Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Topp tre

Så var det bara tre kvar. Det var inte särskilt oväntat att Tove var den som skulle få vara kvar och Mariette den som skulle åka ut. Jag gillar Tove, men jag förstår inte riktigt hur hon kan vara så populär. Och jag tycker att Mariette är mycket bättre än hon. Synd att hon inte klarade sig till finalen, men jag är övertygad om att hon får en musikkarriär ändå.
Nu hoppas jag att det blir Erik och Calle i final. Erik utklassade de andra totalt i fredagens final och visade verkligen hur bra han är. Även Calle var väldigt bra, han har utvecklats mycket på vägen. Men jag skulle tro att det kommer att stå mellan Erik och Tove, och i så fall hopppas jag att Erik vinner.

Scrapping

Ska börja scrappa igen, det var verkligen jättelänge sen jag gjorde det. Har ju gjort album om mig och K och M måste ju få ett eget hon också. :) Så när vi var en sväng på stan igår så köpte jag ett litet kit med album, papper och stickers. Det var nära att jag bröt ihop lite för papper och stickers satt fast i albumet. Det var inte det lättaste att skruva isär och sätta ihop igen, men det gick till slut. Ska bara ordna lite med de bilder jag vill och sen är det bara att sätta igång. Ska bli kul att pyssla med det här igen. Storleken på papperna är mindre än det jag är van vid, bara 15x15 istället för 30x30 som jag använt mig av tidigare men det ska nog gå bra det också. Ska bara hitta fina papper i den storleken. Men det verkar finans ganska mycket av det på Tradera till exempel. Köpte handgjorda stickers tidigare i veckan också som jag kanske använder både till M:s album och till vårat.


Peter Pan och Wendy

De har fastnat i mitt huvud och jag blir inte av med dem. Eller inte dem egentligen, men textraderna om dem, från låten Fly with me av Jonas Brothers.  Den blir bara bättre och bättre ju  mer jag lyssnar på den och just de här raderna har fastnat.


"If we chase the stars to lose our shadow
Peter Pan and Wendy turned out fine
So won't you fly with me"


Helgens filmer

I lördags var vi på bio och såg 2012. Just innan vi skulle fara ringde en kompis till K som hade sett den. Han tyckte den var dålig, men jag tycker den är jättebra och K gillar den också. Den var väldigt spännande, jag vet inte hur många "oj" och "herregud" som jag släppte ifrån mig under filmens gång. Naglarna fick sig en omgång också. Jag undrar hur de har gjort alla specialeffekter. Det var väldigt häftigt. Och tur att det bara är en film. Fast skulle det hända i verkligheten är det ju inte så mycket man kan göra.

Vi såg också nya Transformersfilmen , De besegrades hämnd. Den var också väldigt bra. Har ju den första filmen så det är ju klart att jag måste ha den andra också. Den här var väldigt bra, men jag tror att första är bättre. Eller jag vet inte, jag har inte bestämt mig än. Det var mer action och lite mindre handling i den här filmen. Väldigt häftiga specialeffekter även här, och jag undrar hur de har lyckats med dem också. Men det är ju så mycket man kan göra i filmer nu för tiden. Jag undrar om de har planer för en tredje film. Det skulle inte förvåna mig. Men vi får väl se.

Att tvingas välja mellan jobb och a-kassa

Läste just den här artikeln: http://aftonbladet.se/nyheter/sverigeutanjobb/article6141421.ab
Det är tragiskt att man ska tvingas välja så där, och hon är ju inte ensam. En gång i tiden var det ju bra att ha ett deltidsjobb, det var ju i alla fall ett jobb. Men nu är det tydligen bättre att vara helt arbetslös. Jag förstår inte hur det går ihop. Ett jobb är väl ett jobb, oavsett om det bara är några timmer i veckan eller på heltid? Det är bättre att gå a-kassa på heltid istället för att jobba några timmar och stämpla upp det som behövs. För att man inte ska fastna i deltidsarbetet. Men då fastnar man kanske i arbetslösheten istället, för man förlorar ju på ett deltidsjobb. Det försvinner nog en hel del jobb som man skulle kunna söka, men som man måste välja bort. Man får ju bra jobba 75 dagar och sen stämplas man ut.
Vilken tur att jag är mammaledig just nu och att sambon pluggar...

Tillfälligt hjärnsläpp

"Är lamman dampig?" Ni förstår precis vad jag menar va?

Och K råkade säga att "det kliar på skon".

