Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vart tog våren vägen?!

Det verkade ju så bra med lite plussgrader och snön som ahde börjat smälta. Det var nästan så att man hann börja klaga på allt det blöta och slasket som var på väg. Men så vände det och blev minusgrader istället. Ganska många minusgrader.  Den senaste veckan har det varit mellan 14-19 minugrader på nätterna och på dagarna har det varit mellan 4-10 minus. Det känns ju inte alls särskilt vårigt.
Idag är det kring nollgradigt men det snöar och det har det gjort hela natten. Det har kommit ett par centimeter snö och med den snömängd som kommer så slutar det säkert på nån decimeter. Det är sån här rolig klibbsnö som kommer och fastnar undet fötterna och runt benen på hunden så att han inte kan gå ordentligt. Det är så synd om honom.

Let's Dance

Jag har inte följt den här säsongen, bara sett nåt avsnitt eller nån snutt då och då. Men igår såg jag, eller vi, finalen. Den var väldigt bra. Jag var säker på att Laila skulle vinna, speciellt efter att ha sett deras sista dans som var riktigt vacker. Men jag kunde ändå inte låta bli att heja lite på Magnus och det är jättekul att han vann. Det är ganska kul att se en sån stor och grov karl dansa så där. Han gjorde det riktigt bra.
Nästa fredag börjar Talang 2009 och det ska bli kul att se vad det är för filurer med den här gången.

Bilen är borta

Vi la in bilen på blocket igår och vi blev av med den på en gång. Det gick knappt en kvart innan den första hörde av sig. Inom lite mer än en halvtimem hade fem personer ringt. Jag var hos mamma och pappa så  jag fick åka med dem istället för att ta bussen hem för de som skulle ta bilen skulle komma och hämta den två timmar senare. Känns jättebra att ha blivit av med den. Den har ju bara stått här och sett ledsen ut sen olyckan. Nu behöver vi inte bry oss om den mer.


Dewey

Vi har fortsatt med klassificering den här veckan. Förra veckan gick vi genom SAB-systemet och nu har vi gett oss in på Dewey Decimal Classification. Det har varit en massa siffror att hålla reda på och jag är glad att det är över. Det är tänkt att biblioteken ska byta till det här systemet om ett år eller så, så det är väl bäst att man lär sig lite. Nu har vi i alla fall ett litet hum om hur det fungerar, men det är alldeles för många siffror att hålla reda på för att nåt egentligen ska fastna. I alla fall just nu. Fast vi behöver vl egentligen inte kunna det heller, bara veta hur det fungerar.  Det man inte kan går ju alltid slå upp. Det är samma sak med SAB. Där är det också mycket som inte har fastnat, men man kan ju inte lära sig allt. Det finns ju böcker och system via webben som man får kika i om det behövs. Och tur är väl det.

Melodifestivalen

Det var ju den svenska finalen i lördags och det var ganska spännande. Det kunde ha slutat ganska illa men det blev okej ändå. Vi var alla lite upprörda när Snälla, snälla låg i ledningen men det varade ju som tur var inte. Jag ville ju att Måns skulle vinna och jag var säker på att han skulle göra det också. Lite snopet när han plötsligt halkade ner på en fjärde plats. Men jag är hyffsat böjd med utgången ändå. Tycker inte om opera, men det kan nog gå ganska bra med den låten ändå. Jag är bara nöjd att inte Snälla, snälla vann. Då hade jag inte kollat på Eurovision, men nu gör jag nog det i alla fall.

Klassificering

I veckan har vi haft om klassificering, och det har verkligen inte varit det lättaste. Vi har ju haft böcker att gå efter och att hitta rätt koder har kanske inte varit det största problemet, det har varit att veta hur man ska skriva ihop dem. ¨
Det har varit en tuff vecka för vi fick så mycket uppgifter att arbeta med under veckan. Det hade lugnt räckt med hälften, men den här läraren verkar tycka om att lägga på oss så myckte det går. Jag och S satt på msn och hjälpte varandra, lite lagom stressade och med lite lagom panik för att hitta rätt koder, för att försöka skriva ihop dem på rätt sätt och för att hinna alla uppgifter.
Nu är det över i alla fall och vi kan ta det lugnt i helgen. Var ledig i går och det var så härligt att bara få slippa allt skolarbete och bara slappa. Har suttit vid datorn alldeles för mycket den här veckan men jag har inte haft så mycket val. Är väldigt tacksam för K som har tagit hand om allt här hemma i veckan medan jag har kämpat med mina uppgifter. Finns ingen bättre än honom!

Vi fick den!

Det ringde en kille idag och sa att vi fick den där lägenheten vi var och tittade på. Wohoo :)  Nu ska vi bara skriva på kontraktet, försöka lösa det med dubbla hyror och planera möbleringen. Och så ska elen sägas upp och telefonen ska flyttas, adressändring ska göras.
Det ska bli jättekul att flytta tillbaka till Skellefteå. Har saknat "schtaan" och längtar tillbaka dit. Det blir mycket som ska göras. Och jag som sa att jag inte tänkte  flytta medan jag pluggade igen....  Det kommer bli tufft, men det ska gå. Vi har ju folk som kan hjälpa oss, som tur är.

