Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ett nytt försök till vår

Jag har ju klagat en hel del på den här vintern. Det har ju kommit hur mycket snö som helst, läste i Norran idag att det kommit kring 118 cm. Det är i alla fall minst en meter. Snöhögen utanför vårt hus når ända upp till vårt fönster på andra våningen. Och snöhögarna som blivit vid gångvägen är nog lika höga. De som plogar har ju knappt nånstans att lämna all snö. Det har ju bara kommit mer och mer hela tiden. Men kanske börjar det vända nu. Idag har det var jättefint väder och till och med nån plusgrad så snön har tinat lite grann och det har varit lite värme ute för en gångs skull. Solen har skinit och det har känts som vår. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så här.  Snön kommer väl inte försvinna innan det är dags för nästa vinter om det fortsätter som det har gjort och det är verkligen dags för vår nu.

 


Lättroad liten ängel

M hade jättekul igår kväll och det var så roligt att se henne. Vi släckte ner alla lampor och deltog i Eart Hour, tände lite ljus ich spelade kort. M satt i sin babysitter och tittade på. Hom verkade ganska fascinerad av ljusen. Jag vände mig mot henne och sa "heeej" och vinkade, och det tyckte hon var jättekul. Vi roade henne med det i säkert 20 minuter. Hon var ganska trött vid den här tiden, inte alls grinig utan väldigt lättroad. Det var så kul att se henne och när hon skrattar så där går det bara inte att låta bli att göra det själv. Hon var så otroligt söt och fin. Det är ganska häftigt att det gick roa henne så länge med bara lite vinkande och "hejande". Kul hade vi allihop, men roligast hade nog M.

En paus

Det har blitivt alldeles för mycket internet den senaste tiden så jag tog en välbehövlig paus från både datorn och internet och gjort lite vettigare saker istället. Det har faktiskt varit riktigt härligt utan datorn. Uppehållet blev till och med längre än jag hade tänkt. Istället för att sitta och tråka vid datorn har jag varit mer social med familjen, städat, stickat på M:s filt som kanske blir klar till midsommar, läst en bok, varit ute i solen på härliga promenader och gått på stan. Men det bästa av allt är att jag äntligen rensat ur och städat undan alla papper från den där lådan som stått i sovrummet i evigheter. Jag har inte orkat ta tag i det tidigare, men nu var det verkligen dags att bli av med det.
Nu är jag tillbaka till datorn och internet igen, men det är knappast nån som saknat mig. Det märks verkligen att jag varit borta ett tag för när jag logagde in på Bloglovin idag så hade jag 80 nya inlägg att läsa! Oj, oj, oj. Det kommer ta ett tag att gå igenom dem. Men det ska  bli kul att se vad alla skrivit under den här iden. Om ni vill så får ni gärna följa mig med bloglovin också :)  ----->

Det går segt idag

Har gjort minsta möjliga idag. Det har varit en sån där dag när man typ vill stanna i soffan med pyjamasen på hela dagen. Det var mycket som vi hade tänkt göra idag, men vi har knappt gjort nåt av det. Vi har varit jättelata båda två och det känns fortfarane som att min hjärna inte har vaknat ordentligt. I och för sig kan det vara ganska härligt med riktigt lata dagar, men då ska man ju helst inte ha en massa som borde göras. Som tur är så är det ingen brådska, det går göra imorgon också.
M ligger och sover här bredvid och jag känner mig nästan frestad att göra det jag också. Men först ska vi gå med hunden och hitta på nåt att äta till middag. Sen piggnar jag kanske till och kommer ändå inte gå och sova tidigt fast jag säger att jag ska göra det.

Snö, snö, snö, snö....

