Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Konstiga drömmar

Igår kväll råkade jag säga en sån där dum grej igen; " Vi kanske borde ge syrsan en ödla imorgon" :) Menade naturligtvis tvärtom.

Hade några konstiga drömmar i morse. Först drömde jag att jag och familjen hade varit ute och kört nånstans och på vägen hem körde vi genom stan. Där såg vi några små gepardungar (fast egentligen såg de mer ut som lejon men vi sa geparder i alla fall) som stod på trottoaren. Vi tyckte de var jättesöta till vi såg några större som dödade och åt upp folk... Ganska blodigt var det.
Sen fick jag på nåt sätt med mig de där ungarna hem och stängde in dem i badrummet, med mig, och jag stod på toalettstolen för att komma undan deras tassar och tänder. Syrran var i köket och jag ropade till henne att vi borde ringa kommunen så att vi kunde bli av med dem. Egentligen menade jag nog polisen. Men vi kom i alla fall fram till att det var försent för att de skulle kunna göra nåt den tiden på dygnet. Lyckades i alla fall ta mig ut ur badrummet efter ett tag utan att nån av geparderna smet ut.
Sen var vi plötsligt i nån videobutik med några kompisar och en av de där ungarna stod utanför dörren och ville komma in. Då var den jättesöt och snäll igen och jag övervägde att ta hand om den i alla fall. Men då blev den elak igen. Vet inte riktigt hur det gick till  men den där pegardungen började förfölja mig och mörda folk omkring mig och jag försökte rädda dem samtidigt som jag var jätterädd för den där saken. I slutet av drömmen fick jag nån typ av magiska krafter så jag kunde stänga in den i huset som den var i och den kunde inte komma därifrån. Vad som hände med de andra djuren har jag ingen aning om.

Sen drömde jag att jag var på jobbet och hade fått nåt fax med en beställning på godis till en skola, och det hade ju kommit helt fel. Men det fanns inga uppgifter om vem som hade skickat det så det gick inte att faxa tillbaka. Vi lyckades hitta ett telefonnummer som jag skulle ringa, men jag skulle låtsas vara från ett annat företag än det jag jobbade på. Skulle sen iväg och träffa några kompisar och vi var ett gäng som skulle iväg med en båt samtidigt som det var ett annat gäng som jagade oss. Vi klarades oss undan på nåt sätt och så skulle vi plötsligt se film hos en av oss. Efter ett tag kom det några till som jag hade jobbat med och då upptäckte jag att jag hade gått en halvtimme tidigare från jobbet utan att veta om det och kände mig lite skyldig för det typ två sekunder. Sen var det glömt.

Jag vaknade där nånstans så jag vet inte riktigt hur det slutade. Men det är ganska typiska drömmar för mig. Jag drömmer nästan alltid att jag är jagad av nån/nåt eller ska rädda någon. Och det verkar som jag ganska ofta drömmer sånt här på morgonen. Vet inte vad det beror på :)

Det växer

Sambon har planterat lite och nu börjar det ge resultat. Han planterade en avokado (när jag var liten trodde jag att det hette advokado :) ) för ett par månader sen och stjälken har kommit upp en bra bit nu och det har kommit början till små bland. Han planaterade också trädtomater för ett par veckor sen och nu har det kommit upp där också. Det är jättekul att se hur det växer för man kan se skillnad mellan morgon och kväll.  Ska bli kul att se hur det börjar se ut när det har växt lite mer. Vi får se om det blir några tomater. Jag tror han provade passionsfrukt också, men än har det inte blivit nåt där. Men det kanske det inte blir heller.
Växterna han köpte senast har också växt en del. Det ser fortfarande ut som en liten djungel här. Skulle vilja ha en lite större lägenhet så att vi kunde ha ännu fler. När jag flyttade hit och bodde själv hade jag typ två växter i varje fönster och nu har vi hur mycket som helst. Det har smittat av sig :) Men det är mysigt med växter.

Filmhelg

Det blev ganska mycket film i helgen. I fredags var jag och min sambo och såg I am legend. Den var inte så hemsk som jag trodde att den skulle vara, men jag är ju så lättskrämd så jag hoppade till ett par gånger och kisade lite som jag brukar göra :) När hunden sprang in i den där mörka lokalen och han följde efter satt jag hela tiden och tänkte att snart kommer det hända nåt och jag vill inte veta vad. :) Men sen mot slutet när man visste vad det var för något så var det inte lika hemskt. Det var en bra film, spännande och lite sorglig. Kommer säkert se den igen och då kommer jag nog göra likadant fast jag vet vad som händer.

