Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saknar dig

Nu undrar jag nästan hur jag tänkte när jag valde att fira jul utan K i år. Men jag längtade till min familj och han ville fira med sin. Det är skönt att vara tillbaka i stan, men väldigt tråkigt utan honom. Men det kan nog vara bra att sakna varandra lite grann, det blir mycket roligare när vi träffas igen sen. Han kommer ju hit om några dagar så jag behöver ju inte vara utan honom så jättelänge. Nyår ska vi i ju i alla fall fira tillsammans som tur är.
Jag saknade honom så fort jag for hemifrån idag. Det är nästan alltid så. Jag saknar honom nästan så fort nån av oss går utanför dörren. Ibland kan det vara bra att sakna lite, men det bästa är ju när vi är tillsammans. Jag längtar redan till på torsdag-fredag när han kommer hit. Jag ska nog möta honom vid bussen då och krama om honom och pussa lite på honom. :) Säga hur mycket jag saknat honom och hur mycket jag älskar honom.

De får skylla sig själva

Jag kan inte låta bli att undra hur folk tänker ibland. De som lämnar sina bilar utanför kisoken/banken/macken och låter nyckeln sitta i och har bilen igång.  Hur lätt skulle det inte vara att bara sätta sig i den och köra iväg. Jag får nästan lust att göra så bara för att retas. De får skylla sig själva om de blir av med bilen, de ber ju nästan om det. 
Sen är det ju inte så bra ut miljösynpunkt heller,  men jag skulle vara mer rädd om bilen än så. Skulle aldrig komma på tanken att lämna bilen igång även om jag bara skulle in för några minuter.

Nya smycken

Jag gjorde några smycken igår ikväll. Hittade lite grejer att fixa med, och skulle vilja göra mer också, men jag har inte så mycket grejer kvar nu. Har ju inte samlat på mig särskilt mycket men jag ska försöka shoppa lite efter jul.
Halsbandet är det som jag är mest nöjd med, och det som blev bäst på bild. Som vanligt får jag inte till några bra bilder. Jag behöver nog både en bättre kamera och en fotokurs....


Lite ångest

Tittade på schemat för första momentet på nästa termin och fick lite ångest. Det verkar vara hur mycket som helst. långa dagar, även om det är lite grupparbete så det blir uppdelat en del gånger och en del eftermiddagar var inte obligatoriska såg jag efter en lite närmare titt, men ändå. Och så är det ju böcker som ska fås tag på. En av dem kostar ca 700 kr.... Jag kommer inte att ha råd att köpa den, så jag hoppas att den går att låna eller att jag kan kopiera lite.  En gick att få tag på gratis på nätet och det är ju bra. Men ja,,, vi får se hur det går.
Ska försöka att inte tänka så mycket på det nu, utan ta tag i det när det kommer....

Jullov

Hade mitt sista seminarium den här sidan av året igår och det gick ganska bra. Vi hade ju om etikfrågor och det här seminariet kändes mycket bättre än det förra. Känns skönt att ha allt sånt avklarat, nu är det bara rapporten kvar. Började lite på den idag för att komma igång, men jag vet inte om det blir så mycket mer skrivande innan jul. Jag har två veckor på mig efter nyår att bli klar och det ska jag nog klara av.

Nu är det bara jättehärligt att vara ledig. Tog sovmorgon i morse och det var jätteskönt att få sova flera timmar längre än jag brukar. På måndag åker jag till Skellefteå för att fira jul med min familj och K kommer nån dag senare. Jag längtar till jul, och  hoppas verkligen att det kommer mer snö innan dess. Nu är det ju bara is över allt, men det har i alla fall frusit på lite så det är inte lika blött som det har varit de senaste dagarna.
Ska ta det lugnt den kommande veckan och bara ha ledigt. Det har varit så mycket med skolan så det blir härligt att släppa det ett tag. Sen måste jag fortsätta med rapporten, men det blir sen.

På nyårsafton ska vi gå och se på Lövångersrevyn och det ska bli jättekul för jag aldrig varit på det tidigare. Det ser jag också framemot.
Men mest just nu så längtar jag efter jul och all julmat, och så att få komma tillbaka till kära schtaaan ett tag.

