Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ansvar?

Vi såg ut genom fönstret för en liten stund sen och såg två personer och en liten hund på gångvägen här utanför. De gick väl med kanske meter mellan sig, den ena framför den andra, och så sprang den lilla hunden mellan dem. Vi kunde inte avgöra vem av dem som hade hunden. Det hade kuanat vara mannen framför hunden likaväl som tjejen som gick bakom den. Vi tror att det var tjejen, men vi är som sagt inte säkra på det. Vem som än ägde den hade i alla fall väldigt dålig koll på den. Varför är folk häromkring så okapabla att ha sina lösa hundar i närheten av sig själva? Måtste en lös hund verkligen springa en halv kilometer före bara för att den är lös?

Kallt

Jag har inte kollat temperaturen så mycket de senaste dagarna, men jag vet att det har varit kallt. Igår var det mellan 15-18 minusgrader. Imorse var det 20 minus när jag klev upp, nu är det "bara" 18.
Det har blivit några kyliga promenader till förskolan de senaste dagarna men jag tror att M har haft det ganska bra ändå. Hon är så välklädd och ombonad i sin vagn så jag tror inte att hon fryser. När vi kom till förskolan idag var det bara 14 grader där. Det tar 15-20 minuter att gå dit och det skiljer 7 grader.
Jag vill ha lite varmare nu. Inte plusgrader för då blir det bara blött och slaskigt, men sisådär 3-10 minus känns ganska lagom

Jingle Bells

Vi fick den här tomten av K:s bror förra julen. Den sjunger Jingle Bells och dansar. M är helt fascinerad av  den. Vi hade igång den en lång stund igårkväll när hennes farmor var här. M tyckte verkligen om den, hon försöte härma rörelserna. När den slutade röra sig och låta ville hon att den skulle fortsätta så då satte vi igång den igen. Efter ett tag lessnade vi, och då fick det räcka. Har har haft igång den en liten stund nu också och hon blev lika glad som igår. Nu vet hon hur man slår igång den så hon kan göra det själv.


Loppis

Vi var på loppis igår. Jag fick lite tillfällig ångest, höll jag på att säga, men jag kände mig lite orolig för att vi skulle vara de enda som hade bokat bord eftersom det var första advent igår. Och så undrade jag om det skulle komma nåt folk alls, eftersom det som sagt var första avdent igår.
Men när vi kom dit såg vi flera bilar utanför och när vi kom in såg vi att det var några som ahde packat upp eller i alla fall höll på att packa upp sina grejer. När klockan sen blev 11 kom det faktiskt ganska mycket folk. Vi fick sälja ganska bra och jag fick till och med sälja grejer som jag inte hade trott att jag skulle bli av med.
Det blev en ganska bra dag och det var kul att träffa K igen. Det var väldigt länge sen vi såg henne, men det är ju för att vi inte jobbar där längre. Man kanske skulle ringa så att vi kan träffas och äta lunch igen. Det var också länge sen. Det skulle vara kul att träffa F igen också.
Nu blir det ingen mer loppis för oss förrän till våren/sommaren. Vi kommer ju gå dit för att se om vi kan hitta nåt, men vi kommer inte stå där själva och sälja.


You're all I want

Imorgon kommer min älskling äntligen hem igen. Han sitter på tåget nu och kommer till Bastuträsk kring 8.30 imorgonbitt. (Om tåget är i tid vill säga. det var 5 timmar försenat på vägen ner för det var nån kabel eller nåt som hade gått sönder) Tar väl en timme till ungefär innan han är i stan, sen är han min igen.Jäkla dator...