I lördags hyrde jag film med syster yster och en kompis. Det blev två filmer; Temptation Island och Djävulen bär Prada. Temptation Island var bra och riktigt rolig även om den är ganska typisk för sin genre. En tjej som är kär i den där populära killen som alla vill ha, hon lär känna honom och väljer "rätt" i slutet. Det var kul att se Chris Carmack i nåt annat än bara OC.
Djävulen bär Prada
var bättre än jag trodde. Meryl Streep är jättebra i rollen som Miranda Priestly, men vad jag störde mig på den karaktären. Att nån kan vara så kall och elak. Anne Hathaway var också väligt bra, men jag vet inte om jag hade klarat av att vara som hennes karaktär.

Igår blev det en till film med Amanda Bynes, Allt en tjej vill ha. har sett den ett par gånger nu, men jag gillar den fortfarande. Den är bra och ganska rolig, lite charmig så där. Kanske en ganska typisk tonårskomedi som Temptation Island men såna filmer är kul att se ibland.

Det blidde lite fel

Jag har ju en tendens att lämna ifrån mig hjärnan lite grann ibland och har några exempel från de senaste dagarna. Vi skulle kolla nåt på datorn men sambon hade just stängt av den så jag tyckte att vi "kunde stänga på den igen". 
Jag hade lagt mitt lypsyl på sängen när jag skulle byta byxor och när jag skulle ha det dagen efter kunde jag inte hitta det trots att  jag "letade under golvet och överallt". Menade ju att jag hade letat under sängen på golvet.
Och så höll jag på att ställa in linserna i skafferiet. Alltså inte linser som man äter utan såna som man har istället för glasögon. Ibland har det hänt att jag varit på väg att  ställa in bregottet och mjölken dit också.
Jag saknar den där listan på alla felsägningar jag hade förut. Ångrar fortfarande att jag tog bort den. Har en liten lista nånstans på datorn, men den är inte ens hälften så lång som den har varit,

Jag blev nästan miljonär :)

Igår spelade vi Vem vill bli miljonär igen och det gick faktiskt väldigt bra. En av omgångarna tog jag mig nästan hela vägen, jag savrade fel på fråga 14.... Det kändes ganska surt. Vi spelade flera omgångar men tyvärr så gick det inte bätttre än så där, som bäst fick jag 10 000. Bortsätt från den där gången då då jag landade på 100 000. Som vanligt när vi spelar så verkar det som att han nästan alltid får de knepiga frågorna, i alla fall oftare än mig. Men jag hade väldigt tur med mina chansningar ibland också.  Det är nog bra att spela det här för allmänbildningens skull :)

Nu till nåt tråkigare. Läste just att Heath Ledger har dött.... Han blev bara 28....Min andra favoritskådis som dött. Jonathan Brandis blev bara 27, tror jag. Så tragiskt.... Verkar som att de båda hade problem innan de dog. Heath lämnar ju efter sig en liten dotter också. Tragiskt som sagt... Vad ska man säga...

Hjärtformade kuddar

Jag fortsätter tjata om mitt stickande och virkande. Tråkigt, jag vet, men det händer inte så mycket annat just nu. Efter mitt misslyckade försök att virka en mössa där storleken inte alls stämde med beskrivningen (eller det gjorde den ju, men storleken stämde i alla fall inte), så letade jag igenom flera nummer av Allt om handarbete igen och hittade flera skaker som jag vill göra, igen. Får se hur mycket det blir. Får ju bara ha tidningarna i två veckor så jag får väl markera eller kopiera det jag vill göra.
Har i alla fall börjar virka på en hjärtformad kudde och blir det bra så ska jag göra en till. Fick ju över ganksa mycket garn efter koftan så jag använder det. Och så hittade jag ju en gammal påbörjat halsduk i blått tvillinggarn som jag nog ska försöka göra nåt av också. Använde det till mössan, men det blev ju som det blev.
Jag har gjort ugnefär hälften av första delen på kudden. Så det är en bit kvar innan det blir klart men det är bara bra. Då har jag nåt att göra. Sen måste jag köpa sån där vadd och fylla ut med så att det blir en riktig kudde av det.

Längtar till ikväll, då blr det semlor till efterrätt :) Köpte dem igår men vi blev så mätta så vi orkade inte äta dem då. Men då har vi nåt gott att se fram emot idag istället.

