bröd

Det har varit svinkallt idag. Termometern har visat på 24-25 minsugrader, och stackars älsklingen har cyklat i den kylan...
Själv har jag hållit mig inomhus och bakat bröd. Känner mig så duktig. Det är första gången jag bakar bröd. Jag har gjort sex stycken limpor och två formbröd. Jag är mest nöjd med formbröden för formen på dem blev bäst(det säger sig väl själv, det heter ju formbröd), limporna flöt ut för mycket men de blev bra ändå. Mamma och pappa har smakat formbrödet och sa att det smakade nästan som köpes, det låter bra.
Nu har vi en massa bröd hemma som borde räcka ett tag. Vi äter så mycket bröd så det är något som det handlas mycket av. Nu ska vi inte behöva köpa det på ett tag. När det här brödet är slut ska jag baka nytt. Men jag ska nog ta och inhandla ett par formar innan dess så att limporna blir lite mer som de ska.Mamma?

Det låter som att M försöker säga mamma. "Ma", "ma-mu", Mam". Fast det är ju lite för tidigt för det än, om hon inte är en superbebis som börjar prata när hon är fyra månader. Det är i alla fall roligt att höra hur hon "pratar" mer och mer och ibland kommer det lite nya ljud som man inte hört förut.
Hon fick ligga på ullfällen en stund idag och rörde sig så mycket att hon nästan låg tvärsöver den flera gånger. På nåt sätt lyckades hon förflytta sig neråt också. Hon ska få ligga mycket på den nu och öva sig på sina rörelser. Det är så sött när hon liksom viftar med benen och lyfter på rumpan för att flytta på sig.
Det blev en lång promenad med vagnen sen också. När jag gick med hunden i morse var det inte plogat nånting och till och med hunden gav upp då för det var så mycket snö. Men de har plogat ordentligt under förmiddagen så nu är det fint och promenadvänligt. M tycker om att åka i vagnen. Hon log jättesött när jag la henne på sängen för att ta på overallen. Kanske har hon lärt sig att hon får ut och åka vagn när den ska på.

Snöstorm

Det är verkligen inget roligt väder idag. Det är typ snöstorm. Termometern visar bara på 6 minusgrader, men det snöar och blåser riktigt kallt. Det känns inte alls kul att behöva ge sig ut i det här för att gå med hunden. Tänk om han kunde rasta sig själv. Men ut ska jag så det är bara att klä sig ordentligt och hoppas att man inte blåser bort eller fryser allt för mycket. När jag kommer in igen ska jag ta mig en varm kopp te och krypa ner i soffan med en filt och tycka att det är jättehärligt att vara inomhus igen.
Tycker synd om K som måste vara ute och cykla i det här. Men när han ska hem igen har det kanske blivit lite bättre. Hoppas kan man ju i alla fall.


Update: Jag överlevde promenaden med hunden, men det var inte kul. Eftersom det har snöat och blåst hela dagen så har det ju kommit väldigt mycket snö, och även om det är jättebra att de varit och plogat åtminstone en gång idag så är det inte så kul att mötas av en snöhög det första man gör när man öppnar dörren. Och eftersom vi inte har några spadar här så var det ju bara att försöka sopa bort den. Det gick så där, men jag kom ut i alla fall. Det blåste inte så jättemycket nu, men snön vräker fortfarande ner. Jag sopade bort snön från brevlådan när jag gick och när jag kom tillbaka låg det redan en centimeter snö där. Jag hoppas verkligen att de plogar åtminstone en gång till så att det ser någorlunda bra ut imorgon. För det är verkligen ingen höjdare att dra runt på en barnvagn i en decimeter eller två djup snö.

