Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Idol

Jag är lite upprörd nu känner jag :) Jag fattar inte hur Daniel kunde åka i fredags. Han var den som var bäst av dem, den som var mest färdig artist. Och så får han minst röster. Folk måste ha glömt att rösta, det var ju 89% eller nåt sånt som tyckte att fel person åkte. Då är det ju nåt fel nånstans,.
Fattar inte att både Amanda och Andreas är kvar. .Han tar inte ens åt sig av kritiken han får och tycker bara att han har gjort ett jättebra framträdande, fast han inte alls gjort det. Han måste få väldigt mycket sympatiröster, för han är inte någon Idol. 
Nu när Daniel har åkt, är det bara Marie som är bra, och hon var väldigt bra i fredags. Hon gjorde båda låtarna jättebra och jag tycker att hon var bäst då. Men nu kommer hon säkert åka ut bara för att. 
Men jag tänker strunta i Idol nu. Det är inget bra längre. Upplägget håller inte längre ändå. Blir det nån fler säsong efter det här så kommer jag inte titta på det.  

Första samtalen

Vi fick ta våra första samtal idag. Det var jättenervöst!. Kände nästan att jag ångrade mig när det var dags men jag tog mod till mig och gjorde det i alla fall :) Fick ett bra första samtal som var ganska lätt avklarat och det var bra. Vi turades om och tog ungefär vartannat, och det var ganska skönt att få lyssna lite också. Det första samtalet var ju helt klart värst men det gick bättre och bättre. Sen blev det ju lite osäkert och svamligt ibland, men det gick ändå bra.
Det känns ganska bra att ha det gjort nu,  hade vi väntat till efter helgen hade jag varit ännu mer nervös. Men jag kommer var det då också ändå. Som tur var så hade vi ju folk att fråga om vi behövde hjälp. Ska ta och läsa igenom alla papper och boken i helgen, försöka i alla fall. Ska titta på de viktigaste bitarna åtminstone. Får se hur mycket jag orkar och hur mycket som kommer in. Vi gjorde några instuderingsfrågor idag och det hade fastnat lite mer än man trodde, men sen när vi satt där vid datorerna kädnes som att det var ganska mycket som saknades ändå. Men det var ju första gången idag, så det gör ju inget. Det kommer gå bättre allt eftersom
Men det ska bli lite spännande att fortsätta på måndag. Några av oss skulle få några nya uppgifter då, .  

En dag på jobbet

Vi hade vår tredje dag på utbildningen idag, den andra heldagen, och det börjar lossna nu, Känns inte lika skrämmande som i början, men det är en hel del att tänka på. Men vi har fått lyssna på ganska många samtal både igår och idag och det blir en helt annan sak att sitta framför datorn och se prorgammen framför sig och höra samtal än att bara få höra och läsa fakta. Det blir lite småtråkigt och är man dessutom trött kan det vara lite svårt att koncentrera sig. På fredag ska vi få svara själva och det känns ganska nervöst, men jag hoppas att det kommer gå bra. Det finns ju folk att fråga om vi behöver hjälp. Men det är nog tur att är kundtjänst och inte telefonförsäljning, det hade jag inte klarat av.

Har fått jobb

Jag fick det där jobbet. Jag trodde jag skulle vara jättenervös inför idag, men det var jag inte. Vi var nästan 30 stycken idag, men från och med imorgon kommer vi vara i mindre grupper. Träffade en tjej innan infoträffen som jag pratade med då och som var väldigt trevlig och nu kom vi i samma grupp så jag har i alla fall en och prata med. :)
Det blev en mjukstart idag med lite info om utbildningen och sånt och det var ganska skönt att det bara var några timmar, för jag var jättetrött och märkte att jag inte lyssnade så noga på slutet. Imorgon drar det igång ordentligt och jag hoppas att vi får en till (minst) genomgång av det där programmet vi ska jobba med. Känns inte som att jag kommer ihåg så mycket nu...
Jag kommer  bli jättenervös sen när jag väl börjar jobba. Det ska bli spännande att sitta där helt själv och försöka sig på det där. Jag hoppas det inte blir allt för mycket problem.


