Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Smsa när man kör bil

Läste om det i VF idag. Tydligen så läser eller smsar var fjärde småbarnsförälder samtidigt som de kör bil. De flesta som gjorde det var i åldrarna 18-29. Jag fattar inte hur man tänker då. Jag tycker det är väldigt oansvarigt. Bryr man sig inte om sin egen säkerhet kan man väl i alla fall tänka på dem som åker med i bilen.
Jag åkte en gång med en som smsade samtidigt som hon körde och det var inte roligt. Det var väldigt ostadigt och svajigt. Hon hade inte riktigt kontroll över bilen och det var inte särskilt kul att sitta bredvid då.
Jag tycker verkligen att man ska tänka till en sån gång, speceillt om man har barn i bilen. Tänk om man krockar och nån blir allvarligt skadad bara för att man satt där med mobilen samtidigt som man försöker hålla koll på ratten. Det är väl en sak om man slänger iväg ett sms om man står vid ett trafikljus, så står man i alla fall still, men annars. Jag fattar inte.

Jobbgaranti

Var på Arbetsförne... förlåt förmedlingen idag. Det började inte så bra, det blev en massa onödig väntan för min del eftersom han hade skrivit 10.30 i min handlingsplan men inte bokat in mig förrän 11.30. Så jag var lite lagom irriterad där ett tag, men vad ska man göra. Fick i alla fall träffa honom till slut. Blir Jobbgaranti för min del nu. Tur att jag har a-kassa så att jag får ett någorlunda bra aktivitetsstöd. Ska på en infoträff den 17 april. Får se vad de säger då. Jag vet i alla fall var jag vill ha praktik, på bibliotek förstås, eftersom jag har tänkt utbilda mig inom det. Men jag vet inte hur upplägget ser ut nu eftersom de gjort om det där lite. Får se hur det går.

Save the last dance 2

Vi såg den i helgen med en kompis. Ännu en som vi inte träffar så odta, men alla är ju upptagna av jobb och studier hela tiden. Och så har hon flyttat till Umeå och bara det gör det ju lite svårt att träffas.
Filmen var i alla fall väldigt bra. Nästan bättre än den första, men det tog ett tag innan vi kom på att det var en fortsättning och handlade om samma person. Det var så länge sen vi såg första filmen så vi hade glömt bort vad hon hette. Det var ju ny skådespelare för huvudrollen också, hade det varit Julia Stiles även den här gången hade man kopplat lite snabbare. Vi kände i alla fall igen tjejen som spelade Sara den här gången, men ingen av oss kunde komma på var hon hade varit med. Det blev i alla fall jag som fick rätt, kollade på internet och det var hon som spelade Cammie i Coyote Ugly. Det var nån grej i filmen jag undrade över, kändes inte riktigt logiskt, men vad vet jag. Man kanske gör så där ändå. 
Jag blir alltid så danssugen när jag ser såna där filmer. Jag vill också kunna dansa så där.  Vi pratade om att gå ut igen om cirka två veckor för då fyller kompsien 22. Då kan vi dra med henne på Station 8, det är mycket roligare där än på Balzac.

Svetsare

Sambon tog svetslicens idag. Känns jättekul att han är klar med det nu och kan börja söka jobb. Det finns ju en hel del industrier här som han kan söka på. Så finns ju bemanningsföretagen också, men det kanske inte blir lika mycket jobb om man är anställd på ett sånt. Men jobb är jobb i alla fall, så det är ju bra ändå.
Ska bli kul sen när han får en riktig lön. Vi ska fira ikväll med lite kinamat :)

Bakat bullar

Idag har jag varit riktigt duktig. Har bakat bullar  helt själv. Har gjort bullar förut, men då har pappa hjälpt mig. Det enda han gjorde den här gången var att hjälpa till att hälla i mjölet. Jag gjorde flera med kanel och så blev det ett par med kakao också. Kanelbullarna har jag smakat på och de blev jättegoda. De med kakao har jag inte hunnit smaka på än, det får bli senare, jag är så mätt nu.
Nu har vi fulla frysen med bullpåsar och jag tror att de får vara där så att inte sockret smälter bort. Det är så tråkigt med bullar utan socker.
Nygräddade bullar och mjölk, det är nåt av det godaste som finns ;)

