Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jobbigt

Jag har ont överallt. Har känt av låsningen i ryggen ett tag nu och det blir bara värre och värre. Och så har jag ont i axlarna/nacken, det är nästan så att det nyper. Har även lite ont i överarmana och knäna/benen. Finns inte så mycket kroppsdelar som inte ömmar.  Det var lite jobbigt att jobba igår efter som det bara känns mer och mer , men vi blev i alla fall klara tidigare än vi hade trott. Det kan vara lite svårt att beräkna hur fort det går på ett sånt där ställe.  Orkade inte cykla hem men jag fick skjuts och det var härligt.
När jag kom hem fick jag se det här och då kändes det lite bättre en stund..

                                 

Men jag har fortfarande ont. Hade det hela kvällen igår men jag har sovit bra ändå. Nu under dagen har det bara blivit värre igen. Har en kompis som kanske ska massera mig i helgen, men jag måste nog ringa naprapaten igen så att jag kan få en tid där. Måste få ordning på det här, blir det ännu värre kommer jag knappt kunna röra mig.

Uppsagd

Ja alltså, inte jag, utan lägenheten. Var och sa upp den idag efter jobebt så nu är det gjort. Om tre månader flyttar vi till "Robban". Första gången jag hörde det satt jag på bussen på vägen hem från Umeå och det var några högstadie/gymnasieelever som skulle till Robban sen. Det var flera stycken som skulle dit och jag undrade vad som var så speiellt med den där Robban. Det tog ett tag för mig att komma på att det var Robertsfors de menade. :) Så det är alltså dit vi ska flytta.
Det blir nästan 1.5 år sen förra flyttlasset, men nu flyttar vi inte ihop, nu flyttar vi tillsammans till en ny lägenget.  Ska bli spännande och kul. Det bor tydligen mycket ungdomar i det området som vi ska flytta till och det lät som det var mycket fester där, så nån ska man väl lära känna. Inte för att vi är så mycket för att festa nån av oss, men det underlättar kanske lite att vidga bekanskapskretsen lite om det är mycket folk i ens egen ålder. Om nu inte ungdomar menas med högstadie- och gymnasieelever. Då känner jag mig nästan lite gammal :)
Naturen där är i alla fall väldigt fin. Jag har bzra sett den på kartan, men sambon har sett den i verkligheten. Det är lite skog och så har vi ån utanför huset. Ska bli kul att se hur det ser ut där.
Vi hamnar mitt emellan Skellefteå och Umeå så det är bara att välja var man vill shoppa sen :) Nej, men det kommer bli bra. Resvägen till universitetet blir mycket kortare och det blir ändå inte så jättelångt hem till föräldrarna och kompisarna. Känner ju några stycken som bor i Umeå, så kanske kan man få lite mer kontakt med dem också.
Har börjat nedräkningen lite smått. Vi har rensat lite på vinden och ska gå igenom en del grejer till. Sen blir det att packa ner lite eftersom så att det bara är att lasta in och köra iväg sen när det väl är dags för flytten. Spännande! :)

Indiana Jones och kristalldödskallens rike

Vi var och såg den i går tillsammans med sambons kusin som är här några dagar. Har sett de tidigare filmerna, förutom ettan och tyckt det var varit bra. Det var den här också, men det var en grej i handlingen som blev lite överdrivet, lite för mycket. Men annars så var den väldigt spännande och riktigt rolig på vissa ställen. Slutet öppnar ju upp för en femte film, kanske till och med en till filmserie, så vi får väl se hur det går med det.
Filmen var 2 timmar lång men det gjorde inte så mycket. Tittade på klockan några gånger, men inte för att det var tråkigt utan mer för att se hur mycekt det var kvar, hur mycket som kunde hända innan det slutade. tror jag kände mig lite stressad också eftersom jag skulle upp så tidigt idag.
Men filmen är i alla fall klart sevärd och vi kommer se den igen. Sambon skulle vilja ha alla Indiana Jones-filmerna på dvd och det låter som en bra idé tycker jag :)

