Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Smile


Du är så söt när du sover


Bekräftelsebehov

Något har börjat smyga sig på, och det är ett litet behov av bekräftelse. Det är inte så att jag inte känner mig uppskattad och behövd här hemma för det gör jag, men jag börjar känna mig lite isolerad, nästan lite osynlig nu när jag varken pluggar eller jobbar. Jag vill ha lite uppmärksamhet samtidigt som jag trivs ganska bra med att vara lite anonym. Jag vill åstadkomma nåt som jag får uppskattning för. Jag vill att nån ska tycka om mig, det jag skriver eller det jag gör. Jag vill att nån ska se mig, höra mig och säga "vad fin du är" eller "vad duktig du är, det var bra gjort".

Små framsteg

M har blivit jättestadig i nacken. När man håller henne mot axeln kan hon lyfta huvudet och hålla det uppe. Ibland viftar hon runt med huvudet lite väl mycket, hon skallade mig faktiskt lite en gång, så då får man hålla det på plats.
Hon börjar röra resten av kroppen ganska mycket också. När hon ligger vid babygymmet vevar hon runt ganska mycket med benen och underkroppen och har ett par gånger vänt sig så att hon ligger på sidan. Nu dröjer det kanske inte så länge innan hon kan vända över till magen.

Kär igen

Jag känner mig nästan lite nykär. Vet inte var det kommer ifrån men härligt är det i alla fall. Kanske är det M som är förklaringen, hon har ju helt klart fört oss närmare varandra. Det är en väldigt trevlig känsla i alla fall oavsett vad som är orsaken. Känns som att jag ser honom med lite nya ögon, ungefär så där som jag gjorde i början av vårt förhållande då allt var nytt och spännande. Kärleken växer för varje dag som går och den blir bara starkare och starkare. Jag har verkligen hittat rätt i honom. det finns ingen som han.

En liten dikt

I'm on my knees
Begging you please
Save my soul tonight
Take my hand and come with me
Protect me from mh enemy
See the light that's shining through
Know that I belong to you
Take my heart and nurse it dear
With you as my guard I will have no fear


Snökaos

Det bara fortsätter att snöa. Jag sa ju att jag inte ville ha mer snö nu! Det har säkert kommit en halvmeter snö idag, kanske till och med lite mer. De har varit här och plogat en gång idag, men det har kommit nästan lika mycket igen sen dess.
Det märks tydligt vilka som inte är hemma eller inte varit ut idag för de har ett litet berg av snö utanför dörren. Det hade vi också. Undrar hur det ser ut hos mamma och pappa nu. Hoppas de fått hjälp av nån granne att skotta, ingen av dem kan ju göra det nu.
Våra cyklar som vi glömt ställa in är helt begravda i snö och vi måste skotta för att kunna ta in dem i cykelförrådet. Får göra det imorgon. Garagen syns nästan inte för all snö. Det är hel otroligt hur mycket snö det har kommit.
Så här ser det ut i vårat köksfönster, och då bor vi ändå på andra våningen. Det är inte snö ända upp, men jag är glad att vi inte bor på bottenvåningen för då hade det varit det,


Tråkigt....

Jag har typ bott vid datorn idag. Det finns inget att göra. Det är svinkallt ute och snöar fortfarande.
K kommer inte hem förrän nån gång mitt i natten, det finns inget att se på tv (har i och för sig slötittat lite på Harry Potter cch hemligheternas kammare), har inget gott hemma heller så jag kan inte ens tröstäta lite. Man kanske ska ta och göra en tidig kväll ikväll. Nu ska jag i alla fall ta lite te och prata lite med M.

Nya örhängen

Det är jättelänge sen jag pysslade med smyckena. Jag minns faktiskt inte när jag gjorde det sist. Jag har fortfarande ett påbörjat halsband som inte är färdigt.
Idag har jag i alla fall gjort ett par örhängen.


Avatar

Jag tror att det är den bästa film jag sett. Den var grymt bra. Väldigt snyggt gjord också. Dramatisk, spännande och lite tragisk. Vissa delar av filmen var både tänkvärda och sanna och man tänkte inte alls på att den var så lång som den var. Den här ska vi ha på dvd/blu-ray sen! Jag vill redan se den igen.