Det är den 20 mars idag och det är hur mycket snö som helst. Igår kom det till och med lte mer. Det är den 20 mars! Det ska inte vara så här mycket snö då. Minns inte riktigt hur det var den här tiden förra året, men det var i alla inte så här. Man undrar ju om det blir nån sommar i år. Den här snön lär väl ligga kvar till midsommar. Idag är det i alla fall bara 2 minusgrader. Men det är mulet och trist ute. Jag vill ha sol igen. Det blir i alla fall lite roligare med sol. Jag är så less på snö....! Finns det ingen som kan få den att försvinna?

Dagis vs hemma

Har följt en intressant diskussion här på internet ett tag nu. Det händer egentligen ingenting där för det blir bara så att i alla fall en del av de som är hemma med sina barn menar att de är det bästa och (enda) rätta, medan de som har sina barn på dagis nästan måste försvara sitt val att ha dem där.
Vad är det som är så hemskt med dagis egentligen? De kommer få psykiska problem och få men för livet, de små stackarna som blir dumpade på dagis från ett års ålder. För det första handlar det knappast om att dumpa sina barn på dagis. För de andra tror jag inte alls att de lider så mycket av att vara där. De flesta barn tycker väldigt bra om sitt dagis och de är där de har sina kompisar. Oxh de väcer upp till helt normala och harmoniska människor.
Vill man vara hemma med sina barn ska man självklart få vara det, men man ska inte skuldbelägga de som har sina barn på dagis, och de ska heller inte behöva försvara sitt val. För många handlar det om ekonomi, föräldradagarna är slut och man har inte råd att vara hemma längre, men det är fel om ekonomin ska bara det enda giltiga skälet till att det är okej att skola in barn tidigt. Fast det är ju inte riktigt okej ändå.
När man skolar in sina barn på dagis vid ett års ålder är man tydligen egoistisk och ser inte till sina barns bästa utan tänker bara på sig själv. Som om man kan bedömma hur bra en förälder är utifrån hur tidigt barnet började på dagis.  Eller vilken relation de har till varandra.

"Hemmaföräldern" menar att man som förälder ska  ""bara vara, finnas där, lyssna, se barnet, ge det den kärlek. omtanke, bekräftelse som det har rätt till. Och så involverar man barnet i vardagen, får barnet att känna tillhörighet till sin familj, känna sig viktig och behövd :)". Och det klarar man tydligen inte om barnen går på dagis. FEL! Självklart klarar man det ändå. Hon menar också att det är viktigt att man ger barnen tid, och självklart handlar det om det. Men jag tycker inte att det egentligen handlar om hur mycket tid man ger barnet, utan också vad man faktiskt gör av tiden man är med barnet.
Vi har bestämt oss för att dagis är bra och vi tänker se till att vår dotter trivs där. Gör hon inte det tänker vi naturligtvis inte tvinga henne utan försöka lösa problemet. Vi kommer alltid att finnas där för henne, se till hennes bästa och alltid sätta hennes behov i första hand. Det är jag övertygad om att alla gör. Och det är det som gör oss till bra föräldrar. Det är det som kommer ge oss en underbar relation till vår dotter. Dagis eller inte dagis.

Vi har fått tillökning

K köpte två nya spindlar idag. Eller egentligen var det jag för jag både betalade och hämtade dem. Men det var han som skulle ha dem. En mexikansk rödknäad fågelspindel (lillpyret) som bara är typ en halv centimeter, den är fjutteliten, och en vitknäad fågelspindel (storpyret) som är kanske 2 centimeter. Sen förut har han också en chilensk fågelspindel som är ungefär en centimeter i storlek och som vi nu kallar för mellanpyret. De är alltså väldigt små just nu. Men de kommer bli mycket större. Som tur är är de inte fullvuxna förrän om 4-7 år och då kommer de se ut så här:


Mexikansk rödknäad fågelspindel  Bildkälla


Vitknäad fågelspindel  Bildkälla


Chilensk fågelspindel  Bildkälla

Jag är inte särskilt förtjust i spindlar men får väl erkänna att de är ganska fina
ändå, på håll. Jag vill helst inte ha nåt med dem att göra annars