Jag vill....

När jag var liten brukade jag tänka att jag ville vara speciell på nåt sätt. Men det är jag ju redan för jag är ju jag, och jag är jättebra ;) För min familj och min sambo är jag ju speciell eftersom de älskar mig och det är ju så det ska vara.
Men det en del saker jag skulle vilja ändra på i mitt liv. Inget drastiskt, men jag skulle vilja var lite modigare, våga lite mer. För jag vet att jag kan om jag bara vågar våga. Uppleva nya saker och ta för mig lite mer.
Jag vill starta eget, kanske ha en webbshop av nåt slag. 
 jag vill sälja mina smycken som jag gör och saker som jag stickat/virkat.
Jag vill få mina böcker utgivna, jag vill ge ut en diktbok.
Jag vill ut och resa.
Jag vill förlova mig och gifta mig.
Jag vill ha en stor gård på landet med en underbar trädgård.
Jag vill....
Jag vill...
Jag vill...

Favoritboken blir film

Var och tittade lite på Diana Gabaldons hemsida idag, och det ska göras en film av Främlingen!  :) Har velat se de böckerna som film sen första gången jag läste dem och nu ska det äntligen bli så.  Nu längtar jag ännu mer! Men det kommer nog dröja länge eftersom det just har börjat med det. Jag hoppas att de andra böckerna också blir filmatiserade. Ska bli jättekul att se hur mycket som kommer med och vilka skådespelare det blir.
Risken finns ju att man blir besviken, men jag tror att det kommer bli riktigt bra.
Jag blir lite sugen på att läsa serien igen, trots att jag läst den typ 5 gånger redan. :)

Det hemska seminariet

Vi hade det hemska seminariet igår. Det hemska seminariet som faktiskt inte var så hemskt.
Vi träffades ju nåra timmar innan för att gå igenom frågorna och det var ganska många som kom. Det var bra för jag kände mig ganska nollställd innan, men efteråt så kändes det som att jag hade lite koll i alla fall. Men jag såg fortfarande inte fram emot seminariet.
Det första han säger när vi börjar är att vi ska sitta i smågrupper och diskutera frågorna. Det var ju bra planerat av mig :) Men det var i alla fall bra att vi hade gått igenom det innan för jag vet inte om jag hade bidragit så mycket till diskutionen annars.
Det gick ganska bra när vi gick igenom frågorna med läraren sen också. Jag pratade till och med på seminariet! Det gör jag typ aldrig. För jag vågar inte. Men jag överlevde utan nåra men så jag kanske vågar prata lite mer sen också.
Jag måste lära mig det där, jag är jättedålig på det. Det är inte så att jag inte har nåt att säga (eller ibland är det så), men andra brukar säga saker mycket bättre än jag så jag sitter bara och lyssnar och så vågar jag som sagt inte säga nåt.  I smågrupper går det bra, då kan jag prata lite men inte på föreläsningarna/seminarierna. Fast det är jag ju inte ensam om.
Nästa seminarium är på torsdag och det oroar jag mig inte för.  Då kommer vi också att sitta och diskutera frågor, men en helt annan typ. Då handlar det om etik. Håller på at läsa en bok om det nu och så har vi fått några scenariobaserade frågor som vi ska utgå från sen. Det kan nog bli ganska intressant.

Arbetsmarknad och avundsjuka

Läste expressen igår och där fanns en tänkvärd insändare om jobbsökandet. Han som skrivit insändaren riktade sin kritik mot Littorin som pratar om hur mycket lediga jobb det finns. Skribenten av insändaren gav ett tydligt exempel på hur det faktiskt ser ut när man är arbetslös.
Av flera tusen lediga tjänster var det bara en enda som han kunde söka eftersom de andra inte alls passade hans erfarenheter och kunskaper.

