Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mors Dag

Eftersom det är Mors Dag idag så gjorde jag ett litet kort till mamma som hon fick när vi for dit och åt middag. Mormor och morfar var också där och vi åt jättegott grillat.
Det är det finaste kortet jag gjort hittills och jag är jättenöjd, det är mamma också :)


17 Again

Jag och syrran var på bio igår och såg 17 Again. Kanske inte det bästa tillfället att gå på bio för vi var bara 10-12 stycken i salongen, men vi hade kul i alla fall. Filmen var inte så tjollrig som jag trodde att den skulle vara.  Vissa delar av den var ganska allvarliga medan andra var så roliga så att man bara måste skratta. Zac Efron, som jag annars bara sett i Summerland och High Scholl Musical - filmerna var jättebra. Här visar han vad han kan, tycker jag. Mattew Perry var riktigt bra som den äldre versionen av huvudrollen, och kompisen var ju bara för rolig.
Det var t par skådespelare som jag kände igen, men som jag inte har en aning om var eller om jag sett dem i nåt förut, så det får jag väl ta och kolla upp. Det är lite störande när det blir så, men oftast lyckas man ju hitta dem. Om man kommer ihåg att leta efter dem.

Nya glasögon

De blir de svarta glasögonen. Jag hade inte riktigt bestämt mig när jag kom till optikern så han fick hjälpa mig lite att välja. Var intresserad av de där häftiga bågarna men vi var båda överrrens om att det inte riktigt var rätt färg. Han ringde och kollade om de fanns i svart, och typiskt nog hade de gjort det, men de tillverkade dem inte i den färgen längre. Provade ett par andra också som var röda och svarta. De var jättefina men kändes inte lika bra som de där svarta bågarna så det blir dem jag tar.
Ska bli så härligt med nya glasögon, både nya bågar och nya, fina och orepade glas. Synen hade blivit lite bättre också så jag ska få sänka styrkan på linserna ett steg. Och på glasögonen kommer det göra stor skillnad. De var tre steg för starka, men så är det ju sex år sen jag köpte dem också. Ska bli så skönt att slippa spänningshuvudvärken.

"Du ser ut som en bibliotekarie"

Var till optikern idag och bokade en tid för nya linser och glasögon.  Jag ska byta bågar den här gången och lånade hem flera par som jag ska prova ordentligt och få lite smakråd av familjen. Visade dem just för K och när han fick se några av dem sa han "Du ser ut som en bibliotekarie". Det gör väl inget, jag ska ju bli en sån :)
Han tyckte det första paret, ett par svarta, lite ovala bågar var de snyggaste och de tycker nog jag också. Familjen ska få vara smakråd lite senare, får se om de tycker samma sak. Har ett par riktigt häftiga bågar som bruna som jag också är intresserad av. Får ha dem till på fredag, så vi får se vad jag bestämmer mig för.


De svarta, som det lutar mest åt just nu

De häftiga glasögonen


Och så bibliotekarie-glasöognen
Det sista paret gillar jag också på nåt sätt. Det är lite kul med lite annorlunda glasögon. Men jag tror inte att jag komemr att välja dem. Det blir nog nåt av de första. Eller så blir det nåt helt annat.

Kudden är färdig

Eller ja, mer eller mindre i alla fall. Jag har inte fyllt den än, men alla bitar är fastsydda och alla trådar är fästa. Tror jag i alla fall. Det blev ju lite knöligt som det brukar bli n'r kah syr ihop saker men jag tror att det blir ganksa bra ändå. Fick ett tips på hur jag kunde sy ihop sånt här, men det glömde jag ju så klart bort.
Nästa gång jag får för mig att göra en sån här kudde ska jag i alla fall göra på ett annat sätt, som inte är lika krångligt. Men det lär nog dröja ett tag.