McLeod's Daughters

Äntligen har det börjat om igen! Har haft en liten nedräkning de senaste dagarna :) Det visas på en liten dum tid den här gången också, men jag tror att jag ska komma ihåg det ändå. Det är synd att det inte görs nån reklam för den här serien och att den inte har en bättre sändningstid för det är en väldigt bra serie.
Läste på hemsidan att den åttonde säsongen som de håller på att spela in nu blir den sista. Det kanske är lika bra. Den har ju hållit på ett tag nu och när tre av seriens huvudpersoner, två av dem var mina favoriter, har försvunnit så är det inte samma sak längre. Serien är ju fortfarande väldigt bra, men ändå. Det kommer kännas lite tomt när det är slut, men här visas ju bara sjätte säsongen så det är ju ett tag kvar innan det slutar visas här.
Jag ska köpa dvd-boxarna så att jag kan se serien hur mycket jag vill sen :) Tycker första säsongerna är så bra, speciellt allt mellan Tess och Nick. Blir kul att se det igen.
Nu har man nåt att se fram emot på söndagarna igen. Synd bara att det bara visas en gång i veckan.

Lite helgarbete

I går hade vi en Göra-nytta-dag och det gjorde vi verkligen. Det var storstädning som gällde och det tog nästan hela dagen. Men nu är hela lägenheten renskrubbad och jättefin och det känns jättehärligt att ha det gjort även om det var lite jobbigt just då. Nu kan vi bara ta det lugnt i vår fina lägenhet och behöver inte tänka på städning på ett tag. Gjorde även en sockerkaka med glasyr igår som vi verkligen hade gjort oss förtjänta av när städningen var över. Han hjälpte till med glasyren så han kan få ta åt sig en del av äran också :) Det blev i alla fall jättegott.
Vi ska äta middag hos hans morföräldrar idag, men när vi kommer hem ska jag ta mig en till bit sockerkaka tillsammans med McLeod's Daughters.

Så "bruktig" jag är

Is, is, strålande is. Nej, den är faktiskt ganska smutsig och inte alls så fin. Snön har sjunkit ner men finns fortfarande kvar, men även den ser ganska tråkig ut. Det är tråkigt väder nu, även om det är ganska skönt ute för det är nån plusgrad. Och det var inte så halkigt som jag hade trott, men det kan ju bero på att jag tog vinterskorna, annars hade det nog inte gått så bra. 

Fyllde i en jobbansökan på internet igår och det var verkligen inte det lättaste. Det var 20 (!) frågor man skulle fylla i, och en del var lite omständiga. "Motionerar du regelbundet och vad gör du i så fall" är väl inte så farligt och inte svårt att svara på men frågor som "I vilka situationer känner du stort engagemang?" och "Nämn tre kända personer som du tycker har stark utstrålning" är inte lika lätta. Vad har det med ett jobb att göra?  Jag fick i alla fall iväg min ansökan efter mycket om och men, men jag tror inte att jag får jobbet ändå.
Sökte ett annat jobb igår som krävde lite bilkörning, men det var bara bra. Jag kör så lite nu så jag behöver lite träning, men lite spännande var det :)

Vi spelade Vem vill bli miljonär igår kväll och det gick ganska bra för mig Två gånger stannade jag på 10.000 och två gånger blev det 100.000. En gång fick jag ingenting, föll redan på första frågan.... :) Men överlag fick jag ganska lätta frågor. Som bäst kom jag upp till 400.000 kronors frågan, men svarade fel där. Det gick lite sämre för sambon som fick svåra frågor nästan hela tiden. Fast det gick faktiskt bättre för honom när jag spelade först.  :)
Råkade vid en av frågorna säga "Vad bruktig jag är". Jag började säga bra, men sen gick det över till duktig och så blev det nåt mitt emellan :) 


Snöigt och halt

Natten till söndagen kom det mer snö än vi haft på hela vintern. Det var halverst snöstorm när jag skulle gå med hunden på morgonen och jag bar honom över uppfarten både på vägen ut och tillbaka för annars skulle han ha försvunnit i snön. Det gjorde han nästan på vägen också, men vi hittade ett bra bilspår som vi gick i. :) Gångvägarna var i alla fall bra plogade så där gick det bra. Det blev inga stora snöbollar som fastande i pälsen på honom heller så jag slapp det bekymret.
Jag och syrran var duktiga och skottade hela uppfarten, och det var jobbigt. Men det hade varit ännu värre om det  varit blötsnö, så det gick bra ändå. 
Idag är det lite plusgrader och det har börjat smälta lite, vilket betyder att det är väldigt halt. Och jag har ju inga bra skor för det, så det var lite vingligt att gå med vovven. Jag hoppas att det går bra för sambon att cykla idag. Tycker lite synd om honom som måste göra det. Det är ju inte kul att cykla när det kommer massa snö och det är dåligt plogat eller när det smälter och blir halt. Det blir säkert bara is av det här också och sen försvinner snön igen. ...