Kameo

Jag fick det i julklapp förra året och har knappt spelat det alls. Vi spelade det lite grann när jag hade fått det, det blev mest killen som spelade och jag som tittade på för det gick inte så bra för mig. :) Men vi tog fram det igår och spelade och det var jättekul. Var lite svårt i början när jag inte rikigt visste var jag skulle och så men när jag kom på det blev det lite lättare. Speciellt när jag kom på hur man skulle få fram boken så jag kunde få lite hjälp med ledtrådar.
Fick en ny warrior att byta till, men det är lite svårt ibland, speciellt när man är stressad.
Fastnade verkligen i spelet, hade suttit i ungefär två timmar när jag stängde av. Tiden bara flyger iväg när man spelar tv-spel, eller sitter vid datorn.
Grafiken är jättefin i det där spelet. På ett ställe ramlade jag ner i vatten och det såg väldigt verkligt ut.
Ska absolut ta och spela det här om inte alltför lång tid. Ska bli kul att se vad som händer längre fram.

Renskrivning

Idag har jag äntligen kommit mig för att renskriva igen. Det var länge sen nu och jag måste ju skriva om jag ska få det klart nån gång. Jag är väl ungefär 2/3 av det här blocket kvar och sen är det ett till, så det är ju en hel del att skriva. Men jag ska försöka bättra mig.
Har funderat lite på några andra berättelser som jag måste få klart också. I alla fall den en av dem, som jag ju kommit på en fortsättning till. Men det går ganska trögt där. Kanske lossnar det där också bara jag kommer igång lite. Den tredje, som jag också började på för länge sen, har jag tänkt lite på när jag läst Fushigi Yuugi. Det är också lite tidsreseaktigt i den.  Men där har jag verkligen fastnat. Början och slutet är helt klart, och så en bit in i berättelsen, men allt där emellan då? Det saknas en hel där för att den ska bli klar. Det var ju en så bra idé när jag började på den...
Men den jag håller på att renskriva nu tog ju lite tid att bli klar med också, men det har nog varit lättast med den. Det var inga större svårigheter att komma på vad som skulle hända och mycket kom jag ju på medan jag skrev, precis som det brukar vara. Men nu när den är klar, vilket den varit väldigt länge vid det här laget, så måste jag ju ta mig tid, eller ha ork, att skriva så att den blir helt färdig nån gång. Vill ju skicka in den här också, då jag tror mycket på den. Eller hoppas, kanske jag ska säga.
Jag får ta mig nån timme varje dag (nästan i alla fall) och skriva så att jag kommer nån vart med det här. Ska bli kul när den är klar och ivägskickad. Det är bara att hoppas att de tycker om den lika mycket som jag. :)

Jobbintervju

Var på jobbintervju idag. Var dit på en informationsträff i fredags och det lät väl ganska... intressant. Jag vet inte om jag vil ha jobbet eller inte, eller om jag passar för det. Men det är ett jobb i alla fall och det vill jag ju ha. Kan få besked under veckan för de vill anställa redan på måndag.
Han frågade om bra och dåliga egenskaper, hur man hanterar stress, hur jag fungerar i grupp, familjesituation osv. Vet inte riktigt vad han tyckte om mig men förhoppningsvis gav jag ett bra intryck. Sen får vi se hur det går, om jag trivs där eller inte.
Kände igen några jag såg som jobbar där, som gått på samma skola som mig. Ingen som jag umgåtts med eller så, men det är ju nån man känner till i alla fall.

Jag har fortfarande träningsvärk från i fredags då vi bar det där terrariet. Men det känns bara lite grann nu i alla fall. Det var jäkligt tungt, men jag får skylla mig själv. det var ju min idé... Vi fick hem det i alla fall och sen var vi helt slut båda två. Jag kolapsade i soffan och orkade knappt röra armarna... :) Men det blev bra. 

Köpte nya pennor också, ett manga set :) Så nu kan jag tuscha lite när jag ritar. Har ritat lite grann i helgen,.Den första jag gjorde var den där "alvflickan" i helfigur men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.  Den andra blev jag nöjd med, det var lite mer mangastuk över den än de andra

Halt

Det regnade i natt så nu har snön försvunnit. Det är nästan bara is överallt.  Buhu :(
Det var inte kul att gå med hunden i morse, det var väldigt halt. . Det är sandat ganska bra på vissa ställen, men jag gick försiktigt ändå. Man har inte så mycket att stå emot när hunden drar och man går på is, även om han är liten.
Tur att sambon tog bussen idag, jag hade då inte velat cykla i det här. Bara slask och is....
Tråkigt att snön är borta. Det var så mysigt igår kväll under kvällspomenaden när det snöade. Hade bara kommit några centimeter men ändå. Vill ha tillbaka snön och julkänslan. Men det hinner ju komma mer snö. Hoppas bara att inte den också regnar bort.
Vi ska fara ut och grilla lite nån dag har vi tänkt. Men då måste det vara snö, annars blir det inte lika roligt. Och då ska vi inte göra som förra året, halverst snöstorm och 10 minusgrader :)