M:s första jul

Vi fick verkligen en vit jul. Det har ju snöat hur mycket som helst och det snöar fortfaraden. Nu får det väl ändå vara nån hejd på det hela, det räcker med snö nu. Det är som sagt mysigt att titta ut när det snöar, men det är inte lika roligt att vara ute i det. Speciellt inte när man har en liten hund som nästan försvinner i snön och en barnvagn som ska släpas runt i det.

Det har varit en riktigt mysig jul. Julaftonen firade vi tillsammans med K:s släkt. Hans kusiner från Luleå och hans bror från Stockholm hade kommit hit så vi var ganska många. M var jättefin i sin söta lilla klänning men tyvärr hann vi inte med att ta kort på den. Så kan det gå när man har med små bebisar att göra. Hon var jätterfin hela dagen, bara lite grinig när hon blev hungrig, annars sov hon mest eller låg och filosoferade lite för sig själv. Vi fick jättefina saker både till oss själva och till henne. Mycket av det kan hon inte använda än på ett par månder men det var väldigt bra i alla fall. Jag är jättefnöjd med det vi fick. Förutom att se Kalle Anke som sig bör så spelade vi också Geni classic. K:s mormor och morfar fick ett sånt i julklapp, och jag med fast jag fick pocket versionen. Jag visste inte att Geni är som Trivial Pursuit. Fast jag har bara spelat pocket versionen tidigare och den är ju inte likadan som "stora" versionen.

På juldagen for vi hem till mina flräldrar och hade ne liten julafton där också. Pappa kunde tyvärr inte vara med. Han har gjirt nåt med ryggen och har haft så ont att han inte kunnat röra sig så han har varit inlagd under julhelgen. Det är i alla fall lite bättre nu och han ska få komma hem imorgon.
Eftersom inte han kunde skotta blev det mamma som fick göra det så hon har också ont i ryggen. Inte lika illa som pappa, men tillräckligt ändå. Så en del av dagen gick åt till att skotta deras uppfart och skotta fram syrrans bil.
Hon har förresten fått hem sin hundvalp. Han är hur söt som helst. Jättebusig och lite bitig, men jättefin. Han var ute med oss stund när vi skottade men det blev lite för kallt för honom så han gick in igen.
Vi fick jättefina julklappar av dem också. Det hade varit roligare om pappa också kunnat vara med men det gick ju inte göra så mycket åt det.

Idag har K farit till sin pappa och hälsar på lite där. Jag är helt ensam här i snöovädret, fast jag har ju M som sällskap så klart. Så mycket sällskap hon nu är gullungen , hon har just somnat igen. Det ska bli kul att se hur hon är nästa jul, då har hon ju blivit lite större och kanske faktiskt förstår lite grann.

Soul Calibur III

Vi gav oss ut i snökaoset idag för att försöka hitta fotoramar till förstoringarna vi gjort av M, men fyndade ett spel istället; Soul Calibur III. Vi hade gett upp om att hitta det, men lyckades göra det på Rusta. Vi blev ganska glada båda två och självklart var vi tvugna att provspela när vi kom hem.
Det gick inget bra för mig, det gör det aldrig när jag spelar mot K. Han spöar mig totalt i såna där spel och jag som är en ganska dålig förlorare blir ganska irriterad efter ett tag. Men ändå gillar jag såna här figthing-spel. De är ganska bra när man behöver göra av med lite aggressioner. :)
Soul Calibur II är mitt favoritspel, och jag har på känn att det här kommer bli det också. Och jag ska spela massor när K börjar plugga igen, nån gång ska jag vinna över honom.


Julstämning

Nu är alla julklappar inslagna. Det var ganska kul att sitta där med alla saker och slå in dem i juligt papper. Har fått lite julstämning nu, inslagning av paket och att det fortfarande vräker ner snö har bidragit till det. Börjar längta efter julen nu. Det är ju bara några dagar kvar.
Det blir ju M:s första jul, det är bara lite synd att hon är för liten för att förstå nåt. Fast det kanske hon är nästa år också. Men hon är i alla fall mer medveten om vad som händer då. Hur som helst ska det bli kul att  fira jul med henne och med bådas släkt. Och eftersom det blir lite uppdelat så får vi ju fira två gånger.

