Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trädgårdstrilogin

Trädgårdstrilogin av Nora Roberts består av Blå Dahlia, Svart Ros och Röd Lilja. Jag har läst de två första böckerna och de är väldigt bra. Den tredje står jag i kö på på biblioteket och jag hoppas att den kommer snart. Ska bli spännande att se hur det här slutar. Trilogin har, precis som många av Roberts trilogier, övernaturliga inslag och mycket kärlek.

Blå Dahlia handlar om den unga änkan Stella som tillsammans med sina söner flyttar tillbaka till sina gamla hemtrakter. Hon får både jobb och bostad hos Roaslind Harper. Roz, som hon kallas, är en stark och tuff kvinna men Stella låter sig inte avskräckas och en vänskap växer fram. I närheten bor också Logan, en oborstad ungkarl som är landskapsarkitekt.  Stella och Logan inleder ett kärleksförhållande men det är någon som inte vill att de ska vara tillsammans. Det finns ett spöke i huset som inte vill lämna Stella ifred och hemsöker henens drömar och tankar.

I Svart Ros är det Roz Harper som står i handlingens centrum. Roz är en änka med tre barn, ena sonen bor på hennes gård och hjälper henne med handelsträdgården. Hon har varit med om många motgångar och lärt sig att vara stark. Efter ett sorgligt andra äktenskap bestämmer hon sig för hålla sig ifrån kärleken. När hon träffar Mitch Carnegie, en författare som ska hjälpa henne att ta reda på vem spöket är, är hon inte lika säker på vad hon känner. Kanske håller hon på att blir kär igen.

Röd Lilja handlar om Hayley. Hon är en ung och avläsgen släkting till Roz. I den första boken kom hon till Roz ensam och gravid och fick ett hem hos henne. Hon fick jobb på Handelsträdgården och har blivir nära vän med både Roz och Stella. Hon får känslor för Roz' son Harper men vill inte riskera vänskap och jobb för en förälskelse. Men värre saker kommer hända Hayley. Spöket som hemsöker huset blir alltmer opålitligt och våldsamt. Hon bestämmer sig för infiltrera Hayley för att få som hon vill.

Blå dahlia



Röd lilja (9789100124649) -  Nora Roberts - Böcker


Kommentarer
Postat av: Viktoria | Marks största blogg♥

ja visst är han :) super gullig :)

2010-12-05 @ 12:23:08
URL: http://viktoriiaz.blogg.se/
Postat av: Cissi

hehe ja visst blev de :D

2010-12-05 @ 13:10:35
URL: http://cviklund.blogg.se/
Postat av: Viktoria | Marks största blogg♥

okej vad roligt :)

2010-12-05 @ 14:34:39
URL: http://viktoriiaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0