Eurovision Song Contest

Vi blev nästan lite upprörda när vi såg det igår. Aldrig hade vi trott att det skulle gå så dåligt för Sverige. Vi bordew åtminstone ha hamnat bland topp-tio. Vi hade en av de bästa låtarna och jag förstår inte hur vi kunde få så lite poäng. Men det beror väl på all kompisröstning. De borde lägga ner det här nu, eller ändra på reglerna för det blir ju ingen rättvis tävling om det är så här.
Det var överlag dåliga låtar med i år. Spanien var helt klart sämst tillsammans med Frankrike. Azerbaijan var helt värdelösa. Då var till och med den där Pirat-låten bättre. Det var bara några stycken som jag tyckte var riktigt bra och det var Island, Norge och Sverige. Fanns andra också som var bra, men de där tyckte jag var bäst. Hade hoppats att Island skulle vinna, men det gick ju inte så bra för dem heller. Norge kom ganska bra till i alla fall.
Det stod ju klart  ganska tidigt att det skulle bli antingen Ryssland eller Grekland som vann, och Ryssland var en okej vinnare tycker jag.  
Men programledarna i Greenroom var verkligen inte bra. Jag tycker att de bara gjorde bort sig, det var nästan lite pinsamt att titta på dem.


Äntligen helg

Det var så härligt med fredag igår, och eftersom jag fick sluta lite tidigare fick jag helg lite tidigare också.
Jag och sambon gick en sväng på stan. Först var vi på Kupan och jag hittade en bok av Sandra Brown; Franska spetsar. En till bok till min samling och änltigen fick jag nåt nytt att läsa. Tänkte mig ut på Myrorna nån dag också och se om jag kan hitta lite böcker där. Måste se om jag kan hitta nåt av Jude Deveraux också.
Sedan gick vi vidare till hobbyaffären (jag glömmer alltid bort vad den heter) och där köpte jag ett block med papper och ett självhäftande band med hjärtan. Jag ska göra en layout för alla hjärtans dag och jag lägger nog upp den här sen.  Köpte fotofix också, på Lagergrens, mitt lim är ju inte alls bra för stora ytor så jag hoppas att det där fungerar bättre.

Jag var så trött på kvällen och somnade i soffan redan vid tio. Fattar inte hur jag kunde vara så trött. Kunde knappt hålla mig vaken alls. Sov väldigt länge idag, klev inte upp förrän vid ett-tiden. Men det var härligt att sova så mycket. Får se hur det går att sova sen ikväll.
Då blir det att titta på Melodifestivalen. Jag hoppas det går bra för Sverige, men jag tror att min favorit är Island.

Grattis älskling

Det här inlägget kommer lite sent men jag har inte haft tid att skriva innan.
Min sambo fyllde 25 i onsdags. Grattis till dig, älskling :) Hans släkt och min pappa kom hit och fikade. (mamma och syrran kunde inte komma) och det blev fulla lägenheten. Men det var rolig att alla kunde komma. K hade önskat sig en jättetjock trädgårdsbok som han fick av mig och mina föräldrar. Men det dröjer  nog ett tag innan han kan få användning av den, det går ju inte ha nån trädgård på en balkong. Fast den kanske kan vara bra att ha till utbildningen han vill gå också. Av sin morbror fick han några skivor, en fin vas av sina farföräldrar och så fick han även pengar, och det är ju alltid bra :)
Det börjar komma lite åldersnoja, vi har så smått börjat nedräkningen mot 30 och 40. Det är ju bara 5 respektive 15 åt kvar. Det är ju inte alls särskilt mycket. Jag börjar nästan känna mig lite gammal. Men jag är i alla fall 24 i tre månader till. :)

Texas Chainsaw Massacre

Såg den filmen för en stund sen. Huvva, jag ryser bara jag tänker på det. Vi började se den en gång förut, men jag ångrade mig efter att ha sett början. Nu spolade vi förbi den biten och såg det andra stället. Fast jag har säkert missat halva filmen, sambon hjälpte mig att titta bort när det var som hemskast. Och tur var nog det för annars hade jag nog drömt mardrömmar ett bra tag. Det räcker gott och väl med det jag såg. Har sagt att sambon får krama om mig i natt så att jag vågar sova :) Vi får se hur det går med den saken.