Det börjar ju lika i alla fall

"Skulle jag släcka elljusspåret eller?"
"Ja, det kan du väl få, men du kan ju börja med att släcka elljusstaken"


Jag ser det snöar

Det var väl roligt hurra....
De har säkert kommit minst en decimeter bara under natten och det snöar fortfarande. De var här och plogade på morgonen/förmiddagen men nu är det nästan lika mycket snö som det var innan plogningen och eftersom det snöar så mycket får de säkert komma en gång till.
Det är mysigt när det snöar så där stora flingor som det gör nu, men nu får det faktiskt ta och räcka med snö. Jag är nöjd nu, vi får en vit jul och så är det bra med det :)
Det är i alla fall tur att de är kall snö som kommer och inte klibbsnö för då har hunden blivit en liten michelingubbe på fyra ben när man gått ut med honom. 
Det är härligt att titta ut genom fönstret när det snöar så här, men jag stannar nog helst inomhus en sån här dag.Terminator: Salvation

Hade inga direkta förväntningar innan vi såg den här filmen, visste bara att jag ville se den. Och den var bra. En av de bättre i serien.  Jag trodde att det här skulle bli den sista filmen, men det verkar som att det kommer åtminstone en till. Får se hur det blir. Den här är i alla fall min favorit tillsammans med tvåan. Ettan är också bra, men jag tycker att tvåan är bättre. Trean är inget bra alls, så det var ju bra att den här var det.


Babygym(pa)

Der blir roligare och roligare att lägga M vid babygymmet. Hon verkar tycka att det är ganska kul att ligga där och titta på figurerna som rör sig. Hon rör sig en hel del hon också. Hon vevar med armarna och ser ut som att hon övar in en bra höger- eller vänsterkrok, och så sparkar hon med benen och ser ut att öva på att springa därifrån. Hon gör även en del läten och låter som att hon har ganska roligt.Det är inte bara mamma som håller ett öga på en när man ligger vid babygymmet och filosoferar, hunden vill också vara med.Så söt

Måste bara berätta om en rolig dröm jag hade i natt. JAg och syrran satt och såg på tv, K stod i köket och lagade mat och M låg i sin korg vid köksbordet och sjöng. Alltså på riktigt, sjöng kända poplåtar med riktiga ord och en jttefin röst. Vi blev väldigt förvånade att hon kuden göra det för hon var lika liten som hon är i verkligheten. Hade varit häftigt om det hade varit på riktigt. :)

Här ligger hon i sin korg fast utan att sjunga :) Bodyn har hon fått av min kusin. Hon är jättesöt i den, men den är ju förstår lite förstor fast den bara är i strl 56. Hon har just växt i strl 50 så det dröjer väl en månad eller trvå innan strl 56 är lagom. Vi har då inga problem med att hon växer ur kläderna för fort i alla fall.

 


Så där ja

Inspirationen att skriva dikter har kommit tillbaka, men vi får väl se hur länge den stannar. Satt uppe i natt och skrev. M har bestämt sig för att hon inte vill sova mellan ungefär 22.00-03.00 och medan jag satt och försökte få henne att somna så hade jag tur och kom på flera dikter. Så det kändes inte fullt lika jobbigt stt vara vaken med henne mitt i natten. Jag tror att det kommer bli fler också så smånigom. Ska gå igenom de jag har, men jag skulle tro att jag nog behöver ungefär dubbelt så många som jag har innan jag kontaktar nåt bokförlag.

Jag vill

För att relatera till ett tidigare inlägg, jag vill också hoppa. Men jag vet inte om jag vågar. Samtidigt så vet jag inte vad som hindrar mig. Ingenting egentligen. Det är nog bara jag som kanske tänker lite för mycket och inte riktigt vågar ta det där klivet. För det är ju bara att göra egentligen. Jag vill skapa något, kanske starta eget. Det har jag haft i tankarna ett tag, men jag måste ju komma på vad jag vill göra också. Kanske har jag gjort det nu. Men då gäller det ju att våga kliva ut från den där kanten och hoppa. Fast det är ju mycket tryggare att stå kvar. Men man måste ju våga för att vinna och egentligen har jag ju inget att förlora. Nån gång i framtiden ska jag ta tag i det här.