Princess 2 år, blir modell för smink

Herregud och hjälp, säger jag.
Katie "Jordan" Price vill lansera ett sminkmärke för barn och planerar att ha dottern som modell för sminket. Pappan, Peter André är fullt förståeligt väldigt upprörd över det här.  "Om jag ska vara ärlig, så äcklar det mig verkligen. Bilderna är avskyvärda, sa sångaren  i den brittiska kanalen ITV i februari", efter att ha sett bilder på dottern sminkad och med lösögonfransar.
"Saken är den att Princess går och tar mitt smink hela tiden. Det är inte säkert för henne att använda mascara för en kvinna, säger Katie Price." Därför vill hon nu alltså lansera ett smink för barn. Sminker ska vara ätbart så att det blir säkert att använda.
 Katie Price är väl inte direkt känd för att vara särskilt intelligent, men det här är ju bara sjukt. Dottern blev inte ens söt på bilderna utan ser ut som en översminkad docka.
Hennes manager varnar henne för den kritik hon kan få för att sexualisera små flickor. Små flickor. Det är små flickor det handlar om. Kan det poängteras nog? I vilken värld behöver en tvååring smink? I vilken värld är det  ens moraliskt försvarsbart att sminka en tvååring? Jag mår nästan illa över det här...
Artikeln kan läsas här.

Vill ha


Jag längtar efter en ny mobil. Jag är jätteless på den jag har och har spanat efter en ny ett tag.  Och nu har jag hittat en som jag vill ha. Egentligen tycker jag väldigt bra om den modell jag har, en ihopfällbar med dubbla displayer, men nu börjar det ändå vara dags för en ny tycker jag. Var ett tag inne på en av Ericssons nya slide-telefoner, minns inte vad modellen hette. Har ju kommit en hel del modeller med touch screen också som är ganska snygga men jag gillar inte riktigt dem. De ihopfällbara tycker jag egentligen är bäst eftersom man skyddar displayen och det är lagom stora knappar. Men nu har jag fastnat för den här. Det utdragbara tangentbordet gör ju att det är lätt att skriva och knapparna är lagom stora. Siffrorna kommer överst också så det blir lätt att använda även dem. Gillar färgen på den här också.

B3310
Bildkälla


"Köp den här, mamma"

H&M-katalogen kom idag och M har suttit och tittat i den med mig. Hon hade en del bestämda åsikter om vad jag borde köpa och tyckte till och med att jag bläddrade för fort för hon bläddrade tillbaka flera gånger. Hon hann ju inte titta ordenligt på bilderna. Sen när vi kom till sista sidan bläddrade hon snabbt så att katalogen stängdes. Nu var det färdigtittat. Jag hittade en del som jag tror att jag vill ha, men det får bli sen nån gång.Var tog den vägen?

Vars tog våren vägen? Det var ju så härligt ute och jag hade faktiskt börjat tro att det skulle bli vår. Och så går det och blir kallt igen. När jag gick med hunden tidigt i går morse var det 18 minusgrader! Senare under dagen var det kring 8 minus. Idag var det 15 minus när jag gick med hunden och nu är det ca 12. Solen lyser och det är fortfarande ganska härligt ute men det känns som att våren ångrade sig och vände om igen.

Måndag

Det har varit måndag hela dan idag. Det är jag säker på för det var måndag i morse i alla fall. Fast jag hade måndag igår också. Av nån konstig anledning för jag visste ju egentligen att det var söndag då. Jag har ju ganska dålig koll dagarna nu, men jag är ju ledig hela tiden så det spelar ju som ingen roll vilken dag det är. För mig är det bara ännu en måndag i mängden. Men för K började det en ny skolvecka och jag vet att han redan längtar till helgen.
Måndag var alltid den jobbigaste dagen när man pluggade/jobbade. För då hde man hela veckan framför sig. Onsdag var ganska bra för då kunde man börja räkna ner till helgen och fredagkväll var bäst för då hade man hela helgen att se fram emot. Så gör jag lite fortfarande, men det är nog mest för att hålla ordning på K:s veckor. Och nu är det ju hel vecka kvar igen.

