Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inredningstankar

Vi har länge pratat om att måla om köksbordet och stolarna, men det har aldrig blivit av. Nu verkar det som att det äntligen blir det. Vi hade tidigare tänkt måla stolarna svarta, men nu har vi bestämt oss för att måla både dem och bordet i vitt. Och så ska vi klä om stolsdynorna i ett svart tyg. Bordet kommer få nya dukar, mest troligt en stor i svart och sen en eller två mindre i vitt.

Mamma kom med en jättefin gardin igår kväll när de var här och fikade. Den passar jättebra till soffan, och konstigt vore väl annars eftersom de har haft just den gardinen till den här soffan tidigare. Men våra fönster är mycket mindre än det som gardinen har hängt i så vi ska dela på den och det kanske till och med räcker till alla tre fönstren. Jag tycker jättemycket om tyget och längtar till vi fått upp det.



Har också tänkt byta ut mattan. Vi är båda ganska less på den nu. Hittade en jättefin på ÖoB för ett tag sen, men när vi bläddrade lite i Jotex-katalogen så hjittade vi en matta där som vi också vill ha. Så här ser den ut.

Nu skulle vi bara haft ett till rum också. Det skulle vara så roligt att ha ett barnrum att inreda, det finns ju så mycket  man skulle vilja ha som inte får plats nu. Men vi var i alla fall och kollade tyger till korgen och hittade nåra riktigt söta tyger. Ska bli kul att börja greja med den snart också.

Baka med dumle

Igår blev det en bakdag och som vanligt blev det ett chokladtema.
Jag for som vanligt när jag ska baka mycket hem till mamma och pappa eftersom de har ett mycket bättre kök för sånt. Och det var nästan kul att använda deras ugn för muffinsarna blev mycket bättre där än vad det brukar bli hos mig.

Började med att göra den där Dumlekladdkakan som jag skrev lite om i ett tidigare inlägg. Den blev jättegod, men man kan kanske ta lite mer dumle till nsäta gång, för det smakade inte så jättemycket av det, Egentligen "ska" man väl ha grädde till kladdkaka, men vi tog glass istället.



Sen blev det Dumlemuffins, och det receptet hittade jag i samma blogg som Dumlekladdkakan. Jag trodde inte att de skulle bli så bra som de blev eftersom smeten blev så degig, men muffinsarna blev jättegoda. Nästa gång ska jag nog blanda ner dumlen direkt i smeten istället för att trycka ner dem i formarna som vi gjorde den här gången, för dumlen sjönk till botten så man får äta upp nästan hela muffinsen innan man kommer till den.


Gjorde även chokladmuffins som jag brukar, och gjorde en god chokladig glasyr med kokos som jag bredde ut ovanpå. Det blev jättegott :)



Sen blev det kolakakor, och precis som chokladmuffins kan jag äta dem nästan som godis :)




Jag hade tänkt göra Dumlekakor också, men eftersom vi både glömde att kolla receptet och att köpa Nobless så får det bli en annan gång. Istället blev det Kokostoppar. Hade gärna doppat dem i smält choklad, men även det får bli en annan gång. De blev goda ändå.



Jag hittade många recept i några nummer av Matmagasinet som jag vill göra,och planerna var väl egentligen att göra några av dem igår, men det blev så mycket jag ville baka så jag fick välja vad det skulle bli. Recpeten finns ju kvar så det blir kanske nästa gång jag får för mig att baka så här.
Mamma har en bok med bara chokladrecept som jag nästan blev lite småkär i. Allt såg så gott ut och man ville ju ha alltihop. Vi får nog ta och gå igenom den där boken sida för sida nån gång :)