Nya recept

Jag tror jag ska bosätta mig kokboken ett tag framöver. Jag är så less på mat, i alla fall den mat vi äter. Det blir liksom samma sak hela tiden. Jag vill prova nåt nytt. Nånting jättegott men som ändå är lättagat, som inte tar timmar i köket och kräver femtioelva ingredienser. Tips?

Skriv då

Jag måste ta tag i mitt skrivande. Vet egentligen inte varför jag låter bli. Berättelsen har ju varit klar iu evigheter och jag har ändå bara börjat på renskrivningen. Det var jättelänge sen jag satte mig med det. Jag ska sätta mig med snart för jag vill ju få det helt färdigt nån gång. Jag har massor kvar att skriva rent. Har väl inte disciplinen för det antar jag. Jag började ganska bra, men sen glömde jag liksom bort det. 
Dikterna måste jag också komma igång med igen så att jag blir klar med min lilla samling. Jag börjar vara på dikthumör igen så förhoppningsvis lossnar det så att jag kan skriva. Har faktiskt kommit på några dikter senaste tiden, men det har varit i samband med att jag ska sova och då har jag inte orkat gå upp för att skriva ner dem, så de har jag glömt bort. Får nog lägga ett litet block bredvid sängen. Jag borde kanske ha ett i jackfickan också för promenader brukar också vara bra för diktskapandet.

Att hoppa från kanten

Ja, alltså inte bokstavligt. Men tänk att man står inför nåt nytt och spännande, kanske till och med lite skrämmande, och att det är den där kanten man ska hoppa ifrån. Att man står där och tittar ner och funderar på om man ska våga kasta sig ut. Om man vågar hoppa ut för att prova om ens vingar bär. Vågar man så flyger man. Skulle man krascha så har man i alla fall försökt och förhoppningvis landar man inte alltför hårt. Och förhoppningsvis vågar man stå på den där kanten och hoppa från den igen.
Vågar du hoppa?

Men snälla!

Tycker väldigt synd om Erik Grönwall just nu. Har just läst ett blogginlägg som handlar om hur pinsam hans flickvän var som stod med honom på scenen när han hade vunnit Idol. Och det finns visst grupper på Facebook som är mot henne också. Jag fattar inte att folk orkar engagera sig så mycket, har de inga liv?
Jag fattar inte vad som var så pinsamt. Det är väl klart att hon ville vara där och fira med sin pojkvän när han just hade vunnit Idol. Och hade han inte velat ha henne där hade hon inte varit det heller.
Jag undrar hur det känns för honom nu när folk som påstår sig vara hans fans mobbar hans flickvän för en sån där grej. Om nåt är pinsamt så är det ju att de  håller på så där. Väx upp!

Bakat lite

Bakade lite igår och som alltid när jag vill göra några sorter på en gång så for jag hem till mamma och pappa. De har mycket mer utrymme än vi och en mycket bättre ugn, deras varmluftsugn är perfekt för bakning. När vi flyttar nästa gång vill jag ha en sån.
Har tittat runt i en del bloggar och sett att det är ett par stycken som gjort pepparkakor med glasyr och bestämde mig för att jag ville göra det också. Och med tanke på att jag nog inte gjort pepparkakor sen jag var liten och att det var första gången jag ens kom på tanken att ha glasyr på så blev det ganska bra.

Sen gjorde jag muffins med Nonstop. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig för chokladen smälte lite mer än jag hade trott, men de blev goda i alla fall.Försökte mig även på att göra maränger för första gången. Jag köpte blå karamellfärg för att göra dem lite roligare. Ville göra roisa, men det fanns ingen röd färg så de fick bli blå istället. Jag hade tänkt att det skulle bli en svag blå färg, det blev mycket blåare än vad som egentligen var meningen. Och så blev det ju roliga former på dem. Jag tror inte att en enda blev som en maräng egentligen "ska" se ut. Jag kunde inte låta bli att skratta åt dem. Det tog mycket längre tid än det egentligen skulle för dem att bli färdiga, men det kanske berodde på karamellfärgen. De blev goda i alla fall, och färgar av sig lite på tungan. :)Lycklig

Sitter och tänker på hur lycklig jag är. Visst, livet är inte perfekt hela tiden och det behöver/ska det inte vara heller. Man behöver motgångar ibland för att uppskatta det som är bra ännu mer. Även om det är tugnt ibland så är jag så otroligt glad och tacksam för det jag har. En underbar sambo som förstår mig och älskar mig för den jag är och nu har vi ju även fått en underbar dotter tillsammans. De är mina ljus i mörkret. Liver skulle inte vara lika betydelsefullt utan dem.