Jag sa ju en gång i tiden att jag vägrar skriva min uppsats på den här datorn eftersom markören hopar iväg som den vill, den markerar och tar bort text helt av sig själv osv. Det är ju tur att det finns en ångerknapp man kan använda när man skriver dokument, men det är inte kul när man skrivit ett långt inlägg här och så försvinner allt när man är nästan färdig. När markören hoppar iväg kan den hamna var som helst, och ibland hittar man den nästan inte när den gömmer sig i all text man skrivit.
Men vad tror ni jag gör då? Jo, jag skriver min uppsats på den här datorn i alla fall. Och jag vet inte hur många gånger jag blivit så irriterad för att markören försvinner, eller tar bort text för mig i uppsatsen. Det är som sagt tur att den där ångerknappen finns så att man kan få tillbaka texten som försvinner bara så där, helt av sig själv. Det kan vara ganska mycket text som försvinner ibland, och det är ju inte alltid man kommer ihåg hur man skrev när man måste göra om det.
Jag får nog och läsa igenom min uppsats extra noga innan jag lämnar in den för att kolla alla stavfel och sånt som blivit för att markören hoppar iväg.

Snö, snö, snö

Det har snöat ordentligt nästan hela dagen. Och så har det varit blåsigt och kallt. På morgonen var det ju riktigt fint, men det började snöa och blåsa nån gång mitt på dagen och sen har det fortsatt. Jag har inte sett ut genom fönstret sen vi kom hem från kvällspromenaden men jag skulle tro att det snöar fortfarande. Och det kommer säkeret fortsätta snöa hela natten. De har inte plogat nåt sen imorse och jag hoppar verkligen att de plogar hyffsat tidigt imorgon. Det har nog kommit 2-3 decimeter snö idag och det är verkligen inte kul att försöka ta sig fram med en barnbagn då. Vi har ju pulkan, men blir det sånt här väder imorgon blir det ju inget kul för henne att åka i den.
Promenaden då vi hämtade M från förskolan, och sen kvällspromenaden var inte alls kul. Det snöade, blåste och var kallt. Helst hade jag hållit mig inomhus, men M skulle ju hämtas och sen måste ju hunden ut. Försökte att inte tänka på det hemska vädret och drömma mig bort till sydligare breddgrader med sol och värme, men det gick inte så bra. Det var lite för snöigt och kallt för det.
Efter M:s kvällsmat har jag värmt upp mig med en kopp te. Det behövdes efter att ha varit ute i det där vädret. Den enda som gillat det var nog syrrans hund. Han brydde sig inte alls om att det snöade och var kallt. Han gillar att jaga snöflingor och skutta runt i djupsnön.


Hundrastgården

När vi gick med hundarna i morse gick vi till hundrastgården så att de fick springa av sig lite. Vår hund är ganska gammal så han orkar inte busa så mycket, men syrrans hund är bara 13 månader så han är riktigt busig av sig. Han försöker få igång våran hund också, men det går inte alltid så bra. Han tycker, precis som den förra flaten vi hade, om att hoppa efter snö och dyka ner med nosen i snön. Lyckades ta några roliga bilder när han hoppade efter snö som syrran kastade till honom.
Det finns några agilityhinder i rastgården och vi provade dem lite. Syrrans hund var lite feg och vågade inte riktigt upp på hindret, men vår hund gick det ganska bra för. Han var lite tveksam första gången men det gick ganska bra med lite godis. Andra gången sprang han hela vägen eftersom han hade godis som lockade.
Saknar min älskling

Usch, vad kallt det är ute. Det blåser ganska mycket nu och det är inte så kul att vara utomhus. Mycket trevligare att kura ihop sig under en filt och skriva på uppsatsen.
Pratade just med K. Han verkar ha det ganska bra nere i Göteborg. Hoppas de har bra väder där nere, jag har glömt att fråga. Det var härligt att höra hans röst. Jag har ju inte sett honom sen i måndags och vi har bara pratat lite grann i telefon de senaste dagarna. De har långa dagar så det blir ett samtal på kvällen och några sms. Jag saknar honom jättemycket. Han kommer hem på lördag och det är ju inte så långt dit. Jag längtar till han är hemma igen.

