Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lost

Det här är en av mina favoritserier, men det är nästan så att jag börjar vara lite less ändå. Första säsongen var jättebra, andra såg jag bara början och slutet av eftersom jag inte tyckte att det var lika bra när det blev så mycket med de andra som överlevt. Men sen fastnade jag igen eftersom sambon såg serien. Det är ju en väldigt bra serie, men det är så mycket lösa trådar hela tiden och en del verkar det ta en evighet innan man får svar på.
 Man har ju i alla fall fått veta att de där från helikoptern är ute efter Ben, men jag vill ju veta varför också. Det kommer säkert dröja ett tag. Och så vill jag ju vet hur de tog sig därifrån, om nån blev kvar och varför Sayid plötsligt jobbar för Ben. Det är spännande, men samtidigt så blir jag lite less på att få veta så lite i taget. Men det är väl det som gör att man tittar också, man vill ju veta mer om hur det går för dem.

Helgen

Jag kanske ska poängtera att det här var en dröm, så att folk inte tror att vi är hur som helst.
Vi har en bokhylla som är uppdelad i rutor och i drömmen så hade vi tagit bort en sån där skiljevägg så att det blev en rektangel istället för en fyrkant. Där förvarade vi ödlan bland spån och hö. Vi hade såna där dörrar i plats som man har till gamla skivspelarskåp. Men de där dörrarna var inte tillräckligt breda så det blev lite mellanrum på sidorna där ödlan kunde ta sig ut. Och den smet hela tiden och jagade mig. Den var betydligt större än den är i verkligheten, och var väl drygt 30 centimeter tror jag. Dern skule bita mig fötterna och sånt där och ville itne lämna mig ifred. Det spelade ingen roll hur många gånger jag bar tillbaka den, den kom ut igen ändå.  Jag sa åt den att gå tillbaka och så hoppade hunden in där istället. Men jag ville ju inte ha den där så jag sa åt den att komma ut. Den hoppade ut och landade på den stackars ödlan som låg i hundbädden.
Det här var som sagt bara en dröm, och tur är väl det för det var ltie kaos.

Helgens deltävling av melodifestivalen var mer eller mindre katastrof, tycker jag. Det var abra en låt som var bra, och det vsr BWO. Den blev bättre och bättre ju mer man lyssnade på den, men de andra var inget vidare. Den där uppp och hoppa-låten var också mer eller mindre som ett skämt och jag undrar vilka det var som röstade på den. Fattar inte att den kom till Globen. Det kommer inte gå bra för den där. Men tänk om den gör det, och det blir den låten vi skickar till finalen, de kommer väl skratta åt oss då. Jag hoppas att det blir bättre  nästa lördag, för det var verkligen inte mycket att hurra för den här gången.

Men nåt hade vi att fira i alla fall. Vi har varit ihop i 1.5 år nu. Det har gått jättefort, men ändå tycker vi båda två att det känns som att vi har varit tillsammans längre. Och det säger vi väl nån gång då och då också. Men det är så härligt att känna så. Vi hör ihop vi två.
Vi åt jättegod middag, ungstekt lax med gräddsås. Det är så jäkla gott och det går inte misslyckas med det.

Vårväder

Idag är det riktigt vårväder. Det blåser ganska mycket idag också, men bortsett från det så är det jättehärligt ute. Solen skiner, snön smälter och jag hörde lite fågelkvitter när jag var ute med hunden. Fläckvis är det lite småhalt och det har blivit lite slaskigt på vägarna, men det gör inte så mycket.
Det är väl lite tidigt med vår redan, men jag är gansla less på vintern nu så för mig får det gärna fortsätta så här. Det har varit en mild vinter i år också, så man kan väl inte direkt klaga på att det har varit för kallt och så, men jag vill ha vår nu. Våren och sommaren är den bästa tiden på året tycker jag.

Den dolda sanningen

Nu har jag läst klart den här boken som är skriven av Judith Michael. Har ju som sagt en bok av henne sen tidigare så det var jättekul när jag hittade den här. Jag hoppas att jag kan komma över fler också.
Boken handlar om Katherine vars man plötsligt försvinner och ingen vet var han tagit vägen. Katherine får veta att han försingrat pengar från företaget han jobbar på, men hon kan inte tro att det är sant. Hennes man skulle aldrig göra nåt sånt.
Hon måste nu ensam ta hand om både sig själ voch deras barn, vilket till en början inte blir så lätt. En dag söker en man vid namn Ross Hayward upp henne. Han påstår att hennes man Craig är en kusin till honom. Men vad Katherine vet så hade Craig ingen familj och att det skulle vara en så rik och mäktig familj som den här.... 
Hon dras in i deras liv som är helt olikt de liv hon är van vid. Hon börjar sakta vänja sig vid de nya familjemedlemmarna, men tänker hela tiden på Craig och det är svårt för både henne och barnen att han håller sig borta. De börjar undra om han någonsin tänker komma tillbaka.
Det här är en jättebra bok som det bara tog några dagar för mig att läsa ut. Den var spännande och jag kunde inte låta bli att kika lite i förväg :)