Grattis Erik!

 Den här säsongen har varit Idols bästa, och det blev den bästa finalen också. Det har aldrig varit så här bra och jämt tidigare. Vilken final det blev! Jag hade ju båda mina favoriter idär och egentligen spelade det ingen roll vem som skulle vinna, men nu tycker jag att Calle skulle ha gjort det. Han har verkligen utvecklats och hade en härlig attityd ikväll. Han var bäst ikväll och gjorde även vinnarlåten bäst. Så det var lite synd att han inte vann. Men det brukar ju gå bra för tvåan och det är jag säker på att det kommer att göra för honom också.
Men grattis till Erik som vann, han förtjänade det han också.

Vaccinering

Vi var och vaccinerade oss mot svininfluensan i tisdags. Har varit väldigt kluven till hur vi skulle göra, men nu är det gjort i alla fall. Ingen av oss har vaccinerat oss mot nån influensa tidigare, men vi måste ju tänka på M. Det var mest för hennes skull. Var lite orolig för alla hemska biverkningar och annat som man läst om, men jag fick bara ont i armen och så var den lite lätt domnat ett tag. Kände mig väldigt trött också, men annars har jag klarat mig bra. Det var inte så kul att amma en 4 kilos bebis på den onda armen under tisdagsnatten, men redan nästa dag kändes det bättre och nu känns det knappt alls.

Barnvagnsförbud?

Här kan du läsa om folk som tycker att man ska förbjuda barnvagnar och småbarn på caféer och restauranger. Katrin Zytomierska som själv ska få barn i maj är en av dem som förespråkar förbudet.
 Alex Schulman är en av dem som råkat ut för det, han fick inte ta med barnvagnen in på ett café och när han lämnade vagnen utanför så fick han inte ta in barnen. Men är det verkligen så hemskt med barnvagnar och småbarn på såna ställen? Självklart kan det vara stökigt ibland med småbarn och barnvagnar tar plats, det kan man nog inte komma ifrån. Men att införa ett förbud? Kan man inte göra ett speciellt område för småbarnsföräldrar istället, om de nu är så störande.
Det är inte bara småbarn som är högljudda och stör, ungdomar och vuxna klarar av det lika bra. Varför inte förbjuda dem också? Och varför går man till ett fik eller en restaurang där det är en massa människor om man vill ha tyst och lugnt omkring?

Sova på natten, vaken på dagen

Det verkar som att M har börjat förstå det här med att man ska sova på natten och vara vaken på dagen. Äntligen har vi en fungerande dygnsrytm. Tidigare var hon vaken väldigt mycket på natten vilket gjorde att hon sov mycket på dagen. Men nu har hon börjat sova ordentligt på nätterna och är vaken nästan hela dagarna. Och sover hon bra så gör ju jag det också.
Den här veckan har ändå varit ganska jobbig för hon har haft så ont i magen. Det har varit jobbigt för alla. Och när hon har som mest ont skriker hon "nej" och "aj". Ja, det låter så i alla fall.
Och för nån dag sen när vi skulle ta kort på henne sa K "Hallå M" och hon svarade "heee". Och idag när jag sa att vi skulle gå ut med vagnen och möta pappa sa hon "nähä!". Så hon kan ju egentligen prata redan. Det är inte illa för en 7 veckor gammal bebis ;)

....

Will you think of me
when I'm out there
Will you remember me
when I'm gone
And will you hold me close
and comfort me
when I'm staring at a memory
I can't remember


En titt i spegeln

M verkar mer och mer intresserad av bilden i spegeln. Varje gång jag håller henne framför den så ser man hur  hon ser att det finns nån där och  sträcker sig efter spegelbilden. Jag är fortfarande inte riktigt säker på att hon vet att det är hon, men hon vet i alla fall att det är nån där.