Akta dig

M var så söt i morse. När vi skulle in i badrummet för att borsta tänderna satt hunden i dörröppningen. M sträckte ut handen mot honom och sa "atta de" (akta dig) Hon tyckte att han var lite ivägen och att han skulle flytta sig så att hon kunde komma förbi. Sötis.

Chokladmuffins med nutella

Syrran bakade lite idag och resultatet blev jättegoda chokladmuffins med nutella. Så nu blir det några såna muffins till kvällsfika medan vi ser på Hancock.


Göteborg

Imorgon åker K till Göteborg. Han har inte ens åkt än och jag saknar honom redan. Det kommer bli tomt att vara utan honom en hel vecka. Men vi kommer ju prata med varandra ändå och han kommer säkert ha kul där även om det är en studieresa. Göteborg är en mysig stad. Jag har bara varit där en gång för 5 år sen men det var väldigt trevligt. Det är lite småstadskänsla mitt i storstan. Om jag nån gång skulle få för mig att flytta dit tror jag att jag skulle trivas riktigt bra.

Spindeln

K tog den här bilden på spindeln idag. Jag vet inte om den vill skydda fröerna som är planterade i den där krukan eller om den bara ville ha lite utsikt.


Hon börjar bli duktig nu

M börjar vara så duktig på att gå nu. Hon har promenerat runt en del idag och eftersom hon blir duktigare och duktigare så blir det ju också roligare och roligare. Det ser man på henne att hon tycker. Idag har hon gått genom nästan hela vardagsrummet och ut mot hallen, helt själv. Vi blir så stolta när vi ser henne.

18 årsgräns på lotter

Jag var på Coop idag för att hämta nya Trisslotter. Jag vann ju så mycket som 25 x 2 på den jag köpte tidigare i veckan. När jag lämnade fram lotten och sa att jag ville ha två ny frågade han efter leg. Men jag hade inte med mig det och eftersom det är 18 årsgräns på lotter nu måste de kolla så att man ör över 18. Jag kunde alltså inte hämta ut några nya lotter. Jag iddes inte diskutera med honom och säga att jag faktiskt är 27. Jag ser ju tydligen ut att vara 4-6 år ungre än vad jag är men ändå. Jag bad min skäggiga sambo som är lika gammal som jag att hämta ut lotterna istället, och han behövde inte visa leg.

Vill ha hund...

Ja, vi har ju redan en hund, men jag börjar nästa längta till en till. Det skulle vara så roligt att få börja om från början med en valp. Men det får vänta några år. Hunden vi har är så gammal och orkar inte med en valp 24 timmar om dygnet hela tiden. Och M är ju så liten så det skulle bli jobbigt att ha en valp nu. Men det är kul att tänka på det i alla fall. Drömma lite och fundera lite på vilken ras man vill ha. Jag har på senare tid blivit intresserad av Mops och Berner sennen. Två helt olika raser. På ett sätt vill jag ha en ganska liten hund, men på ett annat sätt så vill jag ha en lite större hund. Jag vet inte, men jag har som fått för mig att lite större hundar är mer tålmodiga än små hundar.


Bildkälla


Bildkälla


Ointelligent?

Ni vet de där "intelligenstesterna" där man ser en massa röda och gröna prickar och så ska man säga vilken siffra som döljer sig där? Jag är lite färgblind och kan inte skilja ut det röda och gröna så att jag ser nån siffra. Betyder det att jag är ointelligent då?