Melodifestivalen

Ja! Äntligen vann rätt låt! Det roliga är att jag var lite osäker till låten när finalen började men jag tyckte om den mer och mer och nu är jag jätteglad att Anna vann. Hennes låt var bäst och hon förtjänade att vinna. Det blev lite spännande på slutet för vi var båds säkra på att Salem skulle vinna eftersom han ledde ett tag. Så det var väldigt bra att Anna gick om precis i slutet.
Jag gillar inte det här med internationella jurygrupper. Varför har man infört det? Varför kan inte svenska folket ensamt få avgöra vilken låt som Sverige ska skicka till Eurovision? Nu blev det ju ett resultat som jag är väldigt nöjd med ändå och jag hoppas verkligen att det  går bra för henne i Norge.

Överlag så blev det faktiskt en ganska bra final i alla fall. Jag tycker att alla låtarna blev bättre och bättre för varje gång man hört dem. Är lite förvånad över att det inte gick bättre för Darin för jag trodde att han skulle få ganska myckt poäng. Timoteij gillade jag mycket också och det såg ju ganska bra ut för dem ett tag. Hade varit ganska bra om de hade vunnit för de hade en passande låt att representera Sverige med,
Men som sagt är jag jättenöjd och glad för Annas skull. Håller tummarna för att det ska gå bra för henne nu.

Tio åring svårt biten av hund

En tio årig tjej blev svårt biten av en attackerande hund och ägaren gör inget för att försöka förhindra det eller stoppa hunden. Enligt artikeln så svor ägaren åt sin hund som vägrade lyda, men gjorde inget mer. Sen smiter hon dessutom från platsen utan att ta reda på hur det gått för flickan. Hur man kan vara så ansvarslös, så kall, går över mitt förstånd. Det ver ju bara tur att det var armen som flickan blev biten i och inte halsen eller ansiktet.  Såret vat 5x7 cm och gick enda ner till benet, så det var ju inget litet sår. Det hade ju kunnat gå riktigt illa.
Jag hoppas verkligen att de får tag i kvinnan som ägde hunden. Hon hade haft den lös på ett område där man inte fick ha lösa hundar och en munkorg som hon hade tagit på i efterhand. Som om det gjorde saken bättre... 
Jag blir så arg när jag hör om sånt här.
Läs artikeln här.

Ja, dessa hundägare.... Då var det dags igen

Var ute hunden för en liten stund sen och jag bara måste avreagera mig lite. Vi mötte en kvinna som var ute med en liten gott och blandat. Det kan ju ha varit en renrasig också i och för sig. Men det spelar ingen roll. Hur som helst, så tokskäller hunden och vill absolut fram till min så kvinnan stannar för att kunna hålla ordning på den och jag skyndar förbi medan jag försöker ha ordning på min. Den andra hunden lyckas på nåt sätt komma lös och följer efter oss. Kvinnan ber mig stanna så att hon ta reda på sin hund och jag stannar men håller fortfarande min hund kort. Då säger hon  till sin hund: Hälsa på hunden så ska jag sätta fast dig". Och jag känner bara att "Nej!". Det var ju det jag inte ville. Hade jag velat att de skulle hälsa hade jag sagt det, inte försökt hålla avstånd så att de inte kunde det.... Men tydligen var jag inte tillräckligt tydlig med det ens när vi stod stilla. Och hade det varit min hund som hade smitiit iväg så hade han ändå inte fått hälsa eftersom han varit olydig.
Kanske överreagerar jag, men jag blir så väldigt less på hundägare i den här stan, speciellt på det här området.