Han påpekade hur svårt det kan vara att söka jobb på annan ort om man tvingas till dubbelboende och inte har råd med det. Dessutom så får man inte ett jobb på en ort långt bort om man inte har bostad, och bostad får man inte om man inte har ett jobb. Många tjänster kräver speciella kunskaper som inte alla har. Det är också många tjänster som är deltidsjobb, och vissa av dem kan ha så lite arbetstid att man förlorar på att ta det jobbet.
"Så är det med uppblåsta siffror, när man slarvigt använder det som argument för att påtala det arbetslösas lättja och motvilja mot arbete", skrev han.
Det är ju lätt för dem som själva aldrig varit arbetslösa och inte har en aning om hur det är att sitta och bestämma och göra upp regler. 

Det är inte särskilt peppande att sitta och leta jobb när man kanske hitta ett enda som man är kompetent för. Sen måste man ju få utgå från sin egen ekonomi också. Om jag förlorar massa pengar på ett jobb som jag tar bara för att jobba, det fungerar ju inte heller. Och jag är inte en negativ tjej som inte vill jobba, men det är faktiskt så här det ser ut. För väldigt många. Och det är bra att nån lyfter fram det. Det är inte så lätt att söka/få jobb som en del försöker få en att tro.

Läste om Idol också i samma tidning, och jag blev faktiskt lite irriterad på deltagaran som åkt ut.  De menar att Kevin haft det mycket lättare för sig, att han har fått för snäll kritik och att han inte tävlat på samma villkor.
Jag tycker de är dåliga förlorare som kommer med såna kommentarer nu när han har vunnit. Han har visst tävlat på samma villkor, han har fått bra kritik för att han har hållit en hög standard och om han har haft mer medvind än de andra så beror det på att han är bättre. Var det nån som klagade på Johan när han fick vara kvar trots att de som var bättre fick åka hem?

Många verkar också tycka att han inte tävlat på samma villkor för att han varit med i Maltas melodifestival. Men det gör honom inte till en artist, speciellt inte en etablerad artist. Alice hade tydligen varit med i flera talangjakter och till och med haft skivkontrakt. Ingen som klagar på det, eller hade de gjort det om det hade varit hon som hade vunnit?
Får man inte ha erfarenheter sen tidigare när man söker till Idol?  I så fall borde de som tex sjunger i ett band inte heller få söka, de kanske har uppträtt förut och redan har en liten publik.
Kevin förtjänar sin vinst för han har visat på en stor kvalitet, en säker och bra röst, en säker och naturlig scennärvaro och en äkta entusiasm i det han gör. Och han är väldigt bra på det. Det är synd att folk ska vara så negativa. Kan inte vara roligt för honom att få höra/läsa det.
Den svenska avundsjukan i ett nötskal, kanske?

Idol-finalen

Det blev en jämnare final än jag hade trott. Kevin var ju helt underbar, men Alice var också väldigt bra. Helt rätt låtar så att hon kunde visa hur bra hon kan vara/är. Kevin hade också låtar som passar honom perfekt. Det var väl egentligen aldrig nåt tvivel om att Kevin skulle vinna, men det kunde ha gått så att Alice hade vunnit. Nu blev det ju som tur var inte det eftersom jag hejade på Kevin, men hon förtjänar verkligen att komma tvåa. Hon har gjort väldigt bra ifrån sig under säsongen. Hon har varit lite tråkig ibland, men hon har ändå kämpat för att hålla sig kvar.
Det som kanske avgjorde mest ändå var vinnarlåten. Kevin gjorde den så otroligt bra, mycket bättre än Alice.
Han passar så bra till ballader, samtidigt som han är helt grym med rocklåtar.
Jag kommer nog att köpa hans singel, när skivan kommer ska jag i alla fall ha den.
Jag hoppas att det kommer gå bra för dem båda två.

Underbara du

Jag har världens bästa sambo. Världens bästa kille.
Det finns inget bättre än att somna bredvid honom på kvällarna och att vakna bredvid honom på morgnarna.
Han står ut med mig trots att jag kan ha ett riktigt hemskt humör. Han finns alltid där fär mig och tar hand om mig.
Han är det underbaraste som finns, det bästa jag har.
Så mycket känslor och en sån brist på ord för att beskriva dem. Jag älskar dig räcker inte, men det är det bästa jag kan säga.