En produktiv dag

Jag har just ätit en sen lunch och ska snart fortsätta plugga. Jag känner mig riktigt motiverad idag och det går ganksa bra. Jag har läst en uppsats och skrivit lite på min egen. Jag tror att jag börjar komma igång nu, det har lossnat lite och jag upptäckte (som man ofta gör) att jag har mer text än jag trodde. Nu ska jag fortsätta skriva på uppsatsen och äta lite godis. Det är alltid bra när man pluggar :)

 


En trevlig kväll

Igår hämtade syrran nycklarna till sin nya lägenhet och började flytta in. Den är jättestor i jämförelse med våran och riktigt fin. Tapetseraren ´är dä ridag och ska sätta in nya tapeter i vardagsrummet. det ska bli kul att se hur det ser ut sen. Jag är lite avis för den där lägenheten hade passat oss så bra, men hon behöver ju utrymmet för honn har en ganska stor hund.
Vi "firade" flytten igår kväll med brownies, chips, läsk och National Treasure 2: Book of secrets som visades på kanal 9. Chipsen, sourcream och onion, som vanligtvis är min favorit, var inte lika goda som de brukar vara. De smakade alldeles för mycket lök. För ovanlighetens skull drack vi Trocadero, annars blir det alltid Coca cola. Vi drack Trocadero under helgen också.
Trocadero är en nostalgiläsk för mig. När vi var små/yngre och var på stallet drack vi jämt Trocadero och åt nudlar. Nu är det 13 år sen jag slutade rida och vara på stallet, men jag kan fortfarande inte se eller dricka en Trocadero utan att tänka på den tiden.


Måndag hela veckan

Vi är ju igång med uppsatsen nu och jag hoppas att jag har lagt upp arbetet bra. Det känns i alla fall kul att vara igång men min prestationsångest har ju redan varit och hälsat på lite. Jag hoppas att det blir bra. Jag ska i alla fall försöka komma igång ordentligt i veckan med intervjuer och uppsatser som ska läsas. Så här kommer min vecka se ut: Äta frukost, lämna lillan på dagis, åka till biblioteket och intervjua och observera, läsa texter, hämta från dagis, äta middag, leka med lillan, sova. Det är ju bra att jag vet vad jag ska göra i alla fall. Det blir nog bra dagar ändå. Det bästa är ju att busa med lillan.


Lite bus från i morse


Fars dag

Idag har vi firat Fars dag. Det är K.s andra, den första fick han ju fira som alldeles nybliven pappa eftersom M är född i oktober. Vi har även firat min pappa idag. Kom hem därifrån för en stund sen.
M har haft jätteroligt idag. Hon har sprungit runt med både mig och sin farmor. Inte själv, men medan vi hållit i henne. Hon vill ju gå hela tiden och det är bara att följa med när hon tar tag i en och far iväg. Idag har hon tagit  sig fram så fort hon kunnat, sprungit iväg med en av oss efter. Och hon tycker ju att det är så roligt. Hon har ställt sig upp själv och tagit några steg själv idag också. Det var jättekul att pappa fick se det när vi var där.

De första stegen

M tog sina första steg idag. Hon gick 5-6 steg helt själv! Det var så häftigt att se henne ställa sig upp helt på egen hand, vända sig om och gå några steg, helt utan stöd eller hjälp. Vi blev så stolta över henne. Det syntes på henne också att hon tyckte det var häftigt att hon klarade det. Hon log så stort och var så underbart söt när hon tog de där stegen.

Jag är så less....

Jag är så less på att hosta. Jag har gjort det i typ två månader nu. Sen terminen började, och jag kommer säkert fortfarande hosta när terminen slutar. Har varit mer eller mindre förkyld i omgångar under hösten, och hostan har inte velat ge mig se. Det är ändå hyffsat bra nu, jag slipper kräkas och får inte längre ont i nyckelbenet eller huvudet av hostan. Fast den får ju gärna försvinna helt. Eftersom den har blivit bättre bara för att bli sämre igen flera gånger nu så väntar jag bara på att det ska bli sämre igen.

En dålig säsong

Tittar lite på Idol ikväll. Jag har bara sett lite grann av den här säsongen, men det känns inte som att jag missat nåt. Jag tycker inte att det är nån som egentligen är bra den här säsongen. Visst finns det nån som är lite bättre, men det är ingen som är så där jättebra. Ingen som jag vill se i final och tycker ska vinna. Vilket jag tycker är lite tråkigt. (Fast det kan ju bero på att jag kollat så lite) Jag har ju sagt många gånger att programmet börjar ha gjort sitt och nu känner jag ännu mer så. Den här säsongen är inte alls lika bra som de tidigare.