Pizzakväll med syrran

Igår kväll kom syrran hit och vi åt varsin kycklingsandwich. Det var jättegott med pizza. Det var jättelänge sen vi åt det. Sen blev det en långpromenad med hund och barnvagn med lite skratt och skvaller. Mest skrattadevi åt att syrran råkade säga "portion" istället för "person".
När vi kom hem igen tog hon fram mobilen och spelade en låt som M tycker om. Hon tittade på mobilen så fort musiken gick igång och blev nästan lite sur när det blev en annan låt. Hon ville ha mobilen och klämde lite på den och verkde undra var det var för något.
Undrar om det går att äta?


Tatueringstankar

Jag har äntligen bestämt mig för vilket motiv jag vill ha och var jag vill ha det. Men däremot har jag fortfarande inte bestämt mig för om jag verkligen vågar. Jag tror det. Men då ska jag ju hitta nån att tatuera mig hos också. Jag vet att finns en här i stan, men har ingen aning om han är bra. Och så finns det ju i Umeå. Kanske skulle passa på nån gång när vi åker norröver och hälsar på C. Hon bor ju granne med en tatueringstudio.
Det kostar ju en del pengar också. Vill inte ha nåt stort motiv, men det kan ju bli ganska dyrt i alla fall. Ja, ja, det är ju inte så att jag måste ha bestämt mig till imorgon direkt. Får se om jag känner mig lika säker i fortsättningen också och var jag bestämmer mig för att göra det.

The Simpsons... typ

Jag drömde en dröm tidigt i morse som var som ett halloween-avsnitt av The Simpsons.
Homer hade varit otrogen med en kvinna som visade sig vara en utomjording. Det blev en monsterbebis som påminde om de där utomjordingarna i Chicken Little, men den var mycket fulare och myckte elakare. Den första den dödade och halverst åt upp var Homer. Sen gav den sig på resten av Springfield. De låg halvätna coh nästintill mumifierade kroppar överallt. De enda som klarade sig var Lisa, Bart och Ned Flanders som tillsammans lyckades stopa utomjordingen och ta död på den. Sen vaknade jag så jag vet inte hur det gick med alla andra.
När jag berättade om drömmen för K sa han nåt om att jag inte behöver se på tv, jag har så bra fantasi ändå.


Stadiga små ben

Det är inte bara nacken som är stadig hos vår lilla tjej, det är benen också. Håller man i henne så kan hon stå upprätt. Hon kan ta nåt enstaka steg också om man lyfter henne lite. Tänk, snart både kryper och springer hon omkring här.


The ugly truth

Såg The ugly truth igår. Det handlar om Abby som är producent för ett morgonprogram på tv. Hon har stora krav när de gällr att hitta en man och nöjer sig bara med den perfekte mannen. Mike som är progamledare för The ugly truth säger sig veta sanningen om män och blir anställd av Abbys chef. Abby tycker inte alls om honom men lyder ändå hans råd när hon har en ny lovande romans på gång.
Den är ganska förutsägbar men ändå riktigt bra och ganska rolig. En del scener kunde jag inte låta bli att skratta åt.


Roliga ljud

K jonglerade med hundens boll och M som låg på fårskinnet bredvid tyckte att det var jättekul. Hon skrattade jättemycket och då kan man ju inte låta bli att skratta själv. Vi får kanske skaffa en boll åt henne också som man kan leka med.
Hon har ju börjat härma en del ljud som jag gör och hon har låtit "bbbvvvv" nästan hela dan idag och lite igår också. Det både ser ut och låter roligt för hon lägger underläppen över den övre läppen och låter. Antar att hon vill att jag ska busa med henne då, vilket jag gör också. Eller så gillar hon kanske bara ljudet.
"Hallåar" ganska mycket till henne också och det låter som att hon försöker härma även det. Men det låter mer "a-å" än "hallå".
Det blir också en hel "rrrrr" och "rrrraaarrrr"