Så duktig jag är :)

Jag måste få egoboosta mig själv litegrann. Jag har varit så lat en tid nu men nu har jag tagit tagit tag i fixandet hemma. Det var på tiden :) Har städat lite och tvättat idag, känner mig riktigt duktig :)
Igår lagade jag upp lite mat, lasagne och en jättegod tacopaj. Handlade också och skulle bara lite grann men som vanligt blev det jättemycket. Men det brukar vara så när jag ska handla, kommer på mycket när jag är i affären och så var det typ två grejer jag skulle ha när jag for hemifrån...  :)
Fick nya krukor till köket av mamma, de är svarta och jättesnygga. Nu blir det lite mer enhetligt där, jag gillar när det är så :) Målade om spegeln i hallen i helgen ( ramen då om vi ska vara noga) och den passar mycket bättrte in i hallen nu eftersom allt annat där är svart.
När vi lämnade krukorna så skulle vi ta med oss några formar till maten, det var en av andledningarna att vi for tillbaka, men naturligtvis kommer jag inte ihåg det förrän dörren är låst och vi har hunnit halvvägs ner i trappen. Det är också en grej som är typiskt mig. Jag glömmer sånt där hela tiden.

Jag har börjat på en ny stickning. Gav upp den förra eftersom jag inte fick till mönstret. Det blev bra, förutom slutet på ena sidan där det inte alls såg ut som det skulle. Det var ett fint mönster men det blev för komplicerat för mig så jag gav upp. Började på en annan kofta istället i förrgår. På två dagar har jag stickat hela bakstycket, och igårkväll började jag lite på vänstra framstycket. Det är mycket lättare när det bara är rätstickning, det klarar jag av utan att titta på stickningen, så det passar ju bra framför tvn :)


Mera manga

Vår lilla lurvtuffs är en riktig gottegris. Han vet precis var godiset finns och så sitter han nedanför hyllan och ser gullig ut och hoppar upp i bland för att titta på dem och visa att han vill ha. Han gjorde så även när det var slut och då såg han ut ungefär som att "de har ju funnits här, jag vet det. " :)
Snön som kom i helgen tycker han också om. Det var mycket spring i benen på honom när jag var ute på morgonpromenaden med honom i lördags. Det var mycket blötsnö som fastnade runt benen och under magen på honom och det var ju mindre kul att ta bort, men det är härligt med lite snö i alla fall. Första snön är alltid mysig. Har börjat få lite julkänsla tack vare snön, men det tar nog ett tag till innan den kommer på allvar.

Köpte vad jag trodde var de sista delarna av Fushigi Yuugi i fredags och kunde inte låta bli att tjuvkolla lite i slutet. Det var lite konstigt slut så jag tyckte att det måste finnas mer och kollade på SF-bokhandelsn hemsida. Det finns fyra delar till och när jag tänker efter så har jag ju sett dem på Lagergrens. Ska gå dit nån dag och köpa nästa del. Måste ju veta hur det slutar. Jag har verkligen fastnat i den här serien, slukar den och läser så mycket det bara går. Kommer nästan vara lite synd när det är slut sen. Gillar hennes (Yuu Watase) stil och story väldigt mycket. Har hittat en till serie jag också vill läsa. Hittade nåt av Ken Akamatsu som skrivit Love Hina också. Kul när man hittar mer av författare som man redan gillar. Tror det var nån serie av Clamp som jag också var lite nyfiken på. Det finns ju hur mycket manga som helst att välja på.  

Har ritat lite mer också. Det går så där, men jag tror att jag börjar få till det. Lite grann i alla fall. Det ser fortfarande mycket snyggare ut i huvudet än vad det gör på papperet men om jag bara tar mig tid och har lite tålamod så tror jag att det kommer bli bra. Köpte en trämodell med rörliga leder så det blir lite lättare att få till kroppen som man vill, men det är fortfarande lite svårt. Händer är jag helt hopplös på, det måste jag jobba med. Jag funderar på att köpa ett lite större block att rita i, då blir det kanske lättare att rita helfigurer. Lägger in en till bild som jag gjort som jag faktiskt är riktigt nöjd med.


                                     

RSS 2.0