Feber...

Nu är jag less på det här. Fick feber i torsdag och for hem från jobbet. Stannade hemma ifredags också för att vila . I går fick jag feber igen och for hem från jobbet. Både då och i tordags så var jag feberfri på aftonen och kvällen. Idag var jag feberfri innan jobbet, precis som andra dagarna så jag for och jobbade men fick feber igen. Jobbade ändå hela dagen och febern har varat lika länge.  Förstår inte vad jag har råkat ut för. Jag har typ aldrig feber, är nästan aldrig sjuk överhuvudtaget. Jag är inte förkyld eller snuvig, har bara feber som verkar komma lite som den vill.

Scrapbooken


Jag har ju skrivit några inlägg om mitt scrappande, som känns väldigt mycket "klipp och klistra" än så lönge, men jag har ändå gjort ett par stycken som jag är riktigt nöjd med. De första tre är inte bra så här i efterhand, men jag börjar lära mig tror jag. Men det är väldigt mycket material jag skulle vilja jobab med som jag inte har, så jag kommer nog lägga mycket pengar på det i framtiden. Synd att det ska vara så dyrt.
Jag tänkte i alla fall lägga upp två Lo's här och visa lite vad jag har gjort.

Den här gjorde jag för vår 6 månaders dag. Det är nog den fjärde Lo'n jag gjorde och den första som jag blev väldigt
nöjd med.
 
                                



Den här gjorde jag klart för bara några dagar sen. Det är vår första jul tillsammans. Den är jag också riktigt nöjd med.


Obehagliga drömmar

Jag hade två väldigt obehagliga drömmar i natt. I den första drömde jag att min syster blev kidnappad. Jag, min syster, kompisar/jobbarkompisar var i nån stuga nånstans när en kvinna och en man kom dit. De förde bort min syster och tog henne till nån plats där de var osynliga. Jag blev ju  helt hysterisk och det tog ett tag innan man kunde tänka igen. Det fanns nån plats där som gjorde att man blev osynlig och det var ju därför vi inte kunde hitta dem. Vi upptäckte den i alla fall, jag trampade på ett visst ställe och blev osynlig för de andra. Men som ttur var lyckades de komma på hur de skulle få tillbaka mig och vi kunde rädda min syster också.

Den andra drömmen var värst. Jag drömde att min sambo dog. Två gånger. Han dog plötsligt utan anledning och vi la honom i en öppen kista i en lokal som jag städade. Vet inte varför vi la honom just där, men det gjorde vi i alla fall. Sen när jag var där och städade vaknade han och levde igen. Men nästa dag dog han igen. Jag var helt förstörd och kunde bara gråta och gråta. Jag var ju tvungen att berätta för hans familj att han hade dött men klarade inte av att göra det. Försökte jobba på som vanligt men blev ju hela tiden påmind om vad som hade hänt. De var skönt att vakna och se honom ligga bredvid mig.

Drömde en till dröm också, som mest bara var konstig. Jag var på jobbet och jobabde bland annat med hans moster som inte ens bor här i stan. Vi var på ett jättestort ställe som skulle ta evigheter att städa, men vi skulle ringa våra arbetskamrater efter nån timme så att vi inte skulle bli där hela dagen. Vi ringde och fick tag på dem, men det tog jättelänge innan de kom dit. Och så kom det folk som inte alls skulle vara där. Vi kom till fel lokaler  och stället blev bara större och större. Tur att det också bara var en dröm

Jag kollade lite på Diana Gabaldons hemsida igår och läste några utdrag från hennes nya bok om Jamie och Claire. Den heter
An echo in the Bone och  jag längtar efter att läsa den. Det skulle vara kul att läsa på engelska, men samtidigt tror jag att jag väntar till den kommer på svenska.