Titta vad jag hittade

Vi har börjat rensa lite i klädkammaren för att få lite mer ordning igen och så är det loppis på gång snart också. Jag tog fram en av K:s gamla jackor som han nästan aldrig använder och började tömma fickorna för att kunna lägga undan den, och hittade mina vantar som jag haft borta i evigheter. Mina fina fleecevantar. Jag köpte nya vantar förra vintern eftersom de här försvann. Tänk vad man kan hitta  på de mest oväntade ställen.


Ansvarslöst!

Nu blir det ett sånt där irriterat inlägg om ansvarslösa hundägare igen. För ett tag sen rusade det förbi en stor pudel i full fart på gångvägen här utanför. Helt ensam. Den kom både två och tre gånger till innan vi såg någon ägare. Kvinnan och hennes son promenerade i lugnt takt och verkade inte alls bry sig om vad deras hund hade för sig.
Jag har träffat dem förut och då hoppade pudeln nästan på både mig och vår hund. Den ville bara busa med det spelar ingen roll. Hade jag varit ute när den där hunden rusade omkring så där hade kvinnan fått världens utskällning. De gick långt bakanför hunden, det tog några minuter innan vi såg dem. Det är så ansvarslöst att hunden lös så där!

Första åkturen med pulka

M gjorde sin allra första åktur med pulka idag. Jag vet inte vad hon tyckte om det, men jag tror att hon tyckte att det var ganska spännande.
Det var tur att jag bestämde mig för att ta pulkan när jag gick i morse, för annars hade jag fått vända om och hänta den i alla all. De var ju här plogade igår, men inte gångvägarna. I alla fall inte runt oss. Jag förstår ju att de måste prioritera vägarna eftersom det är trafik där, men det skulle vara trevligt om man kunde ta sig fram på gångvägen också.
Det har snöat hela förmiddagen och de har inte plogat nåt idag, de kommer de säkert inte göra heller. Så det kommer vara ännu svårare att ta sig fram när vi ska hämta M. Men det är ju tur att vi har pulkan i alla fall så att vi slipper ta ut vagnen. Det kommer bli en hel del pulkåkning för M i vinter, så jag hoppas att hon gillar det.

Jag ser det snöar, det var väl rol.... näe

Det har snöat precis hela dagen idag. Och det är inga små mängder som har kommit. Jag sa ju att jag ville ha några centimeter snö till, jag fick verkligen som jag ville och lite till. Det har nog kommit drygt 2 decimeter snö idag. Det var inte lätt för K att dra vagnen till förskolan imorse. Som tur var fick vi åka bil när hon skulle hämtas. Då först hade de kommit hit och börjat ploga. Skellefteå är tydligen fjärde sämst i landet när det gäller plogning och de har bestämt att det inte ska plogas förrän det är en decimeter snö. Jippi. Jag vet ju hur jävligt det var förra vintern när man avr tvungen att dra barngvagnen genom snön och då var maninte glad. Jag hoppas verkligen inte att det kommer lika mycket snö i vinter. Annars blir det inte kul. Bra att M fick en pulka av sin farmor, då kan hon få åka pulka till förskolan, om de inte plogat och om det är väder för det vill säga.
Det är ju tur att man är van vid att det blir så här på vintern i alla fall. Nu kom det bara så plötsligt.


Så här ser det ut på vår balkong


Hon ställde sig upp

M ställde sig upp helt själv idag. Helt utan stöd. Och jag missade det! Jag tittade åt ett annat håll just då, Men K fick se det för han satt bredvid henne. Så häftigt. Jag hoppas hon gör det snart igen så att jag också får se det. Sen kommer hon ju göra det massor av gånger, men första gångerna är ju alltid lite speciella.

