Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dansmatta

Jag fick en dansmatta av K i födelsedagspresent och syrran var här ikväll och hjälpte oss att inviga den. K sa först att han inte skulle prova, men tittade på när syrran spelade och tyckte det såg kul ut. Så han provade och tyckte att det var riktigt kul :) Jag provade också men det var mest syrran som spelade.
Det var inte alls så lätt, men det gick bättre och bättre för dem ju fler omgångar de gjorde. Det tog ett litet tag att komma på hur man skulle göra, bara det att ta lagom stora steg var ju inte det lättaste. Nu vet jag i alla fall vad jag ska syssla med när jag vill komma form igen i vinter/till våren. :)

Tribute

Den sista Nora Roberts filmen. Jag vet inte om det blev så bra. Jag tycker det var alldeles för mycket av handlingen som försvann. Det händer så mycket i boken som inte alls kom med i filmen, och så var det ju några personer som inte fick vara med. Lite synd, men det är ju ofta så när det blir en film av en bok. Och den roliga hunden lyste med sin frånvaro.
Jag hade hoppats att filmen skulle vara bättre, men jag blev faktiskt lite besviken.

3 år

Har fyllt 26 , vilket firades både i torsdags och idag, och har alltså blivit ett år äldre igen. 30-sträcket (och 30-års-krisen?) närmar sig, men det har i alla fall varit två trevliga firanden med bådas släkt.
Och nu när födelsedagsfirandet är över kan vi fira bara vi två. Jag och K har varit tillsammans i tre år nu. Tre år fyllda med kärlek och omtanke. Och känslorna blir bara djupare och djupare. Han är verkligen det bästa som hänt mig!
Fira ska vi göra genom att gå ut och äta på nån restaurang, kanske Tatung. Äta god mat och bara vara vi två. Det ska bli härligt.


En till skallra

Hittde lite lila garn hemma så jag bestämde mig för att göra en till skallra. Jag är inte lika nöjd med den här som den första, tycker den blev snyggare. Och på nåt sätt så blev den här lite mindre fast jag gjorde precis likadant som med första. Fast den första fick nog mer vadd, det kanske är det som är skillnaden.


Bolt

Jag och syrran hyrde den i tisdags och den var bättre än jag trodde att den skulle vara. Och riktigt rolig. Tyvärr kunde vi bara se ungefär halva filmen, för dvdn lever ju som sagt ett eget liv och gör som den vill. Filmen började hoppa så mycket så det gick inte att se den. Pappa tyckte det var konstigt för de har inga problem när de ska se film, och det tycker jag är konstigt för vi har alltid problem.
Hur som helst så bestämde vi oss för att se den här istället och såg den igår igen. Vi såg den från början och K var också med. Han tyckte också att den var riktigt bra. Hamstern Roffe var ju bäst i hela filmen, och det var nästan alltid han som fick en att skratta. Han var ju helt underbar.
Filmen var både bra, spännnande och rolig, och tror nästan att jag skulle vilja ha den.


Grattis älskling!

K har tagit körkort. Han gjorde teoriprovet i måndags och körde upp idag, och det gick jättebra. Det var så roligt att höra hur det hade gått när han ringde för ett tag sen. Härligt att det är avklarat. Nu är det bara en bil som fattas och sen får vi väl slåss om vem som ska köra den :)

Northern Lights

Igår visades, N den tredje Nora Roberts filmen, Northern Lights. När jag kollade text-tvn tidigare på dagen stod det att det skulle vara Tribute, men så såg jag reklamen om den här, så det blir väl den nästa gång istället.
Det var en hel del som plockades bort den här gången också, och en del som hade ändrats. Till exempel var det en annan hundras och i boken såg hon bilder på pappan, hon var inte med när de hittade honom som i filmen.
Men ändringarna gjorde inte så mycket. Det var evigheter sen jag läste boken och jag minns faktiskt inte så mycket av den. Men det blev en bra film i alla fall, och även den här var en av de bättre.

Skallra

Nu är min lilla skallra färdig. Jag började på den för ett par dagar sen och har mest suttit och virkat på kvällarna, även om jag egentligen var lite för trött när jag började. Så här sent brukar jag faktiskt inte sitta och virka, men jag hade bara skaftet kvar och jag ville få det klart ikväll. Jag gjorde några varv extra men jag tycker ändå att det ser lite kort ut. Men gör jag en till kan jag ju alltid göra det lite längre.
Mönstret kommer från Drops och där finns en liten nalle som jag också vill prova.


Så fint!

G är verkligen jättesnäll, och jätteduktig!
För nån vecka eller två sen var jag och mamma och köpte tyg och fiberfill och sen åkte vi till G som skulle hjälpa oss att sy ett överdrag till korgen vi fått. Det var tur att vi kom iväg tidigt, för det tog verkligen tid! Men jag fattar inte var tiden tog vägen, den bara rann iväg. Plötsligt var klockan jättemycket.
Vi började lite fel så vi fick göra om lite men det blev jättebra ändå, och klockan var mycket nät vi äntligen var klara. Som sagt, fattar jag inte vad det var som egentligen tog sån tid. Det blev i alla fall jättebra.


Tyget vi köpte.

Korgen när den är färdig.Vi fick en liten kudde av G också, och när jag kom hem till mamma och pappa igår hade hon och M just kommit dit. G hade gjort ett täcke och ett örngott av det lilla tyg som hade blivit över. Sen hade hon också gjort en liten kudde med matchande påslakan.