En till filt

Igår blev jag klar med min andra gallerfilt. Garnet kidnappade jag från en tröja som jag börjat på. Den blev riktigt bra, men en 9 månaders bebis behöver nog inte en stickad tröja i juli (och jag har redan gjort två stycken tidigare), så jag bestämde mig för att göra en till filt av det istället. Det gick mycket bättre att hålla reda på kanterna den här gången. Jag tror jag virkade för löst, det var därför kanterna blev bredare och bredare. Men nu virkade jag början av varven ganska hårt och kanterna blev riktigt jämna och fina. Jag är jättenöjd med filten, den blev så fin :)
Det måste nästan bli en tjej med de här färgerna, fast en liten bebis bryr sig nog inte om sånt :)


Jag vill ju

Fick veta att den där biblioteksassistenttjänsten som jag allra helst vill ha blir ledig nån gång kring årsskiftet. Det är ju typiskt. Jag kan ju inte söka den nu. Eller jag kan ju söka även om jag inte är klar med utbildningen och hoppas på det bästa, men det är ju andra saker som kommer i vägen. Det är synd för jag ville verkligen jobba på det där biblioteket. Hade vi planerat lite annorlunda så hade jag nog haft ganska bra möjligheter till det. Men det finns ju andra bibliotek och förhoppningsvis nya möjligheter om 1.5 år när jag avslutat studierna.


Vill baka

Hittade ett recpet på en Dumlekladdkaka i en blogg, och hur gott låter inte det? Det måste jag prova.
Känner ett litet sug efter att baka, men jag bakar ju bara samma saker hela tiden. Det blir ju nästan bara chokladmuffins och chokladsockerkaka, och så chokladdoppade havrekakor ibland och nån gång har jag gjort skurna chokladkakor och kolakakor. Sist provade jag ju att göra Stockholmskakor.
Skulle vara kul att prova nåt nytt, eller nya recept på det jag brukar göra. Måste ju finnas en mängd olika recept på muffins och sockerkaka till exempel. Nån kanske vill dela med sig av lite recpet, behöver självklart inte vara just muffins och sockerkaka :)

Mikael Wiehe

Var på Trästocksfestivalen i fredags och såg Mikael Wiehe. Tyvärr missade vi de första låtarna eftersom vi var lite sena med att ta oss dit, men resten hörde vi i alla fall. Jag kunde inte se nånting för det vara en massa folk i vägen hela tiden och jag är ju inte så lång. Men K kunde se honom, så det var ju kul för honom i alla fall. Tyvärr kunde vi inte höra nåt av det han sa mellan låtarna eftersom ljudet var lite dåligt då och så var det kanska mycket ljud runt omkring också.
Det hade visst varit 10.000 som hade sett honom. Visst var vi många, men att vi var så många trodde jag inte. Det var nytt publikrekord och det är ju kul.
K såg honom när han var här 2006 också, men det var första gången för mig. Jag visste inte ens vem det var innan jag och K träffades, men eftersom han lyssnar mycket på honom så har jag lärt mig att tycka om hans musik också. Det var kul att se honom live.

Hemma igen

Vi kom hem från Gällivare igår kväll. Det var jättehärligt att komma hem igen, men det var trevligt att åka bort ett tag också. Vi var nära att köra på några renar på hemvägen också, men vi körde en annan väg den här gången och såg bara ett par stycken. Det var inte lika många husvagnar/husbilar nu heller, men de kanske hellre kör inlandet eftersom vi såg så många när vi körde genom Jokkmokk. Nu körde vi genom Töre och tog efyran som vi brukar.

Egentligen har vi inte gjort nåt speciellt nån av dagarna. Jag lyckades fynda ett par byxor och en ryggsäck som kommer väl till användning. Och så har vi spelat två omgångar minigolf. Första vändan gick jättedåligt för mig och jag blir ju på lite dåligt humör då. Vi hann i alla fall bara halvvägs innan det började regna och då gav vi upp och gick hem. På kvällen gick vi tillbaka och spelade igen och då var det riktigt bra väder och spelet gick mycket bättre. Jag förlorade stort ändå men det var i alla fall roligare den här omgången. Jag är ganska värdelös på minigolf men det är ändå kul. Om jag spelade mer skulle det säkert gå bättre.