Kärlek

                                     


Det här hade min sambo gjort och lagt som skrivbordsunderlägg på datorn en dag när jag kom hem.
Behöver jag säga nåt mer än att du är underbar?
Min värld är bättre tack vare dig.
Jag älskar dig så mycket!

Tre dagar

Nu är det tre dagar kvar på det här stället som jag städar på på förmiddagarna. Jag har redan varit där i tre veckor, och jobbat en månad. Tiden går verkligen fort sen jag började jobba. På ett sätt ska det bli ganska skönt att bli färdig där, men samtidigt så börjar jag ju få in rutinen där nu. Det är lite både och. Men det ska i alla fall bli skönt att få sova lite längre sen.
Bara tre dagar kvar till helgen också. Börjar nedräkningen imorgon, Ska bli så skönt med helg. Det är ju så svårt att gå och sova i tid så jag ska nog ta igen lite sömn i helgen. det är jag ju bra på :)

Det har varit jätteknäppt väder idag. När vi for till Ursviken kom det plötsligt en hagelskur och sen började det snöa. O sa att det var tur att jag inte cyklade och det håller jag verkligen med om. Jag hade då inte velat cykla i sånt väder. Det blev sol igen ett tag, men sen började det snöa igen. Det är mitten av maj, och det haglar och snöar...
Det har varit mer eller mindre minusgrader de senaste dagarna när jag farit till jobbet.  Det är ju tur att det bara tar 5-10 minuter i alla fall. Har ingen varm jacka eftersom vi lämnade vintekläderna hos mina föräldrar så det blir dubbla tröjor under jackan på morgnarna. Men till lunch så brukar det vara varmare och det är ju bra. Sen blir det ju ganska mycket bilåkning så man behöver egentligen inte vara ute så mycket.

Helgen

Det får väl bli den vanliga sammanfattningen av helgen. Men jag börjar med fredagen, och det är ju tur att det är sista dagen på arbetsveckan för jag var lagom förvirrad på förmiddagen. Jag gick ifrån dammtrasan tre gånger utan att ens tänka på det. Upptäckte det inte förrän nästa gång jag skulle använda den och då var den bara borta. Men jag visste ju på ett ungefär i alla fall var jag lämnat den så det var ju bara att gå tillbaka och hämta den.

På eftermiddagen var jag och F och städade trappor och det märktes verkligen att de håller på att renovera där. Jag och R var där för ca tre veckor sen och då höll de på att måla, nu håller de fortfarande på där, men det är listerna som gäller den här gången. Men de har bara hunnit ett par trappuppgångar än, den är säkert tio stycken var. Det var i alla fall väldigt mycket byggdamm i de första trappuppgångarna, och hur mycket sand som helst i de andra. Tur att man inte är astmatiker eller dammallergiker, då hade det aldrig gått. N hade typ dött om han hade varit där. Det blev lite ont om tid eftersom det var så smutsigt, men vi var tre som städade sista timmen så vi hann klart i tid i alla fall.

K for till sin pappa på fredagskvällen så jag passade på att fara hem till mina föräldrar. Började scrappa lite på Ishotells-layouten och gjorde klart den igår. Det blev väldigt pillrigt med alla bosktäver som jag skulle klippa ut och limma fast. Som tur var hittade jag en pincett. Annars hade jag nog fått psykbryt för det var verkligen inte lätt att få dit småbitarna som jag ville utan den. Jag måste fixa en sån och en smidigare sax så att det blri lite lättare.