Ny design

Titta så duktig jag är :) Jag klarade att göra och lägga in en ny design. Med lite hjälp av K och massa hjälp från den här så gick det ju riktigt bra. K fick hjälpa mig med photoshop för jag hade aldrig gjort annat än att redigera bilder där innan, men nu börjar jag lära mig det också. Kommer sitta där och experimentera lite så att jag blir ännu bättre. Han gjorde lite bilder åt mig också och jag kommer nog använda mig av nån av dem nån gång framöver också. Det är ju riktigt kul det här :) Fick tyvärr inte bort linjerna på sidorna, kommer inte ihåg var man ändrade det, men det är väl inte hela världen om det är kvar. Jag är i alla fall riktigt nöjd med mitt första riktiga försök med bloggdeisgn. Jag överlevde och kommer att prova fler gånger :)

Så trött...

Det har varit en seg dag för mig idag. Unnade mig en sovmorgon och ställde klockan på 10, men det dröjde en halvtimme till innan jag orkade kliva upp. Fast jag hade utan problem kunnat sova till 11-12. Men efter frukosten blev det en promenad med hunden och sen såg jag Hem tíll gården som har blivit lite spännande nu., Jag brukade följa det lite grann förut men tiderna har inte alltid passat för att kunna se det. Det blir nån gång då och då.
Sen var jag duktig och läste lite inför måndagens seminarium. Kul att så många är intresserade av att träffas då, vi kan nog få ihop en bra diskussion om de där frågorna.
Efter det somnade jag faktiskt i soffan ett tag. Blev så trött av att läsa och sov väl ungefär en halvtimme innan syrran ringde och väckte mig. Men det var bra för annars hade nog min powernap blivit ännu längre. Tog tag i lite städning och nu tar jag en paus och funderar på att lägga mig i soffan och sova en stund igen :)

Mer upphovsrätt

Idag hade vi vårt första riktiga seminarium och vi fortsatte diskutera upphosvrätten. Vi hade fått frågor i förväg och jag träffade en i min klass igår för att diskutera lite. Vi gick igenom frågorna idag och det var ganska intressant. Vi lär oss mer och mer, men det är mycket att hålla reda på och det är många gränsfall och "det beror på". Har lite bättre koll nu i alla fall men det är ändå en del som jag fortfarande känner mig lite osäker på. Får nog läsa på ännu lite mer om det ska fastna ordentligt.  Men det är intressant i alla fall, kanske en av de delar av det här momentet som är mest intressant. Jag funderade på att skriva om det i min "lilla" rapport ( som är ungefär lika många sidor som en B-uppstats...), men jag tror att det lutar mer åt personuppgiftslagen istället.

Så söta

Freja har blivit ett litet bus-monster. Och värst är hon på morgnarna och på kvällarba. Det är bara bus i den där lilla kattungen. Det är då absolut inget fel på hennes energi i alla fall. Hon som verkde så lugn. :) Men det är hon forrfarande till viss del eftersom hon sover ganska mycket.
Hon och Ludde kommer allt bättre överrrens. igår tog jag den här bilden.

K har ju lite bilder på dem i sin mobil också där de ligger i soffan tillsammans. De är så söta. :)
Freja försvann en stund igår. Vi har köpt en transportbur till henne nu och ställde fram den så att hon skulle få vänja sig lite vid den. Och plötsigt har hon inte visat sig på en bra stund. Jag råkade stänga in henne i transportburen... Men det verkade inte störa henne särskilt mycket. Hon såg ut att ha sovit riktigt gott där inne.


Fa.......

Här har jag suttit de senaste dagarna och ändrat lite i utseendet i min blogg, och så råkar jag trycka på en knappt så att allt försvinner. Jag är något irriterad just nu. Jag som äntligen började förstå lite grann om bloggdesign och så förstör jag allt. Det var väl den här mallen jag hade från börjat, men jag hade ju ändrat som jag ville ha det. Ska sätta mig och ändra lite igen, men det kommer dröja. Orkar inte med det  mer på ett tag nu.

Personligt?