Muffins med fluff

Igår provade jag att göra fluff för första gången. Jag gjorde chokladmuffins som jag brukar och och gjorde sen fluff av Ahlgrens bilar att bre över. Smälte ca 60 gr bilar i 3 dl grädde och vispade till lagom konistens och bredde sedan ut det på muffinsarna. Toppade med en bil längst upp. Det blev ganksa söta muffins om jag får säga det själv och väldigt goda. Ska prova att göra fluff fler gånger, men med nåt annat godis, kanske choklad.
Gjorde även en sockerkaka igår. En ljus sockerkaka för ovanlighetens skull. Jag brukar ju alltid göra med choklad men tänkte prova att göra utan den här gången och det blev riktigt bra det också.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Sandorama att berätta sju saker om mig själv och sedan utmna sju andra.

Jag gillar att krypa ner i soffan med en bra bok eller se en bra film.
Jag är som vackrast när jag är osminkad och på bra humör.
Jag har aldrig varit så nöjd med livet som jag är nu.
Jag är lycklig när dottern ser på mig och ler sitt underbara leende, när jag ser kärleken hos min sambo.
Jag trivs inte i stora folksamlingar, eller bland folk jag inte känner
Jag älskar min underbara familj. De är det bästa jag har. De gör mig till en bättre människa.
Jag uppskattar när folk är snälla och vänliga och ställer upp för en.

Jag utmanar deccati, louisen, wicin, placebohoe, kanejl, cyllan, zozzo


Luftslottet som sprängdes

Äntligen har vi sett den sista delen i Millenium-trilogin. De tillhör nog de bästa svenska filmerna som har gjorts, men tyvärr tycker jag inte att den här är lika bra som de första två. Gillar inte riktigt slutet heller. Det är som bara slut mitt i alltihop. Det är en väldigt bra film ändå, och väldigt bra skådespelare.  Hittade den på Coop för 99 kr. Nu ska vi bara köpa de första filmerna också.

Födelsedagsfirande med mera

Äntligen har vi fått ha lite plusgrader. Men då ska det så klart blåsa svinkallt och vara halt öndå eftersom de plogat och packat ihop snön. Var inte så kul att vara ute idag, men det gick bra ändå. Nej, nu ska jag försöka att inte klaga så mycket mer på vädret innan slasket kommer.

I tisdags fyllde ju mormor år och vi for dit och fikade. Mormor blev så glad för kortet och det var jätekul att ge henne det. Vi firade henne en gång till i helgen. På fredagen kom kusinerna från Stockholm och vi träffade dem på O'Learys och åt middag. M var med och sov hela tiden. Ganska fantastiskt egentligen men sorlet var lagom högt och antagligen sövande.
På lördagen träffades släkten på Aurum för att äta lunch och fira mormor en gång till. Det var kul att träffa de andra kusinerna också eftersom det tyvärr blir så sällan. M var jättesnäll och sov ganska mycket även då. Alla tror att vi har en så fin bebis eftersom hon är så lugn och sover när vi är ute bland folk. Hon vill väl visa sig från sin bästa sida. Fast hon är fin hemma också, vår lilla älskling. Nästa år kanske M och F kan leka lite med varandra. Det är  lika mycket som skiljer då, höll jag på att säga och sa. Men på nåt sätt blir de lite mer jämngamla då. F är ju fortfarande drygt ett år äldre men ändå
På lördagskvällen kom stockholmarna hem till mamma och pappa för att fika och slötitta på Melodifestivalen. Orkar faktiskt inte kommentera den mer eftersom det är så otroligt dåligt i år. Det var roligare att titta och prata med valpen som var helt överlycklig för allt nytt folk att prata med. Och de verkade gilla honom också.

M har börja härma mig. Jag brukar busa lite med henne genom att göra ljud mot hennes mage och hon försöker göra de ljuden ibland, Det är så roligt att busa med henne så där för hon skrattar och skriker så mycket att hon nästan kiknar, Hon har också försökt härma den melodi som jag brukar sjunga när jag för runt hennes armar i olika rörelser. Så gulligt.

