Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Morotsmuffins med glasyr och strössel

I helgen har jag bakat morotsmuffins. Har inte gjort det förut, men det blev väldigt gott och jag ska baka det fler gånger. Receptet hittade jag i Coops medlemstidning Mersmak. I receptet står det att det blir 10-12 stycken, men ag fick 15 stycken. Det beror kanske lite på hur stora formar man har.


Du behöver:
50 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 dl finrivna morötter

Glasyr:
75 g smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft

Garnering:
Strössel

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocer i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten och blanda sedan i morötterna. Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen ca 15-20 minuter på 175 grader. Kontrollera med en provsticka att muffinsen är klara och låt dem sedan svalna. Vispa alla ingredienserna till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren över muffinsen och dekorera med strössel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0