Läste i en blogg för ett tag sen där skribenten undrade om hon var för personlig. Jag tyckte inte det, men tänkte samtidigt att jag inte var lika personlig själv. Har inte tänkt på mitt skrivande som så personligt. Men sen började jag fundera lite och kom fram till jag nog är ganska personlig ändå. Man kan väl vara personlig på olika sätt och hur personlig man vill vara är  upp till en själv.  Blev mycket "personligt" här nu men i alla fall.

Har blivit utmanad av kanejl att skriva 5 saker som är jag stolt över. Det krävdes lite funderande, men här kommer det i alla fall:

1. Jag är stolt över min sambo. Han älskar mig för den jag är och han är det bästa jag har.
2. Jag är stolt över min familj. De finns alltid där och stället alltid upp.
3. Jag är stolt över min syster som vågat starta eget företag.
4. Jag är stolt över att jag utbildar mig till det jag vill.
5. Jag är stolt över mig själv för att jag är den jag är.

Egentligen räknas det kanske inte eftersom de påminner om varandra allihop. Men det var det bästa jag kunde komma på nu i alla fall. Får se om det godkänns. :)

Jag i min tur då utmanar:
wicin
deccati
chiqquita

Upphovsrätt

Det har vi pratat om idag. Det var väldigt intressant. Det var ett kapitel i en bok som vi skulle läsa til idag också och så hade vi en föreläsning om det. Läraren vi hade nu är mycket bättre änd en andra läraren vi har, men han är ganska bra han också. I alla fall så var det som sagt väldigt intressant och även om man visste det mesta redan så fick vi veta lite annat som man kanske inte riktigt tänkt på. Sånt som man kommer ha användning av i jobbet sen och sånt som är bra att veta som privatperson.
Var på en gästföreläsning om etik på biblioteken också och även det var intressant. Vi kommer ha ett seminarium om det lite senare i momentet. Det blir nog intressant det också.
Det har alltså varit en intressant dag idag :) Förutom all is och slask och att jag halkade det första jag gjorde imorse. Och så har det regnat också...

Tisdag

Vi börjde vårt sista moment för den här terminen igår. Hade bara introduktion då, men vi fick veta lite om hur momentet kommer att se ut. Fick ett kompendium med schema och vad vi ska göra vilket är jättebra, sånt gillar jag. Och så fick vi ett kompendium om svensk politik som vi skulle läsa, och det var inte det lättaste. Texten i sig var inte alls svårläst, men den var så liten så jag fick nästan spänningshuvudvärk av att läsa den. Häftet vi fick idag var inte mycket bättre, texten där var också minimal. Förhoppningsvis blir det bättre sen.
Vi ska ju skriva en rapport under momentet och jag oroade mig ju lite över det. Men jag tror inte att jag gör det längre, för jag tror att jag redan vet vad jag vill skriva om. Men om jag får ihop de 10-12 sidor vi ska skriva är ju en annan sak.

Det går jättebra med Freja och Ludde nu. Hon bryr sig nästan inte alls om honom och blir bara lite rädd om han kommer för nära. Annars springer hon omkring och busar och spelar fotboll med snäckorna. Det är jättekul :)
Men hon är också en riktig soffpotatis. Hon har inte använt den där bädden en enda gång, hon sover bara i soffan och ligger nästan alltid där. Så vi får nog ställa undan den och kanske ta med den om vi ska åka bort eller nåt. Ludde har fått tillbaka sin bädd på den platsen nu så han behöver inte undra om hans bädd hade krymp längre :)

Fick ett litet paket med posten idag :) Nu kan jag börja göra syrrans julklapp. Men det saknas fortfarande lite grejer, får se om jag beställer lite mer eller om jag försöker fixa det själv först.
Jag gjorde faktiskt en LO i söndags :) Det var ju hundra år sen sist. Men jag ska försöka hitta en bättre bild, så den är inte riktigt färdig än.  Har ju några roliga bilder på  hunden också som jag hade tänkt göra nåt av.
Har börjat på ett andra album om oss nu, så det har blivit en del bilder

RSS 2.0