En månad

Lilla M har blivit en månad.  Det är fantastiskt att den här lilla människan är beroende av mig (ja, av sin pappa också så klart). Livet har fått en helt annan mening sen hon föddes, och känns mer betydelsefyllt nu samtidigt som det på nåt sätt är likadant som innan. Det ska bli så spännande att se henne utvecklas och växa upp.
Hon har utvecklas lite grann bara på den här korta tiden. Hon är redan lite mer medveten om vad som händer omkring henne och tittar på en på ett annat sätt än tidigare.
Hon fick ett litet babygym av sin mormor och morfar tidigare i veckan och det har vi invigt. Hur mycket hon egentligen såg av det vet jag inte, men hon låg där och filosoferade en liten stund i alla fall. Sparkade med benen och viftade med knutna nävar. Kanske blir det en liten fotbollspelare eller en boxare av henne. :)
Spegeln är nåt som hon är ganska fascinerad av. Jag höll upp henne framför spegeln igår och hon sträckte sig efter soegelbilden flera gånger. Det gjorde hon när hon var med morfar igår kväll också. Hon förstår nog inte att det är hon, men hon såg i alla fall att det var nån där.

Hej då, Reza

Jag tycker det var rätt att Reza åkte. Hon har varit väldigt bra och jag har gillat henne mer och mer, men hon har ändå tappat lite tycker jag. Och nån måste ju åka. Och det var tur att inte Erik gjorde det. Kändes väldigt otippat att han skulle hänga löst.
Alla var jättebra igår, men Calle var ändå bäst. Han gjorde sina bästa framträdanden hittills. Han har verkligen utvecklats, han är den av dem som har utvecklats mest. Skulle vara kul om han vann just därför. Fast jag tycker ju att han är väldigt bra så jag skulle ju gärna se att han vann ändå.
Alla som är kvar förtjänar ju egentligen att vinna. Det är bara bra personer som är kvar nu och jag vill ha kvar alla. Det är nästan lite synd att  några till ska åka ut. Men om jag måste välja så ser ändå min topp tre ut så här; Calle, Erik, och Mariette. Vem som sen vinner av dem spelar ingen roll. Hur ser din topp tre ut?

Två tröttisar

Så här såg vi ut igår kväll. Utslagna i soffan båda två. Det är inte lätt att vara en liten bebis med ont i magen. Men en fin bild blev det i alla fall.


Lite av varje

Sambon sitter och ser på The Grudge men själv håller jag mig undan från tvn just nu. Lite svårt i och för sig eftersom datorn står bredvid. Men eftersom jag inte vill "kallsvettas och nästan kräkas av skräck" så försöker jag låta bli att titta åt det hållet. Jag är alldeles för lättskrämd och vill gärna kunna sova gott i natt.  Smygkikar bara lite grann då och då när det inte verkar så hemskt. Man hör ju på musiken om inte annat :)
Så medan han ser på film pysslar jag med massa andra saker istället. Sitter och kollar runt lite på internet, lagar mat och stickar på min filt. Eftrersom jag är tjej går det alldeles utmärkt att göra allt det samtidigt. :)
Det börjar vara ett tag sen jag började med stickningen, men det kom ju en liten bebis som tog upp min tid och ork istället. Har bara småstickat lite grann sen dess,  men idag har jag suttit nån timme i alla fall. Men garnet är slut nu så jag måste köpa nytt innan jag kan fortsätta. Det kommer ta ett bra tag innan jag är klar, för jag har kanske bara gjort en tredjedel än så länge. Stickar på rundstickor så i nuläget ser det kanske inte så mycket ut som en filt, och jag har faktiskt ingen aning om hur bred den blir.


Ännu en veckofinal

Gårdagens Idol-final var riktigt bra, men den verkade följa ett visst mönster. De som var lite sämre i solo-låtarna var bättre i duetterna och de som var bra i solo-låtarna var det i duetterna också. Bortsett från Reza, för hon var faktiskt sämre i duetten. När hon sjöng själv var hon fantastiskt bra!
Mariette blir bara bättre och bättre och jag håller med om att hon och Calle borde starta ett band ihop. :) De var bäst med sin duett.
Det var lite synd att Reza hängde löst, men samtidigt var det ganska bra också eftersom som var så dålig i duetten. Eddie åkte, och det var bra för han tycker jag också har blivit sämre och sämre.