Fick böter för tomgångskörning

Läste om en man i Norran idag som hade lämnat bilen på tomgångskörning utanför sitt företag och fick böter. Polisen menade att bilen lätt hade kunnat bli stulen. Mannen hade blivit arg och irriterad över detta men jag tycker han får skylla sig själv. När man lämnar bilen så där så är det ju nästan som att be om att den blir stulen. Jag blir nästan lite frestad att kliva in i en sån bil och köra den runt hörnet så att den inte syns. Bara för att retas. Lämnar man bilen utan tillsyn med nycklarna i så får man skulla sig själv om den försvinner. Dessutom är det förbud mot tomgångskörning.


Mobbing på nätet

En av mina favoritbloggar brukar få taskiga, ja rent av elaka kommentarer och det är ju tyvärr något som drabbar en del som bloggar. Men vad får folk som skriver sånt ut av det egentligen? Mår man så dåligt  att man måste trycka ner andra och tala om vad som är fel på dem och hur dåliga de är för att må bättre själv? Eller tycker man det är kull att trakassera folk? Oftast eller alltid är de anonyma. Så de vågar inte stå för det de skriver heller. Men det känns väl bra att sitta vid sin dator och tycka och tänka taskiga saker om andra som inte kan se eller höra en. Men mobbing är det lika fullt.
Och man nu tycker så illa om det som skrivs i en blogg eller personen som skriver bloggen, varför inte bara låta bli att läsa? Varför ödsla energi på att haka upp sig på nåt man ändå inte gillar?

Irriterande hundägare

Det verkar som att halva området är ute med sina hundar samtidigt mellan 12.00 och 13.00. Jag såg 10 hundar på min promenad. Och då är det ju nästan en självklarhet att möta den typ av hundägare som verkar vara mer eller mindre standard i den här stan. Flertalet av hundarna man möter är lösa och springer kanske 10 meter framför sina ägare som sällan eller aldrig har någon koll på dem.
Så blev det så klart idag också. Nu var nästan alla hundar kopplade men när jag kom till gatan bredvid stod det tre personer och pratade medan deras tre hundar var lösa och sprang omkring och lekte. En av dem får syn på våran hund och springer fram. Jag försöker hindra den men den smiter förbi och det blir lite bråk innan den försvinner igen. En av de tre personerna har i alla fall fall förstånd att säga åt ägaren till hunden att den måste hålla reda på den. Det kommer en till hund också men det kommer inte ända fram.
Jag blir så irriterad på sånt här. Så kul är det faktiskt inte när det kommer fram hundar så där, vare sig de är stora eller små. Och jag fattar inte varför ägarna inte har bättre koll på sina hundar. De verkar ha inställningen "att det gör väl inget".
Varför står man bara och ser på medan hunden springer iväg utan lov?!
Varför går man inte och hämtar den eller försöker kalla in den?!
Varför säger man inte åt hunden när den springer iväg så där?!

Så där, nu har jag avreagerat mig för den här gången.


Läderarmband

Har hittat en webbshop som säljer lite alternativa kläder och grejer. Hittade jättefina läderarmband där som jag skulle vilja ha, men det är ju det där med storleken.  Har ingen aning om vad det är för storlek på de där men eftersom de pasasr både killar och tjejer så är de säkert ganska stora. Och de finns väl bara en storlek.  Jag lyckades faktiskt hitta ett läderarmband på H&M som passade jättebra, men de flesta är ju ganska mycket för stora. Jag har ju så små handleder. Får väl gå på barnavdelningen för att hitta sånt också. Jag går ju redan barnavdelningen för att hitta mössor och kepsar. Nästa vinter får jag alltså två anledningar till att gå på barnavdelningen, M ska ju också ha en mössa.

Söndag

Jag börjar vara lite dagavill eller hur man nu säger, har inte riktigt koll på dagarna längre. I fredags var jag tvungen att fråga syrran vilken dag det var när hon kom och hämtade mig. Idag vet jag i alla fall att det är söndag för det var lördag igår.
Det är mycket bättre med förkylningen nu och den är nästan borta. Det bästa är att M verkar ha klarat sig helt från den.
Igår blev en slappardag för hela familjen så det får väl bli en städardag idag. Vi har ju inte orkat så mycket under veckan eftersom vi varit så fökylda båda två. Men nu är det ju bättre med det som sagt, och jag ska nog orka laga nåt gott till middag också. Tänkte göra en sån där kyckling wook med wookgrönsaker och äggnudlar.
Brukar se på Master Chef och det gör mig så inspirerad att laga mat så jag får nog ta och sätta mig med kokboken igen och se om jag hittar några spännande recept.