Så härligt väder

Det här är andra dagen utan snö och svinkalla vindar. Det är soligt och jättehärligt ute. Tror det var gårdagens
löpsedel som sa att nu är våren här. Den har inte riktigt hittat hit upp än, men kanske kan man börja hoppas att den kommer snart. Man bli på så mycket bättre humör när solen skiner och det är lagom kallt. Det är riktigt långpromenad-väder ute. En sån där dag då man skulle kunna ta en promenad på några timmar bara för att det är så härigt. Har redan varit på en promenad på morgonen och det blir nog minst en till idag.

Vinn 5 kg godis

Ahlgrens Bilar har en tävling där man kan vinna 5 kg godis. Tävla du också :) 


Du

... är luften i mina andetag

... är ekot av mina hjärtslag
Hjärnsläpp

Har den smått obehagliga känslan av att jag glömt nåt igen. Men som vanligt har jag ingen aning om vad. Nån jag glömt ringa, nåt jag glömt göra, nåt tv-pogram jag missat? Eller är jag bara lite förvirrad?
Om du kommer på vad jag glömt kan du väl tala om det...

Grattis Mormor!

Idag fyller mormor år och istället för att ge ett vanligt grattis-kort har jag gjort ett grattis-album år hene. Det blev ganska pyssligt och färgerna/papperna som jag jobbade med tog slut på slutet men det löste sig ganksa bra ändå. Jag lyckades hålla mig till samma tema hela vägen och är riktigt nöjd. Jag hoppas att mormor kommer tycka om det.
(Som vanligt lite halvdåliga bilder. Jag skyller fortfatande på kameran, men fotografen är väl inte den bästa heller)

(Tyvärr syns det inte så bra,men det är ett rosa papper under
"Födelse" och sen under det ett ljusare rosa papper)


Blått är för pojkar och flickor ska ha rosa

Jag kan inte låta bli att "irritera" mig på det här. Varför måste barnkläder vara så tydligt indelat i flick och pojk redan från födseln? Och varför är nästan alla flickkläder i ljusa färger som rosa eller vita? Varför måste pojkkläder vara i blått och grönt eller kanske svart? Varför kan det inte vara samma lika för kläderna fram till ett år åtminstone. Eller nånting sånt.
Jag hittade en jättefin tröja på Lindex häromdan, har inte köpt den än men har tänkt göra det. Det är en pojktröja men det struntar jag i, för det är ingen typisk sån och skulle pssa lika bra på en tjej. Det är en sån där långärmad tröja med t-shirt ovanpå, i turkos och vit.
När jag började köpa kläder till lillan blev det mycket blåa nyanser och åt det lite pojkaktiga hållet. Dels för att jag själv inte är så förtjust i rosa och för att jag köpte en del innan hon kom till världen. Sen har vi fått ganska mycket kläder som nästan bara varit i rosa och lilaaktiga färger men det gör ju inget för det är fina kläder.  Jag har köpt en lite kläder i rosa själv också på senare tid.
 Egentligen spelar det väl ingen roll, man gör ju som man vill, men jag tycker ändå att det  är lite meningslöst att dela in det så tydligt när det handlar om så små barn. Fick höra om en kvinna som hade en blå vagn till sin son för det var ju en kille och då måste han ju ha blått. När hon skulle få sitt andra barn visste de inte vad det var för kön och då visste hon ju inte om kunde behålla vagnen eller om hon skulle köpa en ny i en tjejig färg. Ursäkta?
Jag har en blå vagn till min lilla tjej, för det är en fin vagn. Spelar väl ingen roll om den är blå. En kompis har en röd vagn till son. Spelar heller ingen roll för det är en fin vagn.
OKej, det finns de som tycker att det ska vara pojkaktigt och flickigt, och de får tycka så, men varför är det så viktigt?

RSS 2.0