Vi var och hälsade på M på stallet också. Det var hopptävling och hon satt i sekreteriatet. Hennes mamma var i kiosken så vi hälsade på lite där också. Såg lite av tävlingen innan jag gick men syrran stannade kvar några timamr till. Hon är ju mycket mer intresserad av det där än jag. Men ibland saknar jag faktiskt ridningen. Kan ibland tänka på hur härligt det skulle vara med en skrittur när det är härligt väder. Jag får väl låna M:s häst nån gång igen, det gick ju bra sist i alla fall. Men om jag ska ha en egen häst nån gång så ska det verkligen vara en filbunke och en liten häst så att det inte blir så långt ner till marken. Syrran har hittat två hästar som hon vill ha, men vi får väl se hur det går med det.

Vi hyrde film i helgen också. Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Jag läste den boken i skolan för hundra år sen men minns inte så mycket av den. Lite grann kände jag i alla fall igen i filmen och den var ganska bra. Men en sak som stör mig väldigt mycket med svenska filmer är att man måste höja ljudet så mycket för att höra nåt, och även om man gör det så är det svårt att höra ibland.
Nästa gång skulle jag vilja se Dagboken.

Filmmaraton

Eller nåt liknande. Vi har sett alla tre Terminator-filmerna på rad. Inte direkt efter varandra, utan utspritt över några dagar. Det blev en hel del tid framför tvn. Men jag gillar de där filmerna, speciellt tvåan. Den är helt klart bäst. trean är okej, men om man jämför dem med de två första så är det inte så mycket att se egentligen. Det är egentligen inte så mycket handling i den, bara massa saker saker som förstörs i en jakt som går ut på att döda eller överleva typ. Men den är okej ändå som sagt. Lite synd bara att han som spelade John i andra filmen inte är med i den tredje. Jag tror att det hade varit bättre då. Men han som spelade honom nu är inte helt fel i rollen heller men det är ändå lite synd när skådespelare byts ut så där. Undrar om det kommer komma en fjärde film. Det är väl inte helt omöjligt.

Och det där som var så omständLigt har ordnat sig nu, som tur är.

Hundvakt

Vi har passat K:s mammas hund ett par dagar nu. Hon kom och hämtade henne medan jag var hemma på lunchen. Det har varit ganska kul med två hundar, men samtidigt är det ganska skönt att vi bara har en igen. Det är lite roligt hur olika de är trots att det är samma ras. Våran kastar sig framför fötterna på folk som kommer och hälsar på: "Älska mig, klappa mig, tyck om mig, krama mig". M: s hund är mer reserverad. Hon är lite mer att "okej en liten stund kan du få klappa", men hon kan också bli riktigt glad när det kommer folk. L vill vara med hela tiden medan hon mest har legat och sovit. Gärna på mina kläder, de var mycket skönare än filten hon hade med. ;)

Två nya

Har gjort två nya layouter idag. Hade tänkt sitta ute eftersom det var så fint väder, men det blev inte så. Det började vräka ner regn och åska lite, samtidigt som det fortfarande var sol. Det var lite konstigt väder ett tag. Så jag satt inne och ockuperade köksbordet istället. Man sprider ut sig en hel del när man sysslar med scrapbooking, och ändå har jag inte så mycket grejer än.
Men jag är i alla fall nöjd med de jag gjorde idag. De är bättre än de första jag gjorde, även om de egentligen inte är dåliga. Gjorde en layout för när vi firade 6 månader tillsamans och en för hans födelsedag, och de blev bra. 6 månaders grejen fick jag inte riktigt till som jag egentligen hade velat men det blev fint så där också.
Har tre stycken till på gång som jag ska göra när jag har material för det. Jag har bilder och så men inte det papper jag vill ha, så det får nog vänta lite till. Fördelen med att inte ha de grejer jag behöver är väl att jag kan fundera ordentligt på hur jag vill att layouterna ska se ut. Men samtidigt så är jag ju lite otålig att få sätta igång med nästa,

Så gick det med det

Jag blir så less på alla förändringar som bara gör det sämre. Det ska inte behöva vara så krångligt och omständigt. Men det är väl bara att ta det och hoppas att det blir bra.