En ny ballerina

När vi var och handlade igår såg jag att det kommit en ny Ballerina: Ballerina Kladdkaka. Var ju tvungen att prova bara för att det stod kladdkaka, alla vet ju hur gott det är.  De är jättegoda. Jag hade tänkt kidnappa paketet och ha dem för mig själv medan K är på praktiken, men det går inte för det är bara några stycken kvar. Speciellt jag är ju ett litet kakmonster och har ju svårt att låta bli sånt här. Måste se om jag hittar dem nästa gång vi handlar.


Filmer jag vill ha

Läste en blogg för ett tag sen (minns tyvärr inte vilken) där en tjej hade listat alla likheter mellan Avatar och Pocahontas. Och när man radar upp det så där så är de väldigt lika, men det var inget jag tänkte så mycket på när jag såg filmen. Det var några som i kommentarerna nämnde en film som heter Ferngully. En film som jag såg när jag var liten och tyckte var väldigt bra. Jag brukar tänka på den ibland, men minns egentligen inget av den. Har ingen aning om varför jag inte försökt få tag i den tidigare, men letade lite idag, och det var inte det lättaste. Jag hoppas att jag får möjlighet att beställa den så småningom.
Några andra filmer som jag vill ha är Lejonkungen och Skönheten och Odjuret. De är mina disneyfavoriter, och jag förstår inte varför jag inte försökt få tag i dem tidigare heller. De verkar inte heller vara så lätta att få tag på tyvärr. Men jag har dem på bevakning på cdon så det är bara att hoppas att jag får ett mail från dem snart.
Överhuvudtaget så saknar jag tecknade filmer lite grann. Allt är ju data animerat nu för tiden. Det finns ju mycket bra som är data animerat också, men det är ändå nåt speciellt med tecknat tycker jag. När M är lite större har jag den perfekta ursäkten till att se så mycket tecknat/data animerat jag vill :)

Förkyld....

Både jag och K har åkt på en förkylning. Vi är helt slut båda två. Både näsan och ögonen rinner och vi har säkert feber också. Jag hoppas att det är något som är snabbt övergående. Jag är redan less på att vara förkyld. Vill ju inte att M ska bli sjuk heller, men att hon ska klara sig är väl för mycket begärt. För eller senare kommer hon ju bli förkyld, men helst inte nu. Speciellt inte när vi redan är sjuka.
Börjar vara dags att gå ut med hunden igen så vi får väl se vem av oss som orkar släpa sig ut den här gången. Det är inget kul att ha hund när man är sjuk och måste ut när man inte orkar.

Middagstips

Jag måste tipsa om nåt som är jättegott och jättelätt att göra. Ugnsstekt fisk  med gräddsås.
Vi åt det idag fast jag kommer tyvärr inte ihåg vad det var för fisk. Vi brukar göra med lax eller öring, men det går säkert bra med annan fisk också.

Ställ in ugnen på 200 grader och smöra en ugnsfast form.
Ställ in fisken i ugnen i ca 15 minuter.
Koka upp en sås på 3 dl grädde och två buljongtärningar.
Ta ut fisken och häll över gräddsåsen.
Ställ in fisken i ugnen igen i ca  10 minuter
Servera med potatis eller penne pasta.

Det är så gott fast det är så enkelt och det går typ inte att misslyckas med det.

Önska mig lycka till

Jag kontaktade ett bokförlag för nån månad sen om min diktsamling. Nu har jag fått svar på mina frågor och det börjar vara dags att skicka in dikterna. Ska välja ut 30 stycken som ska skickas in och K ska få hjälpa mig att välja. Det dröjer nog nån månad eller två innan jag får svar och det ska bli spännande att höra vad de tycker.