Inspirerande

Var på Chlas Olssons idag och kikade lite när vi var på stan. Fastnade lite på den där avdelningen där de har scrapbooking material, dukar, pennor, oljefärger mm. Jag vill också klippa och klistra, rita och måla och greja. Kanske göra nåt tryck på nån tröja eller roliga schabloner på papper eller nåt. Gick där och fick massor med idéer, men det lär nog inte bli av. Inte på ett bra tag i alla fall. Jag har kommit av mig lite i mitt kreativa skapande. Har tappat bort virknålen så jag kan inte fortsätta med kudde nr 2, och garnet har tagit slut till stickningen så den kan jag inte heller fortsätta med. Vilka problem :) Har i alla fall skrivit lite mer på berättelsen och jag ska försöka skriva lite i veckan också. 
Men det är kul att gå och fantisera lite i alla fall. Fundera ut saker man kan hitta på och göra, sen om inte annat.  Skulle vilja komma på nåt fint att rita eller måla, det var länge sen jag gjorde det. Jag har väl kanske inte riktigt orken heller. Sånt där går i perioder. Men kanske kan jag få en sån period igen.

Andra deltävlingen

Jag tycker helgens deltävling av melodifestivalen var mycket bättre än den första. Det var bra låtar den här gången även om det självklart finns vissa som jag inte alls tycker om även den här gången.
The Nicoles låt tyckte jag inte alls om, varken låten i sig eller hennes röst, tyckte mest att den var jobbig och orkade inte lyssna. Den där Kebabpizza låten kändes bara som ett skämt och jag förstår faktiskt inte vad den gjorde i melodifestivalen. Carola och Andreas låt var okej, men ganska skrikig, så den orkade jag inte heller lyssna ordentligt på.
Helt klart var Sanna Nielsen bäst. Hennes låt tycker jag mycket om och det var kul att höra henne sjunga på engelska. Blev riktigt glad när hon gick vidare till gGoben. Ola hade också gärna fått komma dit, men han gick i alla fall till Andra chansen. Liksom Carola och Andreas. Tycxker nästan det var bra att de inte vann den här omgången. Tvillingarnas låt gillade jag också och det var kul att även dem kom till Globen.
Nu får vi se hur det ser ut nästa helg.  


Alla Hjärtans Dag

Idag är det soligt igen, men det blåser fortfarande kallt. När det ser fint ut ute vill man ju att det ska vara det också :) Är glad att jag slipper dela ut posten eller tidningen i alla fall.

I går var det Alla hjärtans dag igen.  Vår andra tillsammans, men den första som vi firade, för jag var sjuk i influensa eller nåt förra gången. Jättetråkigt....
Vi gjorde inget speciellt men det var mysigt ändå. Hade köpt ett gulligt kort åt honom och så gav vi varandra en liten grej. Åt god middag och såg på film.
Vi hade pratat lite om att kanske gå ut och äta, men han är så trött när han komemr hem. Hade det varit på helgen kanske det hade blivit så istället, men det blev väldigt bra det här också.
Älskar dig fortfarande bara mer och mer.

Det blåser mera

Det blåser fortfarande så där mycket och isande kallt. När jag gick på stan idag så fick man en liten knuff ibland av vindarna. Det är lite halt nu också så man kan skjutsa iväg lite. Som nu när jag var ute med hunden.
Man kunde höra hur vindarna ven lite då och då idag och då var det skönt att vara inomhus. Tyckte så synd om sambon som cyklade idag. Han fick gå halva vägen hem för han tog sig ingenstans eftersom det blåste så mycket. Nu behöver vi i alla fall inte ut mer ikväll. Hoppas att det inte blåser så här imorgon.

Det blåser

Man skulle kunna tro att det är jättehärligt ute idag, solen skiner och det är bara fem minusgrader. Men det blåser svinkallt! Trodde nästan att jag skulle blåsa bort när jag gick utanför dörren idag. Tur att man har en lite längre jacka och luva. Ska ner på stan lite senare och jag hoppas att det har lugnat sig då. Det är inget roligt att vara ute när det blåser.