P.S. I love you

P.S. I love you är en tragisk men också lite smårolig film som är väldigt bra.
Gerry och Holly är lyckligt gifta men Gerry drabbas av en hjärntumör och dör. Holly drar sig förtvivlat undan sin familjen och vill inte träffa eller prata med någon. De överraskar henne på hennes födelsedag och medan försöker städa undan anländer ett paket och ett meddelande från Gerry. Det är det första brevet av många som han skickar till henne för att uppmuntra henne att fortsätta leva och varje brev skickar henne på nya äventyr.

 

PS. I Love You (2007) - DVD - Film


Killers

Killers är en actionkomedi med Ashton Kutcher och Katherine Heigl i huvrollerna.
Jen är på semster i Frankrike tillsammans med sina föräldrar när hon möter den snygge Spencer. De blir kära i varandra men Jen har ingen aning om vilket yrke Spencer har. De gifter sig och lever lyckliga, men Spencers förflutna kommer i kapp honom och Jen får veta vad han egentligen sysslade med när de träffades. Det idylliska livet vänds upp och ner och Jen måste snabbt lära sig att ducka för kulor och hantera vapen. Vem som helst kan vara ute efter Spencer, till och med grannarna.
Den var bra och lite halvspännande så där. Ganska rolig var den också.

Killers - DVD - Film


Flyttar om en vecka

Om en vecka flyttar min syster. Hon har fått en lägenhet på gatan bredvid våran. Det tar bara 5-10 minuter att gå dit. Det ska bli jättekul. Vi umgås ju väldigt mycket redan och nu kan vi umgås ännu mer. Och så kan vi hjälpa varandra med hundarna och få lite sällskap på promenaderna. Men jag är lite avis för hennes lägenhet är större än våran.

Vad är det här för nåt?

Det ringde nyss nån med ett väldigt mysko nummer, bara nollor. De har ringt nån gång förut också. Vi vågar inte svara när numret ser ut så där; 000000000. Det kan ju vara vad som helst. Det brukar bara gå 2-3 signaler och sen lägger de på men ändå. Nån fler som de har ringt till?

Tre menish

Jag fick lite hjärnsläpp igår när jag skulle säga hur duktig M är som kan två säga två meningar. "M kan säga två meningar, en tre menish...." Pappa tyckte det lät som att jag sa två meningar och en tremening. Det blir ju nåt helt annat. Det jag skulle säga var att M är så duktig som kan säga två meningar, en fyra ords mening och en tre ords mening. Men jag slog ihop det lite så där som jag gör ibland. Hon kan i alla fall säga "vad är det där?" och "vad gör du?" Och så kan hon ju säga "titta där" och "hej då" så beronde på hur man räknar så kan hon väl egentligen säga fyra meningar.

Vackert vinterväder

Nu råkar det här bli det tredje inlägget på rad som handlar om snö, men det får bli så.
Det var så härligt att titta ut genom fönstret i morse och sen snön på marken och solen som lyser. Det kom inte alls så mycket snö som jag hade trott, hade kunnat få komma några centimeter till.
Jag tog en så härlig promenad med hunden tidigare idag. Blev riktigt glad av det fina vädret. Idag är en sån där dag då man borde ta en lång promenad och sen gå ut i skogen och grilla korv och dricka varm choklad.


Det snöar

Det är riktigt mysigt att vara ute nu för det snöar. Små lätta flingor. Men det är ganska blöt snö som kommer så om det fryser på under natten lär det bli väldigt halt imorgon. Det kommer nog vara ganska mycket snö imorgon, om det fortsätter så här hela natten. Men det ska ju vara lagom mycket. Då skulle det vara riktigt trevligt med snö. Det blir ju som sagt lite ljusare då, och så gör ju snön att man får lite julkänsla.

Fredag

Igår kväll kom K äntligen hem. Det är så härligt att han är hemma igen. Fast bara i två veckor och sen åker han iväg på nästa studieresa.