Andra chansen

Det blev hyffsat bra ändå, men jag måste säga att jag är lite besviken. Jag trodde att Starpilots skulle gå till final, jag var helt säker på det. Blev nästan lite upprörd när Caroline av Ugglas gick vidare istället. Den låten hade kunnat vara bra med någon annan, men nu lät det bara bedrövligt. Jag kan inte med människan.
Kanske var det plagiat-anklagelserna som hindrade Starpilots. Jag hör också att deras låt låter som några andra låtar, kanske lite för mycket men juryn godkände låten och det är en bra låt. Mycket bättre än Snälla, snälla. Jag tror att det hade kunnat gå riktigt bra för Higher
Röstade några gånger på den låten, men jag vet inte om våra röster kom fram för vi fick inte våra tack-för-din-röst-sms förrän 1-2 timmar efter att programmet var slut.
Bara att Sara Dawn Finer gick vidare i alla fall. Jag gillade inte riktigt låten första gången jag hörde den, men den blir bättre och bättre.
Nu blir det väl att heja på Måns i finalen, om jag ska se den. Nu när Starpilots är uträknade så är det den enda låten som är riktigt bra. Kommer heja lite på Heat också, gillar dem även om de påminner väldigt mycket om Europe.

Lägenhetsvisning

Vi var och tittade på en ny lägenhet igår. Den var riktigt fräsch och fin med jättefina golv och väggar. Det är öppen planlösning så det blir ganska luftigt. Jag tycker det är lite både och med öppen planlösning, jag vill gärna ha avskilda rum, men det kan vara riktigt snyggt det också, och det var det här.
Vi vill väldigt gärna ha den här lägenheten båda två och jag hoppas att vi får den.  Vi står som trea i kön och det var bara några stycken som var där och tittade. Verkade bara som att det var vi och en till som var intresserade, i alla fall på visningen, och då beror det på om han är före eller efter oss i kön. Jag hoppas att han är efter oss.
Vi får veta om vi får lägenehten i början av nästa vecka men vi har redan börjat planera lite hyr vi ska möblera och så. Vi kommer nog behöva en ny soffa och har vi tur kanskei vi kan ta hörnsoffan som mamma och pappa har. Min sogffgrupp är jättehärlig men den är så bred och det är inte säkert att den ryms. Helst vill jag ha kvar den, men jag är riktigt sugen på deras soffa också. :)
Vi får se hur det blir. Det är ju inte säkert att vi får lägenheten än.

Mera stickat

Det härliga vädret jag skrev om för knappt en vecka sen varade inte så länge.  Dagen efter var det 18 minusgrader och det varade i några dagar. Idag har det varit snöstorm. Termometern visade på bara 3 minusgrader, men det har blåst så mycket så det har varit jättekallt ändå.  Blev täckbyxor och hela köret idag också.
Tur att man inte behöver gå ut mer än nödvändigt i alla fall.
 
När det är sånt här väder är det ganska mysigt att sitta inne och sticka. Har börjat på syrrans halsduk och jag har börjat komma igång med den men det är ju fortfarande jättemycket kvar. Har börjat på en kudde också. Stickar rutor med slätstickning och rätstickning och så sätter jag ihop dem så att de sitter varannan. Just nu känns det svårt att tro att det ska bli en kudde av det, men framsidan är i alla fall nästan klar. Det är ju så tråkigt att fästa trådar och sy ihop, men det ska ju göras det också. Varvar med halsduken när jag känner mig less och när framstycket är färdigt ska jag forsätta sticka rutorna till baksidan.Melodifestivalen

Det var något bättre den här gången än förra helgen. Men det var ändå bara ett par låtar som jag tyckte om.
Agnes låt var okej, men jag tyckte inte att hon skulle ha gått till finalen. Gillade inte hennes kläder heller, hon kunde väl ha haft axelband i alla fall.
Starpilots var mina favoriter och jag tyckte att de skulle ha gått till finalen istället för Agnes, men nu kommer de till Andra chansen i alla fall. Hoppas de vinner där. Jag tycker att de har en bra låt som det kan gå riktigt bra för så jag hoppas att de blir dem vi skickar till Eurovision. När jag hörde deras första låt så tyckte jag att det lät som Johan Becker men de som gjorde låten hette ju Starpilots så då var det ju inte han. Men sen fick jag veta att det är han som sjunger i den gruppen så då hade jag ju rätt i alla fall :) Det är kul att han är tillbaka och gör musik igen.
En annan låt som jag gillade och som jag är förvånad över att det gick så dåligt för är Anna Sahlin och Marias låt. Den var bra och det är så synd att den inte ens gick vidare till del två. Den kunde väl åtminstone ha fått komma till Andra chansen.

RSS 2.0