Lite nytt

Så roligt... Skulle posta inlägget och så försvann det. Får väl skriva det igen då....

Träffade en kompis idag som jag inte sett på länge. Vi var och fikade och det kändes som att hela stan skulle fika då. Vi gick en snabbsväng på stan och kom tillbaka lite senare och då var det flera som gick istället.
Drack den där varma chokladen som är så god. Marsmallowsen var slut så jag fick nöja mig med grädde istället, men det var jättegott ändå :)

Var och såg National Treasure 2 - Hemligheternas bok ikväll. Den var jättebra. Ska se den igen, kanske med älsklingen. Han är borta i heglen och jag saknar honom. Men som tur är kommer han hem igen imorgon. Har pratat med honom på msn ikväll, det var kul. Det var jättelänge sen vi kunde göra det :)

                                  

Nu fick jag in bilden, skulle ha lagt upp den igår, men det var nåt tekniskt fel då. Så där ser den i alla fall ut, koftan jag stickat. Det saknas ju en dragkedja som sagt, men jag ska sätta dit den snart. Har börjar sticka på en liten halsduk också bara för att ha nåt att göra. Borde kanske göra en liten mössa också, men jag har ingen aning om vad jag ska göra. Nej, nästa gång ska jag nog göra nåt åt mig själv.

Har tagit mig tid att skriva lite på min berättelse också nu när jag är ute i jobbsökarsvängen igen. Nu ska jag faktiskt försöka skriva lite varje dag, så ofta som möjligt alla fall. Skulle vara jättekul att se den som film, jag tror den skulle passa bra som det. Jag ser den ju lite som det när jag skriver också.

Äntligen

Nu är koftan äntligen klar. Det har verkligen tagit tid att bli klar med den, men jag har ju haft så mycket annat för mig så jag har inte haft så mycket ork att sitta med den. Men nu är alla trådar fästa och alla kanter virkade. Det är bara dragkedjan som ska dit men det måste jag ha lite hjälp med. Jag hade tänkt lägga in en bild på den, men kamerans batterier är slut så de ligger på laddning. Får lägga in en bild senare istället.  Det blev två nystan över eftersom jag struntade i luvan så kanske blir det en liten halsduk av det. :) Vi får se. Nästa gång ska jag i alla fall sticka nåt åt mig själv. Kanske en tröja eller ett linne eller nåt. Jag hade ju hittat mycket jag ville göra, men nu minns jag inte vilka nummer det var i. Jag får väl leta upp dem på nytt, eller så försöker jag hitta nåt annat.

Gott nytt år

Då var det ett nytt år igen. Nu ska man komma ihåg att skriva 08 istället för 07, brukar ju vara lite svårt att komma ihåg det där i början, men man vänjer sig ju efter ett tag.

Vi samlades hos syrran igår och lagade en jättegod middag, örtfylld kyckling med ungsbakad potatis och så hade vi köpt en nyårsstubbe till efterrätt. Det ska vi prova nån fler gång. Det  var kul att prova nåt nytt. Man äter ju nästan alltid samma sak såna här gånger och så är man lite för dålig på att prova nåt nytt. Men det blev bra.
Sen såg vi Pirates of the Caribbean 3. Den kändes inte riktigt lika rörig som första gången jag såg den, men jag tycker fortfarande inte om slutet. Får se om det blir nåt mer av det där, men jag tror inte det.
Vid tolvslaget gick vi ut och såg på fyrverkerierna. Det var väldigt mycket sånt och det var kul att titta på, men vi var inte ute så länge eftersom det var ganska kallt.

Tog mig en väldigt lång sovmorgon idag. Hade inte tänkt sova så länge men det var härligt i alla fall. Nu har hela dagen gått och jag har inte gjort någonting. Fast vi har fått upp det där cd/dvd-stället i alla fall. Det blev jättebra. Det står mellan mina bokhyllor, så det tar inte upp nån plats.  
Fick ingen av skivorna jag ville ha i julklapp så nu måste jag bara komma ihåg vilka de är och inhandla dem lite eftersom.

Lägger in i en till bild som jag gjorde igår. Jag är nöjd med den, det blev i alla fall nästan som jag ville ha den. Det går åt rätt håll i alla fall. Men den här liknar de andra också. Jag verkar bara kunna göra en typ av ansikten. 

                                           


RSS 2.0