Sötis :)


Total utklassning

Ofattbart att Erik hängde löst! Folk var väl så säkra på att han skulle gå vidare att de inte tänkte på att rösta på honom. Får väl erkänna att jag också gjorde det. Men han var ju så grym!  Fast jag förstår inte riktigt hur juryn tänkte när de gav honom en Bryan Adams låt som glänsarlåt och en Iron Maiden låt som utmaning. För Maiden låten var ju som klippt och skuren för honom. Han lät ju nästan som Iron Maidens sångare och gjorde den låten så jäkla bra. Total utklassning. Den låten borde ha varit hans glänsarlåt istället för den första. Känns nästan lite fuskigt, juryn kanske vill hjälpa honom till final? Nu kommer han ju som tur är dit också.
Toves utmaningslåt borde också ha varit hennes glänsarlåt för hon gjorde den mycket bättre än den första låten. Lite bakvänt på något sätt. Och även om jag brukar skämta lite om den energi som en del orkar lägga ner på hur andra ser ut så kan jag inte låta bli att göra likadant nu, för de senaste fredagarna har jag känt mig lite allergiskt mot hennes scenkläder. Men hon är ju modig som har på sig dem.
Jag trodde verkligen inte att Calle skulle gå vidare till final, men det gjorde han och det är ju underbart. Nu får jag som jag vill. Jag var säker på att det skulle bli Tove och Erik, men nu blir det ju Calle och Erik, precis som det ska vara. Vilken final det kommer bli!

Globalt klimatavtal

Vill du vara med i kampanjen för ett globalt klimatavtal? Skriv på här

Lillans album

Har börjat på lillans album och har gjort två LO's. I och för sig så är det ett par dagar sen nu, jag har haft problem med att lägga in dem på datorn. Min kamera är ju helt hopplös. Har scrappat med ganska ljusa färger och det går ju inte ihop med min kamera som gör ljusa färger mer eller mindre till ljusa fläckar på kortet. Vet inte om det är blixten som ställer till det. Jag har i alla fall inte lyckats lösa det. Kom på att vi ju faktiskt har en scanner så jag försökte med den också, men det gick inte heller så bra. Det blev väldigt ljust då också. Så idag lånade jag syrrans kamera och nu har jag lyckats få ganska bra bilder på mina LO's. Jag får nog låna hennes kamera i fortsättningen. Jag börjar vara så less på min. Jag måste nog spara ihop till en ny. Jag skulle vilja ha en likadan som syrran, hennes är jättebra.Julklappar

Då har man äntligen kommit igång med julklappshandeln. Det var på tiden. Jag och syrran var på stan idag och handlade till mamma och pappa och mormor. K:s julklapp köpte jag för ett par dagar sen, fast han ska få en till också. Ska på stan imorgon igen tillsammans med K och då ska vi försöka hitta nåt till syrran och till hans familj. Vi har ju lite tid på oss sen också, men det är ju som sagt inte så länge kvar ju och jag vill gärna göra bort så mycket som möjligt på en gång. Det är ganska kul att köpa julklappar  bara man kommer på vad man ska köpa.

En liten tuffing

Idag var det besök på bvc igen. Hon fortsätter gå upp bra i vikt och har växt 3 centimeter sen sist. Nu är hon uppe i normal födelsevikt. Det går framåt, men hon är ju fortfarande väldigt liten.
När jag klädde på henne idag var det bara en sak som saknades. En keps. K hittade den här i en av hennes lådor och sen blev ju looken perfekt. Visst ser hon tuff ut? :)


Vinter

Det verkar som att det blir vinter ändå. Det snöade massor i natt och nu är allt snötäckt och fint. Det ser jättemysigt ut ute men det är lite kallt. Termometern visade på 10 minusgrader och det ser faktiskt lite småkallt ut när man tittar ut genom fönstret. Men solen skiner i alla fall. Jag hoppas att den här snön får vara kvar nu. Det är ju inte så långt kvar till jul och då ska det ju v ara jättemycket snö.

RSS 2.0