Vädret har som vanligt varit halvdåligt när vi varit där uppe, men det var ändå ovanigt bra. Det har regnar en del och varit ganska mulet men det har ändå varit hyffsat varmt och vi satt ute ett par timmar varje kväll. Men det var jättemycket knott och det var ju mindre kul. Det regnade ganska mycket på hemvägen men när vi närmade oss Skellefteå blev det soligt och fint igen. Undrar hur vädret blev där uppe. Det brukar bli bra väder där när vi åker hem.

Saknar dig!

Jag, pappa och farfar åkte till Gällivare igår. Det var nära att vi krockade med en ren vid två olika tillfällen, men det gick bra som tur var. Vi kom fram lagom till middagen och det var grillspätt, potatissallad och potatisgratäng. Det var riktigt gott.
Idag har vi inte gjort så mycket. Vi var in till centrum en sväng och kollade lite fiskegrjer och åt lunch. Imorgon ska vi kanske spela lite minigolf.
Det känns så tomt utan min älskling. Hann ju knappt säga hej då eftersom han for till jobbet innan jag klev upp igår och jag hann inte träffa honom nåt mer innan vi skulle åka. Saknar honom jättemycket och tänke på honom hela tiden. Som tur är finns det ju telefon :)  Vi ska stanna till på torsdag, men jag har redan lite hemlängtan. Vill ju hem till honom. Känslorna blir alltid starkare när jag är ifrån honom så här och jag vill bara hem och krama om honom och tala om för honom hur mycket jag älskar honom.

Loppis

Var på loppis idag igen, men inte för att köpa nåt utan faktiskt för att sälja. Det var första gången och det var ganska kul. Men jag kan inte fatta hur mycket folk det var. Det var hur mycket som helst! Jag tyckte det var mycket folk förra gången, men det var ännu mer nu. Jag vet inte hur många som stod och sålde saker. Men det gick ganska bra ändå. Det var mycket som vi inte fick sålt, men vi blev ändå av med en del bra grejer. Det beror ju på vad folk är ute efter och så tror jag att det är ganska svårsålt överhuvudtaget när det är så många där. Vi hade inga speciella grejer heller. Men vi ska aboslut prova fler gånger.

Gallerfilt

Äntligen är jag klar med filten!
Jag har hållit på med den ett tag nu, och det är ganska länge sen jag började på den. Jag gjorde först så att det blev rutor som var varannan fylld och varannan tom, och jag hade jätteproblem med att få raka kanter. Jag fick ta upp flera gånger eftersom jag upptäckte att det blev bredare och bredere utan att jag märkte det. När jag äntligen började få till det tog garnet slut och jag hittade inget nytt så den blev liggande ganska länge.
För ett par dagar sen rev jag upp alltihop och började om igen. Hade inget att göra och ville ha nåt att virka på. Så jag tog upp allt och istället för att göra som tidigare så gjorde jag bara smårutor, som ett litet galler. Jag hade lite problem att få raka kanter den här gången också och har fickta upp ett par gånger och göra om, men det gick i alla fall bättre nu. Och eftersom jag gjorde lite annars så räckte garnet bra, det blev till och med lite över nu.
Det blev en liten filt, och jag har väldigt dålig på koll på vilka mått man borde använda sig av, men den passar i alla fall bra till korgen vi fick och det är ju där den ska användas. Jag tror att jag ska försöka mig på att göra en till likadan men i en annan färg sen nån gång.


Tack!

Jag har verkligen världens bästa föräldrar!
Det finns nästan ingenting som man inte kan prata med dem om. Man kan alltid komma till dem om man har problem eller funderar över något och de ställer alltid upp på alla sätt de kan. Jag är så glad och tacksam för att de är just mina föräldrar. Bättre kan man verkligen inte ha. Tack för att ni finns!