Från en nalleoverall till en annan

Äntligen har M växt ur sin bruna overall och kan börja använda den här istället. Det är ju ganska stor, men det var ju den andra också i början. Hon växer ju i den här också, och hellre en overall som är lite för stor än en som är lite för liten. Jag har nästan längtat lite efter att få använda den här. Den är ju så söt. Och med M inuti den så blir det ju ännu bättre :) En lite större mössa har hon också fått. Det är ju tyvärr inga fötter eller vantar på den här overallen, så det blir tjocksockar och alldels för stora vantar när hon ska ut. Men det går bra ändå.

Mer babygym(pa)

Nu när M har vuxit till sig lite så får hon sitta lite i babysittern och sprattla. Det är armar och ben åt alla håll. :)  Med babygymmet framför sig har hon jättekul. Hon slår på figurerna, låter, ler och sparkar med benen, Hon är så söt där hon sitter. Och hon blir bara mer och med lik mig. Hon ser nästan ut som jag gjorde när jag var liten.Hund som tror han är katt?

Vi var och åt middag hos mamma och pappa idag och det var så gott. Lövbitsrullader med vitlöksost.
Syrrans valp har vuxit lite och är riktigt gosig och glad. Och fortfarande lite bitig med det är ju så valpar oftast är. Der kliar nog en hel del i de små tänderna. Det första han gjorde när vi kom dit var att bära iväg K:s sko. Det såg lite roligt ut. Han är en riktig liten knähund, den lille krabaten. Så fort man sätter sig på golvet kommer han och vill vara i knät. Han fick nosa lite på M också, han tyckte hon var väldigt intressant.
Syrran visade en rolig bild som hon tog på honom idag. Han låg på den där lilla lådan som sitter ihop med klöspelaren. Han kanske tror att han är en liten katt. Väldigt söt var han i alla fall. :)


Tankar i mörkret

M har sovit jättebra i veckan. Jag är riktigt imponerad av gullungen. Det är nästan så att jag inte trott att klockan varit så mycket som den var när jag vaknade. Det är jättehärligt att hon äntligen sover bra igen, bättre än hon gjort nånsin. Men det kan ju ändras, så vi får väl se hur det blir framöver.
Vad har jag gjort då, när underbarnet har sovit som en stock? Jo, jag har legat vaken och tänkt. Man kan ju tycka att jag borde ha tagit tillfället i akt och sovit jag med, men av nån anledning så är det när det är dags att sova som jag tänker som mest. Kanske därför som jag inte tycker om att försöka somna. Jag har så svårt för att slappna av och tänker alldeles för mycket.
I veckan har jag kommit på några dikter som glömdes bort eftersom jag inte skrev ner dem, jag har tänkt ut typ halva handlingen till en ny bok trots att jag inte är klar med den jag håller på med. Jag har fantiserar om mitt företag som nog aldrig kommer bli av eftersom femtioelva hundra andra har samma produkter som jag vill ha. Jag tänker på vilken underbar familj jag har, vad jag ska göra nästa dag, skolan, jobb osv osv.
Promenader är också väldigt bra för tankeverksamheten men på nåt sätt verkar det som att man liksom har mer tid till att tänka när man ska sova. Det är då man stannar av ordentligt och det är inget som stör. Så har det alltid varit. Men samtidigt så har det varit då som jag fått en del riktigt bra idéer till dikter, berättelser och liknande så det är ju inte bara negativt.

Stressar åt andra

Jag är inte bara jätteduktig på att stressa upp mig över saker som gäller mig, jag stressar åt andra också. Jag stressar åt älsklingen ibland över hans skoluppgifter, eller när han kommer iväg lite senare än det var tänkt när han har en tid att passa. Jag stressar åt kompisar som inte hittar nycklarna eller mobilen. Jag stressar till och med åt folk jag inte känner. Som till exempel när  jag en morgon stod och väntade på bussen och det var en tjej som var tvungen att springa hem för att hämta nåt hon hade glömt. Bussen skulle komma när som helst och när hon sprang iväg tänkte jag att hon aldrig skulle hinna tillbaka. Jag höll koll på klockan och kände mig lite stressad för hennes skull. Hon hann tillbaka precis innan bussen. Men medan jag stod där och väntade undrade jag varför jag brydde mig egentligen. Det är ju inte mitt problem om hon missar bussen och kommer försent till skolan.