Idag  är det fredag och det ska bli jättehärligt med helg. Fast jag vet inte om jag kommer kunna vara ledig så mycket egentligen. jag har en del att fixa inför inlämningen av utvärderingsplanen på tisdag. Det är ganska mycket som ska läsas och så ska jag skriva om lite.
Det har snöat lite under natten. Det har inte kommit så mycket snö, det är nästan bara gångvägen och lite av vägen som snön har fastnat på. Gräsmattorna är fortfarande ganska gröna. Även om det är väldigt lite snö så känns det ändå lite trevligare. Det är inte lika mörkt och det ser inte riktigt lika grått och trist ut ute.Mammas älskling

Du underbara lilla människa. Du har gett mitt liv en ny mening och du får mig att skratta och känna en kärlek som ingen annan kan. 


Lite prestationsångest

Imorgon har vi vår andra grupphandledning och ett utkast av våra utävrderingsplaner är inlämnade. Måste kliva upp så där jättetidigt imorgon igen, men jag slutar ju kl 12 så jag kommer hem gasnka tidigt också.
Jag har redan lite prestationsångest. Tycker att de andra skriver mycket bättre än jag och jag vet inte om jag kommer kunna få det så bra som jag vill. Det kanske blir en jättedålig uppsats när den är färdig. Jag vet i alla fall att jag kommer sitta med lite ångest de sista dagarna och peta i alla mer eller mindre vikiga detaljer och gruva mig inför inlämningen.

Saknar min älskling

K har varit bortrest sen i söndags. Han är på en studieresa med sin klass. Jag saknar honom jättemycket och tycker att det börjar vara dags för honom att komma hem nu. Och det gör han som tur är i morgon kväll. Jag längtar till han kommer hem. Men även om vi saknar varandra väldgt mycket så är det ändå bra att vara ifrån varandra lite, för känslorna är alltid lite starkare när vi ses igen.


En ansvarsfull hundägare

Jag har ju klagat en hel del på hundägare som har sina hundar lösa och inte bryr sig om vad de gör eller var de tar vägen. Men nu har vi faktiskt mött en hundägare som faktiskt är riktigt vettig. Han har alltid haft hunden lös när vi mött honom, men så fort han sett oss har han kallat in hunden och kopplat den. Och det är så en ansvarsfull hundägare gör. Kallar in hunden så att man har ordentlig koll på den.  Varför kan inte alla göra så?

Kört lite bil

Har lånat mammas och pappas bil lite de senaste dagarna. Det blir alldeles för lite körning nu för tiden. Jag känner mig nästan som en nybörjare när jag sätter mig i bilen och ska iväg. Igår morse var det lite extra spännande för det hade varit ganska kyligt under natten så det var lite smetigt på vissa ställen med en ishinna på vägen. Men det gick bra i alla fall. Imorse var det inga som helst problem.
Jag fick agera chaufför åt syrrans hund som skulle till veterinären och bli vaccinerad också. Den hunden tycker verkligen om att åka bil. Man hinner inte ens öppna luckan ordentligt så har han hoppat in bilen. Fast han har ganska bråttom ut också.
Behovet av bil känns i alla fall mer och mer. Jag vill verkligen ha en bil nu. Vi har ju klarat oss bra hittills, men det är ju för att vi fått mycket skjuts och blivit hämtade. Och så har vi ju nära till både affär och in till stan. Men ibland måste man ha en bil och jag längtar verkligen efter en egen.

Vad är det här?

M pratar mer och mer och det blir allt lättare att förstå vad hon vill. Flera gånger nu har hon sagt "va ä de dä" och sett eller pekat på något. I går hörde vi henne klart och tydligt säga "Vad är det där". Det är så häftigt att hon redan kan sätta ihop en mening så där, en mening på fyra ord. Två ord kan hon sätta ihop sen tidigare och säga hej till hunden, eller hej då, men en hel mening så där, det är ju stora framsteg :)

RSS 2.0