Lyssnade på radion tidigt imorse och de spelade One med U2/ Mary J Blidge (hur det nu stavas) och så kom det små snuttar med Alicia Keyes nya låt lite då och då. Undrade lite vad de höll på med. Men det var i alla fall inte lika störande som när det blir två låtar samtidigt. Lite beslutsångest kanske?

Melodifestivalen

Då var det dags att bli missnöjd och upprörd över hur svenska folket har röstat igen. Fast jag har inte röstat själv, så egentligen kansk jag inte ska säga så mycket. 
Jag tycker överlag att det var ganska dåliga låtar den här omgången, men jag har för mig att det inte var allt för mycket att hurra för förra året heller. Det var ändå tre låtar som jag tyckte var ganska bra och det var Line of fire, Thank you och That's love.. Även Velvets Deja Vu var helt okej, men ändå ingen låt som jag kommer komma ihåg. Jag tycker att Amy Diamond och E-Type/The Poodles skulle ha vunnit och jag fick som jag ville med ett bidrag i alla fall. Annars är jag riktigt besviken. E-Type och dom kom i alla fall vidare till  Andra chansen, jag hoppar att de går vidare där. Men jag har ju ingen aning om hur de andra bidragen låter än, kanske finns nån som är mycket bättre än dem.
I love Europe   tyckte jag inte alls om och jag är både förvånad och besviken över att den vann. Det kändes mest som nån charterlåt tycker jag och tycker inte ens att den skulle ha gått vidare till omgång två. Samma sak med Visst finns mirakel. Jag tyckte varken om låten eller sångerskans röst. Hon gick okså vidare till Andra chansen och jag hade mycket hellre velat att Velvet gjort det. Hennes låt var i alla fall bra. Hade faktiskt hellre sett att Lullaby gått vidare till del två än både Christers och Suzzies låtar, även om jag tycker att den var tråkig. Den var alldeles för lugn för min smak, och jag tror inte att det hade gått så bra för den längre fram även om den hade kommit vidare nu. Men killen hade en ganska bra röst i alla fall.
Det var kul att se Michael Michailoff igen. Jag kommer ihåg honom från FF, men jag minns ändå inte så mycket av honom där. Har för mig att jag sett honom i nåt sånt hör sammanhang förut, men jag kan inte komma på vad. gillade hans låt i alla fall.
Den här Björn tycker jag var jätterolig. Hoppas man får se mer av honom.

Love Hina

Nu har jag äntligen läst ut den här serien. Jag lånade de sista tre delarna idag och började läsa så fort jag kom hem igen. De är ganska snabblästa och det händer ju en hel del även om det blev lite tjatigt mot slutet,. Tjuvkikade lite i sista delen en gång när jag var på Bokia så jag visste redan hur det skulle sluta. Hade det slutat på nåt annat sätt hade det nästan varit lite konstigt. Det hade ju varit på väg dit redan från början. Serien handlar om en kille som som kommer till ett flickpensionat som ägs av hans farmor. Han ska bo där medan han försöker ta sig in på Todai, ett universistet som det är väldigt svårt att komma in på. När han var liten lovade han en flicka att komma in där, om två som älskar varandra kommer in där blir de lyckliga för alltid, nåt sånt var det i alla fall. Han gör sitt bästa trots att han egentligen inte är så smart. De andra som bor där är ju bara flickor så det blir en hel del missförstånd och olyckor, men det är ganska kul.

Imorgon ska jag börja läsa Den dolda sanningen av Judith Michael. Hittade den på Kupan tidigare i veckan. Har en bok sen tidigare av henne och har velat läsa mer men har inte hittat nåt. Nu gjorde jag ju äntligen det, så vi får se vad jag tycker om den här. Känns som det var en evighet sen jag läste den bok.
Lösa hundar