Det goda värdskapet

K ska läsa en bok till en skoluppgift som heter "Det goda värdskapet". Jag har skummat igenom den och den var faktiskt ganska intressant. Den handlar om möten mellan olika människor och hur de uppträder. Hur man uppför sig för att visa på ett gott värdskap. Författaren berättar om flera olika situationer och hur de har gått. Det handlar om hur man bemöter människors behov och får dem att känna sig välkomna.
Det är en väldigt lättläst bok, eftersom författaren berättar på ett enkelt sätt så blir det ingen tung läsning som man kanskte trodde. En hel del företagare av olika slag skulle nog ha bra användning av den här boken...

M har fått en kompis

M har fått en kompis. Den ser ut så här:
Det är så roligt att lyssna på henne när hon ligger i sin korg och sträcker sig efter blomman och pratar med den. Det låter som att hon har ett litet samtal med den och det är nästan lite synd att den inte kan svara. Hade varit kull att veta vad hon säger.


Minne som en guldfisk

Nästan hela dagen igår gick jag omkring och kände att det var nåt jag hade glömt. Men jag kunde inte komma på vad och kan det fortfarande inte trots att känslan sitter kvar. Inte lika mycket som igår, men ändå. Det är lite jobbigt när det blir så. Nu tror jag inte att det var nåt speciellt jag hade glömt, om det ens var nåt jag glömt, men i alla fall.
Mitt minne tar ju semester ibland. Jag kan ju glömma saker i samma stund som jag tänkt göra nåt. Mamma brukar ofta få påminna mig eller till och med ringa och kolla så att jag gjort det jag skulle. Som när hon sa åt mig att komma ihåg att ta ut köttfärsen från frysen när vi slutat prata i telefonen. Vi la på precis efter det men inte kom jag ihåg köttfärsen för det. Och det har hänt ganska många gånger att jag går iväg för att göra nåt men hinner glömma bor vad medan jag går iväg. Jag kommer nog få alzheimers redan som 40 åring.....

Otrohet är ett tecken på kärlek

I alla fall enligt den franske psykologen och författaren Maryse Vaillant. Hon menar att det är ett tecken på ett sunt äktenskap om mannen har älskarinnor. "De flesta är inte otrogna eftersom de inte älskar sina fruar längre," skriver hon enligt den brittiska tidningen Daily Mail.
Eh, va? Jag som trodde att det var tvärtom. Att det var något som var fel om man var otrogen, inte att man bevisade sin kärlek genom att vara det.
Om samma sak gäller för kvinnor kommer tydligen inte fram i Vaillants bok. Skulle vara intresant att få veta det.

Du kan läsa artikeln här

Mer muffins

Gjorde nya muffins idag. Eftersom den där chokladfrostingen blev så flytande bestämde jag mig för att göra nytt och lägga i muffinsen istället för ovanpå. Och det är där mysteriet kommer in. Den första omgången ville inte stelna ordentligt ens på balkongen i 28 minus, medan den andra omgången stelnade nästan direkt i kylskåpet. Jag ställde in den där medan vi åt middag och när jag tog ut den igen var det så stelt att skeden hade fastnat i chokladen....! Jag  fattar ingenting. Jag gjorde efter exakt samma recept och gjorde precis likadantt båda gångerna..... Jag skulle nästan ha tagit kort på det.
Jag gjorde även en marmorerad sockerkaka, men särskilt marmorerad blev den faktiskt inte. Det lusa syns bara lite grann. Det blev väl lite för blandat när jag hällde ner smeten i formen. Gott blev det i alla fall så det spelar väl ingen större roll.