Grattis-kort

Här är kortet jag gjorde till K. Jag är nöjd, men det blev ändå inte riktigt som jag hade tänkt mig. Och så har jag ju kasst ögonmått, så texten blev ju lite sned. Men det blev bra i alla fall :)


Grattis Älskling!

Världens underbaraste K fyllde år igår och vi samlade våra familjer för lite födelsdagsfika hemma hos oss. Jag gjorde en sockerkaka på förmiddagen som blev riktigt bra och jag hade tur också för den räckte precis. K:s mormor hade också gjort en sockerkaka med after eight på som var jättegod. Tror jag ska fråga om receptet på den.
Han fick ett presentkort på bio av så mig så kanske kan vi gå på bio nån dag bara han och jag. Jag gjorde ett födelsedagskort åt honom också som han tyckte om. Jag tänker lägga in en bild på det sen.
Nu har han blivit 26 och snart är det min tur. Ett år mindre till 30.... Men vi är ju inte där riktigt än.
Det blev en trevlig dag i alla fall och det var kul att alla kunde komma. Vi rymdes bättre än jag hade trott och det var ju bra. Nu vet vi ju att vi kan vara flera stycken där fler gånger.

Scrapbooken

Det var verkligen hundra år sen jag scrappade. Kan ju ha att göra med att vi varken haft bläck eller färg till vår skrivare men jag har inte haft så mycket inspiration heller. Men nu börjar den vara tillbaka och jag gjorde faktiskt en LO för nån dag sen för Alla hjärtans dag. Det blev inte alls nåt speciellt men det var kul att pyssla med det igen.
Nu när inspirationen börjar vara igång igen så kanske jag kan ta och göra de där som jag inte har gjort  som jag borde göra så fort jag får bilder till dem. Bara vi får färg till skrivaren så, annars får jag försöka lösa det på nåt annat sätt. Och så skulle det vara kul att shoppa loss lite och köpa massa nya papper och grejer, men det blir väl så småningom det också. Så här ser i alla fall det senaste alstret ut.


Eurovision Song Contest

Då var det avklarat för i år. Det var inte så hemskt som jag hade väntat mig. Det var ganska bra låtar med ändå, men självklart är det ju vissa som man inte alls tycker om. Det var flera stycken som lät som andra låtar eller i alla fall påminde om andra låtar och många kommer nog att spelas ute på dansgolven i sommar.
Egentligen skulle man nästan ha suttit och antecknat lite vad man tyckte om låtarna för nu minns jag typ ingenting av det jag tyckte när jag tittade på det  Jag är i alla fall både nöjd och missnöjd med vinnarlåten. Det  var kul att Norge vann, men jag tycker att låten var överskattad och fattar inte hur han kunde få så mycket poäng! Jag hejade på Island och är glad att de kom så bra till som de gjorde i alla fall. Men de borde ha vunnit, deras låt var mycket bättre.
Sverige kom ju långt ner och det var inte helt oväntat. Jag hade hoppats att vi åtminstone skulle ha hamnat kring de 15 bästa, men jag gillade inte låten särskilt mycket och de gjorde tydligen inte de andra heller.
Vi får väl se hur det går nästa år istället då.

Färdigt

Stickade ju en liten filt och en åkpåse för ganska länge sen. Nu har jag virkat kanter på dem så de är helt klara.
Det var inte riktigt meningen att kanten på filten skulle bli vågig, men det blev bra ändå.
Luvan är jag fortfarande inte riktigt nöjd med men det kanske blir bra i alla fall, det får vi se.
Freja

Nu är tentan inlämnad så jag ska inte tjata mer om den.
Istället tänkte jag dela med mig av lite roliga och söta bilder på vår mysiga katt som bara är för söt. Det är så roligt att ta bilder på henne. Man får ha nära till kameran när hon är igång. Men det är ändå mycket som jag missat, som till exempel när hon hoppar över hunden eller balanserar längst upp på klöspelaren, eller när hon tog sig upp på hatthyllan.  Men en del har jag i alla fall lyckats fånga på bild.