Hon är så snäll! Och så duktig. Och det är ju så roligt att använda sånt som är hemmagjort. Jag måste nog lära mig att sy jag också så kan jag med pyssla med sånt här.
Nu är det bara madrass och lakan som fattas. Och så en liten bebis förstås :)

Gardiner

Nu har vi äntligen fått upp gardinerna, Det blev jättemysigt och ser väldigt trevligt ut :)


Började  grundmåla stolarna i går och ska fortsätta med det imorgon. De blir så snygga. Jag längtar tills de är klara så att jag kan skryta lite över dem ;)

Loop baby toy

Hade lite virkgarn som jag inte visste vad jag skulle göra av och blev tipsad om att göra en sån här. Först kände jag mig ltie avskräckt eftersom mönstret är på engelska, men det var inte alls svårt att förstå. Det var ju tydliga bilder också så annars har man ju kunnat utgå från dem. Garnet jag använde var mycket tunnare så jag gjorde några fler maskor än i mönstret. Min blev inte alls lika snygg, men jag är ganska nöjd ändå.


En liten snigel

Det var från början tänkt att det skulle bli en fjäril, men det var inte så lätt som jag hade hoppats att få till vingarna. Så jag gav upp den idén och gjorde en liten snigel istället. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, den känns väldigt amatörmässig, och blind blev den visst också.


Sol och bad

Ska fortsätta klaga lite på datorn innan jag börjar klaga på syrrans bil istället. Jag hatar, hatar, hatar , hatar den här datorn. Jag blir så förbannad på den när den inte fungerar som den ska och bara stänger av och startar om hela tiden utan att man kan göra nåt. Som tur var så postades förra inlägget fast datorn hängde sig just som jag tryckte på publicera. Vi behöver verkligen en ny dator!

Okej, då var det sagt.
I helgen var jag på en badstrand tillsammans med syrran för första gången på hela sommaren. Det var jättehärligt att ligga i solen och läsa en bra bok och svalka sig i vattnet. För bada blev det inte direkt. Det var lite för kallt för min del. Men det var var väldigt härligt ändå, svalkan behövdes. Och det var bra att det blåste så pass mycket som det gjorde också, annars hade det blivit olidligt varmt. Jag satte mig faktiskt i skuggan en stund och läste, men då blev jag nästan lite frusen istället. :)
Det var jättemycket folk där, speciellt barnfamiljer. Vi var där ganska mycket när vi var små, och då brydde man sig ju inte så mycket om det var kallt i vattnet. Då sprang man bara ut och kastade sig i. Nu har man lite högre krav och är lite fegare. :)
Sen blev det ju som det blev när vi skulle hem. Syrrrans bil brukar krångla ibland, men igår var det extra jobbigt. Bilen ville inte starta när vi skulle därifrån. Vi försökte flera gånger och stod säkert i 40 minuter innan pappa och en kompis till honom kom och hjälpte oss. Då startar den förstår på första försöket.....
Nu ska den i alla fall lämnas in och jag hoppas att det hittar problemet för det går ju inte ha en bil som håller på så där.

Midnight Bayou

Eftersom datahelvetet bara jävlas hela tiden (har försökt hela kvällen med att få igång den, och det har verkligen inte gått bra) så blir det inte att skriva om det jag hade tänkt idag. Får ta det imorgon istället.
Har just sett Midnight Bayou och den var riktigt spännande. Jag har ju som sagt inte läst boken så jag har inget att jämföra med, men jag tyckte att den här filmen var bättre än den förra. Hade jag läst boken hade jag kanske tyckt annorlunda. Jag har ingen aning om vad i handlingen som inte kommit med eller vad som har ändrats, men jag tycker ändå att det blev en riktigt bra film. Den var spännande och bra hela tiden, och jag satt inte störde mig på saker som hade ändrats, men det är ju också för att jag inte visste om dem. Det här är nog den film som jag tycker bäst om hittills.
Det är två kvar men jag minns inte vilka det var. Jag hoppas i alla fall att de är bra.
Blev ju tyvärr lite besviken på På slaget tolv eftersom de hade ändrat så pass mycket på den. Kanske ska man inte ha läst böckerna innan. Fast då har man kanske suttit och irriterat sig på olika saker i efterhand istället.

På slaget tolv

Under fyra söndagar visar kanal5 de nya filmerna baserde på Nora Roberts böcker. Den första den här omgången visades i söndags och heter På slaget tolv. Jag hade just läst ut boken för andra gången och tycker den är väldigt bra så det skulle bli intressant att se hur filmen var.
Den var okej, som vanligt är ju boken mycket bättre. Det var mycket som hade ändrats. Dottern är i boken 7 år, men i filmen var hon kanske 4, två viktiga karaktärer var inte med alls, det var en bil som sprängdes istället för en person vid en av förhandlingarna. Och så var det ju en hel del av handligen som hade kapats bort också. Såna där förändringar stör jag mig på, även om de är små.
Men det är ju så det är när man ska göra en film på 1.5 timmar som baseras på en bok som är flera hundra sidor lång. Bara det viktigaste kommer ju med,. Sen är man ju också extra kritisk just för att man har läst boken. Den får godkänt i alla fall.
Nästa söndag visar de Midnight Bayou, men den har jag inte läst, så den kan jag nog inte säga så mycket om.


RSS 2.0