Jag forstätter irritera mig på det här, men det kan faktiskt vara väldigt irriterande. Det händer nån gång då och då att jag ser husse/matte med sin hund lös, gärna 5-10 meter bakom sig eller 5-20 meter framför sig. Även om man har en väldigt lydig hund så kan det ju ändå hända nåt när man har den så långt ifrån sig. Den kanske blir överfallen av en annan hund, den kan bli påkörd... Det kanske går förbi nån som är jätterädd för hundar och vågar inte gå förbi eftersom den är lös och ägaren är så långt bort. Eller så är man jätteallergisk och får typ en allergichock när det kommer en lös hund som hoppar upp mot en och vill hälsa.
Mest irriterande är ändå folk som har sina hundar lösa fast de vet att de kan springa iväg när de ser en annan hund. Det har hänt ett par gånger den senaste tiden och det som är så fruktansvärt störande är att de ofta inte säger till hunden. En av gångerna så kom det en liten dvärgshnauzer fram till oss och ägarna sa inte ett ljud. De gick bara lugnt fram till hunden fast våran skällde och hoppade efter den och sa "kom nu Lisa" men snäll och lugn röst. Jättekul. De hade gärna fått reagera lite mer. En annan gång så var det en liten bishon frisë som kom springande efter oss, men ägaren hade i alla fall vett att springa ikapp den och säga ifrån. 
Det värsta jag har varit med om är ändå när den där schäfern sprang efter våran hund och överföll den, helt oprovocerat, och ägarna stod bara kvar på tomten och ropade, "Kom tillbaka" men lung och snäll röst. Då var vi inte så gamla och hade ingen aning om vad vi skulle göra.
Har man hunden lös när man är ute och går med den ska den gå bredvid en, annars borde man inte få hade den lös tycker jag.

Lite omständigt

Det blev en jobbsökardag idag. Skrev ut några ansökningar igår, men färgen har nästant tagit slut så bilden blev inget bra. Så jag for hem till mamma och pappa idag för att skriva ut där istället. Och då tog deras svarta bläck slut... Fick ut två bra sidor, men upptäckte att jag hade glömt ändra en grej i meritförteckningen så jag fick skriva ut den igen och det blev näst intill oläsligt. Det var ju typiskt. Vi for iväg och köpte nytt bläck och kunde sen skriva ut allt igen. Passade på att färga om håret efter lunchen och sen fick mamma agera chaufför åt mig och skjutsa mig runt så att jag kunde söka de jobb jag hade tänkt. "Vi har ingenting just nu, men det kan ju dyka upp senare. Du kan ju höra av dig". Sökte fyra jobb idag, och ett igår. Vi får väl se hur det går med det. Förmodligen går det inte alls, men då har jag i alla fall sökt.

Guldkompassen

Var och såg den på bio igår. Jag hade inga speciella förväntningar och hade heller inte riktigt koll på vad den handlade om, hade bara sett trailern och tyckte att den verkade bra. Och det var den. Riktigt spännande var den också. Och så slutar den ju så att man ska längta efter forsättningen, och det gör jag :) Men de dröjer nog ett tag innan nästa film kommer.
Jag ska gå på biblioteket och låna böckerna. Blev väldigt sugen på att läsa dem efter att ha sett filmen. Och så vill jag ju veta vad som händer. :)

Amped

Nåt snowboardproffs blir jag aldrig, men det gick faktiskt bra idag. Låg kring 120 000 - 130 000 poäng hela tíden och det är ju riktigt bra. Vi spelade en ganska lång bana så mab hade ju tid på sig att få ihop poäng. Men jag skulle vilja ha lite bättre gubbe så att jag kan hoppa lite bättre. Många av rälsarna kan jag inte komma upp på för jag hoppar för dåligt. Men jag fick i alla fall ett nytt rekord idag! :) Det var kul.

Jag gjorde en ny gubbe för ett tag sen som jag har tänkt spela själv med. Har en annan sen tidigare som sambon fått hjälpa mig väldigt mycket med, men nu har jag tänkt klara mig själv. Så gott det går i alla fall. Jag kommer behöva hans hjälp i alla fall när det gäller Pro. För det är inte lätt. Fast jag tycker ju att det är svårt där jag är och jag är bara i början än. Den nivå sambon är på är mycket svårare, lika med omöjligt för mig. Men det har ändå gått bra för mig med min nya gubbe. Det tar hundra år, men jag har ändå klarat mycket själv, utan att bli sur också . Är riktigt stolt över mig själv :)

Snö, snö. snö

Idag är det halverst snöstorm igen. Det snöar och blåser kallt. Tur att man har luva på jackan så att man kan stänga ute vindarna lite. Det har kommit ganska mycket snö i natt, har säkert snöat hela natten. Det är lite drivor här och var och tjockt med snö. Det är synd om hunden när det är sånt här väder. Det fastnar så mycket snö i pälsen på honom, speciellt runt benen, så han kan nästan inte gå. Han får liksom skutta fram. Det blir lite svårt för honom att ta sig uppför trappen också eftersom att snön gör det lite halt. Jag är egentligen inte så jätteförtjust i hundkläder, eller kläder på djur över huvudtaget, men ibland kan det ju vara nödvändigt, och det känns nästan som att det är det nu. Jag funderar mer och mer på om man skulle skaffa en overall till den lille krabaten så att han slipper släpa omkring på massa snöklumpar runt benen.

RSS 2.0