Det såg så roligt ut så jag kunde inte låta bli att ta en bild av det.


Här har hon just vispat ner några figurer som stod på bordet. Kameran
är så seg så jag hann inte få med just när hon gjorde det, men ändå.


En av hennes favoritplatser att sova på


En annan bra plats att sova på :)


Och en till :) Hon är som hunden, han gillar också väskor.


Och här sover hon också. Helt själv gick hon in där också


Här kan man också sova :)


Det här är ingen bra bild, madrassen ser hemsk ut. Men hon skulle ner i den :)


Den här ryggsäcken var kul


Tittut

Vet inte vad det var som var så intressant med
den här väggen men nånting var det i alla fall


Studiebesök och praktik

Det var dags för ett till studiebesök tidigare i veckan. Det här var faktiskt roligt att gå på. Inte alls lika föreläsningsaktigt som de andra. Vi var på Länsbiblioteket och Depåbiblioteket. Det var väldigt intressant för jag hade inte hört om dem tidigare. Kul att Depå biblioteket tar in massa böcker som andra bibliotek gallrat och lånar ut dem. Vi fick se hur det såg ut i derasmagasin också och de visade några riktigt gamla böcker. På Länsbilbioteket fick vi höra om deras olika projekt och det var väldigt intressant. Det var mycket spännande och intressanta grejer de höll på med. Det var de mest givande studiebesöket vi haft hittills.

Dagen efter var jag på praktik. Jag blev ju jätteförkyld förra gången jag skulle haft praktik så det var kul att jag kunde vara med på det här. Det blev en ganska lugn eftermiddag. Det var ungefär som när jag varit på bibliotek tidigre, ibland kommer flera på en gång och sen kan det vara helt lugnt i nästan en timme. Det var mest frågor om datorerna och skrivarna, men några ville också ha hjälp att hitta böcker och artiklar. Jag behövde bara stå bredvid och titta men det var ganska intressant ändå. Synd att det var sista gången, jag vill ha mer praktik.

De här dagarna tog ju tyvärr ganska mycket tid från tentaskrivandet, men jag tror att det börjar ordna sig nu. Har inte så jättemycket kvar, men jag vet att jag ändå kommer sitta i panik imorgon kväll och försöka få ihop det sista....

Helgen

Det har varit ganska lugnt samtidigt som det har hänt en del.
Valborsgfirandet blev väldigt lugnt, knappt nåt firande att tala om alls. Jag och syrran grillade och det blev så gott. Sen fastnade vi framför tvn, men vi var ganska trötta av oss båda två.

På fredagen kom vårra kusiner från Stockholm och C hade med sig sin sambo B. Det var första gången vi träffade henne och hon var jättetrevlig.  Vi träffades på O'Learys och åt middag med dem där. Det var jättegott, men så mätt jag blev! Vi lyckades klämma i oss en efterätt också, men jag vet inte riktigt hur det gick till.

På lördagen fyllde morfar år och då var vi som vanligt på Aurum och åt lunch med alla. Sen for hem till min morbror och åt tårta. Ännu mer att äta och jag blev jättemätt igen. Men det var jättegott nu också.  De bor så fint där ute. Jag vill också bo bid vattnet så där och han en stor tomt och ett stort fint hus.
På kvällen kom Stockholmsgänget och grillade hos oss. Har faktiskt hunnit med att grilla tre gånger nu, men det är ju så gott.

På nåt sätt har jag lyckats jobba med tentan också, men nu står det helt still. Kom igång ganska bra ändå när jag började med mina sökningar, men det har inte varit lätt. Och nu har jag fastnat helt. Frågorna liknar varandra och jag tycker att jag har svarat på dem redan men tydligen har jag inte det. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Hoppas det lossnar snart för även om vi har en vecka till på oss så börjar jag känna mig lite stressad.

RSS 2.0