Stadsfest och chokladpaj

Det blev en väldigt snabb sväng på Stadsfesten i år. Gick bara dit för att lyssan på Kevin som var väldigt bra. Jag hade tänkt köpa hans skiva vilket inte alls har blviit av, men nu när jag hört honom live så vill jag ha den ännu mer. Och hans version av Bon Jovi's "Living on a prayer" är nästan bättre än originalet.
Det var jättemycket folk där, inte bara för hans skull men ändå. Det var nästan hopplöst att hitta nånstans att parkera bilen. Som tur var hittade vi en plats och kom dit i tid.
Efter spelningen så gick vi en snabb vända runt festivalområdet och kollade läget, men det var inte så mycket att titta på. Jag tycker att utbudet blir sämre och sämre för varje år. Det var bättre artister förut också.

Efter den här lilla utflykten for vi hem till mamma och pappa för att äta middag, grillat så klart :) Jag gjorde en jättegod chokladpaj, men tyvärr hann vi inte riktigt göra den klart. Skulel ha börjat på förmiddagen om jag hade vetat att glasyren skulle stå i kylen i flera timmar. Men nu blev det som det blev och eftersom att både pappa och syrran skulle iväg direkt efter middagen var det bara att följa med och lämna pajen till idag istället. Tyvärr glömdes glasyren bort så vi åt den utan den, men det var så gott ändå!
Måste ta receptet på den sen, och alla andra goda chokladverk (massa kladdkakor av olika slag) som mamma hittade i en Allerstidning. Och nästa gång vi gör den där pajen då ska glasyren vara med.

Efter pajen blev det lite kubbspel med syrran och pappa.  Vi spelade bäst av tre och jag och K vann. De båda första omgångarna gick ganska fort och det var inte allt för svårt att få ner kubbarna. Men sista omgången var lite annorlunda. Det tog fyra omgångar innan nån av oss fick ner en enda kubb, och då lyckades vi slå ner fyra stycken på rad! :)

Sol och bakning

Det är tredje dagen den här veckan som jag bakar. Jag gjorde en chokladsockerkaka i måndags som tog slut dagen efter. K sa att "du får inte baka så gott, det tar slut så fort då". Men det kan väl inte jag rå för ;)  Igår gjorde jag chokladmuffins och även om det fortfarande är ganska många kvar så kommer de försvinna fort de också. Idag har jag gjort småkakor som kallas Stockholmskakor. Det skulle egentligen vara hallonsylt i men vi tog jordgubbssylt istället. De blev jättegoda, och de är verkligen små. Jag kommer äta de där kakorna som godis ju :)



Hunden har legat ute på gården och haft det gott i skuggan medan jag bakat. Tog en promenad med honom för en stund sen och stannade lite i skuggan så att han skulle få vila lite. Det är nästan lite för varmt för att vara ute och gå med honom. Han var helt slut när vi kom hem igen och la sig raklång på golvet med benen rakt ut så där som han brukar. Han såg väldigt trött ut, men söt var han i alla fall.



Lite sol har jag fått själv också. Satt ute och solade en liten stund i de jättehärliga solstolarna. Jag vill också ha såna, men det får ju bli sen när har en gräsmatta eller altan att ställa dem på.

Simning

Känner mig så duktig. Var och simmade igår för första gången på evigheter. Det var också första gången jag var på Eddahallen sen de byggde om. Det är jättefint där nu.
Jag och syrran träffades när hon slutat jobba och åkte dit. Jag ville ha med mig nån första gången så att jag kommer igång, men vi får se hur det blir sen. Det var jättehärligt att simma, men jag blev trött i armarna ganska fort. Det är ju jobbigt när man inte simmat på väldigt länge. Det blev inte så många längder av den anledningen, men det kan väl vara bra att börja lite lugnt och bygga på lite eftersom. Jag ska försöka komma iväg åtminstone två gånger i veckan, så nu kanske jag äntligen kan få ordning på ryggen. Det är verkligen på tiden.

RSS 2.0