Bebisprat

M har börjat prata väldigt mycket. Det är ganska kul att höra på henne. Ibland låter det som att det är nåt hon vill säga. Härom natten låg hon och pratade lite med blomman som hänger ovanför hennes korg, det var ganska sött :) Ibland svarar hon också när man pratar med henne och gör olika ljud.
Hon har börjat le mycket också. Ibland när man lyfter upp henne ur korgen möts man av ett leende. Hon är ju så söt när hon ler. Jag kan inte låta bli att le när hon ler och jag blir alldeles varm om hjärtat.
Idag var vi på bvc igen. Nu väger hon 4730 gr och är 59 cm lång. Stora tjejen :)

Mmm..... muffins

Passade på att baka lite idag medan M sov. Har hittat ett jättebra muffinsrecept i kokboken och hittade även ett recept på chokladfrosting, så det fick det bli. Var ganska länge sen jag gjorde chokladmuffins. Det var ett tag sen jag bakade överhuvudtaget. Muffinsen blev väldigt chokladiga och goda, men frostingen vill inte riktigt stelna så det blir ganska kladdigt. Förhoppningsvis stelnar det efter ett par timmar i frysen.2010 = skriva?

Inspirationen att skriva har ju kommit tillbaka och det går framåt med min diktsamling. Jag har också börjat ta tag i renskrivningen av min bok så kanske kan det äntligen bli nåt av det. Jag kanske ska göra 2010 till mitt skrivarår och se till att det blir så. Jag har börjat få lite nya idéer också. Det är ganska härligt att komma igång igen. Nu ska jag se till att skriva så mycket ssom möjligt så att jag blir färdig med de projekt jag har och kanske starta nya. Kanske kan 2010 bli mitt år då det gäller skrivandet.

Gott nytt år!

Då var det ett nytt år igen. Det här... eller jag menar förra året gick verkligen fort. Nu känns det som tiden bara rann iväg. Spännande var det också. Större delen av året var jag ju gravid och så fick vi ju vår underbara dotter. Och precis innan tolvslaget igår så lyckades jag ju få den där härliga bilden när hon ler. Hon är så fin! 2009 var ett väldigt speciellt år.

Nyårsafton blev lugn för oss. M sov bort nästan hela dagen och ville ju självklart vara vaken på natten men det gick bra ändå. Vi laddade upp med god mat, chips, popcorn, dricka och en bra film. Jag provade nåt jag aldrig har gjort förut och det var att marinera och ugnssteka fläskfilé. Det gick faktiskt väldigt bra. Marinaden hittade jag på själv och det blev K som fick provsmaka innan jag penslade på den på köttet, jag vågade inte :) Men han godkände den så jag hoppades att det skulle bli bra. Och det blev jättegott, väldigt saftigt och bra som det blir när man steker i ugnen.
Marinaden gjorde jag såhär:

4 msk kinesisk soja
1 tsk vitlökspulver
1krm chilipulver
½ tsk paprikapulver

Nästa gång jag gör det här ska jag komma ihåg salt, och så ska jag blanda lite annorlunda. Kanske ta lite mindre soja eller lite mer av kryddorna. Och så ska köttet få dra med marinaden lite längre så att det kommer in i köttet ordentligt. Till köttet hade vi hemmagjord klyftpotatis, stekt wookmix, oliver och champinjoner. Till efterrätt blev det chokladpudding och grädde.I väntan på tolvslaget såg vi Sleepless in Seattle och när klockan slog tolv skålade vi och såg på de fina fyrverkerierna. Upptäckte att några stod precis utanför vårt hus och sköt raketer vilket kändes lite obehagligt. Tänk om de farit fel och kommit in genom vårt somrumsfönster.... Men det gick bra.

Nu är det ett nytt år och nya utmaningar. Jag ska fortsätta min utbildning till hösten, och kanske kommer jag ta tag i allt det där som jag skulle vilja göra.


RSS 2.0