Konsten att vara sig själv

Vad innebär det egentligen, att vara sig själv? Att man vågar sticka ut från mängden, att man vågar vara annorlunda? Kan man vara sig själv och ändå vara som alla andra? En del verkar nästan tycka att nåt av det värsta som finns är att vara en i mängden och att man måste vara annorlunda för att vara sig själv. Men huvudsaken är väl ändå att man är nöjd med sig själv och står för den man är?! Oavsett hur man ser ut, vad man har för klädstil eller intressen. Vad händer om man ändrar på nåt av det där?
Visst finns det vissa saker som jag skulle vilja ändra på, både till det yttre och hur jag är som person. Men trots mina brister och eventuella skavanker som det kanske ändå bara är jag som bryr mig om så är jag ändå nöjd med mig själv.  Jag är den jag är. Det är väl alla, oavsett om man är den som sticker ut eller om man är den där som har samma klädstil som "alla andra".
Jag har lärt mig att inte bry mig så mycket om vad andra tycker och tänker, även om jag fortfarande lägger en del energi på det ibland. Men det finns ju ingen som kan hindra mig så bra som jag själv, och det finns ingen som kan påverka mig om jag inte låter dem göra det.

Lite nytt utseende

Blev lite less på min header så jag försökte göra en ny. Jag blev ganska nöjd, men jag tror att jag ska be K göra nåt åt mig. Han gjorde ju den förra och är riktigt bra på sånt där. Jag är ju värsta amatören. Jag lyckades hitta var man ändrar färgen på det där mellan inläggen och länkarna och det också. Kunde inte hitta det förut. Så det är sam´ma färg där nu som överallt annars. Lite blåare blev det också. Vad tycks?


Lilla sötisen

Jag kallar henne vårat lilla blåbär och K tycker hon ser ut som en liten smurf :)
Det blev en liten nallebjörn av henne också. Overallen har hon fått av sin mormor och morfar och hon blev ju så söt! :) Mästerfotografen (alltså jag) lyckades ju tyvärr inte så bra med bilden eftersom den blev så ljus, och så kom ju fodralet till kameran med på bilden också...
Här ligger hon och sover så gott i soffan inlindad i sin härliga fleecefilt som hon fått av farmor. Jag tror att hon har lärt sig av pappa att sova med armarna så där, men han skyllde på hunden :)


Mer Idol

Jag blev nästan lite upprörd när jag såg Idol i fredags. Hur röstar folk? Jag kan inte fatta att Mariette hängde löst. Hon var en av de bästa. Alla håller naturligtvis inte med, men hon förtjänade i alla fall inte att hänga löst. Så dålig var hon verkligen inte. Blev väldigt förvånad när han sa hennes namn. Som tur var åkte ju Rabih. Eddie borde ha varit den som hängde löst tillsammans med honom, inte Mariette. Nu är hon ju kvar en  vecka till i alla fall.
Tove fick oförtjänt dålig kritik enligt min mening. Jag tyckte hon gjorde en jättebra version av låten. Annars tycker jag ju som vanligt astt Erik var bäst. Hans version var väldigt bra och han är ju hur grym som helst på det han gör.

Mer firande

Det var inte bara Fars dag som firades i helgen, jag och syrran firade våra föräldrar också. De har ställt upp så mycket för oss så vi ville göra något speciellt för dem. Vi bokade bord åt dem på Tatung och köpte ett presentkort för middag där.  Vi hjälptes också åt att göra ett tack-kort till dem. Det blev väldigt uppskattat. Det var kul att göra något för dem också och visa hur mycket de och deras hjälp betyder för oss.

Fars Dag

Idag är det Fars Dag och vi firar K för första gången. Han har ju blivit pappa :) Känns fortfarande lite ovant att kalla honom det, men han är i alla fall en jättefin pappa till lilla M. Vi ska fira med tårta lite senare, det blir prinsesstårta till efterrätt efter middagen.  Och sen blir det väl lite mys med lillan när hon vaknat igen.

Ny viktkontroll

Idag var vi på bvc för att kolla vikten igen. Hon har gått upp en hel del, men är hon hade behövt göra. Det är ett riktigt litet matvrak vi har, men hon äter ju ca var tredje timme också. Förhoppningsvis behöver hon inte äta riktigt lika ofta nu när hon ökat så duktigt i vikt. Jag behöver då verkligen inte oroa mig för att hon inte får i sig tillräckligt. 
Hon börjar komma ikapp lite, vår lilla tjej. Kläderna och allt annat är fortfarande lite för stora, men hon håller på att växa i dem, och snart kommer de passa perfekt.
 

RSS 2.0