Finalen

Då var den svenska Melodifestivalen över för det här året. Det var faktiskt nästan bara bra låtar i finalen, bara två som jag inte tyckte om alls och det är ovanligt. Jag är lite besviken på vinanren, för jag hade verkligen hoppats att Sanna Nielsen skulle vinna. Men jag gillar Hero-låten också, även om jag inte tycker att den är lika bra. Men jag har ju sagt att även om Perelli eller Bwo skulle vinna så skulle jag vara nöjd, så jag är det ändå. Det var i alla fall en bra låt som vann. Men om inte jurygrupperna hade röstat hade Sanna vunnit.
Sambon satt och var lite lagom irriterad för att Hero ledde nästan hela tiden. Han har tidigare sagt att låten är ganska bra, men nu så ville han mycket hellre att Empy Room skulle vinna. Vi röstade på den några gånger, men tyvärr räckte det ju inte. Men det blev bra i alla fall, så jag klagar inte.
Men jag fattar inte vilka som röstat på I love Europe och Upp och hoppa...

Jobbchansen

Var på Jobchansen på Af idag. Det var första gången jag var på det, men ska nog gå fler gånger. På vägen dit såg jag två killar med ett block och en stor kamera och hoppades att de inte skulle på samma ställe som jag. Som tur var skulle de inte det. Jag kände inte för att vara med på bild i tidningen.
Det var tre företag som sökte lokalvårdare och jag sökte på alla tre. Jag vet inte om jag gjorde så bra intryck, speciellt inte på det sista där gick lite trögt, men annars gick det väl hyffsat. Jag tror egentligen inte att det leder till nåt, men jag har sökt i alla fall. Ska kontakta några fler städföretag och söka hos dem också. Fast helst vill jag ju inte städa mer eftersom jag har så trora händer. Har inte smörjt in mig på två dagar nu eftersom handkrämen har tagit slut och jag har spruckit lite vid ena knogen och händerna känns nästan som mjukt sandpapper.
Jag fick jätteproblem för några år sen när jag städade, blev så torr att jag flagnade och det gjorde ont att tvätta sig eller smörja in handkräm.
Som tur är så har det varit bättre efter det och ibland är det ganska bra, men jag måste smörja in mig hela tiden. Själva jobbet är det egentligen inget fel på, jag har städat ganska mycket och trivs ganska bra med det, men det är just händerna jag tänker på.  Fast jag helst inte vill städa så har jag ändå sökt städjobb i sommar. Men jag jobbar hellre så än på entreprenad för det är mindre stressigt så. Det går mycket bättre att städa bra och vara nogrann när man får städa i sin egen takt och har tid att städa ordentligt.


Grannens hund

Är ganska less på den nu. Hon är inte hemma så mycket om dagarna och den sitter och grinar och gnäller, skäller lite.  Oftast så sitter den och gnäller en stund, är tyst en stund och så gnäller den igen. Så håller den på, ibland i flera timmar. Det är lite bättre nu än i början, men det är jobbigt och irriterande ändå. Egentligen är det synd om hunden som inte kan vara ensam men ändå. Våran hund har i alla fall slutat bry sig om den och det är ju bra.
Funderar på att klaga lite, men jag vet inte om det skulle hjälpa nåt.