Jag skulle gå och fika med en kompis ikväll, men det var stängt överallt. Vi började på Aina's, sen gick vi till Waynes, men det var inte heller öppet. Kåffein var öppet, men de hade inget fika för det var barkväll. Lilla Marie och Stigs var också stängt. Typiskt. Vi skulle ju ha fika :) Vi köpte med oss lite på Ica istället och for hem till henne och fikade, Det gick ju bra det också, vi fick vårt fika i alla fall.
Dumt att de stänger så tidigt en fredagskväll. Det är ju fredagar och lördagar man vill gå ut och fika. Då borde de ju ha öppet åtminstone till klockan 21. Men kanske har det med helgdagarna som varit att göra.

Vi har nästan fått en ny hund. Klippte honom igår och nu ser han ut som en blandning av en mops och en boxer med för korta ben :) Han blev jättesöt. Han var ganska ful ett tag under klippningen. Först såg han flintis ut, sen var han kortklippt på magen och ryggen och hade en krans av päls runt sidorna på kroppen. Då var han inte alls snygg, men han blev så ful att han blev söt ändå. :)


Bättre och bättre

Det går bättre och bättre på jobbet. Tisdagen gick bättre än måndagen och det blev inte så där rörigt på morgonen som det var då. Men det blev lite rörigt sen istället med lite onödigt spring fram och tillbaka. Men det ordnade sig. Jag börjar komma in i det där nu. Egentligen är jag lite för noggrann för att jobba med sånt här, men jag har börjat komma upp ett ganska bra tempo där. Slapp lite städning också men det får jag säkert igen imorgon efter gårdagens fylla. Gruvar mig nästan lite för det, hoppas verkligen att jag slipper massa spya och grejer. Men det kommer säkert gå bra då också, det får ta den tid det tar.
Var och städade lite i Ursviken igår. Det var ganska trevliga trappor där pch ett litet äldreboende som gick snabbt att städa också. Skulle kunna tänka mig att jobba där, bara jag tog mig dit.

Hittade många fina scrapbooking papper i tisdags när vi gick på stan. Hittade det på hobbyaffären som finns här. Hade glömt den, men kom ihåg att den fanns så vi gick förbi där och jag hittade massor som jag vill ha, klistermärken och symboler och grejer. Och så hittade jag ett kit på Bokia som passar helt perfekt inför layoten för vår ett års dag. Vill ha! Både det och papperet på hobbyaffären var förstås mönstrat, jag skulle vilja ha enfärgat, men det verkar svårt att hitta. Men det var väldigt fint i alla fall. Hittade även handgjorda klistermärken på Bokia och annat lite smått och gått på båda ställena som jag vill ha. Ska köpa lite eftersom när jag har bättre med pengar. Får bunkra upp lite så att jag har lite att jobba med. :) Ska börja med min tredje layout så fort jag fixat de kort jag vill ha. Tror jag har nått bakgrundspapper som jag kan använda, annars får jag väl vänta tills jag har annat papper. Men det är så roligt att pyssla med sånt här så jag vill ju sätta igång snart igen.

Idag har jag varit ledig och det var så härligt att få sova länge. Det behövde jag. Sen blev det storstädning av badrummet, och tvättning, och så har vi varit och storhandlat. Så helt ledig har jag väl inte varit. Hade varit skönt att bara ligga i soffan hela dagen. :) Men det är snart helg igen.

Morfar fyller år på lördag och då ska vi grilla med släkten. Det ska bli såg gott. Vi ska vara hundvakt i helgen också åt K:s mamma som ska resa bort ett par dagar. Då får vi prova på att ha två hundar, men det går säkert bra. De har ju växt upp med varandra så jag tror inte att det blir några problem.

Ja just det, K har ju fått jobb! Det blir mitt gamla sommarvick. Jag tror att han kommer trivas väldigt bra där. Jättehärligt att han också fått jobb, även om det bara är för sex veckor. Det är ju bättre än ingenting i alla fall. Lite synd att han inte fått nåt svetsjobb, men bara han får jobba så är jag nöjd, och han också.

RSS 2.0