Slask, slask och lite mera slask

Det är inte trevligt väder ute nu. Det är grått och trist och blött och söligt. Fast det är lite bättre än igår i alla fall. Då regnade och var väldigt slaskigt. Jag fick byta sockar två gånger och skorna som jag hade när jag mötte sambon på stan var fortfarande blöta för nån timme sen.
Det är ju bra att snön börjar försvinna, men det hade ju varit ännu bättre om man hade sluppit slasket. Det är så roligt (inte) sen när det fryser på och blir knottrigt och knöligt. Men jag hoppas att det inte blir så många minusgrader framöver, utan bara lite lagom så att det blit så blött.
Det är lite jobbigt, och man klagar lika mycket varje år :) Det blir lite bökigt med hunden också som blir så blöt och smutsig varje gång man går ut. Han är ju så liten så han blir ju blöt direkt. Kanske får skaffa overall och gummistövlar till honom  :)

Andra chansen

Jag tycker som sagt att det är väldigt orättvist att de tävlar två och två i den här deltävlingen. Jag tycker att de ska ändra på det. Annars blev jag ganska nöjd.  Nordman slog ut Carola och Andreas. Det var väldigt oväntat, jag trodde inte att de skulle kunna göra det, men det var bra, Jag är faktiskt ganska less på henne och tyckte ju inte om låten heller. Det var kul att Ola tog sig vidare till del två, men lite synd att han inte tog en finalplats. Men Sibel är duktig och har en fin låt, även om jag inte kommer ihåg den.
Ska bli kul att se nu hur det går i finalen. Charlotte Perelli låg på första platsen efter Aftonbladets omröstning och sen kom Sanna Nielsen och BWO. Jag gillar alla tres låtar, så bara det blir nån av dem som vinner så spelar det ingen roll vem av dem.

Irriterande

Jag hatar telefonköer.... Speciellt efter igår. Satt i kö i 10 minuter och sen blev jag bortkopplad. Ringer igen, sitter den här gången i 40 minuter och blir bortkopplad igen. Jag kom aldrig ens fram till kundtjänsten. Oerhört irriterande. Jag fick aldrig prata med nån och det var ganska viktigt att jag fick göra det. Det har aldrig varit några problem att komma fram tidigare, även om det kunde vara långa köer då också. Men när jag provade idag kom jag fram efter ungefär kvart och fick prata med en människa som kunde hjälpa mig så nu är det löst.

Ska fortsätta irritera mig lite på lösa hundar också nu när jag likas är i gång. Igår när jag gick med hunden så stod det plötsligt en lös hund framför oss, och ägaren syns inte till nånstans. Det var en liten hund och den stod bara och tittade på oss men ändå. Några minuter senare ser jag ägaren. När man har hunden lös så där och den springer utom synhåll, varför ropar man inte på den?!

Deltävling och födelsedagsfirande

Den fjärde deltävlingen var den bästa tycker jag. Det var jämnare den här gången och det var faktiskt ett par låtar som jag tyckte om.Och det var helt rätt låtar som gick vidare till final. Har inte så mycket att klaga på nu faktiskt. Det är väl ingen låt som jag direkt kommer ihåg just nu, men jag gillade det mesta jag hörde. Får se hur det går i Andra chansen sen. Jag tycker det är dåligt att låtarna tävlar två och två. Det blir inte rättvist då. Det blir ju bara antingen eller. Förstår inte varför det inte kan vara som i de andra deltävlingarna där alla tävlar mot alla, det hade varit rättvist.

Vi gick ut i lördags, men det var inte så jättekul. Det var roligt att träffa I igen, för det var så länge sen. Vi träffas tyvärr inte så ofta, men vi har tänkt gå och fika snart. Hur som helst så var det väldigt mycket techno, men lite var i alla fall dansbart, även om jag har svårt att dansa till sån musik.Det blev lite bättre mot slutet, det vill säga lite mer hip hop aktigt. Sån musik gillar jag när vi är ute. Men det är inget så jag lyssnar på annars.

Imorgon fyller mormor år, 88 år. Vi firade henne idag och åt lunch på Aurum med kusiner och morbror/moster. Alla kunde inte komma men de flesta var där i alla fall. Var jättekul att träffa L igen, det var verkligen länge sen vi träffade henne. Vi åt lamm och potatisgratäng, det var jättegott. Och så hade de gjort en jättegod tårta också. Sen for vi hem till mamma och pappa och åt mer tårta :) En chokladtårta med banan på. Den är jättegod.

RSS 2.0